miercuri, 1 decembrie 2021

Azi


De ce atunci când stăteați prin văgăunile ălea infecte, atacați nu doar de dușmani, ci și de beteșugurile grave generate de condițiile precare, de ce atunci nu ați plecat acasă? De ce n-ați spus că vi s-a luat să stați în noroaie, să dârdâiți de frig și să mestecați cu greu o turtă amară? De ce ați preferat să auziți cum șuieră glonțul pe la tâmplă în loc să vă luați bocceaua în spate și să spuneți că nu-i lupta voastră? De ce v-ați ridicat împotriva lor cu pieptul gol, îmbibând pământul acesta cu sângele vostru sfânt?

Știu că nu vi se pare real, dar chiar asta se întreabă majoritatea urmașilor voștri în ziua de azi. Cum naiba să stai în șanț, ud până la genunchi și gata să te ridici în luptă știind că în fața ta, la doar câțiva metri, pușca dușmanului e pregătită să-ți ia viața? Cum să te-arunci nebunește în luptă, fără niciun glonț pe țeava puștii, având doar baioneta? Ce-i nebunia asta? Doar îți puteai da demisia, nu-i așa? Ca să nu mai vorbim că, din picturi și fotografii, se vede clar că nu purtați măști! Era în plină pandemie, ce-a fost în capul vostru?

Da, chiar asta v-ar spune azi unul dintre noi. Și v-ar spune-o fără pronumele de politețe pentru că ne-am pierdut de mult chiar și bunul simț. Nu vă răsuciți în morminte, n-a fost vine voastră. Se numește degenerare și e boala nemiloasă care să ne face să ne zbatem atât de inutil și hilar pe-acest pământ. E boala care ne-a lovit de mult timp, făcându-ne să-i punem de fiecare dată în frunte pe cei mai proști dintre noi. Și când n-am găsit suficient de proști dintre ai noștri, am căutat prin străini. De-aia e atmosfera asta atât de sumbră. De-aia vă uitați cu uimire, neînțelegând cine-s proștii care-au ajuns să populeze pământul vostru sfânt. 

Da, suntem puțini cei care ne mai amintim de voi și pentru care fiecare amintire a voastră însemnă un șuvoi de lacrimi izvorâte din adâncul sufletului. Suntem puțini cei care tresar atunci când trec pe lângă monumentele pe care au rămas înscrise numele voastre. Suntem puțini cei care vă mai simțim și care mai înțelegem strigătul vostru de supărare. Să ne iertați, dar și noi suntem niște neputincioși. Iar cel care vă scrie cuvintele acestea, probabil că e cel mai neputincios dintre toți. 

Ați murit pentru noi, ați murit în credință. Ați trecut Carpații ca să-i eliberați pe frați. N-ați luat în seamă gloanțele și forțele inamicului. Ați mers înainte până ați eliberat ultimul colțișor de țară. S-au bucurat atunci toți, tot neamul nostru a strigat unison. S-au auzit strigăte de bucurie venite hăt, din adâncurile istoriei, dinspre dacii cei bărboși și nepăsători de forțele dușmanului. Ei, cei care aveau aripi în luptă și care nu se temeau decât de cerul care s-ar putea prăvăli, ei s-au bucurat văzându-vă victoria. Atunci eram din nou împreună, eram din nou toți la masă.

Au trecut vremurile acelea mărețe și iată-ne acum loviți de pecinginea degenerării. Suntem atât de mici și de nevolnici încât nici nu ne merităm locul pe acest pământ. Să vă mai spun că unii dintre frați au început să spună că e mai bine în iobăgia trecutului și că se duc prostește spre ștreangul străinului? Să vă mai spun c-am ajuns atât de proști încât între un frate și-un străin alegem întotdeauna străinul? Da, știu că știți toate acestea și văzându-le vărsați lacrimi amare. Știu că tremurați gândindu-vă că tot sacrificiul vostru măreț a fost în van, atâta timp cât cei care v-au urmat s-au dovedit atât de netrebnici încât să nu fie în stare să-și deretice ograda, chemându-i pe alții s-o facă. Din păcate asta e ceea ce suntem și-o spun cu amărăciune.

E 1 Decembrie, ziua noastră, a românilor și-a țării noastre. La mulți ani, Românie! De data asta îți doresc doar un singur lucru: să ai parte de un popor demn! Să ai români adevărați care să se dovedească demni de tine și de cei care-au scăldat în sânge pământul tău. La mulți ani, Românie! Fie să ne regăsim cândva cu oamenii pe care-i meriți cu adevărat!

