joi, 19 aprilie 2018

Burlănizarea României

Ceea ce s-a petrecut ieri la FRF este simptomatic şi mai mult decât relevant pentru ceea ce înseamnă amestecul securităţii în orice. Gândiţi-vă ce-a însemnat în trecut Federaţia Română de Fotbal şi ce mai înseamnă acum. Mai ţineţi minte marile victorii ale „naţionalei” autohtone? Mai ţineţi minte perioada de glorie a fotbalului nostru? Ironia amară face ca reprezentantul singurei generaţii care a făcut cu adevărat performanţă la nivel mondial să fie învins la scor de către un tablagiu de care n-a auzit nimeni niciodată nimic. Un tablagiu care conduce de ceva vreme destinele Federaţiei spre prăbuşirea definitivă.
Ce-a făcut Burleanu la Federaţie? Singurul lucru remarcabil e angajarea la naţionala de fotbal a unui antrenor neamţ cu faţă de alcoolic drogat, de care nimeni nu auzise vreodată şi care n-a făcut altceva decât să ne transforme în ciuca bătăilor. Dar era neamţ! Ţara trebuia să vadă şi în fotbal, aşa cum vede în politică, dezastrul pe care-l poate face o nulitate numită doar „pentru că e neamţ”. În rest, meritele lui Burleanu constau în prăbuşirea definitivă a audienţelor campionatului intern şi la picajul iremediabil a sportului care, altădată, era sport naţional. Ce se întâmplă acum e un adevărat dezastru. Centrele de juniori sunt în paragină, numărul suporterilor a scăzut dramatic, iar sumele atrase sunt din ce în ce mai anemice. Drumul pe care se merge este acelaşi pe care l-am văzut, din nefericire, de fiecare dată după Revoluţie: boala din ce în ce mai gravă, moartea şi dansul final pe cadavrul în putrefacţie.

Mai ţineţi minte fosta economie a României? Ce s-a întâmplat cu ea? A intrat pe mâna securiştilor incompetenţi care, incapabili să înţeleagă noţiunea de piaţă, aşteptau până la sufocare să vine cineva să le cumpere produsele sau să-i salveze şi, eventual, să le mai bage şi niscaiva bani în buzunare. Cum salvarea nu venea, compania „privatizată” murea, iar marelui patron nu-i rămânea altceva de făcut decât să-şi tragă câţi bani mai putea din vânzarea la fier vechi a echipamentelor care costaseră milioane de dolari şi apoi, tunul final, vânzarea pământului cu destinaţia rezidenţială sau comercială. Aşa s-a transformat România dintr-o ţară aproape independentă, cu industria destul de bine integrată cu necesităţile ţării, într-o ţară dependentă de orice. După golănia „privatizărilor” fantomatice, a urmat nebunia cedărilor de suveranitate. Comerţul a fost acaparat de marile reţele europene, transformându-se la momentul actual într-un monopol aflat în mâna câtorva companii, industria nu mai există, ceea ce mai vedem fiind doar „terminaţii” ale unor companii multinaţionale, extrem de simplu de mutat de-aici. Agricultura e şi ea controlată de monopoluri care impun preţurile produselor după bunul lor plac, ca să nu mai vorbim de viermii care profită de preţul mic al pământului şi cumpără de la amărâţi pentru Dumnezeu ştie cine din afara ţării. Ce-a ajuns România? O chestie care nu mai contează, care-i penetrată până la rădăcină de buruieni otrăvitoare, susţinute şi implantate cu voioşie fix de cei care trebuiau să fie nucleul de apărare, anticorpii, platoşa ţării. Aiurea, ăia au fost şi sunt primii trădători, împinşi de propria incompetenţă la blaturi umilitoare şi cedări criminale de suveranitate.

Revenind la Federaţia Română de Fotbal, putem spune că şi aici se va urma acelaşi destin plat şi banal: uşor, uşor publicul va dispărea, finanţările se vor subţia până la dispariţie şi toţi tablagiii care conduc acum destinele fotbalului vor aştepta - la fel ca patronii anilor 90 - ca cineva să-i salveze. Dezastrul lor va fi reprezentat de faptul că nici măcar nu vor avea ce să vândă la fier vechi. Poate niscaiva tribune, dar şi ălea aparţin municipalităţilor, deja mult prea largi la buzunare cu fotbalul, în detrimentul altor sporturi care, cel puţin, arată mai multă performanţă pe plan mondial.

