Articolul de ieri a avut un impact teribil, motiv pentru care mă bucur deoarece asta înseamnă că cei care mă citesc vor să înțeleagă lumea așa cum e, nu cum e marketată. Și, cum sunt câteva chestiuni care-au fost sărite de subsemnatul, dar și anumite chestiuni ridicate de câțiva cititori, articolul de azi îl consider un petic al celui de ieri. Să începem așadar cu ceea ce n-am reușit să atac ieri.
În războiul hibrid declanșat de SUA împotriva Rusiei(și a lumii), un rol esențial l-au avut drogurile. A fost un element pe care l-am atacat cu cerbicie, încă de pe vremea când idioții credeau „legitimă” invazia Afganistanului. Privind retrospectiv constatăm că Afganistanul, în ciuda celor răspândite de diversele așa-zise studii cu privire la „bogățiile” sale, nu a avut decât un singur scop, anume acela de fabrică de droguri pentru SUA.
Drogul e o plagă de când lumea. Putem vorbi despre un comerț de droguri inclusiv în antichitate. Problema e că modernitatea a inventat un termen teribil de înșelător: reglementarea. Astfel, drogul a devenit interzis, dar asta nu pentru că cineva ar fi vrut să scape lumea de un flagel, ci pentru a fi controlate canalele de distribuție de către mafiile statale. Pe vremea lui Ceaușescu nu aveam direcții de luptă anti-drog și, cu toate acestea, singurii drogați erau boschetarii care se „alimentau” cu aurolac. Mă rog, era un fenomen ultra-marginal al societății. Acum, cu toate dispozitivele de luptă împotriva substanțelor interzise, cu DIICOT-ul care găsește teroriști în șlapi, drogul este un fenomen central al societății. Copiii fumează din școala generală și-n liceu ajung la injectabile. Cum e posibil așa ceva? Știți că profesorii au o interdicție clară de a intra în WC-urile elevilor? Cică pentru a nu fi acuzați de agresiune sexuală! Înțelegeți șmecheria? Transformi WC-ul într-un „no man's land” și cu traficantul la poarta instituției, ghici ce se întâmplă!
Asta se vede de la firul ierbii, dar de ce se întâmplă așa? Pentru că „reglementarea” nu este nimic altceva decât o modalitate ca unii mafioți să monopolizeze fenomenul. Ce se întâmplă când ai început controlul strict asupra țigaretelor? Păpi ai două fenomene: pe de o parte întreaga industrie a devenit un monopol(oligopol în cel mai bun caz) și, de partea cealaltă, comerțul ilegal cu netimbrate e controlat de servicii. Interlopii pe care-i vedeți desfășurați în tot business-ul, stau pe picioarele lor atâta timp cât sunt proptiți din spate. La fel e și cu drogurile. Când vedeți „capturi record” pe la granițe, să știți că e vorba ori de Gigei care-au crezut că se pot băga independent în șmecherie, ori, pur și simplu, de pioni de care rețelele vor să se debaraseze. E simplu.
La nivel și mai mare avem statul subteran american care, prin invazia asupra Afganistanului a devenit un mega-monopol. În aceeași carte citată, Glaziev vine cu o statistică de-a dreptul năucitoare: după ce SUA a ocupat Afganistanul, fluxul de droguri în Rusia și Europa a crescut de 44 de ori! De fapt ce s-a întâmplat acolo? Statul subteran american avea infrastructura de distribuție a drogurilor, iar producția îi era asigurată de clanurile sud-americane(în special columbiene și mexicane) dar și de mafiile din zona eurasiatică. Ocupația Afganistanului a produs o mutare teribilă: serviciile secrete americane au devenit un monopol absolut pe piața drogurilor, deținând atât cea mai mare parte a producției, cât și infrastructura de distribuție. Operațiunile au fost justificate de „interesul național” care propunea drogarea atât a partenerilor cât și a dușmanilor pentru o distrugere totală, un fel de „schemă a opiului”. De aceea, în primul mandat, Trump nu a putut mișca mai nimic. Întreaga structură era un monolit și tot ceea ce făcea era justificat de „interesul național”.
