duminică, 13 noiembrie 2022

La zi


Ieri nu am spus mare lucru despre studiu, lăsându-vă să-l digeraţi singuri. Într-adevăr, la prima vedere studiul pare impresionant şi radical diferit faţă de Vest. Cu toate acestea sunt câteva chestiuni care nu rimează. În primul rând un element vizibil de la o poştă, la capitolul „Locul Rusiei în lumea viitorului” pe care-l citez în continuare: „Accentul principal în designul imaginii viitorul, așa cum era de așteptat, se face pe modelul unui stat digital, cyberpunk și așa mai departe”. Iată cum sare iepurele din ditai comisia strategică prezidenţială. A fost elementul pe care nu l-a remarcat nimeni, cu toate că era cel mai flagrant dintre cele vizibile. În momentul în care vorbeşti despre un stat digital, ţi-ai luat adio de la orice fel de tradiţie. Părerea mea este că fragmentul menţionat a fost introdus pe uşa din dos, cel mai probabil pentru a justifica politica viitoare.

Un alt element care, deşi invizibil sărea în ochi prin lipsă, este cel al credinţei. N-ai cum să nu incluzi în Rusia  şi credinţa între pilonii fundamentali. O chestiune, de asemenea cred eu, scoasă cu forţa, dar care nu face altceva decât să transforme studiul într-unul fără forţă. E clar că în lipsa credinţei nu mai poţi vorbi despre socitate tradiţională. Şi nu întâmplător exemplul cel mai apropiat de tradiţie nu-l vedem în zona moscovită ci, culmea, în fidela Cecenie musulmană. Iată un alt element care trebuie să ne dea de gândit.

Şi-acum să revenim la subiectul de azi, anume starea frontului. După cum am spus, Hersonul era un element extrem de important. Se aduc în discuţii elemente de logică militară, doar că acolo nu e vorba de asta, ci de o logică simbolică, mult mai importantă decât oricare alta. Ai intrat în Herson decretând că te-ai întrors acolo pentru totdeauna. După care ai făcut stânga-mprejur, justificând cu problemele din teren, cu dificultatea aprovizionării s.a.m.d.??? Nu ţine! Asta deoarce ai fost învins la nivel simbolic. Este cea mai groaznică înfrângere. Ştiu, mulţi îmi vor spune că nu am dreptate. Desigur, după ce am fost înjurat de cei care cică-s anti-ruşi(de fapt nişte idioţi utili ai sistemului), a venit vremea să fiu înjurat şi de pro-ruşi. Închid paranteza pentru a începe să vă dau câteva citate din media rusă. 

Sunt absolut sigur că războiul este pierdut. Nu pentru că ne-am retras din Herson, ci pentru că am făcut-o fără să luptăm. Am abandonat oamenii care ne-au crezut, iar ocupanţii au scuipat pe mormintele soldaților noștri care, din martie au tot căzut pe câmpurile din Herson” - spune un influent canal din Lugansk. Cunoscând probabil caracterul devastator al acestei retrageri, Kremlinul, prin vocea lui Peskov, a pus-o pe seama Ministerului Apărării, iar în urma comunicatuui de presă, explozia a fost chiar mai mare. „Un mod foarte dubios de distanțare. Adică, dacă urmăm logica lui Peskov, nimeni nu a decis să-l informeze pe comandantul suprem cu privire la o decizie atât de rezonantă a subordonaților săi?”. Sau: „Dacă astăzi militarii (care au comandantul suprem la Kremlin) au posibilitatea de a lua propriile decizii, independent de politicieni, iar politicienii (care au președintele la Kremlin) au doar posibilitatea de a asculta de militari, nu-i oare important să ne întrebăm cine mai este Kremlinul aici?”. Până şi Vucic s-a declarat surprins întrucât, în viziunea sa(şi nu e singurul!) Hersonul era echivalentul Stalingradului. Reacţiile din Rusia la opinia lui Vucic sunt la fel de virulente: „Regele s-a dovedit a fi nu doar gol, ci și slab, laș și ticălos. Serbia, evident, se va îndepărta de cooperarea cu Federația Rusă și se va îndrepta către Occident. Această decizie este de înțeles.” sau „Nu vorbesc despre faptul că Federația Rusă nu mai are aliați. În curând, Belarus și Iran vor fugi și ele. Totul este atât de clar. Chiar şi republicile naționale vor fugi în curând din Federația Rusă”. 

