marți, 14 decembrie 2021

Eu, conspiraționistul și ei, soldații câinelui

Mă uit la TV din când în când pentru a-mi auto-administra „ora de ură”. Îmi face tare rău, simt că mă copleșește. Văd atâta prostie rostogolindu-se de-acolo încât efectiv îmi vine să vomit. Mă întreb de multe ori, cum pot oare oamenii să stea captivi în acel univers concentrațional? Căci vă spun cu toată responsabilitatea: televizorul este o pușcărie. La fel cum, pentru a pune lucrurile pe poziția corectă, o pușcărie este și net-ul acesta pe care ne petrecem o groază de viață. Singura diferență este că la TV avem ceva mai accentuat sentimentul că ni se impune ceva, în timp ce pe net - și-aici trebuie să fiți atenți - avem impresia falsă că noi suntem în control. Aiurea, nicăieri nu controlăm nimic. Dar să revenim la oile noastre.

Pretutindeni văd înfierându-se același dușman: conspiraționistul. Din cauza lui, spun la unison imaculații de la TV, ne merge nouă atât de rău. Din cauza conspiraționiștilor am avut noi valul acela atât de ucigaș și tot din cauza conspiraționiștilor nu merge nimic în țara asta. Bag seama așadar că eu, inclus fiind în această categorie, fac parte dintr-o structură extrem de puternică din moment ce noi suntem atât de temuți de către statul român, Uniunea Europeană și, de ce nu, de către Uniunea Mondială! Culmea, pentru a lupta împotriva noastră, se pun la bătaie resurse practic nelimitate. Oare de ce?

Stau și mă uit la tabăra adversă. E compusă din tot felul de influenceri și jurnaliști plătiți regește. Lui Radu Tudor i-au dat 2 milioane de EUR. Mă întrebam la un moment-dat cât o costa buhăitul de Chireac? Să ții totuși pe linia de plutire un asemenea monstru de slănină necesită un efort substanțial. La fel cum să ții televiziuni întregi - altfel falimentare - cu profituri la care n-au visat niciodată. Constatând aceste eforturi financiare majore - pe care le estimez între 50 mln și 100 mln EUR lunar - mă întreb sincer cum este finanțată tabăra adversă. Menționez că cele peste 50 mln. EUR sunt doar fonduri publice, dublate de fonduri private sau ale altor state, fonduri venite prin intermediul păduchelnițelor finanțatoare a structurii de ONG-uri militante din România. Asta ca să nu mai vorbim despre fondurile europene, direcționate și ele cu cântec spre propagandă! Totuși, e vorba de o grămadă de bani pentru o mână de oameni. Imaginați-vă că un Chireac ridică peste 20 000 EUR lunar doar din partea de presă. La asta se adaugă bani din alte business-uri care, de asemenea, „alunecă” extrem de ușor spre el. Desigur nu toată lumea ridică sumele acestea impresionante. La categoria „low cost” l-am avea pe Tapalabă. Cu toate acestea veniturile sale estimate sunt ceva mai reduse, în jur de 25 000 RON/lună la care, probabil, se mai adaugă ceva bani „de la sertar”. Dar asta e totuși mult pentru un site între alte multe alte site-uri. Punând cap la cap ne rezultă sume impresionante pentru un aparat de propagandă enorm. Cum stau însă treburile în tabăra opusă?

O să încep cu cineva pe care-l cunosc bine, anume pe subsemnatul. Cât primesc eu lunar pentru ceea ce scriu? Nimic. Nimic însemnând absolut nimic, vorba Plăvanului cel prost. Scriu strict ceea ce-mi trece prin cap, ceea ce gândesc, îmi scriu propriile convingeri fără să fac rabat de la asta. Mai mult, mi-am impus să nu obțin nimic nici de la cei care m-au cunoscut prin „canalul public”. De aceea am refuzat orice formă de remunerare. N-o fac dintr-un spirit eroic, ci pentru a fi împăcat cu mine. Știu că pot greși și m-aș simți ca naiba dacă aș fi plătit pentru ceva greșit. Ăsta sunt eu. Dar alții?

