joi, 14 octombrie 2021

Politica la zi


Plăvanul stă mai mult plecat din țară. E precum Ceaușescu în ultimele momente ale mandatului său. Orban e aproape plecat din PNL. Chiar dacă nu pleacă, el, alături de majoritatea celor din partid, fac opinie separată. Cu siguranță că s-a pierdut „butonul” de control al acestei mase. Iar acel buton era esențial pentru încropirea unei majorități de strânsură. 

N-are nicio șansă să poată face Guvernul” - le-ar fi spus Plăvanul celor care i l-au înaintat în plic pe Julien, băutorul de pipi. „Tu doar numește-l! De restul ne ocupăm noi.” - ar fi fost răspunsul primit. Așa a apărut piticul peltic și penibil ca nominalizare de premier. Și curcile se crucesc. Cum poți pune premierul de la un partid care la alegeri a luat 15%? E caz tipic de suspendare. Poți să-l pui doar dacă are o coaliție în spate, nu așa la mișto.

Când i s-a cerut să-l numească pe Julien, Plăvanul s-a gândit că împușcă doi iepuri dintr-o lovitură: pe de o parte răspunde pozitiv unor comenzi cărora nu le mai răspunsese de mult, pe de altă parte își va crea premisele re-numirii lui Vasilică după ce va pica Cioloș. Așa s-a gândit el. Dar cum s-au gândit cei care l-au propus pe Cioloș? O să rămâneți surprinși.

Câțiva băieți finuți merg să toarne miere în urechile celor care-i ascultă. Îi ascultă deoarece se află pe un buton al unei telecomenzi, iar „băeții” au adunat în disperare de cauză toate telecomenzile. Așadar, ce spun băieții ăia isteți? Pesediștilor le spun că oricum nu au șansa să ajungă la putere și că dacă ar vota un asemenea guvern ar avea pe cine să-și pună tunurile, crescând așa cum au crescut în 2016. Mai mult, ar putea să-și pună chiar și un vicepremier, la fel ca la primul Guvern Cioloș. Peneliștilor le spun aceeași chestie, anume că introducând oameni în Guvern ar putea să fie în același timp și la putere și-n opoziție. UDMR-ului nu trebuie să i se spună nimic, ci doar numărul ministerelor alocate. Acolo totul e pe bază de pragmatism. 

Scenariul în care se instalează un absolut ilegitim Guvern Cioloș 2 nu este unul atât de îndepărtat pe cât ați crede. Băieții din umbră lucrează inclusiv la generarea unei stări critice, astfel încât să se forțeze formarea unui guvern. Cum Cioloș e singurul care „are o structură formată” se va spune că n-avem ce face și că trebuie să se voteze „răul cel mai mic”. Cine va vota în Parlament? PNL-ul, prin aripa telecomandată de Plăvan, UDMR-ul, USR și o parte din PSD. Așa, mai pe ascuns, în timp ce Ciolacu va înfiera revoluționar. Nu știu dacă se reuși asta, dar pe acest scenariu se lucrează. Și vă spun încă de pe acum că au o structură puternică în subsolul scenei!

De ce se întâmplă ceea ce se întâmplă? Sunt multe cauze, în principal externe. Plăvanul e pe nisipuri mișcătoare și nu se vrea plecat de la măcelărie. E dispus să facă orice sacrificiu, inclusiv să-și vândă partidul și puterea pe care-o deține. Compromisul cu Cioloș l-a făcut din același motiv. Îi este frică deoarece nu e nevoie decât de o simplă investigație onestă pentru ca întreaga familie prezidențială să schimbe cele șase case pe-o celulă. În plus, în ultima perioadă a prins o frică maladivă de revoltă. Caută cu disperare orice eveniment extern pentru a se afla cât mai departe de țară. Trăiește într-o continuă angoasă simțind că ața de care se mai ține e din ce în ce mai subțire.

