joi, 9 decembrie 2021

Petiția: citește, acționează și dă mai departe!

Cu ajutorul domnilor avocați Dan Chitic și Gheorghe Piperea - cărora le mulțumesc pe această cale pentru timpul acordat - a fost întocmită cererea de mai jos. Ceea ce trebuie să înțelegeți este că cererea nu este un document prin intermediul căruia suntem pro sau contra vaccin sau prin intermediul căruia considerăm că e bine sau nu e bine să te vaccinezi. Este un demers obligatoriu pe care ar trebui să îl parcurgă orice om înainte de a se vaccina. Prin răspunsul pe care-l primiți la acest document obțineți garanția oficială a autorităților statului în ceea ce privește operațiunea medicală la care sunteți pe cale să fiți supuși.
  
Chiar și cei nevaccinați și care nu vor să se vaccineze ar putea avea nevoie de acest document deoarece, dacă prin intermediul răspunsului autoritățile statului nu-și asumă răspunderea pentru eventualele efecte secundare ale vaccinului vă puteți îndrepta în instanță împotriva măsurilor care vă limitează(sau vă vor limita) libertatea de mișcare.

Acestea fiind spuse, vă recomand să faceți copy&paste textului cererii de mai jos, să completați datele dumneavoastră personale și să trimiteți cererea printr-una din metodele de mai jos:
  • Prin poștă la adresa: Cabinetul Primului Ministru, Palatul Victoria, Piaţa Victoriei nr. 1, Sector 1, Bucureşti, cod poștal 011791
  • Prin mail la adresele pm@gov.ro și drp@gov.ro 

Rețineți: cu cât suntem mai mulți, cu atât va fi mai respectată vocea noastră. De asemenea, nu stați pe margine! În funcție de răspunsul primit s-ar putea anula restricțiile de mișcare pentru cei care au un asemenea răspuns la îndemână. Nu aveți un răspuns, nu veți putea formula contestații la noua lege a certificatului verde și veți fi obligați să vă supuneți reglementărilor aberante care urmează să fie luate.

Nu în ultimul rând vă rog să aduceți la cunoștința cât mai multor oameni această inițiativă. Repet: nu e vorba de a fi pro sau contra vaccin! Această cerere(mai precis răspunsul primit) îi protejează și pe cei care vor să se vaccineze - în cazul nedorit al apariției unor efecte secundare grave - cât și pe cei care nu vor să se vaccineze(în cazul în care oficialii guvernamentali nu-și vor asuma răspunderea). 

Hai să mișcăm împreună România!

Cererea începe de sub linia de mai jos. Succes!

---------------------------------------------------------------------------------->>>>>>>>


Stimate domnule Prim-Ministru Nicolae Ciucă, 

Stimate domnule ministru Alexandru Rafila, 

Stimate domnule ministru Adrian Câciu, 

Subsemnatul                                         , cetățean român, domiciliat în                                                                                                                                                

apreciind pozițiile exprimate de domnia voastră în sensul respectării drepturilor pacientului, în special a dreptului acestuia de a alege dacă se supune sau nu tratamentelor experimentale recomandate de OMS și de Statul român, mai exact, dacă se vaccinează sau nu pentru a se “proteja” de infecția cu virusul Sars-Cov2, 

ținând cont și de preconizatele condiționări ale exercițiului drepturilor și libertăților cetățenești fundamentale în funcție de deținerea unui “certificat verde” care să ateste administrarea unor vaccinuri experimentale, autorizate condiționat, prin procedură de urgență, de organismele competente, 

în temeiul Legii 544/2001, formulez prezenta 

CERERE 

prin care vă solicit respectuos să îmi comunicați în termenul legal răspunsuri comprehensive și precise la următoarele întrebări: 

(i) Care sunt contraindicațiile actualizate ale fiecărui vaccin disponibil, ținând cont de prospectele acestora și de efectele adverse înregistrate la nivel mondial până la această dată? 

(ii) Ce anume analize trebuie să îmi fac înainte de vaccinare, în funcție de fiecare vaccin în parte și de contraindicațiile specifice ale acestuia? 