Vă dau toate citatele pentru a înţelege starea de spirit de acolo. Lucrurile se spun pe şleau, aşa cum se spun încă de la începutl războiului. Mereu au fost dezbateri de idei, dar de fiecare dată opinia majoritară a fost cea favorabilă rezolvării gravei probleme geopolitice pe care Rusia o are în Ucraina. Acum însă, cu Hersonul, situaţia s-a schimbat. N-ai cum să mai stai în poziţie verticală atâta timp cât pe canalele tale de propagandă spui că principala ta realizare militară este distrugerea podului Antonovski. Se zvoneşte acum - inventat, desigur - că Putin nu merge la G-20 deoarece îi este frică să nu se întâmple ceva la vârful puterii în lipsa lui. E aberant, dar pentru public devine credibil. Mai ales într-o asemenea stare de tensiune. 

Din punctul meu de vedere, în momentul de faţă Rusia este a pământ. Nu-i prima dată în istorie când este aşa. E timpul să ne întrebăm de ce? Mulţi, văzând starea de fapt, vor spune că e blat. Aiurea, mi se pare aberant. Să înţelegem totuşi că blatul trebuie exclus din ecuaţie întrucât la finalul blatului cineva trebuie sacrificat. Ce om normal la cap ar intra într-o combinaţie din care, la final, să-şi piardă viaţa? Evident că nimeni. Absolut tot aparatul lui Putin, dacă ar fi făcut blatul, ar trebui să înceapă numărătoarea invesrsă întrucât asta înseamnă sinucidere. Indiferent cât de militarizată ar fi societatea rusă, o asemenea pierdere n-are cum să nu se lase cu victime de la vârf. 

Să fie vorba de lipsă de pregătire? Şi-aici avem de discutat mult. Rusia era mai pregătită ca oricând. Putin a băgat bani frumoşi - şi la un mod deosebit de eficient - în tehnologii de vârf. La ora actuală Rusia are cele mai avansate arme din lume. Culmea, în ciuda realităţii, în Ucraina luptă ca-n anii 80, ceea ce e un alt paradox. Şi, din nou curios, aviaţia militară nu prea se vede deloc. Asta cu poate că în Siria aviaţia rusească a fost cea care a asigurat victoria forţelor lui Al Assad. 

Sunt multe ciudăţenii care efectiv nu se leagă. Nu ştim în ce scenariu suntem, de aceea viitorul ne poate rezerva surprize. Într-adevăr, Rusia e picată destul de jos. Însă, aşa cum am spus, nu e prima dată. Trebuie menţionat, de asemenea, că ruşii au găsit de fiecare dată capacitatea de a-şi reveni, astfel încât nici un asemenea scenariu n-ar trebui exclus. 

Partea prostă e că înfrângerea Rusiei ar crea o nouă debalansare geostrategică, prelugind viaţa artificială a nefastului Occident. Însă nici o victorie a Rusiei nu ne-ar garanta că putreziciunea Occidentului nu va renaşte sub forma unei false ideologii „tradiţionaliste” gravitând în jurul non-valorilor precum „statul ateu” sau „guvernare cibernetică”. Am spus-o nu o singură dată, dar o repet: dacă vreţi să vedeţi apogeul Occidentului, faceţi shortcut-ul şi viraţi-o spre China. Fără doar şi poate acolo se află modelul viitorului occident.

23 de comentarii:

  1. Mda nici Rusia nu mai e Rusia, nici războiul nu mai e război cum era odinioară, nici occidentul nu mai e acel occident de odinioară, nici China nu mai e China de altădată etc.... dar despre viitorul României care a devenit dependent de bomboanele capitalismului Putred? Tot rolul ei bimilenar de intersecție a măriilor sale marii Imperii, nu de altceva dar deja am ajuns Sens Giratoriu ba spre Rusia, ba spre Austria care e tot Rusia, ba spre Germania care e tot Rusia. Unde sunt americanii si SUA? Unde s fie, in firmele de consultanta care iau comisioane doar ca se prezinta la sedinta. Bechtel câțu bani a făcut de pe Romania, si cat a construit pentru Romania?

    Daca merg pe wiki: Bechtel Corporation este cea mai mare companie de construcții și inginerie din Statele Unite ale Americii și a noua cea mai mare din lume în 2012.

    Îmi cer scuze dar cea mai mare companie a ajuns cea mai mare pentru ca a furat Romania. Mie mi-ar crapă obrazul de rușine sa fur din Romania si sa mă cheme Bechtel. dar economia lor nu simte asta, deoarece jaful si furtul sunt activități economice capitaliste.
    Toi care fura din Romania ajuns mari si au un renume fantastic. E istorie asta de când au furat aurul din Roșia Montana si au ajuns cel mai vestit imperiu din istorie si pentru ca ne-au furat bine, ne-au dat si numele lor.
    Cum crezi ca ii zice la Romania intre ceilalți Europeni? "mica america"
    De ce? Ca tot ce nu e posibil in Europa de vest si SUA este posibil in România. Este tara tuturor imposibilităților.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din păcate, ai dreptate: dacă vrem să vedem apogeul Occidentului şi ... al Rusiei, o virăm spre China.

