sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Criza farmaceutică


V-am spus că am avut o problemă de sănătate. Ceea ce nu ştiţi e că s-a rezolvat printr-o intervenţie chirurgicală în regim de urgenţă. În urma intervenţiei mi s-a prescris un tratament cu antibiotice. Am fost şocat să constat că, în ciuda faptului că era un antibiotic banal, nu se găsea. A fost nevoie să-mi întind antenele ca să mi-l găsească un amic, undeva, într-un depozit. Efectiv nu mai e pe nicăieri. Ciudat, mi-am spus. După care am început să investighez, întrebând în stânga şi-n dreapta. 

Discut cu câteva cunoştinţe care se uită lung a mine şi-mi spun că,în ciuda informaţiilor pe care le am şi la care am acces, în realitate n-am habar pe ce lume trăiesc. „Criza e de la COVID încoace. De-atunci n-a mai existat zi în care să nu fie o lipsă a cel puţin câte unui medicament.” - mi-a spus o bătrânică de pe strada mea care, din cauza sănătăţii precare, stă prin farmacii mai ceva decât beţivul prin cârciumi. Mă rog, probabil sunt percepţii, m-am gândit. Poate sunt crize temporare, gâtuiri de producţie sau mai ştiu eu ce. Aiurea, eram în eroare.

O zi mai târziu mă sună un fost vecin din Grecia spunându-mi că e disperat întrucât are nevoie pentru mama sa de un ... antibiotic pe care nu-l găseşte, rugându-mă să-l ajut. Încerc să-mi întind antenele pe la noi, din lipsă. Sun absolut aiurea un amic bulgar şi-l rog să verifice dacă se găseşte antibioticul de care avea nevoie Fotis. După vreo douăzeci de minute mă sună şi-mi spune că e la discreţie în farmacii. Îi vând grecului pontul. Se duce într-un suflet şi reuşeşte să-l ia de la Petrici. Mă resună după ce ia medicamentele, îmi mulţumeşte şi-mi spune că l-au costat undea sub 10 EUR. Şi-n Grecia era la fel de ieftin, doar că acum ... nu se găseşte. Fericit, grecul se întinde la vorbă, motiv pentru care îl rog să-mi spună cae-i situaţia cu medicamentele la ei. Asta după ce i-am povestit păţania mea. 

S-au scumpit foarte mult - îmi spune el. Am cumpărat medicamente banale pentru răceală şi gripă, aşa cum fac în fiecare toamnă. Aspirina s-a cvadruplat, ibuprofenul s-a dublat. Siropurile de tuse sunt foarte scumpe, dar, cu toate acestea, nu mai ai şanse să le găseşti. Au fost ceva probleme cu medicamentele pentru diabetici, dar acum s-a rezolvat”. Iată, îmi spun, o treabă despre care efectiv nu aveam habar. Aşa că-mi continui investigaţia. 

În Germania e o criză a medicamentelor pentru copii. Au fost raportate probleme la siropurile cu paracetamol sau ibuprofen, extrem de folosite pentru scăderea temperaturii(cei care au copii mici ştiu). Problema e atât de gravă încât s-a scris despre chiar şi la oficina de propagandă DW! Însă nu doar medicamentele pentru copii lipsesc. Apar tot felul de „fracturi logistice” şi astfel, în anumite zone, se întâmplă să lipsească medicamente absolut banale.

Franţa e şi ea lovită puternic. E o criză a antibioticelor atât de mare încât nu se mai eliberează mai mult de două cutii de antibiotic. Medicii nu au voie să prescrie mai mult! Dacă ai nevoie de un tratament mai lung, trebuie să te prezinţi din nou la medic pentru a-ţi elibera o nouă reţetă. E o nebunie!

În Italia la fel. E scandal mare în ceea ce priveşte preţurile medicamentelor. Noul guvern a acuzat pe faţă industria farmaceutică din cauza creşterii aberante a preţurilor. De fapt acolo chiar s-a profitat de criza COVID şi s-au făcut averi frumoase din sistemul de sănătate. De aceea nou guvern a intrat adânc în problemă şi a dat amenzi usturătoare. S-au făcut chiar şi chiar cu apeluri la UE pentru extinderea investigaţiilor. De parcă te-ar ajuta criminalul să scapi de bandit! Ca efect, lipsuri ale medicamentelor de bază se văd la tot pasul. Şi, din nou, lipsuri la antibiotice. 

