luni, 10 iunie 2024

România a ales bules


... A fost eroic, de nedescris. Marii bărbați ai țării au venit în fața poporului pentru a fi confirmați. Și, prin proces democratic, s-au ales! Mă uit cum curge laptele și mierea pe străzi, mă mai opresc din când în când să-mi trag sufletul pe lângă câte-o fântână de ciocolată și să iau o gură din delicioasa băutură. Bine-mi e! Bine, pentru că merit. Vorba sloganului: „Sunt cetățean european și am drepturi”!

Azi noapte mi-au dat lacrimile. Zeița Clotilde s-a întors cu fața la popor, cerând să fie lăsată să-și continue mărețele realizări. Mă uitam la ea, așa, cum arăta, precum o amazoană. Stătea zveltă, asemeni unei statui antice, călare pe șobolanul de rasă, perfect dresat, făcându-le oamenilor semne de simpatie din mustăți. „Dragi locuitori ai Sectorului 1! Ne vom continua proiectul. După ce am adus șobolanii la îmblânzit vom trece la pasul următor: ploșnițele”. Ah, cu câtă mărinimie își tratează ea supușii! V-am spus, cred că am îmbătrânit pentru că prea des îmi dau lacrimile de emoție. 

M-aș fi așteptat ca și la Sectorul 2, asemeni lui Clotilde, Mihaiu să vină și el călare pe un vierme de rasă. Să descalece asemeni unui voievod care-și vizitează supușii, urcând din gaura sa de fildeș. L-am văzut însă venind așa, simplu, fără nimic. „Păi - mărite primar - am îndrăznit eu să-i spun - mă așteptam să vă văd descălecând maiestuos de pe un vierme. Ce s-a întâmplat?”. M-a privit cu un zâmbet plin de înțelegere și mi-a răspuns înțelept: „De ce să fac asta? Viermele sunt eu! Îmi sunt autosuficient”. Vai, câtă înțelepciune. Din nou am tremurat de emoție. 

M-am urcat rapid în metroul suprateran și am ajuns în grabă, trecând prin mii de kilometrii noi nouți de conductă de termoficare, la sediul de campanie al Majestății Sale, înțeleptul stăpân al capitalei noastre, Nicușor Dan. Mare om, mare caracter. Stătea așa, în mijlocul mulțimii, călare pe nimic. Și le spunea tuturor: „Am venit aici, în fața voastră, dragi locuitori ai Bucureștiului. Am venit călare pe realizările mele!”. Și lumea-l aplauda fascinată. Doar un copil, deh copil!, o întreba pe mă-sa: „Acum unde trebuie să ne uităm pentru realizări, mămico? Între picioarele lui?”. Ce știu ăștia mici la vârsta lor? 

De-atâta grabă mi-am mai tras puțin sufletul obosit pe o bancă dotată cu un mecanism de masaj. Am închis ochii și am simțit cum mâini nevăzute au început să mă pipăie cu dibăcie prin spate, pe la piept. Doamne, ce minuni face tehnologia asta. Simți așa, niște apăsări tandre. Păcat că m-a trezit din visare un copilaș cam obraznic: „Domnu, boșchetarii ăia v-a lăsat fără bani, ceas, telefon și portofel! Ce naiba făceți dă stați și dormiți aiurea pe bancă? Ziceți mulțumesc că v-am trezit. Mai e puțin și vine aurolacii, iar cu ăia nu te joci! Vă trezeați  că vă dedea ăia și cu seringa la jugulară!”. Eh, copii, nu știu ei ce spun, nu înțeleg lumea noastră europeană, valorile noastre solide, zugrăvite maiestuos încă din anii 90 în melodia „Pe la spate”(mă rog, ar mai avea nevoie de o actualizare versurile ălea).

