vineri, 10 decembrie 2021

Petiția: întrebări și răspunsuri

 Vă ofer mai jos câteva răspunsuri la problemele ridicate până acum. Vă rog citiți-le pentru a vă clarifica eventualele neclarități și apoi acționați! Rețineți: e nevoie mai mult ca oricând de acțiune! Fără acțiune suntem oi! Și-acum să trecem la treabă.

1. Care-i justificarea acestei petiții? La ce e bună?

Vedem toți că, în ciuda asigurărilor date de politicieni, teroarea certificatului de „bună purtare sanitară” este pe cale să devină realitate. Odată intrat în viața noastră nu va mai fi scos și tocmai aici e principala problemă: absolut tot ceea ce înainte era liber și natural, de-acum devine subiect al diverselor interdicții. Este doar primul pas către instaurarea unei tiranii groaznice. 

Ce face petiția? În primul rând obligă autoritățile să ofere un răspuns și, de asemenea, îi obligă pe oficialii aflați vremelnic în funcție să-și asume răspunderea asupra operațiunii. La ora actuală nimeni nu are răspunderea asupra eventualelor efecte secundare ale procedurii medicale experimentale care e pe cale să devină obligatorie! Astfel, în cazul în care apar probleme, autoritățile se șterg pe mâini spunând că „vaccinarea e voluntară”. Petiția îi obligă pe cei cărora le este adresată să își asume răspunderea sau, dacă n-o fac, vă oferă un temei pentru a vă câștiga drepturile de liberă circulație în instanță.

2. Îmi va răspunde vreodată cineva?

Răspunsul scurt e DA. În conformitate cu Legea  544/2001autoritățile sunt obligate ca în termen de 30 de zile să ofere răspuns solicitării scrise sau verbale.

3. Eu sunt vaccinat/vaccinist. Ce treabă am cu această petiție?

Petiția nu este despre a fi pro sau contra unei proceduri medicale, ci în primul rând despre libertățile noastre fundamentale. Trebuie să înțelegi că obligativitatea a orice, chiar și a unei proceduri cu care ești de acord, înseamnă îngrădirea grosolană a drepturilor celor ce nu sunt de acord cu aceasta. A-ți face  procedură - medicală sau de altă natură - trebuie să țină de voința ta și nu a altuia. Așa cum acum se statutează obligativitatea unei proceduri cu care tu ești de acord, în viitor se va statuta obligativitatea unor proceduri cu care, probabil, nu vei fi de acord. Ce vei face atunci? 

Mai mult, dacă ești vaccinat, nu ai scăpat! Din experiența țărilor care au impus tiranic vaccinarea în masă, s-a observat că, în ciuda promisiunilor inițiale, autoritățile nu s-au ținut de cuvânt, impunând cetățenilor noi valuri de vaccinare și, după interes, anulându-le valabilitatea vaccinărilor vechi înainte de termen(de exemplu, în Israel valabilitatea schemei complete a scăzut de la un an la șase luni, iar în Austria de la un an la nouă luni!). Asta înseamnă că nu vei fi în realitate niciodată suficient de vaccinat!

4. Dacă sunt vaccinat elementele din cerere nu mi se mai aplică.

Fals! Demersul este în continuare util. Experiența arată că efectele secundare sunt mult mai probabile când crește numărul de doze. Spre exemplu, sunt cazuri raportate de oameni care n-au avut nicio problemă la primele două doze de vaccin, dar care au suferit probleme grave la doza booster. Chiar dacă vrei să continui programul de vaccinare așa cum indică Guvernul, vei avea nevoie cel puțin să ai o asigurare în ceea ce privește securitatea actului medical la care te supui. În condițiile în care producătorii vaccinurilor sunt exonerați de orice răspundere, răspunsul la această petiție are rol de asigurare a ta în cazul în care apar probleme grave!

5. Am trimis petiția, acum ce fac?

Simplu, aștepți răspunsul. După ce-l primești trimite-l către mine(anonimizând datele tale personale) pentru a vedea dacă e un răspuns personalizat sau unul generic. În funcție de răspuns putem stabili acțiunile viitoare. Dacă va fi nevoie de acționarea în instanță a autorităților, o să încercăm să ușurăm act demers prin acțiuni colective. Sunt convins că, cel puțin domnii avocați Dan Chitic și Gheorghe Piperea ne vor ajuta în demersul nostru.

