vineri, 5 aprilie 2019

Șahul mondial

Tabla geopolitică mondială aproape dă în fierbere. Probabil ați intuit din momentul în care ați detectat revigorarea propagandei referitoare la „agresiunile rusești”. Rețeta o știți deja; indiferent ce se întâmplă „rușii e dă vină”. Nu știu dacă ați aflat, dar valul ăsta de aer polar, tot dinspre ruși vine, astfel încât avem motive temeinice să credem că, în istorie, rușii deliberat s-au așezat acolo unde sunt acum, strict pentru a ne agresa pe noi, suflând cu frig.

Lăsând gluma la o parte, vă invit să ne uităm din nou ceva mai atent pe hartă pentru a putea observa care-s ultimele mișcări. Fără doar și poate, ați auzit de recentul „pelerinaj” naval al unor țări NATO în relația cu Ucraina.

Acolo, pentru revigorarea situației, a fost scos din recuzită un actoraș(Vladimir Zelenski) care, probabil, va fi următorul președinte. Platforma sa program este cea din filmul serial al cărui protagonist este, „Sluga poporului”. În acest film, un profesor de niciunde ajunge președintele Ucrainei cu un program profund anti-corupție, în prima fază fiind învins și lăsându-se cu scindarea țării, dar, în final, de la frâiele uneia dintre republicile pe care le controlează, reușind nu doar unificarea țării, ci și o prosperitate neîntâlnită de aceasta până acum.

Apararent individul joacă o carte pro-rusă. El mie-mi pare însă lupul în blană de oaie care urmează să fie adus la putere strict pentru a servi scenariul filmului în cazul unei înțelegeri geopolitice. Să lăsăm însă puțin aici lucrurile pentru a ne deplasa pe cealaltă față a globului.

În Venezuela Putin a tras o linie roșie într-un scenariu similar Siriei. Câteva avioane doldora cu specialiști militari au aterizat la Caracas, desfășurând activități extrem de coerente de contraspionaj și strategie avansată militară. De asemenea, Venezuela s-a cam umplut de sisteme antiaeriene rusești,despre care nu prea se știe cum au ajuns acolo.

Acest pas făcut de Rusia este cel care-a declanșat mult prea mediatizatul „pelerinaj” din Marea Neagră. Mișcarea făcută de Putin în Venezuela este una nu doar dureroasă pentru din ce în ce mai impotenta SUA, dar și aproape ofensivă. De ce nu-i ofensivă e limpede: la fel ca și-n Siria, Rusia ajută guvernul legitim al unei țări și se află acolo la chemarea acestuia. Practic, pe moment, rușii îl consiliază pe Maduro și-l asistă în chestiuni contra informative și militare. S-ar putea spune că nu-i mare lucru. Asta însă o spun cei care n-au habar de capacitatea celor din GRU. Vă reamintesc un fapt pe care l-am trăit pe pielea noastră: Revoluția din 1989 a fost generată de câteva sute de agenți ai GRU. Asta după ce KGB-ul înregistrase un eșec spectaculos la Iași, acolo unde acțiunea de declanșare a revoluției a fost dejucată de singura secțiune a Securității care-a jucat corect, anume așa-numita „divizie anti-KGB”(UM 0110).

Spun că rolul rușilor de-acolo este aproape ofensiv întrucât nu se limitează strict la securizarea Venezuelei, ci o folosesc pe post de cap de pod pentru a ataca informațional Columbia. Din acest moment trebuie să înțelegeți că prezența rușilor în Venezuela este într-o mică măsură despre Venezuela. Acolo americanii nu încercau decât o strategie similară revoluției colorate din Ucraina. Sosirea rușilor și setarea „liniei roșii” ar trebui să înghețe strategia americană. Însă s-a format un nou front, anume Columbia. Aceasta este pentru americani o provocare similară Ucrainei pentru ruși. Ceea ce doresc rușii este jucarea la masa verde a Columbiei contra estului Ucrainei și al Odesei. Practic, dorința Rusiei este aceea de a micșora Ucraina la dimensiuni insignifiante și de a-i tăia definitiv ieșirea la Marea Neagră, transformând-o într-un stat complet eșuat. Posibil ca rolul lui Vladimir Zelenski să fie acela de a conduce spre eșec Ucraina, iar scenariul filmului său să-i pregătească pe ucrainieni pentru marea dislocare în urma căreia vor rezulta cel puțin trei țări. Nu-i de ignorat nici faptul că, pentru realizarea acestei dizlocări, Putin pune la bătaie inclusiv Republica Moldova. Nu vă faceți vise întrucât nu se face în folosul nostru!

