joi, 30 aprilie 2020

Cum sunteți mințiți

Între unul care îți spune adevărul și unul care te minte, pe care l-ai alege? Între unul care vrea să te salveze și unul care vrea să te omoare, care-i preferatul tău? Sunt întrebări simple cărora te rog să nu te grăbești să le răspunzi. Știu, în clipa de față sunteți convinși că întotdeauna ați alege cu voinicie prima variantă. De fapt, sunteți convinși că n-aveți cum să nu alegeți prima variantă.

Și-atunci vă întreb sincer: cum de l-ați votat pe băsescu? Hai să zicem că a doua oară nu l-ați mai votat, dar prima dată de ce l-ați votat? Cum de l-ați votat pe Plăvan? Și prima și, mai ales, a doua oară? Cum de-ați făcut asta? Iar voi, ceilalți, care-mi veți spune că n-ați făcut niciuna din greșelile expuse mai sus, stai liniștiți că în 2-3 întrebări o să vă arăt că cele afirmate în primul paragraf sunt complet adevărate. Nu trebuie să mă înjurați: ascultați-mi mai întâi argumentele.

Sunt mai bine e de treizeci de ani de când ne-am despărțit de socialism-comunism. Uitați-vă bine în jur: vă place? peste 90% veți spune că nu. OK, atunci uitați-vă în oglindă și spuneți cu voce tare cine e vinovat pentru asta. Dacă la ora actuală sunteți în bătaia vântului și aveți opțiuni limitate în ceea ce privește asigurarea propriei securități și integrități înseamnă că de-a lungul vieții voastre de până acum ați făcut întotdeauna alegerile greșite. Iar greșeala fiecăruia, multiplicată la nivel de masă, conduce la dezastrul în care ne aflăm.

Probabil ați înțeles despre ce e vorba și sunteți gata să-mi obiectați că nu e posibil ca o masă atât de mare de oameni să facă aproape la unison alegeri atât de proaste. Așa e, aveți dreptate, dar cui îi pasă! Încă de la primele alegeri trebuia să înțelegeți că e un mecanism diabolic pus la punct pentru a vă împinge în eroare. Și ar fi trebuit să corectați cumva asta.

Plăvanul, Orban, băsescu, boc și toată liota de pezdeliști aruncați care pe unde, toți au în comun stăpânirea artei minciunii. Uitați-vă la boc: încă e votat și câștigă la scoruri imense în condițiile în care Clujul e un dezastru supraevaluat. Dacă îl întrebi pe un clujean cum e îți va răspunde că trăiește în cel mai cool oraș din sudestul Europei. Dacă însă te vei transforma într-o gâză și i te-ai așeza pe umăr, câteva minute mai târziu ai rămâne uimit: ai observa că fostul om luminos și fericit suferă la fel de mult și din aceleași motive ca tot ceilalți românii. Ba, aș spune eu, el suferă ceva mai mult întrucât birurile Clujului sunt mult mai mari și „taxele” publice și private îl copleșesc, vânzându-i-se același rahat de peste tot. Ce-l face însă pe clujean să fie „fericit”? O iluzie: are impresia că e într-un grup select și că, oricum, chiar dacă suferă, o face pentru a fi la un nivel superior. Și mai e credința lui că, da, suferă, dar ăilalți suferă și mia mult! Însă n-are ochi să vadu cum, câțiva zeci sau sute de kilometri mai încolo viața e mult mai liniștită și mai bună.

V-ați întrebat ce-i făcea pe bugetarii pe care băsescu i-a chelit să fie solidari cu torționarul lor? În vremea lui băsescu veniturile le-au scăzut, în unele cazuri de patru sau chiar mai mule ori. Sunt numeroși bugetari care s-au trezit înainte de reducere cu o pătrime din venitul la care ajunseseră, iar când a mai venit și reducerea de 25% au intrat cu totul în rahat. Imaginați-vă ce dezastru a fost pentru unu' care, înainte de criza lui băsescu, avea un grad de îndatorare de 40! Exact asta s-a întâmplat: s-au rupt norii deasupra lui. Ei bine, cine credeți că era vinovat din punctul lui de vedere? PeSeDe - vorba Plăvanului! Adică ăia care-i măriseră salariul! Când a revenit PSD la guvernare, aceiași indivizi, în loc să fie recunoscători pentru restabilirea veniturilor s-au înhămat la propaganda sistemului ocult de putere care spunea că „Ponta nu le-a mărit salariile în totalitate și că le-a furat banii”. Înțelegeți? Ăla care le dădea era hoț, ăla care le lua era drept. La fel s-a întâmplat și cu salariile medicilor. Dragnea forța mărirea lor pentru împiedicarea exodului medicilor, iar presa urla că hoțul de Dragnea le taie salariile medicilor. Ați înțeles schema?