Dar care-i totuși miza unui Guvern USR? E simplă. Ca și la primul mandat se urmăresc câteva chestii strategice care, odată făcute, sunt imposibil de reparat. În primul și-n primul rând e vorba de legile justiției care ar desființa SIIJ și ar reface sistemul odios al DNA-ului Kovesist. Apoi o privatizare rapidă a tuturor companiilor de stat. Acum, în plină criză, pentru că se face pe bani puțini. Și-apoi se mai dorește „progresivarea” cu forța a societății. Așa cum botnița a fost pusă prin lege, la fel și ideologia LGBT va fi implementată legislativ. Scurt și rapid. Deja se văd acțiunile. Nici măcar n-au fost aduși la putere și au început atacul la Biserica Ortodoxă pe baza unor acuzații hazlii, făcute de un limbric cică „infiltrat”. Scenarii ieftine bune pentru proști!

Franța acționează în România prin intermediul DGSE, ajunsă acum cea mai influentă agentură de aici. Dacă serviciile americane intraseră „la rupere” bazându-se pe suportul politic, francezii au stat discreți și au încercat să nu-i deranjeze pe americani. Însă, în acelaș timp, și-au construit pilonii de aici. Cioloș, Clotilde Armand și restul găștii sunt oamenii intimi ai DGSE, protejați cu „umbrela nevăzută”. Toți acești piloni au crescut prin crăpăturile lăsate de americani. Însă, după „marea retragere”, ciupercile halucinogene franțuzești au ieșit din tranșee pentru a prelua țara. Despre asta este vorba pe scena noastră politică. 

Trebuie remarcat că toată structura implementată de francezi n-ar fi fost posibilă fără racolările de la vârful sistemului: Coldea&Kovesi. Kovesi a avut triplă comandă la DNA. Pe de o parte răspundea strict la ordinele americanilor - care desenaseră structura de forță și, pentru supervizare, se instalaseră cu birou în clădire - dar, în același timp, și ordinelor franceze și germane. Mai țineți minte dosarul EADS? Puțea înfiorător a corupție generalizată, dar a fost acoperit de curul cel mare al Ciorduței. Și nu numai. Există numeroase dosare cu cântec făcute de Ciorduța celor care riscau să slăbească anumite interese franco-germane. Pe parcursul carierei sale, Ciorduța a fost agățată de francezi. Jocul transparent s-a văzut la votul pentru funcția de procuror european, atunci când Franța și-a retras propunerea. Mai țineți minte? La fel și-n ceea ce-l privește pe Coldea. La un moment dat s-a aflat și el pe lista scurtă pentru șefia serviciului secret european, care însă nu s-a mai înființat.

Plăvanul asistă neputincios și, în același timp, cu teamă. Are câteva bube pe care francezii nu sunt dispuși să le ierte. De-aia teama și de-aia comportamentul specific unui cățel teleghidat. 

Scena politică autohtonă este într-o stare deplorabilă. În condițiile în care nu mai există protecție internă în România, nu poate exista nici politică națională. Golanii de pe tot mapamondul  își fac de cap întrucât sistemul nostru este penetrat prin toate părțile. Culmea e că partea onestă din servicii așteaptă reforma din partea politicienilor, în timp ce politicienii o așteaptă de la servicii. Care servicii sunt penetrate precum un ciur. Și-atunci?

Soluția nu poate veni decât dinspre politică, însă sub nicio formă din partea sistemului actual. Ceea ce vă spun nu vă va plăcea, dar e pura realitate: cât timp sistemul democratic persistă, nu se va mișca nimic în țara asta. Pentru ca România să redevină suverană are nevoie de o dictatură având acest scop, de recucerire a independenței. Fără un om politic hotărât nu vom mișca nimic.

E tragic ceea ce afirm, dar asta e realitatea. Din păcate, lipsa noastră de implicare ne-a adus aici. Ca să ai democrație trebuie să ai participanți la ea. Care-s jucătorii noștri democratici? Oamenii care refuză să iasă la vot și-i înjură pe politicieni? Cei care se cufundă în fotoliu înjurând cu telecomanda în mână? Frustrații de Facebook? Nu încercați să mă contraziceți că știți bine care-i adevărul. 

Societatea noastră civilă sunt ONG-urile de „ciupeală” gen mizeria lui Niku Shordan sau cele ale lui Barna, Ghinea&comp. Oamenii și interesele lor reale nu sunt prezenți, iar asta se răzbună. Pentru că așa de fiecare dată avem de ales între două tiranii: una zis democratică în care societatea e acaparată de interesele celor care știu să manipuleze societatea civilă, iar alta dictatorială, în care un grup capturează statul. Din păcate, fără o implicare reală de la firul ierbii vom pendula între cele două valori ale acestui binom mizerabil.

