joi, 6 ianuarie 2022

Kazahstan


Kazahstan pare o lovitură năucitoare pentru Rusia. O lovitură din conflictul care deja se desfășoară la vedere. Nu-l puteți înțelege dacă nu știți situația din teren. Mă rog, chestiunea cu înțelegerea e relativă deoarece informațiile care vin de acolo sunt extrem de slabe calitativ.


Anul trecut Rusia și-a mutat cea mai mare parte a trupelor de la granița cu Kazahstanul la granița cu Ucraina. Situația care se intensifica în Ucraina o cerea. Fără doar și poate, concentrarea aproape exclusivă pe Ucraina și ignorarea situației din Kazahstan reprezintă cea mai mare fisură a serviciilor secrete rusești. Kazahstanul este una dintre republicile esențiale ale CSI, care găzduiește echipamente militare și tehnologice rusești de o sensibilitate extremă. Efectiv nu e de înțeles cum de Rusia a scăpat din vedere situația de acolo.

Există însă și un alt punct de vedere care mi-a fost suflat recent. Mai țineți minte manifestațiile din Belarus? Vă mai amintiți ce puhoi de lume a invadat străzile marilor orașe? Toată lumea paria că „ultimul dictator din Europa” va avea soarta lui Ceaușescu. Doar că nimeni nu spune nimic despre întâlnirile lui Lukașenko de dinaintea manifestațiilor teribile. În termeni mai puțini tehnici, putem spune că Luka o cam mermelea cu poziția sa care cică era „esențială” Rusiei și începuse niște jocuri cu oficialii europeni. Tot ceea ce ați văzut în Belarus a fost o „breșă tehnică”. Pur și simplu Moscova s-a prefăcut că se uită în altă parte și „organizațiile civice” au făcut vraiște pe-acolo. Speriat, Lukașenko a mers spășit la țar, căruia i-a cerut sprijin, promițându-i ascultare fără limită. Iar treburile s-au rezolvat în câteva zile.

Ceva similar se petrece și în Kazahstan unde, din septembrie anul trecut, președintele Kassym-Jomart Tokayev duce o politică destul de dubioasă. Totul a culminat cu semnarea unui contract cu americanii de la NuScale pe 17 decembrie 2021. Trebuie să înțelegeți că 12% din rezerva mondială de uraniu se află în Kazahstan, iar contractul cu NuScale trebuie văzut ca o ofensă extremă adusă Rusiei. Nu doar că Rusia are o experiență extinsă în SMR, dar are și reactoare certificate, spre deosebire de NuScale care, la ora actuală, face experimente pe oameni în România și-n alte țări unde americanii dictează. Ciudata „înfrățire” din Kazahstan, unde actualul președinte de la investire tot bate monedă pe „independența reală a țării”, pare cumva desprinsă din lecția lui Lukașenko.

Mai este însă o componentă care nu este spusă. Marea majoritate a manifestațiilor antiguvernamentale de până acum au o puternică componentă ... anti-chineză. Populația este nemulțumită de prezența tot mai mare a Chinei în economia locală, prezență care constă și în venirea masivă de muncitori chinezi în defavoarea celor locali. 

Este foarte ciudat că nemulțumirile populației sunt strict îndreptate împotriva Chinei, a clasei conducătoare și, culmea, a independenței. Cel puțin la prima vedere. Dușmanul absolut este fostul președinte, Nursultan Nazarbaiev și elita sa. E vorba de averi imense acumulate în perioada de „independență” a țării. Această elită conduce Kazahstanul cu o mână de fier acumulând averi impresionante, în timp ce marea majoritate a populației se zbate în sărăcie. 

