miercuri, 3 noiembrie 2021

#Rezistența (4) - revolta

Revenirea treptată la normalitate a comunităților rețelare determină două fenomene. Pe de o parte o disperare din ce în ce mai mare a statului împotriva „rebelilor”, iar de partea cealaltă o radicalizare a acestora. Pe măsură ce comunitățile sunt mai radicale, culmea, se produce o mutare a multor indivizi din tabăra idioților utili în cea a comunităților. Este mișcarea naturală, specifică celor care se trezesc.

Așa cum v-am explicat în episodul anterior, chiar dacă omului îi este implantată prin intermediul educației o anumită ideologie distructivă, chiar dacă se profită de sângele „care fierbe” al tinerilor, la un moment dat o mare parte din oameni se trezesc. Trezirea e fenomenul specific trecerii la maturitate, atunci când omul realizează finitudinea vieții pământești și când încearcă să-și găsească „rostul în viață”. Cu alte cuvinte, atunci când individul capătă o perspectivă asupra vieții pământești, apar primele întrebări despre sensul vieții și rolul nostru pe acest pământ. Acestor întrebări nu le poate răspunde societatea actuală care, în esența ei, este stearpă. 

Ideologia caută să-l ferească pe om de moarte, să mute subiectul morții undeva departe, într-o zonă la care să nu te mai gândești. Poate veți contrazice afirmația mea anterioară punându-mi în față „realitatea televizoarelor” unde moartea e suverană. Chiar acum se desfășoară un adevărat „festival al morții” pe televizoare, prin prezentarea celor care se spune că „au murit de COVID”(în realitate victime nevinovate ale sistemului sanitar autohton). De fapt nu mă contraziceți! Moartea pe care o vedeți acolo, pentru privitor nu e una reală. Reală e moartea care se petrece în proximitatea ta, atunci când vezi și simți direct durerea familiei și a apropiaților. Moartea de la TV e una aseptică, aflată acolo, departe. E chiar mai mult de-atât: e un fel de amenințare moralizatoare de genul „vezi, dacă nu faci ceea ce ți se spune, iată ce ți se întâmplă!”. 

Chiar și în cazul morții apropiaților se face tot posibilul pentru a izola moartea. Firma de pompe funebre ridică trupul neînsuflețit și-l duce în capelă, un loc rece, izolat de lume. Înainte mortul mai stătea trei zile în casă, era plâns și pomenit de rude, de apropiați, de vecini. Acum e expediat într-un spațiu izolat și doar semne minore, precum doliul deasupra ușii, semnalizează comunității că s-a întâmplat ceva. Drumul mortului de acasă până la biserică  - cel din urmă drum - la care participa întreaga comunitate avea, de asemenea, semnificațiile sale. Oamenii înțelegeau moartea așa cum e, ca ceva firesc, nu ca pe un fenomen îndepărtat, care se petrece undeva izolat, acolo unde „dacă asculți ceea ce ți se cere, nu vei ajunge niciodată”.

Cu toate ascunzișurile ideologice ale societății actuale, până la urmă omul ia contact cu moartea, devine conștient de prezența ei și atunci își pune întrebări fundamentale. Acela e momentul în care realizează - chiar și inconștient - că iluziile pe care i le vinde societatea sunt false și astfel începe, treptat și sigur să se rupă de falsa lume reprezentată de iluzia societății actuale. Astfel începe parcursul descris în episoadele anterioare. Desigur, nu toți urmează calea normalității. Majoritatea, adică cireada, merge așa cum i se dictează, drogându-se din „curentul mainstream” și executând întocmai ceea ce i se cere.

Iată motivul pentru care comunitățile normalității ajung cumva la marginea societății, membrii lor încearcă să se izoleze cât mai mult de „boala externă”. Astfel comunitatea ajunge cumva să acționeze în subteran. Membrii săi rămân conspirați chiar și atunci când ocupă poziții importante în stat, ducând practic o viață dublă: una publică și una deplin conspirată. Însă, pe măsura radicalizării statului, apare fenomenul despre care vă vorbeam la începutul articolului: din cireadă încep să se desprindă din ce în ce mai mulți indivizi, care orbecăie până găsesc comunitatea. Și, odată găsită, viața lor se schimbă radical. Cu cât se accentuează fenomenul, cu atâta statul devine mai tiranic. Începe să facă demascări publice, să pedepsească arbitrar și să dea legi din ce în ce mai degenerate. Acesta e momentul limită. 

