duminică, 15 noiembrie 2020

Flăcările corupției

La Colectiv au murit mai mult de 60 de oameni. Era vorba de un spațiu 100% privat la care s-ar fi putut pune în discuție autorizația de funcționare de la pompieri. Care autorizație se dădea extrem de lax. Nu pentru că era vreo mare corupție la mijloc, ci pentru că, efectiv, nu ne confruntaserăm cu un incendiu de proporții până atunci. Și nimeni nu se gândea că, la un moment dat, un nemernic se va gândi să pună foc pentru a prăji o mulțime de tineri. Ei bine, pentru acel incident Guvernul de-atunci, care, repet, n-avea nicio treabă cu evenimentul, și-a dat demisia. Asta ca urmare a unei serii de evenimente puse la cale de către ONG-urile de presiune controlate de Plăvan via Fundația Soros. Totul, evident, pentru a-i permite Plăvanului să aibă „Guwernerul meu”.

Ce s-a întâmplat după aceea a fost jale. În primul rând, Guwernerul a retras autorizația de funcționare a secțiilor de arși. În loc să investească pentru a aduce la standarde cele secții - care oricum s-au comportat impecabil în cazul arșilor de la Colectiv - ministrul sănătății de-atunci - al cărui nume mi-e scârbă să-l pronunț - a preferat să închidă tot. De-aceea în prezent România nu mai are capacitatea de a „marii arși”, adică oameni care au suferit arsuri pe mai mult de 50% din suprafața corpului. Și de-aceea medicul ars de la Piatra Neamț trebuie dus tocmai în Belgia pentru tratament. Aici nu e vorba doar de costuri, ci, în primul rând, de faptul că o deplasare pe o distanță atât de lungă îi diminuează șansele de supraviețuire.

Iată-ne acum, la cinci ani de la acel incident regretabil.Vă reamintesc că, între timp, s-a mai pus foc și la Bamboo, dar acolo n-a mai funcționat schema întrucât spațiile erau mult mai largi și, în ciuda nefuncționării „paradoxale” a modernului sistem anti-incendiu, nu au existat victime. Așadar, iată-ne acum, la cinci ani de la acele evenimente, cu un incendiu la ATI Piatra Neamț, loc de ultimă încercare de salvare a unor bolnavi grav. Să ne înțelegem bine, spitalul din Piatra Neamț, în ciuda faptului că e FINANȚAT de Consiliul Județean, funcționează sub autoritatea Ministerului Sănătății. Ministerul e cel care l-a evaluat și care i-a dat autorizațiile de funcționare. Dacă mâine decid să-mi fac spital, nu pot funcționa fără autorizație de la Minister. Așadar, răspunderea pentru întregul incident e în curtea Guvernului. Care Guvern o dă cotită la modul imbecil cu odioasa moștenire s.a.m.d. Păi cum mă, la un an de când ați luat puterea prin fraudă voi tot „moștenirea” și „peeseedee” știți?

Dar socoteala nu se oprește aici. La Spitalul Județean din Piatra Neamț erau bolnavi de COVID. De ce, aș întreba eu? Tocmai ce inaugurase Neluțu Spitalul Modular de la Lețcani. Acolo sunt 100 de paturi de terapie intensivă dotate cu ventilatoare. Numai că, surpriză, din cauza potlogăriilor, nu funcționează decât ... 12 paturi(unii spun că 24, dar nu sunt sigur). Să ne înțelegem: un pat de terapie intensivă costă 60 000 EUR. Numai paturile de terapie au costat 6 mil. EUR la spitalul acela. Costul său total a fost de aprox 15 mil EUR. Problema e că, din cauza incompetenței și, probabil, a hoției, spitalul nu funcționează la capacitate maximă pentru a degreva celelalte spitale. Mai mult, sunt voci care susțin că întreaga instalație de oxigen e improvizată, astfel încât se pune în pericol viața celor de-acolo. Dar las zvonurile de-o parte. Cu 100 de paturi ATI funcționale acolo, n-ar mai fi fost nevoie de pacienți COVID la ATI Piatra Neamț. Și, mai mult, fiind un spital nou, n-ar mai fi existat problema infecțiilor nosocomiale.

