sâmbătă, 21 mai 2011

Sa distrugem!

Sunt ultimii cai sălbatici din Europa. Nenorocirea lor e că teritoriul pe care şi-l revendică este într-o ţară rudimentară locuită de sălbatici şi condusă de cretini. 
Exact după acelaşi model au dispărut din această ţară o groază de alte specii printre care: bourul, elanul, măgarul sălbatic, vulturul bărbos, dropia, castorul etc.  

11 comentarii:

  1. http://lacoltulstrazii.wordpress.com/2011/05/20/ciocnirea-valorilor-in-goana-cailor-in-delta/

    RăspundețiȘtergere
  2. Oamenii de acolo vand caii la abator doar pentru bani. Daca ar pune mana sa faca turism aratand frumusetile locului, Padurea Letea, caii salbatici de acolo etc, problema s-ar rezolva la nivel real.
    Flash-mob-urile si petitiile online nu fac decat sa atraga niste atentie pe moment.
    Odata stinsa flacara mediatica care dureaza 3-4 zile de obicei ce se va intampla?
    Crezi ca se vor schimba lucrurile acolo in satul ala? Cei de acolo vor face la fel in continuare, doar cu mai putina expunere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dane, desi nu cred ca mai e nevoie sa mentionez, ai tot respectul meu (si) pentru acest subiect, alaturi de multe altele. Nu doar ca mai avem nevoie si de iarba - vorba cantecului dlui George Nicolescu - dar avem nevoie si de natura, in cea mai pura stare a ei. Si chiar de caii aceia salbatici (ori "salbaticiti", cum spune cineva, dar din vina omului, in special)... Stim de o buna bucata de vreme ca suntem condusi de niste trepadusi imbuibati, cu burti "de 36 de saptamani" si cefe de neam prost, niste parveniti ordinari fara nimic sfant in ei si carora nu le pasa de nimic inafara bunurilor (ilegal dobandite, in cea mai mare parte), dar - din nefericire - avem parte si de un popor care nu e foarte departe de starea de salbaticie, tampa si limitata in multe cazuri de orizontul unor emisiuni TV...

    Asta e, pentru multi dintre noi a gresit barza adresa de destinatie...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi'a venit idee de logo: The Carpathian Danube Delta, cu o labutza de broasca. In rest, bravo pentru post, ai dreptate, e potential turistic foarte bun cu caii salbatici(ti).

    RăspundețiȘtergere
  6. Daniel I: Sunt extrem de dezamagit ca pe acest blog mai intra si indivizi devianti ca tine. Cred ca nu e nimeni obligat sa asculte obsesiile si prostiile tale. Daca ai fi avut un minim bun simt ti-as fi lasat comentariile.

    RăspundețiȘtergere
  7. Intr-o cronica de-a Moldovei, pare-se ca e consemnata urmatoarea intamplare. Atunci cand a fost sa fie vanat ultimul bour, au venit razesii mandrii la domnul Moldovei, au depus capul si au spus: "Doamne, ca semn de pretuire, ti-am adus capul ultimului bour din Moldova."
    Iar legat de tara locuita de salbatici...TOATA civilizatia occidentala, poarta stigmatul acestei salbaticii. Alpii sunt pustiiti tocmai din acest motiv. De Anglia chiar nu are rost sa mai pomenim. Sequoia au fost macelariti in SUA. La fel si indienii. Exemplele pot continua. Ca acum Europa occidentala incearca sa repare, sa repopuleze...e bine. E rau ca noi nu am invatat nimic din greselile pe care ei le-au facut acum vreo suta-doua de ani (asta e timpul cu care suntem in urma fata de Occident).
    Multumesc pt. articol.

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca abatorul ar fi tranzactionat pe bursa pun pariu ca actiunile lui ar urca. Pentru ca e capitalism pur. Este o initiativa pentru reluarea consumului. Exploatarea "resurselor" naturale. Totul pentru bani. Pentru profit. Important este sa reluam cresterea. Parca asta se propovaduia pe aici.. sau ma insel.. sau nebuloasa e in creierul altcuiva... ? :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma intrebam de ce 7 persoane au considerat acest blogpost"Inutil"?
    Oare cele 2 secunde si un sfert pe care l-au petrecut vizionand clipul i-a convins ca nu este demn de calitatea lor umana.
    Permiteti-mi va rog sa ii cataloghez si eu pe acesti oameni la fel: "inutili".

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. cu tot respectul dar aia nu sunt cai salbatici. nu mai exista cai salbatici (tarpani) la noi de vreo 300 ani si oricum nu traiau in delta. faptul ca niste cai domestici au fost crescuti in conditii de semi-salbaticie (o stare normala in delta, unde cai, porci si chiar vaci sunt tinuti intr-o stare de semi-salbaticie pt ca e mai simplu sa-i lasi sa creasca singuri si sa-i tai cand iti vine tie bine) nu ii face mai valorosi sau nu ii transforma intr-o specie rara. faptul ca nu sunt salbatici nu poate explica comportamentul abuziv la adresa lor.
    insa este absolut hilar sa-i transformam in ceva ce nu sunt si nu vor fi niciodata. caii asa zis salbatici nu au ce cauta in delta pentru ca distrug un ecosistem de care nu apartin. asa cum nici porcii nu au ce cauta pt ca concureaza mistretii si chiar se incruciseaza cu ei modificandu-le genofondul.
    caii semi-salbatici trebuie marcati si lasati in grija proprietarilor care vor decide daca ii sacrifica sau ii tin la ei in curte, in conditii controlate. cine nu respecta obligatiile trebuie amendat. dovada faptului ca localnicii nu vor sa-i creasca acasa este faptul ca s-au grabit sa-i trimita la sacrificare cand au vazut ca tre` sa aiba grija de ei si sa le dea de mancare.
    delta este si asa agresata permanent. daca vrem sa refacem ecosistemul initial aducem lupul, elanul, cerbul si alte animale salbatice care au trait in delta.
    calul, porcul si vaca nu au ce cauta in habitatele naturale. locul lor e in curte sau pe pasunea satului.

    RăspundețiȘtergere
  11. Tot respectul dar te contrazic in privinta castorilor!
    Sunt destui si chiar fac probleme in Harghita si pe Valea Oltului in Sibiu.
    In rest, de acord!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)