vineri, 11 noiembrie 2022

Două veşti


Am două veşti pentru azi: una proastă şi una foarte proastă. Din păcate asta e situaţia la care s-a ajuns, fie din întâmplare, fie din conspiraţie. Nu avem încă toate datele necesare identificării ipotezei corecte şi, de aceea, trebuie să ne facem întreaga judecată pe tărâmul nisipurilor mişcătoare ale unei fundaţii slabe. Evenimentele care se petrec sub ochii noştri, cu toate că sunt cât se poate de clare, ne tot aruncă ba într-o barcă, ba în cealaltă.

Să trecem însă la subiect. Prima veste, cea prostă, e că am intrat în Schengen. Ah, n-aţi auzit nimic de la politicienii noştri. Oare de ce? Nu ăsta era dezideratul întregii clase politice? Ei bine, e un mic asterisc despre care nu v-am spus nimic: n-am intrat în Schengen-ul comercial, ci într-un alt Schengen, cel militar. Despre care toţi politicienii tac mâlc.

Tratatul Schengen se referă la tranzitul liber al oamenilor şi mărfurilor. Aici ni s-a spus pas din cauza ticăloşiei nemţilor şi olandezilor. În schimb, exista o problemă în Tratatul Schengen deoarece el nu se extindea şi asupra echipamentelor militare şi a soldaţilor. De aceea americanii se plângeau că este nevoie de tot felul de hârţogăraie pentru transportul de echipamente între ţări aliate. 

Ei bine, acum treburile s-au schimbat. UE e pe cale să încheie o convenţie cu Anglia şi cu SUA care să permită liberul tranzit al echipamentelor şi personalului militar. De ce este aceasta o veste proastă? Deoarece din acest nou Schengen fac parte şi ţări extracomunitare. Spre exemplu Moldova, Ucraina, Macedonia, Muntenegru, Albania s.a.m.d. Introducerea Balcanilor de Vest va strânge Serbia ca într-o menghină, forţând ruperea Kosovo. E o altă tragedie de care va avea parte mult încercatul popor sârb.  Pentru noi e o adevărată nebunie deoarece se creează un culoar Grecia-Bulgaria-România care de aici se bifurcă ori Spre Republica Moldova, ori direct spre vestul sau spre sudul Ucrainei. Este un fel de extindere a NATO printr-o chichiţă care permite libera trecere.

De fapt, noua construcţie militară este o adevărată declaraţie de război a alianţei Americano-Europene împotriva Rusiei. Şi iată că v-am dat cea de-a doua veste, cea extrem de proastă, anume că scenariul războiului nu a fost abandonat. De fapt se trece la un alt nivel, cel radical. Aud din surse avizate ruseşti că, într-o dezvoltare viitoare, SUA pregăteşte să arunce în luptă trupe româneşti şi poloneze care, chipurile, ar fi trimise pentru „asigurarea ordinii” în Ucraina. Odată atacate, ar exista „precedentul” necesar activării articolului 5, adică al înarmării proştilor şi al suportului „din spate”. României cică i s-ar fi alocat o misiune tranzitorie, de intrare prima dată în Republica Moldova pentru a o „ajuta” să-şi apere integritatea teritorială. După care ar putea intra în sudul Ucrainei, tot pentru „protecţie”. 

De partea cealaltă, ruşii nu stau degeaba. Înţeleg că au primit semnalul şi, de aceea, cel mai probabil vor trimite o rachetă purtătoare de focoase nucleare multiple pe orbită. De asemenea, înţeleg că se fac paşii necesari apropierii terestre de principalii duşmani, ori cu submarine de atac, ori fizic, instalând baze militare în proximitatea duşmanilor. Pentru vestul Europei principalii candidaţi sunt algerienii, iar pentru continentul American Venezuela e clar un candidat de nădejde. 

E cât se poate de clar că ne ducem într-un setup exploziv. Europa nu e singura problemă. În Asia avem China cu Taiwanul şi avem şi inflamarea Coreei de Nord. Alianţa ruso-iraniană este un fapt cunoscut. La fel de cunoscută este şi alianţa ruso-chineză, însă ea e pusă sub semnul întrebării de ceea ce va ieşi de la G-20. Interesant este că Xi Jinping iniţial anunţase că nu va participa, pentru ca acum să anunţe nu doar că va fi acolo, ci şi că va avea o întââlnire cu Biden. Vedem ce va ieţi din toate aceste evenimente.