Și-o să vă mai spun ceva peste care vi s-a așternut uitarea. Mai țineți minte de campania OBLIGATORIE de vaccinare a fetițelor împotriva cancerului de col uterin? Ce, ați uitat? Se întâmpla în 2008, când ministrul PNL al Sănătății introducea o schemă obligatorie de vaccinare a adolescentelor. Un vaccin dubios, interzis în unele țări, despre care nu s-a mai auzit mare lucru și care a produs numeroase probleme acolo unde a fost introdus. Aveți idee cum de s-a ajuns la acel vaccin? Rapandula aia bătrână și hodorogită de Madeleine Albright, în luna mai 2008 a fost la băsescu și Tăriceanu transmițându-le comanda de a introduce în schema obligatorie respectivul vaccin. Fără să crâcnească, ministru Nicolăescu a dat drumul achiziției care să acopere vaccinarea TUTUROR adolescentelor, în condițiile în care nicăieri în lume nu poți vaccina TOATĂ populația. Ei bine, acela e un exemplu în care numeroase mame au făcut diferența, opunându-se vaccinării fetelor lor. Poate îl întreabă cineva pe Tăriceanu ce s-a ales de maldărul ăla de doze de vaccin nefolosite și poate ne spune băsescu cine a plătit „consumația”.

Hai să trecem în prezent pentru a vedea cum funcționează PR-ul sistemului ocult de putere. Se pune la cale o ticăloșie: izolarea bătrânilor în centre specializate. De ce? Probabil pentru a li se lua „maul” mai repede. E scos la înaintare tiripliciul de la Sănătate care anunță că asta urmează. Lumea se inflamează și treburile riscă să scape de sub control. E clar că sistemul trebuie să reacționeze, iar ceea ce urmează e similar pățaniei lui Moțoc. Mediafax introduce „bomba” sub forma dezvăluirii unui material semnat de Streinu-Cercel în februarie, text care fundamentase măsurile de până atunci ale Guvernului. Nu era nicio dezvăluire, materialul respectiv fiind public. Asta i-a permis Plăvanului să iasă și să îndrepte tunurile pe Streinu-Cercel: A nu se înțelege de aici că Streinu-Cercel e un sfânt. Nu degeaba am amintit de faza cu vaccinul împotriva cancerului de col uterin: Streinu-Cercel e unul dintre cei care pe acea vreme tuna și fulgera în favoarea vaccinului și susținea măsuri mai ferme pentru vaccinare.

O altă schemă de actualitate e cea privind „scandalul Ardealului”. De mai multă vreme UDMR se joacă în Parlament de-a autonomia anumitor teritorii românești. E pur și simplu o joacă întrucât orice asemenea măsură e anticonstituțională. Trecerea tacită a „Legii autonomiei Ținutului Secuiesc” reprezintă un accident. Parlamentul se întrunește din an în Paști și, fără doar și poate, o căruță de legi trec total aiurea. La fel s-a întâmplat și acum. A trecut legea autonomiei(dacă nu cumva o fi fost „uns mecanismul” în acest sens) astfel încât Plăvanul a putut să iasă pentru capta atenția opiniei publice, acuzând „vânzarea Ardeaului”. Să mori tu, bă, rață nemțească, să mori tu că te durea pe tine în fund de România? Nu e hazliu ca peneliștii să se dea patrioți în condițiile în care nebunia cu „restitutio in integrum” le aparține în totalitate? Tocmai ei, care-au permis împroprietărirea indirectă a Ungariei peste tot ce mișcă-n Transilvania se dau acum patrioți? Sau pezdeliștii, cei care-au permis dubla cetățenie introdusă de Viktor Orban? Vă mai amintiți că Orban avusese o inițiativă de același tip și pe vremea lui Năstase, iar la replica acidă a premierului român a înghețat orice inițiativă? Sigur c-ați uitat!

Legat de „scandalul Ardealului”, v-am spus și ieri că el a fost menit să acopere protestul Bisericii Ortodoxe legat de introducerea educației sexuale în școli. Aia ar fi trebuit să vă deranjeze!