Celălalt front pe care se dă o bătălie aprigă este Turcia. După achiziția „sistemului otrăvit” S400, retorica americană s-a bășicat la adresa lui Erdogan. Paralel cu desfășurarea forțelor rivale în plan politic, americanii au ascuțit tonul dându-i, prin vocea lui Mike Pence, un ultimatum lui Putin: ori S400, ori în NATO. Cu toate că pentru mulți răspunsul la această întrebare pare „logic”, în fapt îl vom avea după alegeri. În cazul în care „monstruoasa coaliție” reușește să-i spargă popularitatea lui Erdogan, în Turcia va începe „marea restaurație” pornind de la repunerea în funcție a generalilor servili politicii americane. Deja în Turcia se desfășoară o susținută activitate de intelligence al cărei „vârf de aisberg” este deja mult prea hodorogita luptă anticorupție. Acolo însă e scoasă de la fezandat și tefeliști similari celor de la noi distorsionează discursul public.

E însă extrem de interesant ce se va întâmpla în cazul în care Erdogan preia din nou frâiele puterii. Ei bine, răspunsul la „dilema Pence” devine S400. De ce? E vorba de un nou bloc militar care se prefigurează în Orient, unul compus din Turcia, Iran și Qatar(TIQ) la care urmează să adere Siria și Liban. Practic avem de-a face cu unul dintre cele mai mari șah-uri geopolitice. SUA n-a stat degeaba și a nășit o alianță Arabia Saudită-Israel cu o Iordanie neutră, dar mai înclinată spre pro-americani. Blocul militar TIQ este răspunsul Rusiei pentru ecuația puterii în Orient în timp ce prezumtiva alianță contra naturii Israel - Arabia Saudită este manifestul american pentru rămânerea lucrurilor așa cum sunt.

Un alt joc de putere vedem pe ruta noului „Drum al Mătăsii”. După treizeci de ani de putere, președintele(regele?) Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev, și-a semnat singur decretul de demitere din funcție, rămânând totuși președinte al Consiliului de Securitate. Cu toate că ar părea un joc al Rusiei, o altă forță acționează acolo, anume China. Demisia lui Nazarbayev deschide calea unei alte dezvoltări economice a țării, într-o ecuație în care China devine principalul partener economic al țării.  Trebuie remarcat că atât Kazahstanul cât și Iranul și Turcia sunt elemente extrem de importante ale drumurilor terestre ale viitorului, având ca destinație atât Europa cât și Rusia, iar ca expeditori marile economii ale Asiei: Coreea de Sud, China, India s.a.m.d.

Tot în acest context trebuie văzută previzibila rupere a relațiilor SUA-Coreea de Nord și posibila vizită în Rusia a lui Kim Jong Un. După un flirt cu SUA, Kim își va reorienta țara către duopolul China-Rusia, iar aici avem două interese majore, anume conectarea Coreei de Sud la axa de transport a Transsiberianului rusesc și la Drumul Mătăsii.

După acest val informațional în care am încercat să rezum mișcările la care asistăm, probabil vă întrebați care-i paradigma în care se joacă aceste meciuri. În fapt e una creionată de mai multă vreme, dar care acum începe să se vadă, anume lupta mono-pol - multi-pol. Lumii monopolare având SUA ca tătuc i se opune lumea multipolară propusă de BRIC. Practic, în locul unicului centru de putere reprezentat de SUA, revine în actualitate lumea multiplilor centri de putere. Întrucât rețelele comerciale urmează să evolueze dinspre mare spre uscat(vezi Drumul Mătăsii Și Drumul Indiei), politica ocupării mărilor practicată de SUA ca moștenitoare(uzurpatoare) a imperiului colonial englez devine energofagă și nepractică.

Un simptom al acestei stări de fapt va fi reprezentat de prăpușirea deep-state-ului american. După eșecul investigației lui Mueller, se pune problema unei înalte trădări din partea taberei care, culmea, acuza de înaltă trădare. Este vorba de trădarea poporului american și a opțiunilor sale exprimate la vot. În ciuda agitației neocomuniste provocate de rețeaua de păduchi oengistici ai lui Soros, bătălia de acolo e mai crâncenă decât oricând și ea se dă între majoritatea care, totuși, își dorește libertatea și cercurile globalist-dubioase care-și doresc instaurarea unui neocomunism schizofrenic.

