luni, 1 noiembrie 2021

#Rezistența(2) - Rețeaua


E un element pe care l-am mai amintit, dar voi mai insista puțin. Ceea ce s-a văzut până acum e începutul. Faptul că anumite magazine(din categoria „hiper”) au cedat și lasă și nevaccinații să intre ține de o anumită disperare. Însă nu trebuie uitat că acele magazine au implementat cu bună știință restricțiile. În special cele franțuzești au arătat o deosebită aplecare pentru implementarea strictă a regulilor teroriste. 

Poate îmi veți spune că reglementările dementului Arafat nu le-au lăsat niciun spațiu de manevră. E fals! Au vrut să le implementeze! Mi-au relatat zeci de oameni cerbicia agenților de pază care se transformaseră într-un soi de inchizitori și modul aberant în care le refuzau celor nevaccinați accesul. Acum le-a ajuns cuțitul la os și au făcut culoare speciale. Puteau s-o facă și înainte, dar au preferat să-i facă pe oameni să sufere. Un asemenea comportament nu este de iertat și, sincer să fiu, ar trebui pedepsit. Nu mai intrați în magazinele alimentare care v-au refuzat intrarea! Refuzați să le mai dați banii.

Mai e însă ceva. Dacă acum operațiunea le-a eșuat, nu avem nicio garanție că demenții de la butoane, după un respiro scurt, nu vor implementa măsuri similare. Sau chiar mai aspre! Continuând să treceți pragul acelor magazine nu faceți altceva decât să-i încurajați. Au călcat de nenumărate ori pe bec astfel încât e cazul să ne întrebăm dacă merită să ajungem dependenți de ei. De fapt, dacă stăm să analizăm, comerțul autohton e un monopol al străinilor. Sunt prea puține magazine autohtone și, majoritatea, nu fac față concurenței. V-am mai explicat în trecut de ce, astfel încât acum trec la punctul esențial. 

Situația e cea pe care-o vedem toți. A inventa un concurent al acestor monopoluri e aproape imposibil. Însă există o soluție care e funcțională dacă ne implicăm fiecare în parte: eliminarea intermediarului. Ei sunt doar niște intermediari, e drept forte puternici. Dar asta nu înseamnă că nu pot fi săriți! În ceea ce privește partea alimentară, ea este nu doar posibilă, ci și mult mai ieftină. Știu că e mai comod să mergi și să iei două roșii și-un cartof de la magazin, dar mult mai productiv e să încerci să le iei direct de la producător. Să vă dau un exemplu: decât să luați cartofi din magazin, mai bine luați de la țăran. Dacă vă strângeți mai mulți, automat se strânge o cantitate mai mare, iar producătorul e dispus să negocieze. Dacă țineți legătura cu el și sunteți suficient de mulți, puteți aranja ca atunci când vine în orașul vostru să-i cumpărați întreaga cantitate - sau o mare parte din ce are. Dacă 100 de oameni cumpăra câte 10kg fiecare, o tonă e gata vândută. Dar dacă sunt 1000 de oameni? Imaginați-vă ce înseamnă pentru un producător să știe că poate să-și vândă marfa direct din camion, fără să mai piardă timpul în piață!

Mi-a plăcut teribil o chestie în Maroc. Dimineața, femeile duceau pâinea la copt. E o treabă fantastică. Fiecare femeie face pâinea pentru familia ei, dar întrucât nu există cuptoare în gospodării, duc pâinea la „cuptorul comunitar” cel mai apropiat. De acolo, pâinea coaptă se întoarce la fiecare familie. E minunat să mănânci la micul dejun pâine proaspătă. Mai ales că fiecare femeie are micile sale secrete, iar pâinea diferă de la o familie la alta. 

La noi s-a pierdut tradiția pâinii făcute acasă. Să vă spun un secret: pe vremea comuniștilor am mâncat cea mai bună pâine. După ce au raționalizat pâinea, părinții mei au refuzat să fie parte a umilinței și astfel eu nu făceam coada la pâine, precum camarazii mei. Noi ne făceam pâinea în casă. Ce-i drept aveam făină de la țară, iar drojdia ne venea printr-o relație. Însă pâinea pe care o aveam în casă era genială.