„O condiție prealabilă pentru instituirea „haosului controlat” este eliminarea înțelegerii noțiunilor de spirit național și continuitate, chestiune indusă atât oamenilor simpli, dar mai ales elitelor”. Și cum altfel poți face asta mai eficient decât introducându-le un „stimul”. Care-a fost leitmotivul perioadei trecute? Cumva legalizarea drogurilor? Prima dată a celor ușoare, apoi, treptat, a tuturor. De ce era urmărită cu cerbicie această legislație? Strict pentru control. Pot afirma cu mâna pe inimă că SUA și-a drogat propria populație pentru a da un „exemplu” că aceasta e o evoluție. Apoi, prin ONG-urile USAID-Soros au exercitat presiuni pentru legalizarea drogurilor în Europa de Vest și în statele țintă(Georgia, Republica Moldova, Ucraina). Teoretic, prin mimetism, modelul ar fi trebuit să fie preluat și de ruși. În perioada „prieteniei” Rusia-Vest, inclusiv chestia asta părea să funcționeze. Mafia Rusă(MR) - a se citi elemente din fostul KGB, deghizate și aflate sub comanda FSB - a fost un traficant major de droguri, targetând, în principal, zonele marginale ale societății ruse. Totul a mers pe lupta lui Putin pentru reducerea consumului de alcool. Mă rog, sunt multe de povestit, dar cert este că, dincolo de distribuția marginală a drogurilor în Rusia, MR a făcut un ciudat dealership către cartelurile din Mexic, vânzând extrem de ieftin droguri care, în final, ajungeau tot pe piața americană.
Ce s-a întâmplat în Afganistan? Așa cum americanii au înțeles că, alimentând radicalizații islamici din anii 80 vor putea înfrânge forța rusească de ocupație, același lucru a fost înțeles acum de ruși și chinezi. Astfel, talibanii au primit informații și materii prime pentru fabricarea armelor, plus servicii sofisticate de intelligence. Presiunile exercitate asupra armatei SUA au fost atât de mari încât, în final, a rezultat o retragere în disperare a SUA de-acolo. Și astfel a picat o componentă esențială a geopoliticii americane.
Rămași fără producția de droguri, americanii au căutat în disperare o soluție pentru controlul propriei populații drogate și așa a apărut fentanylul. A fost o soluție disperată și, prin aceasta , întreaga osatură a statului subteran american a devenit dependentă de ... China. V-am spus pe scurt povestea ca să înțelegeți elementele cheie. Ceea ce trebuie să mai înțelegeți este că elementele drogate din societatea americană sunt, în principal, legate de Partidul Democrat. A lor a fost politica. Ideologia de incluziune îi făcea pe aceștia soldați fideli, plătiți ilegal cu ... droguri. Modelul a fost preluat și-n Europa, iar dacă veți da un ochi printre susținătorii sorosismului veți vedea tot felul de ciudați care, în mod clar, au comportament de drogați. De ce? Pentru că dependenții sunt cei mai fideli soldați.
Înțelegeți acum că lupta lui Trump împotriva drogurilor este una sanitară atât din punct de vedere al sănătății publice, dar și din punct de vedere politic. În plus, trebuie să arunce în aer întreaga structură ilegală din servicii care are ca principală ocupație drogul. Trimițându-i în sevraj pe soldații democraților, îi forțează ori s-o ia razna definitiv și să moară, ori să-și revină și să scape de dependență. Iar cei care scapă îi văd pe cei care i-au folosit ca pe cei mai mari dușmani ai lor. Acesta este motivul pentru care trump poate să lupte împotriva drogurilor, iar europenii, în marea lor majoritate neomarxiști înhămați la căruța lui Soros sau Rotschild, nici nu vor să audă de așa ceva.
