marți, 11 iunie 2024

Alegerile pe care nu le-a câștigat nimeni


Situația internă, dar mai ales cea externă, ne indică o complicare extremă a situației politice. E un semn că actuala așezare a societății își arată deja limitele, fiind necesară schimbarea paradigmei prin eliminarea celei mai idioate invenții a istoriei, anume clasa politică. Devine astfel din ce în ce mai clar că zilele „conducerii prin intermediar” s-au terminat, iar omul simplu trebuie să ia hotărârea normală a înhămării sale nemijlocite la treburile comunității și ale statului. Și-acum să trecem la subiectul articolului de azi.

PSD, cu toate că pare câștigătorul de facto al alegerilor este, în realitate, un perdant absolut. PSD-ul a fost vândut de către Ciolacu intereselor Plăvanului care, pentru a-și găsi angajament după ce i se termină mandatul, s-a făcut portavocea intereselor Ambasadei SUA și ale Bruxelles-ului. O să înțelegeți imediat blatul. În primul rând, comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, a fost o operațiune inutilă partidului. De asemenea, luarea PNL sub „aripa protectoare” a PSD a înlăturat o parte substanțială a votantului consecvent de PSD. Mișcarea inexplicabilă a avut un unic scop, anume salvarea cu orice preț a PNL. Cu alte cuvinte, Ciolacu a vândut partidul pentru a-i salva pielea Plăvanului care, în ultimă instanță, are nevoie ca de aer de voturi la Bruxelles. Treburile sunt însă mult mai adânci întrucât, după cum veți înțelege, jigodia Ciolacu a mai bătut un cui în cosciugul celui mai mare partid din România. Dar să le luăm pe rând.

O să începem, evident, cu Primăria București. Aici Ambasada SUA a cerut vehement menținerea lui Nicușor Dan. De aceea, cele două partide comasate au făcut ciudatul balet pe care l-am văzut. În prima fază au ales un „nimeni pe stradă” pentru a concura cu Nicușor și pentru a-i asigura un succes facil. Apoi, când Piedone a venit pe turnantă, amenințând poziția nulului Nicușor, cele două partide au găsit modalitatea de a asigura victoria cerută de Ambasada SUA prin fragmentarea votului. Ieșirea la rampă a candidaților separați a avut ca efect împărțirea electoratului și asigurarea unui culoar sigur ciudatului de la primărie. Dar de ce să se fi implicat atât de adânc Ambasada SUA? E simplu: în timpul lui Nicușor, entități obscure s-au conectat la banii primăriei București, astfel încât poziția caracatiței corupte americane trebuie păstrată cu orice preț. Mai mult, Mucușor vrea acum ca PMB să gestioneze întreg Bugetul Bucureștiului, eliminând primarii de sector din schemă. Motivul ține de conectarea acelorași interese la banul public. 

În afară de servirea SUA, Ciolacu a mai avut un interes, anume eliminarea Gabrielei Firea. Fiind un candidat puternic, ajuns la deplină maturitate politică, Firea era singurul om din partid care amenința poziția covrigarului fără Bac. Împingerea sa la sacrificiu a lăsat-o fără absolut nicio funcție, cu o înfrângere rușinoasă care o va scoate din viața politică. Mișcându-se astfel, chiar dacă și-a dinamitat partidul în București, covrigarul a reușit să mai elimine un adversar. Treburile însă nu se opresc aici. Cu toate că „s-a câștigat mai mult”, cred că ați văzut din expresia conducerii PSD din noaptea alegerii că treburile sunt de-a dreptul dezastruoase. Participarea în tandem cu PNL la europarlamentare a condus la un vot cu 10% mai mic decât potențialul separat al celor două partide. Iar situația de la București arată clar că PSD începe să intre în declin absolut. NU vă luați după „roșul predominant” de pe harta electorală. E o iluzie. În realitate victoriile sunt superficiale, date fiind de votul într-un singur tur. PSD-ul nu mai este o forță politică reală, ci una decadentă, aflată în aterizare. Asta o veți vedea mai bine în toamnă. Așa se face că, în ciuda jocurilor mărunte pe care le face, Ciolacu trebuie să mascheze cumva dezastrul din propriul partid. În fapt îi fuge pământul de sub picioare și întreg jocul pe care-l face este menit a-i conserva scaunul. Dacă PSD-ul nu-și va găsi forța necesară eliminării urgente a blatistului Ciolacu de la butoane, în toamnă va deveni irelevant. 