Ce se întâmplă? Dinspre industria farmaceutică vine un răspuns standard: criza energetică face ca producţia unei mari părţi a medicamentelor generice să fie prea scumpe, astfel încât e mai rentabil să opreşti benzile. De aceea criza se constată, în principal, la medicamentele ieftine. Antibioticele care sunt de negăsit sunt cele generice, al căror cost e extrem de mic. OK, pare logic, în sensul în care e justificată o creştere a preţului acestor medicamente. Întrebarea care se pune este de ce nu se găsesc la preţuri mai mari? Bun, înţeleg că ţi s-a dublat energia, dar de ce nu pui acest preţ în costul final şi gata. Nu trebuie să opreşti producţia în condiţiile în care ai cerere! E ilogic.

De-aici începe marea problemă. E o ticăloşie în spate. Se vede limpede că toată criza de pe piaţa farmaceutică e una cât se poate de artificială. Creşterea preţului energiei e doar o perdea de fum menită a ascunde adevărata ticăloşie, anume instrumentarea unei crize pe sensibila piaţă a medicamentelor. Bolnavii cronici sunt efectiv dependenţi de medicaţie şi orice zi sărită se lasă cu o degradare a stării lor de sănătate. Îmi amintesc de criza Euthyroxului, fix în timpul pandemiei. Credeţi că a fost accidentală? Întrebaţi un dependent de Euthyrox ce se întâmplă când i se întrerupe tratamentul şi veţi înţelege de ce o ticăloşie. 

Aceeaşi ticăloşie se vede şi acum. Probabil se vrea o nouă criză medicală sau se vrea un alt sacrificiu pe altarul slavei lui Zelenskyi. Nu-mi dau seama, dar văd cât se poate de limpede artificialitatea acestei crize. Nu există absolut niciun motiv pentru care genericele să lipsească din farmacii. „Ca să n-ai probleme - spune Arafat - e bine să te vaccinezi!”. Mi se pare corect. Vaccinurile nu lipsesc. Dacă vrei să-ţi bagi în tine un cocktail pentru milioane de tulpini ipotetice, se poate, dar dacă vrei să-ţi iei un antitermic sau un antiinflamator generic e greu. Bravo, tovarăşi! 

Semnele arată cât se poate de clar că nu mai e mult până să intrăm direct în „societatea multilateral dezvoltată”. Asta dacă nu cumva deja suntem în ea, dar de nătângi nici nu ne-am prins! „Mândră corabia, meşter cârmaciul!”.

21 de comentarii:

  1. Prețurile la medicamentele care se eliberează pe baza de rețeta au prețuri impuse prin ordin MS. Statul tine prețurile neactualizate pt ca ii creste nota de plata pe ce rambursează prin casele de sănătate către farmacii. Nici la noi nu se mai găsește paracetamol soluție de aprox 1 săptămâna , probabil ca luna viitoare o sa explodeze criza cu adevărat …

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă vă amintiți, anterior pandemiei, au fost chiar discuții în spațiul public că bolnavii cronici costă mult...în pandemie, era discuția să fie închiși...acum poate e continuarea programului! La siropurile pentru copii, confirm!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ca s-a terminat cu bine si insanatosire grabinca!

    RăspundețiȘtergere
  4. DD, nu te mai mira atat de toate cele...Lumina si intunericul se întrepătrund si in toate bolile exista si o cauza spirituala. Degeaba omul isi trateaza corpul fizic daca nu-si spala sufletul. Când oamenii degenereaza sub nivel animalic, Dumnezeu lasa " lupii" sa fugareasca oile. Pana le trece trufia!😁 Omul modern e trufaș si crede ca i se cuvine totul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu toate bolile au o cauza sufleteasca sau spirituala ! Multe boli chiar multe au la baza virusi,bacterii si paraziti intestinali ! Poate parea banal sau de ras pentru unii dar aici suntem ! In afara bolilor genetice si cele dobandite printr-un mod de viata nesanatos ce am spus mai sus ocupa peste 50% din totalul bolilor ! Am o cunostinta o verisoara mai de departe doctor in boli digstive in Zurich , mi-a facut capul toaca cu legatura dintre factorii generatori de boli digstive cu implicari chiar spre cele neurologice inclunzand chiar si Parkinson! Aceasta maladie se cam stie deja ce o provoaca si anume infestarea repetata cu anumiti paraziti la care se adauga prezenta unui numar mare de antigeni la unele persoane! E vast domeniul dar nu e pentru mine eu doar am schitat cateva lucruri !

