sâmbătă, 16 februarie 2019

Marea trădare

În timp ce ne uităm la macabrul spectacol politico-juridic pus în scenă în ţărişoara noastră, în spatele uşilor închise, dar perfect transparent, se desfăşoară cea mai mare operaţiune de jefuire a ţării şi de intrare a ei într-o spirală fără ieşire. Aşa-i că sunteţi surprinşi? Aşa-i că vă miraţi „cum de nu spune nimeni nimic”? Văzându-vă atât de puşi pe fapte mari, v-aş întreba înainte de a trece mai departe un lucru banal: de câte ori în ultimii 30 de ani v-a avertizat cineva înainte de a vi se pune ştreangul de gât?


V-a spus Iliescu la Revoluţie că o să treceţi prin negrii ani '90 în care, sub sloganu tranziţiei, vă veţi pierde direcţia? V-a avertizat băsescu atunci când Radu Vasile şi Isărescu i-au dat mână liberă în guvernul Convenţiei Democrate că urmează să-şi pună semnătura pe vânzarea a mai bine de trei sferturi a economiei naţionale? V-a avertizat cineva când aţi intrat în NATO că asta vine la pachet cu penetrarea la sânge a serviciilor secrete şi cu instaurarea unei terori mai ceva decât cea a perioadei staliniste? V-a avertizat cineva când aţi intrat în UE că asta va conduce la o dezindustrializare barbară a ţării şi la o transformare a ei într-o piaţă strict de desfacere împărţită între câteva monopoluri externe?

În fapt, dacă e să fim corecţi, de fiecare dată au existat nebuni(similari subsemnatului) care urlau în pustiu că e greşită direcţia înspre care ne îndreptăm. Au primit drept mulţumire invective, rahat în cap şi zâmbete ironice din partea maselor de spălaţi pe creier care mergeau spre eşafod asemeni vitelor mânate spre abator.

Şi-acum să revenim la subiect. Despre ce vorbim? Despre un plan parafat de toată lumea: PNAME, adică „Planul Naţional de Adoptare a Monedei Euro”. E un plan adoptat de Guvern, care-şi propune trecerea la moneda EURO începând cu anul 2024. Dacă dai un ochi peste publicaţiile propagandei, îţi dai seama imediat că treaba pute. În articolele referitoare la acest plan nu se mai vorbeşte despre „Veorica” ci despre „premierul Viorica Dăncilă care-şi asumă un document ambiţios”, nu se mai spune „ciuma roşie”, ci „coaliţia aflată la guvernare care vrea să ne aducă la masa europeană” s.a.m.d. A început să vă miroasă nasol? Să vedem care-i treaba.

În primul şi-n primul rând ar trebui să ştiţi că documentul asumat de Guvern este clocit în laboratoarele BNR, fiind întocmit de geniul pustiu al acestei instituţii, Daniel Dăianu. Cu alte cuvinte, Veorica l-a primit şi, cu ochii închişi, şi-a pus semnătura pe el. Iar, ca prin minune, din „prosta ţării” propaganda a început să-şi rotunjească gura în ceea ce-o priveşte. Doar ea a semnat pactul cu diavolul, asta înseamnă că e din lumea celor buni, nu-i aşa?

Ştiţi însă ce înseamnă trecerea la Euro? În primul rând înseamnă o deteriorare abruptă a nivelului de trai. În planul respectiv se vorbeşte la modul ticălos despre combaterea fenomenului de creştere a preţurilor. E o minciună! Peste tot pe unde s-a făcut trecerea la Euro, programul a conţinut un asemenea capitol şi peste tot s-a dovedit a fi o frecţie la un picior de lemn. Indiferent de aşa-zisele acţiuni de protecţie a populaţiei PREŢURILE S-AU DUBLAT! Reţineţi ce-am scris cu aldine. Asta se va întâmpla şi la noi. Trecerea la Euro este o afacere care va îngroşa profiturile celor care deja stăpânesc ţara, adică a monopolurilor din comerţ, a băncilor, a marilor monopoluri energetice s.a.m.d.

