miercuri, 26 ianuarie 2022

O criză care ne va face praf nu doar agoniselile, ci și speranțele

Ceea ce veți citi azi este complet de neimaginat. Vă spun cât se poate de sincer că am avut dubii în a crede informațiile pe care vi le înșir, dar ele sunt cât se poate de reale și, mai mult decât atât, publice. De aceea fiecare informație pe care o dau e dublată de sursa ei provenită din instituții cât se poate de oficiale. Ce trebuie să înțelegeți din ceea ce veți citi? Cam ceea ce spun de o groază de vreme, doar că acum există și dovezile. Care,repet, sunt publice, așteptând doar să fie puse cap la cap. 

Vom vorbi azi, așa cum v-am promis, despre una dintre cele mai mari bombe pe cale să explodeze. Nu vă voi întărâta curozitatea, ci vă voi spune de la bun început: este vorba despre Citibank, o mega-bancă americană care, din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să dispară încă din 2008. De ce n-a dispărut atunci? Pentru că, într-o noapte, autoritățile FED-ului, împreună cu insiderii industriei bancare, s-au apucat să deseneze la propriu circuitele financiare și au decis să facă o operație de curățenie, ocolind Citi, consideratăprea mare pentru a cădea. De ce? Pentru că rahatul era prea mare. Și, cu toate că Citi se afla eminamente în rahat, a primit, asemeni lui Goe, cel mai mare beneficiu financiar din timpul crizei. Aveți idee cam câți bani au fost băgați în Citi?

S-o luăm pe rând: începând cu 2008, Citi a primit o injecție directă din fonduri publice în valoare de 45 mld. $. Așa-i că nu vi se pare mult? La acea vreme era enorm. Doar că, pentru dimensiunea fraudei era o nimica toată. De aceea în 2009 suma injectată se suplimentează cu 20 mld. $, micșorând participația acționarilor existenți la doar 26%. Practic am asistat la o naționalizare mascată a băncii(detalii aici). Doar că acestea sunt efectiv firimituri. Banca, tot în 2008, a primit garanții guvernamentale în valoare de 300 mld. $ pentru anumite active de-ale sale(detalii aici). FDIC(un fel de echivalent al fondului local pentru garantarea depozitelor) a oferit o garanție de peste 30 mld$(5.75 mld. $ pentru datoria negarantată!!! și peste 26 mld. $ pentru titluri comerciale și depozite interbancare - detalii aici, la pagina 29). Însă toate acestea au fost mizilicuri și încă de când se desfășurau acțiunile am spus că reprezintă doar partea vizibilă a aisbergului. În 2011, Ben Bernanke(„uncle Ben”) a făcut obiectul unei comisii a Congresului SUA întrucât Bloomberg estimase dimensiunea pachetului financiar injectat în bănci undeva între 16 și 24 trilioane $! Bernanke a replicat că pachetul financiar a fost de maxim 1.5 trilioane $(vezi aici). Asta însă e partea publică a afacerii întrucât informațiile existente azi ne arată că Citibank a supraviețuit beneficiind de împrumuturi de peste 2.5 trilioane începând cu ... 2007, bani pe care „uncle Ben” i-a pompat cu dărnicie. A mințit Bernanke Congresul? Cel mai probabil nu, dar în declarațiile publice au ieșit cu varianta cosmetizată pentru a  nu produce turbulențe și mai mari.

Așa cum am susținut încă din 2008, autoritățile financiare mondiale nu au rezolvat criza financiară întrucât frauda era atât de mare încât pur și simplu nu putea fi rezolvată fără o prăbușire a întregului sistem financiar mondial. Și-acum să vedeți ce revelație s-a produs în 2012. Fosta șefă a FDIC - în cartea sa „Bull by the Horns: Fighting to Save Main Street from Wall Street and Wall Street from Itself” - a făcut o dezvăluire fabuloasă, anume că Citibank avea la momentul crizei financiare depozite garantate în SUA de doar ... 125 mld. $! Cum??? Da, ați citit bine, mega-banca momentului avea doar câțiva firfirei, însă pentru salvarea sa s-au cheltuit trilioane de dolari. Cum vine asta? Nu e ceva ciudat? Și câte flexări de imagine s-au făcut, găsindu-se inclusiv prințul-ciumete Waleed bin Talal pe postul de Warren Buffet oriental care „profită” de oportunitățile legate de căderea piețelor pentru a cumpăra acțiuni Citi ieftine(atât de ieftine încât un an mai târziu își pierduseră peste 90% din valoare!). Rămâne însă întrebarea: de ce s-au băgat atâția bani?