Am ajuns, ceva mai târziu, la Timișoara. Pe moment am crezut că am greșit drumul întrucât eram undeva, într-o pădure luxuriantă. L-am întrebat pe taximetrist dacă nu cumva a greșit destinația că eu nu în pădure i-am zis să mă ducă, ci în centrul Timișoarei. „Pai aici e, domnu! Fix în centru, dar dumneavoastră nu știți. Asta e zonă protejată, e marele parc dendrologic al bălăriilor devenite arbori. O luați pe poteca asta și-o țineți drept. Dacă vedeți niște lupi să nu vă speriați că e câini comunitari d-ai noștri, de Timișora, d-ăia civilizați. Și dacă vedeți prin vârfurile arboretului râși, iar să nu vă speriați, că e pisici vagaboande. Miaună și ele, da' nu stați mult să le admirați că se inervează!”. Și-am coborât, am luat-o pe cărare și-am nimerit fix la manifestația de reîntronizare a principelui străin. Oameni deștepți timișorenii ăștia, au mirosit ei pe cine trebuie să voteze. Dominic ăsta e precum un voievod din istorie(aproape că aș fi zid că e ca Carol al II-lea, dar ăla cel puțin mai împungea). Iar soția sa - chinezoaică - ne demonstrează cu vârf și îndesat că așa bate vântul, spre familia multinațională. Că e bine, n-o vezi doar din conturile și averile lui Fritz, atât de numeroase încât se-ncurcă-n bani atunci când îl mai întrebi despre câte-un mărunțiș de casă trecută din greșeală pe numele său. Chestia cu binele se vede în special pe doamna lui Fritz! S-a împlinit și ea, deh, ceafa de porc, mici, bere, sănătate curată, frate! A scos-o Românica la lumina cea adevărată. Nu știu dacă e actualizată cu manelele că n-am mai putut să stau. Am părăsit Timișoara pentru că erau clare treburile acolo. 

Și uite-așa am ajuns la Cluj. Văzându-l pe boc îmi dau seama de ce toată inteligența gravitează în jurul său. IQ-urile compatibile se atrag, frățioare, se atrag rău de tot! Mi-a plăcut, în special, coborârea sa maiestuoasă din metrou. Ce să zic, artă și tehnologie, frățioare. Altă lume, altă viață! Și-aici nu e vorba doar de metrou, ci și rutier se vede avantajul. Mergi fluent prin Clujul ăla. Prin intermediul unor algoritmi complecși, viteza a fost stabilizată prin tot Clujul. Așa se face că rulezi inteligent cu mașina, având o viteză garantată de aproximativ 2 km/h, ceea ce e impresionat. Îți dai seama, dacă te afli acolo în perioada festivalului, poți beneficia de audiție gratuită timp de doi ani dacă decizi să faci un tur de centru cu mașina. Chestii gândite, inspiraționale! Am răsuflat ușurat că a ieșit din nou boc, pentru a șasea oară. Dar n-am avut timp mult de discuție și-am trecut Carpații cu tancurile Abrams. Ce înseamnă tehnologia americană, nici n-aveți habar. Am trecut Carpații într-o dulce hurducăială pentru a compensa astfel lipsa autostrăzilor. Americanul care conducea tancul mi-a spus prietenește: „Yeah, in scoort timp, toți veeți poothea sa mergetzi așea, că trebooie să looptatzi impotriva tiranoolooi Puthin!”. Mi-a sărit inima din piept de fericire. Au venit americanii, frate! În sfârșit, dorința bunicului s-a îndeplinit! Și uite că ne-au găsit și-un „task” demn de Războiul Rece. Nimic nu lasă neterminat americanii ăștia! De-aia au ajuns așa departe, cu oamenii ăia care stau precum statuile, în poziții imposibile, pe străzile americane. Sclupturi vii, cărora li se spune pe nedrept zombie! 

Nici n-am avut timp să gândesc bine, că tancul s-a oprit: „Am ajoons, man! Aici s-au alees primariei”. Am zâmbit în timp ce mă dădeam jos din tanc precum nea Nicu din Tab. Și-atunci m-a lovit un fulger. Frățioare, tancul americanului m-a întors în timp. Vă vine să credeți sau nu, m-am întors în vremea lui nea Nicu. M-a și apucat frica de Securitate. Acum pe unde mă mai duc eu, mai ales că ticălosul ăla de american o ștersese? Un cetățean s-a apropiat de mine. Mergea grăbit într-o direcție precisă. „Nu vă supărați - îi spun eu cu sfială - în ce an suntem?”. „2024 - răspunde el - ce întrebare mai e și asta? Eu mă grăbesc că-l serbăm pe dom' Primar”. Am răsuflat ușurat și-am înțeles mare înțelepciune a edilului veșnic. Păi nu zice lumea că era mai bine înainte? Uite-așa, dom' Chirică a făcut ca Iașul să arate fix ca înainte de 1989, cu absolut toate socotelile, cu Partid, cu Securitate și toate cele. Cum care Securitate? Păi el ce e? Mie mi se pare deosebit de înțeleptă gândirea tovarășului. De-aia l-au și reales ieșenii. Am fost curios să văd care-a fost treaba. Cică ar mai fi fost candidați. Spre exemplu Căcărău Cosette. Dar aia a încheiat mult în urmă că duhnea de inteligență. Duhnea în comparație cu Chirică, deci vă dați seama! Dar Chirică e om de nădejde! „A făcut totul” și-acum, dacă ai chef de comunism, te duci la Iași. E drept, nu-ți dă apartament ca pe vremea lui nea Nicu, dar condițiile sunt pe-acolo. Marfă, frate! Așa cum unele țări din lume au între granițele lor toate zonele climatice, așa și noi, avem între granițe toate formele de comunism! Trebuie să ne impunem și noi cu ceva pe lumea asta.