Ceea ce vă spun nu o spun bazându-mă pe ipoteze, ci pe realităţi. În Germania, după adoptarea Euro, nivelul de trai a scăzut cu 20%(nu degeaba nemţii îi spuneau Teuro, derivat din „teuer”=scump, costisitor), în Franţa similar. În Spania, Italia, Grecia, Portugalia dublarea preţurilor pe fondul menţinerii salariilor a detonat nivelul de trai. E interesant de văzut dinamica preţurilor vs. salarii. În timp ce salariile au crescut cu o viteză chiar mai mică decât înainte de aderare, preţurile au crescut(în termeni reali) în primii ani cu viteze de peste cinci ori mai mari decât înainte de aderare! Şmecheria e că la ei a avut de unde să scadă nivelul de trai, în timp ce la noi e jale. Pentru populaţie aşadar e un dezastru. Dar poate că acest dezastru va fi compensat cumva, nu-i aşa?

Pe partea cealaltă, a politicii monetare, ţara care trece la euro devine un animal castrat deoarece i se ia posibilitatea de a se apăra. Ca să înţelegeţi cum funcţionează sărăcirea generalizată o să ne întoarcem puţin în timp.

Înainte de aderarea la UE, menţinerea echilibrată a contului curent putea fi făcută prin două mecanisme: taxele vamale şi cursul de schimb. În momentul în care aveai un dezechilibru major cu o ţară puteai majora taxele vamale astfel încât să încetineşti importurile de-acolo(produsele importate din acea ţară deveneau mai scumpe). De asemenea, dacă aveai domenii strategice, impuneai taxe vamale produselor concurente din afară, astfel încât consumatorul să fie tentat să cumpere produse autohtone. Când vedeai că se sare calul şi exporturile pe general stagnează, aveai instrumentul monetar. Devalorizai moneda naţională faţă de o valută de largă circulaţie(dolar, euro), moment în care produsele exportate deveneau mai ieftine, impulsionând astfel exporturile(este ceea ce face China).

După aderarea la UE(de fapt înainte, dar aceasta a fost condiţie de aderare) România a fost obligată să elimine toate taxele vamale. Efectele s-au simţit în lanţ întrucât marea majoritate a companiilor care intrau în competiţie cu suratele europene au dat faliment. Motivul? Nu puteau face faţă unor întreprinderi hiper-optimizate şi solid capitalizate, care, pentru cucerirea pieţei, puteau face dumping chiar şi câţiva ani. Singura ancoră care ne-a mai ţinut în viaţă a fost politica monetară. Când treburile săreau calul, leul se devaloriza şi astfel importurile deveneau scumpe. Acesta este, în mare, motivul pentru care unele companii europene au achiziţionat aici întreprinderi. Dar, după ce au acaparat piaţa, le-au închis şi au importat produsele din centrele lor de producţie.

După trecerea la Euro, dezastrul va fi complet. Întreprinderile autohtone nu vor mai avea nicio protecţie în faţa marilor corporaţii care vor devora întreaga piaţă. Acesta însă va fi cea mai mică problemă. Primul efect pe care-l vom observa va fi o explozie a deficitului de cont curent. Finanţarea acestuia se va face prin împrumuturi şi abia aici va începe să se vadă ticăloşia proiectului european. În timp ce Germania se finanţează la dobânzi infime, România se va finanţa la dobânzi similare celor pe care acum le dă la leu. Da, aţi citit bine, nu e nicio eroare. Aceasta deoarece riscul de ţară al României e mai mare. Cu alte cuvinte, când e vorba de avantajele celor mari(acapararea pieţei, vânzarea propriilor produse samd) e egalitate între participanţi, dar când e vorba de împărţirea costurilor problema se pune în termenii proverbului „frate, frate, dar brânza e pe bani!”.