Răspunsul vă va surprinde. Este cât se poate de clar că băncile s-au decuplat de mult timp de economia reală devenind ele însele operatori economici, lucru știut bine de autoritățile de reglementare. Băncile de fapt beneficiază de capacitatea lor dea tipări bani fără acoperire pentru a distorsiona economia astfel încât să stoarcă din aceasta profituri imense. Pentru cine fac ei asta? Pentru băieții deștepți din spatele lor și al mega-companiilor multinaționale care întotdeauna au bani nelimitați. Teoretic jocul bancar e unul permanent câștigător. Ai fonduri nelimitate, astfel încât poți manipula piața cum vrei, pentru a-ți trage profituri imense. Doar că există accidente, precum cel din 2007-2008. Atunci piața imobiliară - mult prea umflată și mult prea saturată de credite - a făcut implozie. Pur și simplu nu mai era loc de creștere. În acest fel activele de bază - adică împrumuturile proștilor - au deteriorat iremediabil fundația pe care se dezvoltase o întreagă arhitectură fastuoasă de produse derivate care multiplicaseră valoarea activului de bază chiar și de câteva mii de ori. Astfel, picajul unui dolar la bază avea un efect nuclear contagiind câteva mii de dolari pe orizontală. Astfel, o baracă evaluată la peste 100 000 $ în vremurile bune, ajungea să deterioreze portofolii de câteva sute de milioane $, uneori chiar miliarde. Portofolii care teoretic erau asigurate, dar la societăți fictive, înregistrate prin paradisuri fiscale. O fraudă de la cap la coadă! 

Să ne întoarcem totuși la Citibank deoarece vă întrebați ce-i cu obsesia asta a mea de a-mi aminti treburi de acum 13 ani. Să vă explic. În decembrie care-a trecut, Citibank a vândut divizia sa din Filipine către Union Bank of the Philippines pentru 500 milioane $. Pe 11 ianuarie au anunțat că vând Banamex(Banco Nacional de Mexico), o bancă prin care s-au efectuat teribile spălări de bani, trecute cu vederea de autorități în schimbul unei înțelegeri de aproape 100 mln. $. Două zile mai târziu, același Citi a anunțat că-și vinde operațiunile din Indonezia, Malezia, Thailanda și Vietnam unui grup multinațional singaporez, United Overseas Bank, pentru aproximativ 3.6 mld. $. De asemenea, vor ieși și din China Continentală în urma unei vânzări a afacerilor de acolo către un grup taiwanez, Fubon Financial Holding, tranzacție care s-ar ridica la peste 1,5 mld. $. 

Văzând atâtea mișcări precipitate, te întrebi sincer ce-i mână la o părăsire atât de abruptă a piețelor. Au nevoie de bani? Probabil că da, dar pare că mai e și altceva. Conform datelor OCC, Citibank avea în 2008 o expunere de 35 tln.$ pe produse derivate. Probabil că acum înțelegeți de ce era imposibil de ajutat în 2008. Bomba însă abia acum vine, în același raport al OCC, anume că expunerea curentă a Citibank este de ... 44 trilioane $!!! Citi este pe locul trei ca expunere după JPMORGAN(52 tln. $) și Goldman(48 tln. $). Datele le puteți rumega în liniște citind raportul pe care-l găsiți aici.

Și mai e o mică chestiune care merită amintită, anume că între 2017 și 2020 marile bănci americane au întors către „investitorii privilegiați” dividende mai mari decât veniturile. În medie, pentru fiecare dolar raportat ca venit, marile bănci americane au întors către investitori 1.26$! Economie capitalistă pe pâine! Campionii fraudei de acest tip sunt însă cei de la Citi care au întors dividende de două ori mai mari decât veniturile! Este ceva de balamuc. Dacă nici asta nu demonstrează corupția teribilă din zona financiară americană, atunci înseamnă că noi, toți cei care ne îngrozim în fața cifrelor, suntem nebuni furioși.

