miercuri, 26 iunie 2024

Deranjul nebuniei climatice


În Kenya a izbucnit revolta. Oamenii au luat cu asalt parlamentul, unde au reușit chiar să incendieze anumite secțiuni. Poliția a fost depășită de amploarea demonstrațiilor, astfel încât au crescut treptat modul de reacție. Au încercat cu tunuri cu apă, gloanțe de cauciuc, gaz lacrimogen și restul arsenalului non letal, după care au trecut la armament letal, împușcând oamenii în plină stradă. Mai țineți minte cum vuiește media internațională dacă într-o țară în care se află la butoane o putere ne-stângistă se folosește armament letal? 

De fapt nu trebuie să căutați prea departe exemplele. La noi, pe 10 august, atunci când i-au scos pe proști ca pe vite, s-au tăvălit reziștii pe jos de la acțiunile standard ale jandarmeriei. Îl mai țineți minte pe idiotul acela care spunea că gazele lacrimogene au modificat ADN-ul participanților? 

Ei bine, modul isteric și disproporționat de reacție nu există în cazul Kenyei. De ce, e destul de logic. Kenya a fost declarată de Biden drept „cel mai bun aliat al SUA din afara NATO”. Cu alte cuvinte, acolo e instituită „protecția licuricească”, astfel încât auitoritățile pot face orice, inclusiv să tragă în oameni la liber. Deja nu ne mai mirăm de chestiunile acestea. 

Partea interesantă și abil ascunsă este legată însă de cauza manifestațiilor. Oficial ni se spune că motivul este legat de creșterea taxelor, efectuată sub atenta consiliere a Băncii Mondiale. Iar cauza acțiunii de creștere a taxelor ar fi creșterea datoriei externe spre 60%. Hmm, e ceva ciudat aici. Păi aceeași Bancă Mondială care nu zice nimic la datoria de peste 130% din PIB a falitei Americi se leagă de amărâții Kenyei cu 60% grad de îndatorare? Nu e ciudat?

De fapt alta e tărășenia. Kenya a aderat la nebunia numită eco-austeritate, un program pus la punct de degenerații climatici, conform căruia, pentru a lupta cu modificările climatice trebuie să se mai plătească aiurea niște taxe și să se mai introducă niște restricții. Chiar dacă ai fi de acord cu noțiunile de „încălzire globală”, „gaură în stratul de ozon” sau mai știu eu ce alte fantasme lansează ticăloșii climatici, înțelegi probabil că o taxă în plus nu rezolvă nimic. Evident că din punct de vedere climatic nu se rezolvă, dar acei bani se scurg către șmecheri, dând peste cap finanțele statului.

Să privim puțin în ograda noastră. Statul subvenționează panourile solare la achiziție, apoi subvenționează energia electrică produsă de așa-numitele regenerabile, subvenționează mașinile electrice care-s de câteva ori mai poluante decât cele clasice, subvenționează așa-numita economie circulară. Să ne oprim puțin la Returo, programul care a umplut parcările și spațiile supermarket-urilor de echipamente de returnare unde oamenii se așează în disperare la coadă pentru a-și recupera banii reținuți pe PET-urile achiziționate odată cu conținutul lor. Am fost curios să văd cine se află pe lista acționarilor Returo și am observat cu stupoare că principalii luptători pentru mediu sunt ceva asociații de berari și de băuturi răcoritoare. M-am bucurat să aud asta, mai ales că un calcul simplu m-a cam luat cu răcoare pe șira spinării.

