miercuri, 27 februarie 2019

Ce urmează?

Atenţie! Acest articol e destinat strict publicului care mă urmăreşte, motiv pentru care vă rog să nu distribuiţi conţinutul pe FB(share sau copy&paste pe wall-ul propriu). De asemenea, rog publicaţiile cărora le-am dat permisiunea să preia conţinut de pe blog/pagina mea de FB să excepteze de la preluare acest material! 
 Vă rog să ţineţi cont de faptul că nu voi lăsa această postare publică(pe FB) mai mult câteva zile. În ceea ce priveşte blogul, cred că o voi lăsa vizibilă ceva mai mult timp.
 
Mă tot întreabă lumea ce-i de făcut. Sunt ferm convins că fiecare simte un val de incertitudine, o umbră de nesiguranţă pe care nu ştie cum s-o interpreteze. Am mai avut senzaţia asta, pare cunoscută, dar nu ne vine să credem ce este.

Ultima dată când am avut acest sentiment a fost în perioada 2007-2008. Totul părea că merge, dar semnalele care veneau erau destul de îngrijorătoare. Cu toate acestea, „economia duduia”, iar „esperţii” spuneau cu infatuare că cei care se îndoiesc de buna funcţionare a economiei sunt cam tâmpiţi.

Părerea mea e că suntem într-un moment premergător unei catastrofe la nivel global. În intervalul de timp care urmează, cele mai importante cinci cicluri - ale căror perioade sunt mai mari de 15 ani - se încheie cam în aceeaşi perioadă de timp.

Pe scurt, fără să vă ofer prea multe detalii, vă voi spune că ciclul cel mai scurt(cel al crizelor economice majore) loveşte anul acesta, în timp ce ciclul Kondratieff (al IT-ului) şi-a început existenţa prin 1985, a atins apogeul în 2000, iar prin 2025 îşi va avea punctul de minim. De asemenea, cel mai lung ciclu istoric, cel al cărui început a fost în 3102 i.Ch. urmează să-şi atingă minimul tot prin 2025. Celelalte două cicluri istorice intermediare(„milenialul” început aproximativ prin 1050 şi „centenaristul” se află tot în preajma minimelor). E unul dintre rarele momente ale istoriei în care toate aceste cicluri se epuizează cam în aceeaşi perioadă de timp.

În ceea ce priveşte anul curent, el începe ca unul de maxim în care, cu siguranţă, va începe un dezastru de proporţii: ori crash bursier, ori criză bancară de proporţii, ori criză imobiliară, ori altceva, ori toate la un loc. Oriunde vă uitaţi puteţi constata că preţurile sunt pe maxim, astfel încât strategia e una cât se poate de simplă: vindeţi.

Dacă aveţi acţiuni, vindeţi-le, dacă aveţi imobile/proprietăţi pe care le-aţi luat „pentru investiţie” cu preţurile piperate ale ultimilor ani, scăpaţi de ele. Limitaţi-vă pofta de achiziţii scumpe. În scurt timp veţi constata că au fost mofturi inutile.

Dacă aveţi o firmă cu stoc mare de marfă, nu-l mai suplimentaţi gândindu-vă la discounturi. Încercaţi să lucraţi cu stocuri mici, optimizate. Reglaţi-vă creditele bancare şi comerciale. Dacă acordaţi credit comercial, încercaţi să vă recuperaţi cât mai rapid banii. Încă sunt bani pe piaţă, deci e bine să vă micşoraţi pierderea potenţială. De asemenea, scurtaţi la maxim perioada de rambursare şi, mai bine, încercaţi să vindeţi cu discount mai mare, dar cu banii jos. Pregătiţi-vă pentru o reinstaurare a neîncrederii, pentru o suspendare a finanţărilor şi pentru creşteri substanţiale ale dobânzilor. Nu vă mai bazaţi pe liniile de credit şi pe cele de scontare. Posibil ca liniile de credit care expiră să nu mai fie prelungite, iar cele de scontare să fie închise automat, aşa cum s-a întâmplat la ultima criză. Atenţie la instrumentele de plată în alb pe care le-aţi lăsat ca garanţie pe la diverşi furnizori. Luaţi-le înapoi cât mai repede! Suspendaţi-vă planurile de investiţii. Aşteptaţi mai întâi căderea şi, dacă vreţi să cumpăraţi ceva, faceţi-o atunci când toată lumea va fi disperată să vândă.