Văzând toate aceste catastrofe contabile ne întrebăm pe bună dreptate ce se întâmplă acolo? Ei bine, părerea mea e că rahatul cosmetizat contabil în urmă cu 13 ani, alături de rahatul adunat sub preș de când cu „revenirea economiei” e pe cale să bubuie urât din nou. De data aceasta însă nici naiba nu va mai fi capabil să mai cosmetizeze ceva întrucât noțiunea de trilion este deja depășită. 

Personal cred că Citi se află „pe drumul fără întoarcere”, iar ceea ce vedem acum este o încercare disperată a autorităților de a împărți banca în entități mai mici, sperând ca astfel să „temporizeze” problemele sau, cel puțin, să disipe energia exploziei. Vor reuși asta? Nu cred. Oriunde te uiți în mediul financiar pute a rahat și corupție. Treburile acestea nu pot rezista la infinit, astfel încât, cel mai probabil, suntem în proximitatea unei crize epocale. 

Când va ieși la iveală dimensiunea fraudei va fi un tsunami care va mătura absolut tot în cale, nu doar bunurile și agoniseala oamenilor simpli, ci chiar și speranțele lor! Din păcate, din nou cei mulți vor plăti prețul crâncen al sărăciei și a deteriorării inevitabile a vieții. Viața nu e dreaptă, dragii mei, dar probabil știți destul de bine asta!

46 de comentarii:

  1. Normal ca viata e nedreapta. Destinul este orb. Destinul nu are milă. Destinul este legea cauza efect. Si când oile de pe toata planeta au ales sa se roage la zeul ban si zeul fițe, zeul superficialitate, zeul nepasare cand altora le este greu, destinul actioneaza asa cum este el " setat": fara mila. E ca un ceas care porneste atunci cand omenirea a atins o masa critica a fariseismului. Vopsit in roz NLP si new age, fariseismul deja existent al celor ce se cred credinciosi, dar sunt doar religiosi, provoaca activarea legii cauza efect. Cu consecintele bine stiute: nici pamantul nu mai suporta omul.
    Cand iubire nu e...
    Cum vi s-a parut pariul Vaticanului despre un dezatru inevitabil in viitor? Crestinesc?
    Cum vi se pare ca a câștigat Becali banii pe care-i aruncă ostentativ si " fara numar, fara numar"? Ce credeti ca face Becali cand vrea sa construiasca cinci biserici prin Valcea? Spala banii murdari, crezând ca Il face pe Dumnezeu complice la spalarea banilor. E drept, el macar mai si ajuta...Dar adevaratul ajutor acordat saracilor ar fi crearea de locuri de munca. Pomana si asistenta socială nu transforma omul intr-un om cu constiinta si demnitate. Nici indulgentele papale si nici spovedania nu ne spala cand gresim. Singuri trebuie sa facem asta.
    Dimpotriva, indulgentele si pomenile tin in stadiul de cersetor.
    Occidentul este acum exact in perioada preislamica, când un arab s-a trezit brusc din somn si a inteles ca pariurile, jocurile de noroc, vrajitoria mascata in cai spirituale si curvăsăria duc oamenii in intunericul fara de intoarcere al morții in Cer. Când vrei totul pe pamant, mori in Cer. Si traiesti din ce in ce mai putin, pentru ca ti-ai facut un idol din tine insuti si foalele tale si iti grabesti sfârșitul pentru ca alergi dupa banii necesari ca sa iti implinesti poftele proprii. Si modifici inclusiv timpul,pentru ca il grabesti in goana ta nebună dupa bani.
    La fel ca si crestinii care au uitat ca Paradisul nu este pe pamant, musulmanii si evreii Il cauta pe Dumnezeu unde nu e: in bani si alti idoli fabricati

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Excepțional comentariul dumneavoastră!

      Ștergere
    2. Stii cum a castigat Becali banii ? asa cum ceilalti milionari strang gura pungii de nici ei nu o mai pot desface.Ca sa vorbesti de Becali in ce priveste banii, trebuie sa ti speli bine gura, macar cativa ani.

