luni, 10 ianuarie 2022

Partea întunecată a lumii


Una dintre cele mai frecvente erori pe care le fac oamenii normali - probabil cea mai dezastruoasă dintre toate - este aceea că nu înțeleg faptul că există oameni eminamente răi. Pare o bagatelă ceea ce spun, dar, așa cum veți vedea în continuare, nu este. Probabil vă gândiți că oricine știe că „sunt oameni buni și oameni răi”. Așa e, fiecare dintre noi are doza sa de „nebunie”, fiecare face câteodată un rău, fie că-și dă sau nu-și dă seama. Eu însă mă refer la cu totul altceva.

Omul normal, după ce face un rău are regrete. Asemeni lui Raskolnikov. Întreg „aparatul său moral” - care-i unul natural - începe să judece fapta, în urma acestei judecăți apărând regretele. Chiar dacă pe moment acțiunea pe care ai săvârșit-o pare „justificată”, cu trecerea timpului „aparatul moral” judecă faptele din ce în ce mai obiectiv, scoțând la iveală nuanțe care la momentul respectiv n-au fost luate în considerare. Totul e similar judecății pe care-o face un judecător corect din lumea reală, cu deosebirea că această judecată ne vine din interior și astfel ne înflorește în suflet regretul și, de ce nu, dorința de a face o reparație celui vătămat. 

Cei la care mă refer eu azi sunt ceilalți, cei eminamente răi. Ei nu au niciodată niciun regret și, mai mult, ceea ce omului normal îi provoacă repulsie, lor le provoacă plăcere. Acesta este mecanismul pe care omul normal nu-l poate pricepe deoarece acesta se raportează la „natura umană” pe care-o simte în el. Doar că aceste personaje despre care vă voi vorbi suferă de o inversiune teribilă care-i face absolut diferiți de noi.

Până aici lucrurile nu ar fi grave. N-ar trebui decât să-i identificăm și să ne ferim de ei. Doar că au o caracteristică teribilă: dispun de o excepțională capacitate nativă de manipulare. Știu mai bine ca oricine altcineva să-i manipuleze pe cei din jur, să-i „inspire” și să se facă plăcuți. Stăpânesc arta seducției, sunt actori desăvârșiți și știu să mimeze la perfecțiune sentimentele. Sentimente pe care ei nu le au! Sunt înzestrați doar cu o dorință teribilă de a-și îndeplini plăcerea care - consideră ei - li se cuvine și care constă în a le produce rău celorlalți. Ca să înțelegeți despre ce vorbim, vă voi da un exemplu: v-ați uita la fotografii luate de la locul unei crime oribile? Sau la un clip filmat acolo? Majoritatea ar respinge din start deoarece ar ști bine la ce să se aștepte. Poate că, unii, la un moment dat, ar fi tentați de curiozitate să vadă ce-i atât de teribil acolo, dar după ce ar vedea primele imagini ar avea un sentiment atât de puternic de repulsie încât n-ar mai continua să se uite. Există însă unii care nu doar că s-ar uita, ci chiar ar fi absorbiți de priveliștea macabră, simțind o plăcere intensă în timp ce privesc acele imagini brutale. Aceștia sunt cei pe care vreau să vi-i aduc azi în atenție. 

Ce pot să vă mai spun despre ei? Sunt solitari. Neavând sentimente nu simt absolut nimic pentru nimeni. Sunt reci, de aceea îi vedeți deseori celibatari. Însă nu-i o regulă. De multe ori sunt căsătoriți și au copii. O fac însă doar pentru a-și asigura o perdea de fum care-i face mai ușor de confundat cu oamenii normali, căutând prin această stratagemă să obțină acceptarea celor normali. Sună înfricoșător? Este! Acești oameni n-au niciun scrupul și-și supun familiile unor cazne greu de imaginat. Mai înfiorător e că vecinul simpatic de lângă tine poate fi unul dintre ei.