Acum, culmea, nimeni nu se mai gândește să-și facă pâinea acasă, în ciuda faptului că s-a ușurat mult. Poți frământa aluatul cu un robot de bucătărie, cuptoarele sunt mult mai precise astfel încât nu ai cum să dai greș. Ca să nu mai vorbim de mașinile de făcut pâine. De ce ai avea nevoie să mergi să cumperi o pâine cu o grămadă de aditivi când poți să ți-o faci în casă? Iar făina, ca să fie treaba treabă, o poți lua direct de la o moară. Puteți merge chiar mai departe, luând o moară casnică, astfel încât veți cumpăra direct grâul. N-aveți habar cât de bună iese pâinea atunci când făina e proaspăt măcinată! Într-adevăr, trebuie să cumperi mai multă, dar rezultatele sunt de-a dreptul excepționale. Dacă mai punem în balanță și fascinația pe care o au cei mici atunci când văd cum bobul de grâu se transformă în pâine, demersul se transformă într-un succes extraordinar.

Atât cu exemplele. Deja cred că v-am dat de gândit întrucât un asemenea mod de aprovizionare nu e simplu deloc. Păi dacă știi că iei cartofii de la cineva, morcovii din altă parte, mălaiul,făina,zahărul, laptele și brânza etc de la alții se ajunge la o listă imensă. Nu e obositor? Încercați și-o să constatați contrariul: nu-i obositor, ci deosebit de antrenant. De fiecare dată când găsiți câte un „furnizor” suplimentar, găsiți de fapt o cunoștință nouă sau, de ce nu, un prieten. Veți ajunge să dețineți o adevărată rețea de aprovizionare, o rețea care, în plus, vă face independenți.

De asemenea, aveți o rețea extinsă a celor care, ca și voi, se aprovizionează în același mod. În acest fel vă puteți forma o comunitate, adică ceea ce acum vă lipsește. Nu mai vorbesc de faptul că, fiind mai mulți, puteți face aprovizionarea mai ușoară. 

Poate că ceea ce spun acum pare irealizabil, însă nu aveți habar cât de simplu e. V-o spune unul care - de cel puțin zece ani - nu mai ajunge prin supermarketuri decât accidental, și atunci pentru achiziții destul de sumare. De exemplu, încă iau chestiile chimice, șervețele și alte nimicuri de-acolo. Dar asta nu înseamnă că, dacă aș vrea, n-aș găsi soluții de aprovizionare alternativă. Culmea e că se găsesc de toate, doar oameni dornici care să susțină alternativele nu prea sunt. 

Dacă-mi veți urma sfatul, veți constata cum, în scurt timp, vă veți îmbogăți cu o groază de relații, care mai de care mai interesante. Nu-i greu de încercat asta, doar puțină disciplină. Începeți prin a căuta alternative pentru câte un singur produs pe care-l cumpărați din magazin. Puteți încerca cu produse pe care le considerați neesențiale pentru ca apoi, treptat, să vă extindeți aria de aprovizionare. Veți rămâne surprinși constatând că, pe măsură ce practicați acest „sport”, deveniți din ce în ce mai abili. Și, nu în ultimul rând, absolut totul vă va costa mai puțin și va fi de o calitate superioară. 

Mai e însă ceva: societatea vă vrea atomizați, singuratici. V-ați pus întrebarea câte cunoștințe aveți, dintre cele pe care să vă bazați? Din ce în ce mai mult suntem singuratici. Ne însingurăm din cauză că societatea ne livrează surogate „convenabile” precum televizorul sau rețelele sociale. E mult mai simplu să dai rumul unui device când ai chef decât să primești pe cineva în casă. Însă, atunci când ai nevoie, cu siguranță că nu te va ajuta televizorul sau rețeaua socială. Cât de superficiale sunt urările de „la mulți ani” livrate pe facebook? Cam despre asta e vorba. Trebuie să reînvățăm să fim oameni. Iar pentru asta trebuie să ne reintegrăm în rețelele fizice tradiționale. Trebuie să ne reapropiem unii de alții. Nu de alta, dar acesta e abia începutul și, când va veni cu adevărat nebunia, doar cei care fac parte din comunități puternice vor putea rezista.