Indiferent cum vi s-ar părea nu-i nimic eroic în felul meu de a fi. Din fericire am suficient din activitățile mele astfel încât nu sunt nevoit să trăiesc din asta. Și chiar dacă n-aș avea venituri, cu siguranță nu m-aș axa pe o astfel de meserie(aviz amatorilor care visează la „jurnalism”; e o meserie mizerabilă, nu vă lăsați orbiți de sclipirile false!). Cum sunt însă ceilalți?

Ei bine, de-aici începe partea extraordinară. Cunosc oameni de-a dreptul nebuni, în sensul bun al cuvântului. Și extrem de modești! Oameni care spre deosebire de mine, se dedică 100% luptei. Oameni care n-au de câștigat mai nimic din asta, dar o fac pentru a fi împăcați cu conștiința lor. Și pentru a-i ajuta pe ceilalți. Mă gândesc la cei care se luptă pe piața editorială: traduc și tipăresc cărți, plătesc drepturi de autor și când trag linia nu știu dacă ies pe plus. De multe ori mă și întreb cum de reușesc și câte sacrificii fac pentru asta. Nu mai vorbesc că mai știu pe cineva care a tradus o carte esențială și a dat-o gratis. Nu le pomenesc numele pentru că sunt oameni extrem de decenți care s-ar simți jenați. 

Cam așa arată armata noastră de strânsură. De fapt nu suntem o armată, ci oameni cu convingeri solide, care văd răul și care reacționează. De unde vine puterea noastră? Cu siguranță nu din banii murdari pe care ceilalți îi primesc, ci din faptul că avem convingeri și am ales benevol să ne luptăm cu răul. O facem fățiș și, probabil, de-aceea armata noastră e atât de hulită. Noi n-avem o structură, fiecare dintre noi e structura și de-aceea avem această rezistență fantastică. Știm că luptăm pentru bine și asta ne dă puterea. În timp ce ceilalți luptă strict pentru bani. Puneți în balanță și vedeți ce vă iese.

Cum văd eu lucrurile? Simplu. În timp ce ei judecă în termeni de bani încasați pentru fiecare scălâmbăială propagandistică, eu, la fel ca și ceilalți amintiți, nu judec decât în binecuvântarea pe care-o simt știind că nu sunt soldatul câinelui. Și, până la urmă, doar despre asta este vorba. La final toți vom constata asta și chiar și ei ne vor da dreptate nouă, conspiraționiștilor. Doar că pentru ei va fi prea târziu.

26 de comentarii:

  1. Ati uitat sa-l amintiti pe Gelu Visan, violatorul de minore.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce sa iti alimentezi ura, daca te consideri crestin? Priveste, constată, spune ce gandesti, chiar daca o iei pe aratură adeseori( vezi ridicarea in slavi a oribilor talibani). Oricum, oamenii fac tot ceea ce sunt programati sa faca. Iar iesirea din programele mentale nu se face alimentand si mai mult mintea colectiva, acest prag de sus de care se lovesc mereu " temerarii" ce cred ca luptă impotriva sistemului. Esti in interiorul unui sistem falsificat. Aici te-ai nascut. Ca si mine. Ai doar doua cai de iesire: Ascensiunea, daca ti-ai invatat lectiile si esti eliberat din turma, sau atat de multe fapte bune facute de poporul in care te-ai nascut, incat Răul nu mai suporta vibratia si pleaca la dracu'n praznic. Deocamdata, desi vorbesti romaneste, văd ca te-ai pozitionat cam asa:
    Eu- desteptul, poporul roman si restul lumii-prostii.
    Si ne tii zilnic discursuri, de parca noi am fi orbi si nu am vedea ca lumea este condusa din umbra de cateva capete incoronate de satana, atunci cand Iisus l-a refuzat.
    Iti dai seama ca ne plictisim de atatea discursuri patriotice si vine un moment in care va parasim si cautam Adevarul acolo unde este Adevarul: la Dumnezeu.
    Tu vrei ca toti oamenii sa gandeasca fix ca tine? Ei, uite ca suntem diferiti. Unii habar nu au ca exista niste demoni care trag oamenii de sfori, dar, intuitiv, ascultandu-si inima, se implica, fac voluntariat, plâng impreuna cu copilul bolnav, râd impreuna cu copilul vindecat.
    Ghici ce? Ei se vor Mantui 😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu dai cu qeatra biata ( banuies ca esti fem)de tine, ai creierul afectat de curente... Ca sa l descoperi pe Dan,priveste-i cu atentie fatza, e atat de curata,sincera ! Asta daca mai percepi realitatea si mai ai vreun pic de inima.

