joi, 16 decembrie 2021

Istoria unor criminali


Fondată pe la jumătatea secolului XIX, Pfizer n-a fost de la început ceea ce e acum. Faima i-a venit de la metoda de producție a acidului citric, o componentă esențială a băuturilor răcoritoare carbogazoase. Dacă stați să vă gândiți, prin industria răcoritoarelor se află multe din cauzele bolilor grave ale prezentului. Iar furnizor de bază al acesti industrii a fost nimeni altcineva decât ... Pfizer. Apoi au învățat să facă vitamina C și-au înnebunit lumea cu „eficiența” variantei sintetice a medicamentului. După Război s-au apucat să producă penicilină și tetraciclină, crescând accelerat și transformându-se într-o multinațională. 

Au mirosit bine domeniul și au înțeles că pentru a câștiga mai mult trebuie să „inoveze” mai mult. Ce înseamnă a inova în industria asta? Au înțeles-o destul de devreme: a inova înseamnă a-i convinge pe proști că medicamentele lor fac ceea ce pretind ei că fac. Restul, probabil, face psihicul. Mă rog, așa văd eu lucrurile. Ei le-au văzut ca ei și în 1977 au fost considerați cea mai admirată companie. Erau pe val, doar că acel val l-au considerat mult prea mic pentru ei și au apăsat puternic pe accelerație. De-atunci nimic nu i-a oprit din cursa infernală pe care-au pornit-o. 

Dacă o perioadă s-au ferit de consecințele legale, pe măsură ce situația societății americane se deteriora - corupția înghițind hălci întregi ale aparatului american - Pfizer s-a reinventat învățând să profite din confruntarea cu legea. Așa se face că prin 1991 guvernul federal le frige cea mai mare amendă din SUA pentru violarea „Clean Water Act”. Ce se întâmplase? La una dintre fabricile companiei din Pennsylvania li s-a rupt de poluare și au deversat apă industrială nefiltrată. Amenda a fost de vreo 3.1 milioane $, dar probabil mult mai mică decât economisiseră până atunci. 

Un an mai târziu firma e nevoită să decarteze o altă sumă record situată între 165 și 215 milioane de dolari deoarece vânduseră valve pentru inimă care se rupeau. Procesul împotriva lor s-a stârnit după ce vreo 300 de pacienți au murit. Până în 2012, peste 600 de oameni au fost omorâți de valvele firmei Pfizer. Atunci cred au prins gustul pentru omoruri în masă. 

În 1994, Pfizer a acceptat să plătească Departamentului de Justiție al SUA o sumă de aproape 11 milioane de dolari pentru a retrage acuzațiile. Era vorba despre aceleași valve vândute peste tot în lume, iar compania fusese prinsă de DoJ cu minciuna în traistă. Mai mult, pentru a scăpa cu fața curată, Pfizer a promis că va cheltui peste 9 milioane $ în următorii ani pentru monitorizarea pacienților cu valve de la ei. Cât de bine i-au monitorizat s-a văzut din decesele ulterioare. Culmea, în ciuda faptului că dispozitivele lor omorau pacienții, Pfizer a continuat lobby-ul pe lângă oficialii guvernamentali.

În 1996, criminalii de la Pfizer au folosit cobai umani în Nigeria. Ei au administrat un medicament experimental mai multor copii fără să le spună părinților că vor supune copiii unui experiment medical. 11 copii au murit și mulți au avut efecte secundare grave precum disfuncționalități severe la nivelul creierului și a organelor interne. Ministrul sănătății din Nigeria a constatat că a fost un experiment absolut ilegal, dar evident, Pfizer n-a pățit nimic. Corupseseră o groază de medici și oficiali, astfel încât s-a pus batista pe țambal.

În 2002, Pfizer a fost de acord să plătească 49 milioane $ pentru a fi retrase acuzațiile de fraudare a Guvernului deoarece au cerut mult prea mulți bani pentru medicamentul Lipitor, un tratament anti-colesterol de pe urma căruia compania s-a ales cu venituri de aproape 5 mld. $ doar în 2001!!!