M-am întors în Bucureștiul meu drag spre dimineață. Obositoare călătorie, dar a meritat! Am o luat o linguriță de miere din pârâiașul care trece prin fața casei mele și m-am apucat să vă scriu textul pe care tocmai îl citiți. Sper că și tu, cititorule, ai fost cuprins de aceleași emoții înălțătoare. Mie nu-mi mai rămâne decât să merg acum să dorm. Ultima noapte de dragoste ...

49 de comentarii:

  1. Păcat ca nu ați avut timp și de un popas la Craiova Olgutei, cea care se lauda aseară cu un scor de 65 de procente. Puteați petrece câteva zile în așteptarea Intencity, cel mai tare festival ever din cetatea banilor. O adevărată întoarcere în tinerețe pe ritmuri de Al Bano și Romina Power, Toto Cutugno, Adriano Celentano. Vizitați și faimoasa pe vremuri Electroputere cu secțiile de locomotive și transformatoare devenita Mall, și fostul combinat Chimic acum teren viran proprietate a Omv, probabil viitor cartier rezidențial. Asta este, csf, ncsf... România pitoreasca...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 65% din 35% prezenti la vot. O mizerie.

      Ștergere
    2. Cum ma sa fie mizerie Olguta? Cum?
      Doar astia noi sunt mizerabili. Aia vechi pot da autorizatia de bloc la 2 metri de casa ta. Olguta se stie :)

      Ștergere
  2. Și la Ploiești a ieșit un USR-ist Mihai Polițeanu. Din câte văd USR-istii câștigă tot mai multe orașe. Asta arată ce popor brav avem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihai Politeanu a fost aghiotantul Monicai Macovei. Apoi a fost purtator de cuvant la ANP - Administratia Nationala a Penitenciarelor. Este cu globalismul in sange.

      Ștergere
    2. Mihai Politeanu a fost aghiotantul Monicai Macovei. Apoi a fost purtator de cuvant la ANP - Administratia Nationala a Penitenciarelor. Este cu globalismul in sange.

      Ștergere
    3. Nu mai blamați boborul, ca seteseul nu culcat, vorba hudemeristului !Da, sa trăiți, Ambasade!Asa facem , to' arasi briucselo-scutrosii ! Iese cine trebe', treiti!

      Ștergere
  3. "Uite-așa, dom' Chirică a făcut ca Iașul să arate fix ca înainte de 1989, [...]" - probabil nu ai mai fost in Iasi in ultima vreme....
    Traficul e infernal - intr-adevar - Chirica are o groaza de vile, si cateva procese pe rol, dar orasul arata bine ! Si daca cineva din Iasi citeste calatoria ta imaginara din noaptea trecuta, poate confirma ca Iasul e un oras foarte frumos.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aseara imi scria o colega de facultate, ca Iasul s-a facut f. frumos (absolvente 1983)

      Ștergere
    2. O intrebare grea (poate numai pentru mine)... Ce alegem ? Un primar corupt, dar care schimba in bine un oras ? Sau unul cinstit, dar care nu face absolut nimic ?!

      Ștergere
    3. Nu alegem nimic, oamenii cu capul pe umeri nu (mai) votează!doar oamenii proști, mândri, răi, mai votează în zilele noastre.

      P.s.
      Dacă votul dumitale ar conta, crezi că masoneria ce stăpânește România ar permite votarea?