      Ștergere
    3. "fariseismul deja existent al celor ce se cred credinciosi, dar sunt doar religiosi" - Dumnezeu cunoaste cu adevarat lucrarea si interiorul fiecaruia - nici macar unii din structuri care, avand senzatia bolnava ca folosind tehnici ilegale si inafara oricaror legislatii in vigoare de pe planeta - in speta Remote Neural Monitoring (monitorizare de la distanta a creierului unui om, cu toate gandurile sale - impotriva Constitutiei Romaniei si acquisului comunitar semnat de Romania), cred ei ca stiu despre respectivul totul. Creierul este monitorizat, da, in timp real, dar sufletul si inima nu. Creierul este doar o frontiera si inca limitata.
      Sunt unii prin Romania, care fac anchete sociale si fel si fel de lucrari de evaluare comportamentala si preventie etc, si chiar cred ca lucrarea lor este corecta insa de multe ori bat campii grav cu sabloanele lor aplicate permanent cu aceeasi abnegatie care nu face decat sa le demonstreze nivelul limitat si anumite tare pe care si le expun cu lejeritate.
      Sa fim mai rezervati pentru ca se poate sa gresim enorm si sa nu avem habar de nimic. Si nici sa nu ne limitam singuri prin ce facem si credem.
      "Cand iubire nu e..." – cum cunoasteti deplin ca iubire nu e la un anume om sau chiar la o anume vietate? Cum recunoastem toate formele de iubire, in multipolaritatea manifestarilor sale, dar cea mai inalta forma de iubire cum o putem intelege deplin?
      Sa nu fim limitati doar la ceea ce putem percepe si vedea, sunt foarte mule aspecte care se manifesta dincolo de ce putem vedea si intelege fizic raportat la reperele noastre cunoscute sau definite in acord cu sistemul nostru de intelegere.

      Ștergere
    4. "vrajitoria mascata in cai spirituale" - ori e vrajitorie ori e credinta, unde e vrajitorie nu e credinta in Hristos, unde e diavolul acolo Hristos poate veni oricand ca Salvator si Eliberator al respectivului sau Aparator al celor in nevoie. Si exemple sunt multe si de renuntare la pacat si indreptare - Sf Ciprian. Insa faceti referire la cu totul altceva – mesajul dvs. nu a fost scris intamplator astfel – dar ala care face pe vrajitorul ala e grav intr-o eroare si are chiar si el sansa sa se indrepte si sa revina la Hristos. De ce ratacesc oamenii in asa ceva? Din lipsa de credinta adevarata si inselare profunda, dar limitarea lor asteapta momentul intoarcerii depline la credinta, la Hristos.
      Dar ce facem cu cei (chiar din institutii ale statului) care cred ceva despre un om si chiar folosind tot arsenalul supravegherii permanente, chiar inafara Constitutiei pentru ca isi permit si oricum nu-i verifica nimeni, ajung sa distruga vieti si familii si destine bazandu-se pe niste ineptii nefondate, nedocumentate si pline de un nivel de prostie care frizeaza grav legile fizicii? Dar care isi permit orice, coercitiv desigur, si lucrand anonim la nivel social sa nu fie trasi la raspundere. Aia toti cui dau socoteala pentru raul facut?
      De ce unii din institutii de forta ale statului roman, dar si din alte state – chiar UE, isi permit sa se joace de-a stapanii vietii unui om si sa intre in profunzimea intimitatii vietii lor, inclusiv la nivel de monitorizare a gandurilor si trairilor lor cerebrale chiar sa induca si sa genereze ceea ce ei isi doresc - adica mai pe sleau se pretind creatori?
      Ce stiti despre controlul si inducerea viselor? Exista chiar si in Romania? Da, suta la suta, se realizeaza. Toate acestea sunt inafara oricaror legi in vigoare, chiar impotriva a ceea ce Dumnezeu a lasat ca libertate sa se faca la adresa omului, dar unii isi permit.
      Toate manifestarile astea, ilegale si inafara oricaror prevederi juridice fundamentate si permise de vreo lege, nu sunt altceva decat terorism – atentie din partea unora din institutii de stat, mai pe direct asa.
      Sunt foarte multe de precizat despre controlul exercitat asupra omului de catre unii care culmea sunt platiti regeste sa-i apere pe oameni si sa le confere siguranta sporita, nu sa faca terorism mascat sub umbrela unor pretinse acte de siguranta nationala. Ce prevedere legala din lumea asta permite emiterea unui mandat de monitorizare a gandurilor unui om in timp real, dar a viselor sale si de inducere a unor vise?
      Si mai sunt multe, foarte multe de spus despre controlul maselor si a omului, dar prea putini din interiorul sistemului aleg adevarul si tin la semenii lor, toate astea pe banuti publici platiti de oameni prin taxe impozite etc de la bugetul public!