      Ștergere
    2. Bine. Dan e curat si eu sunt murdar. Daca e asa, sa va explice el Ascensiunea si restul metodelor prin care se iese din Matrix. Am mai vazut eu
      " curați" orbi ca Dan.
      Vrei sa vezi un om cu adevarat curat? Priveste in ochii preotului Mihail Jar. Nu este economist, nu lucreaza cu cifrele, dar are Har. Adica, ceva ce Dan nu are. Asa ca...mai lucrati, băjeți! Ati ajuns la pragul de sus si dati mereu cu capul de zid. Si cotcodăciți atat de mult si inutil, incat ma mir ca inca nu v-ati inecat inca in propriile vorbe. Dar nu mai e mult

      Ștergere
    3. " Tu esti Dan" stii ca numele meu este intamplator exact ca al parintelui la care ai facut referire ? acum ca ai aflat ce te faci ?!? ca i ciudat sa-mi spui mie despre mine:))

      Ștergere
    4. Mihai 13:16
      Nu este fata lui. A recunoscut ca a luat poza de pe net.

      Ștergere
  3. Îmi este greu să cred că „ceilalți„ se vor trezi vreodată. În primul rând, fără să fiu răutăcios, cred că marea lor majoritate nu are capacitatea de a discerne binele de rău. Sau, altfel spus, nu au în adâncul lor acel sâmbure de „conștiință” care să le permită să vadă minciunile și manipularea la care sunt expuși. Sunt doar niște indivizi cu chip de om și, din păcate pentru ei (și, de ce nu, pentru noi!), „neterminați”... În procesul evoluției lor, deși cred că Dumnezeu ne dă tuturor acel sâmbure de „conștiință”, din motive mai mult sau mai puțin independente de voința lor, au devenit doar o parte a acestei mulțimi, incapabili să își asculte „conștiința”, fiind practic inconștienți de „sufletul” lor. Și, vă rog să mă credeți că nu îi consider vinovați. Pur și simplu, mai vinovat mă simt eu, pentru că nu am reușit să determin o trezire a „spiritului” celor cu care am interacționat și interacționez. Sistemul social și educațional, așa cum a fost el pregătit și făurit în ultimele două sute de ani și, mai ales marea lovitură (din ultimii cincisprezece ani) pe care au dat-o prin dezvoltarea dependinței de internet la scară planetară, sunt, după părerea mea, factorii care au determinat reducerea capacității indivizilor de procesa, în mod „conștient” informațiile și de a efectua propriile analize critice. Și, în baza studiilor făcute pe parcursul ultimilor zeci de ani, prin inducerea „fricii”, „sistemul” a reușit să reducă și mai mult ponderea celor care mai au capacitatea de „gândi” și de a filtra informațiile primite prin propria „conștiință”. Ce ne va aduce viitorul? Chiar nu știu și nici nu îndrăznesc să fac speculații. Sunt convins însă, că, fără o „intervenție divină” (lebădă neagră), nimic nu îi va opri pe nebunii care au pus stăpânire pe mințile celor din jurul nostru!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ,, marea lor majoritate " nu pot are !!! pot Avea doar.

      Ștergere
  4. Un an si jumatate nu m am uitat la tv, de cand a inceput plandemuie_a.Acum, de cand s a pus frigul, vietuiesc cu o fiinta care mananca stiri pe paine, pe toate canalele.Am asa stare de nervi de mi vine sa arunc plasma pe geam pe care abia ce am primit o cadoo.Stau seara cu castile in urechii, ascultand muzica, sa nu aud aceleasi lighioane cretinoide care se perinda pe la toate posturile, spunand acelasi refret-statul trebuie sa te vaccineze fortat, sa nu mori nevaccinat,sa aiba grija de tine cu forta.Va dam sanatate, dar va luam libertatea!
    Baaa, cand nu ai libertate, nu ai nici sanatate!!!
    Abia astept sa vina vara!