Oricum, pentru a fi sincer, trebuie să vă spun că în continuare ceaţa este destul de groasă şi nu ştim exact ce ne rezervă viitorul. 

30 de comentarii:

  1. Ultimul Război Planetae11 noiembrie 2022 la 12:26

    Probabil că pregătirile astea se fac pentru ceva maree;vedem la Primăvară ce va fi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A crede in Extratereștri e mai stupid decât a fi ateu. Practic, muți întrebările către altul: să dea Extratereștrii aceia răspunsul , cine i-a creat pe ei.

      Nu am cunoscut ateu inteligent, Hawking, Dawkins, Attenborough inclusiv.

      Ștergere
    2. Ne rămâne credința în Domnul nostru Iisus Hristos și în Sfânta Biserică Ortodoxă, în dreapta credință. Celelalte aberații, cum scrie comentatorul de mai sus, nu fac altceva decât să realizăm că lumea a luat-o razna serios. Și ne mai mirăm de toate cate se întâmplă. Datorită îndepărtării de credința ortodoxă omul așteaptă ajutor de la idei globaliste în loc să aibă credință în Preasfanta Treime, în Preasfanta Născătoare de Dumnezeu și Sfinții Părinți și Sfânta Cruce.
      Trebuie multă LUARE AMINTE și ÎNDREPTARE din partea tuturor!

      Ștergere
    3. Cei enumerati de tine 16.14 sant sau au fost oameni bolnavi, cum sa fie destepti...

      Ștergere
    4. Stii cum recunosti fariseii despre care spunea Isus An.19.10 ?
      Folosesc intarituri ex:
      Credinta dreapta
      Isus doi de ii
      Dumneseu bunul
      si tot asa !

      Ștergere
    5. Despre ce "intarituri" o fi vorbind?
      Dar cine are într-adevăr urechi va auzi ceea ce trebuie! DOAMNE AJUTĂ TUTUROR!

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salutari, cum am mai scris eu cred ca doar o cadere totala (economica, sociala etc - cea morala s-a produs demult !) mai poate salva ceva... Stiu pare paradoxal, dar nu este ! Ma rog, nu este pentru mine. Azi dolarul anuntat de BNR a scazut cu 3,18 % ceea ce este un procent, cum sa zic ? Urias, absolut neuzual (chiar si pentru dolar care varia oricum si cu aproape 1 % pe zi), curios, generator de semne de intrebare.... Se intampla ceva ? Stii ceva ? Sau nu e nimic si este o variatie """obisnuita"'" ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Aud din surse avizate ruseşti : care sunt alea?
    de aceea, cel mai probabil vor trimite o rachetă purtătoare de focoase nucleare multiple pe orbită : pe ce te bazezi? pe aceleasi surse avizate?

    RăspundețiȘtergere
  6. "Introducerea Balcanilor de Vest va strânge Serbia ca într-o menghină, forţând ruperea Kosovo. E o altă tragedie de care va avea parte mult încercatul popor sârb."

    Eu nu stiu care este in realitate streaba cu Kosovo, dar stiu ca "mult încercatul popor sârb" detine niste teritorii romanesti care nu-i apartin si ca in ultimii 30 de ani s-a purtat execrabil cu populatia de etnie romana din teritoriile romanesti ocupate abuziv. Asa ca mai scuteste-ma cu mila la adresa "mult încercatului popor sârb".



    "Pentru noi e o adevărată nebunie deoarece se creează un culoar Grecia-Bulgaria-România care de aici se bifurcă ori Spre Republica Moldova, ori direct spre vestul sau spre sudul Ucrainei. Este un fel de extindere a NATO printr-o chichiţă care permite libera trecere."

    E un nou fel de implementare a strategiei deja esuate "Intermarium".
    https://en.wikipedia.org/wiki/Intermarium
    https://www.iwp.edu/articles/2020/12/23/intermarium-in-the-21st-century/



    "României cică i s-ar fi alocat o misiune tranzitorie, de intrare prima dată în Republica Moldova pentru a o „ajuta” să-şi apere integritatea teritorială. După care ar putea intra în sudul Ucrainei, tot pentru „protecţie”."