6. Nu e mai bine să stau pe margine și să văd ce se întâmplă?

Nu deoarece vei pierde timing-ul. În cazul în care se organizează procese colective, ceea ce se câștigă se câștigă în mod individual de către participanții la proces. Nu te gândi că vei obține beneficii fără să te implici. Acțiunea e individuală, dar de organizat ne vom organiza colectiv astfel încât să ușurăm întreaga operațiune. 

7. În cazul adoptării legii vaccinării obligatorii sau a certificatului sigur voi obține o exceptare? Îmi garantează cineva asta?

Sunt onest astfel încât îți spun din start adevărul: nu există vreo garanție că vom reuși în demersul nostru. Tot ceea ce facem este să încercăm să ne obținem drepturile pe calea rațiunii și a principiilor  pe care societatea noastră clamează că le respectă. Nu știm sigur dacă vom avea succes întrucât rezultatul depinde de factori externi nouă. Însă, în special în aceste vremuri de incertitudine, nu trebuie să uităm cuvintele lui Napoleon: „Cine nu luptă nu poate câștiga”.

Petiția o puteți găsi aici. O puteți adapta situației voastre, dar căutați să mențineți structura întrebărilor pentru a putea primi un răspuns cât mai uniform(care va ușura un eventual proces colectiv). Pentru orice alte întrebări vă stau la dispoziție.

28 de comentarii:

  1. Cu o petitie nu se face primavara. Ieri am semnat o petitie pentru interzicerea petardelor care ne incalca de fapt dreptul la o viata intima departe de stresul cotidian. Se presupune ca, chiar daca atunci cand iesi din casa, te arunci intr-o lume stresanta, in interiorul casei tale ai dreptul la relaxare si liniste, departe de lumea dezlantuita. Iar petardele fac un zgomot ca de razboi, provocând traume oamenilor batrani, celor ce sunt bolnavi de inima si animalelor prinse fara vină in nebunia omului.
    Romania are atat de multe probleme legate de drepturile celorlalti si de bun simt, încât degeaba munti de petiții semnam. Numarul mitocanilor este tot timpul mult mai mare decat numarul oamenilor cu bun simt.
    Valabil si cu razboiul vaccinisti-antivaccinisti. Cand un popor sufera de lipsuri elementare la capitolul
    " cei sapte ani de acasa", tara va fi tot timpul un câmp unde se dau crancene batalii pe lucruri insignifiante.
    Stiati ca numarul bolnavilor psihici este infinit mai mare decat spun statisticile? Intrebati-va de ce atat de multi oameni sufera de mania grandorii, de sentimentul desavarsirii, superior arborate ( Iohannis), de sindromul " eu conduc, eu decid ce e mai bine decat toti".
    Este o boală generata de falsul spiritual. Daca spun ca sunt crestin, nu inseamna ca sunt crestin. Faptele fac diferenta intre cei ce sunt si cei ce mimează ca sunt.

    RăspundețiȘtergere
  2. În contextul sincerității evocate la finalul articolului, voi fi și eu sincer în cele ce voi spune, asumându-mi înjurăturile ce pot apărea datorită unei proaste înțelegeri a mesajului meu.

    Acest demers este foarte bun, după cum accepta mulți dintre cititorii blogului DD. În ipoteza că Statul român actual este unul de drept și democratic, în care separația puterilor să nu fie doar o poveste.

    Dacă însă, în realitate, statul are o tentă de regim totalitar? Pot să mă gândesc, ca un admirator al teoriilor conspirației ce sunt (știți... masoni, NOM, FNOM, politici de depopulare a planetei prin vaccinuri crize și războaie inventate, etc) că cei care vor trimite această adresă vor face parte dintr-o listă, cu nume, prenume, adresă și semnătură, de indezirabili ai noului regim.

    În acest al doilea caz, problema s-ar pune: sunt eu (că nu mă interesează alte persoane) pregătit, mental și spiritual, pentru jertfa supremă? Pentru ca eu văd că încet, dar sigur, ne îndreptăm spre un regim politic totalitar, cu nimic diferit, decât cel mult cu numele, față de cel bolșevic, postbelic. Atunci, indezirabilii, reali sau bănuiți, erau exterminați fără multe discuții: crime, temnițe, teroare, execuții.