OK. Cineva mă întreba într-un comentariu dacă putem știm ce urmează în următorul deceniu. Desigur, doar marile puteri lucrează la vedere. Prima constatare de care trebuie să ținem cont este cea referitoare la China: este singura țară a momentului încadrată perfect în noul val industrial. Iată motivul pentru care tacticile hibride ale americanilor, bazate pe teoria lui Zbigniew Brzezinski, au dat greș, iar China, cu toate faulturile, nu a putut fi îngenuncheată. Unde-i Rusia în toată ecuația? Păi Rusia a fost considerată „fata proastă de la țară” de către americani. Rămasă în urmă din punct de vedere tehnologic, abia acoperindu-și gap-urile trecutului, părea victima cea mai facilă pentru Imperiul American. Înfrângerea Rusiei, prin provocarea unui război proxy în Ucraina părea cea mai logică metodă de a o îngenunchea. Doar că s-au amestecat chinezii, care au mirosit instantaneu că nada pe care o încearcă americanii s-ar putea să-i coste existența. De aceea China s-a aliat instantaneu cu Rusia la începutul conflictului din Ucraina, dând asigurări că, în cazul în care SUA sau Vestul se amestecă în acel conflict, China va trece militar de partea Rusiei. Și uite-așa s-a ajuns în situația de față. Trump a preluat un setup dezastruos și caută să genereze tranziția țării sale către noul model industrial întrucât altfel SUA pică iremediabil.
Situația este simetrică celei a URSS-ului din 1980-1990. Cu un Gorbaciov venit la putere după conducerile anterioare înțepenite și doctrinare, a vrut să proiecteze URSS către noua paradigmă economică. Adică spre cea care era biruitoare: libera inițiativă, piața liberă, auto-reglarea dezechilibrelor s.a.m.d. Totul suna frumos pe hârtie, doar că impetuosul atlantist de la Kremlin nu a avut răbdarea să asculte sfatul bătrânilor din lagărul socialist. Dacă ar fi avut aplecarea să înțeleagă capcana în care fusese atrasă România de către FMI și să-l întrebe pe Ceaușescu de ce l-a apucat nebunia aia cu plata accelerată a datoriilor, ar fi înțeles probabil că ceea ce sună frumos pe hârtie, în practică provoacă haos. Exact asta s-a petrecut și URSS a intrat în disoluție.
De mai multe ori am spus că Trump este un Gorbaciov al SUA. El acum e disperat să-și împingă țara în noua paradigmă economică, doar că, asemeni lui Gorbaciov, se grăbește și vrea să vadă rezultate peste noapte. Rezultate care nu vor apărea. Și uite-așa, întreg proiectul Trump cred că va fi sortit eșecului. De ce spun asta? Pentru că SUA nu mai are cum să înțeleagă esența noului model industrial și tehnico-economic. E o împletire de concepte absolut diferite, incompatibile chiar, dar care merg teribil atunci când sunt reglate extrem de fin. Să împaci piața cu planificarea centralizată nu-i un lucru atât de simplu. Chinezii au găsit soluția. Rușii, de asemenea, au aplicat-o acum, dezvoltându-și economia în ciuda stării de război. De ce ei pot și americanii nu? Pentru că au moștenirea comunistă în spate și cunosc foarte bine mecanismele centralizate și, mai ales, limitele lor. Americanii nu au habar de asta motiv pentru care se încurcă rău, complicând teribil lucrurile. Iată de ce spun că șansele SUA sunt minimale.
Pe moment pun punct aici deoarece iar m-a întins cam mult la povești. Dacă subiectul vi se pare interesant, voi mai face un episod în care să tratez în profunzime noua ordine mondială.
"Să împaci piața cu planificarea centralizată nu-i un lucru atât de simplu. Chinezii au găsit soluția. Rușii, de asemenea, au aplicat-o acum, dezvoltându-și economia în ciuda stării de război. De ce ei pot și americanii nu? Pentru că au moștenirea comunistă în spate și cunosc foarte bine mecanismele centralizate și, mai ales, limitele lor. Americanii nu au habar de asta motiv pentru care se încurcă rău, complicând teribil lucrurile''...interesanta remarca si de studiat, dar nu la A.S.E. sau la paduchii de la S.N.S.P.A. poate la scolile partidelor, daca mai exista asa ceva in Romania.
RăspundețiȘtergereLegat de Planificarea centralizata si economia de piata - as vrea sa remarc faptul ca si toate multinationalele functioneaza in regim de "economie planificata" chiar daca aparent pozeaza in firme antreprenoriale si private. Desi nu au la baza modelul chinez - o multinationala mai de graba seamana cu un sistem birocratic super centralizat, decat cu unul flexibil si orientat spre reactia imediata a pietei. Intr-o multinationala deciziile se iau la nivel inalt central si se propaga in jos ierarhic (fara a putea fi modificate/influentate) la fel ca si in structurile vechilor ministere ale lui Ceausescu sau ale regimurilor socialiste.