De aceea vă spun că salvarea nu e pe cont propriu, ci împreună cu ceilalți. Apropiați-vă unii de alții, nu vă mai fie frică. Și eliminați treptat dependențele care vă leagă de „regulile” lor din ce în ce mai strâmbe. Se poate!

37 de comentarii:

  1. Știi care este partea proasta? Preturile! La taranul de la poarta cumperi mai scump. De la un producător da, merge ieftin dar un cantități mari. Dacă ești singur nu renteaza. Merg prin jurul Bucureștiului și crede-mă e mai scump la "țărani". Aici e nu buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu pe unde cumperi tu dar în piață tot timpul e mai ieftin decât oriunde. De exemplu, eu iau kilogramul de roșii cu 5 lei din piață, intr - un oraș mai micuț. Dacă pleci în Cluj, găsești cu 7 lei. Roșii de grădină, unele organice chiar, doar ca nu au eticheta de "bio". Dacă 7 lei kg de roșii organice e mult, te invit cu drag la Carrefour unde caserola de roșii organice la 500 grame e 10-12 lei, deci la vreo 20-24 lei kilogramul. Să nu fim scumpi la tărâțe și ieftini la făină

      Ștergere
    2. A., pe la Carefururi mereu vor fi departamente pentru fitzosii generatiei WOK! Eu unul prefer sa platesc un leu doi in plus/kg producatorilor( verificati parsonal), nu intermediarilor pungasi deghizati sub masca de producatori. Multe retele si clanuri baga batrine simpatice alese cu grija la inaintare pe care daca le descosi un pic afli cu stupoare ca ele nu numai ca nu produc nimic, dar si locuiesc la vre-un bloc invecinat si sunt angajate ziliere, doar ca dau bine la MARKETING cu fetele lor de bunicute gospodare cu baticut inflorat ca din povesti.

      Ștergere
    3. Nu doar la preț trebuie sa ne uitam când luăm hrană. In primul rand contează calitatea produselor.
      Supermarketurile, samsarii sau așa-zișii "țărani" de prin piețe care se aprovizionează de la "en-gros", își permit să vândă la un preț mai mic decât țăranul român deoarece acele produse provin din agricultura industriala care implica:
      -îngrășăminte și tratamente CHIMICE care le garantează producții record sau mult peste cat poate produce țăranul adevărat pe aceeași suprafață de teren
      - tratamente și ionizări pt ca produsele să reziste cat mai mult până să se strice (rezistență inclusiv la transporturi care durează zile sau zeci de zile in unele cazuri)
      - plante hidroponice care nu sunt cultiva în pământ și li se asigura toate substanțele de sinteza in apa pentru că ele sa poată crește și să producă, deasemenea cantități foarte mari (de data asta fara sa fie necesar teren agricol)

      Exemple mai sunt. Important e sa ne HRĂNIM, nu doar sa consumam alimente ieftine.
      Încă un aspect important este că, mâncând doar alimente ieftine și chimizate nu facem altceva decât să pendulam între industria alimentară și industria farmaceutica.

      Ștergere
    4. Priveste le mainile, daca sunt crapate si murdare de pamant, atunci cumpara de la ele... daca nu, mai cauta !

      Ștergere
  2. Cu privire la cuptorul de paine al satului. Mongolii evului mediu, inainte de a ataca un sat/comunitate, trimiteau iscoade care sa cerceteze cate cuptoare de paine sunt acolo. Daca era un singur cuptor in sat, insemna ca satenii sunt deosebit de uniti, iar satul va fi greu de invins. Daca fiecare familie avea cuptorul ei, insemna ca acel sat va fi usor de supus.
    In alta ordine de idei, daca tot ne straduim sa creem retele de aprovizionare (e doar un inceput), acedtea ar fi bine sa fie dublate de retele de informatii pe internet. Si pasul 2, toti cei care suntem interesati sa scapam de astia, ar trebui sa investim in ferme proprii, pe sistemul societatilor pe actiuni. Ferme cu circuit inchis, care sa poata sa si comercializeze produsele. Si ca sa fie treaba buna, ar trebui accesate fonduri europene, sa-i batem cu armele lor....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fără fonduri europene! Dacă nu te bagi în "piața liberă" - că asta înțeleg eu prin "circuit închis" - înseamnă că nu vei avea concurență neloială, deci nici de subvenții europene nu ai nevoie; nu de alta, dar vin cu niște condiții... de-ți piere tot cheful de muncă din cauza atâtor hârtii, controale și drumuri pe la zeci de birouri...