În 2004 compania a plătit 430 milioane $ deoarece au fost găsiți vinovați de crimă întrucât au făcut publicitate medicamentului Neurontin pentru utilizări pentru care nu obținuseră aprobare. Medicamentul fusese aprobat pentru tratarea epilepsiei, dar ei nu s-au sinchisit și l-au recomandat într-o gamă largă de afecțiuni precum dureri de cap, tulburare bipolară, durere sau abuz de alcool și droguri. Practica utilizată pentru extinderea utilizării medicamentului era cea care acum a intrat în normalitate: mituirea doctorilor cu excursii de lux, congrese s.a.m.d. 

În 2008 s-a constatat că Pfizer a manipulat studiile care au condus la autorizarea „medicamentului fanion” Neurontin. Da, același medicament cu probleme! Cum manipulase Pfizer? Au amânat publicarea datelor negative din studii pentru anul 2004, an de la care medicamentul devenea generic. Vă sună cunoscut?

În 2009 Pfizer primește cea mai mare amendă din istoria SUA, peste 2.3 mld. $(!!!). Ce făcuseră? Marketaseră medicamentul împotriva durerii Bextra (știți, la idioții ăia de americani se prescriu în prostie medicamente anti-durere, care, de fapt, sunt droguri în toată regula) promovând consumul de doze considerate periculoase de către FDA! De asemenea, i-au găsit vinovați de promovarea ilegală(prin mituirea doctorilor) pentru alte trei medicamente: Geodon, Zyvox și Lyica. Atenție la Lyrica, medicament prescris în prostie la noi!

Tot în 2009 Pfizer acceptă să plătească 750 milioane $ pentru retragerea acuzațiilor de omor în cazul medicamentului Rezulin, responsabil pentru 63 de morți și foarte multe disfuncționalități grave ale ficatului. Culmea, FDA le-a ținut partea, în ciuda faptului că Agenția de Autorizare din Marea Britanie a retras medicamentul definitiv de pe piață în decembrie 1997!

În 2010, din nou Pfizer e obligată să plătească peste 142 mln. $ pentru marketingul fraudulos al Neurontin. De asemenea la adresa companiei se formulează acuzații care țin de încălcarea legislației împotriva criminalității organizate. Și tot în acel an New York Times dezvăluie în premieră o parte a caracatiței de corupție a companiei: peste 20 mln. $ pompați în doar șase luni către 4500 de medici ca sume pentru „consultanță” sau pentru discursuri la diverse evenimente organizate de către companie. De asemenea, alți 13.5 mln.$ au fost pompați în centre academice și „grupuri de studiu”. 

Tot în 2010, Blue Cross Blue Shield a dat în judecată Pfizer deoarece a mituit peste 5000 de medici cu excursii în Caraibe, partide pe terenuri exclusiviste de golf și alte pachete recreative de lux pentru a-i convinge să prescrie pacienților „medicamentul minune” Bextra în afecțiuni pentru care nu fusese autorizat!

Acela a fost doar începutul mituirii în masă. În 2012 a ieșit la lumină încă o parte a caracatiței. Securities and Exchange Commision(SEC) a demarat o anchetă extinsă asupra Pfizer din cauza violării Foreign Corrupt Practices Act(FCPA). Despre ce e vorba: firma a mituit medici, profesioniști din sănătate și angajați guvernamentali din Bulgaria, China, Croația, Cehia, Italia, Kazahstan, Rusia și Serbia pentru a câștiga licitații guvernamentale și cotă de piață. Trebuie să adăugăm că investigația SEC a venit după ce autoritățile din China au demarat o amplă investigație cu privire la structurile corupte din zona medicală, investigație despre care am scris atunci.