33 de comentarii:

  1. Spui: "pt ca România să redevină suverană are nevoie de o dictatură având acest scop, de recucerire a independenței. Fără un om politic hotărât nu vom mișca nimic".
    Ok.
    Uite, eu nu mi-am anchilozat gândirea în paradigme "corecte". Conceptual, poate ader la asemenea scenariu radical. Dar din sumedenia de întrebări ce s-ar putea pune, selectez doar două:
    1) Crezi că există "om providențial", care, obligatoriu, ar trebui să fie susținut de o echipă cel puțin la fel de "providențială"?
    2) Cine crezi că ar recunoaște, pe plan european sau internațional o asemenea guvernare "ex abrupto"?
    Fără aceste rezolvări (care lipsesc până și teoretic) tot discursul e inutil, bun doar pentru a alimenta, ocazional, voturi populiste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ți-am răspuns în concluzia articolului: „Pentru că așa de fiecare dată avem de ales între două tiranii: una zis democratică în care societatea e acaparată de interesele celor care știu să manipuleze societatea civilă, iar alta dictatorială, în care un grup capturează statul.”
      În ceea ce privește recunoașterea europeană, nu știu cât mai merită. Dar, așa, ca exercițiu, zic să te uiți puțin la Ungaria. Ți se pare că nu-s recunoscuți?

      Ștergere
  2. Istoria noastra ne arata ca am functionat in cadrul interesului national cand am avut un om puternic la carma .Dar acum unde sa l cautam ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ar fi nevoie de o dictatura. Nu ar trebui decat sa se aplice atât legile democratiei si drepturile omului, ale copilului si chiar ale animalelor, cat si cele divine, ale bunului simț. Imagineaza-ti o dictatura in care Șoșoacă pune mâna pe ghioaga si incepe sa expulzeze ungurii, tiganii, evreii...etc
    Pentru ca in halul de frustrare in care au fost adusi romanii mințiți ca numai " oculta" si strainii sunt vinovati de degringoladă, Șoșoacă ar avea sansa sa joace rolul Ioanei D'Arc de România dar nearsa pe rug, ca nu e proasta.
    Până s-ar prinde romanii ca au fost folosiți, ar curge mult sânge.
    Minerii au fost adusi la Bucuresti tot cu discursuri populiste. Sunt la modă discursurile. Nu trebuie decât sa-ti pui ie, suman, ițari si clop sau alta caciulă sau basma romaneasca. Si sa urli antistraini. De parca parvenitii nostri ar fi negustori cinstiti.
    A propos de " oculta"...Imi amintesc de un consilier al lui Dragnea, sau al PSD, nu mai stiu exact ce rol la circ a primit, prins cu tablouri si lingouri pitulate prin cavou. Stiu unii sa subtilizeze si sa oculteze obiecte de valoare, incat Soros isi poate freca mainile satisfacut. Nu trebuie sa faca mare lucru pe plaiurile mioritice. Fac romanii parveniti singuri
    De la firul ierbii schimbare? Cum? Eu sunt unul din oamenii de la firul ierbii. Nu m-am cocoțat prin politica pentru ca nu ma bag unde nu ma pricep. Dar fac ce stiu eu sa fac, potrivit legilor si drepturilor omului, copilului,animalului si potrivit legilor bunului simț, legi divine. Problema e in vârf. Peștele e atât de imputit, încât ma mir ca nu murim toti de la duhoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiu ca acest comentariu va fi probabil cenzurat sau nici macar afisat. Dar singura solutie viabila, si asta pentru orice Stat modern, este Fascismul. Dar nu Fascismul despre care te educa Hollywood. Daca studiati Fascismul, veti vedea ca nu are o reteta unica pentru toate popoarele. Nu este doar un alt ism. S-au scris carti multe despre asta.