Sunt mulți? Destui. Statistica ne spune că cei având o astfel de disfuncționalitate reprezintă aproximativ 1% din populație. Pare puțin, dar e suficient cât să ai unul în proximitatea ta. Poate chiar alături de tine la locul de muncă. Partea înfiorătoare însă abia acum vine.

Acest tip de individ adoră să fie apreciat, să se afle în lumina reflectoarelor. E capabil să se urce realmente pe cadavre pentru a obține „acceptarea”. Și, odată ajuns în vârf, face absolut orice pentru a rămâne, dar și pentru a-și asigura plăcerea bolnavă, anume chinuirea celorlalți, culminând de multe ori chiar cu crima. De aceea probabilitatea să-i vedeți pe toți aceștia spre vârful societății e mult mai mare decât la bază. De altfel, cei de la bază sunt criminalii care populează pușcăriile, în timp ce cei de la vârf sunt la fel de criminali, doar că știu să se ascundă. Iar, de cele mai multe ori, crimele lor sunt crime de masă, efectuate cu sânge rece. Ei sunt atât arhitecții războiului, cât și criminalii abili de la vârf, înconjurați de un cerc intern la fel de depravat, care execută crime oribile care rămân „neelucidate”. Dacă vi se păreau incredibile întâmplările scoase la lumină de cei de la Q, conștientizați că acestea sunt mai mult decât reale. Da, sunt oameni care fac toate acele monstruozități pentru că asta le provoacă plăcere!

Suntem obișnuiți să considerăm că există structuri oculte care împing la putere aceste exemplare. E doar parțial adevărat. Structurile oculte sunt formate din două categorii de oameni: cei eminamente răi - care reușesc să se strecoare la vârful structurii - și proștii creduli care asigură masa de manevră și care execută totul întocmai cum a dictat șeful, fără să mai treacă printr-un filtru rațional. Mai mult, nu vă gândiți că structura e cea care-i leagă pe oamenii de acest tip. Nu, ei sunt legați natural unii de ceilalți, au capacitatea de a se identifica și de a acționa la unison, ca și cum ar gândi cu același creier. Așadar nu închizându-le structura reușiți să-i prindeți, ci identificându-i. 

Înainte de a termina vă voi da câteva exemple din lumea noastră. Vă voi spune că ultimii doi președinți ai României, băsescu și Plăvanul sunt oameni din această categorie. Sprijinul extern necondiționat pe care-l au le vine tocmai din cauză că au contactele necesare la cei ca ei. Știu să „se miroasă” unii pe alții. V-ați întrebat vreodată care-i motivul pentru care liderii UE nu au copii? De ce toți susțin la unison aberații? Iată o explicație. Vă voi mai spune și că acest de indivizi preferă promiscuitatea, aceasta fiind forța care a transformat societatea noastră într-una pornografică. 

O altă întâmplare pe care ar fi bine să o înțelegeți este confruntarea dintre oamenii de acest tip și cei normali. Ați văzut cât de ușor l-a învins băsescu pe Năstase, în ciuda faptului că Năstase părea a avea toate pârghiile posibile? Aiurea, era doar o aparență. În realitate băsescu știa că are în mână toate pârghiile conduse de indivizi ca el, pârghii care acționau în favoarea sa fără a le da un ordin direct. Un alt eveniment a fost cel al măturării lui Crin Antonescu de pe scena politică. Nu-i nimic inexplicabil în tot acel eveniment, doar că nu sunt publice detaliile. Vă voi spune în premieră că bietul Crin a fost subiectul unui șantaj oribil. Dar, chestia pe care n-o știe nici el, este aceea că „trădătoarea” care-a dat cheia șantajului a fost „apropiata” lui, cea care-și ascunde abil pornirile în spatele relației pe care-o deturnează cum vrea din cauza naivității lui Crin și a psihicului său destul de fragil. Îi dau doar o sugestie: să-și amintească singur cine l-a pus să vorbească în engleză în fața camerelor la vizita reprezentantului FMI. O să aibă o revelație!