Așa apare revolta. Comunitățile rețelare înțeleg toate că s-a ajuns la un moment zero, moment în care statul trebuie desființat, dărâmat. Și, cumva instantaneu, acele forțe ies din subterane pentru a schimba ordinea lumii. Forța lor vine din descentralizare. Degeaba prinzi un element al unei comunități deoarece nu-i decât un pion. Degeaba demaști o comunitate deoarece, de asemenea, nu-i decât ceva insignifiant. 

Ce înseamnă revoltă? Sub nicio formă ceea ce vedem noi acum sub forma manifestațiilor de protest. Pe zi ce trece, cu toate că am fost un adept al lor, îmi dau seama că ieșitul în stradă doar de dragul ieșitului nu rezolvă nimic. E pur și simplu o supapă a sistemului prin care se mai aplatizează curbele nemulțumirii. Confruntarea care se va produce în viitor va fi una eminamente violentă. Și, sub nicio formă nu va fi una a majorităților absolute ale societății, ci a două tabere minoritare: pe de o parte cea a elitelor conducătoare, iar de cealaltă parte cea a comunităților rețelare adepte ale normalității. Marea masă a cirezii, exact ca și acum, cu toate că e majoritară, va reprezenta doar o cantitate neglijabilă care se va cere condusă și-atât. 

Nu-i ceva de neînțeles. Natura ne-o arată întotdeauna: grupul urmează masculul alfa. La fel și cireada socială: urmează întotdeauna învingătorul. Așa se întâmplă de câteva sute de ani în care cireada a tot urmat conducătorii sângeroși al căror scop ascuns a fost întotdeauna împuținarea membrilor. V-ați întrebat câte victime au făcut regimurile comuniste de peste tot? Cel puțin 100 de milioane au omorât fără milă. V-ați întrebat câte victime au făcut armatele de ocupație în secolul XX? Câți civili nevinovați au picat în conflictele generate de SUA sau URSS? Câți oameni nevinovați au intrat în mașina de tocat a celor două inutile Războaie Mondiale? La un moment dat toate acestea se cer răzbunate. Iar istoria ne dovedește că, uneori, își pierde răbdarea. Atunci apar astfel de interacțiuni violente.

Revenind, vă voi spune doar că acea confruntare, cu toate că va avea deznodământul cunoscut, nu va fi una ușoară, ci deosebit de violentă. Forțele rețelelor de pretutindeni vor duce un război de gherilă, ajutate fiind de elementele conspirate din sistem. De ce război? Pentru că, din păcate, istoria ne arată că nu există altă cale de eliminare a tiraniei. Victoria lui Ghandi a fost una întâmplătoare, coincizând cu inevitabila cădere a Imperiului Britanic. Dar el servește ca model sistemului actual, învățat să deturneze furia populară prin manifestațiile nonviolente în urma cărora prostimea nu obține în realitate nimic. De aceea Ghandi va fi ridicat mereu în slăvi de către sistem. 

Am spus că deznodământul se știe dinainte. De fapt se cunoaște deja. După câteva sute de ani, dintre care un ultim secol în care, prin tehnologie, au accelerat timpul, forțele aflate la cârma lumii au devenit retrograde. Întreaga lor filosofie se prăbușește, întregul lor sistem de pseudo-valori se dărâmă. Prin accelerarea tehnologică au încercat să fenteze istoria, sperând că atâta timp cânt vor stăpâni butoanele tehnologice vor stăpâni lumea. Prin manipularea științei au impus false principii care, asemeni împăratului gol, au ajuns niște chestiuni de-a dreptul hilare. Simt că le fuge pământul de sub picioare, dar nu vor să capituleze. De aceea această ultimă utopie dementă a confluenței dintre om și mașină. E simplu de înțeles pentru cel care are un dram de inteligență: mașina o poți stăpâni mecanic. Contopită fiind cu omul, stâpânind mașina stăpânești și omul. Doar că, iată, vectorul care-i urmează orbește este cel al elitelor și-al idioților utili. De asemenea, cireada care, așa cum v-am mai spus, își urmează stăpânul. Iar lupta?