22 de comentarii:

  1. La multi ani, Romania!
    Si ajută-i, Doamne, pe români sa invete sa-si iubeasca tara asa cum se iubeste o tara. O țară e Vie, nu o forma pe harta, nu doar un drapel.
    Discursuri patriotice tine si Rares Bogdan, dar asta nu il impiedica sa tradeze.
    Schimbarea unei țări in bine incepe din interior. Din inima fiecaruia. Din faptele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  2. DD, ti-am sugerat ieri sa treci la treaba, sa faci ceva concret pentru Romania si pruncii ei. Aveti obiceiul prost sa dati vina pe straini cand se intampla ceva rau prin tara. Dar nu vedeti niciodata cand strainii vin si se ocupa de copiii voștri. Sau când construiesc case pentru batrani.
    Trufia si crestinismul sunt incompatibile, frati romani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaaahh* tu ce faci pentru Țară, anonime 09.02 ? !

      Ștergere
  3. Diferenta dintre globalizare si crestinism:
    globalizarea vrea sa ne aduca pe toti la aceeasi dimensiune, ca Procust, stergand diferentele dintre noi, imbracandu-ne pe toti in aceeasi " uniforma" de robotei supusi unui " rege" impus. Un surogat de crestinism in care Iisus este inlocuit cu un fals Iisus.
    Concluzie: globalizarea = comunism.
    Crestinismul este iubire si fapta buna, dar nu tine cont de culoarea pielii omului pe care il ajuti si nici de zidurile dintre oameni denumite granite. De aici vine si confuzia cu globalizarea fructificata din plin de catre paianjenii ce-si țes planurile de tinere a omenirii in adormire dulceagă si lesinata.
    Nationalismul? Daca ramane doar la nivel de fațadă, discurs, drapel si port popular, imn, nu are nicio sansa in fata globalizarii care vine cu față de filantrop si crestin. Vine ca un tsunami.
    Inca o concluzie: atata timp cat romanii nu trec la treaba, sa-si ingrijeasca Gradina cu prunci, batrani nevoiasi, păduri rase, animale ciomagite si ape pline de gunoaie, la fel ca si muntii, se cheama ca sunt de aceeasi parte a baricadei cu globalistii, chiar daca isi spun nationalisti.
    Romanii sunt cam salbatici si țeposi. Aceasta sălbăticie le poate fi utila ca sa refuze mierea globalsta in care au pus otrava. La fel ca si new age, curent antecamera al globalizarii.
    Atata timp cat romanii sunt salbatici cu copiii, femeile, padurile si animalele lor, nu au nicio sansa in fata globalizarii, pentru ca toti cei ce suntem blanzi, altruisti, iubitori ( adica cristici) ne vom tine departe de voi, nationalistii, de frică. Orice exces in nationalism duce la nazism si asta contravine crestinismului.
    Pare complicat? Treceti la fapte si veti intelege si singuri diferentele de nuanțe. Inteligenta emotionala este superioara inteligentei mintii, iar mila si compasiunea nu inseamna castrare. Dimpotriva, omul bun la suflet isi va bate dusmanul cu propriile arme pentru ca a invatat sa fie bland ca porumbelul si viclean ca sarpele.

    RăspundețiȘtergere
  4. La mulți ani ROMÂNIA!
    Fie ca HRISTOS să ne vindece ticăloșia.
    DOAMNE AJUTĂ!

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamne Ajută! La mulți ani România!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bucureştiul _ridicat sub Ceauşescu ca o monstruozitate Neo. Şi locul său din vechime ,cu mlaştini şi țânțari ,puturos pentru Otomani a menținut ceva , ceva stricat .
    Multe generații vor trebui să moară pentru a fi detronată această structură -capitală haotică , chefalică ? BUCUREŞTI nu este şi nu va fi capul bun , limpede , benefic acestui popor .
    Sărbătorile , revoltele , proclamațiile, demonatrațiile _ toate , la Bucureşti sunt hidroase .
    Hidra , da .
    Nu e rupere de cotext .
    E centrul ....

    RăspundețiȘtergere
  7. "...Se numește degenerare și e boala nemiloasă care să ne face să ne zbatem atât de inutil și hilar pe-acest pământ. E boala care ne-a lovit de mult timp..."