Închei aici, nu înainte de a vă recomanda să vă puneți între paranteze sentimentele atunci când vă simțiți iremediabil atrași de o persoană. Căutați să vedeți dacă nu sunteți manipulați. Studiați cu atenție relația și încercați să urmăriți privirea celui vă fascinează atunci când nu vă observă. S-ar putea să aveți o surpriză constatând ura care îl/o animă. E obligatoriu să treceți printr-un asemenea filtru toate relațiile pe care le aveți. Altfel veți deveni victime.

Ultima întrebare care probabil vă frământă este dacă s-ar putea scăpa la nivel de societate de aceste tipologii toxice. Răspunsul este afirmativ. Există metode de detecție a acestor devianți, metode cât se poate de obiective. Se pot face analize care să demonstreze fără drept de apel acest lucru. În mod normal cei de acest tip ar trebui eliminați din societate, duși undeva, într-o zonă izolată și lăsați să trăiască împreună. Însă mai e o întrebare: cum poți face asta acum, când societatea este condusă de ei cu mână de fier?

29 de comentarii:

  1. wtf.. rautatea e conceptuala nu emotionala

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Răutatea este plăcerea de a schingiui. Oamenii ca Basescu isi cauta de obicei cele mai cuminti si docile sotii, pentru a-si perpetua specia blestemată.
      Modul in care Maria Basescu tresarea cand era in lumina reflectoarelor cred ca ar putea fi explicat bine de catre un psihoterapeut.
      Poate ca rationalii or sa zâmbească, dar aceste tipare sunt descrise in toate basmele. Romanesti si straine. Zmeii "răpeau" fete de împărat, adica femeile cu caracter bun.
      In timpurile moderne, " zmeii", avand bani multi si putere, se ocupa cu traficul de femei si prostitutia, cu traficul de droguri si devin adeseori filantropi de fațadă, asigurandu-si astfel un numar mai mic sau mai mare de admiratori care ii cred sfinti.
      Se bat jivinele intre ele prin lumea asta. Pe putere si sclavi umani. Reusesc, prin incrucisari cu femei normale, sa dobandeasca in timp un aspect cat mai apropiat de al nostru.
      Va amintiti filmul Ciuleandra si nebunia mostenitorului nobil casatorit cu o fata de la tara, cu sange nespurcat?
      Nobilimea neagra are sângele spurcat de atatea crime.
      Cum ar fi aratat urmasii lui Basescu daca acesta s-ar fi insurat cu copia lui feminina? Oribil!

      Ștergere
    2. Gruia, rautatea este profundă ca mlaștina.
      Poate veni uneori din perfectionism.
      Perfectionismul este o obsesie, pentru ca noi suntem in crestere, invatam. Niciunii nu suntem perfecti, dar unii se cred. Acestia dau nastere dictatorilor. Sau fanaticilor religiosi.
      Iohannis are gărgăuni de noblețe prin cap. Ii vine ori din rasa lui, ori din apartenenta la una din masonerii. Si nu uita ca lingusitorii ca Rares Bogdan si altii au contribuit enorm la aparitia ifoselor prin creierasul mărunt al lui Iohannis. Daca nu ar fi lingusitorii, nici nebunii cu ifose nu ar exista.
      Prietenii te trag de mânecă atunci când o iei razna. Lingusitorii te periaza in speranta obtinerii unui loc cat mai bun in apropierea vremelnicului domn uns de fraieri in fruntea țării.

      Ștergere
  2. Sunt si calugari ortodocsi care nu consuma carne. Asta nu inseamna ca sunt răi, ci înseamnă ca incearca sa se desprinda de tentatiile pamantului, purificandu-se.
    Presupun ca esti un mare consumator de ceafa de porc la cum te exprimi. Un om greu. Foarte atasat de pamant, deci animalizat. Ținta crestinilor nu este sa se ingrase prin imbuibare si plăceri, ci sa se usureze de pacate, ca sa se Mantuie.
    Asa ca judeci anapoda situatia.
    Iar ecologia tine de bunul simt al oamenilor de a nu-si umple casa denumita tară cu gunoaie si nu este neaparat un semn ca ar fi răutate. Sunt cazuri si cazuri. Bine ca nu te-a pus Dumnezeu judecator, ca faceai prăpăd prin lumea asta, cu mintea ta de ganditor cu ceafa de porc. As zice ca esti chiar candidatul perfect pentru un rol de Hitler sau Stalin: judeci anapoda, privesti cruciș si ai o trufie de neegalat prin acest grup cu oameni care mai au si bun simț.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai grav este ca si cei buni devin rai:

    https://psiholog-luciaanghel.ro/index.php/k2-blog/item/22-efectul-lucifer-sau-despre-cum-te-transformi