Lupta e necesară deoarece comunitățile rețelare își vor simți amenințată viața. De fapt membrii acestor comunități vor fi singurii care vor mai putea înțelege care-i realitatea. Și vor fi împinși în luptă forțați de necesitate întrucât alternativa va fi moartea. Va fi o luptă între un regim anchilozat, dar deținând toate pârghiile și o masă distribuită, abilă, luptând pentru supraviețuire și pentru normalitate. Iar lupta e limpede că nu are cum să fie câștigată de anchilozatele forțe retrograde. Dar va fi o luptă adevărată, pe viață și pe moarte, așa cum n-a mai cunoscut istoria. Fiecare va lupta pentru sine, pentru modul său de viață și de aceea forțele rebele vor fi imposibil de lichidat în totalitate. Până la urmă, în fiecare om, chiar și-n cei din cireadă, zace un rebel. 

Asta e, pe scurt, istoria celor ce se vor petrece. Mă veți întreba de unde știu. E simplu: văd. E suficient ca scânteia să înceapă undeva într-un colț izolat al planetei pentru ca dinamita socială să se aprindă. Deocamdată, într-adevăr, nu a venit momentul. Încă oamenii se iluzionează cu stilul lor de viață călduț. Treptat însă, comunitățile inelare prind formă. Și odată cu ele și spiritul rebel. Adevăratul spirit rebel, cel care luptă fără compromisuri.

22 de comentarii:

  1. Cati oameni o omorat ala cu dieta SAD (Standard American Diet) in SUA n-au facuto nicicare in istorie - atat fizic cat si economic. Este vorba despre dieta bazata pe carbohidrati. Din punct de vedere istoric este fix:
    "Majoritatea doctorilor recomanda tigarile xxx".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. adevarat https://www.podbean.com/media/share/dir-vb2wi-10a69a5b

      Ștergere
    2. Zeci, sute de milioane. Ancel Key a avut in spate phrama si industria alimentara. Inca si azi sunt tampiti care cred ca iaurtul chimic fara grasime e sanatos si vine in cutie de plastic.
      O carte foarte buna de citit pe tema asa este:
      Deep Nutrition - Shanahan MD, Catherine
      Da un email si pot sa-ti dau PDF-ul.
      Si cea mai veche biblie in materie de nutritie este:
      Nutrition and Physical Degeneration by Weston A. Price (Expanded Edition) - carte valida azi si publicata acum 100 de ani in urma.
      Sananate si intelepciune.

      Ștergere
    3. Jegurile incep sa recunoasca ca experimentul nu merge si acum imping boosterul si vax la copii. Razboiul continua.
      Intre timp toate preturile se vor duce in sus din cauza disruptiilor in lanturile de aprovizionare is pretul al petrol.

      Ștergere
  2. Pentru ca cele anticipate (la nivel conceptual, strict teoretic) să prindă forme în concret sunt necesare condiții neîndeplinite încă.
    1) Pragul de saturație al populației generale nu a atins nivelul critic de ireversibilitate. E drept că, spre deosebire de anii 2000-2010, ultimele evoluții au scos pe mulți din conformismul placid, formând germenii unui climat pre-revoluționar. Totuși, stadiul la care acest climat sā determine hotărâri combative irevocabile este încā departe.
    2) Masa critică (numerică) de asemenea nu este încă atinsā. Personal estimez că, actualmente, max 10-15% s-ar califica pentru asumarea unor lupte, departe de majoritate, clar, dar și de pragul critic (pe care îl evaluez, grosso-modo, la un minimum 30%).