Să revenim însă la anul 2010, an în care The Guardian dezvăruie o serie explozivă de cablograme ale firmei Pfizer. Conform acestora compania a angajat în 2009 o serie de investigatori privați pentru a dovedi corupția procurorului general din Nigeria. Povestea ține de experimentele din 1996 efectuate pe copiii nigerieni și pe care procurorul de-acolo le investiga. Probabil, nereușind să-l corupă, s-au gândit să strângă probe că e corupt și astfel să-l șantajeze. Cu toate că în acel an Pfizer agrease să plătească 75 mln.$ familiilor victimelor experimentului medical, procurorul general nigerian inițiase o acțiune în SUA în care cerea despăgubiri de 6 miliarde $. Până la urmă, în același an s-a renunțat la acțiune. Oare de ce?

În 2012, un alt an cu alt scandal, de data aceasta pentru hormono-terapia cu medicamentul Prempro. Peste 10 000 de femei care s-au tratat u medicamentul de la Pfizer au făcut cancer la sân, iar compania a agreat să le plătească 1.2 mld.$ despăgubiri!

În 2013 au plătit, din nou, o căruță de bani. În primul rând, pentru a evita acuzațiile de crimă, au dat 55 mln.$ despăgubiri pentru medicamentul antiulcer Protonix care cauza boli grave ale rinichilor. De asemenea, în același an au plătit 288 milioane $ pentru retragerea plângerilor a peste 2700 de pacienți care au luat medicamentul Chantix. Acesta producea efecte psihologice grave, ajungându-se chiar și la comportament suicidal. Într-un târziu, FDA a recunoscut că medicamentul provoacă serioase traume cardiace!

Sunteți uimiți? Mai avem! În 2014, din nou, Pfizer a plătit 35 milioane $ pentru a evita un proces asupra unei subsidiare care promovase utilizarea medicamentului Rapamune(folosit în transplanturi) pentru consum în alte tipuri de afecțiuni pentru care nu avea aprobare. Modul în care se făcuse e deja clasic pentru companie: mituirea medicilor, falsificarea studiilor prin prezentarea unor date incomplete.

Nu în ultimul rând, în 2016 Pfizer înregistrează un record pe piața engleză unde NHS le-a dat o  amendă de peste 84 mln. £ pentru supraîncărcarea prețului cu peste 2600% la medicamentul antiepilepsie Phenytoin. Pfizer a mărit artificial prețul medicamentului, astfel încât de la o plată de 2 mln. £, contribuabilii englezi au ajuns să plătească, un an mai târziu, peste 50 mln. £. La ei, totuși, autoritățile sunt atente la prețuri.

Închei aici. Iată așadar imaginea unei companii pe care proștii o consideră salvatoare deoarece le face o terapie genetică pentru răceală! Uitați-vă cu atenție la istorie pentru a ști pe cine aveți în față. De data aceasta, compania a dat lovitura: nu răspunde pentru absolut niciun efect contrar al terapiei sale care-a fost distribuită la mai bine de 2 mld. de oameni!

„Cu toate vaccinurile pe care le vom face, nu cred căvom reuși să reducem populația planetei cu mai mult de 15%” - spunea Bill Gates cu ceva mai mult timp în urmă la o conferință la care-a scăpat păsărica. Iată că acum avem aproximativ 25% din populație vaccinată cu serul Pfizer. Dacă scenariul va funcționa așa cum a fost gândit, probabil că estimările lui Gates vor fi îndeplinite. 

De ce se întâmplă ceea ce se întâmplă, de ce oamenii sunt proști până la nivelul auto-uciderii, vă voi explica într-un material ulterior. Până atunci însă, priviți în ochi criminalii și trageți concluziile corecte!

26 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. S-a văzut ca ceva nu este în regula, ne-au închis în case, ne-au obligat sa ne vaccinam și sa purtam masca,....etc, etc....dar pe de alta parte făceau reclama la stațiunile de pe litoral de la munte și multe altele.. acolo nu era COVID..?...Oricum nici numai contează pentru ca noi romanii suntem naivi, de la începutul pandemiei și pana acum nr.mortilor aproape ca depășește pe cel din al doilea război mondial....vor sa ne reducă nr.dar nu pe calea războiului..