    RăspundețiȘtergere
  3. Maybe ; bordelu ' Bucharest _crucea de piatră va arde _la !! figurat ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Fie vreti sa credeti fie nu...umanitatea este demult in mana unor descreierati...inclusiv Rusia...Eu cred ca se incearca modele sustenabile care se pot aplica generalizat umanitatii ,modele de control total care se experimenteaza pe grupuri umane neomogene ...iar Rusia este un conglomerat de natii,nationalitati si rase cu religii/traditii diferite ...Si bolsevismul si globalismul au ca prim obiectiv controlul uman nu un control al teritoriului...Problema este ca varful de lance al acestui control este poporul rus...eu aici nu inteleg de ce...poate ma lamureste cineva...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @varful de lance al acestui control este poporul rus

      Buna intrebare. Tocmai ca multi nu au inteles. De aceea se face razboi.
      Sa ne definim un pic. Nu se refera strict la poprul rus. AI spus chiar tu: "Rusia este un conglomerat de natii, nationalitati si rase cu religii/traditii diferite". Deci este vorba de Rusism, dar nici macar rusism, este vorba despre ocultismul estic, care include in mare masura crestinismul ortodox, si asiatismele apropiate ortodoxiei. Daca merg si mai deep, as zice ca este vorba despre Bizant si cultura bizantina. Deci e o lupta seculara, si milenara. Asiatismele nu sunt extrem de periculoase pentru Cultura Occidentala. Ele au putut fi corupte cu usurinta, inclusiv islam-ul in unele forme. Nu sunt periculoase deoarece nu pot constitui baze puternice statale.
      De la puterea statala incepe tot.
      Ortodoxismul rusesc care a mostenit in cea mai mare masura toate valorile din cultura bizantina poate constitui in sine puteri statale nenumarate la fel ca si catolicismul occidental. In rest poti deduce singur batalia milenara dintre Occident si Orient. Ultima hegemonie globala a Imperiului Roman pentru Vedst, care probabil ca inca exista subteran ca ne pune nume in latina la intrarea in municipii, a disparut divizat tot de puterea Orientului. Asa a aparut Bizantul. iar in Orient aparuse la 1000 de ani de la caderea Romei, Ghenghis Han care a imputernicit extrem de mult Orientul. Fara acest Ghenghis Han nu aveam Asia de azi, aveam un fel de Africa de rasa galbena, fara lideri puternici, doar sefi de trib, dar cu puteri limitate. China nu ar fi reusit hegemonia imperiala a 60 de rase chinezesti care nu sunt chinezesti, asa le consideram noi, dar sunt 60 de natii diferite etnic.
      Astea 3 sunt radacinile fortelor mondiale de azi, Imperiul Anglo-Saxon, Imperiul Rus, Imperiul Chinez.
      Acum normal ca sursele acestor 3 puteri erau in alt areal decat sunt acum, dar ele au migrat in acest mod. Catolicismul a fost transformat de capitalism si a ajuns americanism sau Noul Imperiu Roman de Apus. Nu pot sa uit filmele cu mafioti italieni din SUA care eliminau in timpul saptamanii inamicii si duminica erau la biserica si se spovedeau, simtindu-se total impacati.
      Cultura bizantina a ajuns in Rusia. Si doctrinele lui Ghenghis han au ajuns pe mana imparatilor Chinei care i-au preluat modelul. De-a lungul dinastiei Yuan, împărații mongoli ai Chinei s-au bazat pe confucianism pentru a se face din ce în ce mai chinezi, deoarece confucianismul era una dintre cele mai vechi și respectate tradiții pur chineze.

      Acum confucianismul a fost penetrat si e posibil sa ai oameni corupti care lucreaza pentru alt stat.
      De catolicism nu mai zic nimic decat ca e mega penetrat de zona economicului incat unii se ingroapa cu bani cand mor sa poata sa ii dea la Sf. Petru cand trec de poarta dintre lumi.
      Ortodoxismul a ramas cam singura in matca ei si foarte greu de penetrat, dar nu imposibil, doar ca nu poti sa razbesti sa il corupi pe tot, ci pe bucatele.

      Ștergere
    2. Interesant punct de vedere...