      Ștergere
  5. Lipsurile la capitolul medicamente pentru copii au trecut oceanul. Daca in Europa se poate da vina pe costurile mari datorate energiei scumpe in America de nord nu au scuza asta. Nu stiu in USA cum stau lucrurile dar in Canada, guvernul lui Trudi a trebuit sa dea un comunicat oficial pe tema asta ca sa mai calmeze spiritele(pe principiul stim despre asta/lucram din greu sa rezolvam problema) .Sunt lipsuri mari la medicamentele pentru copii: la ibuprofen (Advil/Nurofen) si acetaminopfen(Tylenol).https://www.canada.ca/en/health-canada/services/drugs-medical-devices/safe-use-medication-for-children/infant-childrens-acetaminophen-ibuprofen-shortage.html
    In acelasi timp lipsesc antibiotice pentru copii de "linia intai" in lupta impotriva bolilor respiratorii.https://www.cbc.ca/news/canada/toronto/amoxicillin-shortage-children-respiratory-llness-1.6641392
    Daca tot suntem in zodia globalizarii de ce n-ar fi si lipsa de medicamente globala. Pai daca schema prevede scaderea populatiei, lipsa medicamentelor ajuta la acest plan. N-ai pastila necesara la tipul potrivit stop joc. Face sens.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Confirm. In Saskatoon, SK rafturi goale la medicamente pentru copii.

      Ștergere
  6. * Hotărârea Curții Supreme a SUA: Vaccinurile Covid nu sunt vaccinuri.* 25.10.22
    Aproape nimeni nu a observat că Robert F. Kennedy Jr. a câștigat procesul împotriva tuturor lobbyiștilor farmaceutici. Vaccinurile Covid-19 nu sunt vaccinuri.
    În decizia sa, Curtea Supremă afirmă că prejudiciul cauzat de terapiile genetice cu ARNm ale Covid este ireparabil.
    Întrucât Curtea Supremă este cea mai înaltă instanță din Statele Unite, nu mai există alte căi de atac și toate căile de atac au fost epuizate.
    Într-o primă declarație, Robert F. Kennedy a subliniat că acesta a fost un succes care a fost posibil doar datorită cooperării internaționale a unui număr mare de avocați și oameni de știință.
    Această hotărâre este, desigur, un precedent internațional.
    În special aici, în Elveția, această hotărâre ar trebui să facă senzație, deoarece Elveția are o poziție specială cu constituția sa federală.
    Pe de o parte, Codul de la Nürnberg este ancorat în Constituție prin articolul 118b, iar utilizarea abuzivă a ingineriei genetice pe oameni este interzisă în Elveția în temeiul articolului 119 din Constituția federală.
    Aceasta este completată de articolul 230bis din Codul penal, ... Acest lucru înseamnă că autorii pot fi pedepsiți cu până la 10 ani de închisoare.
    Cu toate acestea, această hotărâre ar trebui, de asemenea, să facă restul lumii să se ridice și să ia aminte, deoarece Codul de la Nürnberg are valabilitate internațională și este inclus, de asemenea, în articolul 7 din Pactul internațional cu privire la drepturile civile și politice. În cazul unor acuzații penale, în declarație ar trebui să se facă referire la scandalul talidomidei pentru a da o greutate deosebită semnificației acestei acuzații. Astfel, politicienii vor avea parte de o toamnă călduroasă. Ar trebui să știți, de asemenea, că avocatul german Dr. Rainer Füllmich și alți peste 100 de avocați germani au fost implicați în aceste proceduri.
    Mass-media nu vorbește despre acest lucru, nici în Elveția, nici în Europa. Din păcate, acest lucru se va întâmpla doar cu o întârziere. Vă rugăm să transmiteți această decizie familiei, prietenilor și cunoscuților dumneavoastră.
    https://www.foxnews.com/.../new-york-supreme-court...
    .
    https://t.me/joinchat/UDhEMir3-8gZfXGg
    https://t.me/+lkdrke5Aozc1OTNi
    .
    New York Supreme Court reinstates all employees fired for being unvaccinated, orders backpay
    FOXNEWS.COM
    New York Supreme Court reinstates all employees fired for being unvaccinated, orders backpay
    New York Supreme Court reinstates all employees fired for being unvaccinated, orders backpay

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Circula de mai mult timp acest email , intr-adevar Robert Kennedy a intentat cateva procese prin organizatia sa Childrens Health Defense , batalie inceputa impotriva vaccinurilor chiar dinaintea pandemiei, vaccinurile ptr copii continand feluriti aditivi criminali etc. Nu se confirma inca nimic oficial :((

      Ștergere
    2. A fost spusa de cercetatoarea care a stat la puscarie pentru ca nu a vrut sa modifice Ebola sa il faca mai contagios si ca vaccin ARN nu exista( adica i s-au fabricat scheleti prin dulap) , ce au creat ei se cheama terapie genica nu imi mai aduc aminte cum o chema !