    Deci situația e detrimentalā în ceea ce privește cantitatea și intensitatea.
    Mai mult, dacă autoritățile (oricare ar fi ele, decidenții) continuă jocul alternanțelor forțare / relaxare, acești parametri nu vor apuca sā fie bifați. Curbele fenomenului vor fluctua în zig-zag, fiecare relaxare reducând acumulārile precedente.
    D.p.d.v. al reacției populare, jocul alternanței dă sumā nulā la forțele despre care vorbim. Stăpânirea însā bifează la fiecare pereche "forțare/relaxare" câte un punct, impunându-și astfel agenda cu "pași mărunți", dar siguri.
    Mai vedem, se poate sā facă greșeli la calcularea pașilor sau a momentelor de alternanță a presiunilor. Doar așa pot scăpa forțele latente de sub control.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Într-adevăr, încă nu s-a depășit nivelul de alertă. Este însă un nivel care e permanent monitorizat în toate statele lumii. Și care, cu siguranță, nu va fi niciodată depășit tocmai datorită acelei alternanțe pe care ai identificat-o corect. Însă, drept să-ți spun, revolta care va porni nu va porni în momentul în care vreun „semnal limită” e depășit, ci atunci când comunitățile vor fi deja mature și capabile de luptă;
      2. Când va fi răzmerița nu va fi una populară! Am spus asta. Cei 10%-15% pe care-i estimezi e imens. Răzmerița va fi între maxim 5%-7% din populație și elită. Restul sunt cireada.

      Mai e un aspect pe care l-am spus. La cum arată lucrurile, tind să cred că va fi o răzmeriță mondială, alimentată de o scânteie apărută undeva aiurea. Atunci să te ții!

      Ștergere
    2. Dacă va fi (mare dacă) estimez debut 2024.
      Intensitate majoră, diferențiată, 2025
      Finalitate (sau punct ireversibil) 2026.
      Doar că nu risc a opina cine va beneficia, realmente, de evoluțiile disruptive.
      Căci dacă revoluția e "în program", atunci toată lumea va fi victima unei gândiri cu adevărat machiavelice.
      Remember "Dune", că tot e în vogă noua ecranizare.
      Baronul Harkonnen numește guvernator Dune pe Rabban-Bestia, un dezaxat brutal pe care populația îl detesta profund. În fapt, diabolicul pregătea teren pt nepotul favorit, Feyd, pe care oamenii urmau să-l primească "ca pe un izbăvitor".
      Un principiu subtil, în pași avansați de tactică, ce scapā oricăror analize imediate.
      Dar...vedem.

      Ștergere
  3. Revolta va veni firesc din partea celor nealiniati carora li se-nchide usa-n nas. Se vor vedea dintr-o data intr-o situatie fara iesire si de aceea rascoala va fi singura forma de a-si exprima frustrarile si neputinta.

    Sistemul este pregatit sa-i intampine cu bastoane iar pe cei obedienti cu hrana proteica si alte facilitati de supravietuire cu conditia sa prezinte semnul.

    DD judeca in continuare cu mintea din trecut. Refuza sa inteleaga schimbarile rapide care se produc (fizic si la nivelul perceptiei oamenilor). De aceea ne prezinta sf-uri de adormit copiii.

    Nu va fi nicio "trezire" sau cum vrei sa-i spui. Pur si simplu nimeni nu va mai avea ce manca si se va teme pana si de umbra lui. Rebelii vor inghiti in sec uitandu-se cu jind cum reeducatilor li se va da polonicul social. Vor fi niste paria ai societati si vor rezista nu pentru ca s-au pregatit si au nu stiu ce "retele" (aiurea - de unde atatea retele cand numai marcatii vor avea acces la mijloace de comunicare? cel mult mici comunitati izolate din randul celor care DEJA au facut pasi in sensul asta) ci pentru ca-i va intari adevaratul Dumnezeu daca scopul lor va fi de a ramane aproape de El (ca o recompensa pentru ca ei s-au aratat dispusi sa-si piarda viata pentru El si nicidecum pentru ca au fost cu 5 minute mai smecheri si s-au pus la un adapost oarecare).