    RăspundețiȘtergere
  5. Boicotati Latrina 3 si orice/oricine este asociat cu aceasta (cu exceptia lui Razvan Dumitrescu si Dan Negru). Pe 21 decembrie, cand se voteaza legea iobagiei vaxiniste trebuie iesit in strada pentru libertatea noastra, in Bucuresti si fiecare resedinta de judet.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mamaa, ce comentariu "ascensional" a avut anonimul de mai sus! Transcedental chiar. Pace voua.....talibanilor!

    RăspundețiȘtergere
  7. În cele două comentarii de mai sus remarc trimiterea la Dumnezeu.
    Este obositor să ne folosim mereu de elemente religioase pentru a argumenta justețea sau injustețea atitudinii noastre sociale.
    Dumnezeu are cerul lui, noi avem pământul nostru. Asta ca să fac aluzie la poezia "Decebal către popor".
    Suntem ființe raționale și trebuie să ne punem la lucru rațiunea.
    Nu prin religie și zei trebuie să ne ajustăm viața, ci prin gândire, logică și realism.
    Nu zeii ne lipsesc, ci rațiunea și conștiința. Dacă am avea o conștiință înaltă, Dumnezeu ar intra în șomaj, căci Conștiința nu ne-ar mai permite să mai facem vreun rău semenului nostru, ne-am mulțumi cu necesarul zilnic, n-am mai alerga după averi, n-ar mai exista infractori, deci nici poliție, armată, justiție și închisori. Într-o asemenea lume nu mai ai nevoie de nicio religie, de niciun zeu. O lume cu neputință de creat de către Homo Sapiens. Și-atunci ce vrea să creeze religia?... Biserici, robi răbdători și supuși, conduși de clerici bogați. Nu poate face altceva.
    Dvs.,d-le Diaconu,sunteți un observator al realității, așa cum sunt mulți alții.
    Doar că în România lașitatea și interesele exclusiv individuale creează trădătorii și corupții. Prin ei ne-am trădat și ucis toți liderii iubitori de țară, de-a lungul istoriei noastre multiseculare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te rog să-mi confirmi că nu ai mai mult de 30 de ani. Cam până pe la acea vârsta se acceptă spiritul rebel față de Dumnezeu, față de societate, etc...

      Ștergere
    2. :-))))) și-l mai cheamă și Cristian (da', mă rog, va replica că nu el și-a ales numele de botez :-)))))

      Ștergere
    3. Cristian@@@ simpla pomenire a numelui Lui Dumnezeu de catre tine este mare pacat ! De ce ?
      Pt. ca vei avea sigur de plata in Spirit sau in material.Adica daca cineva te erase.spala in fizic, scapi de mii de ani in indreptarea spiritului ce prin foc se face.Daca ma provoci pe mine sa te linistesc o pot face dar nu vei scapa de foc.
      Daca esti disperat cum pari incearca sa nu ti mai fie frica denimeni si de nimic faraa te pune infata trenului sau sa te arunci de pe stanca.
      Incearca cateva zile sa nu iti mai fie frica de nimeni si de nimic totusi ramanand bun drept

      Ștergere
    4. "Dacă am avea o conștiință înaltă, Dumnezeu ar intra în șomaj..."

      Constiinta iti spune ce e bine si ce e rau dar nu face alegerile in locul tau. Exista oameni care au ajuns in situatii imposibile. Rugaciunea a fost sansa unica prin care au iesit din acele situatii si s-au si schimbat. Nu constiinta i-a salvat ci rugaciunea sincera in momente critice din viata lor catre Dumnezeu.

      Viata are ca scop dezvoltarea unei relatii continue cu Dumnezeu.

      Ștergere
    5. Cum justifici "justețea sau injustețea atitudinii noastre sociale"? Cum justifici ce e rational? ce e logic? ce e gandirea? ce e realismul? Pe ce iti bazezi aceste presupozitii?? Sint intrebari foarte importante la care trebuie sa dai un raspuns. Eu astept raspunsul.