Tradus pentru omul simplu, asta însemnă nu doar că va creşte îndatorarea statului ca efect al acoperirii unui deficit de cont curent care nu va mai putea fi ţinut sub control, ci şi că gradul de îndatorare se va accelera ca efect al dobânzilor substanţial mai mari pe care statul român va fi nevoit să le plătească. Aşadar, comparându-ne cu Germania care se împrumută la 0.5%, noi ne vom împrumuta la 4-5%. E un diferenţial suficient care permite Germaniei să-şi încurajeze companiile prin subvenţii şi ajutoare de stat, în timp ce statul român se va beşteli la proprii întreprinzători spunându-le că nu sunt competitivi şi că n-au productivitate.

Destinul care ne aşteaptă e destul de previzibil. Ştiţi ce s-a întâmplat cu Grecia. De noi va fi şi mai rău. Grecii, cel puţin mai aveau o brumă de economie şi i-a ajutat teribil „izolarea” de corpul Uniunii Europene. Asta a făcut importurile oarecum mai dificile. În plus, naţionalismul lor i-a ajutat şi n-au picat în capcana achiziţiilor aberante a produselor de import. Mai mult, şi-au ţinut deschise canalele de comunicaţie comercială cu marile economii asiatice(China, Coreea de Sud etc.). Asta i-a ajuta, chiar dacă nu prea mult.

Noi însă, îndopaţi cu ideologie „corectă politic” nu vom avea nicio şansă. După ce ne vom trezi supra-îndatoraţi vom privatiza tot pentru a putea plăti dobânzile(ca grecii), după care ne vom trezi străini în propria ţară. Tefeliştii au de ce să se bucure: nu va mai exista protecţie socială, „asistaţii” vor dispărea, iar totul va fi „cuşer”. Ai nevoie de-o operaţie, scoţi banii. Vrei asigurare medicală de sănătate? OK, te va costa mai bine de jumătate din salariu şi-ţi va acoperi, în cel mai bun caz, trei intervenţii. După care nu te va mai asigura nici dracu'. Vrei pensie? OK, vei avea minunata pensie privată care, bineînţeles, „nu va mai fi furată de Dracnea”, adică nu-ţi va asigura un venit până la moarte, ci va fi gestionată business de un administrator care, atunci când vei deveni neputincios, îţi va spune că ai ghinion, iar banii pe care i-ai adunat într-o viaţă abia dacă-ţi ajung 1-2 ani. Şi după? Dumnezeu cu mila!

Sunt doar câteva aspecte pe care le vom vedea mult mai repede decât credem. În maxim zece ani vom fi terminaţi ca naţiune. Iar tot dezastrul va veni la pachet cu un altul şi mai mare: ne va fi imposibil să ne rupem de imbecila construcţie în care ne-am băgat de bună voie. Asta este pe scurt povestea despre trădarea noastră. Nu vă treziţi? Foarte bine, sunt sigur că o veţi face când va fi prea târziu. Iar lacrimile voastre de-atunci nu vor valora nici cât un ban găurit.

17 comentarii:

