vineri, 13 noiembrie 2020

Progresism

C
a să înțelegi cât de cretină este ideologia progresistă nu trebuie decât să pătrunzi puțin mai mult sub scoarța ei pentru a descoperi penibilitatea și falsitatea sa. De unde pornește ideologia? De la relativism. Ne spun progresiștii că fiecare are un adevăr al său care este la fel de valid cu adevărurile care înainte erau nemutabile. Postulatul acesta a ajuns să justifice teroarea rasei, gender s.a.m.d. De-aceea un negru ajunge să fie „mai egal” decât un alb, o femeie mai egală decât un bărbat s.a.m.d. Vreți să mă contraziceți? OK, vă voi da și câteva exemple:
- Când la formarea Comisiei Europene se clamează că trebuie să fie X% femei nu e o încălcare a drepturilor bărbaților? Dacă, spre exemplu, bărbații care sunt propuși se dovedesc a fi mult mai competenți decât femeile propuse, acei bărbați eliminați din cauza „corectitudinii politice” n-ar trebui să se considere discriminați? Ba da, dar progresiștii spun că nu-i nicio problemă;
- Când anumite firme(chestie foarte la modă în zona nordică a Continentului) spun că trebuie să angajeze X% musulmani, Y% oameni de culoare, Z% minorități sexuale s.a.m.d. nu putem spune că omul care nu se regăsește în nicio categorie privilegiată este discriminat? Ba da, dar progresiștii spun că nu-i nicio problemă.

Să mergem mai departe. Fiecare are adevărul său, fiecare are „capacitățile sale speciale”. De-aceea profesorul nu-i mai poate spune la clasă prostului că-i prost. Cică el nu e prost, doar că are alte calități. OK, dacă spui că are alte calități și școala nu-i zona lui forte, de ce naiba nu-l zbori de-acolo pentru a-l trimite în instituții în care toți acești indivizi cu capacități speciale să și le descopere. Cică nu-i OK pentru că-i discriminezi. Așadar, pe-o parte spui că au alte capacități, dar pe de altă parte nu faci niciun efort pentru a-i ajuta să și le descopere în instituții de învățământ specializate în care el și cei ca el să se simtă cu adevărat importanți.

S-ar zice că societatea în care fiecare are adevărul său este una liberă. Într-adevăr, conform definiției, mâine mă pot declara Împărat al Universului și nimeni n-are de ce să mă contrazică. Ăla e adevărul meu. Chiar dacă pare de râs, pe această structură s-au dezvoltat toate micro-ideologiile care ne devastează în prezent viața publică și, din ce în ce mai mult și mai agresiv, pe cea privată. OK, păi dacă e așa, ce ai cu cei care spun că virusul nu există, așa-zișii negaționiști? OK, oamenii aceștia, conform ideologiei progresist-neomarxiste, au adevărul lor care nu poate fi contestat de nimeni. Păi și-atunci de ce se fac presiuni pentru punerea pumnului în gura lor? Dacă acum aș scrie un articol în care aș afirma tranșant acest lucru, automat articolul mi-ar fi șters, iar eu aș fi blocat conform algoritmului. Păi de ce se-ntâmplă asta? Vă spun tot eu:la presiunea autorităților progresiste.

Mai nou, s-a inventat o altă armă de lichidat adversarii noii lumi, așa zisul „fact-check”. Câteva găști de corect-politici decid dacă o afirmație de-a cuiva este adevărată sau falsă, iar pe baza deciziilor lor articolul pe care-l publici e blurat sau etichetat într-un anume fel. Poate veți spune că asta se întâmplă din cauza fenomenului „fake news”. În primul rând v-aș atrage atenția că opinia fiecărui individ are aceeași valoare de adevăr conform ideologiei. Astfel, dacă eu și cu tine vedem cum Gigel o pocnește pe nevastă-sa în plină stradă afirmațiile de mai jos au aceeași valoare de adevăr:
a. Gigel a pocnit-o pe nevastă-sa;
b. Nevasta lui Gigel s-a interpus violent pe traiectoria pumnului lui Gigel pentru a fi mutilată.
Ba chiar, pentru a arăta absurdul situației, aș putea spune că mie mi s-a părut că nevastă-sa face tot acest circ pentru a-i face rău lui Gigel. Știu că pare absurd, dar ideologia asta îmi spune.