    Poate asa se va face si unirea fortata si de nevoie cu Basarabia si poate asa se vor recupera si restul tritoriilor romanesti:
    - in prima faza Bugeacul (Ismail, Cetatea Alba) si Insula Serpilor, totul pana la Odesa
    - in a doua faza nordul Maramuresului istoric si nordul Bucovinei istorice
    - posibil sa existe o a treia faza in care se va alipi Transnistria
    - posibil sa existe o a patra faza in care se va alipi o parte din Transcarpatia, care poate fi disputata cu Polonia, NU cu Ungaria
    - posibil sa existe o a cincea faza in care se va alipi Banatul Sarbesc

    Ce ramane de vazut este daca se va face o "Romanie dodoloaţa" sau daca se vor forma mai multe Romanii mai mici formate din mai multe provincii, ca de ex pe principiul Tarilor Baltice.
    Se tot vorbeste in ultimii 30 de ani de spargerea tarii pe bucati si de formarea de noi natiuni ca de ex o Moldova Mare ca pe vremea lui Stefan cel Mare formata din Moldova romaneasca + Basarabia + sudul Basarabiei pana la Odesa + Transnistria + TOATE fostele teritorii romanesti din nordul Romaniei aflate acum pe teritoriul Ucrainei: nordul Bucovinei, nordul Maramuresului si sudul Transcarpatiei.

    https://cersipamantromanesc.wordpress.com/tag/teritorii-romanesti-ocupate-de-ucraina/
    https://www.desteptarea.ro/ucraina-stapaneste-teritorii-romanesti-iar-noi-sprijinim-ucraina/
    https://www.rador.ro/2022/03/22/pentapostagma-sa-vorbim-despre-teritoriile-romanesti-detinute-de-ucraina-spune-un-fost-premier-al-romaniei/

    https://cersipamantromanesc.wordpress.com/tag/banatul-sarbesc/
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Banat
    https://istoriabanatului.wordpress.com/tag/banatul-sarbesc/

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Regiunea_Transcarpatia



    "De partea cealaltă, ruşii nu stau degeaba."
    Rusii nu au demonstrat nimic in acest razboi. Pana acum au avut timp suficient nu doar sa-si recupereze teritoriile disputate ci TOATA Ucraina. Pentru ei tot acest razboi a fost un fiasco. Nu cred ca au nici o sansa impotriva UE + "Anglo Saxonia". Singura problema este sa nu se extinda cu adevarat razboiul in afara Ucrainei ca tari slabe ca Romania vor fi facute una cu pamatul iar cacareze istorice ca "republica moldova" vor inceta sa existe fizic pentru cel putin 100 de ani in cazul unui razboi conventional sau pentru cel putin 1000 de ani in cazul unui razboi nuclear.

    Cert este ca cine este cu adevarat istet s-a pregatit deje de plecare departe de Estul Europei si cel mai sigur departe de Europa. Nu uitati ca atunci cand vorbiti despre "tara mea" este vorba despre nimic mai mult decat ceea ce aveti in actele de proprietate si pentru care platiti chirie anuala (impozite), care de la anul se va mari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Realitatea este ceva mai complexa pentru a o putea înțelege prea facil. România ca să existe trebuie să-și creeze un sens.

      Chiar și cu reunirea teritoriilor(corect spus ca Ungaria nu are dreptul la Transcarpatia, au fost minoritari tot timpul acolo, ceva localități la frontiera pot fi ale lor), fără un spirit creator national , n-ar servi la nimic.

      Cu privire la taxe pe proprietate, nu scapi pe planeta , oriunde te duci, de asta oculta e mondiala. Impozitele pe proprietate nu sunt titluri executorii în Ro, ar fi neconstitutional(încă). După 5 ani, datoria se prescrie(practic la in moment dat vei datora doar impozitul pe ultimii 5 ani).

      In fine, fiecare e liber sa face ce dorește. Eu aleg România, îmi plac toate țările mai mult decât țara mea dar aleg să rămân aici pentru ca munca mea să se observe.
      Meseria și cele 5 limbi străine cunoscute mi-ar permite sa locuiesc cam in 70% din țările planetei. E alegerea mea totuși.