Izbucnirea protestelor însă nu are de-a face cu niciunul dintre aceste elemente. Știm bine că ieșirea maselor în străzi se face doar de către vectori specializați. Ca să înțelegeți, vă voi da un exemplu de la noi: ăia care nu mai puteau cu „infractorul Dragnea” și cu „nesustenabilitatea măririi pensiilor” stau acum scrâșnind din dință din cauza frigului din apartamente și, de nervi, se spală cu apă încălzită la ceainic. Cu toate că au fost vaccinați cu japca, în ciuda faptului că încasează la salariu mai puțin și că a ajuns să-i coste kilowattul un ochi din cap, stau și înjură în liniște și frig. De ce nu iese lumea în străzi? Pentru că „vectorii” nu au primit ordin. În cazul în care se dă acel ordin, vă garantez că-n doi timpi străzile Bucureștiului și ale marilor orașe se umplu până la refuz.

Revenind la Kazahstan, încă îmi e neclară situația de acolo. Informațiile pe care le am sunt trunchiate, astfel încât prefer să nu mă pronunț dacă este o lovitură încasată de ruși sau o inteligentă înscenare sub steag fals, menită a retrasa granițele atât pentru dușmani cât și pentru aliați. Faptul că mișcările de protest apar strict înaintea unei întâlniri deosebit de importante pentru viitorul lumii are o oarecare miză, dar nu putem spune încă unde anume se va înclina balanța.

49 de comentarii:

  1. Stransoarea Anacondei ? Ucraina, Kazahstan. Kazahstanul are o granita imensa cu Rusia.....linia frontului va putea fi sparta usor, spre deosebire de Donbass, mai e si Crimeaa la sud .....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai uitat NATO in special cu Tarile Baltice, Turcia (care e probabil in spatele protestelor din Kazahstan impotriva cu CIA), Finlanda si "aliatul" China.

      Ștergere
  2. Curând Rusia va reface fostul bloc sovietic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. Dar va *elibera* (c)oițele esteuropene de sub opinca de fier a Uniunii legebetisto-marxiste

      Ștergere
  3. Mai aruncati un ochi si in alta parte...Bitcoin,Bitcoin....https://cointelegraph.com/news/top-bitcoin-mining-country-kazakhstan-turns-off-internet-amid-protests

    RăspundețiȘtergere
  4. Alma Ata este sub control . Tokaev a epurat COMPLET tot clanul batrinului Nazarbaev . A profitat de deranj.Specialistii de la Moscova , care l-au ajutat pe Lukashenko sunt acolo deja. Faptul ca intra ODKB-ul acolo este clar ca jocul lui Nazarbaev cu SUA se inchide , cu tot cu laboratoarele americane bio si cu contractele lor economice.Cum era de asteptat, Tokaev a optat pentru Shanghai. Judokanul , stiti care, si-a demonstrat , inca o data, maiestria.
    PS Nu ma intereseaza de unde a inceput deranjul .
    PS@ Numai bine , pina la Geneva 10.01, au yankeii timp sa mediteze dece nu le mai ies revolutiile deloc

    RăspundețiȘtergere
  5. tare ma tem ca poate, poate e o operatiune a mercenarilor corporatisti.
    au fost indentificati 4183 de mercenari privati din care 11 in kazahstan

    https://geodef.net/4-184-de-mercenari-wagner-au-fost-identificati/

    se tot vorbeste despre politia privata, programul de eliberare din functie a politistilor de stat prin programul de vaccinare si dotarea cu arme legale a politistilor din mall, adica politia corporatiilor care sa suplimenteze lipsa politiei de stat care va fi subdimensiunata si data afara ca e nevaccinata

    RăspundețiȘtergere
  6. Moaaamăă, să vezi de'acuma comunicate, imagini, videoclipuri cu scop diversionist venite din Alma-Ata ... Ca la București, în 89...
    Ce le mai place unora să se joace cu mințile oamenilor ca niște pui de demiurg...