      Ștergere
  4. Alegeri corecte in Romania? Sa fim seriosi! Au fost fraudate total cu ajutorul softului STS-ului, conform cu procentele decise in cladirile SRI-ului K1,K2 sau K3, cu cel putin 6 luni inainte! Ce mai conteaza faptul ca, AUR, de exemplu, a fost votat masiv in Muntenia si mai ales in Moldova si in Diaspora, astea sunt detalii nesemnificative care intra la categoria "pagube colaterale"! Oricum, precedentul fusese creat prin furtul lui Petrov asupra Prostanacului in 2009, prin Referendumul pt demisia lui Petrov din 2012, invalidat de CCR, care s-a raportat la un numar de votanti de 20 de milioane, pt ca astea au fost ordinele de-atunci ale "partenerului strategic"(vorba lui Petrov: "decat sa o sug la mai multi licurici, mai bine o sug la cel mai mare dintre ei!") sau prin furturile lui Clotide si Plicusor din 2020. Si tot Petrov spunea ca: "serviciile te ajuta cu 1milion de voturi, dar cu restul trebuie sa te descurci tu insuti"! Asa ca, in Romania nu mai conteaza cine si cum voteaza, ci cei care numara voturile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. K3(peste drum de P50)? Parcă îl cumpărase Țiriac în 1990?

      Ștergere
  5. Deci, articolul e cu lacrimi, domne, cu lacrimi la propriu. Că dacă nu ar fi de râs, iaca ar fi de plâns. Ete, na!
    Plânsul nu ajută, dimpotrivă, în cel mai fericit caz, ajungi cu ochii fix în bec. Nu contează, fie ziua, fie noaptea. Așadar, start la hlizeală! Este un articol muuuuult mai mișto decât schițele lui Caragiale!
    Hmmm...
    În pas cu vremurile!
    Vă mulțumesc, domnule Dan Diaconu!❤️
    P.S.
    Eu aștept și alte însemnări de călătorie. Cu sau fără autograf😁

    RăspundețiȘtergere
  6. La alegerile locale am avut de ales între "orașul de 15 minute" și "orașul de un sfert de ora".

    RăspundețiȘtergere
  7. Este un articol .... ! Vai de capul meu , am ras , plans ... ma rog , d'astea hazardiste ... ! Si conspirationaliste ! Apreciez umorul , ironia, de care stiu ca dispui maxim ! Te iubesc si ma bucur ca existi ! Fac o analogie intre tine si "Io v-am spus " ! Si el vorbeste la fel ca tine , gandeste la fel ca tine ! Nu stiu daca-l stii dar pentru mine , a fost pavaza in perioada " pandemiei " ! Ca si tine ! Ironia este mereu calea romanilor de a trece mai departe ! Si Adevarul !Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  8. ... întâia zi de război.

    Dezamăgit?
    Acum cei care vreți schimbarea trebuie in sfârșit să înțelegeți că România are sindromul Stockholm.

    Unii inca regretă monarhia.
    Unii regretă pe Ceaușescu și Securitatea.
    Să fi securist înseamnă să fi ceaușist in suflet și simțiri.
    Codlea și toți securiști sunt cei mai bolnavi de sindromul Stockholm, sunt ceaușiști până în măduva oaselor.

    Te miri de ce se votează aceleași prostituate pe scenă?
    Nu pentru că sunt mari afaceriști sau manageri, ci pentru că oferă românului ceva ce ia lipsit mereu: spectacolul naturii goale pe Scena politică.

    Deci, sindromul Stockholm e sindromul cel mai românesc cu putință. E o traumă de pe vremea lui Decebal.
    După ce a plecat Imperiul Roman de aici, i-am căutat mereu in alți ba în huni, otomani, ruslani, pechinezi sau indoamericani.
    Momentan am observat că Ceaușescu nu a murit deloc, e mai viu că niciodată în fiecare securist. Fără Ceaușescu nu existau securiști, e cea mai mare moștenire lăsată de Ceaușescu.
    Ăia cu pensiile speciale sunt cățeii lui Ceaușescu dresați de geniul din Carpați să-și pună drepturi speciale că așa le-a zis Ceaușescu, nu altcineva. Poporul nu a votat pentru oameni speciali cu pensionari speciali. Asta e operă ceaușistă, i-a făcut la psihic Ceaușescu să se creadă speciali.

