miercuri, 10 noiembrie 2021

Cu STS-ul la cremenal!


Vreau să vă evidențiez un element interesant. De când cu obligativitatea certificatului verde, s-a scăpat din vedere un element interesant: viața privată a oamenilor este făcută praf cu bun știință și într-o crasă ilegalitate, motiv pentru care cred că se creează un cadru prin intermediul căruia puteți face rapid rost de bani. 

Să vă explic situația. Presupunem că ești beneficiar de certificat verde. Vrei să intri într-un magazin și imediat apare un individ - de obicei de la firma de pază, alta decât cea căreia aparține magazinul - care solicită certificatul verde. Îl prezinți și-ți dă drumul în locație. Nu-l prezinți și nu te lasă să intri. Iată-ne în situația în care mai multe entități s-au aflat într-o stare de crasă ilegalitate.

În primul rând, dacă-ți este refuzată intrarea te afli într-o situație de discriminare și ar trebui să depui o sesizare la CNCD. Unde, desigur, îți va fi respinsă deoarece Csaba Azstalos a instituit regula că dacă ești discriminat pe motiv de COVID de fapt nu ești discriminat. Un idiot, n-ai ce-i cere! Cu răspunsul primit de-acolo trebuie să mergi mai departe și să te adresezi instanței. Dacă instanța e onestă, câștigi. Pe baza hotărârii definitive trebuie să te îndrepți împotriva CNCD pentru a cere despăgubiri materiale doarece, prin decizia lor, ți-au răpit timp și bani și, în plus, au contribuit la discriminarea ta. Ar merge făcută și plângere penală pentru abuz în serviciu, dar asta amână procesul civil.

Să trecem însă la partea interesantă. Dacă ai un certificat verde care-ți este scanat de un pândar al unui magazin, sunt cel puțin trei entități care se află în ilegalitate: în primul rând magazinul care cere scanarea acelui certificat, firma de pază și ... STS. Să vă explic.

În conformitate cu Legea 363/2018, încă de la art. 1(2) se precizează că o operațiune de tipul certificatului verde(încadrat la „menținerea sănătății”) se poate efectua doar dacă respectiva operațiune e prevăzută în lege. Există vreo lege care definește Certificatul Verde? Nu, doar una aflată în discuție în Parlament! Așadar, întreg cadrul e unul ilegal în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal. Însă vouă vă sunt transmise datele cu caracter personal unor entități de tipul celor care participă în această ecuație. Pe de o parte firma de pază care vă citește ilegal datele personale, magazinul care impune o astfel de practică fără să obțină anterior acordul dumneavoastră scris și ... STS, care facilitează acest transfer.

În fapt STS e cel mai mare infractor în toată această operațiune deoarece el asigură atât infrastructura care emite certificatul digital, cât și aplicația Check DCC care dă acces la datele voastre personale oricărui paznic de magazin.

Astfel, STS se află într-o poziție de violare flagrantă a Legii privind protecția datelor cu caracter personal deoarece prin aplicația sa permite transmiterea în vederea consultării a datelor private de către terți fără informarea prealabilă a celui căruia i se citesc informațiile. Conform legii, înainte de a transmite datele dumneavoastră prin intermediul aplicației, STS ar trebui să vă ceară permisiunea transmiterii lor. Certificatul verde codifică date private precum numele, data nașterii, adresa, precum și date medicale(tipul de vaccin sau test, data efectuării și clinica la care s-a efectuat). Este vorba despre o încălcare flagrantă a confidențialității datelor personale la care STS se face părtaș.

În consecință, este nevoie să documentați citirea datelor cu caracter personal - ideal printr-o filmare sau cu martori, iar apoi să vă adresați STS solicitându-le despăgubiri pentru mijlocirea răspândirii datelor dumneavoastră cu caracter personal. Cel mai probabil STS vă va refuza solicitarea, motiv pentru care, cu răspunsul primit, trebuie să vă adresați Autorității Naționale pentru Protecția datelor cu Caracter Personal. În mod normal, Autoritatea trebuie să vă dea dreptate deoarece se încalcă atât prevederile Art 1, cât și cele ale Art 6, astfel încât Autoritatea va fi obligată să amendeze STS, iar reclamantul va putea solicita despăgubiri din partea instituției în cauză. 

Trebuie menționat că STS este și instituția care emite certificatele verzi, astfel încât responsabilitatea lor este una cât se poate de clară. 

În mod normal, aplicația lor nu trebuie să dezvăluie absolut nicio dată privată, ci doar faptul că un certificat este sau nu valid. În aceste condiții, STS e bun de plată, alături de magazinele și firmele de pază care-i folosesc aplicația. 

În concluzie, până la aprobarea aberantei legi, dacă strângeți dovezi și vă încadrați cu reclamația inițială la STS e posibil să faceți rost de bani frumoși.

12 comentarii:

 1. Mai dau un punct de vedere. Ori ce persoana care scanează acele date trebuie sa fie autorizat nominal de firma că persoana desemnată ( autorizată ) să manipuleze și să umble cu astfel de date , asta conform legii datelor confidențiale.

  RăspundețiȘtergere
 2. Vrabia malai viseaza! Vise, taica, vise! Eu ma rog la bunul Dumnezeu sa intervina in nebunia asta, ca altfel in doi, trei ani astia ne termina pe toti. Sa ne rugam la Dummezeu, eu alta solutie nu vad!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 2-3 ani? Tare generos, în max. 1 an aș zice.
   În rest, perfect adevărat și total de acord.

   Ștergere
 3. Se pot asocia mai multi si cu un avocat bun, s-ar putea sa ai o sansa.
  Nu e nimeni interesat sa organizeze contra procente ?

  RăspundețiȘtergere
 4. hai curaj gaina...
  ma bag , hai sa la facem proces.

  RăspundețiȘtergere
 5. treaba nu ar trebui facuta asa , ci :
  facut un grup pe facebook, etc si mers inainte , viral sute de filmari si access denial in magazine , sute de acuzatori grupati.
  Sa vedem e romanu' in stare de asa ceva ?

  RăspundețiȘtergere
 6. Contractul Pfizer cu guvernul Albaniei ( PDF)
  https://s3.documentcloud.org/documents/20616251/albanian-pfizer-covid-19-vaccine-contract.pdf?fbclid=IwAR2PkSU3dJDyOAtebrFjowUcoRX3AE1h_4kRgsv_DYTr-Xk7sIfHjGbZdG8

  RăspundețiȘtergere
 7. cine a scris astea???!!! o prostie! fara certificatul verde..deci fara a fi vaccinati toti sau aproape nu vom scapa de COVID

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Virusul nu va disparea niciodata, stii vreun virus care a fost bagat la cutiuta si nu mai e liber asa prin lume ? Esti naiv ! Succes cu doza 3 ......pana la 9 mai e putin !

   Ștergere
  2. Sau esti troll sau copil.
   Daca pana si Bill Gates a zis oficial recent ca nu e suficient si ca nu vom scapa niciodată de tandemul boala -"vaccin".
   Sau vezi ce se intampla in Germania, Israel, Olanda..

   Ștergere
  3. Pfoai, dar spălat pe creier mai sunteți, musiu Georgescu! Vă dau două palme, să vă treziți din hipnoza colectivă. Ia, luați de aici părerea unui specialist: https://www.national.ro/coronavirus/bomba-vaccinul-anti-covid-schimba-imunitatea-si-creeaza-dependenta-742121.html?fbclid=IwAR0zv7j1re31EXKJswrGHqXe7QIcvosS0Cyq9PRWorq_1LhZXwo9JPOn-8s

   Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)