    Cautati-l pe Cultured Thug. Nu mai face materiale video din cate stiu, dar ce a facut pana acum e suficient sa dea o intelegere. Cred ca il gasiti be bitchute.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fascismul e un comunism întors pe dos: nu mai ai prorietatea în mâna statului, ci în mâna unor corporații private care execută întocmai ceea ce le cere statul. Avantajul este acela că, nefiind de stat, corporațiile respective își manageriază bine resursele în ceea ce privește scoaterea profitului. De asemenea, statul le impune intrarea în zone mai neprofitabile pentru a profita de profitul lor.
      Sună într-un fel pe hârtie, dar în realitate e un dezastru. E fratele comunismului, crede-mă!

      Ștergere
  5. Si de ce ne-ar trebui recunoastere europeana? Sau americana? Sau ruseasca? Iesim frumos din mUE, nato etc si ne vedem de treaba noastra! Nationalizat tot, petrol, gaze, toate resursele, expulzati omv, enel, eon, erste, raiffeisen etc. și gestionat totul in interesul românilor!
    Acum vreo 10 ani parca, Argentina le-a spus celor de la repsol: de maine nu mai existati la noi in țară, si aveti 24 de ore sa va imbarcati in ce avion vreti voi spre Spania. Nu mai spun ca in Chile sau Argentina nu prea vezi supermarketuri străine, au magazinele lor, cu produse locale... Valabil pentru mare parte a Americii de Sud.
    Unii ar spune ca ar intra cu armata peste noi! Nu cred, in 2021 nu prea mai au cum. Ar vrea ei, dar va trebui pastrata totusi o aparenta, nu suntem irak sau Afganistan sa ne invadeze americanii sau francezii sau germanii sau rusii...
    Clar ca vor fi presiuni, dar dacar s-ar gasi niste oameni cu ooă le-ar putea gestiona cum trebuie, in stil elvetian. Suntem deschisi, colaboramn cu toata lumea, dar dupa regulile noastre.
    Vor gaze, petrol, paduri? Ok, le dam, dar noi le exploatam și le dam la prețul corect... Cum le-a zis Putin suedezilor... Vreti lemn din Rusia? Ok, va dam, dar la preț de mobila finita... Nu le-a mai trebuit!
    Pentru un asemenea scenariu de reala independenta trebuie totusi sa ai la conducere patrioti, naționaliști si nu cativa, ci toți!
    E totuși un mister cum imbecilii astia de francezi, prosti de bubuie, au ajuns sa faca si sa desfaca la noi... Poate pentru ca suntem mai prosti decât ei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un sef greu din structuri cu multe stelute pe umar zicea cu gura lui plina - suntem stransi de coaie cu lanturi din prea multe capitale si nu putem face nimic pentru noi
      Romania nu mai are de mult suveranitate si independenta in modul real, iar patrioti adevarati in structuri - extrem de putini si nu prea conteaza sau nu au acces la decizie

      Ștergere
    2. @A
      "Vreti lemn din Rusia? Ok, va dam, dar la preț de mobila finita... Nu le-a mai trebuit!"
      Nu este vorba de patriotism desi Putinache evident se infoiae in pene. Este pur si simplu posibilitatea de a negocia acordata de aceste vremuri tulburi in care rusii fac bani cu nemiluita de pe urma gazului CHIAR si in conditiile in care nu suplimenteaza volumul de gaz iar NStream doi inca este pe butuci, in asteptare.
      Asta da afacere, sa te umpli de bani in mod RECORD!!! in conditiile in care vinzarile sunt neschimbate.

      Ștergere
    3. Taranii nu au demnitate, au doar instincte animalice. Ceea ce propuneti nu se poate realiza pentru ca nu mai exista boieri (nobili) romani. Boieria presupune sa ai un sistem de valori pentru care esti dispus sa mori, nu are legatura cu averea. Numai boierii au ouă.

      Ștergere
    4. Cel mai bun comentariu! Aș vedea un premier foarte bun în domnul Adrian Câciu și un președinte prezentabil și capabil în Luis Lazarus. Sau vrem de la ,,firul ierbii" teoretic, iar practic să ne paraziteze aceiași păduchi pe care-i știm de 32 de ani?

      Ștergere
    5. Cunosc cateva zeci de oameni cu "ooa" asa cum spui. Si stiu ca as mai avea acces la alte cateva sute. Problema nu sunt elitele. Din acelea inca mai avem (ca in fata sunt protejati doar idiotii este o alta discutie). Dar nu avem un serviciu secret care sa-i apere si sa le tina spatele pentru a nu fi eliminati in secunda doi iar populatia imbecilizata nu va suporta curba de sacrificiu care este inevitabila intr-un asemenea demers (ne-am trezi peste noapte izolati si sanctionati de am ramane si fara hartie igienica).