      Ștergere
  2. https://www.google.com/search?q=covid+coreea+de+sud&rlz=1C1GCEU_enRO880RO880&oq=covid+core&aqs=chrome.0.69i59i512j69i57j0i512l6.7471j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
    Situația la zi în Coreea de Sud. Țară vaccinată în proporție de peste 80%, (practic, excluzând categoriile care nu a putut fi vaccinate, depășește pragul de 90%) unde, prioritar s-a distribuit Pfizer. Dacă dați click pe decese, vaccinări, internări, etc/ veți observa că, la absolut toate datele statistice, situația este catastrofală și dovedește, fără dubii, minciunile autorităților cu privire la eficiența vaccinurilor. Practic, a doua doză este administrată în proporție covârșitoare de la jumătatea anului, deci nu se poate invoca faptul că trecuseră mai mult de șase luni de la administrare și, din acest motiv a scăzut eficiența acestor medicamente. Este incredibil că nimeni nu vrea să vadă această nebunie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este mai mult decat trist ! Este ingrozitor pentru ca obesrv ca oamenilor nu le pasa de ceea ce dezvaluiti ,ei cred in vaccin si se vaccineaza cu a treia doza,probabil se vor vaccina ori de cate ori spun stapanii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am intalnit oameni care au spus ca se vaccineaza de cate ori este nevoie, n-au nici o problema.Jalnic am ajuns sa nu mai gandim cu capu nostru,

      Ștergere
    2. Cainele moare de drum lung, iar prostii de grija altora. Evident ca nu gandim cu mintea noastra. Gandim in tipare, in functie de ce ni se spune ca este bine sau rău. Nu vaccinul e marea problema, ci spalarea pe creier asa zis spirituala. Traim intr-un sistem reptilian in care numai Mama Natura a rămas nemodificată, urmă nestearsa de catre reptile din Creatia Lui Dumnezeu. Omul este modificat. Virusat de catre sistemele care ne-au fost vârâte pe gât in toata istoria. Omul e spalat temeinic pe creier, daca nu mai pricepe Mesajul cristic reflectat si in zicala românească: " Bine faci, bine gasesti". Se refera la Binele găsit in Cer, nu la averile de pe pamant.
      Asa ca...nu va considerati liberi. Sunteti doar animalele din fermă ce refuza vaccinarea. Cu nimic mai libere sau mai sanatoase decat animalele vaccinate. Toate programele induse prin falsii spirituali duc catre boala si moarte. Asa ca nu conteaza deloc daca ne ucid vaccinati sau nevaccinati. Tot in moarte ajungem.
      Invierea va veni cand va veti trezi si va veti prinde ca aveti o tara distrusa care trebuie reparata. Biserica Vie este Vie. Numai oamenii sunt morti la Dumnezeu si sforăie crezand ca sunt liberi sa faca alegeri.
      Esti liber sa alegi Dumnezeu Creatorul,sau esti liber sa alegi un politician corupt sau mai putin corupt.
      DD, dupa cate am vazut pe net, ai sărit din barca PNL in barca PSD. Tot barcă ingaurita este si cea a PSD. Răul facut de catre PSD Romaniei este foarte mare. Iohannis este doar virusul nemtesc atras de boala sufleteasca a romanilor, boala alergăturii dupa bani. Si a hotiei. Si restul incalcarii celor zece porunci. Cele zece porunci trebuiau sa fie pavăză impotriva degenerarii omului.
      Un corp sufletesc bolnav are imunitatea scazuta. Ma refer la sufletul colectiv romanesc pervertit de fariseism. Si, din bolnav, cade si mai grav bolnav. Pana cand moare. Poporul roman are sufletul colectiv facut zob. Din cauza pacatelor lasate necuratate. E valabil pentru toata omenirea. Vaccinata sau nu, omenirea a apasat butonul rosu al autodistrugerii. Pentru ca nu-si invata lectiile si repeta istoria.