      Ștergere
  5. La inceputul conflictului, in primele zile, un nebun va spunea ca Putin este omul LOR, ca face parte din JOC, un joc la o scara putin sau deloc inteleasa de majoritate. Cautati si cititi. Chiar si azi, acum, dupa atit timp, inca nu este perceput JOCUL, jucatorii, magnitudinea. Mult succes la analize, postari, interpretari, intelegeri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jocul distrugerii Ocidentului , da, ce e asa de imposibil ?O sa vezi si tu , cind mergi la cumpraturi; va fi mai rau. Grau , porumb , 2 lei/kg!!!!!!!!

      Ștergere
  6. E blat, cum fost și razboiul rece. Totul e un blat enorm. Fără doar și poate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Rusia se pregateste sa preia puterea asupra occidentului: SUA/UE/Canada. Fara o interventie supranaturala, tarile vestice nu mai au nici o sansa. Scopul principal a fost sa elimine petrol/gaze pentru UE, acum din Rusia, si in curand din Orientul Mijlociu. Rusia si China vor introduce un flux monetar digital acoperit de aur/petrol/gaze, in competitie cu moneda digitala occidentala (care e doar un transfer al sistemului actual), asta dupa aparitia noii variante care combina Sars cu MPV. Cineva poate intreba: si daca Polonia ataca Kaliningrad si Ucraina intra in Crimeea? Nu conteaza. Rusia a pregatit deja revolutia care va urma in UE/SUA. Si are armament scalar mult mai puternic decat armele "nucleare".

    Ne putem salva daca ne vom declara neutralitatea, acum. Altfel, Romania va fi atrasa intr-o capcana cumplita, si anume de a intra in rep. Moldova cu armata. Astfel tarile din jur, toate care tin cu Rusia si care vor iesi din Nato, vor avea pretentii teritoriale asupra Romaniei, in contextul in care acum frontierele de stat in aceasta zona devin fluide. China isi va activa reteaua de spioni din Taiwan impreuna cu Coreea de Nord. Scorul la Camera Reprezentantilor (House of Congress) in SUA este de 211 (R) la 203 (D), democratilor le mai trebuie doar 15 locuri ca sa preia din nou puterea acolo. Totul a fost aranjat dinainte cand in aprilie 2018, cel mai popular si cel mai bun Speaker of the House, Paul Ryan (R), si-a anuntat demisia. Astfel, republicanii nu au mai beneficiat de aportul acestuia in alegeri, pierzand usor in fata democratilor in 2018 (mid-term elections).

    RăspundețiȘtergere
  8. Numarul de apasari pe taste il depaseste pe cel al rachetelor si dronelor kamikadze zilnice. Noua racheta lansata la noi: daca intram in razboi vine un mare cutremur "devastator". In valuri s-a profetit pe la televiziuni despre un mare cutremur, cutremure care dupa unele statistici sunt monumentale cam la 70 de ani. Cel din 40, cel din 77 (la jumatatea perioadei de 70 de ani), si cel care tot trebuia sa vina, ca si cea mai friguroasa iarna.
    Acest comentariu trebuie eliminat de autor.
    Din noianul de "profetii" ale unor popaleti masoni cu burtance cat butoiul de muraturi, s-au selectat alea apocaliptice. Ba al treilea razboi mondial incepe din Romania, ba cutremurul care va impiedica intrarea Romaniei in razboi.
    Luminita de la capatul tunelului a fost stinsa de pe vremea lui Ciorbea. Doar nenorociri, viitor sumbru samd.
    A inteles careva povestea cu marele cutremur din mesajul ala trimis Patriarhului? Arata ca-ti pasa de cei dragi. Cum pandemia s-a terminat, pasul urmator are aceleasi reguli: hai sa starpim sexul masculin intre 18 si (cat or vrea ei) ani, ca sa salvam tara de cutremur. Asa-i ca precum vacsii ii urau pe nevacsi, acum toti cei neicorporabili (cadre active, rezervisti, incorporabili prima transa 20-45 si ultima, pana la 70 si...), babe pensionare etc. se vor asmuti impotriva "tradatorilor" care in loc sa aiba maruntaiele imprastiate de explozii, prefera marele cutremur?