Indiferent însă de rezultatul luptei din SUA, statul de-acolo e mai slăbit decât oricând, iar modelul Jandarmului Mondial deja nu mai mulțumește pe nimeni. Astfel încât devine cât se poate de limpede că actualul model unipolar va fi în scurt timp înlocuit de lumea multipolară.

19 comentarii:

  1. Mosghiah in ce schema este?
    Fara Odessa nu exista Ucraina, si ei au dat- o si au creat bufferul, ca sa o ia inapoi. Nu, e schema mult mai mare si mai complicata . Aropo cine mai conduce prim soviete zilele astea, ca pe vremea lui Brejnev conducea nevastasa si inainte altele si altii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Rusia, ce gluma. In 30-50 ani se reduce la 100 mil locuitori, iar resursele pe care le are vor cantari din ce in ce mai putin.
    China e singura care conteaza in fata SUA azi, iar India sunt sigur ca va recupera binisor si va fi in coasta Chinei.
    SUA are un continent intreg pentru ea. Nu va avea niciun stres. Sunt curios daca de la ei va porni adevarata schimbare. Sunt singurii care au cu cine si o pot face. Si atunci sa vedem restul de plutocratii/autocratii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SUA are un intreg continent pt ea.. ce gluma! Ai fost cumva in marea sua? Ai studiat putin structura sociala, economica? Marele continent al sua este otravit complet, pamantul este distrus de exploatarile agricole toxice, exploatarile petroliere, nu cresc flori,nu mai au albine.Stii ce inseamna asta? Apa este otravita in proportie de 30%. Da, au un continent intreg pentru ei. Unul pe care tot ei l au distrus !
      In ceea ce priveste societatea americana ..ea se imparte in 3 categorii...bogatii ( cei care traiesc in case oricum supraevaluate si nu stiu decat shopping de mii de dolari, casino,masini, servitori ), clasa middle care munceste de rupe. Cultul americii este work hard! Asta este de apreciat la clasa de mijloc, sunt hardworkeri dar sunt niste sclavi,,vai de capul lor. Isi cumpara o casa pt care platesc toata viata, masini,scoli,etc. Daca isi pierd locul de munca, a doua zi pierd tot! Sistemul este atat de bine gandit incat mereu esti sclav, mereu esti dator! Sanatatea este un bullshit, cica esti asigurat( bine, depinde ce categorie alegi dar si asta este in functie de cat castigi, oricum omul de rand isi alege un minim de asigurare care oricum nu i ofera nimic). Sa spunem ca esti asigurat, faci o criza de rinichi, te duci la spital asigurat fiind, te opereaza, doua zile te tine ca deh..time is money, apoi iti da facturica. 25 mii, 30 de mii dolari. Cu asigurare,da?
      Si pot derula multe exemple dar nu vreau sa plictisesc.
      A treia categorie sunt asistatii,clasa de jos care ori nu vor sa munceasca,ori au pierdur case, ori nu mai pot . Sunt multi, foarte multi!
      Si toata populatia este tinuta cu armata si politia in frau.Nu misti in front, nu misti!
      Sa mai vorbim putin de sistemul de penitenciare care este o mafie foarte bine gandita. Orice infractiune se contorizeaza bine, in functie de cat greseste..omul isi poate spune adio de la viata. Sunt doua tipuri de penitenciare, private si de stat. Daca unul ajunge la privat isi poate spune adio de la viata lui.Alea sunt lagare de munca, se intra si nu se mai iese niciodata.
      Despre ce vorbim? Sua? Din punctul meu de vedere sua si a consumat,si a autodevorat atat resursele cat si societatea.In cel putin 10 ani vor izbucni niste revolte si razboaie civile cum numai prin filme vezi. Anarhie, asta ii asteapta. Este indeajuns sa pice curentul o saptamana si sunt terminati.

      Ștergere
    2. Rusia nu este o gluma, deloc! Au bazele solide si sanatoase atat social cat si economic. China la fel. S a investit enorm in educatie si cercetare, au bani,au resurse, au adus armata la un nivel tehnologic extraordinar.