Conform datelor statistice, la nivel mondial se vând aproximativ 603 milioane de sticle de bere. Asta înseamnă că numai CO2-ul eliberat zilnic din sticlele de bere vândute este de aproximativ 3000 de tone!!! În ceea ce privește băuturile răcoritoare, Coca Cola și Pepsi vând la nivel mondial echivalentul a aproximativ 7 mld. de cutii de băuturi răcoritoare, rezultând o eliberare de CO2 numai din aceste cutii de aproximativ 56 000 tone!!! Și este vorba doar de două dintre principalele producătoare de băuturi răcoritoare! Pe lângă acestea, în fiecare țară mai sunt producători secundari, producători de apă carbogazoasă, sifoane s.a.m.d. N-am auzit pe artizanii încălzirii globale să scoată o singură vorbuliță despre chestiunea CO2-ului din aceste produse, cu toate că în conformitate cu teoria susținută de ei, aici e o cantitate imensă. Care-i treaba, micuților? Dar să revenim la Returo.

Partea frumoasă - care-i soră cu hoția - vine abia acum. Returo e un sistem în care statul are 20%(prin Autoritatea pentru Mediu), restul fiind deținut de asociațiile menționate, alături de Asociația Retailerilor pentru Mediu. Probabil vă întrebați cum e susținută activitatea acestui colos, doar vă loviți de publicitatea sistemului ca de mere acre. Păi Returo, după ce preia PET-urile ... le vinde la licitație! Așadar, omul plătește PET-ul, preț care e inclus în costul băuturii răcoritoare sau al berii, iar apoi, prin lege, i se reține suplimentar o garanție de 0.5 RON/pet pentru a se asigura că PET-ul se întoarce la cei care l-au produs și care-l vând pentru propriul lor profit. Partea și mai interesantă este că Returo beneficiază și de banii „protestatarilor”. Astfel, dacă te gândești să te răzbuni neducând PET-urile la reciclat, banii de garanție ... ajung la Returo. Frumos, nu-i așa? Prin așa-zisa economie circulară e jefuit tot consumatorul, pe spatele căruia se fac afaceri frumușele. 

Pentru a-și face publicitate, Returo spune că toate inițiativele sale au la bază principiul „not-for-profit”, adică eventualele profituri vor fi reinvestite. Aproape mi-au dat lacrimile! Dacă te uiți la toate multinaționalele din România vezi că atunci când e vorba să plătească impozit pe profit par a merge tot după principiul „not-for-profit” întrucât doar 20% din impozitul pe profit e plătit de companiile multinaționale care halesc peste 80% din cifra de afaceri a țării. Ați înțeles șmecheria?

Sistemul SGR însă este doar unul dintre numeroase alte inițiative pentru mediu care papă banii oamenilor. Însă e un caz-școală pentru cei care vor să înțeleagă cum banii și acțiunile contribuabililor ajung, în final, la beneficiul șmecherilor. Din toate aceste fantasme(care nu sunt singurele!) bugetul statului ajunge dezechilibrat necesitând împrumuturi, iar când sari calul vin „bunii samariteni” de la FMI sau BM să-ți spună că e groasă și trebuie să crești taxele. 

Dar, vă veți întreba, de ce nu se înfruptă statul din banii pe care-i încasează șmecherii? Ce glume bune aveți! Să vă dau un exemplu simplu: România este ultima în UE în ceea ce privește rata de încasare a TVA. În continuare, statul român nu reușește să încaseze mai mult de 60% din ceea ce i se cuvine. Cine fură? Ați auzit vreo persoană fizică „evazionând” TVA-ul? Evident că nu, e imposibil! Dar persoane juridice care să jongleze cu TVA-ul ați văzut? Dacă sunteți antreprenor sau vă raportați la cunoscuți, veți constata invariabil că e imposibil să nu plătești TVA-ul întrucât instantaneu te calcă potera. Și-atunci? Păi e clar că se fură, dar cine? Ghici ciupercă ce-i: fură cine trebuie. Probabil firmele acoperite și marii mahări care găsesc „scheme” de scăpare. Și uite-așa, deficitul de la TVA trebuie acoperit din ceva. Din ce? Mai pui o taxă, dar cui i-o pui? O pui micilor antreprenori, care la un moment dat se satură și închid taraba, iar apoi le-o pui persoanelor fizice deoarece ăștia sunt vaci bune de muls. 

