miercuri, 2 noiembrie 2022

Ne vor înlănţuiţi!


Burduja ăl mic trage în forţă la identitatea digitală. Un grup de securişti din Parlament au ca obiectiv obligarea tuturor românilor să-şi facă un cont bancar. Nu-i rău să ai un cont, dar de ce trebuie să fie obligatoriu? Apoi, constatăm că băncile îşi reduc treptat, dar sigur, prezenţa teritorială. De asemenea, reţeaua de ATM-uri e într-o diminuare constantă, iar comisioanele cresc continuu. Apar din ce în ce mai multe obligaţii pentru cetăţeni: să-şi autocitească la intervale regulate de timp consumurile, să raporteze autorităţilor diverse chestii, ba chiar să colaboreze obligatoriu cu Securitatea. Ah, nu ştiaţi încă, dar DA, e un proiect de lege. Despre ce e vorba?

Toate aceste acţiuni sunt convergente. Probabil ştiaţi despre ele, dar nu înţelegeţi amploarea lor. De asemenea, n-aţi aflat că marile companii IT caută să-şi diversifice serviciile, printre acestea fiind şi „moderarea conţinutului la cerere”. Despre ce e vorba? Hmm, pur şi simplu despre servicii de cenzurare. Sunt oferite iniţial publicului larg(mai precis companiilor care nu-s atât de avansate în domeniul cenzurii AI), dar targetul sunt guvernele care vor plăti gras pentru asemenea servicii. 

Nu ştiu dacă aţi remarcat, dar la UM Digi deja a început propaganda pentru instalarea de sisteme fixe de radar. N-aţi remarcat, nu-i aşa? Într-adevăr, pe tapet se află un contract baban care ar urma să instaleze la fiecare colţ de stradă sisteme video care să te amendeze chiar şi când te scarpini în nas. Cică astfel va creşte securitatea rutieră. Aiurea, e vorba de Big Brother-ul rutier, adică prima parte a proiectului de inginerie socială unde noi, ca de fiecare dată, am tras biletul pe care scrie: se va testat pe proşti!

E o foaie de parcurs care presupune în final o introducere a creditului social. Desigur, pe model vestic, adică exact ca ăla chinezesc, dar cu mai multă propagandă. Pe moment se va introduce cel rutier, cu dispozitive capabile să te amendeze pentru orice abatere în trafic. Apoi se va face upgrade-ul camerelor municipale de supraveghere, astfel încât algoritmii AI să raporteze orice încălcare. Şi, în acelaşi timp, algorimi închiriaţi de la giganţii IT îţi vor analiza fiecare picătură de conţinut care-ţi iese din calculator. Preventiv, desigur, şi cu raportul de rigoare la Secu. Şi, uite aşa, simplu, ne vom trezi încătuşaţi fără drept de apel. 

Ştiţi ce mi se pare mie ciudat în tot acest proiect monstruos? Faptul că „le-am luat faţa” englezilor. Adică la cât de supravegheată era Londra, la cât de cretină e populaţia pe-acolo şi la câte încercări de Big Brother s-au făcut până acum, nu înţeleg de ce nu s-a continuat cu experimentarea pe ei. Mă rog, se pare că sutele de milioanele de camere video gata instalate în Anglia au cântărit infinit mai puţin decât gaşca celor trei dobitoci de la noi gata să servească orice interes al ocupantului. 

23 de comentarii:

  1. Înseamnă că VPN-ul e pistol cu apă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Rubduja în curând o sa guse ulpa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cata diversitate exista, si la fizionomia dansului, poate că ...dar stati putin, asa ceva nu mai e nici condamnabil, nici nu ar trebui sa ne intereseze.In trecut se asociau diverse comportamente sociale cu cele de orientare. Adica a spune de cineva ca este langubiu nu insemna neaparat ca avea vreo orientate catre labun, ci ca este ciudat, ascuns, de neincredere, capabil de surprize neplăcute. Azi nu mai e vo....pardon, vreau sa zic nu mai e cazul.