    Asa se-ntampla cand vezi prea multe filme ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Iata o analiza foarte buna, si bazata pe interpreta corecta a realitatii, asta desi as avea unele observatii privind interpretarea istorica a cauzelor si beneficiarii razboaielor din ultimele 200 de ani, inclusiv a celor doua razboaie mondiale care au fost planificate din timp, (la fel ca razboiul in curs de desfasurare) si fiecare razboi avea un scop clar planificat de eceiasi criminali ticalosi care vor sa ne impuna Noua lor Ordine CRIMINALA, si anume WW 1 a avut ca scop distrugerea marilor imperii, fiind mult prea puternice ca sa accepte "globalizarea" unor camatari escroci, iar WW2 a avut doua scopuri, si anume distrugerea marelui Imperiu URSS, ramas ne-distrus in WW1, si pe de alta parte supunerea intregii Europe, Americii "Eliberatoare" (care nu a fost capabila nici macar sa elibereze Berlinul), faza de ocupatia care s-a incheiat la sfarsitul deceniului 9 al sec. XX, si inceputul secolului XXI.
    Asa ca autorii din umbra a tuturor razboaielor din ultimele 2 secole sunt exact aceiasi banda de ticalosi ai caror nepoti si stranepoti sunt "stapanii banilor" (mai exact a tiparnitei de dolari care le permite bicisnicia sa poata mitui cu orice suma pe oricare politician sau alta persoane care le pot folosi pentru interesul lor.
    Referitor la "razmerita", aceasta nu trebuie facuta in grupuri, pentru ca exista riscul infiltrarii tradatorilor, ci e bine sa se faca individual de catre acei oameni constienti care inteleg sa se implice activ in salvarea celor dragi a caror viata si viitor va fi oricum destinata pieirii.
    Asa ca sticla de Cocktail ...va trebui sa fie ciocnita in semn de "La Multi Ani. ... exact cu cine credeti ca trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mergi foarte departe cu naratiunea. Poate stii tu ceva. Dar ai omis in toata logica asta cel mai important lucru: 'agenturile straine'.
    Poate fi o nebunie de asta, dar cred ca multi stiu ca ACUM s-a intors placa: adica asa a cazut odata Imperiul Tarist, Germania in ww1. Astia(+China) au invatat lectia si-ti pot spune cu siguranta ca exact asta urmaresc acum: creearea unei asememnea situatii la adversarul lor acasa. Dovezi; e plin de ele. Deci daca va fi ceva va fi in Occident si cu sprijin din exterior.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rhett Imperiul tarilor Nu a cazut niciodata, de cazut au cazut doar tzarul si protipendada sa, nicidecum imperiul, care doar si-a schimbat numele.
      Planul lor vechi continua si astazi, si intradevar China si Rusia au invatat aceasta lectie istorica, si asta va fi cauza marelui razboi care se pregateste, si care este inevitabil pentru ca este unul de tip Shakespearian, a"dica a fi sau a nu mai fi"

      Ștergere
  6. E o prostie sa spui ca oamenii se vor organiza fara sprijinul unei mari puteri statale sau care transced statele, actualele corporatii, asazisele multinationale, multe mai puternice decat multe state.
    Oamenii nu se organizeaza asa, mai intai apar ideile, apoi teoriile, apoi finantatorii, apoi furnizorii de instrumente, asta dureaza si nu este posibil astazi cand secretul este foarte greu de pastrat, acesta se pastreaza prin minciuna, prin povesti si piste false, cum e cel cu incalzirea.
    Pe vremea sovietelor nu misca nimeni si a durat foarte mult timp. Daca observati vreodata ceva coerent stabil si manifest sa stiti ca are surse externe si nu interne. Mai ales la romani.