Să mergem însă mai departe: zece asemenea spitale ar fi costat aproximativ 135 mil EUR, ceea ce e un rahat la cât a împrumutat Cîțu. Termenul de finalizare a unui astfel de spital este de 30-35 zile. Așezate regional, adică unul pentru câte 3-4 județe, ar fi putut acum să absoarbă toți pacienții ATI de COVID din țară. Mai țineți minte ce-a făcut Plăvanul? A inaugurat spitalele de carton în care dorea să bage la pușcărie asimptomaticii și bătrânii. De ce? Probabil pentru a-i extermina eficient. Altă utilitate pentru acele imbecile spitale de carton nu văd.

Într-adevăr, e incomparabilă șpaga care rezultă dintr-un spital de carton - unde se poate fura la umbra percepției publice legate de costurile ridicate ale echipamentelor spitalicești - față de un spital modular unde chiar trebuie să ai echipamente de top.

Întrebarea care se pune este de ce nu există astfel de spitale modulare peste tot în țară? Chinezii au arătat în Wuhan cum trebuie procedat. Astfel au reușit să închidă eficient focarele, iar acum în China te plimbi pe stradă ca omul, nu ca animalul cu botniță. Schema era cunoscută încă din februarie. La fel și evoluția numărului de îmbolnăviri. De ce nu s-a făcut ceea ce trebuie făcut? Am spus-o de-atâtea ori: din cauză de corupție endemică. Ăștia au venit atât de înfometați încât au reușit să fure într-un an aproape cât toate celelalte guverne în treizeci de ani! Iar pandemia, starea de urgență și succesivele stări de alertă s-au constituit în paravane ideale pentru a fura la umbra „urgenței”.

Ce facem totuși cu incendiul de la ATI. Sunt curios, morții de-acolo vor fi înregistrați tot ca morți de COVID? Păgubiții trebuie să dea statul în judecată și să ceară despăgubiri. V-am spus de-atâtea ori: se papă o căruță de bani din veniturile noastre pentru sistemul de sănătate, iar tot sistemul se dovedește a fi o gaură neagră din care bandiții fură cu nesimțire.

Pentru incompetența și banditismul cu care au gestionat situația, în orice țară din lume băieții ăștia s-ar afla în pușcărie, păziți să nu fugă de-acolo, nu ca acum când sunt păziți să nu dea piept cu furia populară. Însă există o mică chichiță pe care probabil o intuiți: fiind slugile globaliștilor, executând pas cu pas comenzile venite pe căi oculte, și-au câștigat dreptul de a fura la liber, fără teama că vor păți ceva. Și, iată, nici când hoția lor se dovedește criminală nu au niciun stres. În schimbul slugărniciei cu care e vând zi de zi li s-a asigurat o super-imunitate.

 P.S. Să nu uit, deja se pune batista pe țambal. Pentru investigarea crimelor de la ATI Piatra Neamț a fost ales ... porcurorul Elodia. Unealta perfectă. Să vezi acum cum, pentru tot dezastrul vina va fi a acarului Păun.

6 comentarii:

  1. Strict lockdowns have devastated millions of families' incomes while failing to bring success in suppressing covid mortality. This failed experiment must be brought to an end.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.nationalgeographic.com/magazine/2020/11/covid-19-could-push-100-million-more-people-into-poverty-feature/

      Ștergere
  2. exact la fel copy-paste ca si in Brazilia acum o luna
    https://youtu.be/bfxmCCDg4SI

    RăspundețiȘtergere
  3. focusul e acu pe cei 30 de ani in care nu s-a facut nimic. Deci Dragnea PSD e de vina.

    Era un comentariu ca e periculos sa faci proteste impotriva guvernului ca poate vine PSD la putere asa ca mai bine stam cuminti :))

    Spitalele de carton is o idee venita pe agenda privata de la OMS, pentru aia de vor refuza vaccinul probabil.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tacerea USR-ului spune multe. Acum nu mai sunt vocali, nu-si mai rup hainele de pe ei, nu mai fac proteste. E simplu: sunt complici si participa activ la punerea batistei pe tambal.
    Sanatate;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Vin alegerile parlamentare. Parca vad navala populara dandu-si ghes sa-i voteze tot pe astia...))))

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)