În ceea ce priveşte economia autohtonă, dat fiind faptul că suntem o economie de „consum pe steroizi”, ar trebui să înţelegeţi că fundamentele leului nu sunt dintre cele solide. La o un vânticel ne putem aştepta la o presiune de 4%-5%, însă la un uragan deteriorarea poate fi de până la 100%. Şi chiar peste, dacă lucrurile o iau razna. Reţineţi că statul român are o supraexpunere pe imobiliare din cauza iraţionalului program „Prima casă”, astfel încât este posibil să nu poată face faţă plăţilor în cazul unui dezastru imobiliar. Oricum, preţurile la imobiliare sunt unele de-a dreptul iraţionale, cu distorsionări teribile ale pieţei(vezi preţurile din Cluj nejustificat de mari faţă de Bucureşti care, oricum, deja e în virtual).

Este posibil ca la nivel mondial să asistăm la o nouă explozie a aurului. Cotaţiile se pot dubla în condiţiile instaurării neîncrederii în bani. Oricum, acordaţi o atenţie deosebită structurii lichidităţilor şi mai ales a plasamentelor acestora. Aveţi grijă că, în caz de criză financiară, este posibil ca unele bănci să falimenteze şi bani pentru salvarea lor NU SUNT DISPONIBILI. Sunt posibile şi falimente în lanţ, dezastre financiare care ar putea şterge tot ce aţi agonisit şi păstraţi acolo. Faceţi-vă un plan de exit şi fiţi atenţi la ceea ce se întâmplă.

Reţineţi, ceea ce am spus sunt doar indicaţii generice. Fiecare trebuie să-şi facă planul cât se poate de atent, în funcţie de profilul de risc şi de „capacitatea de mişcare”. Ceea ce vreau să vă spun e că ceea ce deja numesc „criza anului 2019” e una de început, care se va prelungi cel puţin până în 2030 şi va include mai multe etape. Probabilitatea e destul de mare ca în perioada 2020-2025 să avem un mare război sau o prăbuşire geopolitică de proporţii, iar  în jurul anului 2025 să avem parte şi de o stabilizare monetară la nivel mondial. De-aceea consider că această criză vă va supune unei echilibristici extreme în care va trebui să alternaţi în perioade scurte deţinerile de cash cu cele de investiţie.

Sunt câteva elemente pe care vi le spun strict pentru a vă asigura securitatea financiară a perioadei viitoare. Ţineţi cont de ceea ce v-am spus, dar planul trebuie să vi-l faceţi singuri!

25 de comentarii:

  1. 3102 ien începutul perioadei Kali Yuga ? ,,Plecarea" lui Krishna de pe ,,pământ" ? Kali e caracterizata de violența...parca...

    RăspundețiȘtergere
  2. Lucrurile se vor petrece accelerat,ca o avalansa.Fazele conflictului mondial-cireasa de pe tortul Enduring Crisis vor escalada rapid spre climaxul nuclear.In sase luni se incheie conflictul,pemtru a ridica din cenusa a ceea ce fusesera odata tari si neamuri,mareata lume noua 3.0.
    Cei care traiesc de la un salariu la altul,vor fi loviti greu,dar pe cei care au datorii vor suferi si mai mult.
    Salvare tuturor cititorilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Logica din spatele unei planificari temeinice ne spune ca nu exista posibilitatea unui razboi cu nuke-uri in ideea "salvarii" planetei de paraziti deveniti recent clasa numita homo sapiens PRECARIATUS. Nu am trecut prin trei decenii de deindustrializare RADICALA daca asta ar fi fost climaxul planificat. -It defeats the purpose- cum zic partenerii nostri.