      Ștergere
  8. Frumos alcătuit, conținut adevărat și bine scris. Cele trei categorii fundamentale după care identifici cine luptă în apărarea binelui și cine nu.

    Într-adeăr, focul adevărului le arde ficații lefegiilor. Mulți înțeleg bine costul dramatic pe care îl vor plăti, iar ceilalți, cei ce nu realizează, probabil sunt doar prea proști.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vanzarea aproapelui pe arginti.
    Asta este mass media acum.
    Si este globala nu numai in Roamnia.
    Mass media este o otrava.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest Blog al lui Dan e unul din acele locuri unde constați ca nu ești singurul normal. Nu stiu cum sunteți voi, dar majoritatea intelectualilor de ii cunosc se dau răniți când ii întrebi dacă li se pare normal ce se întâmplă, întrebând te ramo, cum adică, draga?
    Pentru ca oamenii au ales, unii dintre ei sa fenteze sistemul, dar sa ii și facă pe ceilalți sa creadă ca asa e. De frica.
    S au stricat prietenii de o viata în aceasta perioada, se împart oamenii în idioți și cretini.
    Acest blog strânge oameni de o anumita categorie. E nevoie de mult text citit ca să te ții drept, nespalat, la câți bani pompează ăștia la Tv și în media.
    Dacă le ar pasa de oameni, pensiile, alocațiile etc, ar fi mizilic fata de câți bani pompează în media...
    Așadar, cei e il criticați pe Dan, exista opțiunea, get out...
    Da, nu citesc tot, și textul asta a avut o rezonanta cu mine mai mult de jumătate, dar ideea e ca asta e locul lui de joaca. Dacă ori place, ramai, dacă nu, lasă pe altul.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine scris!Am citit și,ca să fiu la modă...rezonez,sau sunt de acord cu DD.Imi plac acești luptători, și sunt mulți,foarte mulți, aceștia sunt adevărații haiduci ale timpurilor noastre,iau informații valoroase de la bogați și le dau săracilor,nu cu duhul..., pentru a fii mai puternici și a se apăra . Așa că pină la cer,ne împiedicăm de pietre.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu suntem o armata... ci doar niste insi care s-au trezit ca nu rezoneaza la propaganda. Nu ai nici o sansa sa lupti cu televizorul din mintea celor din cealalta tabara. Nu mai e nici o lupta victoria dusmanului e zdrobitoare.

    Cei ramasi in picioare au o caracteristica comuna... respect de sine extrem de ridicat, capacitate de sacrificiu.

    Raul a fost facut, toti ce aveti de facut e sa ramaneti sanatosi. Sunteti singura resursa de sange curat ramasa.

    La tot ce s-a zis as mai adauga un lucru. Televizoarele produse in ultimii 10 ani extrem de performante la niste preturi derizorii. Impactul vizual fiind mult mai puternic forteaza creierul sa proceseze mai mult streamul video si mai putin mesajul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este o „necesitate” a sistemului să ne ofere la prețuri derizorii televizoare „smart”. Mulți dintre noi (cei mai mulți!) se „mândresc” că au așa ceva, dar le utilizează în același mod ca pe cele din anii 2000. Singura diferență reală este că au mai multe canale de tembelizat (chiar dacă au o rezoluție mai bună, furnizorii de semnal, ne difuzează tot în formate depășite. Mai mult, habar nu au ce se întâmplă cu tehnologia smart care adună informații despre utilizatori și le trimit apoi către cei care creează algoritmi.

      Ștergere
  13. Constat că @Anonim „își petrece veacul pe aici”, ca nimeni altul, și scrie ce scrie numai ca „Gică contra”, ca să fie băgat în seamă. Poate să zică orice, dar eu socotesc ce scrie domnul Dan Diaconu de mare utilitate pentru un bun român, în lupta fiecăruia pentru a fi și rămâne un om normal, dar într-o societate și ea normală, devenire la care astfel de scrieri, cu siguranță sunt contributive, atât cu competență, dar mai ales din conștiință națională!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)