      "1984" era un simplu pamflet fata de ce se foloseste astazi

      Ștergere
    5. Ce mai mori de grija lui Becali !Daca nu era cum trebuie era demult la pușcărie .Esti invidios (oasa).Macar de ar mai fi fost mai multi ca el .

      Ștergere
  2. ...inchiderea afacerilor din Asia de Sud-Est mai poate fi si un ''semnal''... cind corabia ia foc, primii care fug sint sobolanii... ori, ''lichidarile'' de portofoliu din Asia mie asa imi apar... poate ca, in timp ce toata lumea se uita la Rusia, acolo, in sud-estul asiatic se ''intimpla'' lucruri... iar ''sobolanii'' isi ''securizeaza'' afacerile... e de urmarit...

    RăspundețiȘtergere
  3. Statistica BIS de la mijlocul anului trecut spune ca expunerea la nivel global pe derivate era de 618 trilioane de dolari. Asta ca valoarea notionala. Dand jos efectul de levier cred ca tot ne mai raman cateca trilioane care intr-un moment sau altul trebuie marcata la piata. Atata timp cat exista contraparte, chiar si artificial construita, chiar si cu bani dati pe ascuns, dansul mai poate continua. Dar nu mult. Totul sta in mentinerea activelor la valori convenabile. Si un fir de nisip poate acum sa blocheze angrenajul.

    In fine, imi e o sila enorma. Anul trecut am ajutat-o pe fiica mea sa faca munca de cerecetare pentru examenul de la finante(la o univ. din Berlin). Tema: "este Deutsche Bank o banca viabila ?". Nu trebuie sa mai spun ca, concluzia a fost: Nein, Nein, Nein! Profesorul s-a declarat multumit.
    Insa, ceea ce m-a surprins cel mai mult sa aflu despre DB, pe langa faptul ca sunt niste excroci patentati, bagati in tot felul de porcarii(lucru de care stiam mai mult sau mai putin), a fost faptul ca au un sistem de contabiliate si raportari finaciare propriu. "poprietary", impenetrabil, care face practic imposibil sa afli care e de fapt realitatea. Altfel spus, ei raporteaza ce vor, fara a putea fi controlati efectiv, de vreo autoritate. Asta in cazul in care s-a dori asa ceva, ca si aici e o discutie.
    Concluzionand, spun si eu doar atat: Pregati-va!. Cand va exploda totul nu "va mai ramane piatra pe piatra care sa nu fie daramata".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa ce va exploda mizeria ... vor veni cu solutia : Reset .

      Ștergere
    2. Concluzia: explozia/implozia economiei mondiale este dorita si urmarita pt a putea implementa masurile Marii Resetari - venitul minimal, dezproprietarirea, ID digital...

      Ștergere
    3. Serurile experimentale au fost facute pentru Nimic-19 sau Nimic-19 pentru serurile experimentale?

      La fel si aici:

      Explozia financiara este facuta pentru Marea Resetare sau Marea Resetare este facuta pentru Explozia financiara?

      Pentru mine este clar: Nimic-19 a fost facut pentru Inoculare cu seruri experimentale si Explozia financiara este facuta pentru Marea Resetare!

      Acesta este "PLANUL".
      Iar Planul este conceput si impus dincolo de rasa umana.

      Inchei:
      Pregatiti-va pentru aterizarea de urgenta, intram curand in Matei 24:21.

      Ștergere
  4. Puterea corupe iar puterea absoluta corupe absolut. În mod normal cei responsabili ar trebui puși în fata plutonului de execuție, după ce în prealabil și au săpat singuri groapa. Niște nebuni lacomi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi... Cam greu. Cei care formează plutonul de execuție sunt plătiți de cei "responsabili"...

      Ștergere
  5. "Treburile acestea nu pot rezista la infinit, astfel încât, cel mai probabil, suntem în proximitatea unei crize epocale." - asa este si tocmai de aceea se vorbeste despre o ... Resetare. Din pacate oamenii nu inteleg corect acest cuvant si refuza sa vada consecintele. bbb inseamna demolare completa pentru a reconstrui de la ZERO, nu este o figura de stil.