    În ce mă privește, nu sunt pregătit pt așa ceva, decât la modul principial. Încă aștept, în mod eronat și laș, să vină Iisus să mă/ne salveze.

    Ce vor face soția și copilul meu, preșcolar, fără mine, ca singura sursa de venit, în viitorul apropiat?
    Întrebare care se bate cap-în-cap cu cealaltă: Ce vor face cu mine, ca un soț și tată laș și ipocrit, dar în viață totuși, lângă ei ca singurul sprijin?

    Am nevoie de un duhovnic îmbunătățit, deși, sincer sa fiu, intuiesc și singur răspunsul corect...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca intuiesti raspunsul corect...Viitorul este pus sub semnul întrebării. Si nu e vb despre a ne vaccina sau a nu ne vaccina, ci este vorba despre cum ne folosim liberul arbitru. Am ales sa ne prefacem ca lumea in care traim este una sigura, atata timp cat noi nu am fost atinsi? Inseamna ca ne meritam soarta.
      M-am gandit aseara la discuțiile mai vechi de pe acest blog. Au fost niste discutii despre musulmani. Eu nu consider
      " vitejia" afganilor ca fiind de bun augur, pentru ca sufletul meu este modelat mai curand pe ideea de compasiune decat de lupta si razbunare. Iar talibanii au pus inca un munte de suferințe pe spinarea poporului afgan, deja nenorocit in repetate randuri, de rusi si americani si amestecul tuturor cretinilor in alte tari.
      Cu ce ne sunt superiori musulmanii? Au o practica spirituală care ii ajuta sa-si pastreze mintea curata de mizeriile din jur. La polul opus, romanii, care injura oribil.
      La inceput a fost Cuvantul.
      Atunci cand omul a inlocuit Cuvantul cu înjurătura si minciuna, sistemul s-a prabusit in el insusi. Noi suntem prabusiti nu de acum, ci de milenii. Dumnezeu tot incearca sa ne aduca inapoi, acasa.

      Ștergere
    2. "Cu ce ne sunt superiori musulmanii? Au o practica spirituală care ii ajuta sa-si pastreze mintea curata de mizeriile din jur"

      !!!!!!de unde le scoți!?!?!

      Ștergere
    3. @@@Laurentiu,crezi cã dacã vor vrea sã ne lichideze,se vor împiedica de anonimitatea noastrã?stiu,una e sã le fie puse pe tavã toate informatiile ,,dizidentilor''alta e sã le caute ei;ceea ce stiu sigur este cã pasivitatea nu I este plãcutã Tatãlui Ceresc.

      Ștergere
    4. @@@a,si încã ceva Laurentiu:ce te face sã crezi cã peste 1 lunã,5 luni vei fi pregãtit de sacrificiul suprem?din contrã,lupta cu îndrãcitii (da,cei mai multi dintre cei care ne dicteazã ceea ce sã facem,sunt îndrãciti) îl face pe om sã constientizeze cã moartea påndeste la usã;iar pentru asta trebuie sã ia mãsuri,cea mai bunã si indicatã fiind spovedania urmatã de împãrtãsanie.

      Ștergere
    5. @ A 15:16 "!!!!!!de unde le scoți!?!?!"

      Pai ia sa privim in jurul nostru:
      1. Au de la 4 copii in sus indiferent de situatia financiara sau UNDE LOCUIESC ( sunt fara frici in privinta intemeierii familiilor numeroase)
      2. Nu se lasa manipulati de tembelizor si porno.
      3. Pe strada se imbraca monahal, nu in chiloti ca iuropenii, nu-si expun organele genitale pentru toti sa le vada( spre veselia si satisfactia tembelilor).
      4. Se roga de MIN 5 ori pe zi, si o fac si in timp ce vorbesc cu semenii.

      ...astea-s asa citeva repere care ar trebui sa dea de gindit ruminasilor care tremura de frica la ideea INOCULATA DE VEST de procreere,... de frica ca n-au "posibilitati"..astfel cazid DIRECT SI FARA SCAPARE IN PLASA INTUNERICULUI SI A STATUTULUI DE INVINS!