      Ștergere
    2. Da, sunt multe de discutat, dar ceva trebuie facut. Ceva cu cap, nu "rezistență in paduri" ...

      Ștergere
  3. D.D.: "De aceea vă spun că salvarea nu e pe cont propriu, ci împreună cu ceilalți. Apropiați-vă unii de alții, nu vă mai fie frică."

    Selko: ”Forța consta în numărul de oameni. Omorârea și jefuirea unui om trăind singur era doar o chestiune de timp, chiar dacă era înarmat.”

    Selko, un supraviețuitor al războiului din Bosnia, avertizează asupra evenimentelor care vor urma în urma prăbușirii Americii:

    ------------------------

    Un an în iad...

    Sunt din Bosnia. Știți, între 1992 și 1995, a fost un iad. Timp de un an, am trăit și am supraviețuit într-un oraș cu 6.000 de oameni fără apă, electricitate, benzină, ajutor medical, apărare civilă, servicii de distribuție, orice fel de serviciu public sau conducere centrală.

    Orașul nostru a fost blocat de armată; și, timp de un an, viața în oraș s-a transformat într-un rahat total. Nu aveam armată, nu aveam poliție. Aveam doar grupuri înarmate; cei înarmați își protejau casele și familiile.

    Când totul a început, unii dintre noi erau mai bine pregătiți. Dar cele mai multe dintre familiile vecinilor aveau mâncare suficientă doar pentru câteva zile. Unii aveau pistoale; câțiva aveau AK-47 sau puști de vânătoare.

    După o lună sau două, bandele au început să acționeze, distrugând totul. Spitalele, de exemplu, s-au transformat în abatoare. Nu mai exista poliție. Aproximativ 80 la sută din personalul spitalului dispăruse. Eu am avut noroc. Familia mea de atunci era destul de numeroasă (15 persoane într-o casă mare, șase pistoale, trei AK-uri) și am supraviețuit (ma rog, cei mai mulți dintre noi).

    Americanii au aruncat MRE-uri la fiecare 10 zile pentru a ajuta orașele blocate. Acest lucru nu a fost niciodată suficient. Unii - foarte puțini - aveau grădini. A fost nevoie de trei luni pentru ca primele zvonuri să se răspândească despre oameni care mureau de foame și frig. Am scos toate ușile, ramele ferestrelor din casele abandonate, am smuls podelele și am ars mobila pentru a ne încălzi. Mulți au murit din cauza bolilor, mai ales din cauza apei (doi din propria mea familie). Am băut mai ales apă de ploaie, am mâncat porumbei și chiar șobolani.

    Banii au devenit curând fără valoare. Ca urmare, ne-am întors la troc. Pentru o conservă de tushonka (spam sovietic), puteai avea o femeie. (Este greu să vorbești despre asta, dar este adevărat.) Cele mai multe dintre femeile care se vindeau erau mame disperate.

    Arme, muniție, lumânări, brichete, antibiotice, benzină, baterii și mâncare. Ne-am luptat pentru aceste lucruri ca niște animale. În aceste situații, totul se schimbă. Bărbații devin monștri. A fost dezgustător.

    Puterea stătea în mărimea grupului. Omorârea și jefuirea unui om trăind singur era doar o chestiune de timp, chiar dacă era înarmat.

    Astăzi, eu și familia mea suntem bine pregătiți, sunt bine înarmat. Am experiență.

    Nu contează ce se va întâmpla: un cutremur, un război, un tsunami, extratereștri, teroriști, colaps economic, revoltă. Ceea ce contează este că ceva se va întâmpla.