  1. Eu vad capitalul ca:
    1. lichidul din doua vase comunicante cu diametre diferite.Daca ridici nivelul intr-unul din ele(cel cu dia mai mic,sa zicem), inevitabil va scadea din celalalt.
    2. ca o ecuatie cu suma zero; crescand intr-o parte, scade in cealalta.
    Adica hiperconcentarea capitalului in mana unora nu se face decat prin saracirea lucie a altora.
    Concentrarea capitalului pana la nivel de monopoluri sau oligopoluri; consituite pe resursele fundamentale economice ale tarilor intregului Pamant,constituie o faza de evolutie a capitalismului, descrisa bine in lucrarile din anii 1920-1960, publicate mai mult in lumea "rosie" si mai putin in cea "albastra".
    Urmatoarea faza; deja in desfasurare dupa 1990; o traim noi toti din plin: imperialismul financiar-economico-politic. Am ordonat componentele lui dupa criteriu temporal de manifestare.
    Desi pare incredibil, caporalul adolf a numit corect agentul globalist responsabil de directia de mers a economiei mondiale: plutocratia(elita secreta) iudeomasonica de peste balta atlantica.Sic transit gloria mundi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ok cunoastem contextul general, si totusi cum ne protejam cu putinele resurse pe care le avem avand in vedere ca o miscare in masa nu se va intampla sa schimbe cursul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care"ne"nu exista "ne" cu atat mai mult ne protejam?
      Putem doar sa ne potejam putinul care conteaza pentru fiecare dintre noi si sa nu ne lacomim. In fapt cand a fost vreodata Romania sau aceste meleaguri locuite de noi ale "tarii"? ... ale noastre?? Niciodata in toata istoria si nu au fost ale altora decat vremelnic.
      Este f. bine ca exista oameni capacitati intelectual de divinitate care vad, cerceteaza si ne lumineaza si pe noi ceilalti, sa zicem comuni, mai putintei la pricepere dar si prinsi cu alte indeletniciri necesare omului dar fata de care unii au un dispret nejustificat (ex. taranii ocupati cu vaca, cu branza, cu ogorul sau inginerii ocupati cu podurile, cu barajele, cu IT).
      Oricare ar fi imprejurarile si cauzalitatile sa recunoastem ca romanul traieste vremuri mai bune ca cele din '89, incearca sa recupereze cei 40 de ani pierduti dar individual, asa cum ne este datul de secole. Singuri, neimpinsi de istorie n-am fi facut nimic mai mult la nivel de cetatean. Omul vrea sa munceasca si sa traiasca.

      Ștergere
  3. Doamne Ajuta! Macar daca doar asta o sa fie beleaua care se pregateste, trecerea la Ieuro. Distrugerea accelerata a sistemului de invatamint a dezumanizarii oamenilor, pierderea valorilor, intoarcerea la saracie, la acele DARK AGES, prin deprivarile energetice care se vad cum avanseaza(inchiderea reactoarelor nucleare din lipsa de consumatori industriali, refuzul autoritatilor de a emite permise noi de construire a altora noi), acelea sunt problemele care ne asteapta in cadrul planului global de atritie naturala( sau nenaturala) pe toti. Schimbarea monedei cu pierderile aferente golanesti este nimic, parerea mea. Asa cum au supravietuit europenii hotiei legalizate o sa rezistam si noi, evident la nivelul nostru. Cel mai important este sa AMINAM DEZUMANIZAREA DIN RASPUTERI, luptind fiecare unde poate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saracirea crunta a poporului vine la pachet cu prostirea tot crunta a acestuia. Fara vreo minune divina, curand, toti oamenii, cu exceptia elitelor, vor fi mancurtizati. Naivitatea il costa imens pe naiv.

      Ștergere
    2. Ce spune analiza D-lui Diaconu si ce spui tu! Daca omul explica atat de clar dimensiunile dezastrului, atunci cum iti permiti sa spui ca "Schimbarea monedei cu pierderile aferente golanesti este nimic"??

      Ștergere
  4. Ma gandeam ca e inutila urarea de trezire din finalul acestor articole, doar fiindca oricum nu putem face nimic.
    Dar constat cu tristete indoita ca e inutila si fiindca pe multi toate aceste lucruri intr-adevar nu-i intereseaza. Oamenii au calea lor "proprie" de a trai, de a se descurca. Interesul lor e ca sa nu afle si cel de alaturi aceasta "cale", sa o pastreze cu beneficiile ce decurg din ea doar pentru cei din grup (rude etc.). Oamenii privesc prabusirea celui de langa ei (care nu e din “grup”, adica) ca o reusita a lor. Prabusirea tarii ar inseamna doar un megasucces al lor si a celor din grupul lor de interes privat.