    RăspundețiȘtergere
  9. Am mai scris aici .
    Toate acestea(dar toate) capata sens daca stii planul de la bun inceput.
    Cel rau joaca la doua capete spre distrugerea Occidentului crestin. Se lucreaza , evident pe toate planurile. E complicat sa explic in citeva randuri. Unde va ajunge in final Occidentul ? pai va ajunge unde va ajunge si Rusia , la lepadare , control total.
    Sa incep sa explic citeva elemente 'jalon' :
    -unul din principalii iubitori de Noua Ordine Mondiala este chiar o elita rusa restrinsa. Indiferenti la dorintele poporului lor .La aceasta ora acesta miscare este pan-statala si corelata perfect. Plecind de la aceasta idee se doresc transformari profunde ale Rusei , deoarece lucrurile 'NU MAI MERG'.
    - RETRAGEREA DIN HERSON SI PASIVITATEA ARMATEI RUSE FACE SA "DOVEADEASCA SI SA JUSTIFICE" NECESIATEA CELOR DE MAI SUS.
    - 'Bine , putem spune' , dar ce face marele Putin ?De ce ii ''place'' lui acest joc? Care e avantajul ? E un subiect complex , exista citeva articole serioase care trateaza subiectul . O sa incep sa caut si cu permisiunea lui DD voi pune niste linkuri ca nu pot scrie aici atit de mult. sa nu uitam ca taica Putin prin anii '90 avea o perioda in care era pe punctul de a se apuca de taxi. Cine oare, dar cine oare l-a facut presedinte ?
    Putin isi doreste o Rusie puternica. 'Trista mostenire' post oligarhica lasa Rusia cu ceva technologii militare avansate gen avioane de generatia a 5-a , tancuri Armata T14 dar la nivel de prototip doar ; 10-15 bucati. Atita s-a putut.
    In acest moment se lucreaza la formarea unei noi societati, unei noi elite care sa tina in picioare o Rusie puternica si dupa ce dispare Putin , o Rusie traditional corupta , dar care sa fie in stare sa se auto-sustina peste veacuri , deci un model apropiat de China.
    -mai important decit acest razboi este aceasta noua orinduire care se prefigureaza. De asta se tot prefac impiedicati. As vrea sa inchei enuntind citeva principii :
    -daca vrei sa fii un bun satanist du-te in fiecare duminica si povedeste-te, doar asa vei inlatura cea din urma banuiala.
    - daca vrem sa-l distrugem pe Papa , ne vom feri ca acesta sa fie unul ales din rindurile noastre , pentru ca ne cunoaste si se va intoarce impotriva noastra si ne va distruge. Mai degraba il discreditam.
    Cele ce voi posta mai jos nu sint 100% reale ; spilcuiti si voi , ideea in sine insa se intelege . Browserul Chrome poate face traduceri automate daca aveti nevoie.
    https://revista22.ro/international/putin-se-apropie-o-noua-etapa-in-istoria-lumii-occidentul-nu-poate-oferi-modelul-sau-de-viitor
    https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-25785236-fost-sef-spionajului-rusesc-compara-esecul-armatei-ruse-razboi-pierdut-rusai-urmat-revolutie.htm
    https://www.activenews.ro/opinii/Toma-Albert-MAI-EXISTA-OAMENI-BUNI-171247
    N-ar strica sa fiti avizati si cu privire la :
    https://www.youtube.com/watch?v=8xhodHavrrc
    https://gutenberg.net.au/ebooks03/0301391h.html









    RăspundețiȘtergere
  10. Rusii au oricum mai putine defecte, deci au implicit mai multe calitati decat are occidentul colectiv.
    In razboi invingi, doar daca castigi mai multe lupte decat pierzi.

    Rusii si-au dat seama ca occidentul colectiv este extrem de concentrat asupra Hersonului, pentru a le impiedica rusilor avansul spre Odesa, a le ingreuna accesul spre Crimeea, precum si pentru a evita jonctiunea armatei ruse cu armata rusa din Transnistria, si ocuparea Moldovei.
    Tocmai de aceea, inainte de a abandona temporar Hersonul, armata rusa a oferit rusilor loiali posibilitatea relocarii temporare intr-un alt teritoriu din cadrul Rusiei.

    Pentru ca in Herson, se vor da foarte curand unele dintre cele mai grele lupte din intreg razboiul Rusia-Occidentul Colectiv.
    Bineinteles, cu armamentul rusesc cel mai performant.
    Spre a disipa astfel, rezistenta occidentului colectiv in aceasta zona.

    Daca Occidentul Colectiv nu renunta imediat la extinderea NATO si UE spre Est, in Ucraina si in Moldova, atunci el se face vinovat atat de declararea cat si de declansarea celui de-al 3 lea Conflict Planetar.

    Acum ati inteles: ce rost are prezenta in Romania a Diviziei 101 aeropurtate americane, precum si de ce tot guvernul chinez, a imbracat uniforma militara?

    Tic! Tac!