      Ștergere
  3. Oameni buni

    Am trimis cererea de pe doua adrese de mail cu exact acelasi continut (acelasi nume si prenume, aceeasi adresa). Poate mi se va raspunde macar la un mail, cine stie.

    Dar ma intreb ce se va intimpla daca va fi impus zertifikatul nazist ? Mi se va desface contractul de munca pentru ca asta prevede legea. Cum voi trai dupa aceea ? Poate nu mi se va accepta cererea de somaj pentru ca am avut posibilitatea sa ma vaktinez ni nu am facut-o.

    Poate nu voi fi primit nici la banca pentru ca voi avea nevoie de zertifikat. Contul meu curent de la banca se va epuiza si nu voi putea folosi alte fonduri, pentru asta ar trebui sa ma duc la banca, dar banca nu ma va primi.

    Poate nu voi mai avea voie sa calatoresc cu trenul daca nu am zertifikat.

    Nefiind angajat nici somer, nu voi mai avea calitatea de asigurat pentru servicii de sanatate. Daca am nevoie de reteta periodica pentru o boala cronica nu voi primi nimic.

    Vom fi oare condamnati la moarte lenta ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai liniștit. Sunt milioane bune de romani angajați fără vaccin. Îți dai seama ce înseamnă și un milioan de șomeri extra? Gândește-te ca sunt o groaza de doctori nevaccinati. Pai dacă îți pleacă și o treime din anesteziști e pa sistemul de sănătate. Gândește-te la Fan Curier fata o treime din angajați. Haos administrativ. Mai mult o facem pentru copii noștri care urmează la înțepat. Asa ca curaj. Nu trebuie decât sa suportam pana când statul întra în colaps din prea multa prostie.

      Ștergere
    2. Va prezint pe scurt dilema prizonierului intr-o varianta usor modificata. Doua persoane sint arestate de serviciul secret al unui regim dictatorial pentru ca desfasoara actiuni dusmanoase impotriva statului. Fiecare persoana e inchisa singura intr-o celula fara posibilitatea de a comunica cu exteriorul. Anchetatorul spune fiecarei persoane acelasi lucru.

      Poti recunoaste sau nu acuzatiile care ti se aduc, la fel si camaradul tau, dar nici unul din voi nu stie ce spune celalalt. Sentinta care vi se va da e in functie de alegerea amindurora.

      Daca tu recunosti si el nu, tu esti liber si el primeste zece ani de inchisoare. Daca tu nu recunosti si el da, tu primesti zece ani de inchisoare si el e liber. Daca nici unul nu recunoaste, amindoi primiti un an. Daca amindoi recunoasteti, primiti amindoi cinci ani.

      Ce va alege fiecare ddetinut ? Desigur, una din ipoteze (subinteleasa) este ca regimul, asa dictatorial cum este, isi respecta cuvintul dat. Veti spune: unde s-a mai pomenit asa ceva ?

      Ștergere
  4. Eu unul te înțeleg... cum eu sunt pensionar care se descurca deoarece locuiesc la tara... nu pot sa fiu las și voi face orice demers ptr. a salva cel puțin un semen de al meu

    RăspundețiȘtergere
  5. Laurentiu e f.simplu
    la un atac potential mortal nu te aperi cu pixul ci proportional atacului sau fugi ca n filmele cu zombi scapa doar actorul principal ca la holhud:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsul la aceste întrebari este cuvântul unic din lexicul japonez: seppuku (în sensul de"Tora, Tora, Tora"). Adică eu cu cel puțin doi dintre ei.Sau, folosind un cuvânt strămoșesc,drag la mulți conaționali,rostit în dialectul saso-german:"Măărrăășșeești".

    RăspundețiȘtergere
  7. Care "efecte secundare"?! Vaccinul e sigur! Ca sa ti se recunoasca un efect secundar dupa vaccinare trebuie ca un medic sau o comisie de medici sa semneze asa ceva, la un pacient sau la un decedat. Cred ca numai miocardita si pericardita la tineri sunt recunoscute. Chiar daca ti-ai face toate analizele posibile inainte de vaccin si ar fi perfecte, tot nu poti demonstra ca ce ti s-a intamplat ulterior e de la vaccin. Ai murit dupa o luna cu "stop cardiorespirator"? Sanatate, nu e de la vaccin, nu te vezi ca aveai 65 de ani? cat aveai de gand sa traiesti?! se intampla, nene, mai si murim... Circulati, nu s-a intamplat nimic.

