sâmbătă, 8 ianuarie 2022

Aventuri la capătul lumii


Am prieteni peste tot în lume. Rectific: am prieteni români peste tot în lume. Nu din vina mea, ci a lor. Mă rog, așa au crezut ei - cum am crezut și eu la un moment dat - că plecatul afară vine la pachet cu căpătuiala. În prima fază m-am căpătuit și eu, doar că nu-mi era bine. Asta până când tatăl meu mi-a deschis ochii: „Ăla care se realizează, se realizează peste tot. Dacă te-ai realizat acolo, la fel de ușor îți va fi să te realizezi și-aici. Doar proștii confundă provocările cu piedicile. Proștii și ratații!”. Câtă dreptate a avut!

E un căcat de țară!” - le spuneam amicilor mei de la capătul lumii. „Ce poți face acolo? Totul e la fel. Ăla care-a inventat țara asta a avut o teribilă lipsă de creativitatea. Sau poate că doar un plan ascuns, și-a dorit orice altceva, nu o țară.”N-ai habar de nimic, îmi replicau ei. Aici e totul pus la punct. Ești doar un mitic absolut incapabil să înțelegi ceva”. Poate că așa o fi, gândeam. Și uitam subiectul. La urma urmei e viața lor, nu a mea.

„Pentru naștere le-am spus că vreau să fac cezariană”. Așa începe povestea fetei pe care-o am în față(se numește M. și, din rațiuni logice, nu-i dau numele). „Nu aveam habar de sistemul de acolo întrucât sosiserăm de doar un an. Recunosc, eram cam sărăcuți, doar abia aterizaserăm și nu apucaserăm să „ne facem o stare”. Sarcina a venit pe nepregătite, iar nașterea a fost decisivă pentru mine. De-a lungul sarcinii, întrucât nu am avut probleme, totul a decurs OK. Doar în ultima perioadă totul s-a transformat într-un episod din Kafka. Mi-au spus că n-are sens să fac cezariană. Le-am spus că nu am chef să-mi risc viața. 

- Nu-ți riști nicio viață!, mi-au spus ei. 

- Ba da, le-am explicat. Primul copil l-am născut prin cezariană pentru că doctorii din România mi-au spus că nu pot naște altfel. Nu am conformația potrivită. Ăsta e al doilea copil și e mai mare decât cel pe care nu l-am putut naște(a avut la naștere 4.7 kg). E logic că n-am cum să-l nasc natural.

Doctorul ăla m-a trimis la altă doctoriță. După ce am stat cu ea de vorbă o jumătate de oră am înțeles că e psiholog. Nici măcar psihiatră, cel puțin să mă simt nebună cu acte.

- Dar de ce m-a trimis la discuții cu un psiholog? - am întrebat-o. E vorba de copilul pe care urmează să-l nasc. La prima sarcină am vrut să nasc natural, dar medicii mi-au spus că nu pot risca. De ce aș alege să nasc acum natural o sarcină mai mare? În plus am o cezariană. Ești femeie, nu înțelegi că e o chestie de viață și de moarte? Înțeleg că e un risc de aproximativ 50% de ruptură uterină. De ce să-mi asum un asemenea risc?

M-a privit absentă și mi-a spus că la ea s-a terminat, așa că trebuie să merg peste o jumătate de oră la un alt medic(timp în care, probabil și-a scris raportul) pentru a-mi evalua situația. În total m-am plimbat pe la vreo cinci personaje. Recunosc, totul s-a petrecut ca sub hipnoză, am trăit probabil o experiență suprarealistă. Toți aveau aceeași bandă, că n-are sens să fac direct cezariana, ci să încerc mai întâi să nasc natural, că oricum e mai bine așa. Dacă ar fi fost să aleg, m-aș fi întors în România. Doar că riscam să nasc în avion. M-a bușit plânsul. Oamenii aceia nu aveau pic de empatie. M-am simțit fix ca o vacă, o vacă a cărei obligație era să nască natural. În tot acest timp nimeni nu mi-a făcut nicio analiză. Nici măcar nu voiau să se uite pe dosarul meu medical din România, pe care le-am spus că-l pot pune la dispoziție.

Într-un final doctorul pe care-l aveam în față mi-a spus că dacă asta e alegerea mea îmi va face cezariană. Am răsuflat ușurată, însă apoi am stat în tensiune până în ultima clipă. Dacă mă păcălesc? Nu m-au păcălit. Mi-au făcut cezariană. Când am realizat, am simțit-o ca pe-o victorie teribilă, cu toate că era un rahat. M-am simțit bine, dar pentru că eram amorțită. După ce a trecut anestezia s-a ales praful de sentimentul de victorie pentru că a început durerea. Și de-atunci totul a devenit un coșmar. Toate procedurile mi le-au făcut pe viu. Am crezut că vor să se răzbune pe mine. Le-am rugat pe asistente  să-mi facă un calmant pentru că nu mai pot. Singurul calmant pe care l-am primit a fost ... paracetamolul. Cică nu mi-au făcut anestezice pentru că în protocolul lor nu există calmante după cezariană. A fost o zi și jumătate de coșmar. După care, treptat, durerea a început să se retragă natural. Ăia se uitau la mine ca la un rahat. Jur că nu m-am simțit niciodată atât de umilită. Iadul există: e sistemul lor de sănătate.