Dacă PSD este perdant, PNL-ul este un perdant absolut. Cu toate că și-au jucat remarcabil cartea - prin mijloacele pedelistice specifice - se vede clar că sunt morți ca partid, exact la fel cum era PDL-ul după președinția lui băsescu. Evoluția lui Burduja este cât se poate de relevantă, procentul de 7.7% fiind un simptom de moarte clinică. Dacă cineva mai crede că PN(D)L-ul va mai fi capabil să impună un nou prost la vârful statului - în persoana lui Ciucă-ostașul - se înșală amarnic. Ăsta e atât de sec încât nici câinii nu mai latră când îl văd. În timp ce Plăvanul are o prostie disciplinată, în imbecilitatea sa fiind capabil să repete precum un papagal ceea ce-i dictează trainerul, Ciucă are o prostie incapabilă. Pur și simplu nu poate nimic. Cariera sa de nefăcut nimic atâta amar de vreme l-a șlefuit într-o formă inutilă: e o balenă eșuată, un elefant fără trompă, ceva atât de aberant încât nu poți descrie. Omul este prizonierul obsesiilor sale, iar unica sa obsesie e mâncarea. De-aici a dezvoltat slănină pe creier. Asta nu-i un dezavantaj întrucât trebuie umplută cu ceva tărtăcuța aia, astfel încât mult prea singuraticul neuron să nu se mai lovească de pereți la fiecare mișcare bruscă. 

Acestea fiind spuse, înțelegem că unica șansă a PNL-ului este aceea de a  încerca să dea lovitura la prezidențiale, chestie pe care nu cred că o va reuși. Mai ales, în contextul defectării unor vectori care acționau în spatele scenei, e posibil ca întreaga aventură să se termine prost. Pe moment sunt probleme mari în ceea ce privește legalitatea imensei campanii publicitare a lui Ciucă. Absolut tot panotajul la nivel național are trăsături clar penale întrucât nu există absolut nicio justificare a banilor băgați în această acțiune. În mod normal cineva trebuie să facă pușcărie pentru această imensă schemă de fraudare.

Trecem acum la „partidele congruente” ale sistemului, USR și AUR. Aici e jale. De ce pun ambele partide pe picior de egalitate? Pentru că ambele s-au lansat prin aproximativ aceeași metodă, reușind - după ultima modă a sistemului - bombe electorale. Doar că, după ce dai o bombă electorală, rămânând în aceeași paradigmă, nu ai o altă cale decât erodarea. Asta se vede, de exemplu, în Franța, unde partidul lui Macron s-a prăbușit, iar tentativa sa de a revitaliza situația cred că va eșua jalnic. Să revenim pe moment la spațiul intern.

AUR se aștepta să ia peste 25% și să-și consolideze poziția de forță politică matură. N-a reușit! Sunt mai multe motive pentru asta. În primul rând, partidul scârțâie din punct de vedere ideologic, văzându-se din ce în ce mai limpede „ecoul american” din spatele său. Poziția belicoasă pro-ucraineană a cântărit greu în ochii electoratului naționalist. Mai avem în arsenalul politic al AUR  „patriotismul de slogan”, acțiunile tip „galerie”și alte „strategii” care, pe zi ce trece, devin falimentare. Nu în ultimul rând, am avut lovitura comasării care a anihilat toată strategia de europarlamentare a AUR. AUR se baza pe slogane, astfel încât la vot să se voteze „împotriva globaliștilor”. Doar că, desfășurarea alegerilor în același timp cu localele a anihilat dezbaterea pe probleme europene cu chestiunea locală, unde „partidul-stat” era jupân. 

Eșecul AUR este un eșec 100% al lui Simion. Din dorința de a controla totul(sau din alte motive care-mi scapă), Simion nu a pregătit localele gândindu-se că și acolo dă o bombă electorală cu strategia de galerie. Apărând pe ultima sută de metri cu persoane cvasi-necunoscute, nu a mai avut ce face decât să asiste la propriul eșec. Ceea ce ar trebui să conștientizeze este că a epuizat mandatul partidului de pomană. Strategia cu „caravana sănătății” sau cum s-o fi numit ea, a avut un impact zero. Partidul nu a reușit să se impună la nivel local, iar la nivel național e în picaj liber. 