      Ștergere
  3. Sri monitorizeaza toata populatia ,asa ca ar fi inca o lege data retroactiv

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...genul de reactie fatalist-cretina,specifica oamenilor incapabili de orice reactie dar constienti de propria impotenta si preocupati s-o justifice

      Ștergere
  4. Dar macar ne arata si noua zilnic/permanent, precum si gratis, "cazierul" asta, pardon:

    "credit scoring-ul social"?

    Printr-o aplicatie instalata pe telefonul mobil?

    Ca sa stim in avans/cu anticipatie, cate si ce fel de incalcari ale legii am comis, pentru a putea estima astfel, cam cand vor veni "ca sa ne ridice"/ca sa ne inchiza?

    RăspundețiȘtergere
  5. Da mi voie Dan sa te contrazic din prima : Spui tu nu e rau sa ai un cont- pai daca te obliga SIGUR e rau, e ca si cum te ar ,,Obliga sa primesti cate 10.000 de lei pe luna ! Asadar te obliga TOCMAI pt ca e Rau !

    RăspundețiȘtergere
  6. Se face monitorizare agresiva real time pe oameni cu soft specializat rulat de pe un supercomputer. Oriunde se deplaseaza obiectivul tinta absolut tot ce gandeste si vede cu ochii sai omul respectiv monitorizat se vizualizeaza pe un monitor. Este ilegal, nu exista prevedere legala pentru asa ceva niciunde pe Terra si se practica masiv. Si in UE si in NATO. In Romania, mai ales ca nici nu banuie nimeni este politie politica Stasi la drumul mare. Ce era in comunism pe timpul Securitatii era o gluma fata de ce se face acum. Oricum nimeni nu va avea tupeu sa verifice si sa expuna public acest terorism al sistemului pentru ca nu va mai apuca. Sunt multi supravegheati astfel fie ca sunt angajati ai statului sau din alte domenii. Aia documentati pe anumite dosare intai sunt supravegheati cu aceasta tehnologie dupa care li se strang probele. Multi nu au habar ca au fost instrumentati Ilegal. Daca tot avem legi hai sa le respectam toti. Altfel e doar o dictatura avansata a Sistemului. Indezirabilii nu au nicio sansa sunt pur si simplu haituiti.
    Burduja e recrutat de mult. Ca multi altii. Omul de rand nu are nicio sansa, toate statele practica asa ceva, chipurile pentru preventie, prinderea spionilor, teroristilor etc, dar faptul ca se calca viata oamenilor la modul mizerabil fara posibilitate de mandat sau sa stie macar ce pateste este inuman. Orice telefon este supravegheat in timp real orice tastati pe el. Confidentialitate nu exista. Orice vorbesti sau auzi sau vezi daca esti pe softul respectiv se stie in timp real. Cei care nu stiu nu au voie sa vorbeasca, altfel platesc. Proiectul ala de lege este o gluma, fata de ce se intampla real. Au spus cu voce tare deja si fosti nsa sau cia sau fbi dar si altii cu putine mustrari de constiinta. Cu stima!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Minority Report, cica FilmSF.Dar, decla scotienii initiati din Holly wood, la ce sa te astepti?

      Ștergere
  7. Nici nu credeam ca mai exista cineva fara cont in banca. Poate doar boschetarii cei mai amariti si pensionarii de la CAP, carora chiar nu le ramine mai nimic la sfirsitul lunii si carora inca li se mai plateste in numerar.
    Oare de ce si boschetarii, oamenii strazii, liberi de constringerile materiale, dar cu o speranta de viata foarte redusa, sa fie agatati de un cont.
    Cu ce schimba asta datele problemei?

    Intradevar ,marea majoritate, mai ales cei cu pensii speciale sunt la paula lor, dar restul amaristenilor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa ruleze banii niste baieti destepti.Inventia e veche.Foarte veche, precum baietii.

      Ștergere
    2. Ca sa se mai vanda niste soft uri, niste cip uri de import, niste card uri de plastic.Ghici ale cui sunt firmele!
      Ca sa se monitorizeze si afacerile din mediul satesc.
      Ca sa se faca si profilul pensionarului, ei stiu de ce.
      Dar cred ca intrebam si răspundem precum bunicuta si Scufita Rosie pe Lup. Răspunsul se cunoaste.