      Ștergere
    2. Nu privi doar la nivelul Romaniei re-colonizate dupa'89.Considera cele doua planuri-material si celest-in care se da lupta de fo'sapte mii si jumate de ani.Reset-ul mondial e aici,inspatele nostru si ne loveste cu viteza unui maglev.Nu e insa acela pe care il vad unii-autoinaltandu se ca luminati- iesind din ww3,ci tocmai ww3 t+ 3,5 years,dupa care timpul se va dilata intrun prezent continuu iar istoria se va opri.
      Se ne vedem cu bine atunci!

      Ștergere
  3. Mie nu imi este clar un lucru. Daca am investit sa zicem in imobiliare in ultimii ani si am o proprietate care genereaza lunar chirie, e recomandabil sa o vand? Si ce sa fac, sa tin banii in banca, desi exista riscul ca acea banca sa dea faliment? Sau - scenariul nr.2. Inca nu am investit, imi tin banii in banca. Sa fac acum o investitie imobiliara generatoare de viitoare chirii, desi preturile sunt umflate sau sa astept sa scada preturile la un nivel rezonabil si sa cumpar atunci? Iar pana atunci, ce sa fac, sa tin banii in banca aceea cu risc de faliment?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand ...... tu vezi copacii? Desi la prima vedere BANII ar fi marul discordiei .....eu zic ca NU ! Mai e timp de tras concluzia cuvenita !

      Ștergere
    2. Parerea mea este ca tot ce genereaza o chirie trebuie pastrat indiferent de fluctuatiile financiare. Trebuie invatat din istorie. Propietatile profitabile peste care trec tzunamiuri cad in picioare dupa ce valurile se retrag. Observati cum au supravietuit propietarii de imobiliare in Europa anilor 1929-1945( criza financiara-somaj urias combinat cu razboi de ocupatie si genocid)

      Ștergere
    3. Or fi supravietuit proprietarii, statistic vorbind. Daca ti-a cazut pe proprietate bomba sau, mai rau, daca orasul va face parte in viitor din zona desert nuclear, devii instant din om bogat, om sarac. Nu se pot asigura proprietatile imobiliare pt. caz de razboi.

      Ștergere
  4. Deși nu pare, strânsoarea degetelor care încă ține blocată declanșarea unei conflagrații mondiale (habar n-am în ce formă) slăbește constant, iar noi încă n-am evoluat suficient încât să găsim o altă soluție pentru ieșirea din criză. Doar prin distrugere „controlată” (oarecum o egalizare) cu tentă iluzorie de redistribuire a piramidelor de influență.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai daca proprietatile sunt supra-evaluate, actiunile se pot prabusi, depozitele bancare sunt in pericol din cauza falimentului posibil al bancilor, ce e de facut? Aurul, nu se poate manca, daca se ingroasa gluma... Terenuri agricole - astea teoretic iti pot da de mancare, dar si alea sunt supra-evaluate... Si atunci cum ar fi mai bine?

    RăspundețiȘtergere
  6. "Părerea mea e că suntem într-un moment premergător unei catastrofe la nivel global."
    Asta a fost si planul! Agenda fosta 21, redenumita 2030, cere acest lucru, altfel nu poate fi introdusa. Criza din 2008 era vizibila din 2003, dar strict necesara. Thomas P.M. Barnett lamureste destule.

    RăspundețiȘtergere
  7. Răspunsuri
    1. " So it begins, master Beggins" ca sa citam personaje celebre :))

      Ștergere
    2. Multumim, insa partea referitoare la convergenta ciclurilor istorice care ar avea loc in perioada asta este ca idee ademenitoare insa nu neaparat reala si asta in mare parte se datoreaza faptului ca IN PREZENT au loc AMINARI PLANIFICATE a oricarui ciclu FINANCIAR FIRESC care NU AU PRECEDENT in istoria documentata a lumii si ca urmare orice eveniment intr-un format de MACIUCA globalista SE POATE PRACTIC AMINA LA NESFIRSIT( ceea ce e bine, Doamne Ajuta!). Care-i cifra care urmeaza dupa 1000 de trilioane? :)) deoarece nu se grabeste nimeni sa ajunga precum cei din "THE WALKING DEAD" sezonul 10 :))

      Ștergere
    3. Îmi pari mult prea constant ofticat pentru un tip vizitat de certitudini atît de impecabile, care ar trebui mai degrabă să-l relaxeze.