    RăspundețiȘtergere
  4. Nea Dane, in articol punctati doar o perspectiva asupra problemei, destul de singulara. Masinaria infernala care produce accesul la asemenea parghii si care mobilizeaza resurse nelimitate pentru gestionarea viitoare a intregului joc, aveti idee cumva care este? Destul de activa in Romania, in special dupa 89.
    Stiti ceva despre programele, neasumate desigur, de catre state desfasurate prin reale metodologii subsumate unor forme reale de control abuziv de stat?
    Functioneaza chiar si in Romania, UE si chiar America de Nord. Cei implicati se cred zeii statului roman, ascunsi in structuri de forta, si sub apanajul unei asa-zise nevoi de preventie, altminteri inexistente - dar unde-i prostie multa nu ai ce sa mai faci, isi permit orice. Omul de rand este un biet muritor fara drepturi, fara sa aiba habar vreodata ca este sau a fost tinta unei astfel de masinarii. Chiar oameni simpli, chiar persoane publice, trebuie doar sa ajunga, din orice motiv, "dusmanii" poporului.

    Surprinzator, sau nu, chiar Basescu facea trimitere la unii foarte rai din niste structuri extraordinar de periculosi pentru democratie si viata unei societati, dar in anumite structuri se perpetueaza comportamentul organizational si transferat la nivel individual direct sau indirect


    Cautati, doar asa de curiozitate, ce state ale lumii sunt implicate in programe de tip Targeted Individuals si fac uz, ilegal, de metodologii de monitorizare de tip Remote Neural Monitoring.

    Adevarul este mult prea ascuns in fata celor vizati si prea putini reusesc sa descopere

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa este iainte de Moshiach, si nu ai mare lucru ce face, o sa faca HaShem cand trebuie ca tot El i-a facut si le intareste inima. Tu trebe doar sa nu iei plasa. Sa respecti regulile lui El si sa nu faci rau celor buni. Daca poti sa le faci viata grea acestor oameni rai, fa tot ce poti.
    Amen.

    RăspundețiȘtergere
  6. "astfel de disfuncționalitate reprezintă aproximativ 1% din populație"

    Reptilieni

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt destule exemple si in istoria mai mult sau mai putin apropiata. Tepes era un sadic, dar a reusit sa ramana pana astazi drept un domnitor justitiar si patriot. Basescu este un exemplu bine ales. A reusit sa treaca in ochii multora drept ce nu era si nici nu putea fi. Iohannis este un om lipsit de sentimente, dar si limitat intelectual. Arafat este executantul perfect, complicele entuziast al unei increngaturi de malefici care activeaza la nivel international. De ei nu se poate scapa decat prin justitie. Daca justitia ar fi libera. Sau prin spada, glont ori streang. Daca maleficii nu ar fi avut grija sa suprime aceasta pedeapsa, evident din ratiuni foarte "umanitare" - dar sa o si reinstituie, de cate ori le-a convenit: cine isi mai aminteste ca Robespierre, inainte de a deveni calaul a zeci de mii de francezi, pledase candva, ca avocat, pentru suprimarea pedepsei cu moartea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ne spui si noua care sunt dovezile care arata ca Tepes era sadic.Doar sa nu vii cu carticelele sasilor pe care i-a luat de la ciolan (de la monopol cum s-ar zice azi) sau cu invadatorii pedepsiti pe dreptate.