      Ștergere
    3. IQ100!
      Vorba Maestrului Marin Moraru: "Reset ii zishi, Reset si scrii!"

      Ștergere
  8. Era un banc.Unul se ducea la cumpărături,iar nevasta i-a spus la telefon,de dimineață,ce să cumpere,dar tipul s-a luat cu treabă și a uitat.Asa, că,a sunat la SRI. Bună ziua, știu că dumneavoastră ascultați telefoanele, puteți să-mi spune-ți ce dorea nevasta mea să cumpăr,am uitat!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si Securitatea, Shtazi si Kjb-ul si alte haznale au vrut sa stie totul, dar mai exista si alti factori. In imperiul turcesc se raporta tot si din cel mai mic catun din provincii si s-a dovedit ca nu citea nimeni repoartele. Acum rapoartele vor fi citite de AI, iar asta este in dezavantajul tuturor si pot s-o beleasca inclusiv proprietarii. Foile de calcul au f..t conetabilitatea si dezastrul s-a produs, iar lumea e nedefinit de complicata pentru a putea fi continuta, undeva aceasta socoteala va da erori deosebit de grave.
    Daca sistemul de referinta este gresit, tot ce rezulta va fi gresit si decadent. ducand la dezastru.
    Cred ca se va testa o cunoastere candida, ingenua, neimplicata direct, dar cu consecinte precise, in primii 10 ani, spre deosebire de China.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da bai ai nimerit-o citeste AI toate rapoartele in locul angajaților. 😹
      Ba anonime daca AI ar citi tot pai maine ar aresta președintele, minostrii, toata securitatea ca fiind dusmanii poporului.
      AI are proprietar din păcate și e pe softul lor. Ca poți hack ui AI si sa ii faci softu pozitiv sa servească poporul se poate. Dar putini specialiști pentru popor.

      Ștergere
    2. "Polimea" s-a desteptat deja. Stai sa revezi Rascoala de la 1907, premergatoare Revolutiei antiburghezo-mosieresti, de la 1917!

      Stai sa vezi, cum se trage iar toata "koimea" de la fata, cum se retrage tzapu` la boashe.

      Pentru ca problema n-a fost niciodata, ca aia care sufereau, au ajuns ca sa sufere mai rau, ci problema a fost dintotdeauna faptul ca:

      cand e dementa, smintita, concurenta face ca noii suferinzi sa atinga "masa critica"!

      Ștergere
  10. Chiar credeti maimuta darwiniana ajunsa chiar atat de proasta, incat sa se lase vreodata condusa de catre hazardul autostimulat artificial, respectiv, de catre hazardul s(t)imulat extern?
    O fi evolutia "pietilor", adaptata fortat/artificial la zar si/sau la ruleta, insa siguranta/securitatea locala, nu trebuie lasata ca sa ajunga si ea doar un joc de noroc, din care nici macar Dreaq` sa nu stie ce-o sa iasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, maimuta a ajuns in ultimul hal, fara discutie. Merge singura, fara sa o oblige nimeni...

      Ștergere
  11. Interesant că de ceva timp încoace telefoanele mobile sunt capsate astfel încât să nu poți scoate bateria. Știți de ce nu? Ca să ne poată asculta când vor și oricând. Mai grav este că au introdus amprenta vocală! Și practic poți fi ascultat chiar dacă vorbești de pe alt telefon sau telefon fix.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai sa nu l mai caram cu noi peste tot. Ca doar nu suntem bolnavi la cap.

      Ștergere
  12. https://www.burduja.ro/

    Dar putetzi sa Ii scrietzi lui Burduja Al mic direct. Spuneti-i ce ginditzi despre el.

    Batetzi apa in piua pe aici. Si folositzi un transparent proxy Sau VON

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deocamdata suna exact precum Jeorjescu venit de pa la cluburi iuropene,...adica incredere zero.

      Preferam pe unul de al nostru de pe coclauri decit harvardieni.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)