Îți spun sincer, îmi spunea cu lacrimi în ochi, sistemul nostru de aici e infinit mai bun. Nu-s cine știe ce echipamente, e cam haotic, dar cel puțin mai găsești oameni, nu roboți. La prima naștere chemam asistenta și-o rugam să-mi facă un calmant, iar ea mi-l făcea. Aici vorbești cu oameni, nu cu niște roboți fără emoții. Și șpaga pe care o dai e umană, infinit mai umană decât acea atitudine absolut aberantă. De aceea, după ce m-am întors de la spital, i-am spus soțului că în maxim un an ne întoarcem în țară. Și că dacă nu vine e treaba lui. A protestat, în ciuda faptului că i-am povestit prin ce am trecut. Insista că a fost ceva întâmplător, iar mie îmi era frică să nu-l cuprindă și pe el imbecilitatea pe care o simțeam în jurul meu. Eram disperată pentru că vedeam că nu mă crede, probabil arătam ca o nebună. Sau poate că el spera „să-mi treacă”. După o săptămână au venit niște prieteni pe la noi. Am adus discuția despre ceea ce am pățit, iar ea, cu naturalețe „a dezlegat misterul”:

- E normal!, mi-a spus ea doctă, o cezariană e mult mai scumpă decât o naștere normală și ăștia nu aruncă banii pe gem ca în țară.

- Păi dacă nu făceam cezariană muream! - i-am explicat. S-a uitat cam ciudat la mine.

După ce-au plecat i-am spus soțului că n-am chef să ajungem la fel de imbecili ca prietenii noștri. Cum să consideri normală punerea în pericol a vieții unui pacient doar pentru că „se economisesc bani”?  Noroc că a fost de acord deoarece eu acolo nu mai rămâneam. Decât să mă imbecilizez, mai bine plecam cu copiii. Și iată cât de bine am făcut! Acum câștigăm mai bine ca-n Australia și avem o viață liniștită printre ai noștri. Îmi vine să urlu de necaz pentru banii și efortul pe care l-am făcut cu tentativa noastră de emigrare acolo. Dar e și asta o experiență.”

Am atâtea întâmplări horror despre Australia încât puteți lesne înțelege cam despre ce e vorba. Ca să nu mai vorbesc că, în general, australienii sunt niște rudimentari, niște țărănoi neciopliți care n-au evoluat de la statutul de pușcăriași. Iar aia, să-mi spună oricine orice, nu e țară, ci pușcărie. 

- Ce mai faci? - l-am întrebat pe un prieten după ce-am auzit nebunia care e la ei.

- Bine, mi-a răspuns. Aici ăștia luptă serios cu pandemia, nu ca în alte locuri!

Din nou simțeam mândria aia imbecilă și nu înțelegeam de unde le vine. 

- Dar e adevărat că vă țin în case și că nu aveți voie nici să aerisiți?

- Nu-i chiar așa, dar e normal să se ia măsuri drastice. Doar dacă sunt bolnav de COVID sau merg la magazin și acolo a fost un bolnav, atunci intru în carantină și nu mai am voie să aerisesc. Dar poți să deschizi puțin geamul noaptea că nu se ia nimeni de tine!

Din nou același imbecil „normal”. La fel cum e „normal” să protestezi că un tenismen cu imunitate naturală la COVID a intrat în țară nevaccinat! Cât de prost să fii? Cât de idiot? 

Sincer, nu-l înțeleg pe Novak Đoković. A contestat măsura. Nu trebuia. Trebuia pur și simplu să plece din țara aia de căcat. Nu știu de ce n-o face. Probabil e vorba de bani sau, probabil, e vorba de demnitatea pe care ține să și-o apere. Dar ce demnitate e aia în care niște țărănoi proști te închid și-ți confiscă telefonul? E normal să înțelegi că aia e o țară de căcat, cu oameni de căcat. Nu vreau să fiu contrazis: cei care fac manifestații sunt o minoritate. Marea majoritate sunt niște cretini spălați pe creier. La fel ca ăia care-i susțin. Aud că un intelectuălaș de la noi, unu Paraschivescu, l-a făcut idiot pe tatăl lui Đoković. Deh, ce să înțeleagă prostul din disperarea unui părinte? Pe ăștia i-a orbit ideologia COVID într-un asemenea hal încât nu mai gândesc limpede.

Ce-am înțeles eu din Australia e opusul a tot ceea ce propaganda lor mestecă. Și nu doar a lor, ci a tuturor „realizaților de acolo”. Experiența mea e din perioada în care încă mai pozau în țară normală. Ce e acolo? Mai nimic. Ajungi pentru a explora „frumusețile naturii”, dar îți trece repede. Totul e uniform, astfel încât după două-trei zile, dacă ești cu picioarele pe pământ, singura caracterizare care-ți vine în minte e „boring”. 

Prețurile sunt mai mari decât aproape peste tot în lume. Acum știu că sunt locuri pe planetă unde prețurile sunt mari, dar simți că e o presiune pentru care acestea sunt crescute. La ei prețurile sunt mari strict degeaba. Ai sentimentul pe care l-ai avea dacă ai merge la un magazin sătesc și, pentru mărfuri specifice mediului rural, ai plăti ca la un butic de lux. 

Despre oameni toată lumea spune că sunt prietenoși. Aiurea, marea majoritate trăiesc în comunități etnice, încercând astfel să compenseze ruptura de țările-mamă. În ceea ce privește „prietenoșenia” la fel e peste tot în lume. La ei probabil o simți mai accentuată deoarece beau cantități impresionante de alcool. Vă spun sincer că sunt mai bețivi ca englezii sau irlandezii. Și cu asta am spus tot. 