ȘtergereDa, sunt interesat de noua ordine mondiala in viziunea ta. Mise pare ca minimizezi putin cam mult puterea SUA chiar daca in general ai dreptate. Au inca destul de multe parghii de putere la dispozitie.
RăspundețiȘtergereParghiile de putere americane au fost dintotdeauna armata, bursa si finantele. Din cele 3 doar una sta mai bine. Finantele. Armata este mult prea imprastiata, dotata la nivelul anilor 2000 si slabita de ideologia de gen. Bursa are suisuri si caderi mult prea abrupte si cu o frecventa din ce in ce mai deasa. Raman finantele. Bancile americane inca au pozitia dominanta pe piata financiara, dar minimizarea sistemului SWIFT si pierderea sprijinului pentru dolar contribuie drastic la pierderea pozitiilor. In plus falimentele bancilor mai mici care finantau dezvoltare si creare de noi tehnologii prin noi startup uri reduc viteza de dezvoltare si creare de noi locuri de munca. In plus repatrierea capacitatilor de productie se face lent, calificarea sau recalificarea in vechile noi meserii este greoaie si ineficienta. Singura sansa este investirea in noi piete, in descoperirea de noi resurse si folosirea fortei de munca indigene pentru crearea de subansamble care sa fie exportate in SUA pentru asamblare si vindere ca produs Made in SUA. Astfel se pastreaza si dominatia si cresterea inflationista perpetua care diminueaza datoria externa. Reducand si cheltuielile prin reducerea agentiilor si personalului poate fi o cale spre redresare.
Ștergere"Reducand si cheltuielile prin reducerea agentiilor si personalului poate fi o cale spre redresare."
ȘtergereAbsolut deloc. Dorinta TA PERSONALA ca ei sa ramana pe pozitiile pe care au fost te face sa gandesti in acesti termeni, insa din pacate este exact invers. Socant nu? Partenerii de peste ocean, DE DATA ASTA, fara precedent NU MAI AU DE ALES si sunt pe cale sa devina o SIMPLA tara regionala. De ce? Din cauza ca se termina ceea ce ii propulsa. Iar pentru a lungi PELTEAUA si ei si UiE iau masurile pe care le vedem(deoacamdata doar unii din noi) intr-atit de incredibile sunt ca nu ne vine sa credem, si foarte multi dam in scenarite.
"Distractia" de abia incepe!...si incepe mai intai in UE
super
RăspundețiȘtergereDacă Gorbachev nu a avut succes, doar pentru ca situația este similară nu înseamnă ca nici Trump nu va avea a priori. Sigur ca rămâne foarte bună observația situației similare macro, dar nu este identică. Estul admiră vestul în 1986. Încerca să facă ce fac ăia din admirație multă și Honest Self Evaluation mai puțină. Ar fi trebuit să facă invers proporțiile. Echipa din spatele lui Trump are clar făcută Honest Self Evaluation. Și are o inerție economică de imperiu economic mult mai mare.
RăspundețiȘtergere"Și are o inerție economică de imperiu economic mult mai mare."
ȘtergereNu mai are cu ce, iar cu timpul lucrurile vor deveni din ce in ce mai clare.
Intrebare: Cate centrale atomice a mai construit pe teritoriul LOR SUA dupa 1978 PINA ACUM?
...ahhh?
Raspuns: Nici una!
Asta iti spune ceva?
Cate sunt in decomissioning?
Raspuns: Foarte multe
Încă ceva important: de când te citesc, 2-3 ani tot zici ca pica financiar imperiul hegemonic. Acum chiar pica. Ar fi foarte bine să pui accent pe acest lucru intr un comentariu dedicat exact acestui lucru: de ce ai avut capacitatea să vezi asta nu de auto laudă ci de învățăminte
RăspundețiȘtergereau spus-o puzderie de analisti si experti economici / politici, in ultimii 30 de ani ... semnele sunt mult prea evidente - datorie galopanta nesustenabila, coruptie, prabusire morala a "elitei", planul NWO (spre (noua) ordine, prin haos), etc, etc ...