    Din punctul meu de vedere singura intrebare este ce urmeaza in continuare. O vor da in Razboi sau vor merge pe mana Crizei? Amandoua? Chiar nu stiu ce-i in mintea papausarilor. Oricum in meniu este si Revolutie pentru ca oamenii vor intelege ca totul este manipulat si in disperarea lor vor vrea sa dea de pereti cu conducatorii ceea ce va agrava si mai tare lucrurile.

    Chiar si in situatia de acum sunt solutii de iesire insa asta ar presupune desumflarea controlata a balonului cu consecinta unor pierderi imense la nivelul superbogatilor (de fapt bula este in mana lor nu a piticilor care traiesc din salariu). Insa orientarea este clara spre scenariul dezastrului ce aduce la pachet si depopulare masiva.

    Vin vremuri grele pentru ca noi suntem vicleni, lenesi, lacomi, comozi si ce mai vreti. Ganditi-va numai daca in Romania am avea macar 5 milioane de gospodarii autosustenabile iar oamenii ar avea ca valoare suprema ... omenia. Ne-ar durea efectiv la basca de tot ce se-ntampla in afara ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Ne-ar durea efectiv la basca de tot ce se-ntampla in afara ..."

      Ai divortat de realitate, ca majoritatea somerilor de pe aici. Nici pe vremea lui Pazvante Chiorul nu te-ar fi durut la basca de ce se intampla in afara, dar acum cand traiesti intr-o economie globala.

      Dementa ultimul stadiu :))

      Ștergere
    2. Eu cred ca voi va doriti toate conspiratiile astea.
      Voi sunteti aia de jos, talpa cu platfus a tarii, carnea de tun, ratatii societatii. Si singura voastra speranta este sa se duca dracului tot. Voi sunteti doar pioni, cobai, nu aveti nimic de spus in viata voastra, altii va constroleaza destinele, elitele, oculta, papusarii nevazuti. Cred ca va rugati in fiecare seara sa vina ciuma, razboiul, criza aia mare, restarea mijlocie, foametea, lacustele. Sa sufere toti, nu doar voi, ratatii societatii.

      Ștergere
    3. @Iulia Serban
      Exact!!! Aplaud.
      Aveam in familie membrii care se vaccinasera inn anii 90 si au ramas epileptici, deci azi au salar de handicapat de gr 1 de la stat. Am vrut asta pentru toata lumea!

      Ștergere
  6. Cand cade o banka , cineva i-a dat drumul. Nimic nu se intampla natural.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum să ai 5 milioane de gospodării autosustenabile când prețul curentului și gazului crește până la cer și UE îți interzice prin lege focul cu lemne?

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce gospodării autosustenabile mai pot exista când turbații de la butoanele UE îți intră în curte și îți ard găinile și porcul din ogradă sub pretextul unei gripe inventate de ei?

    RăspundețiȘtergere
  9. Ahahahah

    https://www.msn.com/en-us/news/politics/dominion-sees-no-chance-of-settling-suits-against-pro-trump-lawyers-giuliani-powell/ar-AAT8D6I?li=BBnb7Kz

    RăspundețiȘtergere
  10. Răspunsuri
    1. Foarte utila.
      Ce o sa faci?
      Scoti banii de la CEC si iti cumperi oi? :))

      Ștergere
  11. Nu am mai comentat pe blog de multi ani, de pe vremea in care AC avea blogul activ. Totusi care ar fi in opinia autorului o cale de scapare din malaxorul datoriilor? Rog comentatorii mistici sa sa abtina de la platitudini.
    Ake

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Singura cale de scapare e sa ingenunchezi in fata lui Putin. El e scaparea.

      Ștergere
    2. Ahahaha someri cu rate la smartphone plini de datorii cu propire pe ajutorul social :))))))
      Ba prosti mai sunteti :)))

      Ștergere
    3. Pai cine credeai ?

      Ștergere
  12. da ba un anunt la ziar, ceva genul purice cauta paduche de rasa; plosnitele sa se abtina:)
    Dar tu de fapt nu esti purice, esti o molie neagra pe care te rog sa-mi dai voie sa te dau in pl.mea. Fa-ti blogul tau dak vrei exvlusivitati, rog m.arsh de aici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E uşor a scrie versuri
      Când nimic nu ai a spune,
      Înşirând cuvinte goale
      Ce din coadă au să sune.

