duminică, 20 septembrie 2009

Libocor


Aţi auzit de el? Oups, ştiu că nu, dar nu e nicio problemă. Vă voi da mai jos câteva citate din gândurile exprimate public de acest titan al gândirii economice autohtone.

Vom începe cu predicţiile sale despre curs:
08.11.2007: "Ajustari, daca vor aparea(estimare pt. cursul anului 2008, n.n.), vor fi cel mai probabil in jos, catre sau usor sub nivelul de 3 lei pentru un euro. Principalele riscuri sunt asociate adoptarii unei strategii agresive de corectie a contului curent, al carei artizan nu poate fi decat banca centrala".
23.02.2008: "Moneda nationala s-ar putea aprecia pana la finele anului chiar si sub asa-numitul nivel de echilibru de 3,50 lei/euro, in conditiile in care evolutia cursului va fi marcata de oscilatii permanente, in functie si de dinamica investitiilor in economia romaneasca".
08.08.2009: "Sunt adeptul scenariului conform căruia până spre finalul anului, sau pe 6-12 luni leul va înregistra o uşoară apreciere astfel că 4 lei pe final de an e fezabil".

Bomboana de pe colivă v-o servesc acum:
09.07.2009: "Contracţia economică din primul trimestru nu a fost de 6,2%, aşa cum arată datele Institutului Naţional de Statistică, ci de numai 0,6 procente.(...) Sunt ferm convins că scenariul hazardat de scădere a PIB-ului nu prea are fundament şi nu prea cred că se va materializa".

La aşa precizie, estimez că băiatul ăsta are şanse mari să facă istorie. Mă gândesc serios că poate ajunge să aibă o rubrică permanentă de predicţii financiare la Urania. Sau chiar o emisiune proprie la OTV. Parcă văd şi titlul pe burtieră la Dan Diaconescu Direct: "În această noapte o dezgropăm pe Elodia. Urmează Predicţiile lui Libocor."

17 comentarii:

  1. La cine te referi ?
    ISARESCU ?!!

    RăspundețiȘtergere
  2. dl cu pricina este presedintele Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania si economist-sef al BRD ...si probabil ca locuieste intr-un turn de fildes ( alte detalii: http://valadaren.blogspot.com/2009/09/sectorul-bancar-din-romania-este-solid_15.html )

    RăspundețiȘtergere
  3. Manole, scuze! Sa stii ca incep sa am remuscari :-))

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. L-am urmarit pe la tmctv, prin 2005 - 2007 le nimerea, dar atunci le nimereau toti :) . Dupa aceea incepusem sa cred ca ii scrie altcineva poeziile, ca prost nu parea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu inteleg ce aveti cu el, sunteti aici o gasca de pesimisti incurabili care va legati de un optimist. Trebue sa ne sinucidem toti ca sa fiti si voi fericiti? Voi vedeti doar negru in fata ochilor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Din colectia: mai bine mor optimist decat sa supravietuiesc pesimist.

    RăspundețiȘtergere
  8. @anonim
    competenta sa profesionala e dovedita de concluziile la care ajunge. nu e o problema ca e optimist dar e o problema ca face predictii sf. In stilul asta poate oricine sa-si dea cu parerea, indiferent de profesie. Ar cam trebui ca dupa atitia ani de dat rau de tot cu bita in balta sa-si revizuiasca modelele economice pe care se bazeaza. sau sa inceapa sa faca declaratii fix pe invers fata de concluziile la care ajunge :)

    RăspundețiȘtergere
  9. din pacate nu e singurul intr-o functie inalta, platit cu bani grei sa-si faca treaba

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu putea sa lipseasca anonimul optimistofil.
    Domnul manipulator Libocor, din pozitia sa de "mare finantist la privat", a influentat deciziile manipulatilor. Concret, A TEPUIT!

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ciudat.
    Mi-a fost şters un comentariu absolut anodin în care-mi dădeam cu părerea supra domnului Libocor (mă gînesc acu' că, poate, n-o fi domn o fi vreun fenonen necunoscut mie)şi i s-a dat drumu' unia în care-mi exprimam net îndoiala cu nivelul cunoştinţelor generale de care beneficiază un absolvent de ASE.
    Salve tibi, blogus comentarie !

    RăspundețiȘtergere
  13. geomarz: E simplu. In comentariul cu Libocor nu faceai altceva decat sa-l ataci inutil si oarecum suburban.
    In celalalt comentariu ma ataci pe mine, iar eu am pielea ceva mai tabacita. Nu ma deranjeaza ca cineva ma trage de urechi pentru ca nu stiu tabelul lui Mendeleev. Nefiind chimist nu-mi dau seama daca e utila tocirea acestuia. E destul ca stiu de existenta lui. Dar, ma rog, asta-i alta discutie.

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnule,
    Ce anume-i suburban în comentariul meu respins de deumneata. Absolvenţii de mecanică fină şi specialiştii în igienă sînt suburbani ?
    Şi prin ce a strălucit acel domn (sincer vorbind, la un moment dat, CHIAR mi-am imaginat că NU este o persoană reală) care a făcut asemenea "predicţii" pe care le putea contesta cu succes orice bişniţar real de la colţul străzii ori vreun şomer semianalfabet în căutare de lucru !?
    Şi, dacă nu mă înşel, dumneata l-ai atatcat direct prin postarea de mai sus. Nu am făcut decît să mă alătur domniei tale.
    Sau "Qvod licet Jovis non licet bovis" !? (Scuze, ortografia s-ar putea să fie cu suferinţe. În tinereţea mea, am preferat să învăţ matematică, fizică şi chimie decît să învăţ latina).

    RăspundețiȘtergere
  15. Iar apare Libocor la TV. Sincer nu inteleg cum s-a cocotat asta la conducerea BRD. Cine il tine in brate? Ca nu e vre-o capacitate gen Krugman sau Gallbraith. Nici n-a lucrat prin strainataturi sa zici ca ai invatat le sursa. E absolvent de particulara si de cand lucreaza e tot la BRD.
    Sau oare e pe baza de stelute?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)