Situația e simplă: partidul e ca un copac în care rădăcinile sunt la nivel local. Într-adevăr, trunchiul e la București, dar dacă nu reușești să-ți cultivi rădăcini puternice ajungi să fii martor al propriului deces(asta parcă am spus-o cu creierul lui Turcan). Pentru a ține partidul în mâini, Simion a promovat la nivel local yesmeni, indivizi șterși, incapabili să facă altceva decât „ce zice George”. În mod normal, filialele partidului trebuie judecate după greutatea pe care o au deoarece ele sunt extensia din teritoriu. Dacă filiala nu pompează sevă, degeaba încerci tu să pompezi de la centru. Marea problemă a AUR este că-i pică și diaspora, dar asta o să o înțelegeți puțin mai târziu. Singura salvare a partidului este o schimbare radicală de strategie de management întrucât toate strategiile pe care le are acum sunt un eșec pe linie, iar lipsa de imaginație de la centru a devenit cronică. Fără filiale creative, totul se va prăbuși. Să nu uit: salut faptul că Neamțu nu a intrat în Parlamentul European! 

Pentru a contracara picajul, Simion anunță că va candida la președinție. Cine i-a cerut asta? Are atât de multă încredere în capacitatea sa de a atrage? Eu cred că s-a grăbit să parieze totul pe o carte, mai rău decât un cartofor prin buzunarele căruia bate vântul. Nu merge așa! Partidul trebuie să organizeze rapid un congres în care să-și schimbe radical strategia și șefii locali care au fost absolut ineficienți. Inclusiv la vârful partidului trebuie operate schimbări. Și, nu în ultimul rând, e nevoie ca de aur de clarificare ideologică. Nu mai merge în stilul Simon&Târziu „suntem suveraniști, dar suntem și cu ăia că altfel ne belește ambasada X și cu ăilalți ca să ne dea certificat de bună purtare ambasada Y, dar împotriva Rusiei pentru că așa ni s-a transmis «pă sistem»”. Ca să înțeleagă și Simion, e nevopie de o clarificare în genul Perversului de pe Târgu Ocna: „ori suntem golani, ori nu mai suntem!”.  Altfel, direcția e una singură, anume căderea sub 10%.

USR e deja în moarte clinică. Rezultatul obținut este unul inerțial, iar „succesul” de la București, așa cum am spus, nu este al partidului ci al Ambasadei SUA. De altfel, USR&REPER au pierdut și susținerea statului subteran al lui Coldea, momentan intrat în paradeală. Și astfel s-a rupt „degețelul” prin care Franța își făcea mendrele în România. Cu cele câteva succesuri(sic!) partidul USR nu mai are viață lungă, mai ales pe fondul pierderii de viteză a tefelismului la nivel european(pe care-l vom analiza separat). Cu toate acestea, observ o tendință de a încerca forme noi de manifestare, precum „independenții”. Un exemplu este Nicu Ștefănuță, cel care a fost ales pentru a experimenta strategia de pescuire a votului prin metoda „independentului nesusținut de nimeni”. Din același registru e și Polițeanu. Practic, tefeleii care compun USR-ul, sunt împinși acum de strategii soroșiști să dezvolte „comunități” în jurul lor, care să lovească la alegeri. Strategia lui Nicu Ștefănuță este de așteptat să se multiplice, astfel încât viitorii neomarxiști-progresiști să intre ca independenți, după care să se unească în cuget și-n simțiri. E o strategia aparent bugetofagă, dar are meritul că plătește performanța. Chiar dacă pare a fi mai scump, în realitate „plătești la rezultat”, iar pe totakl te poate costa mai ieftin. Astfel, întreg aparatul de partid devine caduc, sistemul plătindu-i strict pe cei „care demonstrează”. Asta e vestea proastă pentru tefelei: nu prea vor mai putea primi bani doar pentru că mănâncă sau se prefac că mănâncă rahat. Sistemul din spate se modernizează și se optimizează, astfel încât banii de-acolo vor fi obținuți din ce în ce mai greu.

Revenind la partid, Drulă, spre deosebire de Simion, a făcut ceea ce trebuia să facă. Plecând de la vârful partidului a dat o șansă dezbaterii generalizate. Oricum, pe modelul 5 Stelle, USR se îndreaptă spre disoluție. Cel mai probabil se vor duce și mai mult în cap la alegerile parlamentare. Șansa unică pe care o mai are USR este cea de clarificare ideologică și de profesionalizare politică. Dar pentru asta trebuie să rupă legăturile cu statul subteran și să nu-și mai respecte obligațiile asumate la înființare. Dată fiind paradirea lui Coldea, pentru USR se creează un culoar propice. Dacă însă va merge la re-unificarea cu REPER - zis și ciuma Cioloș - și prin continuarea liniei de până acum, USR se va stinge, iar la alegeri va avea probleme în atingerea pragului electoral.