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, foarte interesant. Ieri am dezbatut cu cineva, iar pariurile s au facut unul pe sua, unul pe china. Dar si asta e o posibilitate. Refacem azi :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca Kazahstanul s-a confruntat cu o incursiune armată a grupărilor teroriste antrenate în străinătate pe seama unor revolte legate de pret si pe cand sa raspunda guvernul deja situatia a degenerat atat de mult incat au fost nevoiti sa trimita armata Organizației Tratatului de Securitate Colectivă mi se pare un scenariu '89 din Romania?!?!?
    Tragi in populatie, populatia confisca arme si trage in politie?!!? Haos!!!
    Cine pe cine da jos???
    Poporul e nemultumit de numarul mare de chinezi in tara care iau locurile de munca, dar nu a zis nimic. Dar dublarea pretului i-a facut sa blocheze poduri. Presupusii mercenarii cum zice presedintele teroristi straini?!?! au profitat si au atacat cladirile guvernamentale incepand cu aeroportul impreuna si amestecati intre protestatari.
    S-au raportat multe avioane private care plecau din tara. Deci? nu inteleg nimic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bingo ! Rețeta funcționează mai departe: Revoluția*culoarea-cum s-o- fi -numind* e în curs. Șopârlița Liberă transmite în direct din Asia centrală, 60 de mii de morți la almaatî, Teroriștii trag din orice poziție; veniți să aparați televiz....aaahh!! Gata, a căzut televiziunea în mânile revoluționarilor !! .....*Am sunat la ambasada sovietico-putinistă și am cerut ajutorul*......Am învins, fraților; am învins!!! Nazarbaiev, fă-te că lucrezi !

      Ștergere
  9. mda si Japonia anunta o criza a cartofilor prajiti si se dau pe ratie. Cica criza globala a pretului la gaze este din cauza cartofilor prajiti care consuma mult gaz. McDonnald din Japonia introduce cartela pe cartofi prajiti.
    https://www.breakinglatest.news/world/japan-supply-crisis-mcdonalds-will-only-sell-small-portions-of-french-fries/

    RăspundețiȘtergere
  10. S-a dat drumul la o partida de sah. Sa urmarim deci, cu mare atentie, tabla e consistenta, piese destule, jucatorii cam tot aceiasi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa ziceau și alții despre noi, în 89. În timp ce noi eram kkti la koor de teroare, unii erau călcați cu tancurile, alții, cam militari de felul lor, erau decapitați ca "teroriști"...
      Dar civilii de acolo numai sentimentul unor pioni pe o tablă de șah nu-l au...
      Frică, sânge, lacrimi... Asta apropo de articolul anterior al lui DD "Cum e războiul"..

      Ștergere
    2. Laurentiu, civilii, ca și la noi în decembrie 1989, iunie 1990, 10 august 2019, ...(putem alege orice altă țară și orice altă dată, cu sau fără violențe, dar cu implicarea mulțimilor!), sunt doar „carne de tun”! Dacă este să fie nevoie, se trage în ei, fără milă și, mai ales, fără ca cei care au dat ordinul de tragere să fie trași vreodată la răspundere! Din păcate, „specialiștii” în manipulare sunt mult mai bine pregătiți decât vrem noi să acceptăm....

      Ștergere
    3. Da, Ovidiu. Așa a fost dintotdeauna și cred că așa va fi pe veci.
      Totuși, ducând discuția spre o direcție meta-fizică, sângele nevinovat al mujicilor, sacrificiul "cărnii de tun" reprezinta cauza ultimă a mai-binelui generațiilor viitoare, nu acțiunile "specialiștilor", oricât de geniali ar fi.
      (Legenda meșterului Manole nu e doar o poveste.)
      Problema e că e greu de acceptat, la nivel individual, că sacrificiul tău e spre binele urmașilor tăi de peste 2-3 generații. Imediat intervin instinctele animalice care nu au nicio treaba cu metafizica.