ȘtergereNoroc că noi avem pe Covrigarul Ciolacu și pe Nicu Șordan. O sa ne duca ei spre viitor.
RăspundețiȘtergereConcluzia de ieri a fost ca trebuie sa invat/invatam limba rusa, dar ar trebui adaugata si un pic de chineza!
RăspundețiȘtergereClasificarea este asta: China, Rusia, iar restul nu mai conteaza.
Exista pe vremuri o carte numita Gromolnik tradusa din rusa in romana, in care era specificat ca rasa galbena va conduce/domina lumea. Oare asa va fi?
Subiectul este de o importanta majora si de o mare actualitate.Va rog,dezvoltati!Respect.
RăspundețiȘtergereInteresant e puțin spus.
RăspundețiȘtergereNu andorsez decat faptul ca US nu va mai fi ce a fost niciodata si mai mult decat atat este in decadere. Afganistanul nu a fost nicidecum despre droguri, acestea au fost un colateral. Retragerea US din afg. nu a fost determinata de infrangere (si ca au invatat si au avut resurse afg.), a fost determinata de faptul ca incepea UA si US nu avea suficienti bani. Fentanilul nu a aparut ca nu mai erau surse ci ca era mai ieftin si piata este ,nesatioaza,. Drogurile de la ,,razboiul boxierilor,, au fost un mijloc de atomizare a societatii si de creare a promiscuitatii sociale, necesara in alegeri si in manipularea ,,democratica,,.
RăspundețiȘtergereIn soviete in anii 20 se fuma marijuana in draci. Drogurile nu sunt apanajul lumii relativ avute, dar nici nu prospera acolo unde costitza nu poate fi cumparata. Trump nu este nicidecum un Gorby actual, este un om de afaceri orientat si inconjurat de oameni cu ,,origine controlata,, carora le face jocurile, acuma daca nu o sa iasa si pentru lucratorul la Ford din Detroit, asta e....
Sovietele nu au fost ce vedea lumea, iar Rusia si clasa ei politica si de business nu este ce se vede. Zbigniew nu a ratat deloc, iar acum este o alta politica. China nu este alceva decat o creatie. Evropenii sunt in optzai si sa speram ca nu vor ramane asa 1/2 deceniu ,desi e probabil. Cert este ca acum cuvantul este Airan, care va arunca in aer tot.
Extraordinar!!!.... articolul explica pe scurt f.f. multe lucruri care puse in acest context au sens. Da cred ca trebuie continuata seria pt a clarifica nu doar pentru cititorii fideli ci s pt. "ratacitii tranzitiei catre Economica de Piata" cum sta treaba si care e in fapt realitatea ! De ce "terapia de soc" a anilor 90 a dat faliment ( pt ca in fapt era programata din start sa falimenteze Romania) de ce Reforma institutiilor - de care tot facea vorbire Guvernele anilor 90-2000 pana prin 2010 a fost in fapt un jaf la nivel national si o subminare a agriculturii si a tuturor ramurilor industriale functionale (Chimica, Energetica + altele) din Romania fix de Ministrii si de oamenii pusi sa le apere (unii au facut-o din prostie alti din ticalosie luand mita sau fiind vrajiti de promisiuni desarte). La fel cum in 2020 ministrul Energiei Popescu de la PNL in loc sa apere infrastructura unitara a productiei si distributiei de energie electrica din RO (gandita de specialistii
RăspundețiȘtergereanilor 70-80 si realizata tot de romani - si nu de Ceausescu cum se invoca - ) a "inventat" ( la sfaturile UE + SUA) liberalizarea productiei si distribuirii de energie electrica aducandu-ne in colaps d.p.d.v. al managementului integrat al energiei electrice care practic nu mai poate fi facut - in noua paradigma pusa in practica de dl Popescu si creeza niste dezechilibre imposibil de echilibrat cu mijloacele actuale, dezechilibre ce trebuie platite aiurea de statul roman si de noi toti. In fine ar fi multe de spus... dar ideea acestei serii este fantastic de buna !! Mult succes !