Am ajuns și la SOS România. Am scris în materialul publicat ieri despre SOS. Așa cum am spus, SOS a fost votat din frustrare, iar acest vot oferă încă un bazin electoral destul de larg pentru construcția Dianei Șoșoacă. SOS a reușit să tragă de sub picioarele AUR și ale USR votul diasporei. Cele două partide și-au pierdut forța externă deoarece votul de-acolo e unul al frustrării, iar la acest capitol Șoșoacă nu poate fi prinsă din urmă. Va fi interesant de urmărit evoluția SOS, mai ales în condițiile în care, cu resurse zero, a reușit să-și încropească chiar și o rețea teritorială. Nu-i mare lucru și nu influențează cu mult deoarece, în prezent, Șoșoacă e capul tractor. Dar structura din teritoriu ajută foarte mult la monitorizarea alegerilor. Din ceea ce intuiesc, Șoșoacă a fost grav furată la aceste alegeri. Dacă a reușit să rămână cu 5% în condițiile în care nu prea a avut oameni în secțiile de votare, înseamnă că a avut un vot impresionant. 

Și mai e ceva: modelul Șoșoacă e ceea ce și-ar dori să facă soroșiștii prin candidați gen Nicu Ștefănuță. Așadar, modelul e unul viabil. Însă Șoșoacă e un Nicu Ștefănuță la puterea 1000, astfel încât are capacitatea de a se extinde. Însă, de-acum înainte, absolut totul o să depindă de ceea ce va face la Bruxelles. Și aici e o problemă mare: când privești de-aici ți se pare simplu să-ți faci jocurile acolo. Când însă ajungi pe terenul nefast de-acolo, înțelegi că forțele cu care te bați sunt unele atât de întunecate încât te apucă frica. Acesta va fi examenul de maturitate al Dianei Șoșoacă, examen pe care sunt mai mult decât convins că Lazarus nu-l va trece. Sau poate că mă înșel eu.

Ceea ce trebuie să înțelegem este că, prin strategia comasării, PSD și PNL au epuizat „glonțul de argint”. Acum sunt cam în fundul gol la parlamentare și prezidențiale. Cele două partide mizează pe un blat în care să-și impună unul dintre cei doi nuli din vârf. Doar că s-ar putea ca, mai repede decât credem, unul dintre ei - dacă nu cumva ambii - să cadă ca efect al jocurilor de partid. Nemulțumirile sunt mari în ambele formațiuni și e destul de puțin probabil să răbufnească, punându-ne astfel în fața unei veri politice în care totul va da în fierbere. 

Întrucât spațiul și timpul nu-mi mai permit, o să mă refer la contextul internațional într-un articol ulterior. Pe moment doar atât.

30 de comentarii:

  1. Totuși, ce facem cu zombii !? Sunt 18+ milioane cu drept de vot cum sunt 27 de milioane rămași în Ucraina, adică nu-s !
    Cum rămîne cu STS ?
    Cum rămîne cu listele suplimentare, cu buletinele tipărite în număr anormal de mare, ba chiar și cu votul din diaspora - dubla cetățenie, 'cetățenia europeană' sunt crime la adresa statului-națiune ?

    Nu putem extrage decît concluzii vagi cînd baza de date e mânărită în halul în care e.

    Dacă începem să ne gândim la servicii, propagandă și tot restul jegului, e durere mare, dar măcar de am putea astupa evidentele găuri menționate. Cu fiecare ciclu electoral, procesul electoral propriu-zis devine tot mai absurd, iar noi ne obișnuim cu 'noua realitate'.