      Ștergere
    4. Laurențiu, și eu îmi doresc să ai dreptate. Însă, văzând cât de tare s-a polarizat societatea în vacciniști=progresiști și nevacciniști=conservatori și observând că ambele tabere au devenit ostile, îmi este greu să mai cred în sacrificiul individual pentru un bine colectiv (iluzoriu!) spiritual! Puterea se află în mâna progresiștilor și, din păcate, noile generații nu mai au capacitatea de a filtra și de a analiza informațiile, nu mai pot gândi critic. Sunt doar o masă de manevră! Carne de tun! Consta că toți am devenit mai răi, mai intoleranți și simt că ne îndepărtăm de bunătatea care ar trebui să ne umple spiritele.

      Ștergere
  11. Sunt atâtea elemente din arsenalul "revoluțiilor colorate" încât nu vad cum ar putea fi altceva. Rușii nu pot emula așa ceva cu atâta precizie fără a risca să piardă situația de sub control. In opinia mea e mai mult decât a-i pune ruși într-o situație precară la negocierile care urmează cu americanii. E începutul războiului. Și rușii cred că știau ceva, altfel nu ar fi dat ultimatumuri.

    RăspundețiȘtergere
  12. Omuletii verzi, partea a doua

    RăspundețiȘtergere
  13. După jaful post decembrist de acolo, după megalomania imposibil de alimentat chiar și de rezervele de petrol și alte bunăciuni, au venit chinezii să preia falimentata țară, cu tot cu capitala ei pe jumătate pustie, în care seara se aprind becuri cu algoritm ca să pară clădirile locuite și birourile pline de activitate.

    Iar chinezii, în felul lor, sunt brutali, nemiloși economic. Cauză de nemulțumire mare, ușor de stîrnit și redirecționat.

    En passant, chinezi care controlează și compania kazakhă căreia i s-a livrat Rompetrolul patricianizat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cauze de nemultumire sunt peste tot. Dar nu nemultumitii ci cei antrenati special cuceresc punctele strategice (institutii, aeroport, televiziune etc).

      Totul are legatura cu Ucraina (maj trupelor de pe granita cu K sunt acum la granita cu U). Dar chestii din astea facute pe genunchi (fara pregatire din cauza vitezei cu care s-au derulat evenimentele) n-au nicio sansa. O sa-i intareasca piticului pozitia de negociere de peste cateva zile si va consolida fratia cu K (gen Belarus).

      Problema este ca vestul pare disperat si dispus sa arunce lumea in aer cu orice pret.

      Ștergere
    2. Are legătură cu declinul vestului, cu Ucraina, cu multe.
      Ciudat e că rușii par luați pe nepregătite... sau... nu!?

      Ștergere
    3. Sunt trei țări în care controlul total al clanului scutuluiroșu nu funționează perfect-ci doar într-o măsură mai mică sau mai mare: Iran, Coreea de Nord și Rusia.În rest, planul merge înainte.
      Web-ul ăstora a acoperit lumea întreagă.

      Ștergere
    4. N-au parut deloc nepregatiti (spun asta urmarind puncte de vedere de la mai multe paliere ale puterii, parlamentari, armata, analisti). Din primul moment si-au aratat sustinerea si au spus ca sunt gata sa ajute. Au facut-o imediat printr-o grupa de specialisti iar dupa ce s-a facut apelul oficial au trimis niste parasutisti bine antrenati.

      Problema K este organizarea. Armata si celelalte forte K are destule dar tb oprit haosul. Nu-i vad asadar pe rusi investind prea mult in afacerea asta. O s-o rezolve repede si bine cu ce gasesc la fata locului. Ca imagine castigul va fi imens.

      R o va lua pe coaja. Categoric. Dar mai tarziu si nu in conditiile de acum in care ea are in mana majoritatea asilor.

      Gandeste-te ca papagalii din vest nici macar n-au capacitatea de a-i intelege pe k. Doar daca-i atrag in capcana contaminarii cu non-cultura occidentala ceea ce nu au facut decat partial pana acum.

      Ștergere
  14. Asistam la ultimele zbateri ale tarului pitic. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu suntem chiar acolo, dar ziua nu e departe. inainte sa pice vom vedea revolutii portocalii in diversele republici rusesti - independenta siberiei, kareliei, daghestanului, etc.