Super pertinenta observatia referitoare la Experienta lui Ceausescu privind FMI si ce a inteles Gorbaciov din asta!! Ce ma mira este faptul ca cu toate ca atat Rusia cat si China aveau informatii clare privind scopul si obiectivele FMI si modul in care aceste institutii actioneaza - nu au luat masuri ( inca cel putin) de a se izola sau de a iesi din aceste structuri - si fac in continuare "afaceri" in colaborare cu aceste institutii !! Oare de ce?
RăspundețiȘtergereArgentina eliberează toate documentele secrete despre naziștii din America de Sud după 1945. Atât rapoartele CIA, cât și FBI au confirmat că Adolf Hitler a evadat în Argentina după război și a trăit până la sfârșitul anilor 1950!
RăspundețiȘtergereEliberarea de către Argentina a documentelor naziste ar putea rescrie unul dintre cele mai întunecate capitole ale istoriei. Dosarele recent desecretizate – inclusiv rapoartele CIA și FBI – sugerează că Adolf Hitler nu a murit în buncărul său din Berlin în 1945, ci a evadat în Argentina, locuind acolo până la sfârșitul anilor 1950. Dacă se va dovedi, aceasta ar fi cea mai șocantă revelație a secolului: cărți întregi de istorie ar avea nevoie de revizuiri.
Dar întrebările depășesc numărul răspunsurilor: cine i-a ajutat să scape? Cum a evitat recunoașterea? Și, mai ales, cine l-a protejat în America de Sud? Legăturile dintre regimul lui Perón și naziștii care fugă sunt bine documentate, dar posibilitatea ca Führer-ul însuși să găsească refugiu în Buenos Aires prezintă o imagine tulburătoare. Timp de zeci de ani, teoriile conspirației au vorbit despre rețele secrete și despre coluziune occidentală cu criminalii de război – aceasta ar putea fi o dovadă a unei mușamalizări epice.
Scepticismul este justificat: acestea pot fi falsuri sau exagerări. Dar dacă chiar și parțial adevărat, totul se schimbă. De ce au mințit învingătorii războiului? Ce au câștigat ascunzându-l pe cel mai urât criminal din istorie? Timpul – și mai multe documente – poate oferi răspunsuri pe care unii ar prefera să nu le audă.
https://x.com/defense_civil25/status/1905078538211909912?t=MwtxHMJDh2WXgpi-usZFvg&s=19
Putin ar putea avea dreptate, documentele declasificate vor oferi traseul aurului nazist și urmașii fasciști de astăzi.și Trump se aliază din nou împotriva naziștilor din Ucraina și Bruxelles. Regimul fascist e posibil sa fie descoperit în Bruxelles și când va cădea Europa va fi din nou împărțită între Rusia și SUA. Prima mare arestare va șoca lumea.
Numai că eu cred , că ( sau crecă ?) au in minte și varianta ww3 care să niveleze tot și toate . Ei cred că vor scăpa in buncăre si restul potopul .
RăspundețiȘtergereNu "tot si toate", in nici un caz, ci doar pulimea din care CU ORICE PRET trebuie exclusi cei 1%: multimiliardarii si trilionarii care LA O ADICA nu vor sa fie alaturi de homelesi si nu este usor deloc. De aceea si este o munca colectiva de o mare complexitate, nemaivazuta, sisifica si profund HIBRIDA, invizibila pentru ignoranti si care se intinde pe decenii.
ȘtergereCC
Excesul capitalist,al libertatii autoasumate, de oprimare a clasei muncitoare, si de rapt de resurse, doar cu o revolutie comunista se mai trateaza!
RăspundețiȘtergereSa vina China, ca sa ne ocupe politic si economic.
Crede-ma ca SUB NICI O FORMA nu vrei ce model de societate si sistem ei de oferit. Roaga-te sa nu castige ei cursa si sa ramana pe post de fabrica universala si nimic mai mult!
ȘtergereFereasca Dumnezeu!
Interesant. Așteptam și episodul III.
