sâmbătă, 7 aprilie 2018

Sufocarea prin euroizare

După frăţia transpartinică al cărei efect a fost privatizarea Petrom, o nouă frăţietate perversă se formează. Indiverent că e vorba de molusca-preşedinte, de băieţii de la „serviciuri”, de BNR, de partide, toţi s-au unit într-o ciudată coaliţie având ca target lovitura de graţie pentru România: adoptarea monedei Euro.

Nimeni nu are la bază vreo analiză, nimeni nu se bazează pe vreun studiu, nimeni nu cuantifică impactul. Nu mai contează că la modul public membrii „frăţiei” sunt duşmani sau că - cel puţin la modul declarativ - au diferenţe majore ideologice. Toţi, într-o horă perversă, „uniţi în cuget şi-n simţiri”, s-au hotărât să pună împreună ştreangul la gâtul ţării, s-o sugrume definitiv, aruncând-o în cea mai crâncenă robie a istoriei sale.

În momentul în care îţi faci planuri pentru îngroparea propriei monede, chiar şi-aşa subordonată altor interese cum este ea acum, faci o declaraţie publică de pierdere a identităţii, de renunţare la titlul de naţiune suverană. Şi, din păcate, nu e numai asta. Absolut toate ţările care au migrat la Euro au cunoscut erodări rapide ale nivelului de trai prin creşteri accentuate ale preţurilor produselor. În ţările dezvoltate, fenomenul „rotunjirii” preţurilor a condus în final, fără excepţie, la dublarea preţurilor. Vorbind popular, putem spune că „acolo aveau de unde”. În România, ţara unde creşterea economică se vede strict în buzunarul multinaţionalelor, o trecere la Euro nu va conduce decât la îngroşarea masei săracilor, a celor incapabili să-şi asigure un minim de subzistenţă.

Şi-atunci, probabil vă întrebaţi de unde veselă adeziune pentru „înrolarea” în hora Euro? E un joc unde absolut toţi au de pierdut: Banca Naţională a României devine o instituţie caducă, făcând strict statistică, politicienii se transformă în simpli pioni fără pic de putere, jucătorii autohtoni din economie - câţi au mai rămas în urma ciumei chipurile anticorupţie - devin carne de tun, iar cetăţenii se înrolează automat în „corul muţilor”, nemulţumirile lor neavând - de la momentul trecerii la euro - absolut nicio soluţie de rezolvare. Câştigător e doar unul: marele capital „multinaţional”, căruia i se oferă la digerat o economie întreagă. Atât!

De ce oare această grabă, de ce oare acest plan pervers de acţiune? Răspunsul e simplu: e un amestec absurd de servilism, ticăloşie şi prostie. Micuţilor li s-a dat ordin şi, fără să crâcnească s-au înrolat cu voioşia specifică slugii care face bancuri atunci când e trimisă să cureţe zoaie. Nu-şi mai pun întrebări, nu mai fac apel la propriile criterii morale. Întreaga judecată e înlocuită cu stereotipuri de genul: „lasă, bă, că aşa merg treburile”, „ce-mi pasă dacă mie mi-e bine” sau „ce rezolv dacă mă opun doar eu”. În mare acestea sunt şabloanele de gândire ale oficialilor noştri, înaltele lor „criterii morale”. Indiferent pe unde se află, trepăduşul autohton e identic: slugarnic, fără prea multă minte şi învârtitor de portofel.

Din păcate nu există nicio iniţiativă care să oprească tâlhărirea ţării pusă acum la cale. Lipsa noastră de acţiune sau „mămăliga care nu explodează” din noi e principala vinovată. Suntem mult prea docili şi în acest fel o minoritate de ticăloşi ne-a aliniat precum sunt aliniaţi viţeii la tăiere. Şi noi stăm liniştiţi gândindu-ne că, până la urmă, ne-o salva cineva. Îmi permit totuşi să vă întreb sincer: cine altcineva în afară de cuţitul măcelarului vă aşteptaţi să vă salveze?