    RăspundețiȘtergere
  8. O planeta-ntreaga inrobita si ucisa de o mina de psihopati si noi asteptam mura-n gura si ne kkm pe noi cu petitii. Orice alt comentariu e inutil.

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnilor
    Sunt femeie si va marturisesc ca am trimis in plic, cu confirmare de primire aceasta petitie, cerere. Va dati seama ca mi-am dat numele si adresa, deci destul de multe date despre mine. Mai stiu de asemenea din experienta personala, ca petitia are cu atat mai multa greutate cu cat este trimisa in scris, si nu pe mail. Pentru ca pe mail poate ajunge in spam, si sa nu i se dea numar de inregistrare, deci sa nu fie luata in considerare.
    Eu am devenit o tinta. Stiu asta si mi-am asumat. Dar avand in vedere ca situatia in lumea “globalizata” in care am ajuns sa traim este foarte grava, consider ca ar trebui sa fac si eu ceva si sa ma implic cu umilele mele puteri. Pentru ca daca nu o fac acum, s-ar putea sa nu mai am nici o cale de iesire. Eu refuz cu incapatanare vaccinarea, pentru ca nu vreau sa-mi fac rau. Am o imunitate destul de buna si nu ma tem de boala. Eu nu m-am imbolnavit de aceasta viroza si nici nu cred ca o voi face. Nu am respectat masurile sanitare, adica nu m-am ferit de nimeni, iar masca o port foarte putin spre deloc. Nu ma dezinfectez pe maini. Pentru ca strica pielea. Folosesc doar apa si sapun. Stiu ce este suferinta, cunosc limitele sanatatii mele, si incerc sa nu le depasesc. Lumea tiranica in care am plonjat este inacceptabila pentru mine. Mai stiu ca fara lupta asidua drepturile pierdute nu se pot redobandi. Lupta trebuie sa fie hotarata si asumata. Trebuie sa va ganditi ca daca cedati acum, ultima reduta vor fi copiii. Va vor obliga sa va vaccinati copiii, asa cum incearca acum sa o faca cu noi. Daca veti refuza, nu-i vor mai primi la scoala, asa cum incearca acum sa nu ne mai primeasca pe noi la serviciu. Veti spune ca puteti sa-i instruiti de acasa (homeschooling). Ei va vor declara parinti iresponsabili, pentru ca refuzati dreptul copiilor la educatie. Si vi-i vor lua. Voi in calitate de parinti nu va veti mai putea apara copiii. Ganditi-va bine la asta. E un scenariu foarte posibil. Nu aveti voie sa mai cedati nici un milimetru. Fiti curajosi si asumati-va lupta! Pentru copiii vostri o faceti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu, impreuna cu sotul meu, am facut la fel ca dumneavoastra. Suntem generatia "decretei", eu '66, el '67. :)))
      Dar nu suportam ingradirea! Pe mine asta ma innebuneste! Aveam 23 de ani cand a picat comunismul, eram doar o fata inocenta. Insa, privind acum in urma, si sub presiunea asta de acum, a ingradirii libertatii mele, abia acum inteleg ce a insemnat viata de atunci pentru mama mea si femeile acelea obligate sa faca copii pe banda.

      Ștergere
  10. Il inteleg pe Laurentiu, marea majoritate sunt in situatia lui.
    Dar.... vine vaccinatea noastra obligatorie...apoi cea a copiilor nostri,a bebelusilor cu prima, a doua , a patra doza deja;apoi donarea obligatorie de sange, de organe,munca silnica....si cate le o mai da prin cap la niste scelerati globali.
    Am doi copii, mi as fi dorit mai multi, noi am fost sase frati, dar acum sunt alte timpuri si am zis sa aiba mai mult decat am avut noi....dar...timpurile pe care le traim, presiunea de nesuportat, nu a fost nici pe timpul comunismului.Le am spus copiilor mei, ca daca stiam ce timpuri vin...nu i mai faceam.Sa i las intr o lume nebuna, fara valori,fara principii, fara solidaritate....fara de Dumnezeu!
    Daca nu suntem solidari, daca nu reactionam acum, certificatul de vaccinare este linia rosie peste care, daca se trece...suntem pierduti!
    Copiii nostri o sa ne condamne pentru lumea pe care le o lasam.
    Sa nu credeti ca sceleratii o sa se opreasca odata cu oprirea pandemiei!
    Dumnezeu sa ne ajute!!