      Ștergere
  15. Putin, geniul stepei, a reusit sa piarda Ucraina si Kazahstan in doua saptamani :)))))))) Finlanda a zis ca vrea si ea in NATO orice ar zice piticul oligarh:)))
    Se anunta vremuri triste pentru putinisti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vremuri triste se anunta si pentru ”Macronisti”!

      Ștergere
    2. Aș vrea să știu pentru cine se anunță vremuri fericite...

      Ștergere
  16. https://youtu.be/32EQV0P1-Xs

    RăspundețiȘtergere
  17. Este necesar să se tragă concluzii din situația din Kazahstan. Și vor fi multe concluzii
    de Serghei Zergulio Kolyasnikov

    Să începem cu faptul că după 30 de ani de independență, independență, despărțire de Rusia, un curs democratic... Kazahstanul nu a devenit stat. Am devenit o grămadă de ciobani înspăimântați, împărțiți după linii tribale, dar nu puteam fi un stat.
    E deja o zi! orașul Alma-Ata, cu o populație de 2 milioane de locuitori, este în mâinile jefuiilor. Arsenalele au fost deschise, poliția și departamentele de securitate națională au fost confiscate fără cea mai mică rezistență. Clădiri administrative, sute de magazine, centre comerciale, bănci și bancomate, birouri și apartamente au fost confiscate, jefuite și incendiate. Și chiar și aeroportul!

    Zeci de militari și polițiști au fost capturați, au fost ridicate arme de calibru mic și chiar vehicule blindate, camioane ale armatei KAMAZ au fost blocate în mașini în stepă (!), soldați au fost bătuți și dezarmați.

    O zi - și statul Kazahstan a încetat să mai existe ca atare, iar autoritățile s-au închis în capitală, înconjurându-se cu lanțuri ale acelorași militari tremurători.

    Jafurile și împușcăturile au continuat pe tot parcursul nopții, o bandă armată furios s-a stabilit în centrul orașului

    https://t.me/SergeyKolyasnikov/20316

    Iată toată „independența”, „unicitatea” și drumul tău unic kazah, pe care Nazarbayev îi plăcea atât de mult să-l promoveze, care astăzi ciupiște deja undeva în Rusia. Aici sunt scrisorile tale latine, patrulele lingvistice, lupta împotriva limbii ruse, scene despre ocupanții ruși în grădinițe și școli.

    Nu există nicio îndoială că Rusia, pentru a enusa oară, își va spăla aliatul ticălos și își va da propria sa statulitate în mâinile sale tremurătoare. DAR Kazahstanul va trebui să-și curețe singur rahatul, să-și elibereze orașul milionar de bande.

    Trupele CSTO nu vor dispersa pe tâlhari, ci vor lua doar obiecte strategice sub protecție. Și vai de acești tâlhari care se gândesc la ei înșiși, care leagă barca în direcția lor. Nu poți lua o mitralieră de la soldații noștri de menținere a păcii, dar este ușor să faci probleme cu cocoașa ta.

    Și apoi, cu sprijinul Rusiei, Kazahstanul va începe din nou să joace un stat independent, suveran. Și oficialii lustruiți ai Kazahstanului în pantaloni spălați în grabă vor fi importanți să stea în înalte birouri și organizații internaționale.

    Și în comentariile în rusă spartă, naționaliștii kazahi îmi vor spune din nou cât de puternic și de puternic este Kazahstanul, cum se va dezvolta fără Rusia. Adevărat, spunând despre asta, uneori se vor înfiora și se vor uita la stradă, indiferent dacă este încă acolo - statul kazah, fie că a fost spălată de ploaie.

    RăspundețiȘtergere
  18. Kazahstan: în timp ce noi dormim
    de Alexandru Dubrovsky

    Sunt două știri: bune și rele. Al doilea este relativ rău, dar primul lucru este mai întâi.