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord. Aș mai completa doar cu câteva idei și anume că AUR s-a compromis teribil nu numai cu Neamțu care a mâncat și băut la toate mesele și a vorbit numai prostii, dar și cu alți băsiști notorii ca Bruyssels și mulți alții. Iar în teritoriu, luând inși de mâna a doua care nu mai aveau loc în mafia pnl.
    Tot așa s-a compromis total și usr-ul, care asociindu-se cu doi bețivi și turnători penali, petrov-băsescu și cioclul plandemiei ludovic orban, și-a trădat electoratul disciplinat, cu unghiile frumos tăiate și care lucrează în liniște la calculatoarele corporațiilor. USR-ul a dovedit că au disciplină și bani dar că nu au simț politic căzând în plasa a doi bețivi pe care i-a salvat pentru câtă vreme încă ?!? E pe undeva menirea lor, după cum și-au ales numele, să salveze, inconștient poate chiar România de alții mai toxici decât ei !?!?

    RăspundețiȘtergere
  3. Dianei Șoșoacă, examen pe care sunt mai mult decât convins că Lazarus nu-l va trece. Sau poate că mă înșel eu. - citat articol


    Cu Șoșoacă toți ne-am înșelat atât dușmanii cât și prietenii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce vrei să spui?!
      Prietenii adevărați nu se pot înșela. Dușmanii, da, și e foarte bine dacă e așa.
      Povestea cu soțul, cu blonda, scandalul, divorțul, toate astea de ce tocmai înainte de alegeri?
      Nu e bătător la ochi?
      Șoșoacă voia să vândă partidul. Să aducă lideri expirați, "independenți", cu experiență la curvasărit, în SOS.
      Nu spun că Diana Iovanovici e un sfânt, dar ne-ar mai trebui măcar încă 1o ca ea, să trezească odată neamul ăsta de oi blajine!!!

      Ștergere
  4. Pai daca toti de duc in cap, cine va umple golul? ps. sper sa ramanem intregi, ca tara, in urmatorii 10 ani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce gol visezi sa umpli tu bai nenica cand INTREG SISTEMUL este nimic altceva decat un rahat marxist sinistru care e pur si simplu in colaps?
      In cadrul acestui sistem pur si simplu nu va fi nici o schimbare. Schimbarea reala va aparea in momentul in care actualul sistem marxist VA FI INLOCUIT IN TOTALITATE CU ALTUL, un sistem extrem de elitist si de selectiv care nu va permite tururor gainarilor si ratatilor sa formeze partide si sa candideze, dar nu va da nici drept de vot tuturor ratatilor, analfabetilor si handicapatilor mintal majoritari in orice natiune.

      https://youtu.be/yLuOYLcJrus

      Ștergere
    2. Știi cum se zice : "speranța moare ultima!".
      Noi, înaintea ei.

      Ștergere
    3. Absolut corect:

      golul tot vid ramane, indiferent din ce ar fi el format! 🤣🤣🤣

      Ștergere
  5. Sa speram ca dupa alegerile din toamna asta, monstruozitatea formata din PCR - FSN - PDSR - PDL + PNL va avea soarta PNTCD-ului. Aceeasi urare de bine si pentru USR, REPER, PMP, FD, UNPR, plm... si restul nesemnificativilor, reesapatilor si securistoizilor.
    Sa speram ca dupa alegerile de peste patru ani, monstruozitatea formata din PCR - FSN - PDSR - PSD va avea si ea soarta PNTCD-ului. Mai ales ca daca castiga majoritatea la alegerile din toamna, va baga tara mai mult in datorie si in colaps economic, iar prostimea si saracimea ce ii voteaza de 34 de ani va suporta in mod direct in anii urmatori noile mariri de taxe si impozite plus noile valuri de scumpiri si inflatie.

    Dupa ce Simion l-a pupat in cur pe teroristul Netaniahu si a recunoscut in Israel un asa zis holocaust al evreilor in Romania si dupa ce s-a dat peste cap sa transforme Romania in singura natiune de pe glob ce introduce in invatamantul scolar in mod obligatoriu istoria altei natiuni, materia "Istoria Evreilor", oamenii cu creier la purtator isi dau seama foarte usor ca Siminon este UN CANCER NATIONAL ce nu trebuie votat. Punct.
    In mod obligatoriu Simion, probabil si AUR, trebuie sa dispara de pe scena politica a Romaniei.

    Sa mergi la vot doar ca sa legitimizezi un sistem marxist terorist care fura si disruge tara de 80 de ani, insamna ca esti sarac si implicit, prost de bubui.
    Sa mergi la vot si sa votezi "schimbarea" sau "salvarea natiei", dar sa nu votezi cu SOS, inseamna ca esti pur si simplu oligofren.