      Ștergere
    3. Ce-i aia "sistem reptilian"? Ești vreun scriitor?... Ca să știu... O fi vreo metaforă... ?

      Ștergere
    4. asa e @10 31 te citez-nu vaccinul este problema- problema este ca au aparut filmele Transformers, cu zombi care ar fi trebuit sa te fereasca de Prostie...uite ca uneori prostia e mai tare decat viata, decat instinctul de conservare.Nu vaccinul este problema ?!? problema e ca ti a spus Musk infata ca din pacate nu vor reusi nici chiar cu toata vaccinarea, sa omoare mai mult de 15 % din populatie !

      Ștergere
  4. Adevarati criminali https://violationtracker.goodjobsfirst.org/parent/pfizer

    RăspundețiȘtergere
  5. Da,așa e, sunt prea mulți orbi care au încredere în medicii care n-au nicio treabă cu știința. Prima dată când am citit despre acest virus a fost la o postare a lui Recorder, în prima săptămână a anului 2020. Pentru mine a fost primul semnal de alarmă mai ales că după a doua săptămână Putin a închis granițele, am zis că nu-i a bună. Această poveste am urmărit-o pe toate sursele, de la conspirații până la declarațiile date de toate guvernele, dar odată cu primul Lockdown din Martie m-am înfuriat pentru că am intuit că au alt scop...
    Da, așa a fost și nu se va termina pentru că prea mulți s-au supus, fie pentru că au încredere în medici/guvern, fie de frică să îi înfrunte.
    Doar aceste elite vor încheia această poveste, când se vor plictisi...

    RăspundețiȘtergere
  6. Covid a arătat întregii lumi cât de inepții si fara coloană vertebrală sunt unii medici. Complet inutili.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt unii cu colona dar sunt vanati si exclusi sistematic.
      Sistemul e putred, daca vreti sa fiti sanatosi informati-va si cititi carti de nutritie.
      Docotrii sunt pentru facut bani si sa ne omoare.

      Ștergere
  7. https://www.egaliteetreconciliation.fr/Le-PDG-de-Pfizer-recompense-par-le-Congres-juif-mondial-pour-son-effort-contre-la-pandemie-66589.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu pot să cred ce se intimpla. Dacă se știe toate aceste lucruri de ce guvernele tarilor noastre nu iau masuri?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca subt gata cumpărate, guvernele, medicii, ziariștii .

      Ștergere
    2. U1 @22:09
      Posibil ca din ignoranta intrebi aiureli.
      Nu iau masuri pentru ca la firul ierbii fara coordonare elitista si finantare uriasa NU POTI NIMIC SA FACI. Esti ca si mort.
      Mai aprofundeaza analele isorice ale ORICAREI miscari populare. ABSOLUT niciodata poporul singur nu a putut sa faca NIMIC.

      Ștergere
    3. Pai inseamna evident ca toate moscarile astea la nivel mondial, nemaiintalnite pana acum au sprijin puternic, nu i asa ?
      Treci la lupta, dara.

      Ștergere
  9. Cine stie carte, istoria unor persoane, are si sanatate. E timpul deja de consultat medicii in care ai icredere nu oriiiice individ in halat alb. De asemenea si mass-media si-a dat arama pe față. Ar trebui consultate și sursele alternative, de incredere