(iii) Ce specialitate trebuie să aibă medicul care îmi va recomanda vaccinul și care ar putea fi acel vaccin apt a-mi oferi maximul de protecție și minimul de risc de efecte secundare, în raport de problemele medicale particulare ale subsemnatului și de rezultatele analizelor realizate în urma indicațiilor oferite de răspunsul dvs. la întrebarea de mai sus? 

(iv) Ce medic trebuie să urmărească evoluția medicală a subsemnatului în urma vaccinării și pe ce perioadă? 

(v) Există un set de proceduri medicale/scheme de tratament stabilit pentru fiecare tip de efect secundar advers în funcție de fiecare vaccin existent pe piață? 

(vi) Cine își asumă răspunderea civilă (respectiv penală) pentru un eventual malpraxis, respectiv, pentru efectele adverse survenite în urma injectării cu un vaccin experimental, autorizat condiționat și (posibil) administrat în urma unei recomăndări medicale greșite sau emise cu nesocotirea problemelor medicale ale subsemnatului? 

(vii) Este sau nu Statul român responsabil solidar cu producătorul vaccinului pentru daunele cauzate de efectele adverse ale vaccinului și, dacă răspunsul este pozitiv, care este proporția în care cele două entități suportă pagubele? În ce măsură plătitorii de taxe, impozite și contribuții au fost informați că, din banii colectați de la ei, Statul român ar urma să răspundă în locul sau alături de producătorii de vaccinuri pentru daunele provocate pacienților, fără ca Statul roman să participe și la profitul producătorului de vaccinuri sau să încaseze taxe și impozite de la acesta? 

(viii) Care este gradul de autorizare de către Agenția Națională a Medicamentului sau de către Ministerul Sănătății a fiecărui vaccin comercializat în România pentru prevenția și combaterea pandemiei de Covid-19 și pe ce bază a fost dată respectiva autorizare, ținând cont că unele vaccinuri, cum ar fi cele produse de Pfizer, circulă pe piață sub mai multe nume de marcă sau comerciale (Comirnaty, Covid-19, Tozinameran)? 

(ix) Având în vedere că majoritatea vaccinurilor au la nivel internațional fie o autorizare provizorie, fie o autorizare condiționată, vaccinul fiind în studii clinice, potrivit declarațiilor oficiale ale producătorilor, există la această dată echipe de lucru mixte cu specialiști ai ministerului sănătății și respectiv ai producătorilor vaccinurilor propuse de către minister? Suplimentar față de cele 9 întrebări de mai sus, vă solicit să îmi puneți la dispoziție contractele încheiate de către Statul român, respectiv Uniunea Europeană, cu producătorii vaccinurilor experimentale autorizate condiționat de autoritățile competente, în vederea prevenției și combaterii epidemiei de Covid-19, precum și orice anexe semnate ulterior de către Statul român cu aceste companii. 

Prezenta cerere se întemeiază și pe dispozițiile Legii Pacientului nr. 46/2003. Potrivit art 6 din această lege, “pacientul are dreptul de a fi informat asupra stării sale de sănătate, a intervențiilor medicale propuse, a riscurilor potențiale ale fiecărei proceduri, a alternativelor existente la procedurile propuse, inclusiv asupra neefectuării tratamentului și nerespectării recomandărilor medicale, precum și cu privire la date despre diagnostic și prognostic”. De asemenea, potrivit art. 13, “pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenție medicală asumându-și, în scris, răspunderea pentru decizia sa; consecințele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului”. Aceleași principii rezultă și din art. 649-651 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. 

Prezenta cerere se întemeiază și pe dispozițiile Legii nr. 240/2004 privind răspunderea producătorilor pentru pagubele generate de produsele cu defecte. Potrivit art. 3-4 din această lege, producătorul răspunde pentru prejudiciul actual şi pentru cel viitor, cauzate de defectul produsului său, răspunderea sa nefiind limitată în situaţia în care paguba este determinată, cumulativ, de defectul produsului şi de acţiunea sau omisiunea unei terţe persoane. Potrivit art. 10 din aceeași lege, orice clauze contractuale de limitare sau exonerare de răspundere a producătorului sunt lovite de nulitate absolută. 