Internetul m-a șocat. E lent ca-n China. Să te ferească sfântul să ai nevoie de ceva de pe net că e jalnic. Și cred că asta se întâmplă din cauză că îl controlează extrem de puternic. 

Ei, ca oameni, așa cum am spus, sunt niște țărănoi care par rămași în urmă. Dar nu în sensul bun al cuvântului. În ceea ce privește agenda progresistă, totul a fost impus cu strictețe, iar ritualul BLM s-a desfășurat perfect sincronizat cu SUA. Și pentru că suntem la politică, vă spun sincer că rar mi-a fost dat să văd asemenea prostovani pe post de politicieni. Oamenii lor politici sunt proști în adevăratul sens al cuvântului. Efectiv niște imbecili care recită sloganuri. Ai noștri de-aici sunt academicieni pe lângă ăia. Și să nu uit limba care se vorbește! E o engleză țărănească în adevăratul sens al cuvântului. Doar în Africa de Sud se vorbește o engleză mai ciudată decât acolo.

Apoi, în case e al naibii de frig în sezonul rece. Doar în Franța am mai experimentat asemenea peșteri pe post de locuințe, doar că la francezi, cel puțin, casele erau bine construite. În hotel am făcut frigul rău de tot. Din punctul meu de vedere casele nu sunt construite corect, fiind foarte slab izolate. Cât mă pricep eu la construcții, mi se pare că sunt construite doar ca să se separe cumva de exterior, dar cam atât. Am văzut, în diverse locații, extrem de multe urme de infiltrare a apei, iar asta spune totul.

Să nu uit amenințarea permanentă a animalelor sălbatice. Păienjeni sau șerpi(și multe alte animale) îți pun non stop viața în pericol. Au cele mai veninoase creaturi de pe planetă pe care riști să le întâlnești oriunde. Aglomerația urbană nu le face mai rare. În orașe e uneori o invazie ca în pustietate.  Dar plajele minunate? Aiurea, trebuie să fii tembel să mergi acolo deoarece riști să fii omorât de meduze de cutie, caracatițe cu inele albastre sau rechini. Vremea? Caldă-n draci vara, și extrem de ciudată iarna. Chiar dacă nu scade sub 5 grade, simți frigul mai rău ca-n Siberia. În plus, v-am spus, casele sunt extrem de prost făcute, motiv pentru care ai permanent senzația de frig, un frig bolnav. În general nivelul UV e ridicat și de aceea cancerul de piele e o amenințare permanentă. 

Sper că ați înțeles cu ce se mănâncă paradisul australian. În paralel cu natura potrivnică, lucrează societatea pe care o consider una idiocratică. Mi se pare că oamenii sunt controlați la modul absurd. Există o presiune tăcută a statului asupra individului. Cu toate că peste tot se mimează normalitatea, simți că e ceva ciudat. Senzația e însă contrabalansată de o propagandă extrem de agresivă. Deciziile nu se pun în aplicare prin intermediul legilor cât se pun prin intermediul media. Când s-a luat decizia că trebuie făcut ceva, toată media mestecă la unison aceeași chestie, fără abatere. 

Testul suprem s-a văzut la COVID. Cum naiba să ții o carantină aproape un an? Cum să-i vaccinezi p-ăia ca pe animale și, mai ales, cum să faci pușcării pentru nevaccinați? Mulți dintre amicii mei s-au aflat în imposibilitatea de a se întoarce în țară pentru că Australia, pur și simplu, s-a închis. Ăia care mai gândesc, abia atunci și-au dat seama care e nivelul de teroare. Urmărirea prin aplicații s-a instaurat natural, arestările pentru postări pe rețelele de socializare, de asemenea, au intrat în normalitate. „E normal să te aresteze pentru postările de pe Facebook”? Acolo da. Vă spun sincer, în relația dintre cetățean și sistem, Australia se identifică aproape până la confuzie cu China. Propaganda e atât de mare și golul informațional în care trăiesc oamenii aceia e atât de profund încât totul ajunge să fie manipulare. Iar oamenii, din punctul meu de vedere, sunt extrem de proști. Nicăieri în lume nu ai atât de puternic sentimentul că te afli într-o lume a proștilor. 

De aceea incidentul lui Đoković e unul extrem de bun. Arată esența Australiei, prostia ălora ridicată la nivel de politică de stat. Dacă ai cât de cât minte, înțelegi imediat grobianismul politicienilor lor și adevărata față a acelui cap de lume.

Australia? Un exemplu tipic de „țară ca afară”. Vă place? Marș acolo!

55 de comentarii:

  1. Mama, ce de minciuni si aberatii in acest articol. Si doar pentru ca l-au bagat la mititica pe antivaxxerul ala tembel, dar bun la tenis :-). Dan Diaconu, nu am mai vazut de mult la dvs un articol atat penibil si de hilar in acelasi timp. Low, lower, lowest.

    Pe vremuri scriati chestii misto.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bre Anonimule, ești doar un alter - ego de-al lui Lucian Mândruta! Atât!

      Ștergere
    2. Eu zic sa stai departe de internet si sa nu mai comentezi aiurea! Nu de alta, dar circula virusi si pe acolo si cica inca n-au vaxxin! Cel mai sigur e sa stai in casa si sa astepti instructiunile autoritatilor! Fii responsabil!

      Ștergere
    3. M ai canta si la alte mese, prietene!

      Ștergere
    4. De ce ești anonim? Lipsă de curaj?

      Ștergere
    5. Puneti mana de la mana si trimiteti-l pe insula Australia-1984, sa cante in lagar refrenul: "War is peace / freedom is slavery / ignorance is strength".
      Cu drag voua din lagarul Kanata!