      Ștergere
    3. Sa vedeti ce bine se traieste in Rusia, avand o populatie infima comparativ cu resursele detinute.
      In Rusia traieste bine doar plutocratia. 50% din rusi sunt putin peste limita saraciei. E infiorator cand vezi unde e Norvegia. Pana si unele tari arabe s-au descurcat mai bine.
      Armata e singura lor miza, dupa ce resursele nu vor mai conta la fel de mult.

      Ștergere
    4. In Rusia se traiestefoarte bine! Dar depinde de fiecare om ce inseamna " bine". Ca mai au inca mancare buna? Ca nu stau cu nasul in telefoane si pe fb? Nu stau. Nu mananca junk urile europei, citesc CARTI in tramvai,tren,metrou, copiii fac o scoala foarte buna, nu sunt consumatori de mac si alte porcarii, nu se incoloneaza ca zombie pe retelele de socializare. La tara traiesc asa cum traiau taranii nostri. Cu o gradina,cu animale in curte, daca asta este saracie atunci scuzati ma, dar avem viziuni diferite!
      Oamenii merg la biserica, fac copii, nu unul ci macar trei, ii cresc cu bun simt,cu smerenie nu cu tablete si iphoane. Ce este rau in asta? Ca nu au bani? Poate nu au bani oamenii din clasa de jos. Dar cei din clasa mijlocie credeti ma, au multi bani! Utilitatile la ei costa 10% din venituri. Mancarea cam 30%. Cu restul fac ce vor, se duc in concedii, investesc in educatia copiilor. Ce este rau in asta?

      Ștergere
    5. Cred ca tu nu stii care e speranta de viata in Rusia. Nu stii ca sporul natural e pe minus, iar unii rusi emigreaza de atata bine.
      Mai putina propaganda ar face bine oricui, mai ales ca situatia de acolo e de un gri inchis.
      Cum am zis, plutocratia sa traiasca, restul sa fie sclavi.

      Ștergere
    6. Anonim7 aprilie 2019, 11:15

      Te rog scrie aici adresa binelui pentru ca, dupa cit se pare, o cunosti!

      Ștergere
  3. https://youtu.be/nD7-DYXvl0I

    RăspundețiȘtergere
  4. He he, il declarai pe Maduro istorie acu ceva timp... Rusia si China au invatat lectia libiana si au trimis trupe sa isi protejeze investitiile. Venezuela cadea dar chinezii au pompat 60 de mld iar rusii vreo 20. Acum ambele tari au trimis si trupe.

    Venezuela se va transforma intr-un conflict cald in care americanii vor trimite la sol mercenari israelieni + forte columbiene sustinute aerian de ei. Urmatorul conflict va fi cu Liban / Iran / Siria. Razboaiele americanilor in cele 2 zone au ca tinta China.

    Strategia americana pana acum este una de succes. Accesul la resurse pentru ei nu este vital pentru ca pare ca au destule. Ceea ce ii intereseaza este sa controleze sau sa blocheze accesul altora la zonele cu resurse aflate pe glob.

    Asta e motivul pentru care au daramat Libia, Irak sunt prezenti in MN, israelienii au luat Golanul, merg in Venezuela, preseaza Iranul etc...
    Vor sa decupleze Europa de Vest de resursele Rusiei vezi presiunea pe Nord Stream 2. Sunt in tensiuni mari cu Turcia prin care va trece Turk Stream. Tensioneaza masiv Marea Chinei de sud unde s-au descoperit de curand mari rezerve petroliere.

    In Siria si-au asigurat obiectivul strategic si au ocupat zona care contine hidorcaburi. Urmatorul obiectiv era sa creeze o solutie pt Vest europeni la gazul rusesc dar asta s-a lovit de interesele strategice ale rusilor.