    RăspundețiȘtergere
  11. Stimate Domn Dan Diaconu
    Faptul ca Rusia lui Putin isi propune sa urmeze calea digitalizarii, este un lucru normal intr-o lume in care tehnologia informatica a ajuns la un asemenea nivel inalt incat impune digitalizarea, si unde mai pui si faptul ca progresul in acest domeniu inca nu s-a oprit.
    Iar cyberpunk-ul, conform definitiei din Wikipedia nu este ceva neaparat negativ, ci este ... citez: "o formă a artei de a răspunde tehnologiei, chiar formă revoluționară, dedicată destrămării oricărui liant ce semnalează realitatea drept consensus, cyberpunk-ul se vrea o manieră de blocaj în fața controlului de masă".
    In articolul publicat ieri, eu am remarcat ca structura societatii ruse va ramane aceeasi,adica una bazata pe familie ca celula de baza, si familia ca unire de generații, unde există respect față de bătrâni și grijă față de cei mai tineri”, si asta e bine, iar chestia cu cyberpunkul, mi se pare mai degraba o dorinta a tineretului, dar si un pas propagandistic folosit de stat
    ca un instrument prin care statul sa atraga tineretul, care este deschis catre tot ce inseamna progres a stfel incat statul sa isi asigure supravietuirea in timp.
    O fi bine...o fi rau...asta ramane de vazut, deocamdata Raul vine de la Satanele de peste ocean, care la fel ca Hitler vor sa devina stapanii planetei, si ce e mai rau, vor sa faca din planeta un mega Auschwitz cat toata planeta, si cand ic asta ma refer la planul lor de reducere radicala a populatiei planetei.
    Asa ca problemele trebuie rezolvate in functie de gradul de importanta ale prioritatilor.
    Retragerea din Herson pe malul stang al Niprului, este o miscare strategica foarte bine calculata. pentru ca nimic nu e mai periculos sa ai in spate un fluviu in care dusmanul te poate impinge mai ales atunci cand puterea lui creste tot mai mult pe zi ce trece, vezi suvoiul de tehnica militara care vine din Grecia, dar si faptul ca si alte tari sunt atrase in acest razboi in plus de asta nici aproviZionarea nu poate functiona normal cand iti vine peste un fluviu.
    Strategia aleasa este cu atat mai buna cu cat criminalul de Zevzenski poate, si chiar este in stare sa sparga barajul si astfel inece intreaga armata rusa si astfel se lasa larg deschisa poarta catre Crimeea, pe cand astfel, drumul catre Crimeea ramane inchis, si chiar mai bine aparat atat de armata cat si de fluviul greu de trecut.
    Iar faptul ca Putin ar fi o marioneta care joaca rol dublu, acesta poate oricand sa fie maturat de pe scena politica de catre patriotii adevarati din jurul sau, pentru ca orice om poate fi inlocuit, cu atat mai repede si mai usor cand arata lumii ca nu-i pasa de tara si nici de popor.

    Concluzia este ca avem motive sa fim optimisti, si ca trebuie sa constientizam faptul ca protectia noastra ca cetateni dar si ca patrioti, nu poate veni de la dusmanul care ne-a distrus tara si acum vrea sa ne distruga si poporul, asa ca romanii trebuie sa faca ceea ce bine au mai facut in istoria lor, adica sa intoarca armele si sa schimbe tabara, pentru ca umbrela ruseasca este mai mare si este destul loc sub ea.
    Sau poate credeti ca rusii nu ar fi fericiti sa ne accepte pentru ca asta inseamna o lovitura data drept in inima satanelor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Partea prostă e că înfrângerea Rusiei ar crea o nouă debalansare geostrategică, prelugind viaţa artificială a nefastului Occident. Însă nici o victorie a Rusiei nu ne-ar garanta că putreziciunea Occidentului nu va renaşte sub forma unei false ideologii „tradiţionaliste” gravitând în jurul non-valorilor precum „statul ateu” sau „guvernare cibernetică”. Am spus-o nu o singură dată, dar o repet: dacă vreţi să vedeţi apogeul Occidentului, faceţi shortcut-ul şi viraţi-o spre China. Fără doar şi poate acolo se află modelul viitorului occident. - Din pacate ce ai scris in summar este foarte probabil.