      Ștergere
  8. In 2025 vine urgia... Multumim pentru atentionare. Avem de pazit nu numai valori economice.

    RăspundețiȘtergere
  9. https://www.armstrongeconomics.com/world-news/climate/the-coming-mini-ice-age-cyclical-movement-of-the-tropics-belt-itself/

    Frigul va face ravagiile necesare ca intotdeauna in perioadele de mare declin economic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.sciencealert.com/a-mini-ice-age-is-coming-in-the-next-15-years

      Ștergere
  10. Dincolo de vreo aparteneta sau lipsa a vreunei forma de credinta, OMUL va pieri datorita PACATULUI ! PACATUL imbraca diferite forme de LACOMIE in toate formele ei subsidiare ! In prima etapa inteleg instinctul de conservare proprie , dar e inutil !

    RăspundețiȘtergere
  11. Winter is coming! Să-și facă probleme cei ce-au reușit să acumuleze ceva cașcaval, eu stau liniștit, mai mult decât viața n-am ce să pierd.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da, ai. Uita-te mai bine la/in tine...Cauta oglinda potrivita.

      Ștergere
  12. Ce si cum vine nu permite "scapare", indiferent de bani sau pozitie!! Daca retineti asta, atunci, stiti bine ca depaseste imaginatia standard. Papa este pentru statul mondial, ca sa ne pazeasca de modificarile climatice. Pentru unii ajunge si motivul asta! A spus-o de 1000x, dar se pare ca pt romani nu ajunge! Nu pricepeti motivul desfintarii popoarelor? Cum faci stat mondial cu state nationale?! Intii trebuie sa le distrugi si sa faci un moloh, dupa modelul SUA, care n-a fost vreodata stat, ci experiment.

    https://www.theguardian.com/world/2019/feb/04/pope-and-grand-imam-sign-historic-pledge-of-fraternity-in-uae

    https://www.independent.co.uk/environment/pope-francis-calls-for-new-system-of-global-government-to-tackle-climate-change-10330124.html

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-3343363/Fundamentalism-disease-religions-says-Pope.html

    https://www.reuters.com/article/us-migrants-pope/pope-says-migrants-rights-should-override-national-security-concerns-idUSKCN1B11RX

    https://www.forbes.com/sites/timworstall/2011/10/25/the-vatican-calls-for-world-government/#3d2209605cd9

    https://www.huffingtonpost.com/entry/pope-francis-world-leader_us_56041e79e4b00310edfa4d0f

    https://www.charismanews.com/opinion/58963-12-times-pope-francis-has-openly-promoted-a-one-world-religion-or-a-new-world-order

    https://money.cnn.com/2015/06/03/technology/ray-kurzweil-predictions/index.html

    Why is Nobody Talking about This...
    https://www.youtube.com/watch?v=HTD13kIiZtM

    Donald Trump is about to Do Something We've Never Seen!
    https://www.youtube.com/watch?v=07atfS0aBkM

    Intre 3:35-3:43 Soros este intrebat despre statul mondial si spune ca este in lucru.

    Numai despre asta este vorba, este spus clar si scrie in presa cunoscuta. Nu este nici un fel de secret!

    RăspundețiȘtergere
  13. Dezastrul unora va fi fericirea altora. Ruinarea unor tari va aduce prosperitatea altor. Aata va fi cred. Sa credem intr-un haos generalizat ,raspandit peste tot este absurd . Tot ce se intampla sunt doar teste pentru a se contura noi aliante sau a se confirma sau infirma aliante mai vechi.Sigur ca in aceste "spasme" provocate exista si victime. Asa a murit si Romania...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)