N-aveam mari aşteptări, dar să-l văd pe unul dintre reprezentanţii de frunte ai fotbalului autohton, om care în tinereţea lui a demonstrat ceva, acum fiind un profesionist respectat, cu relaţii la nivel internaţional, umilit de un neica nimeni venit probabil direct de la vreo UM, mi se pare un lucru atât de scârbos încât aproape îmi provoacă voma. Dar trebuie să privim cu atenţie pentru a mai vedea încă odată ce înseamnă lăsarea „la liber” a unor derbedei incompetenţi. Ceea ce e hilar e că gaşca de-acum vorbeşte despre corupţia care-ar fi fost în fotbal pe vremea lui Sandu şi-a lui nea Mitică. O fi fost bre corupţie, dar cel puţin atunci se făcea performanţă şi se-nvârtea banul. Acum, canci! Astfel încât cred că ar trebui s-o mai repet încă odată: oameni buni, credeţi-mă, decât cu proştii e infinit mai bine cu corupţii! Coruptul ştie să-nvârtă banul, să ceară performanţă pentru a-şi justifica scaunul. Prostul nu ştie nimic, ci doar să ne ducă în bălării sau la groapa cu rahat!

11 comentarii:

  1. daca o formula functioneaza, de ce sa renunti la ea?
    cancerul securist are suficienta memorie si experienta incat poate aplica schema in orice domeniu.

    RăspundețiȘtergere
  2. si da, aroganta caracteristica celor care se pisa pe ceilalti, este prezenta si la acest burleanu: "Burleanu, după ce a câștigat un nou mandat: "Nu a fost un fleac, dar i-am ciuruit!".

    RăspundețiȘtergere
  3. corecte observatiile din articol, de acord cu mare parte dintre ele, dar impresia mea personala a ceea ce s-a intamplat la alegerile de la FRF este ca sunt o copie fidela a victoriei PSD de la ultimele alegeri... au fost castigate de cei multi si neascultati de mai nimeni si de care Burleanu pare a fi stiut cum sa si-i apropie. Pana la urma si fotbalul este o parte a societatii romanesti in ansamblul ei si nu are cum sa fie mult prea diferit de ea, cu putini si "bogati" si multi si desculti. Ca Burleanu a avut timp 4 ani sa-si aranjeze ploile, ca si-a luat toate atuurile in mana, ca a aterizat mai mult decat securistic in functie acum 4 ani si a folosit aceleasi metode in campanie - perfect adevarat. Strict fotbalistic, consider ca totusi, Lupescu nu ar fi facut mare branza, cariera lui demna de lauda nu l-ar fi calificat pentru o administrare corecta si de viitor a fotbalului (iar faptul ca a lucrat intr-o serparie de coruptie cum este UEFA si ca acum va merge in alta si mai si - FIFA, imi intareste parerea). Si desigur, sunt de asemenea convins ca mandatul lui Burleanu va consemna in continuare zero calificari la europene, mondiale, tot mai putinine prezente in cupele europene intercluburi - deci vom continua neabatuti pe calea spre noi "succesuri".

    RăspundețiȘtergere
  4. La cati bani s-au bagat in acest sport numit fotbal performantele sunt aproape nule. Ia comparati cu alte sporturi care au adus zeci de titluri mondiale si olimpice. Nu exista nimic de felul asta castigat de fotbalul romanesc, e un interes obsesiv pur si simplu. Aproape ca ma bucur ca se alege praful...poate ca incet incet investitiile se vor redirectiona catre alte sporturi care au dus greul dar au fost vesnic sub-finantate din cauza fotbalului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Burleanu,o nulitate...dar dezastrul de acum din fotbal are radacini foarte adanci.Nu I se poate pune in carca decat patronarea,nu si generarea acestuia.Cat despre banii care veneau pe vremea lui Sandu si Dragomir,sa fim seriosi,acestia nu au avut niciun merit in producerea lor,doar I-au drenat in aceiasi maniera securistica prezenta in toate segmentele.Oricum,observ o cretinie generala in a explica aproape totul in Romania de azi prin interventia serviciilor,nimic despre prostia nationala si incapacitatea de a gandi si construi pe termen lung..din pacate articolul e subtire...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e agenda. Dau vina unii pe altii, cand de fapt toti ar trebui sa fie la puscarie. Prostul pune botul la confruntarea de fatada, cand ei prin spate gasesc metode sa fure impreuna. "Coruptul ştie să-nvârtă banul". Tare, nu? Au invartit aia banul, de-au facut fotbalul praf. Ca problema e cu mult inaintea lui Burleanu, iar el doar a continuat prostia alora.

      Ștergere
  6. Acest ofiter de informatii decorat la comanda servciilor straine de basescu (cand inca nu i se uscase cerneala de pe diploma de la SNSPA si de la Universitatea „De Aparare” Carol I), precum coldea, turcescu si altii, a fost propulsat in fruntea unei asociatii de fotbal de sala care i s-a bagat pe gat lui M.Sandu ca „sa-i aduca voturi”. Prostu’ de Sandu a luat galusca…care de fapt era calul troian al securitatii care a pus mana pe FRF ca sa distruga orice forma de nationalism sportiv care e legat de cel cultural si politic. Acum cand serviciile nu mai sunt nationale, ci o divizie(sucursala) intr-un sistem interoperational euro-atlantic, nici oamenii nu mai sunt acei romanii cu patos pt tara lot, sunt cadre noi, de nadejde, „open minded”…maine ne asteptam la incetatenirea unor arabi si negrotei musulmani ca sa „improspatam sangele” romanesc si duca ei Romania pe noi culmi de #progress la football….