      Ștergere
    6. Nu ai vazut articole de la D.D. care sa iti placa, pentru ca D.D. nu scrie pentru carnatarii care au nivelul tau.

      Ștergere
    7. Argumentatia articolului este inexistenta si incoerenta. Insa, teza articolului este corecta. Reprezinta o masura pur sovietic - cretina ce i s-a facut lui Djokovici: ii dai ok-ul de viza, insa odata ajuns pe aeroport, gasesti ca nu are stampila pusa in chenar si il trimiti la carantina, in bataie de joc si cu ranjetul satisfacut al potentatului local, care i-a aratat el lui Djokovici. Asemenea masuri poate se mai intalneau (cine stie?) la punctul de trecere al frontierei Uzbekistan-Kyrgstan. Daca nu, sa ma ierte uzbeci si kyrgazii.

      Ultima gaselnita este ca australienii pasamite s-au indignat pe retelele de socializare ca de ce i s-a dat viza lui Djokovici. Argument iesit direct din anii stalinismului: asesorii populari si clasa muncitoare australiana se revolta ca burjuiului-chaibur Djokovici i s-a ingaduit sa calce sfanta glie stramoaseasca. Grotesc si absolut gretos!

      Sindbad

      Ștergere
    8. Si regulamentele se aplica de cum se gasesc niste nevrozati sa tipe pe feisbuci. Bine si asa. Iar acu tipa net-ul ca s-a facut o ilegalitate si un abuz. Nu i-au dat drumul, Djokovici tot in carantina ramane. Arta cu tendinta :D

      In orice caz oleaca m-au dezamagit austrlienii. Uite ca sunt destul de tampitei. Sic transit

      Sindbad

      Ștergere
    9. Cretinii au intotdeuna ceva de spus impotriva evidentei. Te-a creat Dumnezeu cu un rost Anonimule, incearca sa intelegi cu toata puterea ta de intelegere, daca nu poti resemneaza-te.

      Ștergere
    10. Am prieteni acolo. E exact cum spune DD. Complet spălați pe creier.

      Ștergere
    11. Esti un keke masochist !

      Ștergere
  2. Eu am născut in Romania, intr-un spital mai micuț despre care am auzit ca ar fi fost modernizat cu implicarea unui român mai patriot decat cei ce dau din gura dar nu fac nimic. Desi modernizat, dementul de Basescu îl inchisese.
    Umilinta ca la nasterea in acel spital de dinainte de modernizare nu va puteti imagina! Fără sansa de a te spala si cu sticle de apa puse pe calorifer ca sa nu faci infectii prin nespalare.
    Probabil sistemul nascutului acasa cu moașa de pe vremuri este cel mai indicat. Daca viitoarea mămică traieste intr-o casa normala, cu oameni buni care sa o sustina emotional. Daca e o casa de nebuni, atunci mai bine nasti in câmp.
    In curand, spitalele din Romania probabil vor fi privatizate. Dar tot anapoda, asa cum se practica la noi.
    Dumnezeu cu Mila pentru bolnavii saraci...
    In Australia nu am fost, dar am cunostinte din zona care au plecat din "Paradisul" romanesc si nu s-au mai intors decat foarte rar. Mai degraba merg bunicii de aici in vizită.
    Una peste alta, Romania este in haos si mi se pare ciudat sa vorbesti despre haosul din alte parti, inainte de a face ordine la tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pertinent punct de vedere.

      Sindbad

      Ștergere
    2. Intotdeauna refuzi sa crezi ca in alta parte este mai rau decat la tine, nici mie nu-mi place mai nimic din ce se face acum in Romania, dar ma infior cand vad absurdul unor situatii din strainatate. Aici din cauza dezorganizarii distopia este mai putin evidenta inca.

      Ștergere
    3. Nu este adevarat. Sistemul medical in Romania este ok, te rezolva cu bani putini. Trebuie doar sa stii sa l navighezi. Personal am avut doar experiente pozitive, rude, prieteni care au avut interventii...Din nou poate este o coincidenta...dar nu cred in ele...Haosul este doar in gura cacatilor din tembelizor care sunt platiti sa disemineze diaree verbala.

      Ștergere
  3. Acum 12 ani , niste genii au facut un videoclip .
    Cautati "povestea lui prikoke".

    Alt comentariu mai bun nu am.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai briții nu au facut degeaba puscarie din insula aia.Au facut-o ca te lichidai singur prin mediul inconjurator.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si uite asa in Australia speranta de viata este locul 7 mondial. In Romania murim mai de tineri ca este cunoscut ca geniile nu traiesc prea mult.

      Sindbad

      Ștergere
  5. Ai uitat sa mentionezi femeile urâte cu spume, feministe devotate care nu le fute nimeni. Lipsa apei potabile mai ales zona Melborne, genocidul populației indigene. Dar au ursul Koala, manca l ar tati de pufoșenie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar in Romania a omis sa mentioneze tot genocidul populatiei indigene. Asa ca nu-i bai, criterii egale.

      Cat despre femei sunt dar de la Cel de Sus. Un om istet nu se lauda prea mult cu ele, ca nu-i meritul lui. Si ai grija ca la noi mdoernitatea de-abia vine. Vedem peste 20 de ani ce se mai alege si de femeile de aici. Ca burtoaca barbatului roman tine deja de postmodernism.

      Sindbad

      Ștergere
    2. Populația indigen eliminată din România? Aia fiind care? Eu știu ca doar noi ne perindam pe aici de câteva milenii.