    Se numește "Pasărea Phoenix"

    BUNĂ DIMINEAȚA, ROMÂNIE

    SUCCES

    MOȘU

    RăspundețiȘtergere
  8. Deci eu te rog sa te exprimi nebinar , sa nu mai foloseti el ,ea ca asta e noua normalitate promovata de conducatori.Si pe linga asta mai sint :furtul tarii in totalitate :ce sa mai aperi mah ?Ca deja e altora demult!! Sa mori ca prostu' sa poata sa fure si sa o duca bine noi normali? Sa aperi Sodoma si Gomora?
    Ok, asta dintr-un punct de vedere. Din alt punct: stai tu linistit n-am luptat noi nicioadata cu draga inima. Altii au profitat de pe urma mortii a 10% din populatia Romaniei in WW1. Si atunci era o clica de hoti.Cine a facut unirea mah? Tu stii cine ' a murit' si e ridicat in slava pentru ca si-a varsat singele pentru unire in zilele astea ? Regina Maria ,cica. No vazusi, de ce au murit atitia! Ai dreptate au fost uitati.
    Tu-mi spui mie ca aia care s-au rasculat in 1907 de foame si disperare au avut vreo tragere de inima sa lupte?
    Dupa ce au fost macelariti cu artileria de rege si regina si politicieni?
    Ai perfecta dreptate cind spui ca acest popor isi uita strabunii care au murit.
    Deci exista ciocoii vechi si ciocoii noi care NU NE LASA SA NE IUBIM TARA. Pentru ca o fac de kk.
    Si ca sa inchei edificator : un bunic de al meu a lasat naibii frontul si pe rege si pe antonescu si a dezertat de pe front , impreuna cu altii cu comandantul impreuna si s-a dus acasa la copii ca oricum nu-si putea platii taxele notariale enorme ca sa treaca averea pe el dupa ce a murit taica-su.
    Il STIMEZ pentru asta si as face la fel. A murit la 92 de ani din cauza dezinteresului medicilor romani.
    La multi ani Romania , dar nu-s mindru ca-s roman!

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. "...E 1 Decembrie, ziua noastră, a românilor și-a țării noastre. La mulți ani, Românie!..."

    Hmmm, poză cu sănge, cumva premonitoriu !!??!!

    Păcat(totuși)! :(

    MOȘU

    RăspundețiȘtergere
  11. La mulți ani Românie ! La mulți ani români !

    RăspundețiȘtergere
  12. ca rezultat minim sase milioane de romani au intors spatele Romaniei cu prima ocazie. romania e incalecata de securisti ca nici o alta tara din estul europei si fara vreo perspectiva de a scapa de astia. plavani, cati, ciolosi, basesti, pe scurt jigodii sau sinteza neamului romanesc. fara coloana verterbrala, lichele de profesie. romanii continua sa voteze si sa aplaude securisti. urmatorul checkpoint are loc in douazeci de ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am o vorba pentru toți securiștii celor 17 servicii:
      Duoa ce se va dezvălui următorii morți culeși cu buldozerul de pe străzi si restul vor emigra ba in ���� Ungaria, ba in ���� Germania, ba in ���� Rusia, ba in ���� Japonia, veți ramane doar voi.
      La resetare vor fi vreo 100 mii de români din care 10.500 de securiști. Deci vezi supraveghea 1 pe ceilalti 9.
      Hai sa vedem cum vor duce viata securiștii dupa resetare:
      Șpagă gata, furt gata, violuri gata, trafic gata. Nimic. Va veți lua �� la fiecare 6 luni si veți fi mai slugă decât țiganii din sec xvii din Moldova ����.
      ���� Romania se va curăța de securiști in viitor. Ori prin noi ca popor care avem suflet, ori prin sistemul care elimina rebuturi.
      Noul sistem nu are nevoie de securiști. Sunt un impediment si vor fi toți eliminati de AI.
      Dar nu poți sa ii faci pozitivi pe securiști ca ai frica in suflet din scoala. Traumatizați. Si puși sa faca treabă murdară.
      Ce nu înțeleg de ce securiștii fie ruși fie americani sau gemani francezi israelieni și turci sau chinezi care se umblanpe la noi, si arabi sau iranieni, da sunt prea multe servicii la noi, nu înțeleg de ce lucrează pentru departamentul de marketing al politicienilor? Politicianul de azi nu mai enpolitician, nu fce politica, e un biet salariat care sta duoabtejghea si vinde si el din produsele statului la cine da mai mult comision.
      De asemena produsul asta apocaliptic care se vinde a inceput ca manevra din 2012 implantand ideea de apocalipsa mayasa. Filme cu apocalipse. Apoi pe americani le baga in cap ca vin extratereștri. Dar a venit virusul.