Fix așa s-a întâmplat în Kenya și urmează să se întâmple peste tot în Europa. În Grecia deja am văzut-o deoarece au fost mai rapizi cu alegerile, iar arendașii externi i-au pus să pună urgent în aplicare planul. Tragi pe oameni până-i omori. Și Ciolacu la noi, indiferent de faptul că e în campanie electorală, tot trage la greu pentru îndeplinirea planului. Spre exemplu, tocmai ce intră în vigoare creșterea accizelor la carburanți. Alți bani scoșți din buzunar, altă distracție pentru șmecheri! Nu zice nimeni nici pâs! Așa au zis „șefii la lume”, așa rămâne.

Toată nebunia cu clima va fi aplicată deplin în noua politică de eco-austeritate care urmează după alegeri. Ni se va spune doct că trebuie să consumăm din ce în ce mai puțin deoarece, nu-i așa?, planeta e în suferință. Iar dacă planeta suferă, inclusiv noi trebuie să suferim, pentru a o ocroti. Și în ce va consta noua politică? O vedem deja peste tot:

  • taxe din ce în ce mai mari;
  • limite pentru toată lumea;
  • creșterea tiraniei eco-climatice(veți vedea inclusiv lockdown-uri climatice);
  • măsuri din ce în ce mai tembele gen interzicerea centralelor pe gaz natural, a transportului individual, limitarea deplasării s.a.m.d.
  • propagandă continuă pentru ca oamenii să accepte ceea ce li se întâmplă.

Pe scurt, generalizarea la nivelul societății a tembelismului Generației Z care, cu toate că e cea mai săracă și mai fără viitor generație a istoriei contemporane, suferă de o prostie atât de mare încât e fericită cu starea ei de fapt, punând botul la absolut toate demențele sistemului. 

E interesant că în Kenya nu a mers, iar revolta de acolo spune multe. Însă statul african este unul dintre cele care au fost folosite ca sandbox de către ticăloșii lumii, adică o zonă în care își reglează tirul. Exact așa cum au făcut în Italia și România cu așa-zisa luptă anticorupție. După ce văd toate aspectele, știu până unde să întindă coarda astfel încât prostimea să nu se revolte. Oricum, planul lor de bătaie devine din ce în ce mai clar. Singura variantă care ne-ar putea salva ar fi aceea de a vedea o alternativă viabilă în partea cealaltă a baricadei. Doar că și acolo tefelimea imită acțiunile Vestului crezând că e „spre bine”. 

29 de comentarii:

  1. Adevarul e ca in cazul meu au reusit ce si-au propus, adica scaderea consumului, ceea ce mi se pare o impuscare in propriul picior din partea comerciantilor: de vreo 2 luni am cumparat numai 6 doze de bere si vreo 2 pet-uri de 2 litri de apa. Cat mai tine jucaria si vremea buna pentru agricultura, speranta e in productia "interna": vinul meu de buturuga, tuica de la cazanul meu, sucul de mere din livada mea, etc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, consumul ti-a scazut insa nu este de ajuns, problema lor ESTI TU si productivitatea ta rurala.
      Pana nu te potolesti nu vor avea liniste.

      Ștergere
    2. Bine mai, Laurențiu...Da'o mangalita de secui, o bere clasica de Suceava, niște mici de vita-oaie de Arges, o pita de Harghita fără drojdie cu maia, o brânză de burduf de Bistrița, o palinca de Maramureș, un vin rosu de Vrancea sau de Valea Călugăreasca, un carnat de Plescoi, un guias de Bihor cu oaie și vita și porc, o salata de praz si varza de Dolj, un palanet de Mures si niște poale-n brâu de Suceava, niște roșii de Matca și un pic de dulceata de Dâmbovița, un vin alb de Cotnari, n-ar merge la masa ta, mai Laur?!