      Ștergere
    2. ...alt razboinic culturalizat pe wiki care nu stie cum s-o rada mai repede.....pariu ca trage teapa si la gaze si telefon,basca ultima chirie...du-te frate ca nici de troll nu esti bun:))))

      Ștergere
    3. daca mai vorbesti 4 limbi la nivelul la care stapanesti romana nu ti-ai permite sa traiesti decat in tari cu wc in curte. cu stima.

      Ștergere
    4. "România ca să existe trebuie să-și creeze un sens... Chiar și cu reunirea teritoriilor n-ar servi la nimic."

      Marea unire din 1918 nu s-a facut pentru ca a fost in interesul romanilor ci pentru ca a fost in interesul imperiului anglo saxon care era dominant la nivel mondial la acea vreme, asa cum inca este si acum, sub o forma sau alta.
      Daca anglo saxonii vor decide pentru o "romanie dodoloata", aceassta re-unire teritoriala se va face, daca nu le este utila aceasta re-unire, atunci nu se va face.
      Daca anglo saxonii vor decide pentru o "romanie provincializata", atunci romania actuala va fi sparta si alipita in diverse bucati, daca nu le este utila aceasta provincializare, atunci nu se va face.
      In oricare dintre situatii sensul existentei romaniei sub o forma sau alta, il creaza altii, nu romanii cu "spiritul lor creator national"!



      "Cu privire la taxe pe proprietate..."

      Treburile sunt foarte complexe si iti scapa multe aspecte din vedere ca de ex faptul ca daca cineva iti plateste impozitul pe pamant timp de opt ani, devine proprietarul pamantului respectiv, sau despre tepele cu cadastru si carti funciare, cu retrocedari, etc. Sunt tribunalele PLINE pana la refuz cu oameni care se judeca cu anii, chiar pana cand procesele se prescriu pentru retrocedari, granituire, anulare carti funciare, etc. Tu cum crezi ca niste tantalai si impostori ca Paul Stanescu au ajuns mari latifundiari? Cumparand pamanturi in mod onest la pretul pietei? Dar unii ca tiganii din Clanul Carpaci?
      Sa nu mai vorbim despre faptul ca esti incapabil sa intelegi ca esti obligat intr-un fel sau altul sa platesti ad infinitum impozite pe o proprietate deja impozitata cu bani deja impozitati! Ma rog, mintea ta de marxist nu vede nimic in neregula in acest fapt, dar mintea mea de capitalist si de libertarian ma forteaza sa-mi deschid companii in offshore, sa-mi tin banii pe acele companii si sa-i investesc de pe acele companii acolo unde si in ce NU platesc taxe si impozite. Pe la altii se fac treburile astea timp de secole.



      "In fine, fiecare e liber sa face ce dorește. Eu aleg România, îmi plac toate țările mai mult decât țara mea dar aleg să rămân aici pentru ca munca mea să se observe."

      Este evident ca fiecare este liber sa decida ce doreste pentru el, dar asta nu inseamna ca ceea ce a decis este corect, rational si duce la rezultatele dorite. Tinand cont ca vorbim despre posibilitatea ca romania si romanii se pot trezi in plin razboi... da-mi voie sa-ti raspund cu un citat de-al lui Mike Tyson:
      https://www.commit.works/wp-content/uploads/2020/03/tyson.jpg

      Sa vedem cum va functiona planul tau cand vor incepe sa suiere gloantele, obuzele, bombele, rachetele, dronele, etc. Sa vedem atunci cum o sa se "observe" munca ta.

      Ștergere
    5. @Anonim 11 noiembrie 2022, 18:11
      @Anonim 11 noiembrie 2022, 18:50

      Nu pot sa inteleg de ce Dan insista sa permita unor imbecili ca voi sa comenteze. Treaba asta nu are nimic de-a face cu dreptul de a avea si exprima o opinie.
      De parca nu ar fi de ajuns imbecilii religiosi, imbecilii marxisti, imbecilii "nationalisti" si imbecilii conspirationist-apocaliptici care misuna pe blogul asta si care produc balast inutil pe banda rulanta, asa incat au reusit sa faca sectiunea de comentarii necitibila.