      Este important sa invatam si din experienta altora. Putin abia dupa 10 ani a inceput sa vorbeasca si nici acum nu este complet liber.

      In contextul actual, intern si international, suveranitatea este un subiect bun pentru o discutie academica dar o utopie in practica.

      Plandemia este globala. Suveranitatea este o iluzie. Poate deveni realitate numai de la 300 de tarie in sus.

      Ștergere
  6. Am înțeles concluzia dihotomică. Întrebam dacă chiar crezi că există, real, valid, pragmatic, un personaj + grupare capabili de realizarea ideii...abstracte.
    Orban, ca și Erdogan, oricât de controversați sunt prin promovarea sistemului "iliberal", nu sunt, de facto, dictatori. Au tot fost realeși, alegerile recunoscute extern, deci au legitimitate.
    Ori n-am înțeles eu exact ce transmiți, ori ai ales cam grăbit termenii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O grupare având scopul preluării puterii nu există. Personaje care să acceadă la vârf cu scopul suveranizării, de asemenea nu văd. Și nici nu cred că pot apărea așa, din senin. Dacă nu ai un minim exercițiu al puterii n-ai cum să te faci dictator peste noapte pentru că pici în penibil.
      Partea proastă e că nici pe partea cealaltă - adică pe cea a democrației - nu văd absolut nimic. Partidele noastre sunt niște caricaturi, iar ipochimenii care le populează niște penibili.
      Într-un fel are dreptate Plăvanul: suntem o națiune eșuată. Asta dacă nu cumva s-o trezi brusc civismul în români. Să sperăm că „spălatul la lighean” și căldura lipsă la prețuri enorme le vor trezi brusc instinctele civice.

      Ștergere
    2. Am priceput. Ești totuși realist.
      Personal susțin ideea de suveranism, dar am mari dubii că ea ar putea fi împlinită de un om "providențial" (probabil ai scris mai mult dintr-un puseu aspirațional).
      Și chiar dacă ar aparea o asemenea personalitate, n-ar avea nicio șansă fără o echipă sudată și dedicată.
      Poate evenimentele astea disruptive să propulseze un posibil nucleu..n-aș nega total eventualitatea.
      Sunt doar sceptic, la noi lipsește apetitul pentru revoluții.

      Ștergere
    3. @Hayde: Esti amuzant cu: "alegerile recunoscute extern, deci au legitimitate"

      Ștergere
  7. Democrație ar însemna oameni grupați pe meserii, domenii de activitate, pasiuni, care nu se tem să discute chestiuni serioase ale societății și lumii în care trăiesc și să ia decizii pe care să le facă cunoscute, să le susțină și să se lupte pentru ele. Experiența mea din ultimii 30 de ani îmi arată că românii nu au dorința grupării pentru a se apăra, a lucra, a promova ceva al lor. În ce privește politica, aici ar fi nevoie de depășirea unor idei parazite ca aceea că politica este ceva murdar pe care românii trebuie să îl evite sau că trebuie obținute rezultate foarte repede. După aceea ar fi nevoie de organizații de antrenament pe chestiuni ce vor fi valorificate ulterior politic cum ar fi chestiunile istorice sau de limbă națională cu aplicabilitate practică mergând de la discuții și seminarii la articole și postari în mediul electronic pentru promovare și apărare. Ca să avem rezultate în mediul politic ar trebui să avem o mișcare continua în societate într-o direcție în care să meargă ulterior politica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, dle Unknown. Nouă ne lipsește major capacitatea organizării în apărarea / promovarea unui țel comun.
      Poate pentru că suntem latini, individualiști și orgolioși (pe de o parte) și balcanici - leneși și nepăsători (pe altă parte).
      Măcar în on-line s-ar putea încerca totuși o sistematizare a ideilor.