OK, să presupunem că nu vrem să ducem lucrurile la absurd și agreăm că un grup de oameni independenți are capacitatea de a prezenta evenimentele așa cum s-au întâmplat(cu toate că, din punct de vedere ideologic, așa ceva e interzis). Cum se face că atunci când afirmi că „Trump a câștigat alegerile”, afirmația e considerată fake-news, iar când afirmi contrariul, aceleași instituții spun că e adevărat. Măi să fie! Până în prezent nu s-a anunțat oficial câștigătorul alegerilor astfel încât cele două afirmații n-au cum să fie nici adevărate și nici false. Păi și-atunci?

E evident pentru oricine că așa-zisele fact-check-uri nu-s decât cenzurări în cel mai pur stil comunist. Și, ca să înțelegeți situația, vă voi prezenta un material care mi-a fost livrat de un cititor. Aflu așadar că niște unii care se vor cenzorii oficiali ai României m-au declarat element al propagandei rusești în România. Mă rog, acuza nu e nouă pentru mine, fiind una dintre preferatele neomarxiștilor mioritici. „Dovada” respectivilor care credeți că este? Că mă citează Sputnik. Păi la fel ca Sputnik, m-ar putea cita oricine. De altfel sunt numeroase instituții de presă care-mi preiau materialele, mai ales după ce am permis preluarea liberă a acestora cu citarea sursei. Mă rog, să trecem la tiriplicii noștri care iată ce spun despre mine. În primul rând că eu sunt un ticălos care mă leg de o chestiune din trecut:
„Autorul folosește un punct sensibil din relația româno-americană, performanța nesatisfăcătoare a companiei Bechtel la realizarea autostrăzii A3, pentru a arăta că americanii mint când își asumă construcția unor segmente de autostradă în România. ”

 și continuă prezentând aparent obiectiv situația pentru ca apoi să dea „obiectiv” o limbă în curul Împărăției:

„Este adevărat că o companie americană, Bechtel, a prejudiciat bugetul statului român cu sute de milioane de euro și nu și-a satisfăcut obligațiunea de a construi peste 400 de kilometri de autostradă, finalizând doar 52. Dar e necesar să se înțeleagă, în primul rând, că autorul asociază în mod nejustificat statul american și intențiile sale cu o companie privată americană, iar în al doilea rând, că pentru situația dezastruoasă a implicării Bechtel în România este responsabilă nu doar respectiva companie, sau statul american, după cum ar vrea autorul să se creadă, ci și autoritățile statului român, care nu au luat măsuri în timp util, permițând tărăgănarea întregii situații timp de peste un deceniu. ”

Înțelegeți așadar? Bechtel n-are nicio treabă cu statul american. Doar de-aia Bombonel a semnat contractul fix după aderarea noastră la NATO. Și doar de-aia era Gitenstein non stop la băsescu cu subiectul Bechtel pe masă. Și, desigur, vinovat e păgubitul, adică statul român. Retorică pentru proști.

În final voi afirma doar că trebuie să fii complet idiot să trăiești în disonanța cognitivă a progresismului. E cât se poate de clar că noua găselniță a neomarxismului e una pusă pe fapte mari: asemeni bolșevicilor din care se trag, vor instaurarea terorii și a cenzurii. Iar dacă vă gândiți că e vorba doar de cei ca noi, vă înșelați. În realitate, boții cei fără de creier ai noii ideologii au ca scop cenzurarea nu doar a prezentului, ci și a istoriei. Iar pentru cei care-și pierd capul în lumea digitală, noua cenzură va face ravagii. Vreți să nu fiți proști? Puneți mâna pe carte până n-or s-o interzică tiranii de mucava ai noii societăți totalitare.