      Ștergere
  13. In singuratatea mea, am varsat lacrimi pentru eroii nostri, cei mai multi necunoscuti. Eroii nostri aveau vise care construiesc, care plamadeau din sangele lor o natiune.
    Erau divini..
    Azi,am uitat sa i pomenim..sa omenim un sarac pentru sufletul lor..sa ne inchinam si sa aprindem LUMINA IN INIMILE NOASTRE..
    La multi ani, Romanule, oriunde te ai afla
    La multi ani,domnule Diaconu! Renaste speranta! E tot ce ne a mai ramas!
    Numai bine si sanatate tuturor

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Trăiască România românilor!

    Aprindeți o lumânare în casa vostră, la fereastră, pentru țăranii-eroi căzuți pe câmpuriel de luptă pentru a face România Mare acum mai bine de o sută de ani.

    Ei au luptat în condiții imposibil de imaginat pentru noi cei de azi hăituiți de fantoma gripei covid.

    Au luptat prost echipați, în tranșee pline de noroi și infestate de șobolani, chinuiți de păduchi și muște, gripă spaniolă, dizenterie și febră tifoidă, sub ploaia artileriei inamice și sub oroarea gazelor de luptă.

    Nu existau antibiotice și anestezice iar amputările se făceau "pe viu", în spitale de campanie improvizate.

    Pentru ce au murit 350.000 de soldați în floarea vârstei, cei mai sănătoși, puternici, selectați anume pentru a deveni carne de tun?

    Au rămas în urma lor sute de mii de văduve, familii fără sprijin, copii fără tată, mame nemângâiate ... si fondul genetic al unei nații distrus.

    Să nu-i uităm nici pe făuritorii Marii Uniri din Basarabia, prima între ținuturile românești care a început procesul de reîntregire a țării. Acești patrioți au fost vânați unul câte unul de către sovietici după ocuparea acestei regiuni în urma pactului Ribbentrop-Molotov (1940).

    Pe oasele lor s-a ridicat această generație de îndobitociți cărora NU LE PASӐ.

    RăspundețiȘtergere
  16. Noi romanii, adică foști daci, tot timpul când am început o treaba am dus-o pana la capăt cu multa rabdare și mult sacrificiu.Niciodata n-am ținut cont de timp, deoarece avem tot timpul, inotam în oceanul eternității...

    RăspundețiȘtergere
  17. Glorie eternă strămoșilor! Și în timpul lor,politica era identică,o spunea Mihai Eminescu,dar și Ion Luca Caragiale, fără viață și trăind aproape de moarte, și totuși au reușit.Este adevărat,anormalul este normal,dreptatea umblă cu capul spart,manipularea este imensă,prostia enormă,noroc că nu doare...,dar eu cred cu tărie că seva,miezul poporului român este tare.Vine o zi....!Am citit toate articolele tale,nu am comentat,ai încă destui pe aici lupi în piele de oaie și viteji pe iluzia netului.Cit timp un cioban vecin cu Deveselul,pentru că oile lui bruia radarul americanilor, în poziție de om liber și demn,i-a trimis în mamele lor,iar alții le-au furat motorină,timp de 4 ani,mai avem speranță!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. AMIN !
    TRAIASCA ROMANIA ! Un petic de pamant strivit de toti navalitorii,dorit de toti lacomii timpului,dispretuit de mai marii vremurilor...inclusiv de locuitorii lui.O tarisoara a dracului de rezistenta, se tot chinuie neamurile(si nu numai) de doua mii de ani s-o demoleze,s-o vanda,s-o fure, s-o faca de ocara,etc, si inca n-au reusit s-o faca disparuta

    RăspundețiȘtergere
  19. ?Exact Rares Bogdan e descris de fabula asta

    RăspundețiȘtergere
  20. Am obosit!Atitea știri contradictorii, mă fac să mă duc pe pustii!Cine are dreptate?Dar îmi aduc aminte de legea naturală a firii și a bunului simt și sper că ,cu toată minciuna din jur, să avem mintea limpede, să alegem bine.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)