    Iată care este experiența mea: nu poți reuși de unul singur. Nu stați separați de familia voastră; pregătiți-vă împreună, alegeți prieteni de încredere.

    ------------------

    Gasiti pe internet, pe o multime de site-uri (de ex. naturalnews punct com), povestea oribilă, dar plină de învățăminte, a razboiului din Bosnia relatată de acest personaj fascinant pe nume Selko. Zeci de pagini de citit dacă vreți să înțelegeți cât de repede se poate transforma viața de zi-cu-zi (nasoală, anostă, enervantă) din orice oras din lumea asta într-un iad.

    Cred că avem si noi, românii, de meditat (cu anticipație!) asupra evenimentelor care vor urma în urma prabusirii economico-financiare inevitabile a Romaniei (probabil si a UE), iar avertismentele lui Selko, citite cu atenție, ar putea să salveze multe vieți.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte greu de inteles pt unii ca numai uniti vom razbi.Comoditatea le va fi fatala

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CORECT! Iar "antrenamentul" formarii de grupuri de cunostinte, relatii care pot raspunde imediat la un telefon, la un BIP este ESENTIAL inainte de a fi co-plesiti de cascada de evenimente care se intrevede.
      Nu intoarceti spatele nimanui care vor sa va salute sau sa schimbe o vorba indiferent de statutul lor social sau virsta sau patimi(bautul, fumatul) Oameni PERFECTI NU EXISTA!..in caz ca ii cautati de zor pentru a va face relatii. Nu se stie niciodata de "unde sare iepurele"! :)

      Ștergere
  5. Fiecare aspect al vieții va fi regândit. Unii găsesc soluții, unii sunt chiar pionieri ai zilei de mâine (ca aia de acu'200 de ani aparent).
    Pe aici pe unde se făceau reportaje "Izolați în Romania" localnicii nu mai sunt majoritari. E o parte a jobului meu relația cu "comunitățile locale" dar acu am în comunitate 2 belgieni, un norvegian, un francez, 4 bucureșteni vreo 7-8 din alte orașe mari, 2 pensionari SRI, it-iști căutați de CIA, și ma opresc aici ca să nu ajungă stânele de la 2000m la prețul unei garsoniere. Rezistența e naturală și a început dinainte de parandemie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa dea Dumnezeu ca acelor straini, pensionari din servicii si IT-isti sa le mearga bine sa se infiga bine in "peisaj" si sa NU abandoneze "stanele de la 2000 m" asa cum se intimpla deseori dupa o perioada initiala de EUFORIE. Poate prin promovare/incurajare directa/digi vor convinge si alte cunostinte, prieteni pasionati sa li se alature, deoarece usor nu este!. Trecem printr-o RESETARE hibrida absolut ingrozitoare care va dura DECENII de acum incolo si orice germen de CREARE de comunitati este mai mult decit binevenita. IN ACEST MOMENT ISTORIC INFRICOSATOR in care chinga se inchide pe zi ce trece, NATIONALITATEA membrilor comunitatilor mici este IRELEVANTA. Mai intens ca oricind trebuie sa INCURAJAM EFORTUl de repopulare a zonelor intentionat DEPOPULATE de catre tavalugul ANONIMILOR DIN VIRF.
      Doamne Ajuta!

      Ștergere
    2. Nu toți rezistă. Comunitățile încercate în Ro s-au dezagregat repede. Sunt optimist pentru ca văd venind mulți oameni către Neconfort. Și-s optimist pentru ca sunt niște ciudați, adică diverși.
      Și Dumnezeule, ce specimene, ce conversații, câtă consistență! Preot de 83 de ani absolvent de istorie, Ștefan Gheorghiu și Seminar retras din ortodoxism "pentru autenticitate" discutând cu-n TFL-ist despre "războiul neconventional"...