    RăspundețiȘtergere
  13. Probabil se va ajunge la o pace, poate temporara, si ca toate pacile sunt conditionate.
    Mai lasi tu, mai pun eu.
    Bucata de Herson pana la Nipru, probabil va ramane Ucrainei.
    Pace tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  14. Mihai Mălaimare :
    „Dacă vă era greu să acceptați, acum, cu această nesimțită cârdășie PNL - PSD, sper să vă fie foarte clar tuturor: nu contăm, nu existăm, nu suntem luați în calcul decât în măsura în care putem fi omorâți.
    Iar dacă nu facem nimic, chiar așa se va și întâmpla, vom fi omorâți!
    Nu mai este nimic de făcut, la noi nu se mai poate vorbi despre democrație, drepturi ale omului, Constituție. Țara este vândută și este doar o chestiune de timp până când cu adevărat va fi federalizată. Poporul român este în disoluție.
    Eu, însă, nu vreau să mă supun.
    Așadar, la mine în casă, la mine în suflet, la mine în conștiință funcționează legile mele, legile învățate de la părinții mei, legile bunului simț.
    Nu voi permite NIMĂNUI, la mine în casă, la mine în curte, la mine în suflet, la mine în conștiință să încalce aceste legi. Voi încerca să nu deranjez pe nimeni, să nu încalc libertatea vreunuia dintre concetățenii pe care nu-i cunosc dar cu care mă intersectez în viață, pe stradă sau în gând. Voi respecta libertatea lor așa cum o respect pe a mea. Dar, atenție, la mine în curte, la mine în casă, la mine în suflet, la mine în conștiință se respectă faptul că:
    sunt creștin
    sunt familist cu copii
    sunt român
    îmi plac oamenii care zâmbesc
    îmi place munca
    dorm când sunt obosit
    nu fumez (dar nu împiedic pe nimeni să o facă)
    nu mă droghez
    nu beau
    nu mă supăr definitiv pe nimeni
    înjur și-mi trece
    iubesc muzica simfonică
    citesc enorm
    ador teatrul
    mi-e dor continuu de toți ai mei, în viață sau plecați
    nu uit și nu iert umilința la care, ca român, am fost supus de băsescu, turnător ordinar și la care sunt supus de către iohanis și partidele politice actuale
    am poarta încuiată, am câini și nu cred în Miorița, așa că am și bâtă și coasă și furcă și topor, ca orice român normal.
    Eu nu accept această jegoșenie, eu nu accept această mizerie și nu admit să fiu reprezentat de niște analfabeți, ticăloși și trădători de țară!
    Atât! În rest eu sunt același! Doar că am ținut să reamintesc!”

    RăspundețiȘtergere
  15. Rusia tânjește după occident la fel ca pe vremea URSS-ului, dar este o problemă, pentru că occidentul nu mai bagă Rusia în seamă. Acum înțelegem de ce Rusia nu a marjat inițial pe covid, dar apoi a ajuns campioni la raportat infectări, au creat primii zeama salvatoare, au amenințat luni întregi cu invazia, au invadat dar cu stângăcie, s-au retras din nord, au fost alungați din Harkov și acum s-au retras din Herson. Putin este parte din plan, dar nu îi convine cum s-au împărțit posturile! Da, occidentul pare că a ajuns capabil să controleze omul din interior și această performanță a vrăjit pe toți conducătorii lumii. Toți sunt la aceeași masă dar niște amănunte nu le plac Rusiei și Chinei: nu le plac cum s-au împărțit posturile în Guvernul Mondial! Și China și Rusia fac eforturi disperate de a reîmpărți locurile. Planul își urmează cursul, iar Biden este parte din plan. Vă întrebați cum un om care gafează zilnic reprezintă cel mai puternic stat din lume. Sarcina lui Biden este discreditarea instituției prezidențiale din SUA, și el o face magistral! Discreditarea autorității prezidențiale SUA și delegarea OMS pentru lupta împotriva carcalacilor sunt puncte forte din planul pentru guvernul mondial!
    Ce urmează? Tensiunile se vor mări deoarece nimeni nu dorește să cedeze din felia lui de tort și până maxim 2030 (realist 2025) va degenera în război termonuclear! Bombele atomice vor nimici marile capitale iar Biden, Putin și Xi, chiar dacă vor supraviețui în buncăre, vor pierde puterea. Tările își vor recăpăta suveranitatea și va începe o vânătoare a celor care au distrus moralitatea și economia, adică umanitatea. Prognoza este că după cel de al treilea război mondial țările extenuate de LGBT, pedofilie și satanism se vor întoarce la moralitate și religie și vor adopta modelul Iranian, urmând ca religia să determine destinul omenirii pentru mii de ani. Teocrațiile ortodoxe, islamice și confucianiste vor prelua puterea peste tot în lume și pacea mondială va dura mii de ani. Deci este cu Happy End!