      Ștergere
    3. Eu (ca si tine, de altfel) m-am referit la "genocidul populatiei indigene", nu la eliminare. Ca sa ne amintim doar de ultimii 75 de ani cum ai cataloga la noi situatia in anii 1940-1964 si sfarsitul anilor '80 pana in prezent? Balsam de roze?

      Sindbad

      Ștergere
  6. In primavara lui '91 am decis sa emigrez la antipozi.Terminasem armata cu un an in urma , ce mai eram barbat. Plec cu un amic la Belgrad dupa viza/acte , dormim in masina de vineri pana luni cand deschidea la ambasada , ce mai eram superexcitati , visam canguri si AC/DC. Luni aflam ca se intrerupsese toate interviurile legate de emigrare pe o perioada nedefinita. Inapoi in Bucuresti cu coada intre picioare iar dupa cateva saptamani a inceput razboiul in fosta Yugo. Cam 10 ani latram la cine dorea sa ma asculte ca eu unul acolo(Australia) o sa ma ingrop si alte kkt-uri din astea pana am vorbit cu cineva venit in tara cu probleme urgente. Atunci mi-a spus amicul ala ca da , daca vrei sa faci bani e ok , aia fiind cam prostuti etc dar ca psihic , o vei lua razna si te vei plafona/alcooliza/imbeciliza cu timpul fiind o tara anosta cu cateva orase wow si restul chin ce sa o mai lungesc , afara gardul , inauntru ... Mi-a mai spus ca e f departe si mai bine sa ma duc in Canada , macar e in emisfera noastra si ca daca te sucesti rau te sui in avion si pleci acasa mult mai usor. Nu-mi place frigul , il detest asa ca am zis pas , am stat 2 ani in GB si cu toate ca se fac cei mai buni bani in Europa am ramas de atunci acasa , de' si varsta i-si spune cuvantul. Asa ca daca nu castigati ceva la loterie invatati ceva foarte bine si practicati cu placere , o sa fiti rasplatiti. Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  7. Articol slab, de prolecult. Deh, nimeni nu-i perfect :D

    Vine Tanta din Romania in Australia sa faca cezariana. Ca asa-i invatata, in Romania nu se poate decat cu cezariana, sarmanii de noi! Bineninteles ca cezariana este o interventie care este necesara in foarte putine cazuri. D-aia si obstreticienii de afara sunt uimiti de cererile mamelor eroine romance. Dar noi suntem debili, trebuie neaparat cu cezariana. Pentru un popor ale caror strabunici nasteau direct pe pamantul gol (asta era la noi standardul la tara pana la inceputul secolului XX!) cezariana este evident o minunata ievolutie.

    Revenind la sistemul sanitar romanesc stralucit si medicii dastepti: mortalitatea infantila in Romania este 8.7 la mie (pozitia 80 mondial). In Australia, 3.1 la mie (poz 14 mondial). Normal ca au trimis-o Tanta la psiholog, Avea nevricoza antepartum.

    Sarmanii romanasi, suntem slabuti si ne omoara frigul. Daca nu avem temperatura in casa ca in sera (+24 minim) ne afecteaza la cerebel si lesinam. Si mai vezi copiii cum sunt incotosmanati de cate vreo babornita (sau mamica sau tatic, ca noi n-avem mame sau tati) de parca ar fi la Polul Sud. Desigur afara sunt temperaturi cu plus, dar nu cumva sa crape copilul de frig. D-aia si sunt atatia prosti pe plaiurile astea.

    Australia e o ciuma de tara. Pai are ei Carpatii nostri, Delta, Oltul? Pai vedeti ce tampiti sunt! Da' monumentele si arhitectura noastra o au? Cum care? Arhitectura aia de bloace unifoma, ca alta sistematizare nu exista. Decat cea de case kitsch recent ridicate. In 1500 de ani (!) de istorie ai poporului nostru, singura frumusete lucrate si de om pe aceste meleaguri este cea a bisericilor si manastirilor (ce-i drept, remarcabila). In rest pustie. Cele cateva conace, palate etc existente sunt din sec.XIX-XX, lucrate cu arhitecti din afara, dupa criterii artistice din afara si lasate in ruina. Australia are o istorie de 150 de ani. Niste analfabeti, ce sa te astepti de la ei? In Sydney strabati cu masina orasul in mai putin timp decat in Bucuresti, desi Sydney-ul este de trei ori mai mari. Pai daca sunt betivi!

    Bineinteles ca blestematul sistem de sanatate australian ( catastrofa), cuplat cu clima insuportabila, radiatiile UV (aoleo, parjol) invazia rechinilor si meduzelor pe plaje si a scorpionilor mutanti in orase, plus alcoolismul, decimeaza populatia: au o speranta de viata de doar 83 ani.

    Pe cand la noi, este trai neneaca: 76 ani. Faptul ca noi nu le avem cu bautura (abstinenti, tuica este de fapt compot indulcit de prune) ne ajuta. Ca si ambulantele cu sirenele date la maxim care circula zi si noapte.

    PS Un articol scris pe tema Australiei putea sa vorbeasca de armata australiana trimisa la lupta impotriva covidu-lui (ura!), de masurile asiatice luate in tara cangurilor. De uite viza, nu este viza cu Djokovici. De cum se anuleaza intrarea in tara ca nu ai stampila pusa pe semnatura. Masuri care nu cred ca se mai folosesc nici macar in postul de politie satesc din Bangladesh.

