sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Interviu Peter Schiff

Interviu acordat în 8 Ianuarie 2009, Fox Business.

7 comentarii:

  1. reverifica linkul pentru ca nu incarca nimic. sau e doar la mine?

    RăspundețiȘtergere
  2. Teo: L-am gasit si pe youtube, asa ca-l poti vedea acolo: http://www.youtube.com/watch?v=qYH0KQBB9bo

    RăspundețiȘtergere
  3. Care e concluzia? Pe de o parte suntem indemnati la economisire, deci se pune baza pe cash, pe de alta parte nenea asta zice ca planu lu Obama va duce la devalorizarea monedei (americane).

    Deci, ce facem? Ori se devalorizeaza banu ori se pune baza de cash?
    Mare vrajeala ....

    RăspundețiȘtergere
  4. La mine merge ok.
    Ce ma enerveaza "moderatorii" ăştia care vorbesc mai mult decât invitaţii ...

    RăspundețiȘtergere
  5. mobutu: Teo a avut dreptate. La momentul la care a facut sesizarea nu mergea (stream-ul video era de pe un alt site).
    :-))

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Fixed :)

    Anonim:
    Deci, ce facem? Ori se devalorizeaza banu ori se pune baza de cash?
    Mare vrajeala ...


    Conform Schiff, cauza crizei e supraconsumul si dezvoltarea speculativa pe credit. Pentru a iesi din criza, trebuie limitat consumul si marite rezervele, chiar daca asta ar atrage o recesiune intensa pe termen scurt. Pentru ca nici un lider politic nu are coloana vertebrala sa zica asa ceva la TV, solutia Bushbama e "stimularea economiei", repornirea caruselului prin indatorare suplimentara. Asta, conform Schiff, va duce la prabusirea dolarului.

    Deci confuzia ta e intre ce ar trebui facut si ce se va face de fapt.

    Nu stiu daca se aplica la economia americana, dar in mod cert se aplica celei romanesti. Pentru ca ne-am dezvoltat masiv pe credit, un stimul keynesian nu o sa functioneze: indiferent cati bani popeaza Boc pe deficit in economie, creditele externe si investitile directe nu se intorc deocamdata. Nu putem "reporni economia" pentru ca nu avem benzina.

    Solutia pentru Romania e strangerea curelei, un acord cu FMI si micsorarea masiva a cheltuielilor in sistemul bugetar, pana la venirea unor vremuri mai bune.

    Deja Basescu a zis clar si raspicat ca un acord cu FMI e ultimul lucru pe care-l vor face. Ce-o sa faca de fapt Boc cand nu vor mai fi bani de platit pensiile: o indatorare masiva a tarii la dobanzi fabuloase, si/sau o depreciere masiva a leului pentru a acoperi din tiparnita diferenta de cash.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)