      Ștergere
    3. Și eu la fel, dar nu e o soluție pt toți. Salvarea in pătrațele disparate nu schimba viito
      rul.
      Oricum, figura tine până baga in joc problema apei potabile. Interzicerea formării de puțuri, contor pe fântâni. E p Plutește in aer ceva.

      Ștergere
    4. Tu si copiii tai sunteti carbonul pe care vor sa il reduca.

      Ștergere
  2. Off topic
    De ceva vreme mă “muncește” o întrebare.
    Care este diferența între un sistem Patriot și sistemul de la Deveselu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scutul de la Deveselu este destinat și manipulat de americani pentru contracararea și anihilarea rachetelor balistice intercontinentale cu rază lungă și medie de acțiune.
      A fost conceput ca un sistem de apărare împotriva eventualelor pericole dinspre Orientul Mijlociu, Iran mai exact.
      Patriot utilizează un sistem avansat de interceptor al rachetelor și sisteme radar de înaltă performanță.Folosit împotriva aviației și rachetelor inamicului.

      Ștergere
    2. Teoretic Deveselu incearca sa opreasca rachetele balistice intercontinentale in zborul lor in timp ce Patriot incearca sa apere direct tintele. Practic insa, dintre rachetele rusesti ambele reusesc sa opreasca o pl.

      Ștergere
    3. Adevărul adevărat!Ha,ha,ha!!!

      Ștergere
  3. Zici că vor să-mi limiteze transportul individual? Ești sigur?

    http://matei.info.ro/rel.html#justificare

    https://matei.one/osub.html

    Am o bănuială că "limite pentru toată lumea" s-ar putea să însemne eliminarea unor limite pentru mine și pentru mulți alții.

    RăspundețiȘtergere
  4. Situația nu este deloc una simplă; nu există -nici o diferență -între un fermier -care își conduce propria ferma de bovine, ovine, etc , și relația de dependență a marii mase -de elită financiară; aceasta decide ce mâncăm, cum ne îmbrăcăm, ce citim, și în curând/ dacă nu vom riposta- cat sa trăim, cum să gândim ; bunăstarea societăților de până în prezent, a depins de raportul dintre deținătorii mijloacelor de producție, și a forței de muncă; în prezent acest echilibru este rupt total , iar instituțiile care au atribuții de reglementare în acest domeniu- sunt cumpărate de către primii ; prin construcția noi lumi- acetia urmăresc să elimine posibilitate . exercitării maselor- a oricăror forme de protest.

    RăspundețiȘtergere
  5. Lege adoptată în Parlament: Centralele de apartament vor trebui înlocuite pentru a ne alinia utopiei climatice “zero emisii carbon”
    Deputații au adoptat, decizional, un proiect pentru modificarea și completarea Legii 372/2005 privind „performanța energetică” a clădirilor, potrivit stiripesurse.ro. Actul normativ merge la promulgare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca desigur , sa ai producere centralizata a caldurii ca pe vremea lui Ceausescu si sa pierzi minim 50% pe parcursul transportului e ecologic. Iar sa produci caldura direct la destinatie fara pierderi de transport nu este. Am mai vazut serialul asta. Si stim cum se termina pt cei care organizeaza asta. Dupa frig si foame se termina pt unii langa un zid de la Targoviste ciuruiti de mitraliera.

      Ștergere
    2. To'arasi, stati la locurile voast'e!La un ciclu de ani, reinventam businesul:trecem iar la Radeturi și Centrale de cartier, acu k tot am privatizat distributia energiei si sistemele de încălzire a locuințelor....după ce am instalat milioane de centrale de apartament!!Business, as usual!!