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu va grabiti sa le cantati prohodul rusilor .Multi militari americani ,spun ca rusii cu cei 300000 de oameni rechemati si care acum se pregatesc ,vor schimba fata actuala a conflictului.Urmariti ce spun expertii militari si pe urma vom vedea .Sa nu i plangem pe rusi sau pe ucrainieni sa ne plangem pe noi ca tare rau am ajuns .Am terminat un amarat de pasaj in 14 ani.....

    RăspundețiȘtergere
  17. D-le Diaconu, nu uitati timpul in care s-a efectuat retragerea: cam 3 zile. Retragerile pe linia frontului nu se efectueaza in 2-3 zile decat daca vorbim de un scenariu gen Stalingrad - unde "retragerea" aliatilor s-a efectuat cu cirezi de T-34 pe urme. Adica, planul a fost gandit si avizat in avans. Cum si invazia Ucrainei s-a efectuat conform unui plan, nu s-au sculat decidentii rusi intr-o dimineata si au spus ca ar fi o zi buna de invadat tari vecine. In egala masura, rusii nu tin sa sacrifice vieti pentru castiguri politice. Asta ii diferentiaza de omologii lor usandezi, a caror prima grija e "ce va zice lumea" si abia apoi cum ii afecteaza pe cetateni. Rusii au luat o decizie logica din punct de vedere militar. In contextul alegerilor usandeze, Khersonul e mana cereasca ca PR. Si zero ca impact pe linia frontului. Fireste ca acea coloana a 5-a usandeza din Rusia va aminti ca "uite ce promisiuni face armate rusa - si cum nu se tine de cuvant" - si dupa ei se iau si altii. E rau ca rusii aleg o retragere tactica in locul unei capcane evidente, care ar duce la distrugerreas fortelor care ar ramne in Kherson? Pentru ca pozitia e vulnerabila, pasibila de a fi blocata de distrugerea unui baraj, golit de rusi, adevarat, dar care ar izola fortele ramase. Rusii au aratat repetat ca nu tin la victorii politice, iar situatia de azi seamana cu alte situatii anterioare - minus acea promisiune ca armata rusa va apara teritoriile cucerite, ceea ce nu s-a putut. Pentru ca rusii inca asteapta o invazir pe multiple fronturi, iar ultragierea tefelista, desi sacaitoare, ii lasa reci.

    RăspundețiȘtergere
  18. Aviația rusă chiar acum timp în urmă și-a facut simțită din plin prezența în Siria, asigurandu-le paza aeriană, deci funcționează bine-merci! Și cu toate astea, și deși pare elementar să spui că "împăratul e gol"!, am, așa, o bănuială, că există o logică în spatele acestei predări! Amintiți-vă: asediul Leningradului- 872 zile! O să-mi spuneți că atunci erau "in apărare"! Da, și totuși, vorbim de Rusia.O să-mi spuneți ca atunci luptau alte generații. Da, aveți dreptate, și totuși, vorbim de Rusia. Nu vorbim doar de Putin- omul și președintele. Vorbim de Rusia. Nu știu, as vrea să deslusiti înaintea mea care au fost resorturile și adevaratele motivații!

    RăspundețiȘtergere
  19. Sursele media invocate in articol au menirea de a inflama populatia penru a sustine recrutarile.
    Costul politic al retragerii va fi recuperat din plin, dupa victoriile din iarna lumea va uita cu totul de Herson.
    Tactic decizia a fost nu doar corecta ci si singura posibila: cum o sa lupti cu un baraj in spate, imposibil de aparat? Viitura ti-ar fi maturat trupele. Pe langa costul politic ai fi avut si un dezastru militar.
    Asa ai ramas cu oamenii, care la urma urmei ei fac jocurile, nu propaganda. Rusii care cedeaza spatiu pentru a castiga timp, nimic nou, clasic.

    RăspundețiȘtergere
  20. Parca e si un proverb latinesc care zice:

    "Cel ce viseaza la pace, sa se pregateasca de razboi!"

    Nu va mai fi pace nici macar in interiorul vreunei tari, cu atat mai putin in afara lor!
    ,
    Iar pe timp de furtuna crunta - cel mai bun paravan pentru ramanerea lor ascunsa - se dezgroapa si se implinesc, cele mai vechi si mai bine ascunse dorinte de razbunare!

    Erdogan asta, e cam prostanac ca nu iese din NATO, deoarece vesnic ipocritul si tradatorul nemernican, il fura intr-una la ambele capete!

    In sensul ca: Kurdistane, Palestine, si Ucraine, vor rupe pentru eternitate Unitatea Nationala, doar dupa cum le finanteaza-reinflameaza nemernicanii.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)