    RăspundețiȘtergere
  10. pFizer asa cum ai scris da tunuri de miliarde (sute) si cand se dovedeste ca au inselat (omorat) platesc amenzi minime de spalat prostii pe ochi.
    E o schema folosita de mult, lumea e naiva si credula sau ocupata si nu au timp sa se informeze.
    Acum au reusit sa corupa tot sistemu, politic si legislativ global.
    Merita un process Nuremberg 2, e pe rol acum in Germania, sa vedem daca o sa poata opri holocaustul de azi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Candva , undeva aici am recomandat un film cu Michael Douglas legat de fenomenul BIGFARMA , nu il mai gasesc nicidecum , nici macar in cronologia lui !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Robert de Niro vorbește despre vaccinuri si autism. Copilul său a devenit autist după vaccinare…
      Robert de Niro vorbește despre vaccinuri si autism. Copilul său a devenit autist după vaccinare…
      Posted on 17 aprilie 2016 by Daniel Roxin in Dezvăluiri, Sănătate și nutriție, Știri //
      În urmă cu ceva timp, Robert de Niro anunța prezența la festivalul american de film Tribeca a filmuluit Vaxxed, un film care făcea dezvăluiri importante despre vaccinuri și industria farmaceutică, după care filmul a fost retras de același Robert de Niro, stârnind multiple controverse. Mulți și-au pus problema că s-au exercitat presiuni uriașe asupra marelui actor american.
      Invitat la un post de televiziune american, Robert de Niro lămurește lucrurile.
      Robert De Niro: Cred că filmul trebuie văzut, dar n-am vrut ca festivalul să fie afectat. Mai există un film asemănător numit Trace amounts. Aceste filme au multe informații despre problemele medicale și companiile farmaceutice; sunt multe lucruri despre care nu se vorbește. Ca părinte al unui copil cu autism, sunt îngrijorat. Vreau să știu adevărul. Nu sunt anti-vaccinare. Sunt pro vaccinuri sigure! Anumiți oameni nu tolerează unele tipuri de medicamente, pot muri din cauza lor, cum e cazul penicilinei. De ce nu se ia în considerare același lucru și cazul vaccinurilor? Dacă ești om de știință vrei sa afli. Dar în cazul vaccinurilor se pare că nu se dorește să se afle prea multe. Ar trebui să ne întrebăm cum fac oamenii autism, de ce unele vaccinuri sunt periculoase pentru anumiți oameni? Nimeni nu vrea să ia asta în calcul sau spun că au cercetat acest aspect, iar acum este un subiect închis. Dar sunt multi părinți care spun că au văzut cum copilul lor s-a schimbat peste noapte. Am văzut la rândul meu ce s-a întâmplat și ar fi trebuit să fac ceva, dar n-am făcut.
      Moderator: Asta a fost experiența ta cu Robert. Copilul tău s-a schimbat peste noapte?
      Robert de Niro: Soția mea spune că da, eu nu-mi amintesc bine. Copilul meu e autist. Tot ce am vrut a fost ca filmul să fie văzut, oamenii să ia singuri decizii.
      Moderator: Regreți că ai retras filmul acum?
      Robert de Niro: O parte din mine regretă, dar o altă parte spune: “lasă-l deocamdată și îl vei promova mai târziu pe o alta cale”. N-am vrut ca festivalul să fie afectat într-un mod pe care nu-l pot anticipa (companiile farmaceutice ar fi deschis război împotriva lui – n.m). Au fost reacții neașteptate, mai ales de la realizatorii de film.
      Moderator: Oamenii de știință spun că nu există o conexiune între vaccinuri și autism (moderatoarea se preface că nu știe de existența oamenilor de știință care spun exact asta – n.m.). Crezi că nu e adevarat?
      Robert de Niro: Cred că lucrurile sunt mai complicate de atât. Sigur este o legătură. Ei spun că n-ar fi, dar sunt câteva lucruri evidente – vezi conservantul pe bază de mercur care există în unele vaccinuri si mai sunt și alte lucruri; eu nu le stiu pe toate, că nu sunt om de știință. Haideți să aflăm adevărul, doar atât! Așa cum am spus, nu sunt antivaccinuri, dar sunt pro vaccinuri sigure, căci sunt unii oameni care nu pot suporta anumite vaccinuri si ei trebuie depistați si avertizați. Nu poți sa-i faci copilului injectii si apoi să pățească ceva. Unii părinți spun, chiar si în filmele documentare amintite: “Știam că nu trebuie să-i fac copilului vaccin, dar am vorbit cu doctorul, mi-a zis ca el e doctor si ar trebui să-l ascult. Am făcut vaccinul și a doua zi totul s-a schimbat.” Imaginți-vă cum se simte un părinte în aceste situații…
      Moderator: Sunt și cazuri în care părinții au refuzat vaccinul și asta a dus la mai multe cazuri de pojar.
      Robert de Niro: Nu știu dacă acele statistici sunt reale, Aș cerceta mai mult si despre asta. A fost ca o isterie. Trebuie verificat. Oamenii trebuie să aibă posibilitatea de a alege. Sunt unele locuri în care a devenit o obligativitate. Marile companii farmaceutice beneficiază de asta!!!

