vineri, 8 iulie 2011

Mintea extremistului cea de pe urma



Pe la începutul anului, într-un tunel de lângă Lacu Roşu a apărut un text scris cu spray negru care conţinea binecunoscuta lozincă "Basarabia, pământ românesc". Personal nu prea văd sensul unor asemenea manifestări, însă banala inscripţie a aprins ceva creieri încinşi. Fotografia respectivei inscriptii o aveti mai jos:


Ei bine, o asemenea manifestare pare de neacceptat pentru unii. Aşa se face că bravul spânzurător de păpuşi - l-am numit aici pe Csibi Barna - nemaiputând să suporte apăsarea unei asemenea inscripţii a făcut o cerere către CNADNR. Textul cererii transmise în 06.04.2011 îl aveţi mai jos(click pentru mărire):


Cu alte cuvinte, Csibi Barna era profund îngrijorat de faptul că pe perete era prezent un mesaj politic ilegal, "de ameninţare a unui stat suveran". Ei bine, de-aici începe partea comică a acţiunii deoarece domnului Barna i-a răspuns nimeni alta decât Daniela Drăghia, şefa CNADNR. Eu unul credeam că duduia în cauză nu-şi vede capul de treburi întru propăşirea infrastructurii autohtone. Conform răspunsului pe care-l aveţi mai jos, se pare că fătuca asta are timp nu numai să-i răspundă lui Barna, dar şi să pună personal la punct operaţiunea de eliminare a răspunsului supărător pentru Barna.


Şi, ca o dovadă a faptului că lucrurile au fost duse la bun sfârşit, Barna publică pe site-ul său şi finalizarea acţiunii:


După toată această circăraie stau să mă întreb logic următoarele:
1. Oare Barna, în virtutea faptului că prin acţiunile sale ameninţă  suveranitatea statului România,  n-ar trebui să se auto-reclame deoarece pare a fi săvârşit o groază de ilegalităţi până acum?
2. Doamna Daniela Drăghia poate să ne spună cam cu ce se ocupa la CNADNR? Nu de alta, dar pentru răspunsuri adresate lui Barna se poate ocupa şi altcineva mai puţin calificat şi, în mod sigur, mult mai prost plătit.
3. În aceeaşi linie, cred că ar fi interesant să ştim şi care a fost costul lucrării de ştergere a mesajului deranjant pentru Barna. 

5 comentarii:

  1. caragiale e minciuna.si-a gresit vremurile cu un secol

    RăspundețiȘtergere
  2. poate ca as ajunge sa le si acord autonomie maghiarilor din asa zisul Tinut secuiesc insa ca sa tranziteze Romania, le-as pune vize cu valabilitate de maxim 30 de zile care sa coste cateva sute de euro. le-as taia toate finantarile si subventiile de la bugetul de stat...ca doar sunt autonomi si sa se descurce. nu sa traiasca pe pielea noastra.
    poate s-or mai pototoli:D

    RăspundețiȘtergere
  3. De obicei, "reclamatiile" similare cu cea a domnului Csibi Barna nu sunt decat tatonari asupra institutiilor romanesti organizate de "se stie cine" pt a testa reactiile autoritatilor si eventual de a gasi samanta de scandal mediatic si argumente de "asuprire" a minoritatilor. In nici un caz nu au legatura cu continutul "plangerii" stimatului domn. In limbajul tovarasilor de dinainte de '89 nu sunt decat niste "provocari".

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand disolutia e la rang de cinste in aceasta tara , avem parte de asemenea comportamente "bilingve" :)

    RăspundețiȘtergere
  5. toate raspunsurile la reclamatii facute la o institutie a statului sunt semnate de directorul acelei institutii chiar daca e redacatata de altcineva.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)