    Țara noastră nu poate să depășească geniul din Carpați, ii vor fi veșnic recunoscători că le-a dat sistemul.
    Dacă nu vedeți modelul ăsta de ceaușism, moștenire tristă amintire in organizarea țării și a elitelor politice înseamnă că aveți sindromul Stockholm, adică nu ați depășit psihologia geniului din Carpați .
    Indoamericanii nu au făcut decât să sprijine ceaușismul, ce vină au ei că sistemul făcut de Ceaușescu funcționează perfect și pentru ei?
    Că sa se schimbe ceva in Romania e nevoie de un geniu mai mare ca Ceaușescu.
    Iar la ora actuală nu e niciun român mai capabil decât Ceaușescu. Ceaușescu e ca și Dracula, trăiește veșnic și e părintele vampirilor securiști care sug totul de pe noi.

    În rest degeaba coafăm situația că suntem tot în ceaușism, unde omul cu autoritate se crede dumnezeu și îți arată el ție cât de mărunt ești tu de îndrăznești să apelezi la ei pentru ajutor. Sindromul Stockholm!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ....clarviziune moncher!

      Ștergere
    2. "Lumea asta se aseamănă cu un vast bâlci." - Ion Luca Caragiale

      Ștergere
  9. Nu aveam ce sa votam,domnule Dan.Niste nemernici cu totii.

    RăspundețiȘtergere
  10. România multilateral idiotizată...adio..ma mut la Polul Nord..😉

    RăspundețiȘtergere
  11. Cine naiba votează Clothilde? Aia care va lăsa gunoaiele să putrezească in fața casei?
    E clar că se fură. Clothikde trebuie arestată și închisă definitiv pentru trădare de țară. Avem poză cu ea cu sacii de voturi.
    Asta e furt pe față că să vadă securiști dacă București face scandal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Tradare de tara"???

      Pai ce, a tradat interesele frantei?

      Ștergere
    2. inculpata Clotilde-Marie-Brigitte Armand a emis patru dispoziții care au produs foloase materiale pentru sine, beneficiind de majorări ale indemnizațiilor lunare în sumă de totală de 18.720 lei (venituri brute), după cum urmează:

      Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/parchetul-despre-acuzatiile-aduse-lui-clotilde-armand-inculpata-a-emis-4-dispozitii-care-au-produs-foloase-materiale-pentru-sine-2722075

      Ștergere
  12. Am fost la numararea voturilor intr.o sectie de vot, din partea unui partid de opozitie. S.au deschis urna cu urna, vreo 10 oameni erau atenti, presedintele si vicepresedintele sectiei au scos pe rand si au sortat buletinele pe partide. Pe bune pe primul loc a fost psd urmat de pnl, aur si usr. La psd si pnl era cate un maldar de buletine. Procentele din sectie au fost apropiate de procentele pe tara. Pana la acest nivel nu aveau cum sa fure, dar daca pe tara au fost procente asemanatoare, a fost corect. Poporul de babuini voteaza cu tradatorii, infractorii, hotii si vanzatorii de tara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da și eu cred că nu așa se fură. Se fură omul care votează, e cu totul alt nivel. Faza cu sacii a mers in pandemie, acum e fumată. Nu zicea Harrari că a hack-uit creierul omului și îi controlează reflexele de la distanță?
      Cine se uită la TV, cine scroll -eazā zilnic Facebook e hack-uit, creierul omului primește prin frecvența de lumină de pe ecran reclame subliminale politice și glasuri de lumină inaudibile pentru ureche dar percepute de creierul privitorului. E și patentată treaba.
      În ziua de azi e foarte important unde te uiți că totul e hipnotic.


      Ștergere
  13. Astea-s vremurile . Bravo celor care au votat . Le-au validat funcțiile eterne . Cine să înțeleagă , că este nevoie de prezență . Că de rezultate are cine să se ocupe . Schimbarea nu o veți face prin vot . În vecii , vecilor . Slavă STS .