    Insa alea cu clima, australienii betivi si care traiesc intre ei pe comunitati etnice (si ce-i cu asta?), sistem medical samd. eu nu vad sa-si aiba sensul in argumentatie.

    Sindbad

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totuși au muieri urâte. Din Perth până în Sydney doar creaturi hidoase supra-ponderale. În schimb româncele noastre? Mummoase și strâmte-n...

      Ștergere
    2. Ai dreptate. Neinspirata si dezarticulata postarea de astazi.

      Aia cu cezariana e maxima. Pai in Romania suntem de departe campioni mondiali la cezariene nejustificate pt ca medicii prefera o taietura pe burta de 20 min si planificata in orele de program decat o nastere de cateva ore cand da Dumnezeu (ex. si la 3 noaptea in weekend). Plus ca "atentia" e mai consistenta ca, de, operatie, anestezie smechera samd. Asa ca le imbrobodesc pe proaste spunandu-le tot felul de vrajeli plus ca multe nu vor sa-si strice pasarica etc. Cand un doctor normal a intalnit un caz din asta spalat bine pe creier normal c-a trimis-o imediat la psiholog. Vazand ca n-o scoate la capat i-a facut pana la urma voia. Uite asa copiii pierd prima lupta din viata lor: la nastere. Iar dupa aceea urmeaza altele si altele de ne miram cum de-au aparut tfl-istii de astazi.

      Ștergere
    3. Totusi, articolul ,,emfazeaza,, poate ceea ce este chintesenta, e foarte departe de viata t,a de sistemul tau de referinta, sigur ca oamenii pot sa supravietuiasca si pe Marte la nivel de subzistenta nu de existenta sau mai ales a spune cu placere sa traiesc. Incercati sa cititi vazand in perspectiva nu criticand o incercare de a arata o parte a vietii, care nu pareci este reala.

      Ștergere
    4. "multe nu vor sa-si strice pasarica"
      Se vede ca nu le ai cu afacerile si investiile de loc!
      Pai cum plm sa si-o strice pe "gratis" nascand un copil, cand si-o pot face franjuri pe bani "grei" la videchat ca niste "duamne" adevarate?

      https://www.libertatea.ro/stiri/videochatul-la-putere-in-romania-angajatii-ar-putea-sa-umple-un-oras-cat-sibiul-2860367

      Ștergere
  8. M-a uns pe suflet partea cu Paraschivescu. Mustăciosul ăla sorosist pozează de multă vreme în intelectual rasat și e tot mai promovat pe canalele neomarxist-securiste. Dar nu e decât un mărginit cu ifos. Dacă te pretinzi intelectual de calibru, nu ai voie să te lași înșelat și să votezi de două ori la președinție un om ca Iohannis, sau să crezi că USR-ul e vreo soluție pentru România. Din păcate, el și mulți alți intelectuali români nu merită țara și poporul în care s-au născut. În întunericimea inimii lor ei se cred europeni occidentali și urăsc tot ceea ce ține de românism. Autosuficiența, snobismul și pofta de huzur îi duce la pierderea lucidității, la adormirea conștiinței, coborându-i spiritual sub nivelul bătrânei care vinde pătrunjel în piață. Nu degeaba pe Iisus l-au recunoscut și urmat pescarii, vameșii și păcătoșii, iar fariseii și cărturarii l-au condamnat. Inteligența, vorba cuiva, fără conștiință trează și curată, nu duce decât la croirea hainei luo Mefisto!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intelectualii aia romani? Parashivescu (vorba cantecului Who the f... is Paraschivescu? :)) &Co sunt orice numai intelectuali nu. Doar impostori. Cuvantul lor are o greutate mai mic decat a betivului din statie, care macar e sincer in parerea lui.
      Cel mai bun lucru pentru ei si pentru noi este sa nu stim nici macar de existenta lor.
      Mi-a placut vorba "Inteligența, fără conștiință trează și curată, nu duce decât la croirea hainei lu Mefisto!" Cine o spuse?

      Sindbad

      Ștergere
  9. Hahahahaha ....Si asta este adevarat, doar daca esti limbric.

    RăspundețiȘtergere
  10. O dai aiurea de gard. Pai limbricii tai ar muri in alta parte. Pur si simplu n-ar putea trai. Asa si cu oamenii. Fiecare este potrivit in tara lui. Iar fiecare tara are farmecul ei, specificul ei iar oamenii sunt bine adaptati acelor conditii. Acolo sunt firesti. Pot trai si in alta parte dar nimic nu se compara cu mediul in care te-ai nascut.

    Acum vreo 25 de ani am gasit un studiu despre cum este organismul adaptat conditiilor locale. Pana si setul de minerale din pamant este important pt ca se regaseste in legumele si fructele locale. Corpul tinde dupa acea combinatie unica iar odata ce-o regaseste are o reactie specifica de bine (de asta unii din strainatate apreciaza mancarea de acasa).

    N-as putea trai bine in alta tara si as vrea ca nici altii sa nu vina peste mine in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonimului de ora 16:29

    As fi curios sa citesc si eu acel studiu la care faceti referire.

    Pare un delir total, la cum suna la "prima vedere", dar sa nu judec pripit...

    RăspundețiȘtergere
  12. Dacă cei pro-vaccin au dreptate, cei nevaccinați ar trebui să moară toți în cele din urmă, rata de conformitate cu vaccinul își va atinge în sfârșit obiectivul de 100% și vor ajunge să conducă planeta ca și dictatori ce sunt. Deci, de ce naiba se plâng ei?