      Pune mana pe o carte poate mai inveti cuvinte noi, cine stie poate o sa ai o revelatie si il vei lasa pe DD sa accepte sa raspunda, ori ba.


      Critici voi, cu flori deşerte,
      Care roade n-aţi adus -
      E uşor a scrie versuri
      Când nimic nu ai de spus.
      Ake

      Ștergere
    2. E ușor a scrie versuri
      Când ai rate la iphone
      Te fugăresc debitorii
      N-ai în burtă o chiftea
      E ușor a scrie versuri
      Ia mai dă-te colo'șa

      Ștergere
  13. Pe "calapodul" actual, nu cade nici o bancă, pierderile fiind naționalizate, iar profitul privatizat, de plătit vor plăti truditorii de pe moșii prin a suporta inflația și diminuarea veniturilor reale și nominale. Pe ăștia nu-i va costa nimic, decât că vor mai introduce în circuitul monetar global câteva trilioane, care vor săraci pe cei de la baza piramidei. Ăștia prin 2008-2009 , când sau întrunit au spus-o clar, profiturile trebuiesc "optimizate" , iară consumul maselor nu este sustenabil, și au propus reducerea consumului cu 50%, atenție nu al lor, ci al truditorilor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Citi Bank?!?!?! Sau Florin Câțu

    RăspundețiȘtergere
  15. Americanii de la Citibank, profit de 165 milioane de lei în 2017 în România
    https://m.zf.ro/banci-si-asigurari/americanii-de-la-citibank-profit-de-165-milioane-de-lei-in-2017-in-romania-17282557

    B a h știu ca pute, dar ei te pot acuza ca tu DD doar zici ca ei put ca c@c@ da nu put deloc, chiar miroase a parfum care da o senzație de c@c@ dar nu e c@c@ ca e parfum. capisci?!??
    Înțeleg răsfăț pentru simțuri, miros de cacao, ciocolată cu miros de păpușă, dar si miros de cacao la preț redus. Deci e pericoloso sporgersi să faci de cacao pe un c@c@ oarecare care nu e oarecare.
    Ameno Domine si Doamne ajută-ți!!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. La momentul de fata Dosarul Ukraina a deschis oportunitati ....evident tot conflictuale dar pe lovele! Hai sa vedem cine le vede ? Stiu ca poate sunt cinic dar asta e ...am luat destul popcorn!

    RăspundețiȘtergere
  17. Tu abia vorbesti limba romana. Ce dracu limbi stii tu, cretinule? :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  18. In 2000 ma intrebam ce inovatie va aduce echipa castigatoare . Am fost uimit sa vad atata creativitate.
    Modul de cum se va petrece va va surprinde intodeauna.Asa ca nu cred ca buba va fi CITI.

    RăspundețiȘtergere
  19. Israelul planifică o evacuare în masă a evreilor din Ucraina (rapoarte) Guvernul israelian se pregătește pentru un scenariu în care zeci de mii de evrei ucraineni vor emigra în Israel, pe fondul tensiunilor cu Rusia. (Haartez) Se crede că aproximativ 75.000 de persoane care trăiesc în estul Ucrainei ar putea fi eligibile pentru cetățenia israeliană. Israelul are de mult timp planuri pentru repatrierea în masă a potențialilor săi cetățeni, dacă este necesar, au spus autorii raportului, dar astfel de situații pentru evacuări au fost actualizate de atunci pentru a include Ucraina, pe fondul temerilor crescânde de o ofensivă.