      Ștergere
  6. Asa zisa criza climatica este o minciuna sfruntata. Propaganda se vede de la o posta si se poate demonstra cu date ca totul este o minciuna. Cei care au pus botul la criza climatica sunt aceiasi care au pus botul si la celelalte operatiuni, precum vaccinarea, Ucraina, etc. Astia sunt atat de prosti incat nu merita efortul sa incercam sa le deschidem ochii. Toti ratatii lumii si-au gasit un rost nesperat in viata aderand la un cult sau altul si promovand agresiv tot felul de aberatii si minciuni. De ce s-a ajuns atat de departe? Pentru ca oamenii normali s-au dat la o parte din calea ratatilor agresivi si le-au permis sa preia controlul! Problema asta nu se va rezolva de la varf, ci doar de la firul ierbii, daca se va rezolva vreodata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ideea absurdă de a împărți și apoi de a jefui Rusia este a celor de peste ocean și preluată de occidentali. Să ne aducem aminte de Revoluția Bolșevică și de cei care au finanțat-o. Pe atunci – ca și acum – Rusia era cea mai mare piață neexploatată din lume și reprezenta cea mai mare amenințare concurențială potențială pentru supremația industrială și financiară americană. George Kennan, trimisul special al lui John D. Rockefeller, a petrecut douăzeci de ani în Rusia, promovând acțiuni revoluționare împotriva țarului Nicolae al II-lea. Prezența și influența lui au ușurat sarcina capitaliștilor americani de a exploata piața rusă. De ce a dorit Rockefeller și grupul său de bancheri să răstoarne monarhia rusă? Petrolul! Mai putem adăuga toate resursele naturale și bogățiile Rusiei. Înainte de revoluție, Rusia depășise SUA ca principal producător mondial de petrol. Haosul și devastările cauzate de revoluție au distrus industria petrolieră rusă și concurența pe care Rusia o reprezenta pentru Standard Oil. Woodrow Wilson l-a trimis în Rusia pe avocatul și fostul secretar de stat, Kuhn Loebs, cu 20 milioane de dolari din fondul special de război pe care să le înmâneze bolșevicilor. Milioane de dolari au mai fost trimise din partea Băncii J.P. Morgan & Co prin conducătorul unei misiuni a Crucii Roșii. Manipulările financiare ale bancherilor de pe Wall Street au o semnificație mai largă, ele urmărind să micșoreze puterea maritimă și capacitățile comerciale ale Rusiei. De ce credeți că a fost înființat statul Israel și cum a fost el înființat? A fost înființat prin șantajul liderului sionist David Ben-Gurion, care știa de ajutorul dat naziștilor de către SUA și prin înțelegerea lui făcută cu Nelson Rockefeller. Mii de naziști au fugit în America de Sud și cea de Nord cu ajutorul celor două guverne, a Vaticanului și a Crucii Roșii. Ben Gurion avea dovezi, dar a făcut un troc cu tăcerea evreilor pentru garantarea unei țări noi. Globaliștii din Europa, cât și cei din America n-au mai fost preocupați niciodată de urmărirea naziștilor evadați. Ei au fost preocupați, prin această înțelegere, de câștigarea unui cap de pod în Orientul Mijlociu bogat în petrol. Nici ,,prietenii” britanici n-au fost și nici nu sunt străini de distrugerea Rusiei, ei acționând prin familia Rothschild. Însă, cele care doresc cu disperare împărțirea Rusiei sunt Statele Unite. Este vorba de petrol, resurse naturale și bani. Nu poți fi niciodată partener cu Occidentul. Președintele Siriei Bashar El-Assad, într-un interviu dat agenției oficiale siriene Sana, a declarat: ,,Am putea fi prieteni cu Occidentul, dar Occidentul nu acceptă prieteni sau parteneri. Acceptă doar subordonați.” Iar despre SUA, citez declarația fostului director al CIA, Mike Pompeo: ,,Mințim, înșelăm, furăm.” Cu SUA și Occidentul Rusia nu poate fi parteneră și nici nu poate avea încredere în ele. Cât va fi la conducerea Rusiei un președinte ca Vladimir Putin, nimeni nu va împărți Rusia, nici măcar un metru din teritoriul ei nu va fi luat!Cu clima merge intradevar la cei vaccinati...sufocati ...xacati ...