    Strategia americana e foarte eficienta cand incepi sa intelegi obiectivele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Strategia americana A FOST eficienta in ultimii 20, 30 de ani. Din pacate pentru corporatiile americane ( cele care conduc de fapt sua) , s au interpus intre ei si resurse China si Rusia . Sa amintim ca isis ul a fost creat de cia? Ca era pisica pe care tot o aratau ei , cu frica ajungi sa domini. Vin teroristii..bla bla..dar noroc de noi, marea Sua , ca venim sa va salvam! Unde nu sunt teroristi sunt dictatori. Ce chestie! Culmea ca devin dictatori tocmai acei presedinti care refuza sa se faca pres in fata corporatiilor, mai clar, cei care refuza sa dea resursele de pomana, cu o forta de munca foarte ieftina. In ceea ce privesc obiectivele americii le stim! Le cunoastem! Strategia lor este vizibila de la o posta! Nu mai pot pacali pe nimeni!
      Cu Siria nu prea le a iesit datorita rusilor. Cu Turcia la fel. Noi ca si tara suntem exact pe invers decat ar fi trebuit sa fim! In loc sa ne cultivam relatiile economice, diplomatice cu Rusia ,noi suntem niste carne de tun. Doar atat.
      Nu ma poate pacali strategia americana, nici " bunele intentii". Daca aveau atat de multe resurse, ce naiba mai cautau in tarile arabe? Au terminat cu america de sud, au urmat tarile arabe, acum vin spre europa. Bine, unde se poate. Si la noi se poate!

      Ștergere
    2. Exista 2 esece mari:
      - faptul ca nu au putut prabusi Rusia.
      - consolidarea relatiei Rusia China care e marea eroare in gandirea lui Brezinky. Relatia a devenit atat de adanca in cat Rusia ofera Chinei S400, Su35 si mai nou Su57. China la randul ei intelege sensibilitatea Rusiei referitoare la un drum al matasii prin Rusia asiatica.

      Lansarea Silk Road & AIIB e momentul cand BRICS preia initiativa strategica. Din acest moment americanii sunt fortati sa raspunda. Turcia, Iran, Irak, Siria, Pakistan integrate in Silk Road inseamna intoarcerea comertului mondial la fundamentele vechii lumi de dinaintea expeditiei lui Columb.

      Acest shift ar duce la eliminarea relevantei puterii navale pe care sunt capabili sa o proiecteze oriunde in lume.

      Solutia lor e una simpla... haos pe toata linia. Turcia nu mai e utila ca aliat puternic. Solutiile sunt ori vasal neconditionat precum Romania sau haos precum Siria.

      Ștergere
    3. TG, obiectivele LOR care doar crezi ca le intelegi( petrol, resurse) sunt cu totul altele dar pentru asta trebuie sa ai acces la analitica estica!
      Iti spun doar ca planul este ca RESURSELE, mai ales cele organice care au mai ramas(curba descendenta) oricare ar fi ele trebuie sa ramina in pamint iar U-ul 238 trebuie pastrat pentru dupa resetarea constiintei umane pentru instalarea in orbita si pe Luna a generatoarelor de energeie cum el numesc astia verde deoarece aici pe pamint ele au dat-o-n bara, nu sunt eficiente in special din cauza miscarilor atmosferice. Germania care a cheltuit zeci de miliarde in energia verde, intr-un final au realizat greseala facuta si de aceea acum sunt inebuniti sa se intoarca la organice(gazul rusesc), mai ales deoarece proiectul miliardul de aur a picat si el, SINGURUL caz in care s-ar fi putut folosi energeia eoliana si solara.

      Oricum felicitari esti destul de avansat in felul in care mai ales INTUIESTI si vezi lucrurile!

      Ștergere
  5. https://www.zerohedge.com/news/2019-03-22/18-statistics-prove-america-has-become-idiocracy
    In 30 de ani nu vor mai avea oameni decit de nivelul celor care interpretau rolurile din filmul Idiocracy. Vor cade de la sine si o spun unii dintre ei!

    RăspundețiȘtergere
  6. https://www.activenews.ro/externe/Mars-de-proportii-in-Germania.-Zeci-de-mii-de-oameni-ies-in-strada-pentru-a-protesta-fata-de-%E2%80%9Enebunia-chiriilor-cerand-exproprierea-marilor-proprietari-155343

    Romanii nu sufla nici macar un cuvint despre ce se intimpla in germanica mult iubita! Nu mai dureaza mult si vor trebui sa fuga unde vor vedea cu ochii. Cred ca vor fi ultimii care vor parasi vestul!