    Dr. Doug Corrigan
    Biochimist și biolog molecular
    https://twitter.com/ScienceWDrDoug/status/1479572514410053634

    RăspundețiȘtergere
  13. L-am descoperit pe Dan de cateva luni de zile.
    Il citesc zilnic de atunci.
    Il voi citi in continuare cu mare placere.
    Merita cu prisosinta pentru fiecare articol.
    Restul, este gargara.

    RăspundețiȘtergere
  14. Felicitări doamna ați prins esențialul din așa numitele tari "civilizate". Din punct de vedere spiritual, și nu numai Sint jos, jos de tot. Un mesaj și pentru domnul "anonim", care vorbește și mult, și ... fără rost. Cred că ar face extrem de bine să meargă, să locuiască , cu munca, taxe și impozite într-una din așa zisele tari " civilizațe" , unde cred ca își va gasi un loc mult mai potrivit , mai apropiat de puterea lui de înțelegere a realității.

    RăspundețiȘtergere
  15. https://jurnalspiritual.eu/liviu-rebreanu-lauda-taranului-roman/

    RăspundețiȘtergere
  16. Mulțumiri, Dan pentru că ai tras semnalul de alarmă. Australia este exemplul viu a ceea ce ne paște. Cei care s-au păcălit nu-și vor recunoaște niciodată deziluzia.
    November 3, 2021: PASTOR STEVE CIOCCOLANTI - WHAT'S HAPPENING IN AUSTRALIA
    https://www.bitchute.com/video/GuU4vHhDnSEV/

    RăspundețiȘtergere
  17. Si eu am o anumita experienta australiana (un an si un pic) si confirm in totalitate ceea ce a zis DD. Inclusiv in ceea ce priveste sistemul de sanatate. Pana nu am avut sansa sa intalnesc un medic de origine romana a fost jale.

    RăspundețiȘtergere
  18. Cei care se arată indignați de realitățile din Australia trăiesc într-o lume paralelă; cele întâmplate în ultimii doi ani nu au reușit să-i trezească; ei nu sunt de condamnat ci de compătimit.

    Am extras, în ordine cronologică, din gaura neagră a memoriei, câte ceva despre Australia. Procesul de fierbere a broscuței australiene a început mai de multișor. Pentru cei care nu au timp, citiți măcar articolele 1, 4, și 8 din lista de mai jos:

    1. May 20, 2003 -- Death Blow To Natural Supplements In Oz
    https://rense.com/general37/deathblow.htm

    2. December 12, 2007 -- Australia Water History
    Councils, regionalism, public/private partnerships and environmentalism have combined to destroy safe drinking water ..
    https://www.freedomadvocates.org/australia-water-history/

    3. January 7, 2008 -- Agenda for the 21st Century Invades Australia
    Australian leaders enforce Agenda 21 Sustainable Development by restricting private property use through policies like the “Native Vegetation Act.” Public-private partnerships with willing corporations, councils, developers and others are used to advance the agenda. As a result, Australian businesses are becoming nationalized and private property is being abolished ..
    https://www.freedomadvocates.org/agenda-for-the-21st-century-invades-australia/

    4. March 15, 2008 -- The Takedown of Australia! Australia’s implementation of Agenda 21 exceeds that of all other common law countries. The citizens of Queensland, Australia have had their property rights stripped to advance the globalist political agenda. Hear how the State of Queensland is now removed from the protections of the Australian Constitution. A privately owned state corporation now owns and controls all land-use activity in Queensland. This horrific experience is destroying the life and culture of those living there and provides a prototype example of what public-private partnership really means ..
    https://www.freedomadvocates.org/audio/the-takedown-of-australia/

    5. February 22, 2011 -- Australia proposes ban on 1000s of plants including national flower
    Legislation being proposed in Australia would criminalize most permaculturists, farmers, gardeners, nurseries and bush regenerators by banning any plant that contains DMT – a naturally-occurring hallucinogen. Five plants are currently criminalized, but the new list will include hundreds (possibly thousands) of other species that are common garden plants and include a significant number of common native plants ..
    https://foodfreedom.wordpress.com/2011/02/22/australia-bans-nature/

    RăspundețiȘtergere
  19. .. Continuare: din gaura neagră a memoriei

    6. July 11, 2012 -- Australian Thought Police Target Free Speech
    Australian health authorities have launched an attack on radio host Leon Pittard after a guest on his Fairdinkum Radio Show revealed the extent to which authorities are restricting free speech when it comes to discussing natural medicines. The story began when Mr. Pittard posted an article and a podcast entitled “Australian government’s attack on health freedom,” which featured an interview between the radio host and Meryl Dorey of the Australian Vaccination Network. During the interview, Ms Dorey referred to ‘Black Salve’, a product that is banned by the Theraputic Goods Administration ..
    https://oneradionetwork.com/latest/australian-thought-police-target-free-speech-article/

    7. October 4, 2012 -- Australian Government Now Spies on Its Citizens More than the US Government Does
    The Australian Government has now been labelled as the most intrusive government in the Western world. It has been revealed that on a per-capita basis, the Australian government spies on its citizens more than any other Western government ..

    In 2010-2011, more than 3,400 Australians had been spied on by more than 17 government law enforcement agencies. This includes state and federal police agencies, the Australian Tax Office (ATO) and Medicare.

    The shocking truth is that these government agencies can access telephone and Internet data records without a warrant from a judge.

    On a per capita basis, the Australian government is 18 times more likely to intercept telephone calls than the United States government (Source: Sydney Morning Herald).