    Daca unii care au transpirat in tricoul nationalei si au adus bucurii, au ajuns sa fie batjocoriti si barfiti ca la usa cortului pentru niste smenuri de 2 lei, si nu se mai vede de ei coruptia la nivel inalt, resursele furate-aurul, gazul, titeiul, apele, pamanturile, padurile...atunci nu mai avem nicio scapare na natiune crestina demna asa cum am fost cca 18 secole, mai bine cade o bomba atomica si ne ducem pe lumea cealalta cu bucuria ca nu mai avem de suportat tradarea securitatii si tuturor partidelor mari care i se supun...
    A castigat omul mai diplomat si mai destept zic unii...dar uita ca diplomatia e arta hotiei...nu au invatat nimic din faptul ca un cizmar a fost mai capabil si mai patriot decat toti docentii de dupa el..."NU cel care va invata este mare, ci cel ce va face" zice Hristos, dar azi nu mai conteaza ce fapte ai ci cum vorbesti, conteaza promisiunile si stilul de a dialoga...vin vremuri grele...

    RăspundețiȘtergere
  7. Şoburleanu - exemplul de cum se colonizază o ţară. Cu tineret entuziast, absolvent de facultati cu idei progresiste care apara idealurile umanitatii mai degraba decat neamul lor. De aceea cei care stiu sa vorbeasca fara sa spuna nimic sunt pretiosi pt sistem, pt ca ei sunt armata utila lui anticrist.

    RăspundețiȘtergere
  8. Romania ca tara e terminata. Singura sansa e resetarea din temelii prin foc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Maestre... excelent ca de obicei.

    Doua mici comentarii...
    1.Stiu personal cazul unui securist care a pus la pamant o uzina relativ mare doar ca sa vanda terenul. Nu vb aici de prostie... ci de rea vointa.

    2. Eu zic ca Burleanu e cel mai bun lucru care se putea intampla. Daca iesea Lupescu nu ar fi fost atat de vizibil ca si fotbalul e parte a campului tactic. Secu aplica teoria stapanului(CIA) de Full Spectrum of Dominance in societate. Iar ideea statului paralel nu mai e o sintagma inventata de puscariabili sa destabilizeze justitia.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mizerabilul, o sluga tipica, provenita, ca absolut toti, din mediul rural, a fost pus pt derominizarea fotbalui si alinierea lui la propaganda globalista. E simplu de facut, pt ca romanul diluat de astazi nu este preocupat decit de maruntele lui interese personale si nu-i pasa de tara si neamul caruia ii apartine, devenite, intre timp, pt f multi, notiuni abstracte. Ploaia de patrioti vestici, care accepta banii strainilor, ca cei 144000 pt “restart Romania”, gramada de ong-uri si multimea care apare pe la diverse demonstratii cu steaguri straine, cerind o “societate europeana manierata”, care reprezinta o culme a prostiei, vin sa confirme faptul ca ne aflam intr-o criza majora de identitate. Asta inseamna si inertia totala a populatiei, care pare dezinteresata de absolut orice.
    Era clar ca, dupa ce s-a distrus totul, trebuia sa vina si rindul sportului. Cluburile de traditie au fost falimentate intentionat, iar sistemul reductionist de desfasurare a competitiei de fotbal asigura controlul sistemului si impiedica o eventuala renestere a elementului autohton. Primele decizii ale securistului mizerabil au fost cele de inlocuire a romanilor aflati in functii importante. A incercat si la FIFA, dar, spre ghinionul lui, regulamanetul stipula ca acea functie n-o poate ocupa decit un localnic. Pe tema asta a scris Ioanitoaia, la momentul respectiv. In bataie de joc au fost infintate echipe noi, fara audienta, din localitati minuscule si echipe care reprezinta minoritari. Una a primit pe banda rulanta campionate si cupe, iar pt alta se lupta s-o mentina in prima liga prin orice metode. Marxismul cultural prinde in Romania ca niciunde in alta parte!
    Multumiri speciale romanului de la 13:11!
    Ii apreciz pe toti care scriu pt romani si Romania, impotriva strainilor si slugilor acestora, de care geme tara. Ce nu stiu slugoii este ca stapinii lor ii vor arunca si le vor lua totul, pt ca nu au nevoie de ei, deloc! Sansa lor este doar romanizarea! Sa nu uite ca d-aia i-au ales pe ei, pt ca nu-i duce mintea si nu stiu despre ce este vorba.


    https://stirileprotv.ro/stiri/international/romani-evacuati-din-casa-groazei-din-berlin-dupa-o-interventie-in-forta-a-120-de-politisti.html

    http://m.adevarul.ro/locale/braila/cine-seicul-ofera-200-milioane-euro-insula-mare-brailei-miza-56000-hectare-teren-arabil-cea-mai-calitate-1_5ad9a434df52022f7509f19c/index.html

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)