    În primul rând, în timp ce dormeam, a avut loc un eveniment fatidic pentru o parte semnificativă a spațiului post-sovietic. S-a dovedit că CSTO, despre care toată lumea și toată lumea a vorbit atât de mult timp și în moduri diferite, nu există doar pe hârtie, ci este un acord care funcționează în deplină concordanță cu scrisoarea.

    Așadar, Kazahstanul, reprezentat de președintele Tokayev, a considerat situația din țară ca pe o invazie externă și, vorbind la ședința Consiliului de Securitate în calitate de președinte, a apelat la ajutorul liderilor țărilor CSTO. Aceasta este poate una dintre cele mai bune vești din noul an, ceea ce înseamnă atât de mult încât va determina în viitor nu numai cursul evenimentelor interne din vecinul nostru din sud și din fostele republici sovietice, ci și viitoarea agendă a negocierilor dintre Rusia și Statele Unite (NATO)...

    Apelul Kazahstanului a pus imediat în vigoare art. 4 din Tratatul de Apărare Colectivă, conform căruia statele membre au decis să trimită forțe colective de menținere a păcii în Kazahstan. În prezent, sediul comun al organizației determină componența specifică, structura și dimensiunea contingentului, formează un comandament comun, unități de luptă, un grup de observatori militari, unități de poliție, unități de sprijin și alte corpuri și unități auxiliare.

    Sarcina principală a forțelor comune este de a proteja infrastructura militară și alte facilități critice. În ceea ce privește restabilirea ordinii și combaterea bandelor de militanți și jefuitori, forțele de securitate locale din Kazahstan se vor ocupa de ei.

    Pentru referință: CSTO include Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan. În prezent, președintele CSTO este Armenia, reprezentată de Nikol Pashinyan. Potrivit unor rapoarte, s-a luat decizia de a introduce un contingent bielorus-rus, ceea ce este destul de logic.

    Cred că Kazahstanul a pornit pe calea normalizării și epurării bandelor, toate forțele de ordine au fost mobilizate, sunt bătălii pe străzile orașelor, o mătura de criminali. Aeroportul din Almaty a fost, de asemenea, luat sub control și, se pare, se pregătește să primească zboruri cu forțele colective ale CSTO.

    Iată o veste atât de bună și felicitări tuturor.

    Cât despre vestea relativ proastă, este simplă: lecția Kazahstanului nu este nici prima, nici ultima, ceea ce mărturisește slăbiciunea statelor care s-au grăbit formate pe locul fostelor republici sovietice. Toate aceste noi formațiuni au arătat încă o dată că în această lume instabilă și cină nu pot supraviețui fără Rusia, care este principalul jucător în spațiul post-sovietic, precum și inițiatorul și creatorul CSTO. Mai ales dacă vă răsfățați direct sau ascuns manifestările rusofobe.

    Succes Kazahstanului și curățare completă de gunoi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine este specialist in CSOT, il rog sa-mi explice cum Armenia din CSOT a pierdut recent teritorii in favoarea Azeirbadjanului (care nu este in CSOT).

      Ștergere
  19. KazMunayGas, compania de stat kazahă, deține în România Rompetrol și rafinăria Petromidia
    oare de-aia ne dubleasza astia si noua pretul la gaze?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/presedintele-kazahstanului-da-vina-pe-compania-care-detine-rafinaria-petromidia-pentru-revoltele-sangeroase-din-aceasta-tara.html
      Kassym-Jomart Tokayev, președintele Kazahstanului, a dat vina pe KazMunayGas, compania națională de petrol și gaze care deține și Rafinăria Petromidia din România, pentru revoltele sângeroase din statul asiatic.

      va dati seama ca noi urmam?