      Ștergere
  8. Dark side of..a lumii...a lunii..??!! Ridici colțul plăpumii/vălului de peste Răul esențial?!
    E o temă vastă și complexă, dar merită încercată devoalarea ÎNCĂ O DATĂ.
    Cei de care ai vorbit sunt doar partea vizibilă a Răului; slugile și păpușile.În spatele lor este o ierarhie parțial necunoscută, dar care duce procesul înspre finalitatea revelată de Apostolul Ioan.
    Structură piramidală cu vârf gen-Politburo, dar pentarhie și Top of- Răzvrătitul din veac.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acum am devenit foarte curios - cine este "tradatoarea" Crinului? Aveti idee?
    oare Crin isi aminteste?

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai cine e piz.. pardon pasarica de la Bruzel. Probabil si-o trage la ochiu maro.

    RăspundețiȘtergere
  11. Răul zace în toți, la fel și binele. Ce am constatat eu din propria experiență de viață. La oamenii marginali întâlnești mai multă răutate vizibilă, agresivitate fizică și verbală dar foarte putini dintre marginali sunt și diabolici, în schimb în așa zisa "lumea bună", acolo întâlnești oamenii cu adevărat răi, diabolici , care au o viziune despre lume de te crucești, și ce este mai rău, că aceștia au pârghiile prin care să-și impună propria viziune asupra vieții celorlalți.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ceea ce se-ntâmplă, în realitate, e cu mult mai înspăimântator. Acești oameni nici măcar nu-și mai aparțin. Sunt sub program de control al minții care, de câteva zeci de ani(80-90de ani), produce sclavi politici, sexuali, militari. Unul dintre specialistii în acest tip de programare codată este chiar H.Kissinger. Programul de control al minții este deja ”patentat”-în sensul în care sunt cunoscute, documentate și rafinate metodele de disociere și programare prin trauma, impulsuri electrice, hipnoză, stimulare video-audio. Totul este codificat în mintea victimei și aceasta actionează robotic pe programele implementate, fără sa aibă habar de ce i se-ntîmplă. Sunt semne, propozitii, simboluri, atingeri și strângeri de mână care determină disocierea acestor programați si comportamentul cerut/așteptat. L-ati vazut pe Zukerberg la audierile din Senat? Era ca lovit in cap, diferit însa de Dorsey care era doar drogat. Macron se activează la anumite strângeri de mână (de încheietura, cumva), de-asta Trump nu-i mai dădea drumul la mână când s-au intâlnit, cred că stia ceva dar nu exact punctul, Merkel cred că la bătăi pe umar…urmăriți toată pipăiala aia de salut de la G7/2018. În senatul American Mitch McConnell se intimidează când un papusar(handler)din spate îi arată degetele in semn de piramida-link https://www.youtube.com/watch?v=I9_2CRBfYYc min.2.27-2.32…Plavanul intră-n scurt circuit câteodată, Ciolos la fel, Câtu, Geoană la dezbatere …toți umblații ăstia pe la diferite ”sedii, cellule si departamente” sunt programați la greu…și habar nu au! Iar asta-i face slugile perfecte. Nu doar că șocurile electrice aplicate cum/unde/cât trebuie implementează un anumit program/cod, dar pot șterge chiar și memoria de scurta durată, așa ca sclavul habar n-are ce-a facut sau zis.
    Cei răi sunt în spatele acestor roboți deplorabili, iar asta e cu adevat monstruos. Există și se hrănesc din rău. Urmariți nu doar privirile(asa cum spune domnul Dan Diaconu), urmăriți-le mâinile în piramidă, clișeele verbale, sloganurile-NOW, BBB, ”Time to heal”, ”Arată că-ți pasă”, au depașit cu mult limita PR-ului. Sunt generații intregi de programați…si, dacă vă gândiți mai bine, veți descoperi indicii în fața ochilor, unde au fost tot timpul…dar noi am plecat mereu pe fentă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti exclude nimic, intr-o lume normala ai fi spus ca e o nebunie, dar nu e, vrajile au fost legate de putere de-a lungul secolelor, iar de la aparitia ei stiinta.