      Anyway, Umberto Eco la oameni ca voi se referea cand facea afirmatiile astea:
      https://republica.ro/umberto-eco-in-2015-televiziunea-si-internetul-au-promovat-idiotul-satului

      Ștergere
    6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    7. Bai guga ai vazut tu reintregire vreodata fara ca sa fii mare putere economico-militara ?

      Ștergere
  7. Hristos nu s a preocupat de "muste" ci de fiinte care au potentialul de a ajunge precum Dumnezeu Tatal, creatori de lumi noi.
    Asta se asteapta de la noi in urma resetarii lumii.
    Amza

    RăspundețiȘtergere
  8. Tinand cont de faptul ca vor sa bage poporul roman cu de-a sila intr-un razboi care nu este al lui, orice clipa in plus petrecuta cu bestiile, Iudele si satanele astea in fruntea Romaniei, reprezinta o clipa in plus, mai aproape de extinctia noastra ca neam!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ca sa completam tabloul.... legile justitiei transforma Constitutia intr-un document consultativ dintr-unul obligatoriu. Pe cale de consecinta deplasarea trupelor pe teritoriul Romaniei nu mai are nevoie de aprobarea Parlamentului.

    Deci bajetzii cu asaltul in cap de la 101 vor porni sa faca ceea ce stiu... de pe teritoriul Romaniei, cand vrea muschiul lor, de unde vrea muschiu lor. Si daca se julesc prea rau ii baga si pe ai nostri langa ei la juleala ca soldatu roman oricum mai mult e nato decat romanesc.

    RăspundețiȘtergere
  10. *României cică i s-ar fi alocat o misiune tranzitorie, de intrare prima dată în Republica Moldova pentru a o „ajuta” să-şi apere integritatea teritorială. După care ar putea intra în sudul Ucrainei, tot pentru „protecţie”. *
    Aș considera aici si o viziune a unui sfânt român contemporan *intr-un fel sau altul, România se va reuni cu Basarabia*.
    Să ne reamintim că în 1918, trupele regatului României au intrat în Bucovina ,la cererea Consiliului Dirigent al provinciei KundK, tot o *pacificare* ca si in scenariul prezentat in articol.

    RăspundețiȘtergere
  11. https://ortodoxinfo.ro/2020/01/08/profetia-unui-parinte-grec-cu-privire-la-al-3-lea-razboi-mondial-va-fi-un-atac-al-americii-si-israelului-impotriva-iranului/

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca ii spui unui muribund, ca mai are de trait cateva luni,il ajuti?Moare in cateva zile...Altii si-au revizuit intreaga viata,s-au schimbat total si au mai trait ani buni.Lumea in care traim e un mare organism,aflat in metastaza,dar cu sanse de supravietuire,chiar daca se extirpa o parte.FRUNTEA SUS!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sfântul Viaceslav Otroc a profețit că americanii îi vor întoarce pe chinezi împotriva Rusiei pe care o vor invada.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. China ar putea invada Rusia (Siberia), așa cum profețește Sf. Serafim de Virița, dar Viaceslav Otroc nu a fost sfânt, ci un eretic, adică o unealtă a diavolului. Multe din învățăturile lui sunt aberante: că ar fi un înger întrupat etc. Trebuie să avem discernământ, pentru că, așa cum am fost preveniți, „Iisus le-a zis: Vedeţi să nu vă amăgească cineva. Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi” (Matei 24, 4-5).
      Angelica B.

      Ștergere
  14. Ucrainenii, in frunte cu drogatii NATO si UE, viseaza deja ca au infrant Rusia!
    S-au apucat deja, de organizarea petrecerii de Ziua Victoriei!

    RăspundețiȘtergere
  15. Corect...
    Razboiul economic impotriva Rusiei care s-a sperat sa spulbere economia rusa a esuat.
    Acum se preseaza pe zona militara cu astfel incat combinatia de mici victorii gen Herson si nerabdarea rusilor de a vedea rezultate pot duce la frustrari si revolte.

    Ca showul sa poata continua e nevoie de mai multi puppets pe front care sa poata fi sacrificati in acest joc mortal.
    Ucrainienii s-au cam terminat... deja minim 30% din trupele ucrainiene de pe front sunt mercenari.
    Mercenarii sunt scumpi asa ca niste voluntari din est care ar insoti niste instructori americani sau divizia 101 ar pica excelent...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)