joi, 24 septembrie 2009

Asa e!


Pe 21 septembrie se publica în presa mioritică un interviu cu şeful BERD care afirma că "bancile austriece au, probabil, suficient capital pentru a face fata cresterii creditelor neperformante din statele emergente europene". Materialul integral îl puteţi citi pe Hotnews.

Pe 23 septembrie, două zile mai târziu, aflăm că Raiffeisen România urmează să primească de la BERD un împrumut subordonat în valoare de 25 milioane EUR pentru consolidarea capitalului "astfel incit banca sa poata continua creditarea companiilor". Cum aşa? Raiffeisen România se împrumută de 25 milioane? Probabil că sunt clienţi care deţin în conturi sume ceva mai mari decât acest împrumut.  Finanţarea totală contractată de Raiffeisen International este în valoare de 150 milioane EUR, din care grosul(100 milioane) va merge în Ucraina unde haosul din economie probabil produce dezastre în lanţ. Întreaga ştire o puteţi citi în Ziarul Financiar.

No comment!

2 comentarii:

  1. inseamna ca profitul raportat de banca este o facatura? prin extensie, profiturile raportate de banci sunt mincinoase?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. Atata timp cat unele active nu mai sunt evaluate la piata, ci la valoarea initiala, practic bancile nu prea mai pot avea pierderi.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)