    RăspundețiȘtergere
  14. Iată rezultatele pentru alegerile europene din 2024 din mai multe țări membre ale UE:

    ### Franța:
    - **RN (Le Pen)**: 33%
    - **LREM (Macron)**: 15%
    - **PS**: 13%

    ### Germania:
    - **CDU**: 23%
    - **AfD**: 16%
    - **SPD**: 14%

    ### Austria:
    - **FPO (extrema dreaptă)**: 27%
    - **OVP (Nehamer)**: 23%
    - **SPO**: 23%

    ### Italia:
    - **Fratelli d'Italia**: 28.8%
    - **Partito Democratico**: 24.1%
    - **Movimento Cinque Stelle**: 10%
    - **Forza Italia - Noi Moderati**: 9.7%
    - **Lega Salvini Premier**: 9%

    ### Letonia:
    - **National Alliance (extrema dreaptă)**: 22%
    - **Harmony**: 18%
    - **Development/For!**: 15%

    ### Ungaria:
    - **Fidesz**: 54%
    - **Jobbik (extrema dreaptă)**: 15%
    - **MSZP (Partidul Socialist)**: 10%

    ### Polonia:
    - **PiS (Partidul Lege și Justiție, extrema dreaptă)**: 42%
    - **Civic Platform**: 22%
    - **Confederation (extrema dreaptă)**: 11%

    ### Belgia:
    - **Vlaams Belang (extrema dreaptă)**: 25%
    - **New Flemish Alliance**: 20%
    - **Socialist Party**: 15%

    ### România:
    - **PNL**: 30%
    - **PSD**: 25%
    - **AUR (extrema dreaptă)**: 20%
    - **USR**: 10%

    Aceste rezultate arată o creștere semnificativă a partidelor de extremă dreaptă în multe state membre ale UE, sugerând o schimbare semnificativă în peisajul politic european.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PNL și PSD sunt de extremă dreaptă și ele, doar au impus închisul in case și mască pe față, două măsuri de extremă dreaptă.
      Iar AUR de ce e de extremă dreaptă când cică luptă pentru popor deci e partid socialist.
      Globalismul a schimbat până și definițiile?

      Ștergere
    2. Pentru marxisti, oricine nu e de acord cu ei e fascist, extremist de dreapta. Nu le mai folositi limbajul, ceea ce ei acum numesc extrema dreapta era mijlocul, acum 5 ani. Sa-i ia dracu, speram sa ia si mai putin, dar e un inceput. In Europa nu exista partide de extrema dreapta, exista doar centristi si comunisti. Astazi a fi de "extrema dreapta" inseamna ca inca nu ti-ai pierdut complet mintile.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. Cand esti marxist situat la extrema stanga, la orice te uiti ti se pare de dreapta.

      Ștergere
    5. Au schimbat ei - adica: globalisto-progresistii in prostie - sexul, daramite restul definitiilor!

      Ștergere
  15. Va deranjeaza rezultatele votului?
    Nu ineleg de ce?
    Uitati-va mai intai la structura veniturilor din Romania si va veti prinde cui se adreseaza "oferta electorala" a majoritatii partidelor politice.
    ~ 60% din populatia Romaniei este platita sau castiga echivalentul salariului minim sau cu putin peste salariul minim pe economie.
    ~ 20% din populatia Romaniei este platica sau castiga echivalentul salariului mediu pe economie
    Oare ce credeti ca voteaza astia?
    Dreapta si implicit independenta, individualism, antreprenoriat, concurenta si capitalism?
    Sau legitimeaza utopiile si furtul marxist sperand sa primeasca si ei vreo parte moca sub forma de ajutoare, subventii, indemnizatii, scutiri, mariri, bonuri, vouchere, cartele, etc?


    Sa nu ziceti ca nu v-am avertizat din timp despre felul in care se va vota si despre rezultatele voturilor. Dar imbecilii cu creierul cat nuca, ce se ineaca in saracie si in prostie si reprezinta o majoritate vasta din natiunea romana, vreo 80%, fie nu au luat in seama ce am spus fie m-au facut "nazist", adica "national socialist", desi atat eu cat si optiunile mele economice si sociale exprimate in comentarii sunt 100% de dreapta, adica 100% capitaliste si 100% libertariene.

    flash back:
    https://trenduri.blogspot.com/2024/04/drumul-terorii.html?showComment=1711961187383#c2905003913287971644

    https://trenduri.blogspot.com/2024/05/id-digital-imediat-dupa-alegerile.html?showComment=1716304335286#c3037632026965406765


    Eu zic sa nu ne mai lamentam si nici sa plangem de mila prostimii care prin votul ei din ultimi 34 de ani, prin votul ei de acum si prin votul ei de la toamna se va adanci si mai mult in saracie pentru eternitate! Au distrus tara iremediabil si se distrug cu voiosie si pe ei insisi impreuna cu familiile lor!
    Primesc exact ceea ce merita!