    Cineva spera sa putem opri dezumanizarea. A cui? A celor ce traiesc precum animalele? Care n-au nicio bruma de cultura ca fundament al fiintei lor? Putem doar sa ne rugam sa nu ne dezumanizam noi insine pana ne vine randul sa murim, fiindca intr-o lume unde se poate trai (acceptabil, binisor, bine) doar prin furt, minciuna si violenta e greu sa pleci capul la infinit retragandu-te din fata fiecarei nevoi. Civilizatia care se retrage din fata barbariei e sortita pieirii. Soarta celor care se retrag e pecetluita: sunt inconjurati si distrusi.

    Iar abundenta de mitocanie si jigodism are si un efect pozitiv: cand iti vine ceasul, ai macar usurarea convingerii ca viata intr-o astfel de lume nu are niciun sens.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai vorbiti din carti si fiti cat se poate de realisti cu viata si cu noi, oamenii.... umanisti? Ce are cultura cu dezumanizarea? Din contra, constatam ca tocmai cei mai simpli, cultural vorbind sunt si mai umani sau mai omenosi mai binezis.
      Daca ai intelegerea fiecarei categorii de oameni si limbajul potrivit dar mai ales tonul te poti intelege cu oricare, indiferent de rasa, religie, educatie sau grad de cultura. Nenorocirea este ca fiecare tagma isi aroga superioritati false comparand mere cu pere asa cum fac tampitii aia cu Vax Populi sau asaceva cand intreaba taranul cate stele are steagul UE. Dar cand l-ar intreba taranul pe el cate degete are vaca, ar sti?

      Ștergere
  5. Conducerea PSD e formata din tradatori de neam si tara, asa cum rezulta clar din aceasta initiativa, din semnatura pusa in noiembrie pe Pactul pentru imigratie de la Marakesh si din alte actiuni ale trecutului.

    Evident, si celelalte partide importante sunt conduse de catre tradatori inca mai ordinari, daca mi-e permis sa ma exprim asa.

    Presa asa zis romaneasca e atat de prostituata incat poate numai presa din Germania o rivalizeaza ca dezinformare.

    Partidele nationaliste sunt impiedicate sa se ridice. Populatia e cumplit de spalata pe creier si incapabila sa inteleaga ceva, deci sa se organizeze. Cred ca numai o lovitura economica cumplita si brusca asa cum ar fi adoptarea modenei euro i-ar mai trezi oe romani, dar poate nici aceea. Dumnezeu cu mila.

    RăspundețiȘtergere
  6. Stim ca strainii sunt rai. Dar cu romanii, ce facem cu romanii?! Sunt multiple situatiile in care romanii au tradat, tradeaza. In care ei se comporta la fel ca strainii.
    Pentru mine asta e marea problema. Cu strainii o rezolvi, daca intern esti in regula.

    RăspundețiȘtergere
  7. Impresionant! Nu mi vine sa cred ca l ai citit pe Chinghiz Aitmatov care descrie foarte bine prizonierii kirghizi carora li se stergea memoria pentru a deveni sclavii perfecti. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  8. Tot vorbesti de distrugerea natiei. La ce demografie si emigratie avem, mai tarziu oricum se va intampla. Sunt lucruri cu inertie mare. Nu le va schimba nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bre ai toata admiratia mea pentru efort si atitudine impotriva vantului...

    Repet singura sansa reala sa ne salvam va fi razboi / criza globala altfel romanii nu ies din competitia cu ceilalti pentru acapararea a cator mai multe resurse. Efectiv exista deja decalaje de intelegere mari intre batrani si tineri, saraci si bogati care nu ai cum sa le mai repari. Competitia sociala a decimat empatia indivizilor care formeaza societatea.

    Banul dicteaza si cat timp banul curge muzica canta si lumea danseaza. Doar crizele majore te fac sa te intorci la fundamente.