Prezenta cerere se întemeiază, de asemenea, și pe dispozițiile Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Potrivit art.642-648 din această lege, pentru malpraxis sanitar răspund atât medicii și restul personalului medical, cât și unitățile sanitare, publice sau private, precum și furnizorii de medicamente. În special, unitățile sanitare și furnizorii de medicamente răspund potrivit legii civile pentru prejudiciile produse pacienților în activitatea de prevenție, diagnostic și tratament, generate în mod direct sau indirect de viciile ascunse ale echipamentelor și dispozitivelor medicale, substanțelor medicamentoase și materiale sanitare, în perioada de garanție/valabilitate, conform legislației în vigoare. În mod normal, astfel cum rezultă din normele legale mai sus enunțate, Statul roman nu ar trebuie să răspundă în locul spitalelor, al personalului sanitar sau, cu atât mai puțin, în locul furnizorilor de medicamente. 

În fine, atrag atenția asupra dispozițiilor Legii nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială, mai precis, art.1, 5 și 7, conform cărora Guvernul, în întregul său, şi fiecare dintre membrii acestuia sunt obligaţi să îşi îndeplinească mandatul cu respectarea Constituţiei şi a legilor ţării; pe lângă răspunderea politică, membrii Guvernului pot răspunde şi civil, contravenţional, disciplinar sau penal, după caz, potrivit dreptului comun din aceste materii, în măsura în care prezenta lege nu cuprinde dispoziţii derogatorii; intră sub incidenţa prezentei legi faptele săvârşite de membrii Guvernului în exerciţiul funcţiei lor şi care, potrivit legii penale, constituie infracţiuni. 

Cu deosebită stimă,                                                             ,

27 de comentarii:

  1. foarte bun demersul, dar trebuie sa remarc o inadvertenta: text este "calibrat" pentru un nevaccinat, ar trebui făcuta și varianta pentru vaccinat, unde frazele: "(ii) Ce anume analize trebuie să îmi fac înainte de vaccinare, în funcție de fiecare vaccin în parte și de contraindicațiile specifice ale acestuia? 
    (iii) Ce specialitate trebuie să aibă medicul care îmi va recomanda vaccinul și care ar putea fi acel vaccin apt a-mi oferi maximul de protecție și minimul de risc de efecte secundare, în raport de problemele medicale particulare ale subsemnatului și de rezultatele analizelor realizate în urma indicațiilor oferite de răspunsul dvs. la întrebarea de mai sus? ", trebuiesc reformulate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că fiecare mai poate adăuga și aceste fraze în scrisoarea trimisă!

      Ștergere
  2. Este laudabila initiativa. Va multumesc.
    Dar exista unele mici scapari si inexactitati, care ar fi bine sa fie remediate/lamurite inainte ca initiativa sa se propage:
    - lipsesc referintele [1] si [2];
    - art. 642-648 din legea 95/2006 (republicata? - http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/71139) par sa se refere la profesia de farmacist, nu la malpraxis si raspundere. La malpraxis si raspundere se refera art. 653-659 etc., cel putin in aceasta versiune republicata a legii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lipsesc notele [1] și [2] cu sursele bibliografice corespunzătoare, la care se face trimitere în textul solicitării.

    RăspundețiȘtergere
  4. BRAVO DOMNULE DIACONU !!
    IN SFARSIT SI O ACTIUNE CONCRETA si CLARA (ce trebuie facut si cum)!
    ( nu doar BLA-bla-bla-uri jurnalistice... nu ca nu ar fi bune si astea..... nu mi-o luati in nume de rau !!)

    FELICITARI !!
    Si Domnul sa va ajute !!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tinand cont de comentariile de mai sus, asteptam de la dvs o reformulare sau corectura? Intreb deoarece nefiind jurist, n-aș vrea sa trimit un document perfect dpdv juridic si deci atacabil. Va multumesc pentru initiativa, abia astept sa o pun in practica.