Iată cum funcționează propaganda, dragii mei. V-am dat câteva exemple ca să înțelegeți de ce faceți greșelile pe care le faceți. Mecanismele propagandei sunt simple și efectele garantate. De-aceea cădeți victime. Aveți doar două alternative pentru a evita dezastrul care vi se pregătește: ori să vă izolați de ea, ori să o cunoașteți în profunzime pentru a nu mai putea fi influențați.

7 comentarii:

  1. Buna seara Dle Dan,
    Daca ar fi sa parasiti Romania definitiv, in care tara din Europa ati vrea sa mergeti ? dar din lumea larga ?
    Daca raspunsul nu-i un secret, va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simplu. Nu plec. Am fost, am înțeles și-mi ajunge. Dacă aș fi obligat, probabil aș alege Africa. Nu-i o glumă!

      Ștergere
    2. @Anonim 30 aprilie 2020, 20:50

      "Daca ar fi sa parasiti Romania definitiv, in care tara din Europa ati vrea sa mergeti ? dar din lumea larga ?"

      Depinde ce vrei sa faci si de modul in care vrei sa traiesti.
      In principiu, se presupune in mod gresit ca cel mai bun trai il ai ca angajat intr-o natiune socialista. Intradevar, intr-o tara ca UK, ai sa ai salarii mult mai mari decat in Romania si servicii muuult mai bune in anumite privinte, dar mai proaste in altele. Ca angajat, ESTI IOBAG LA STATUL SOCIALIST. Cu cat castigi mai mult ca salariat cu atat este taxat mai mult (impozitare marxist-progresista luata direct din Manifestul Partidului Comunist al lui Marx si Engels). "Pentru binele tau evident". Asa ca, oamenii inteligenti merg intr-o tara ca UK cativa ani de zile cu scopul de a strange ceva capital, ceva experienta si mai ales pentru a urma diverse cursuri de specializare care nu sunt disponibile in Romania, dupa care se retrag in alte tari unde isi deschid afaceri. De exemplu prostimea se inghesuie in sudul Portugaliei si al Spaniei unde engleza este "limba oficiala". Cei mai destepti se retrag in tari mai putin dezvoltate dar cu taxe mici, ca Bulgaria sau ca Malta.
      Cel mai bun loc unde sa mergi sa traiesti ca mic afecerist sunt tari cu taxe mici ca Bulgaria, sau cu taxe medii ca Portugalia. Oamenii cu multi bani, isi permit sa traiasca oriunde, de ex in Londra si sa faca afceri sau sa-si investeasca banii orunde sunt taxe mici, in frunte cu paradisurile fiscale. Nu te opreste nimeni sa traiesti in Londra, sa ai productia on lohn in Malaezia si fima inmatriculata in Antilele Olandeze cu actionariat o fundatie non-profit anonima sau nu.
      Inca din cele mai vechi timpuri, la baza civilizatiilor umane stau doua lucruri simple: 1 - finantele (inclusiv formele primitive), 2 - economia, oportunitatile si mediul economic. Cine nu intelege aceste doua lucruri simple, a pierdut deja. De ex, este pur si siplu idiotic sa pleci dintr-un ghetou marxist falit ca UK, o tara in care se fac afaceri trivial si sa te duci intr-un alt ghetou mai falit, cu taxe mai mari si cu o birocratie absurda ca Spania sau Italia. Bogatasii din sudul Spaniei stau unde vor, dar afacerile si banii sunt in Gibraltar nu la comunistii imbecili din Spania.

      Lumea larga nu este disponibila angajatilor, decat celor de top sau cu meserii rare, preponderent cu contracte limitate. Lumea larga este in schimb disponibila afaceristilor si investitorilor care isi aleg locatia dupa doua criterii foarte simple: 1 - sistem de taxare redus, 2 - sistem de taxare teritorial, nu rezidential (cum are si Romania), sau cetatenesc (cum are SUA). Intr-un sistem de taxare teritorial, nu platesti taxe si impozite decat pentru profiturile obtinute pe plan local, acestea excluzand exporturile de produse si servicii. Cele mai cunoscute astfel de locatii sunt Monaco, Gibraltar, Hong Kong, Singapore, Panama, Chile, etc. Depinde de preferintele si buzunarul fiecaruia. Vrei mediu urban dezvoltat? Ai Monaco, Singapore, etc. Vrei pamant si clima tropicala ai Panama, Costa Rica + diverse tari din Caraibe + ... Vrei mult pamant, clima temperata si "primavara perpetua"? Ai Chile. Ca si in cazul de mai sus, cine nu pricepe finantele si economia a pierdut din start. Oriunde. Inclusiv in Romania, inclusiv in EU.