    Sa nu-i uite in România , ca e posibil , mai ales ca acum câteva luni ,au venit in satu mare sau baia mare nu mai rețin sa facă o sinagoga .
    Se cam leagă lucrurile , ținând cont ca România a fost si este condusă de evrei de la Ceaușescu încoace .
    Au depopulat zone întregi din România prin sărăcirea si închiderea școlilor si fabricilor , toate numai ca romanii sa plece in străinătate si sa rămână țara goală , încă se ma lucrează la asta si acum văd Știrea asta la tine si stau si fac niște legături .
    Sinagoga in nordul tari ,război in Ucraina si evrei vor sa evacueze toate familiile de evrei din sudul Ucrainei in special , stau si ma gândesc dacă nu cumva cel mai simplu in cazul unui posibil război , soluția cea mai buna pentru ei ce sa veZi , este in nordul României , unde vor sa facă sinagoga , ai prins-o !!!
    Suna ca un plan făcut meticulos din timp si acum va arată ca o soluție disperata , iar in final rezultatul , evrei deportați in România si urmează popularea tari cu evrei , ca doar conducătorii sunt deja evrei !!
    Da e clar ce sa mai , am văzut și eu acum , ne anunța fastuos ca vin refugiați din Ucraina , pai asta era planul .
    Îți dai seama ca statul care este condus de evrei , pentru ca jumătate din miniștri si parlamentari si politicieni din executiv sunt evrei .
    Deci o sa le ia casele goale romanilor plecați afara , sun pretextul războiului si o săi cazare pe ăștia , ca îți dai seama ca nu au unde să-i cazeze !!!
    Ce subtil lucrează , pentru cine nu este pe fir , pare ceva normal , tu îți dai seama cum te ocupa si unde mai pui ca trupele NATO care pe sa vina in România nu vor intra in conflict cu rușii , alta este menirea lor si anume sa mențină ordinea si disciplina in caz de se Răscoala romanii !!!
    Eu am spus si o spun , astea sunt trupe de ocupație , pe care romanii adevărați nu le-au vrut niciodată pe teritoriul nostru , numai ca acum conducători evrei din fruntea țării ce sa vezi , le-au cerut !!!
    E grav dacă este așa , suntem sub asediu in ultima faza si lumea habar nu are !!!
    Se sperie de ruși !!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar ce ai cu evreii? Ce ti-au facut?

      Ștergere
    2. Dani Pios, bai cacaciosule, DD a zis ca are multi prieteni evrei si ca el are tot respectul pentru evrei, asa ca ia-ti toate mizeriile astea antisemite si da-i drumul de aici.

      Ștergere
  20. Prost mai esti.

    Deci au facut o sinagoga in nordul tarii.
    Si acum vor aduce 75 de mii de evrei din Ucraina in Romania.
    Daca nu faceau sinagoga aia, nu aduceau 75 de mii de evrei.
    Dar asa, cu sinagoga aia din nord, treaba e rezolvata. Se pot duce 75 de mii de evrei la sinagoga din nord.


    Se lucreaza subtil :))) Dar nu pot sa te pacaleasca ei pe tine, oricat de subtil lucreaza. :))) Nu il pacalesc ei pe prostul prostilor din Romania :))))



    RăspundețiȘtergere
  21. The US has rejected Russia's demand to bar Ukraine from Nato, amid warnings Russia might invade its neighbour.

    "It remains up to Russia to decide how to respond," he added. "We're ready either way."

    The secretary of state said the US had sent three shipments of military "assistance" this week - including Javelin missiles and anti-armour weaponry, along with hundreds of tonnes of ammunition and equipment.

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu domnule Diaconu înțeleg din articolul dumneavoastră că niște indivizi cu putere, cu bani, cu nesimțire și cu inteligență au dat niște tunuri în câteva instituții private de un anumit profil, lăsând în urmă niște găuri financiare pe care fraierii de serviciu, nicidecum făptașii, le vor acoperi din propriul buzunar dacă au ceva în el iar dacă nu, cu propriile proprietăți. Adică, așa cum a spus Kaka Schwab vom ajunge să nu mai avem nimic altceva decât fericirea, deci este ceva pus la cale și anunțat, nicidecum întâmplător. Tot Kaka Schwab a spus că proprietățile noastre vor fi preluate de către niște sectoare mai dinamice și, zic eu, fonduri de investiții, bănci, etc. Mă înșel cumva?

    RăspundețiȘtergere
  23. On Topic

    https://warroom.org/2022/01/27/episode-1596-how-the-federal-reserve-destroyed-the-economy-and-your-life/

    Segmentul referitor la FED incepe la minutul 10:34 pana la 31:25 (avansati cursorul in increment mic 3-4-5 minute, banuiesc ca daca aveti o conexiune online mai buna poate merge mai repede).

    Cam tot show-ul este interesant dar subiectele off topic (primul segment despre criza migrantilor in varianta americana - interesant pana unde se poate ajunge, ultimul segment care incepe la 35:25 despre vaccin, criza migrantilor s.a.m.d)

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)