      Ștergere
    3. Asa este, putini trec de testul timpului. Nu este usor sa renunti la apa curenta, la dusuri calde, la apa care curge cind o tragi dupa tine la vc-eu, ca sa nu mai vorbim de gaze si de lumina la discretie.
      Ardealul vad ca este preferat de catre occidentali. Acestia cu siguranta vor contribui la cresterea preturilor locale!!( de avut in vedere pentru cei interesati in vinzari, acum trebuie cuparat ce-i ieftin in zone izolate) Rikania de Nord si Vsestul Europei vor suferi cea mai colosala demontare si mai ales DECONECTARE ELECTRICA/ENERGETICA din istoria civilizatiei documentate, lucru care ii va determina pe ff multi care piriie de bani sa priveasca catre noi si ORIZONTURILE NOASTRE ORGANICE CU JIND!

      Asa ca fiti pe faza, pregatiti sa le luati lovelele!

      Ștergere
  6. La tara, noi faceam asta. Dar o numeam Dar din surplus, nu ce spui tu acum. Pe vremea aceea, adică vreo 15-20 ani, faceam in grădină fasole verde si rosii de nu aveam ce face cu ele. Si castraveti. In zona de dealuri submontane!
    Dăruiam. Faceam schimb de seminte intre noi.
    Se intampla ceva cu vremea...Si cu bolile si daunatorii. Nu se mai fac roade daca nu folosesti chimicale. Faci pentru tine ce-ti lasa insecta sau bacteria, dar nu ca sa vinzi sau sa daruiesti.
    Cine pretinde că face cultura eco probabil ca minte.
    Asa ca...cu covid sau fara covid, planeta ne da semnale de avertisment ca suntem mici si slabi, ca nu suntem acei zei ai comunismului care călăresc pe vânt.
    Ce se intampla cu imunitatea omului se intampla si cu imunitatea plantelor si a animalelor. Pesta porcina este reala, sau provocata intr-un mod ticalos, fiind prinsi in nebunia unui razboi economic si cu arme biologice?
    Anul trecut treceau corbii in carduri peste satul nostru. S-au imputinat privighetorile si randinicile, dar corbilor le priesc timpurile criminale. Am aflat ca mor porcii mistreti pe capete.
    Tot anul trecut,au murit multe gaini. Am observat acelasi lucru la vrabii.
    Al cui razboi este?!
    Al nebunilor care au pus in batalie toate armele bacteriologice fara sa le pese de efecte?
    Sau tot ce se intampla este efectul nebuniei consumatorismului si lacomiei omului modern cu patru stomacuri? Care cumpara ca sa arunce la gunoi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Descrierii tale pertinente as adauga obiectul observatiilor mele in special in mediul rural dar si urban( parcuri, mici gradini si gospodarii urbane) care nu este mai putin important. - Ingrijoratoarea disparitie a insectelor - Acum citeva zile am descoperit si eu pe coclauri un mistret mort. M-am ghidat dupa mirosul descompunerii si asa am dat de el.

      Ștergere
    2. Fluturi restul exterminati cu Kil tox, asa ii spun eu prafurilor asa zise anti tantari cu care au stropit anul trecut de zor.Sa vezi prin occident furnica nu vezi ; si totusi ei cred ca fac bine

      Ștergere
  7. Din pacate cei tineri, sub 40 de ani, învățați să cumpere totul într-un singur loc sau chiar pe internet, nu cred că vor sa-si schimbe stilul de viata. De data asta mulți au cedat. Cei care s-au vaccinat o dată se vor vaccina de câte ori li se va spune.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu mancarea ne mai descurcam, dar ce solutii vedeti pentru: preschimbare buletin, ca nu te primesc, apoi la banca, daca nu ai buletin...etc. Vb aici de institutiile statlui care ne vor strange si mai tare cu usa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care e problema cu preschimbarea buletinului?

      Ștergere
    2. Personal am fost refuzat de catre o institutie, pe motiv de navccinat la preschimbarea buletinului. Cum nu ma voi vaccina si implicit nu voi avea buletin, voi fi pus in situatia de a avea probleme cu toate insitutiile care solicta act de identitate. Banca, politie, Anaf..etc.

      Ștergere
    3. fa-ti un test pozitiv si obtii qr pe sase luni...