      Ștergere
  12. Se pare ca singurul medicament pentru care nu au platit amenzi este.... viagra.Banuiesc ca este eficient daca nu s a plans nimeni de el!

    RăspundețiȘtergere
  13. Excelenta documentare, cate informatii!!
    Stiam si eu vreo 20%, Vioxx(antiinflamator retras ce provoca cancer).
    Sunt farmacist.
    Felicitări pt mintea sclipitoare!

    RăspundețiȘtergere
  14. Am ajuns la faza in care ne intrebam pe buna dreptate, cum reusim naibii sa tratam medicina.
    Alte industrii (de exemplu, industria electronică) sunt foarte profitabile fără a fi nevoie să recurgă în mod obișnuit la tactici de gangster. Răspunsul este legea lui EROOM. Cea mai cunoscută „Legea lui Moore” este dublarea tranzistorilor pe matriță de siliciu la fiecare 2 ani, ceea ce a fost realizat printr-o litografie din ce în ce mai fină. Acest lucru a permis industriei semiconductorilor să reducă considerabil costurile de producție și, de asemenea, a dus la creșterea de două ori a performanței - un adevărat câștig-câștig pentru industrie și consumatori. (Din păcate, după zeci de ani de succes uimitor, legea lui Moore a lovit un zid de putere-performanță prin 2004-2006 și acum este aproape de sfârșit.)

    Big Pharma este afectată de Legea lui EROOM, opusul legii lui Moore. Din anii 1950, dezvoltarea medicamentelor a încetinit dramatic și s-ar putea chiar să se termine până în 2040. Big Pharma pur și simplu nu mai poate să inoveze* și să producă medicamente sigure și eficiente. Așa că Big Pharma trebuie să recurgă la medicamente „me-too”, HYPE și FRAUDA directă pentru a crește profiturile. (Multe medicamente noi sunt pur și simplu reformulări minore ale medicamentelor anterioare și sunt adesea mai puțin eficiente si sigure decât medicamentele mai vechi si mai ieftine, ale căror brevete au expirat.) Singurul motiv pentru care acest lucru continuă atunci este IGNORANȚA consumatorului și CREDINȚA OARBA (și aproape religioasa). pe care majoritatea oamenilor o au in medici. În realitate, Big Pharma devine din ce în ce mai inutilă. Dar nu cred că reforma este posibilă. Singura sansa este sa faca implozie în cele din urmă.

    Cineva spune acum o suta de ani, ca dacă toate medicamentele din lume ar fi aruncate în mare, ar fi rău pentru pește și bine pentru oameni. Poate putin exagerat dar nu foarte departe de adevar, din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  15. Excelent articolul. Poate cu alta ocazie scrieti si despre Vanguard, grupul care detine Pfizer, nu are un simplu veterinar ca Bourla puteri totale asupra FDA sau Ursula...ar mai fi de adaugat lista medicilor din Romania mituiti de Pfizer, exista online un sumar, probabil sunt mult mai multi decat cei declarati.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)