      Ștergere
    2. Un astfel de experiment am vazut in multe forumuri si grupuri
      " spirituale" românești. Lideri de grup care atrag in " secta" lor fluturasii naivi reprogramandu-i mental. Nici " viteazul luptator cu bubulii", Coruț, nu a stat departe de asta, iar Emil Strainu, desi pare a sti multe despre controlul maselor, a căzut in capcana new age, ani de zile putând fi vazut in compania Monicăi Vișan, una dintre
      " salvatoarele" noastre in materie de educatie spirituala new age. Librariile s-au umplut de gunoaie denumite cărți spirituale.
      Nu stiu daca si voi l-ati auzit pe Emil Străinu povestind cum a fost el invitat in America si i-au aratat americanii OZN-uri in bazele lor secrete. Generalul nostru de armata cu multe trese pe pieptu-i de aramă si ochii bulbucati, de parca s-ar sufoca, ori este un veritabil baron Munchhausen, ori i s-a implantat in creier o amintire falsa. De cand cheama americanii turisti romani in catacombele lor unde experimenteaza nebunii?
      Am simtit pe pielea mea incercarea unui " paranormal" de a-mi intra in minte. Cum nu suport sa-mi cotrobaie nimeni in intimitate,am invatat sa tin garda sus. Scolile de asa zisa initiere din Romania au scos pe bandă nesimtiti care cred ca suntem proprietatea lor, terenul lor in care fac experimente.
      Răul nu poate pătrunde intr-o matrice energetică fie ea individuala, fie colectiva, decat daca noi lăsăm usa deschisa si facem compromis. Si cel mai usor determini oamenii sa faca un compromis sărăcindu-i, furandu-i, aducandu-i in disperare financiară.
      Dupa care, vin fabricatii salvatori care te imprumuta cu bani din banii furati de la tine prin șmecherii. Sau fabricatii salvatori spirituali care iti vand vise si iluzii pentru care tu dai bani.
      Ma rog,eu nu le dau bani, pentru ca nu cred in iluzii si circari, dar altii le-au umflat buzunarele si conturile bancare. Vise-bule de săpun ce se sparg in realitatea fizica. Experimentul Osho a fost tot o psihoza colectiva. Ca orice psihoza, vraja se risipește, naivii pleaca acasa cu buzele umflate si fluierand a paguba, in timp ce Osho a devenit unul dintre cei mai bogati oameni.
      In Romania, s-au făcut nenumarate experimente care ne-au distrus matricea energetica de popor. Experimentele in zona crepusculară se plătesc. Șamanism, woodoo,ayahuasca si alte rahaturi colorate si parfumate precum plantele carnivore.

      Ștergere
    3. Strainu Emil asa-zis general, ca multi altii in Romania, este un om care amesteca adevarul cu minciuna,omul e deranjat rau de tot.
      Se stie foarte bine valoarea oamenilor din Romania, unii oameni sunt mai putin sau mai mult decat par a fi. Daca vedeti pe cineva care are un CV foarte lung inseamna ca nu a facut nicmic in viata lui si stie foarte putine lucruri concrete, in rest almanahe.
      Deasemenea cei care au o scriere foarte lunga despre un subiect scurt, nu au nimic de spus in esenta, incearca doar sa se lustruiasca pe ei.
      Asa e inainte de Moshiach.