    https://www.libertatea.ro/stiri/coalitia-analizeaza-cresteri-de-taxe-din-2025-care-sunt-scenariile-expert-in-mod-cert-vor-fi-impozite-mai-mari-de-la-anul-ele-trebuiau-sa-fie-de-anul-trecut-4883708

    https://republica.ro/taxele-tale-in-2025-avertismentul-unui-profesor-de-economie-zesecul-va-fi-total-asa-cum-cuba-a-ajuns-sa

    https://playtech.ro/2024/2025-un-an-de-cosmar-pentru-romani-taxele-si-impozitele-vor-exploda-dupa-campania-electorala-esecul-va-fi-total-avertismentul-unui-economist/

    https://economie.hotnews.ro/stiri-finante-26956889-taxa-care-lovi-atat-populatia-cat-firmele-din-2025-ministerul-finantelor-lucreaza-banca-mondiala-modalitatea-punere-practica.htm

    https://www.antena3.ro/economic/impozite-taxe-crestere-2025-analist-economic-712145.html

    https://cursdeguvernare.ro/legea-pensiilor-decretei-dezavantaje-contributivitate-cotizare-carsta-pensionare.html

    etc.


    Apropo, sa vezi distractie daca "Coalitia" la va spune cu botul plin de slobozul americanilor ca trebuie in mod obligatoriu sa se inroleze ca "sa apere tara de 'agresiunea ruseasca'" si sa devina carne de tun! hahaha!


    _____
    Este de ras sau de plans faptul ca un adolescent are mai mult discernamant decat un adult si o intelegere mai buna a functionarii societatii in care s-a nascut si in care traieste?

    https://arhiblog.ro/ce-este-scoala/

    RăspundețiȘtergere
  16. Voturile nu reflectă realitatea.
    Deci ori românul votează în continuare PSD PNL pentru:
    - a se pedepsi -> masochism
    - că se fură -> securism
    - că nu are încredere în Nou (AUR, USR, SOS etc..) -> conservatorism
    - că e un stil de viață?
    Votați ce suntem!


    RăspundețiȘtergere
  17. aveti dreptate d-le Diaconu ,am citit analiza dvs referitoare la rezultatul inregistrat de d-na Sosoaca, la alegerile europarlamentare,si adevarat este ca ne trebuie un om ca ea la Bruxelles.Poate asa afla lumea si de existenta Rominiei.... Sper sa-i zgiltiie cu toata forta ei si ,daca nu se poate altfel,poate chiar sa le puna masa-n cap la o adica.
    Multa lume este deranjata de tonul ei, acuzind-o ca urla,dar cred, ca la halul in care a ajuns Rominia, ar trebuii sa urlam cu totii...cei ce asculta tonul ,inseamna ca nu asculta mesajul ...sunt in alt timp ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine urla, isi zbiara impotenta la usa potentilor!
      Mai bine face altceva, ceva de succes, rentabil, precum:
      sa le dea direct cu "nucleara"/"perversa de pe Targu' Ocna" ... daca mai are acces la ea!

      Ștergere
  18. AUR este partid de extrema stanga, nu de extrema dreapta!

    Dreapta - dupa cum se si autodeclara aseara de catre Ciuka - este intotdeauna liberala!

    Iar in Romania, tot ce este in ADU este de extrema dreapta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Romania singurii extremisti notorii sunt cainii din structuri care monitorizeaza agresiv oamenii si isi bat joc de viata si fiinta umana! Cu armament Standard nato si cu tehnologii ilegale de monitorizare si lovire! RNMV DEW ELF etc puteti verifica

      Ștergere
    2. National-Socialismul sau viceversa, ar fi cica o Utopie!

      Si atunci, daca National-Socialismul este o Gogorita/un Moroi, oare de ce or tremura mereu rarii/etern nereprezentativii extremisti de dreapta, de frica unei Holograme? 🤣

      Ștergere
    3. - Anonim 10 iunie 2024 la 22:15
      - Anonim 11 iunie 2024 la 08:51

      E rau sa ajungi adult si sa nu ai creierul la purtator, iar cand deschizi gura sa-ti elatezi intelectul si cunostintele de Gâgă.
      De aia se si spune ca nu e bine sa te pui cu prostul, nu pentru ca ar avea mintea odihnita, ci pentru ca te bate cu experienta!

      https://en.wikipedia.org/wiki/Nazism

      https://en.wikipedia.org/wiki/Far-left_politics
      https://en.wikipedia.org/wiki/Left-wing_terrorism
      https://en.wikipedia.org/wiki/Ultra-leftism
      https://en.wikipedia.org/wiki/Political_violence

      Ștergere
  19. Nu s a schimbat absolut nimic, nici la locale, nici la europarlamentare. Doar s a modificat un pic, vorba lui Caragiale!