    RăspundețiȘtergere
  6. https://stiri-socante.com/conversatie-secreta-arafat-crestem-cifrele-infectatilor-daca-este-nevoie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.andreeatalmazan.ro/2021/05/fantasma-salvatorului-si-trecerea-la-act/

      Nu stiu in ce masura Arafat este constient ca suferă de sindromul salvatorului. Toți orientalii devin fanatici atunci cand se cred detinatorii adevarului absolut si primesc puteri nelimitate. Ceausescu a luat-o razna pentru ca inevitabilii lingusitori, omniprezenti in jurul celor aflati la putere sau bogati, i-au susurat in urechi prea multe laude si prea putine critici.
      Prietenul adevarat este cel ce te trage de maneca atunci cand ai tendinta de a te rupe de realitate.

      Ștergere
  7. Fiecare poate să adauge fraze la acest conținut!

    RăspundețiȘtergere
  8. Da sunt de acord cu tot ce am citit, cu dl Piperea.Eu una sunt anti vaccin, este dreptul meu care nu mi l poate lua nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua, veti reveni cu textul modificat si pentru persoanele nevacconate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am uitat pe el și, din punctul meu de vedere, merge trimis acesta și de către vaccinați pentru eventuala obligativitate a dozelor viitoare.

      Ștergere
  10. Nu sunt de acord cu vaccinul,chiar că am fost vaccinată

    RăspundețiȘtergere
  11. Am trimis-o prin mail. Să vedem dacă vor răspunde, când și ce vor răspunde...

    RăspundețiȘtergere
  12. Ar trebui adaugat ceva pentru vaccinarea copiilor!

    RăspundețiȘtergere
  13. Opțiunea de a se vaccina sau nu este a fiecăruia dintre noi și trebuie să rămână personală. Dacă tot ni se refuză dreptul de a decide fiecare pentru el (și ne abținem să luptăm pentru apărarea acestuia), avem dreptul de a ne exprima opinia, măcar prin a cere să fim informați și, poate că în acest mod vom obliga decidenții să-și analizeze cu responsabilitate deciziile.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu sunt de accord cu vaccinarea obligatorie si cu certificatul verde

    RăspundețiȘtergere
  15. Petitia este un demers bun, dar doar dupa ce faptul a fost consumat.

    Decat sa stam si sa asteptam sa fie votata vaccinarea obligatorie si certificatul verde, nu mai bine protestam, in strada, impotriva lor? Astfel incat sa avem o sansa sa nu fie votate, de la bun inceput?!

    In plus, deputatii si senatorii sunt platiti din bani publici; pe cand, daca imi iau avocat pt un proces civil/penal intentat impotriva serului obligatoriu/certificat stop covid, trebuie sa-l platesc din buzunarul propriu...

    RăspundețiȘtergere
  16. Este bine venita orice acțiune care poate imiedica nebunia de vaccinare și de condamnare la moarte a cetățenilor aceste tari.

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt impotriva vaccinarii obligatorii si a certificatului Verde!

    RăspundețiȘtergere
  18. Vaccinul este un drept, nu o obligație!

    RăspundețiȘtergere
  19. Întrebări suplimentare:
    1.Care este compoziția completă a vaccinurilor, ca să știu cu ce sunt injectat?
    2.Care sunt efectele adverse raportate până acum la nivel mondial și în România și pagina de web unde aceste informații sunt colectate?
    3. Medicul care îmi recomandă vacinul este sau nu în conflict de interes față de recomandare, primește sau nu sponsorizare de la firmele de medicamente?
    4. Unde mă adresez în caz că medicul care a indicat vaccinarea și efectuat-o refuză să raporteze evenimentele petrecute cu mine în urma vaccinării?
    5. Care sunt contraindicațiile vaccinării covid?
    6. Cum aleg tipul de vaccin?

    RăspundețiȘtergere
  20. hai sa miscam muntii lumea sa se cutremure la buturuga mica

    RăspundețiȘtergere
  21. Pacea Luminii Iubirii este in Mintea Inimii Voastre Frații mei dragi si frumoși Lumina Luminii Înțelepciunii Tatălui Ceresc Este Peste Tine și Peste Toată Casa Voastră Vă Iubesc si vă Respect pentru tot si toate...Trebuie revizuit.Mai cereti parerea unor specialiști. 3 zile nu mai contează...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)