      Ștergere
  13. Descrierea omului rau este foarte buna si mai ca risca sa ajunga la profilul criminal lombrosian, insa exemplificarile nu se potrivesc profilului descris.
    Atat basescu cat si plavanul nu sunt decat niste scule criminale si ele, dar doar scule ale acelor oameni rai.
    Rautatea vine dintr-o morala distorsionata de religie si obiceiuri si asta este mai periculoasa decat cea genetica, lombroziana, sau poate fi o suma a educatiei si geneticii, ceea ce este cel mai periculos pentru individ.
    Rautatea dim amoralitate sau maoralitate distorsionata este un pericol social caci urmareste subjugarea unei comunitati sau a umanitatii, nu doar a unui individ.
    Intrand in detalii, expunand ipocrizia lor creatoare ai adus in fata reflectoarelor pe cei care de 2500 de ani nu au alt gand decat sa subjuge lumea si acum ei cred ca sunt foarte aproape a-si savarsi visul prin Marea Resetare, incununare a Globalizarii.
    Ai dreptate lumea nu gandeste la nivel social la pericolele care pasc societatea din care totusi fac si ei parte, ei sunt ingijorati doar de pericolele care ii pasc pe ei ca indivizi nu si colectivitatea. Printr-o educatie defecuoasa ni s-a extirpat simtul pericolului social, care este un element vital si care ne-a adus pe noi acum in stare de colonie, nimeni nu a vazut cum a venit asta peste noi, in momentul in care vedeam/realizam ce se intampla era deja prea tarziu si nu mai puteam face nimic, simtul nostru de avertizare nu ne-a mai ajutat sa prevedem si sa preintampinam.
    Sa speram ca acum in al XII-le ceas ne vom trezi cu adevarat, nu ca observatori ci ca luptatori activi si bine inregimentati sa raspundem atacurilor finale ale Globalismului.
    Sa ne ajute Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imagineaza-ti o lume in care nu ar fi existat religiile. Cred ca ar fi fost crunt. Oameni ai peșterii cu ghioaga in mâna am fi fost.
      Vorbeam cu un amic despre biserică si Iisus. El imi zicea ca Iisus fara biserica este new age. Eu am studiat si grupurile new age si acolo este altceva. Este modificarea omului conceput sa fie altruist ca sa evolueze, intr-un om care mimeaza altruismul.
      Atât de rău ne-au stambat religiosii si alti " spirituali" gandirea, încât fiecare vorbim limba noastra si fiecare ne credem detinatorii adevarului absolut. Si i-am dat amicului exemplul unui vecin care, ca majoritatea dintre noi, nu are bani si se descurca cum poate. Când ramane fara bani, vecinul meu mi-a zis ca merge la magazin si "dă ochii peste cap", adica linguseste vanzatoarele ca sa-i " dea pe caiet" ce doreste sa cumpere.
      Cam asa si cu biserica...Religiosul fara Iisus merge la biserica si da ochii peste cap, prefacut evlavios, atata timp cat tine slujba. Cand iese din biserica,atat religiosul cat si preotul intra in hainele lor obisnuite si fac lucruri de mântuială.
      Din fericire, Dumnezeu nu este o vanzatoare care-ti da pe caiet cand dai ochii peste cap. Daca ar fi asa, s-ar alege praful de tot ce mai inseamna omenie.
      Nu religiile sunt problema. Religia te învață sa ramai intre limitele bunului simt. Mai degraba oamenii sunt problema, pentru ca sunt foarte superficiali. Si preotii care, si ei tot oameni nascuti din acelasi popor ca si oițele, sunt prea delăsători.
      Omul sfinteste locul. Neomul il spurcă. Iar Romania a fost spurcata in repetate randuri in istorie, prin dementi care ne invata sa devenim animale lacome si lipsite de constiinta.

      Ștergere
    2. Pertinent comentariu. Subscriu întrutotul.