4 comentarii:

 1. Trebuie să vă reprezentaţi că economia, chiar şi atunci când o privim ca economie mondială, se află într-o mişcare permanentă, că, aş spune, tot aşa cum sângele curge prin om, aşa şi bunurile ca mărfuri curg prin întregul corp economic pe toate căile posibile. La aceasta trebuie apoi să concepem ca fiind cel mai important lucru în cadrul acestui proces economic ceea ce se desfăşoară în procesele de cumpărare şi vânzare. Cel puţin pentru economia actuală aceasta trebuie să se aplice. Orice altceva ar mai exista – şi vom avea de discutat desigur despre tot felul de impulsuri care sunt cuprinse în viața economică – , orice altceva ar mai exista: economia ca atare ajunge până la om atunci când omul are ceva de vândut sau de cumpărat. Ceea ce se petrece între cumpărător şi vânzător este lucrul către care ţinteşte în cele din urmă toată gândire instinctivă asupra economiei, a oricărui om naiv, şi în definitiv este lucrul la care se reduce totul.

  Să privim deci ce contează atunci când se iau în considerare cumpărarea şi vânzarea în cadrul circulaţiei economice. Lucrul la care ajung întotdeauna oamenii este preţul unei mărfi, al unui bun. Problema preţului este acea problemă la care trebuie să se reducă până la urmă cele mai importante dezbateri economice; căci în preţ culminează tot ce este de fapt activ în economie ca impulsuri, ca forţe. Va trebui aşadar să tratăm întâi problema preţului; dar problema preţului nu este deloc una foarte simplă. (Rudolf Steiner).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da. Banii au o energie a lor. Care nu ar trebui sa fie oprită, stocata in banci. Dar camatarul ce s-ar face?
   E o carte interesanta:" Domnia cantitatii si semnele timpurilor", de Rene Guenon. Cu cat coborim in materie, atasandu-ne de ea, cu atat calitatea dispare, incercand sa o inlocuim cu cantitatea. Mult si prost, pentru ca e concurenta acerba pentru pietele de desfacere si marketingul este de fapt o metoda de manipulare.
   Ne ingropam in marfuri si murim flămânzi. Pentru ca latura noastra spirituala are nevoie de calitate.
   Din nefericire, spiritualul a devenit si el un spatiu al domniei cantitatii. Tot mult si prost.

   Ștergere
 2. Un exemplu de indoctrinare l-am primit chiar de undeva din apropierea mea. In familie, adica. Cineva mi-a spus ca admira mult o doamna de etnie romă, activista scolita prin Anglia. Doamna merge prin scoli si le vorbeste copiilor despre egalitatea romilor cu
  " albii".
  Am intrebat de ce totusi acesti activisti nu merg in zonele sarace, sa alfabetizeze si educe copiii de romi, pentru ca doar prin educație romii nu ne vor mai privi de sus. Am avut in viata si colegi romi la scoala. Ne intelegeam bine cu ei.
  Este bine stiut faptul ca prostia si trufia merg mana in mana. Tocmai de aceea este nevoie de educatie. Acel kitsch afisat al romilor bogati denota tocmai lipsa de incredere in propria valoare interioara. Sunt atat de multi romi talentati, incat nu ne-ar interesa deloc fațada aceea cu turnulete, pagode si sclipici de paiete pe care o afiseaza. Sunt oameni ca si noi. Unii iubesc balciul, altii au valoare si si-o etaleaza diferit: prin arta. Odinioara era si prin meserie, dar multe meserii au disparut.
  Am citit ca au fost date sume uriase pentru pregatirea unei categorii de romi care apoi sa-i ajute pe cei din etnia lor sa se integreze.
  Nu se prea vad rezultatele...
  Romii au invatat de la evrei sa faca scandal. Nu-ti mai poti apara drepturile, ca esti rasist!
  UE si-o va lua in nas! Mila prost inteleasa devine un fel de " a duce traista saracului".

  RăspundețiȘtergere
 3. Noua oranduire are ca subiect de nisa ....minoritatile de orice fel ! Fiindca astfel distruge bazele unui sistem bazat pe o gandire naturala ! Ei vor nu doar ca exceptia sa confirme regula ,ci sa o si faca !

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)