    Emigratia se va rezolva cu imigranti iar patronii mai ales aia romani au nevoie de sclaveti ieftini ca multi au afaceri de rahat sau o mentalitate de rahat. Nu intereseaza pe nimeni de riscurile unei imigratii masive... sa curga banul e tot ce conteaza:
    http://infobrasov.net/colonizarea-romaniei-ia-proportii%EF%BB%BF

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu vom ajunge decit la o singura schimbare, ultima:
    https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/e-library/docs/pdf/final_report_relocation_of_refugees_en.pdf

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu cred ca cloaca maxima, numita e.u., o sa reziste pina in 2024! Lumea sta intre o bula inflationista la bursa, pe care nici ei n-o pot estima si una a datoriilor mondiale, care sint la 350000 de miliarde dolari. Oricum au trecut prea multi ani de la ultima criza si n-o mai pot lungi prea mult. Altfel, preturile, cind s-a introdus €, au crescut in minunatul vest, din ian pina in Feb, cu 28%, nu doar cu 20% cit ai scris in articolul tau, care este f bun. Tragedia este ca l-ai scris pt citiva oameni care stiu, deja, despre ce este vorba. Restul de 99% gura casca, cred ca € o sa le faca bine, ca doar e ceva din vest. Incaseaza la suturi cu nemiluita, dar tot nu se satura de vest si tot mai cer, desi vad, de zeci de ani, ca este din ce in ce mai rau. Se duc in vest si iau plasa. Am aflat ca in Canare sint 11000 de romani, care o duc ca vai de mama lor. Acolo nu exista decit restaurante, hoteluri si ceva magazine. Unde sa lucrezi?! Salariile sint mici. Ai auzit ca vrea vreunul sa vina inapoi? Nici nu vei auzi, pt ca, dintr-o mindrie aberanta, mai bine mor de foame decit sa se intoarca in Romania si sa fie intrebati de rude si prieteni motivul pt care nu s-au realizat in minunatul vest, pt ca, la noi si acum se crede ca pe acolo aleaga ciinii cu covrigii in coada. Asa fac peste tot. Stau in conditii mizerabile, pe care nu le-ar fi acceptat, mai ales daca ar fi fost venite din partea lui Ceausescu, cite 20 in 2-3 camere, se spala in locuri publice cu sapun de vase, ca sa faca economie si accepta orice fel de servicii, in orice conditii. Ei au fost grupul principal de estici in baza carora s-a distrus nivelul salariilor! Daca citesti presa nu vei auzi decit f rar de o alta natie ai caror mebri sa cada in retelele de trafic de sclavi!
    https://m.stiridiaspora.ro/incredibil-tirea-falsa-care-face-mii-de-romani-sa-plece-din-ara_413271.html
    Cita minte iti trebuie ca sa nu cazi intr-o asemenea plasa?
    https://stirileprotv.ro/stiri/international/sclavi-romani-in-anglia-tinuti-in-mizerie-si-cu-bani-putini-seful-lor-tot-roman-condamnat.html
    Daca vei cauta sa gasesti martori printre cei care au cazut intr-o asemenea nenorocire nu vei gasi! Nimeni nu va reconoaste c-a luat plasa, deoarece, pt roman, asta inseamna sa recunoasca c-a fost prost, iar romanul ala nu s-a nascut. Daca vom continua in acest mod cu ineptiile vom dispare. Cine crede ca daca dispare tara ei o vor duce bine se inseala f tare!

    RăspundețiȘtergere
  12. Asazisul confict Dragnea-Johannis ,bine intretinut de media globalista ,e praf aruncat in ochii poporului roman care doarme pe el.Cand este vorba de tradarea intereselor Romaniei s-au inteles foarte bine.Vezi pactul pt migratie,vaccinarea obligatorie,actele biometrice,aderarea la euro,boicotarea referendumului pt familie etc.Asta pentru naivii care mai cred ca PSD e altfel decat ceilalti.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)