    Even more disturbing, these government agencies accessed telephone and Internet data records an astonishingly 250,000 times without even recording why and when these intercepts had taken place.
    https://wakeup-world.com/2012/10/04/australian-government-now-spies-on-its-citizens-more-than-the-us-government-does/

    8. February 2, 2013 -- Ann Bressington, Independent Member of the Legislative Council, South Australia exposes UN Agenda 21, Club of Rome, global warming fraud, sustainable development, population control and world government. She gives a frank assessment of what has happened up until now and suggests some solutions for averting our enslavement ..
    https://budbromley.blog/2020/07/29/australian-politician-exposes-un-agenda-21-club-of-rome-and-global-warming-fraud/

    9. May 8, 2013 -- Oz Gunlaws. Armed robbery up 44% in 12 months.
    It has now been 12 months since gun owners in Australia were forced by a new law to
    surrender 640,381 personal firearms to be destroyed by our own government, a program costing Australia taxpayers more than $500 million dollars.

    The first year results are now in:
    Australia-wide, homicides are up 6.2 percent,
    Australia-wide, assaults are up 9.6 percent;
    Australia-wide, armed robberies are up 44 percent! ..
    https://beforeitsnews.com/eu/2013/05/oz-gunlaws-armed-robbery-up-44-in-12-months-2520120.html

    10. Mass surveillance in Australia
    Mass surveillance in Australia takes place in several network media including telephone, internet, and other communications networks, financial systems, vehicle and transit networks, international travel, utilities, and government schemes and services including those asking citizens to report on themselves or other citizens ..
    https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_surveillance_in_Australia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari, splendid raspuns. Australia este der mult in laborator social si politic condus der zeci der ani der Marionette pedofile, criminale.
      Distributia IQ Nu cred insa ca este alta decat cea obisnuita in restul "civilizatiei" caucasiene (albii).

      Ștergere
  20. Acei prosti vor face revolutii sångeroase,poate chiar rãzboi civil;si nu cã asta simt,ci pentru cã vor fi împinsi.

    Din pãcate si la noi sunt multi prosti care trãiesc într o lume a lor,o lume nerealistã dovadã fiind cã au ajuns sã fie de acord cu vaccinarea obligatorie;dupã mintea lor încetosatã astfel de practici extremiste sunt normale fiindcã ei cicã sunt responsabili,le pasã de sãnãtate;dar cum ar fi ca sã se dea lege pentru a nu se mai fuma,a nu se mai bea alcool,a nu se mai bea sucuri?de,în numele sãnãtãtii.

    Din pãcate,acesti prosti vor face si la noi revolutii sångeroase fiindcã acolo îi vor trimite pãpusarii;coroborat cu faptul cã otrãvurile din asa zisele vaccinuri afecteazã grav judecata,disparitia discernãmåntului îi va face pe acesti imbecili sã si ucidã conationalii care nu ,,gåndesc''ca ei.

    Aveti grijã,aceste vremuri bat la usã,sunt aproape;este chiar o profetie a unui Sfånt cum cã în marile orase ale Romåniei va curge mult sånge;tare fricã mi este sã nu aibe legãturã cu mascarada asta,asa zisa pandemie.

    RăspundețiȘtergere
  21. In general apreciez articolele tale dar asta e slab de tot.

    Daca taranoii australieni vor pierde lupta, daca obezii americani si sclifositii vest europeni vor fi si ei incalecati... urmatorul pas e sa treaca la altii. Si vor ajunge si la noi.

    Crezi ca o a sa faci rezistenta in Romania?
    Rezistentii nu ies ca pe facebook & google le zice ca e de nashpa sa fi antivax.
    Corporatistii vor face joc de glezna sa nu piarda joburile.

    Ramane nucleul AUR, Sosoaca si Georgescu & Puric si Diplan.
    Rezultatul... vom fi maturati fara discutie.


    2022 e ultima sansa sa oprim tavalugul si fiecare taranoi, obez, deplorabil conteaza

    RăspundețiȘtergere
  22. Banc de doi lei, probabil il stii de la gradinita si ai ramas infantil. Ce cauti aici?

    RăspundețiȘtergere
  23. DD, mie mi a placut ultima propozitie a comentariului tau, la maxim.

    RăspundețiȘtergere
  24. tot pt.anonim 16.29-mancarea de aici are(din ce in ce mai putin, e adevarat) gustul Nespurcaciunii capitaliste unde doar aspectul conteaza, exact ca minunatele flori pe care le gasesti, 80 % miros a matura...

    RăspundețiȘtergere
  25. Va garantez ca astia de-nvart regulile astea sant imobilizati pri diverse aparaturi, gen stephen hasles ala care nu mai au in ei bruma de umanitate !
    Cand lumea va scapa de ei sper ca pe viitor daca vor reapare va avea grija sa i tina sub stricta supraveghere fara contact izolati complet !
    Astia sant pur si simplu Furatori de Viata, asta fac, sorb viata de pe buzele bietilor oameni, cati or mai fi ramas si astia...

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu ca ar fi vreun secret ceva:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Five_Eyes
    https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_surveillance

    RăspundețiȘtergere
  27. Activitatile acestui sportiv sarb at fi bine sa le verificati.
    Mitul deja creat in jurul lui este tot in categoria de opozitie controlata! "Nu exista exceptie nici pt cei mai bei".
    Uitativa la afilierea lui cu WEF si atunci veti sti mai mult

    RăspundețiȘtergere
  28. Pt. ala cu lilbricii:
    Acela e banc sorosist, pe care bizonii mioritici il propaga degeaba. Românii isi iubesc tara si nu o considet de kkt.Decât pe portiuni

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)