      Ștergere
    2. Găunos mod de gândire! Cu gânditori ca dvs nu ajungem nicăieri.,,Avem nevoie de antrenament pe chestiuni ce vor fi valorificate ulterior politic cum ar fi chestiunile istorice sau de limbă națională cu aplicabilitate practică, bla,bla,bla." Domnule gânditor, poporul are nevoie de BANI urgent, pentru că moare de foame și de frig nu de palavre ,,în mediul electronic"!

      Ștergere
    3. La Bucuresti este razboi puternic intre titani, romanii stau si se uita mai mult cu frica, Casablanca 2 sau ceva similar ...

      Ștergere
  8. Observatorul blogului ochelaristilor care santeti14 octombrie 2021 la 16:23

    Habar n aveti cu admn.in frunte !
    Nici ce inseamna comunism nici de ce a zis muie stat esuat.
    Comunism _ Antisatanism - adica toti santem copii lui Dumnezeu,egali.
    Stat esuat_ adica care nu ia executat ordinele lui,Fuhrerului si acum este pedepsit de el pt. asta.
    Pacat ca ploua de rupe in toata tara si le da peste cap _valul 4_ deoarece ploaia combate efectele gazarii care declanseaza valurile.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt multe variante. Doua îmi vin acum în minte. Varianta Călin Georgescu cu Proiectul de tara și a doua sistemul meritocratic propus de Laurențiu Primo din Brașov. E rău că nu avem niciun plan de dezvoltare durabila. Încercase Dragnea unul dar s a ales praful.

    RăspundețiȘtergere
  10. Renuntati sa mai visati ca tara este democratie, este o dictatura feroce a serviciilor si ministerelor de forta, suntem doar unii pe plantatie si atat. Nu exista drepturi in Romania si nici cine sa le apere sau oromoceze cu adevarat
    Tara e condusa de prin alte parti, chiar aia din servicii au recunoscut cu gura lor, in niste imprejurari, ca sunt stransi grav de coite cu niste lanturi din niste capitale
    Patriotii sunt prea putini si nu conteaza
    Dar toti care au tradat acest pamant sfant vor primi exact ce merita - blestemul ca si-au tradat neamul si tara

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai gruja la blesteme, ca se intorc, ca nu doar serviciile si masonii sunt vinovati de dezastru. Si trufia romaneasca de " popor ales" si
      " cel mai credincios" este piatra de moară legata de picioarele romanilor. Sa stai degeaba si sa te autoproclami popor ales este dovada de prostie si trufie si poporul atrage forte asemanatoare in structurile care il guverneaza.
      Ortodoxia este frumoasa, simpla si la indemana oricui. Pacat ca romanii au pierdut contactul cu realitatea si nu observă ca tara e pe ducă.

      Ștergere
  11. Eu cred ca plavanul a incercat sa-l traga in capcana pe Ciolos fiind convins ca acesta nu va putea face un guvern atata vreme cat este el la tabloul de comanda ...binenteles ca intermediar deoarece reteta vine din afara...numai ca aceasta capcana ii creaza lui Ciolos o statura de mare om politic deoarece va fi perceput in popor ca singurul care si-a luat responsabilitatea guvernarii tarii in aceste momente dificile...iar la alegerile prezindentiale di 2024 va fi castigator detasat.Am in vedere si programulpolitic al USR , care este criminal daca se aplica mai ale pe partea sanitara ...

    RăspundețiȘtergere
  12. Voi chiar nu intelegeti de ce este promovat atat de agresiv liberalismul in lume ? Chiar nu va dati seama ca solutia nu sta intr un singur om si ca in momentul de fata exista suficienta dictatura pt a rezolva in mare, multe dintre problemele noastre ca natie. Problema e cu naivii conducatori care se lasa foarte usor pacaliti. Sa nu creada cineva ca pt noi ca natie nu a fost facut un profil psihologic! Pe scurt, solutii sunt, dar istoria ne spune ca cei care ne conduc (din tara) prefera comoditatea in interes propriu ... sa o spun elegant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Normal ca ne-au facut un profil psihologic...Tinuti in colivie de comunisti, privati de adevarul de dincolo de granite, romanii s-au repezit spre cele mai nebunesti cai spirituale existente pe pamant. Si spre importurile de porcarii la care visam din colivie. De la samanism, la astrologie chinezeasca, zen si reiki,alchimia spirituală a lui Oreste,yoga mincinosului si impostorului Bivolaru. Un popor crestin trebuie sa invete cum sa-si curete singur petele, nu sa viseze la cai verzi pe pereti. Cu televizorul si internetul au mintit poporul. Pentru ca falsurile spirituale asa s-au răspândit. Locul in top al lui Dan Senzationescu a fost luat de A3, unde măscăricii isi vând iluziile la ore de maxima audienta. Si de B1, unde Alina Bădic primeste bani pentru informatii inutile.
      Sa facem rating vanzand rahat e deviza televiziunilor post revolutie! Si...iata-ne! Un popor debusolat care nu pricepe cu ce a gresit. Cu agricultura la pamant, educatie cu miniștri schimbati anual, sanatatea vai de ea!
      Planul a fost sa ne trezim abia dupa ce nicio palma de pamant nu ne va mai apartine. Au cam reusit, nu?