    Deci Traditia - singura care continua - este si local si european, cea a dezintegrarii/raririi umane .... in vederea obtinerii CybOrgului de noua generatie!

    Adica:
    Climate Change continua!
    Pandemia continua!
    Inteligenta Artificiala continua!
    Academia continua ca sa se umple de/cu Memoria/Traditia Non-Culturii .... Jocurilor de Noroc-Ghinion!
    Etc.

    RăspundețiȘtergere
  20. SOS Romania ar fi obtinut 27%!
    Radu Moraru tocmai demonstreaza cu date statistice frauda. E simplu, DNA a emis un înscris prin care a adeverit recent ca pe teritoriul României sunt 9,2 milioane care au majoratul.

    Dacă adăugăm cifra oficiala privind câți au votat din diaspora adică vreo 270000 ajungem la un total de circa 9,5 milioane adulți romani cu drept de a vota.

    Dacă vom compara cu cati a pretins oficial sistemul ca au votat ajungi cu simpla aritmetica ca romanii ar fi votat pe 9 iunie intr o proporție IMPOSIBILAAA DE ...90% !!! În Croația ( ăștia sunt un fel de nemți ai Europei de Est) au votat ieri la europarlamentare 23% din cei cu drept de vot.

    DECI utilizand un procent credibil de 20% pentru iesirea la vot din România rezulta ca diferenta pana la 90% sunt voturi fictive sau inventate . Deci dacă eliminam voturile fictive trebuie sa înmulțim procentele anuntate pentru SOS România cu coeficientul 90/20=4,5 adică 6% x4,5= 27%....adică un rezultat de talia rezultatului lui Marie Le Pain in Franta.
    Pe de alta parte dacă aplicam acelas coeficient comasatilor rezulta ca defapt comasatii au primit numai 10,66% = 48% / 4,5.

    Iar ..ALTERNATIVA FINALA ..dacă recalculam plecând de la premiza generoasa ca au ieșit 30% din votanții romani la vot atunci coeficientul este 90/30 =3 .
    În aceasta situație SOS a obținut 6% ×3= 18% din voturi
    Iar comasatii au obținut numai 48%/3=16%

    Ceea ce explica de ce au apărut atât de palizi/ loviți pe scena serii de 9 iunie cu ocazia prezentării TV a exitpolurilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se fură până când se introduce votul prin Blockchain pentru fiecare CNP.
      Dacă în SUA s-au furat voturi prin corespondență la noi se bagă voturi gata ștampilate cu sacii în stilul Clotilde.

      Ștergere
    2. Sterge te la gura, ca te ai manjit cu Blockchain! 🤣🤣🤣

      Ștergere
  21. cand eram mai tanar polemizam si eu destul de mult si fara rost pe teme politice. Si acum mai derapez, dar realizez mult mai repede ca e o prostie si ma caiesc. Doar nu crede cineva ca doar printr-o stampila la 4 ani si-a facut datoria civica, sau ca poate face pipi impotriva curentului. Datoria civica e ceva ce se face zilnic, nu pui stampila, te crezi baiat bun si incepand de a doua zi incepi si-i injuri pe alesii pe care tot tu i-ai votat, cum am facut si eu de nenumarate ori in trecut. Cel mai bun mod de implicare este de a duce o viata civilizata la nivel individual, zi de zi. Fiecare in dreptul lui, nu-ti trebuie functie pentru asta, si daca fiecare facem la fel, vom avea si oameni civilizati, si dintre noi se vor ridica si politicieni buni.
    Cei mai jalnici dintre conationalii nostri sunt cei care ii injura pe ceilalti pentru vot diferit. Noi suntem destepti, ceilalti sunt prosti, asta vezi pe tot internetul, ti se face scarba. Daca voteaza de ce a votat asa, daca nu voteaza ca de ce nu a mers la vot. Bine, majoritatea sunt troli, care dau tonul, dar sunt destui care pica in plasa unor astfel de discutii.

    RăspundețiȘtergere
  22. Super articol!
    Please corectati " CURG laptele si mierea."

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)