    Problema Europei in general si a Romaiei in particular, este faptul ca toata oferta politica se situeaza de la extrema stanga pana la centru-stanga, neexistand in mod real vreo formatiune politica macar cu vagi tente din ideologia de dreapta, lucru care in mod evident a dus la colapsul total al sistemelor economice si sociale care in mod evident se vad cu ochiul liber daca te uiti la datoriile suverane ale statelor, la nivelul inflatiei si la costul si calitatea vietii de zi cu zi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Simion e un prost si un ticalos, nu din cauza a ce zici ci, pentru ca si-a alaturat o gramada mare de fosti securisti si fosti militieni de grad inalt!

      2. in Europa nu exista partide ci, doar grupuri de interese care si-au zis "partide". Nu exista dreapta, nu exista stanga, nu exista centru. Exista doar interese care n-au nici o legatura cu natiunile. Politici, care n-au legatura cu vreo politica nationala ci doar cu interesele de grup. Un soi de factiuni ale unei mafii inca nenumite...

      Ștergere
    2. Masoneria este o Mafie!

      Dar ea este Elita/Crema exclusivista a tuturor Mafiilor, pentru ca ea este singura Mafie care are caracter Global, chiar daca pare a nu fi prezenta oriunde pe glob! Ea este totusi activa subversiv!

      Din pacate, Lumea nu va ajunge in vecii vecilor atat de Buna incat sa renunte la Fratia Dreaq', pentru ca apoi/ulterior sa renunte si Dreaq' la ea!

      Ștergere
  6. Si ce intrebare e aia, daca sa dam sau nu, arme ucrainenilor?

    Sau, vreti ca sa ajungeti: si fara arme, dar totusi vecini cu Rossia?

    Daca ucrainenii vor ca sa moara si sa traiasca doar pentru Nato si Ue, atunci le as da si cetateni romani volintiri .... care sa apere cu pretul vietii Agenda Gobalista, de National-Socialismul Romanesc! 😀😀😀

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si daca ajungi mai vecin decat deja esti, cu Rusia, care e problema?

      Fara arme si fara armata, suntem din 1997, despre ce vorbesti?

      Problema e ca daca mor suficienti ucraineni, vin la rand romanii si se extinde terenul de joaca american, aici!

      Vorba lui Rumen Radev: "cine vrea sa se lupte cu Rusia, sa se duca primul, in linia intai"

      Ștergere
    2. Nu mi ai inteles ironia?! Clar!
      Ironia visavis de impostura/incompetenta tuturor liderilor politici romani care, vorba Poetului Nationale:
      "... de o fi una, de o fi alta, ce e scris si pentru noi, bucurosi le om duce toate, de e pace, de i razboi ! ... ", nu fac niciodata nici macar ceea ce isi promit siesi de unii singuri, daramite sa mai faca ceea ce promit altora!

      Ștergere
  7. Cineva a castigat totusi alegerile!
    Si anume: aia multi care chiar s au mobilizat la vot ca niciodata, dar nici n au fost vazuti/filmati la cozi la sectiile de votare .... bici ca umbra!
    Mai multi saci cu voturi, decat votanti???! 🤣😂😅🤣😂

    RăspundețiȘtergere
  8. Romania a votat atat de mult, incat a transpirat Inteligenta Artificiala la numararea voturilor, pana cand i a pleznit, si ochiu' si timpanu'!

    RăspundețiȘtergere
  9. Călin Cozma candidatul AUR pentru primăria Cluj-Napoca este membru într-o lojă masonică afiliată Grupului de la Cluj. Cei de la AUR ar trebui să facă cercetări în legătură cu biografia lui. SOS Cluj este condus de cocalarul interlop Călin Mărincuș, un individ dubios pus de Grupul de la Cluj să caricaturizeze suveranismul și conservatorismul. Din păcate mișcarea conservatoare și suveranistă e foarte slab dezvoltată în orașul condus de mafia PNListă a lui Boc și de cea USRisto-ONGistă.

    RăspundețiȘtergere
  10. Claudiu Târziu era un basist pe vremea lui base și era de acord cu ce făcea justiția.
    Eu nu am votat pt că toți se trag de la aceași muma si am fost păcălit in 30 ani,asa ii las pe alții să fie păcăliți.
    Mă rog bunului Dumnezeu să aibă milă de poporul nostru.
    Contează să fim oamenii cu semeni noștri.
    Cu Dumnezeu înainte ,fara Dumnezeu nu putem învinge .