      Ștergere
  7. Interesant, chiar ma gandeam zilele astea.... spui de "generatia Z" care este cea mai saraca, dar oarea nu e Romania tara (din UE) cu cei mai multi proprietari de case si locuinte ? Noi, dupa ce vom muri, nu vom lasa toate proprietatile noastre copiilor nostri, adica "generatiei Z" ? Fata de cei din occident, SUA si Canada "generatia noastra" nu mai pare atat de saraca ! Gresesc ? Cat despre faptul ca "sufera de prostie" acesta e deja un truism, fiind rezultatul anilor de scoala in care nu ai avut voie sa ii sanctionezi pentru teme nefacute, nu ai avut voie sa-i ridici in picioare in clasa, nu ai avut voie sa-i pedepsesti in nici un fel, nu ai avut voie sa le scazi semnificativ nota la purtare (se face doar in consiliu profesoral !) asa ca aceasta generatie a crescut fara a simti nici o raspundere sau autoritate ! Doar le-a fost incurajat "spiritul critic" ! De parca poti critica fara ca tu sa ai cea mai vaga idee despre ceea ce critici... Dar, repet, prin munca noastra, saraci nu cred ca vor fi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu chiar crezi ca astia te vor ingriji la batranete? Daca ai o locuinta macar iti vei putea permite un azil civilizat. Generatia Z nu merita nimic.

      Ștergere
    2. Sintem natiunea cu cei mai multi proprietari datorita regimului Ceausescu care s-a ambitionat sa dea tuturor "oamenilor muncii" o locuinta. O mare parte a acestor locuinta au fost cumparate dupa 1989 pe nimic, lucru cu care nu ne vom mai intalni niciodata. Deci chestii irepetabile de noroc si conjuctura. Generatia Z nu doar ca nu va mai putea realiza asa ceva dar parte din ea nu va reusi nici macar sa le pastreze datorita impozitelor si taxelor pe carbon, ozon, freon si bonton.
      Pentru ca aceste locuinte chiar daca au fost construite de regimul Ceausescu trebuie sa produca bani pentru smecherii de azi.
      Schemele sint simple. Prima etapa a fost crearea bulelor imobiliare.
      Se ia un apartament construit in socialism i se umfla pretul, potentialul cumparator trebuie sa apeleze la credit bancar, banca incaseaza inca o data valoarea apartamentului prin dobanda la credit. Si uite cum a facut o gramada de bani fara sa construiasca nimic pe seama unui apartament ceausist.
      Acum urmeaza alte scheme. De asta scoala a devenit ceea ce a devenit, bizonul trebuie sa ramana prost.

      Ștergere
    3. Foarte bine ți-ai dat seama.

      https://www.andressa.ro/2018/06/pierdut-simtul-umorului-declar/

      "Dupa ce i se taie picioarele, puricele nu mai aude!"

      Treaba e mult mai simplă, profesorii sunt sub orice critică.

      http://matei.info.ro/#video

      https://matei.one/idxscr.html#versions

      "No such thing bad student. Only bad teacher."

      http://digdeeper.club/articles/school.xhtml

      https://www.activenews.ro/stiri/Ce-m-a-invatat-scoala-Sa-ma-conformez-sa-mint-sa-mi-sterg-cu-buretele-personalitatea-si-sa-ma-ascund-in-spatele-unor-standarde-absurde.-Discursul-de-absolvire-al-sefei-de-promotie-de-la-Colegiul-Mihai-Viteazul-din-Ineu-Arad-VIDEO-189857