      Ștergere
    2. Cand o sa incetati sa mai cautati vinovati atunci va fi un pas urias pt noi toti spre a merge inainte. Trebuie sa intelegem ca nu prea conteaza cine e vinovat. Conteaza ca noi nu reusim sa ne adaptam in lumea impusa de ei. Solutiile punctuale, transformarea dezavantajului in avantaj, lucrul in echipa, intuirea viitorului acestea ar putea fi solutii pt noi. Vanatoarea de vrajitoare ne este indusa in planul lor, in urma crearii profilului psihologic. Dar pt ca nu vrem si nu avem curaj de a schimba ceva, aceste cuvinte vor ramane doar comentarii uitate pe net.

      Ștergere
    3. Apropo, ca sa intelegeti. Crizele si haosul sunt intentionat aduse periodic pe piata deoarece de pe urma lor se genereaza cele mai mari profituri.

      Ștergere
  13. Susțin! Chiar diplomă de politician!
    Dar cu reguli de tragere la răspundere!🥳

    RăspundețiȘtergere
  14. Revolta sociala cred ca e inevitabila. Problema cum va arata nucleul emanatilor si mai ales daca populatia inca mai vrea o tara ca afara. O expresie perversa care creeaza favorabilitate strainilor.

    Acu ceva timp eram in contradictie cu diversi oameni de bine care considerau ca politicienii si birocratii romani is piedica da ne vor salva Europa strainii occidentul etc... care ne vroiau binele :))

    Daca mai exista idei din astea cretine in societate orice guvernare de mana forte va fi izbita de masa asta pana va fi zdrobita.

    Primo nu e o solutie pentru ca e suficient de destept sa nu se bage in fata. Daca voi credeti ca lumea vrea meritocratie.... aberati. Aia vrea doar o minoritate competenta.

    C. Georgescu vrea puterea are si ceva suport pe la servicii. Planul apa hrana energie e cam subtire spre abstract in conditiile in care multi romani vor malluri si supermarket-uri pline.

    RăspundețiȘtergere
  15. Aveti dreptate. Sunt lasi, fricoși, tradatori, nu sunt naivi. Unii chiar cred in liberalism, neoliberalism ....Treaba cu conducătorii la noi e veche, de pe timpul lui voda Lapusneanu care în Moldova pentru a rămâne Domn și-a darâmat cetatile, iar în Muntenia, Constantin Brâncoveanu a preferat să pună capul pe butuc decât să moară cu sabia în mână. De atunci întotdeauna ocupanții au cautat și reușit de cele mai multe ori, să înabușe orice urmă de demnitate a poporului nostru. Se pare că ne-au bagat frica în oase și până nu vom reuși să ne-o înfrângem nu avem nici o șansă. Trebuie să începem a spune NU oricărei dorințe a ocupanților, indiferent de consecințe.

    RăspundețiȘtergere
  16. dictatura poate fi un mijloc, nu un scop.
    si acum avem dictatura si am tot avut. cea de acum este un mijloc, alaturi de plandemie, razboaie, transgenderism, combaterea schimbarilor climatice,etc spre "noua normalitate".
    lipsa de implicare, in multe cazuri, vine dintr-o intelepciune mioritica (nu este bascalie), o intelegere ca ceea ce se petrece in aceasta lume este mai presus de noi, nu este important sa transformi lumea ci felul cum te pozitionezi fata de aceasta; nu suntem de aici, doar pribegim pe aici.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)