      Ștergere
  9. PeeeSeeeeeDeeee-ul infiintase Casa Agroalimentara Unirea prin care, daca s-ar fi dezvoltat si functionat corespunzator, micii producatori ar fi avut acces la piata fara intermediarii mai sus amintiti. Ar fi fost sui un stimulent puternic pentru dezvoltarea productiei autohtone si o sursa de veni importanta pentru cei din mediul rural. Dar a fost pusa pe butuci de asasinii economici. Romanii de la tara sa traiasca in saracie sau sa mearga in strainatate la munca, iar cei de la oras sa cumpere alimente din alte tari. Suntem vanduti, terminati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce nu ati iesit in strada ca sa apărați PSD? Iohannis a știut sa stranga armatele de sclavi.
      Nu ca as fi fan PSD, din motive de coruptie grava in interiorul mastodontului. Dar, comparativ cu cei de acum,,macar aveau simț practic, ca tot romanul.
      Acum, degeaba jeliți si tremurati de frica.
      Asta e problema in Romania: poporul nu sprijina niciodata liderii.

      Ștergere
  10. Poate ar trebui sa ne intoarcem catre Dumnezeu.Ma refer aici la cei ce spun ca il au pe Dumnezeu in inima.Pe El il gasim in sfintele biserici .Biserica este casa Domnului .Acolo pe sf masa in altar sta El in sf potir .Spre casa Lui ar trebui sa mergem .Vom fi din ce in ce mai oprimati ,si nu de sistem ci de cei ce ne inconjoara si nu sunt si nu gandesc si nu traiesc ca noi.Sistemul ne vrea eliminati.Prin minciuni prin presiuni sociale prin membri familiei ne vor forta sa fim ca restul societatii.Multi vor ceda putini vor rezista

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, D-zeu ne va da mana cereasca pentru stomacel, si cate un kalash de caciula, pentru relatii sociale...

      Ștergere
  11. Noi facem pâine în casă (bloc) încă de anul trecut. E mai ieftin și nu se compară cu cea din comerț, chiar dacă cuptorul electric al aragazului nu e chiar o vatră cu lemne.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare cam cât costă o pâine de-a dvs de 500 gr? Sunt sigur că v-ați pus problema...

      Ștergere
  12. Oricine poate creste cateva gaini pentru oua.
    Ouale sunt cel mai bun aliment posibil, puteti manca si cate 3-4-5 pe zi.
    Nu va mai luati dupa doctori care vand pastile si vaccine, aia o sa va spuna ca ouale au colesterol. Cu cat sunteti mai independenti de guvern cu banii si mancarea cu atat mai bine. Daca nu sunteti in mana lor, va strag de coaie cand vor ei.
    Am 52 de ani sunt mai sanatos decat eram la 30-40 cand ascultam de doctorii comerciali si mancam mancare chimica. Treziti-va pentru ca sunteti eradicati prin mancare chimica, alcol, tutun, droguri, medicamente, vaccine si pilule miracol. Prostia se plateste intodeauna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mare ai dreptate.
      Totusi mananca oute decat dimineata,pot slabi ficatul.

      Ștergere
  13. Se va fi interzis până atunci orice formă de comerț (inclusiv schimburile în natură - trocul), orice cultivare (legume - fructe) pe cont propriu, creșterea animalelor de casă; banii (fizici) nu vor mai avea nicio valoare; sau, nu ați înțeles deja că au planul făcut de foarte mult timp și, măsuri vor fi luate să ne aducă în evul mediu întunecat, iar acum vedem doar o mică parte (camparea în anumite locuri și grătarele au fost deja interzisă, bălegarul nu mai ai voie să-l împrăștii pe câmp, nu mai ai voie să arzi resturile de la recolta veche, frunzele, etc.).
    P.S. De drone ați uitat? vă vor căuta după amprenta termică, emisii radio, orice va fi depistat și distrus. Mai repede te pot elimina definitiv din sistem dacă veți sta izolați.