      Ștergere
  8. In Romania, in curand, vine apocalipsa economica si antreprenoriala pana la colapsul total. Cireasa de pe tort va veni dupa alegerile din toamna dupa ce se vor implementa noi taxe, accize si impozite, inclusiv pe proprietati, pe "emisiile de carbon", etc si mai ales implementarea impozitului progrsiv, acum anuntat a fi doar pe salarii ca doar "munca este taxata cel mai mult", dar in realitate va fi pe venitul global, adica pe toate veniturile pe care le obtii, inclusiv cele din strainatate, indiferent de sursa. Vor ramane doar cu bugetarii, asistatii sociali, incompetentii, slab calificatii si cu saracii in tara, ca orice om cu creierul la purtator capabil sa genereze niste venituri decente in Romania va refuza sa mai traiasca in tara ca sa fie taxat ca un iobag si va pleca afara cu tot cu bani, afaceri, pregatire profesionala si experienta. Cine este capabil sa castige multi bani in Romania, este capabil sa castige multi bani si in afara, unde banii se castiga mai usor si mai repede.
    Este absurd sa crezi ca oamenii inteligenti, educati si avuti vor accepta sa fie taxati mai rau ca in Germania si Olanda, iar la schimb sa primeasca infrastructura, birocratie, incompetenta si coruptie exact ca in Nordul Africii.

    Pana dupa alegeri, primiti pe repede inainte "salariul minim european" si bomba nucleara numita "e-TVA".
    https://youtu.be/mekXi2Lc-Z0
    https://www.youtube.com/watch?v=2L1dNZlfxv0&t=1388s
    https://youtu.be/Ze9vmWkl8Kg


    Sa nu uitam si de:
    https://www.capital.ro/s-a-decis-militarizarea-inspectorilor-anaf-anuntul-facut-chiar-de-ministrul-de-finante-sa-stie-de-frica.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Make Guillotines Great Again

      Ștergere
    2. Ha ha ha cata naivitate, veniti cu banii la Jermanica ca va asteapta bajetii cu bratele deschise sa va imbogatiti,mai ales astia intelijentii. Ba nene, intai traieste intr-o tara,vezi cum e si apoi iti dai cu parerea, nu vorbi din povestile auzite la o bere la pet si rasarita.In Jermania se inchid spitale,scolile sunt nerenovate ,au WC-ul inauntru dar......cam atat , autostrazile vai mama lor,unde nu e in reparatie e reducere 120km/h ,peste, poate la Nürburgring,podurile stau sa se prabuseasca,chiriile au explodat,creditele nu mai spun, asa ca mai usor cu pomul laudat.Iti spune unul care traieste de 23 de ani in orasul unde e nationala acum.Ceea ce se intampla acum si ceea ce vine e valabil pentru ,cel putin,intreaga Europa.Acum sa nu intelegeti ca e iadul pe pamant ,dar sunt intr-o continua cadere si nu prea se vede "luminita de la capatul tunelului" :)))

      Ștergere
    3. "Cine este capabil sa castige multi bani in Romania, este capabil sa castige multi bani si in afara, unde banii se castiga mai usor si mai repede." Priveste la compozitia pe varste a populatiei Ro. Cei nascuti cu decretul din 1966 sau 1967 sunt cea mai mare generatie; ca sa intelegi, in clasa a 1-a au fost un an clase A, B, pana la litera F, iar generatia urmatoare, decreteii, au fost clase A,..., X. De pilda, erai in clasa a 9-a X (ics!). Erau 40 in fiecare clasa. Majoritatea acestor insi de 57-58 nu se pot duce in strainatate sa se angajeze, chiar daca sunt lucratori capabili, nu-i mai angajeaza nimeni.