    RăspundețiȘtergere
  11. Ei, ca nu ati ascultat ce va spunea acum 1 an si jumatate.

    "De-aceea e inventată această criză. Și de-aceea, peste tot în lume, se pun aceleași restricții. E un plan bine elaborat.

    Peste ceva vreme, un colectiv care va primi și Premiul Nobel, va anunța că a reușit crearea unui vaccin revoluționar împotriva unui spectru mare de viruși, printre care și acest mult blamat COVID-19. Dar că e o mare problemă: funcționează doar în cazul în care toți sunt imunizați, altfel riscul e acela de a se produce mutații cu consecințe grave pentru toată lumea. E limpede de la cine vor apărea problemele: fix de la oile negre ale societății, „antivacciniștii”! Ei vor fi arătați cu degetul ca o potențială amenințare la sănătatea publică."

    - Dan Diaconu, 20 martie 2020

    RăspundețiȘtergere
  12. Tu ce Psaltire citesti?
    www.psaltirea1688.ro

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am avut răbdarea de a citi toate comentariile sau părerile mai pe românește dar a mea certitudine ... nu părere este că suntem distruși de-a binelea de acest sistem împuțit deoarece în timp ce animalul ăsta de Arafat apare pe Facebook și spune că face MORȚI din PIX dacă este cazul iar românii încă stau la coadă la vaccinat sau românii care încă cred ca în alte țări s-au vaccinat în proporție de 95% pentru că așa au văzut ei la știri ESTE CLAR CA NU MAI AVEM CALE DE INTOARCERE LA O MINTE SĂNĂTOASĂ motiv pentru care nu mă mai mira ca "ĂȘTIA" fac ce vor din noi.

    Avem nevoie de un PATRIOT CARE SA NE CUREȚE DE BIPEZII ASTIA CARE NE CONDUC ȘI ĂLA O SA SE RODICE CÂT DE CURAND CĂCI POPORUL A AJUNS LA CAPĂTUL RĂBDĂRII

    RăspundețiȘtergere
  14. Da omule, asteptam si vom astepta! Asta face acum orice om care mai are un neuron functional in bibilica.
    De ce ti s-a urit cu binele? Vrei sa claci in capcane?
    Na , ca nu orice alt comentariu este de prisos.

    RăspundețiȘtergere
  15. O marturie in extenso despre falsa pandemie, virus si vaccin, merita parcursa cap-coada: https://www.youtube.com/watch?v=gsDlHprql-g

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu mai cred demult în petiții, cu toate că am semnat o grămadă. Sau, poate, tocmai de aceea. Am văzut că nu ține nimeni cont de ele. Nu suntem într-un „stat de drept”, ci într-o dictatură (încă) mascată sub fardul democrației. Tot ce mai aștept să văd că se întâmplă este ridicarea unor haiduci - bărbați adevărați - care, fără frică de moarte, se duc și-i omoară pe toți ticăloșii de la putere. Un puci. O insurecție armată. Execuții publice ale celor vânduți. Moarte și sânge. Dreptate. Asta vreau. M-am săturat de demersuri cuminți și pașnice. Manifestații de stradă, proteste fără niciun rezultat. Doar o pierdere de timp, energie și bani. Se pișă guvernanții, președintele și parlamentarii pe protestatari. Îi doare-n cot de marșurile voastre. Structurile de forță li se subordonează. Dacă nu v-ați prins cu ce fel de dușman avem de-a face, dacă nu mai avem bărbați neînfricați în țara aceasta, atunci cu toate petițiile din lume, semnate de tot boborul, ne vor face felul. Cum vor ei.

    RăspundețiȘtergere
  17. AVEM NEVOIE DE IMPLICARE DIN I N T E R I O R ! !

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)