    RăspundețiȘtergere
  7. "Ideologia caută să-l ferească pe om de moarte, să mute subiectul morții undeva departe, într-o zonă la care să nu te mai gândești. Poate veți contrazice afirmația mea anterioară"

    Nu va contrazic ci depun marturie din propria experienta de viata in vremea in care construiam SSMD(comunismul de la noi). A fost un proces de reeducare ca si la Pitesti(prin frica dar cu metode soft).

    RăspundețiȘtergere
  8. Actualmente lipseste catalizatorul. Poate un 'blackout'de câteva săptămâni, că tot se vorbeste despre asta, ar zgâlțâi șandramaua și să grabească lucrurile. Accidental nu se poate întâmpla decât zonal nu global.Dar mai știi..?

    RăspundețiȘtergere
  9. Revolta ???
    Niciodata. Lumea nu mai e cea fost, e plina de idioti castrati.Cireada, bine zice DD.Acei 5-7% rebeli, capabili sa-si foloseasca neuronul,sunt destui, dar... si ei au nevoie de lideri.Lideri pot aparea,dar se vor mushca reciproc din secunda doi.Aici intra sistemul, si-n doi timpi si trei miscari ii scoate in OUT.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim3 Nu este nevoie de nicio revolta a maselor, ci exact de acei 5% care sunt in stare sa constientizeze ca familiile lor si mai ales copii lor sunt in pericol sa fie distrusi. Si asta ii va face sa actioneze hotarat pentru salvarea individuala care va deveni una de "grup" atunci cand toti oamenii rationali se vor hotari sa actioneze singuri impotriva cozilor de topor ale satanelor care ne terorizeaza si care traiesc in vecinatatea noastra, asa ca nu este nevoie nici de lideri, si nici de organizare, ci doar de exemple de eroism individuale, duse impotriva acestor dusmani, fara nici un "tam tam", dar cu multa hotarire, si impotriva unei asemenea lupte ascunse, sistemul nu are ce face, bineinteles altceva decat sa-si numere mortii din propria tabara.
      Iar cand genul acesta de fronda se va generaliza, si asta fara niciun fel de organizare, situatie in care sistemul nu are impotriva cui sa intervina, iata ca astfel cei 5% care actioneaza doar pe baza constiinta individuala. pot invinge sistemul ter*rist care vor sa ne distruga, folosind aceleasi metode de lupta ascunsa, dar de jos in sus, pentru ca fara cozilelor de topor de la baza societatii, "arfurile" vor fi nu numai total paralizate, ci vor fi si invinse.

      Ștergere
    2. Amice, evita sa-ti insusesti modele "eroice"( adica eroice "my assss") de genul Van Dam, Tom Cruise si multe alte panarame spurcate care te duc pe aratura cu perceptia. Gastile astea de nemernici te dreseaza prin mizeriile lor de filme sa gindesti si sa actionezi asa..iesind ca paduchele pe frunte!

      Ștergere
    3. Vrei sa spui ca victoria se poate obtine cu acei 5-7% rebeli si constienti, printr-o lupta individuala de partizani, fara a iesi in fata, fara a se demasca, fara lideri. S-ar putea daca ar avea si mijloace, arme, etc.

      Ștergere
  10. Am auzit la un general rus inca prin 2006-2007 ca e destul 10-15% din popor ca sa se trezeasca si sa actioneze , restul vor urma intuitiv , acel general a murit de cancer ulterior ,cam toti cei care nu convin mlr anume de cancer :(

    RăspundețiȘtergere
  11. Seamănă cu lupta pentru eliberare din cartea"Caietele lui Turner"O carte senzațională.Degeaba câștigi războiul daca nu execuți trădătorii.In filmul"Mr.Robot"singura revoluție adevărată nu poate avea loc decât în DIGITAL.Distrugerea serverelor și a rezervelor cu datoriile lumii

    RăspundețiȘtergere
  12. Din nou vezi bine pana la un punct! Da, cineva va aprinde scanteia... "marele arhitect" ii va arunca multimii pe marea majoritate care l-au ajutata sa si construiasca sistemul. Si luimea o sa creada ca invinge... Revolutia va distruge TOT iar restul omenirii il vor pune conducator peste toata lumea....

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)