      Ștergere
  7. Aspirina are legatura cu scorta de salcie,toate ceaiurile incepand cu musetelul,galbenelele,tataneasa ,pelinita (pelinul dulce) etc .au efect antimicrobian.Sanatate! Unul care crede in puterea naturii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Penuriile sunt create artificial in scop speculativ - o spune negru pe alb Henry Ford in "Viata si opera mea"(1922). Tot acolo spune ca razboiele sunt "orgii de bani si orgii de sange". Asta era realitatea fix acum 100 de ani, asta este si acum.

    RăspundețiȘtergere
  9. 99% din medicamente se obțin pornind de la gaz. Asa e chimia organica. În Germania cel mai mare producător de materii intermediare necesare industriei farmaceutice, BASF lucrează de câteva luni la cota de avarie.
    Ne pregătim de o planta cu 1 miliard de locuitori, poate mai putin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu acum, poate nepotii nepotilor, cam prin anul 2100 cind cei 11 miliarde conform studiilor vor inceta sa mai puiasca.

      Ștergere
  10. Daca e numai criza farmaceutică, in zilele noastre pare ceva normal, deoarece puterea digitala iți permite sa o faci, si cine e la butoane vrea sa testeze si aceste opțiuni social-digitale.
    Partea proasta e când se va ajunge ca si in Canada sa ceri spitalului sa te eutanasieze ca nu iți găsești chirie. Mă rog poate fi orice alt motiv, dar vor construi așa o lume in care cererea de eutanasiere va deveni ceva normal?
    Cat timp mai exista lumi in care nu ajungi sa ceri așa ceva de bunăvoie, lupta nu e pierduta. E doar o criza care va eșua.

    https://thelifeinstitute.net/blog/2022/woman-offered-assisted-suicide-for-abject-poverty-as-she-couldnt-get-housing-for-her-disability

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vizionati filmul “Soilent Green “ realizat in anii 70. Actiunea filmului are loc in 2022.

      Ștergere
    2. F.tare.Il vazusem si nu l am revazut, am uitat acest amănunt.

      Ștergere
  11. Sunt din Botosani si va confirm intru totul afirmatiile dumneavoastra… Augmentinul(un antibiotic ff bun, care m-a ajutat sa trec peste Covid, acasa) nu se mai gaseste deloc iar celelalte antibiotice doar dupa multe cautari si interventii pe la cunoscuti medici…

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru Anonim 8.30:
    Cand aia din structuri vor invata cu adevarat sa respecte fiinta umana si legile in vigoare, absolut respectul o sa fie deplin reciproc si nici urma de trufie la nimeni nu o sa mai fie. Dar cand acei asa-zisi modelatori de comportamente umane sunt niste Mengele mai nazisti ca nazistii, folosind si tehnologii subumane pe oameni, impotriva legilor in vigoare, atunci nu putem avea nici macar minimum de asteptare privind respectul fata de actualii nazisti. Si sa stea linistiti specialii din structuri ca ei prin nazismul pe care il fac pe oameni NU au nicio calitate sa evalueze ei sufletul si modul de manifestare si traire al omului. Cand cainii din structuri vor intelege conceptul de fiinta umana si respect pentru om in respectarea deplina a legilor abia de atunci mai avem o speranta!
    Pana atunci, trufia omului care isi duce viata sub atacul miselesc al hienelor naziste, ce foarte pervers lucreaza dincolo de cadrul legal si cu tehnologii neautorizate de Constitutie(stiu ei exact care si cum) distrugand omului viata, nu reprezinta altceva decat o minima forma de revolta in fata MIZERIEI sistemului!
    Paba atunci, sufletul omului ii este inchinat doar lui Dumnezeu si la fel viata sa, iar "evaluatorii" sa se abtina ca poate limitele lor indica si un ascuns nivel urias de PROstie!

    RăspundețiȘtergere
  13. Pt cei ce nu au vazut va recomand documentarul american "Moarte instantanee" .Il gasiti pe active nevs.Depaseste orice imaginatie .

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru cel dela 15.30 si ceilalti:Toata aceasta activitate se trateaza cu rugaciune intensa si prelungita ,pentru ca toate manifestarile (cu caracter negativ sau pozitiv)se petrec in acest univers energetic in care suntem cuprinsi toti.Acesta este DUMNEZEU si prin rugaciune reechilibram zona in care suntem.Activitatea intens negativa da nastere unui raspuns pe masura asupra emitentului .Cel care se lupta cu aceleasi probleme.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)