    RăspundețiȘtergere
  11. Ca de obicei,un articol sclipitor.Felicitari,domnule Dan Diaconu!Va gasi Dumnezeu o cale sa ne salveze,vorba lui Mircea Dinescu,ne-am batut joc de comunism,o sa ne batem joc si de capitalism,nu cred ca mai avem mult pina acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pardon!?
      E invers!
      Ambele si au batut joc de Poporul Roman, Poporul lui Dumnezeu!

      Ștergere
  12. Nota 10 cu felicitari la Literatura pentru caracterizarea personajului Ciucă.

    RăspundețiȘtergere
  13. Remarc ca s-a ratacit pe drum intrebarea mea cu Firea...O fi chiar asa delicata chestiunea ce a facut atat de special fosta primar in afara de un contract cu tramvaiele turcesti si datorii? Sau ca sub naimitul fortelor obscure, N&D, s-a redus datoria primariei (suma in termeni reali), iar banul public a achizitionat tramvaie produse in Romania si nu in Turcia? or conductele schimbate?
    Sindbad

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sindbad, poți să mă scutești cu propaganda ieftină și ineptă pe care o faci? Datoria totală a Primăriei Municipiului București la finalul mandatului Gabrielei Firea era de 644 milioane de EUR. În noiembrie 2023, datoria PMB era de 824 milioane EUR. În care termeni reali a scăzut, propagandistule? Ia și un link de la Europa Liberă, instituție aflată pe aceeași baricadă a propagandei cu tine: https://romania.europalibera.org/a/datorie-publica-marile-orase-romania/32886410.html

      Ștergere
    2. Domnu' Dan!
      Ce n ai inteles?

      Ca ne invata Clotilda absolventa MIT, si Geniul Numerolog Nicusor, ce i aia Matimatica???

      Ștergere
  14. Nicolae Ciuca va fi noul presedinte al Romaniei.

    Mai departe va fi D-zeu cu mila.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si Deu si US au nevoie de un imbecil presedinte ? IL ce parere are ?

      Ștergere
    2. Of, îmi permit să profețesc că va fi un alt nenorocit: Geoană. Sluga absolută, preaplecată a americanilor, care n-are decât să-l pună prim-ministru pe ambliopul de Ciucă. Duetul ăsta de maxim rahat va face legea în țara noastră (mă rog, va acționa la ordinul Licuriciului, mână-n mână cu Serviciile trădătoare).

      Ștergere
  15. Ce o fi asa de greu de inteles din partea liderilor politici europeni faptul ca:
    1) cetatenii europeni nu sunt in marea lor majoritate antirusi!
    2) cetatenii europeni nu vor ca sa mearga la un razboi contra Rusiei, asa dupa cum au fugit de razboiul contra Rusiei, mai mult de jumatate dintre ucraineni!
    3) cetatenii europeni vor ca sa aibe relatii economico-sociale pasnice cu Rusia, cu sau fara regimul Putin la putere in Rusia!

    RăspundețiȘtergere
  16. Impresionat placut si cititor constant al acestui blog,am cautat informatii despre Dl.Dan Diaconu.Ce credeti ca am gasit?Un articol stufos,publicat in Evenimentul Zilei in data de 23 septembrie 2023 in care este infierat cu mandrie proletaro-democratica vestica si acuzat ca ar fi de fapt un agent de influenta al Moscovei.Mi-a fost suficient ca sa ma determine sa urmaresc cu si mai mare atentie postarile acestui domn,oricine ar fi el,si sa-l felicit pentru punctele sale de vedere care nu coincid cu 99,9% dintre cele ale asa-zisei prese libere-a se citi pupincuristii "licuriciului" de peste oceanul cel mare-!Sunt curios sa vad cit timp va mai fi "tolerat" pe net acest domn...

    RăspundețiȘtergere
  17. Constat că în ceastă țară nimeni își mai dorește să vadă un partid a celor care construiesc ceva. Unde sunt proiectele ? Tot ceea ce s-a înșiruit în acest articol nu ne reprezintă. Suntem normali să mai credem în minciunile și combinațiile securiștilor ? Se pare că 4,5 milioane sunt încă prinși în această mașinărie de produs fum. Dacă sunt 18 milioane de alegători și am votat doar 9 milioane restul ce fac ? România e pusă pe făraș , ne îndreptăm spre abis . Fără proiecte și o construcție sănătoasă această minciună statală va plesni.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)