      Dan@Trenduri 30 aprilie 2020, 22:17
      "probabil aș alege Africa"
      Alege Zimbabwe, sau mai ales Africa de Sud. Este bine stiut ca africanii ii iubesc la nebunie pe europeni/albi. Campionii in acest domeniu sunt clanul comunist al bolsevicului Mandela.

      https://www.youtube.com/watch?v=0PcRT_DiotU
      https://www.youtube.com/watch?v=EThwj4NtnvU
      https://www.youtube.com/watch?v=dMuXcUKtzaA
      https://www.youtube.com/watch?v=a_bDc7FfItk
      https://www.killtheboerbook.com/

      Ștergere
  2. Unii dintre noi sunt suficient de experimentați încât prevedem, nu numai că înțelegem, și propaganda și scopurile ei. Nu-i mare lucru pentru că, până la coadă, scopurile sunt tot alea, indiferent de intrigă. La fel propagandă. Culmea lipsei de inspirație a fost incendiul din Fratelli, Bamboo nici nu mai știu și nici nu contează care.
    OK, prevedem, înțelegem, și la ce ne folosește?

    RăspundețiȘtergere
  3. Lumea in care traim e de aproape 2000 de ani intr-un razboi continuu impotriva Adevarului. Cei care lupta impotriva Lui fac lucrarea tatalui minciunii, stapanitorul lumii acesteia, si sunt manati de duhul lui. Lor ( lideri politici si religiosi, celebritati media, sefi de multinationale, personalitati academice, oameni de stiinta si cultura, etc.) li se da puterea de a insela masele si pe cei apropiati si de a face rau, in masura in care il resping pe Hristos. Din inselarea in care se afla, ei vad lucrurile fix pe dos, si anume ca fac un mare serviciu umanitatii si ca sunt manati de intentii nobile. Cred ca extrem de putini dintre ei constientizeaza raul la care contribuie si magnitudinea lui. Cei mai multi cred sincer ca fac binele ( scopul scuza mijloacele... ) din cauza inselarii in care se afla. Priviti numai la istoria ultimului secol, cate razboaie si revolutii au fost pornite prin manipulari/propaganda/minciuni, cate sute de milioane de victime si-au gasit sfarsitul pe mana unor idealisti ( de la conducatori de imperii si tari pana la ultimul executant ) plini de intentii marete dar in totala opozitie fata de Adevar.
    Lupta impotriva manipularilor si a minciunii in general trebuie dusa in primul rand la nivel individual si spiritual. Firea noastra cazuta se indreapta de la sine catre intuneric si minciuna, de aceea au asa mare succes campaniile de manipulare. Numai prin Hristos putem cunoaste Adevarul si libertatea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lumea e la fel cam peste tot.. De fapt vesticii sunt mai reci, mult mai reci. Exista o aparență de civilizatie pt ca au burtica inca plina. Dar daca ii ajunge foamea o sa vezi adevarata lor față.
    S-au vazut si acum cazuri prin azilele de batrani ce prăpăd a iesit..zero empatie. Asta e civilizatia vestului, care e crestina doar cu numele.

    Acu, romanii cat o mai duc asa? Nu-s psiholog, dar din ce vad poporul asta e dispus sa o tot incaseze..la infinit.

    Are nevoie de un lider dur si patriot.
    Dar, acest lider nu va fi lasat sa apară, ca strică jocurile. Deci case closed.

    Cel mai clar exemplu: operațiunea Sparanghelul..de râsul lumii..

    Articolul e bun, dar face referire numai la români.. Sincer, cred ca se aplica tuturor popoarelor.. Dati-mi un contraexemplu.
    Suntem f** la nivel planetar, de niste indivizi organizati al naibii de bine, f bogati si f buni psihologi ai maselor de oameni.. Complet lipsiti de empatie.
    Cum rezolvam problema?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Acu, romanii cat o mai duc asa? Nu-s psiholog, dar din ce vad poporul asta e dispus sa o tot incaseze..la infinit."

      S-au antrenat intens, mii de ani.
      Sluga/iobag este conditia lui de viata favotita. Cum devine slobod cum apare un Visiescu, Ficior, Aiud, Poarta Alba, Jilava, Pitesti, etc.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)