joi, 17 septembrie 2009

Sfârşitul recesiunii

Aşa cum a declarat Bernanke, recesiunea s-a terminat. Rămân de rezolvat câteva chestii neesenţiale: bănci mult prea mari pentru a mai putea pica, o cantitate imensă de bani care inundă artificial pieţele şi dobânzi apropiate de zero. De asemenea, o cantitate imensă de gunoi ascuns sub preş. Dar asta este deja istorie. Până la urmă realitatea e o chestie de percepţie. :-)


Caricatura ataşată aparţine lui BobEnglehart, Englehart's View
P.S. Fraza completă din declaraţia lui Bernanke a fost următoarea: "Even though from a technical perspective the recession is very likely over at this point, it's still going to feel like a very weak economy for some time". De-aici au pornit titlurile de-o şchioapă privind ieşirea din recesiune!

3 comentarii:

 1. Dane, cu ce te mai ocupi in ultima vreme ?

  Ca am impresia ca pe blogul asta esti tot mai absent... ;)

  RăspundețiȘtergere
 2. uffff..

  Gata, a trecut !

  de-acum ne asteteptam la ridicarea treptata a dobanzilor, nu-i asa ?!

  Dar mai e o varianta:

  recesion is over, depression begin!

  RăspundețiȘtergere
 3. Flavian: Prefer sa intru mai putin in polemici si sa las oamenii sa-si spuna parerea in comentarii. Pana la urma e mai corect asa. Eu mi-am exprimat parerea in articol. :-))

  In alta ordine de idei, sunt superocupat intrucat am facut doua investitii foarte consumatoare de timp. Asa ca dimineata o cam am ocupata cu monitorizari, analize si rapoarte, iar restul timpului stau la tzacanit pe burse.

  Adevarul e ca ar cam trebui sa-mi fac ordine in viata, dar deocamdata imi place ceea ce fac. :-))

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)