    RăspundețiȘtergere
  7. Marele Joc al Orientului,inceput la mijlocul sec. XIX, continuua...Stransoarea Anacondei(in jurul Rossiei) e in desfasurare si ea...
    Thalasocratii oculti amerloci au investit mereu in flote navale sau aeriene,dar Pamantul se cucereste doar pedestru sau calare(pe cai de otel).
    De aceea, Rossia va rupe gatul anacondei cand burta ei va fi plina; va lovi curva europeana in Vest si in Sud cu toata forta Ursului si nu se va retrage in barlog decat dupa ce va fi atins aliniamentul Orasului Pacii; atunci cand Dragonul ii va sfasia spatele in Rasarit,impreuna cu Vulturul amerloc care ii va ciugului ochii.
    Chiar vor fi "vremuri interesante", vorba galbejitilor.
    Noi??!!!"Voi, ramaneti cu ce aveti", vorba Creatorului.Ne vor târâ la macelul Contantinopolului, pe unii dintre noi...Sa nu fie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exista nici o strinsoare a anacondei! Asa zisele "comasari" au rol exclusiv COMERCIAL care servesc din abundenta ambelor tabere in mod proportional.
      Chiar si acumularea aurului este o cacialma aruncata electoratului drept FOOD FOR THOUGHT( ceva la care sa se gindeasca "profund" LOL), deoarece nici el nu va mai fi folosit.

      Singurele mari confruntari sunt cele energetice si de schimbarea constiintei omului dintr-una individualista intr-una nematerialista, a lucrului in colectiv. Cu cit rezisti mai mult acestor schimbari cu atit vei suferi mai mult , asa cum foarte clar si pe fata zic analistii planului.

      Ștergere
    2. Ba exista si au definit-o englejii cand erau pe val,dupa sarja cavaleriei Imperiale Britanice in Crimeea, acu mai bine de 160 de ani.
      Totul e un joc de menajerie,inceput in secolul XV, de care rade Creatorul-- asa cum ne-a spus-o.
      Puterile Marii(Britania, Francia, Venetia si Genova) au sustinut cand ocult-cand pe fata trecerea controlului marilor de rasarit ale continentului nostru-implicit, a Drumului Asiei- din mana ortodocsilor in cea a agarenilor, cu intelegerea de a le lasa lor drum liber in Indii.
      Mai apoi, l-au combatut pe Urs de cand acesta a inceput sa ridice pretentii de hegemon la Stramtori, prin guralivul de Petre cel Mare.
      Dar asa cum desantul marin nu are eficienta daca trupele nu castiga lupte pe uscat, nici thalasocratii nu au inaintat preamult pe continent, preferand sa asmuta impotriva-i singurul potential aliat al Ursului cu ar fi putut tine piept asaltulul Maritimilor: Cioara Germana.
      Cand cele doua tari care au nume aproape gemene s-au aliat, Europa a fost a lor: Rusia si Prusia(germanski).Vezi anii de foc 1800-1820; 1850-1880; 1900-1920; 1930-1950.
      Singura politica a Maritimilor in Europa este exprimata KISS (Keep it Short and Simple): Keep the Rusia out(or faraway-my note) and the Germany down.
      Si tu zici ca nu exista The Anaconda Embrace / The Big Chess Levant Game....Mie imi place cum le strica jocurile The Chairman, de acolo, de sus!!!

      Ștergere
    3. Multumesc de raspuns,
      Este foarte frumoasa trecerea in revista a situatiei istorice create in jurul Rusiei incepind cu inceputul secolului XIX insa aia a fost atunci. PLANURILE se schimba! Acum incepind cu anii 1960, in cadrul NOULUI PLAN, de cind Rusia in mod activ a inceput sa se indeparteze de idealurile EXPERIMENTALE PENTRU LUMEA CARE NE ASTEAPTA, bolsevice traseu bine planificat de stapinii banilor si care a culminat cu ETAPA Perestroika, toti urmeaza planul dureros pentru toti,inclusiv elitele, si anume cel sub EGIDA SALVARII PLANETEI, plan care a anulat demult orice animositate REALA asupra rusilor(cea simulata imaginara evident a ramas pentru MARELE COMERT). Priviti-l pe Putin cit de calm este, si mai ales faptul ca ei nu se pregatesc de nici o retaliere, care este OBSOLIT-a! adica depasita si hilara deoarece nu-si mai are rostul in noul TIP DE GINDIRE SI REDISTRIBUIRE ENERGETICA. Se vede deja cu ochiul liber, DACA vrei sa o faci!

      Pregatiti-va sa:

      Salvati in mod ACTIV PLANETA ( o sa ne doara pe toti(fara exceptie) dar din nefericire nici elitele nu o pot da cotita!!)

      POATE nici nu stiti........... dar deja o faceti!


      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)