RăspundețiȘtergereEste foarte interesant. Mulțumesc
RăspundețiȘtergereInvadarea Afganistanului a facut parte din politica de indiguire, practicata de SUA impotriva dusmanilor sai, Rusia, Iran, si mai nou China. Afganistanul are granita cu Iranul. Irakul, un alt vecin al Iranului, era deja invadat si distrus. In plus Iranul este unul dintre dusmanii Israelului. Se stie ca politica SUA este dirijata de Israel. Deci invadarea Afganistanului nu s-a facut din motive economice, pentru resurse, ci din motive geostrategice, de indiguire a Iranului. Traficul de droguri din Afganistan catre SUA, a fost patronat intr-adevar de serviciile secrete americane, asa cum bine precizati. Parerea mea este ca acest lucru s-a facut pentru finantarea campaniei militare din Afganistan, care a costat foarte multi bani. Consumatorul de droguri american a finantat indirect campania militara din Afganistan. Cred ca am vazut un film despre asta.
RăspundețiȘtergereAnonim 21 si 12,
Ștergereimi place mult cum gandesti!
Ca si in Imperiile dominatoare precedente, "ei" au uneltit tot timpul contra lor!
Si mai si pretind - la fel ca talharul Becali=Barabas - ca Insusi "Tatal" ii ajuta pe Fii Sai MeritocCrati, contra Fiilor Trogloditi!
Serghei Y. Glazyev - The Last World War - The US to Move and Lose
RăspundețiȘtergere--- Ultimul război mondial. S.U.A. începe și pierde (PDF)
https://resistir.info/livros/s_glazyev_the_last_world_war.pdf
Former Congresswoman exposes CCP’s deep infiltration of California through universities, ports, and fentanyl --- O fostă membră a Congresului expune infiltrarea profundă a P.C.Chinez în California, prin universități, porturi și fentanil
RăspundețiȘtergerehttps://www.naturalnews.com/2025-03-27-former-congresswoman-exposes-ccps-deep-infiltration-california.html
Bine punctat!!!
RăspundețiȘtergereAfghanistan-ul="cimitirul imperiilor" punct central in incercarea de destabilizare mondiala.S-a incercat in anii '80 cand Rusia a fost atrasa in conflict acolo de catre SUA cu scopul de a o ruina economic prin intermediul CIA care a inarmat rebelii Al-Qaeda (fapt recunoscut de catre americani) si care mai departe a contribuit la caderea URSS-ului.Se pare ca singura recolta agricola care se produce acolo este macul....
Daca nu ma credeti,si doar in sprijinul articolului,v-a recomand sa va uitati la un documentar excelent :-This Is What Winning Looks Like-(2013)[ Ben Anderson],trecand peste faptul ca a fost produs de Vice News in colaborare cu Journeyman Pictures,este in perfect acord cu ceea ce spune autorul DD !Atentie insa ca ceea ce veti vedea acolo este SOCANT! (nu dau link ca mi se pare aiurea sa pui asa ceva in comment-uri la articolele altcuiva)
Fentanyl-ul ,din cate am inteles,este importat in SUA in componentele sale chimice prin America de Sud si preparat local apoi,si am auzit ca este "o razbunare"a Chinei pt. Razboiul Opiului din trecut.....si nu ma-s mira sa fie adevarat.
In Rusia am vazut ca face ravagii un drog numit Krokodyl,o spurcaciune care efectiv transforma oamenii in zombie putrefacti.......
Problema cea mai grava este ca se pare Romania a trecut de la tara de tranzit,la tara de consum,targetati fiind in special tinerii necopti inca si fara discernamant.
Asta ca sa mai adauge inca o problema grea la cele deja existente aici !
Chinezii au învăţat lecţia si o aplică Occidentului ...S-a intors roata: de la războiul opium-ului împotriva Chinei, la războiul drogurilor împotriva Occidentului... [ e drept, cu largul concurs si coordonarea "elitelor" care distrug Occidentul, din interior] ...
RăspundețiȘtergereHow The Opium Trade Destroyed China’s Greatest Empire | Empires Of Silver | Cum a distrus comerțul cu opiu, cel mai mare imperiu al Chinei | Imperii de argint |
https://www.youtube.com/watch?v=62BABCgJSO8
Ma intereseaza foarte mult subiectul, va rog sa dezvoltati. Va urmaresc de ceva vreme si doresc sa va stiu parerile , mai ales argumentele.
RăspundețiȘtergere