    RăspundețiȘtergere
  14. Aici aveti detalii in engleza ce termeni au contractele cu pfizer.
    https://youtu.be/nYIJxoh7gqw
    Dezastru, cea mai marea tzeapa din istoria lumii, vanzare de apa chioara pe bunuri tangibile de siguranta nationala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca erau doar apa chioara,ce bine era!cand veti intelege ca aceste asa zise vaccinuri sunt create pentru exterminare?!?


      https://www.activenews.ro/stiri/O-europarlamentara-afirma-ca-EMA-a-inregistrat-5000-de-decese-dupa-vaccin-si-s-a-ajuns-la-1.000.000-de-reactii-adverse.-Eurodeputata-franceza-propune-instituirea-unui-Fond-european-de-despagubire-a-victimelor-vaccinurilor-Covid-170304

      Ștergere
  15. Adeseori in istorie oamenii au fost manipulati prin frica. Inclusiv religios. Teoria conspiratiei este noua religie prin care oamenilor le este indusa frica. Cand un numar suficient de mare de oameni pun botul la aceste teorii, reusesc sa-si modifice realitatea din una normala in care traim cu totii, cu bune si rele, in una sumbră,lipsita de speranta, fara Dumnezeu.
    Interesant este faptul ca nu vă dati seama ca si voi sunteti manipulati din spatele unei cortine in timp ce radeti de vaccinati. Nu ati reusit sa le induceti tuturor fricile voastre, asa ca mai sunt destui oameni in afara sistemului vostru sumbru si gri.
    Va urez sa aveti parte de lumea imaginata de voi, daca empatici nu sunteti. E o lume in care Dumnezeu v-a spus sa va implicati, sa aveti grija de cei flamanzi si goi. Ati reusit performanta comunistilor, aceea de a crea un sistem fara Dumnezeu. Daca va place fara Dumnezeu, atunci sigur va veti descurca si singuri. Va puneti vătafi peste altii mai prosti decat voi si acestia va vor aduce ofrande de mancare, bautura, linguseli, tămaie.
    Trai, neneacă, pe spinarea prostilor manipulati.
    Pe DD sa-l puneti regele prostilor, in Tara Fricosilor situată in Pestera Hotilor. Inducerea fricilor este tot o forma de hotie, prin care manipulatorii fura energia si munca si timpul din Timpul Lui Dumnezeu de la manipulati.
    😂😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu nu are nici o treabă cu vaccinurilor;tocmai că oamenii cãrora le pasă se implică;tot avertizeazã cu argumente,cu dovezi că aceste așa zise vaccinuri sunt create pentru exterminare;iar ìn linkul de mai jos veți găsi ceva interesant,lucruri care ar fi trebuit să le știe oricare persoană (ipocritã) care aduce (în mod greșit) în discuție vaccinurile și pe Dumnezeu;dar dumneata dormi în continuare și imaginează ți că Dumnezeu are grijă de tine în timp ce îți sunt introduse otrãvuri care mai de care mai nocive;baftã la al treilea rapel;baftã și la a patra doză,care cel mai probabil va fi implementatã în primãvarã.

      https://m.activenews.ro/stiri/Cuvant-duhovnicesc-despre-vaccinurile-Covid-O-substanta-creata-prin-crima-prin-omorarea-unor-suflete-care-nu-se-pot-apara-nu-poate-avea-efect-benefic-asupra-organismului-uman-ci-unul-daunator-Parintele-Hariton-Negrea-duhovnicul-de-la-Petru-Voda-166687

      Ștergere
  16. Pt mine e clar COVID-ul si Planul de vacinare este de fapt un PLAN MONDIAL DE DECIMARE!
    Din clipa asta scapa cine poate ! Orice lege e nula si legea celui mai puternici si mai smecher prevaleaza. Va trimit mai jos un articol relevant in acest sens care demostreaza aceste fapte.

    https://www.activenews.ro/covid/Masacrul-din-spitale-Le-dadeau-oxigen-la-maxim-pacientilor-pana-le-ardeau-plamanii-inclusiv-oxigen-tehnic-industrial-nu-medical.-Marturie-tulburatoare-despre-ce-se-intampla-in-Spitalul-Clinic-de-Pneumoftiziologie-Oradea-Mureau-cu-zile-VIDEO-170385


    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)