      Ștergere
  9. Clima ca clima, dar mai rau prostesc lumea cu "vindecarea de imbatranire"! 🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
  10. Cand vede cum a creste ITul purtat de bula IA, Maesterului jurnalist Bogdan Chirieac (fost si actual coleg de loja cu jurnalistul Mare Maester Ioan Ovidiu Chirovici) ii pare extrem de rau ca s a nascut sanatos, si ca astfel nu se califica la implantul cu NeuraLinku' lu' Musk, care sa i prelungeasca si lui sentimentul de viata ...... artificiala, traita in borcan de la Facere pana dupa Apocalipsa ! 🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
  11. Să zicem că avem o comunitate liberă în care oamenii fac comerț liber. Nu există bani emiși de vreun guvern. Cetățenii folosesc aur și argint sub formă de monede pe post de bani. Deși se numesc bani, monedele sunt de fapt tot o marfă (metale prețioase), deci în comunitate practic se face doar barter. Comunitatea are un produs intern brut evaluat în aur la o o tonă pe an.
    Apoi comunitatea este cucerită de un suveran. Acesta impune în comunitate bani de hârtie într-o masă monetară de 1000000 de lei, unde un leu de hârtie este evaluat la 1 gram de aur. Toate tranzacțiile vor urma să fie făcute în scurt timp doar în lei, după o perioadă de tranziție.
    Cum introduce suveranul banii în comunitate? Își plătește funcționarii, miliția care menține ordinea și armata care are grijă ca regiunea să nu fie atacată, dar nici să nu se producă rebeliuni. Mai sunt oferite credite în lei, celor din comunitate care au proiecte pe placul suveranului.
    Restul banilor sunt introduși în comunitate prin achizițiile în produse și servicii pe care casa suveranului le face.
    Cu banii de hârtie pe care-i printează practic gratis, suveranul poate cumpăra toată producția anuală a comunității, introducând astfel o taxă invizibilă de 50% asupra cetățenilor.
    Știind asta, suveranul declară că regiunea va fi scutită o perioadă de taxe pentru ca popularitatea sa să crească. La sfârșitul anului, banii printați ai suveranului încep să se termine, aceștia circulă toți în regiune. Cum nu a cerut taxe, suveranul e obligat să mai printeze alți bani pentru a-și plăti în continuare oamenii și pentru a achiziționa bunuri și servicii din comunitatea ocupată.
    Banii se devalorizează, prețurile cresc, lumea e nemulțumită.
    Prin capacitatea de a printa bani fără nicio acoperire, guvernul are de fapt un pai prin care-ți bea milkshakeul în același timp cu tine, iar tu n-ai nicio idee cât suge el și cât O SUGI tu.
    Banii de hârtie au fost inventați în China și sunt apanajul statelor totalitare. Marco Polo era uimit de ce vedea în călătoria prin China, dar nimic nu-l impresiona mai tare decât obediența cetățenilor de a folosi hârtii fără valoare emise de împărat pe post de bani. În China anilor 1300, oamenii erau obligați să predea metalele prețioase și să folosească doar hârtii dispuse de împărat. Control total.
    Un alt călător celebru marocan, Ibn Battuta, spunea că atunci când intrai în China, trebuia să predai toate monedele, primeai bani de hârtie, după care primeai înapoi monedele la plecare, după ce plăteai taxe, firește. Înainte de a intra în țară, erai fotografiat, adică ți se făcea un portret 🙂
    Ibn Battuta spunea că în multe locuri oamenii rezistau totuși și aveau aur integrat în tocurile ușilor, iar acestea putea fi scoase și utilizate la nevoie.
    Noi astăzi suntem total obișnuiți și împăcați cu ideea că guvernul emite bani fără valoare, poate manipula oricând masa monetară, la fel cum erau locuitorii din China în 1300 sau cum ar fi generațiile următoare din comunitatea fictivă prezentată de mine.
    În curând vom avea next level. Bani programabili de către guvern, în care vei fi controlat cum și în ce fel îi cheltuiești.

    RăspundețiȘtergere
  12. Urmaresc / si subscriu/ cu interes analizele dvs. Ma intereseaza care este punctul dvs de vedere vis a vis de acest titlu "Presiuni diplomatice, o înțelegere secretă și un zbor de 500.000 de dolari cu avionul: Cum și-a recâștigat libertatea... fondatorul Wikileaks, Julian Assange. MULTUMESC !

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)