      Ștergere
  20. Intrebarea care sta pe limba tuturor este: urmeaza Rusia, ultimul bastion al uniunii sovietice? Urmasul lui Putin va spune ca destramarea Rusiei este cel mai mare dezastru geopolitic al secolului 21.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 12 ianuarie e nesemnificativ. Rusia se prabuseste din interior. Bielorusia, Ucraina, Kazahstan. Urmeaza Rusia.

      Ștergere
  21. A privi lucrurile doar dpdv poitic şi militar este uşor dar irelevant.
    Adevārații beneficiari ai revoluțiilor de dupā cel de al doilea rm sunt multinaționalele.
    Corporațiile conduc lumea,iar Kazahstanul e prea bogat pentru a nu fi luat în seamā,la fel ca Irak,România,Siria,Afghanistan sau Libia.
    Pânā în 1989,doar economiile vestice îşi trimiteau soldații militari în teatre de operațiuni pentru a jefui ,apoi,resursele teritoriilor ocupate.Orientul a împrumutat rețeta,iar lumea a devenit un loc în care soldații militari sunt doar avangarda soldaților economici,asasinilor economici,lācustelor vorace care nu țin cont de naționalitate,sex sau religie.
    Existā riscul imens ca acest colț de lume sā fie punctul zero al resetārii mondiale,al rāzboiului lumilor:globalismul occidental împotriva imperialismului oriental.
    Primul este cāpuşat de corporații,cel de-al doilea este alcâtuit din ele.
    Nimic bun pentru omul de rând...într-o luptā a elefanților,iarba suferā cel mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  22. O analiza ce poate intregi articolul, https://www.bitchute.com/video/sl7DP7p4yxs/ .
    Si o bizarerie https://inpolitics.ro/bizarerie-americanii-stiau-de-saptamini-ca-vine-revolutia-spontana-din-kazahstan_1814629994.html#comment-318468

    RăspundețiȘtergere
  23. Ce e bun pentru gasca e bun si pentru gansac, asa ca o sa vedem fain frumos culori frumos colorate; acum cativa ani au aparut in premiera ideile ca revolutiile colorate pot fi imitate, iti trebuie motoarele sociale, mult mai simplu decat sa faci motoare de avioane si rachete.Incepe in Ucraina, urmeaza Moldova si de ce nu curcanu os a fie si el bine facut candva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să înțeleg că Rusia controlează sau domină atît de perfect serviciile occidentale încît le dă peste ochi cu propria lor operațiune? Nu agenții ruși au declanșat ce se întîmplă acolo, se vede din nemulțumirea engleză, că pot să întoarcă situația e cu totul altceva decît să o planifice. Intenția vine din vest, că se potrivește mănușă pe interesul rus e doar dovadă de prostie de tip neocon & bulldog englez resentimentar. Ca în Belarus. Securiști trîndavi și cu fumuri, umbra a ce au fost.

      Ștergere
    2. @autnocens - felicitari!

      Scurt si cuprinzator dar parca tot mai bine este cu moderare. Postacul nu mai aparea.

      Ștergere
    3. Dupa cum se vede actionand cu psihologie inversa, Rusia si azi China acuza SUA de revolutii colorate, dupa cum se vede ce semeni asta o sa culegi in cazul acesta furtuna, iar dupa reactiile pasaricii aiurite de Psaki raspunsul nervos ne spune multe.
      Evident probabil, certitudinile vin putin mai tarziu.

      Ștergere
    4. Acum poate intelegeti si voi!

      Ștergere
  24. Eu am mai spus si cu alte ocazii , din pacate Rusia va deveni o victima , indiferent de lucrurile urate ce se spun despre ea ! China saliveaza la resursele acesteia si lacomia ei nu poate fi stavilita de NIMIC.Modernizarea Chinei s-a facut cu investitii .....sa le zicem simplu jidoviste, dar sa trecem peste lucruri cunoscute deja ! Rusiei i se vor deschide mai multe fronturi inclusiv unul in inima Europei si nu va putea face fata ! De aici scenarita sa o dezvolte fiecare cum doreste !

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)