      Ștergere
  14. Una din cartile care mi-au marcat copilaria a fost " Un băiat si o sută de drumuri". O carte trista si dură,asa cum sunt de fapt toate povestile, pentru ca realitatea e dură si adultii, vrăjiti cu NLP-uri despre fericire atrasa cu puterea mintii, sau metamorfoze repetand ca papagalii mantre sau rugăciuni nu sunt altceva decat niste copii mintiti ca Răul nu exista.
    Cam asa suntem noi acum: avem in față sute de drumuri care nu duc nicăieri,pentru ca liderii spirituali, sunt orbi, indoctrinati, spalati ei insisi pe creier.
    Calea spre Dumnezeu este unică, dar lectiile sunt asemanatoare.
    Orice popor normal la cap se strange in jurul copiilor atunci cand timpurile sunt periculoase.
    De cate ori au iesit romanii in strada cand copiii sunt abuzati sau vanduti?
    Iesitul in strada pentru false libertati este o cacealma pusa in scena tot de catre sforari. Nu vaccinarea sau nevaccinarea sunt problema, ci capacitatea noastra de a ramane oameni.
    Oricum, romanii sunt deja debusolati complet. Fiecare medic are parerea lui despre vaccin si nu mai lipseau din miezul problemei decat Dana Budeanu, Sosoacă si tot felul de oameni pregatiti in alte domenii decat medicina. Romanii au o mare problema de autoevaluare: se cred buni la orice si din cauza asta lucrurile se fac anapoda. Ego uriaș!
    Agricultorul nu va fi bun niciodata ca manager de spital, iar avocatul nu are ce cauta in medicină. Croitoreasa nu este virusolog,iar medicii nu sunt Dumnezeu. Multi sunt foarte corupti. Ca si preotii.
    Asa s-a născut nebunia....Certuri peste certuri si nicio zi de la Dumnezeu fara scandaluri. Prilej minunat pentru televiziuni sa faca bani din circ si din suferinta noastra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Agricultorul este cel mai bun manager, dacă greșește moare de foame, trebuie să ia hotărâri care se dovedesc bune sau rele doar după 6-12luni, trebuie să gândească pe termen lung. Rotația culturilor la 4ani I-ți spune ceva? Un manager de succes este cel care reușește să ia hotărâri de succes cu puține date. Trebuie să fie mai bun decât cei de la meteo și toți cunosc că meteorologica este mai degrabă magie decât știința.
      Un avocat este mai bun decât un doctor pentru că minte mai bine și mai frumos să - ți golească buzunarele mai ușor. În ziua de azi majoritatea doctorilor sunt după bani și munca lor este să mintă pacienții să cumpere cât mai multe medicamente, să facă targhetul și să ia comision și dacă poate și bonus. Croitoreasa nu este virusolog pentru că virușii nu există și medicina adevărată este diferită de ceea ce găsești sub denumirea de medicină modernă. Pasteur a fost un impostor, nici măcar doctor, dar pentru el doar banii contau. În colaborare cu alții, care au schimbat cărțile de medicină, au interzis tratamentele naturale ( care nu se patenteaza și nu aduc bani) și au impus doar medicamente chimice care tratează doar simptomele. Un bolnav pe viață care să cotizeze lună de lună la doctor, ce poți cere mai mult?
      Medicii nu sunt Dumnezeu dar mulți doresc să - l înlocuiască.

      Ștergere
  15. Nasol e ca "orientarea" asta o au Intunecatii.
    Crestinii le zic satanisti.
    Conspirationistii le zic reptilieni.
    Iar stiinta de granita vorbeste de adenocrom.

    RăspundețiȘtergere
  16. Părerea mea este că acest articol nu a fost citit în spiritul lui de majoritatea.....!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Acesti oameni sunt, mai pe romaneste spus, indraciti! Asa ca, de scapat de ei se poate doar prin Cuvant.

    RăspundețiȘtergere
  18. Sunt 80% , nu 1%. Acestia sunt peste tot. Nu are treaba cu statutul de familist sau nefamilist. Au acelasi comportament, aceleasi valori , se simt unii pe altii si se infratesc, ii simt si pe cei buni , si ii ataca. Scoateti-va din minte exemplele extreme precum criminalii in serie, eu vorbesc aici despre tot felul de creaturi umane care au o placere nebuna in a-ti face rau - evident daca ai acel ceva din care poate extrage energia - ba o vorba spusa cu scop de a te rani, ba niste gesturi aparent firesti, ba se prefac uituci cand e vorba de ceva ce i-ai rugat, ba te barfesc pe la spate.
    Sunt cateva tipuri de oameni pe care nu-i ataca:
    - pe cei ca ei, pentru ca nu au ce, nu obtin energia aia pentru ca ea nu exista
    - cei care nu pot fi cititi usor
    - cei care sunt cum trebuie dpdv psihic, dar au in ei acel echilibru si nu pot fi atacati
    Asta am vazut eu ca se intampla

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)