12 comentarii:

  1. Poti oferi exemple de dublare a preturior (in ce tari de la cat a pornit si la cat a ajuns) si in cat timp au avut loc?
    Inclusiv in Romania au loc cresteri semnifiative de preturi.
    Multumim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eram in Italia in 2003; cand mia de lire s-a facut un euroi; in preturi, la un curs de 1974,19 lire pentru un euro; ADICA DUBLAREA preturilor peste noapte !!!Taaaapppaaaa, Italy !!!!

      Ștergere
  2. Uitati-va la datoriile Italiei, Greciei...chiar ale Portugaliei si Spaniei, care s-au dublat dupa aderarea la euro, iar acum (mai ales Italia) se confrunta cu un accelerat proces de pauperizare a populatiei puternic indatorata. Pe acest fond creste un puternic sentiment anti-UE si urca puternic in sondaje partide numite "populiste" si totodata apar tendinte din ce in ce mai hotarate de segregare peste tot in Europa. Europa se faramiteaza, nu se uneste, iar Euro e condamnat sa dispara in urmatorul deceniu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cum ar fi cu datoriile Germaniei?
      http://www.manager-magazin.de/politik/deutschland/staatsschulden-lasst-uns-von-italien-lernen-a-1147696-2.html

      Romania nu va ajunge vreodata sa aiba Euro pt ca moneda asta se va desfinta pina in 2024.
      Daca se va ajunge la asa ceva, Romania va avea soarta Greciei.


      https://www.focus.de/finanzen/news/direkt-fliesst-mehr-geld-als-vom-staat-fluechtlinge-ueberweisen-440-milliarden-dollar-zu-ihren-familien-daheim_id_4944142.html

      https://www.welt.de/wirtschaft/article149854636/Fluechtlingskrise-kostet-bis-zu-55-Milliarden-Euro-im-Jahr.html

      Ștergere
  3. Se spune ca atunci cand vrei sa omori ceva - infiintezi o Comisie.
    Sa tragem nadejde ca si actuala Comisie pentru pregatirea aderarii la euro v-a omori adoptarea euro.

    RăspundețiȘtergere
  4. Fara o "dictatura" (da, dictatura e in ghilimele si ghilimelele au un sens) care sa includa nationalizarea resurselor nationale, inclusiv cele bancare dar si de orice alt fel, o sa crapam. Asta e varianta scurta. Cine se face ca nu intelege sunt cozile de topor ce cred in firmiturile de la masa stapanilor alogeni. Astia in curand n-or sa mai fie utili si o sa primeasca rasplata lui Iuda.

    RăspundețiȘtergere
  5. Macar acum sa se dea dovada ca mai avem ceva mândrie românească si sa se lungească aceasta comisie sine die. Nu cred insa aceasta. Cei care au condus si conduc Romania au avut si au mentalitate de sluga, iar sluga doar executa.

    RăspundețiȘtergere
  6. "Răspunsul e simplu: e un amestec absurd de servilism, ticăloşie şi prostie. Micuţilor li s-a dat ordin şi, fără să crâcnească s-au înrolat cu voioşia specifică slugii care face bancuri atunci când e trimisă să cureţe zoaie. Nu-şi mai pun întrebări, nu mai fac apel la propriile criterii morale. Întreaga judecată e înlocuită cu stereotipuri de genul: „lasă, bă, că aşa merg treburile”, „ce-mi pasă dacă mie mi-e bine” sau „ce rezolv dacă mă opun doar eu”."

    _
    Raspunsul REAL si ADEVARAT este fix asta:
    - România sub invazia mârlăniei. Ediția a II-a revizuită și adăugită
    "Aşadar, societatea românească fiind caracterizată de dezbinare, specifică stadiului de populaţie, nu de unitate, specifică stadiului de popor, relaţiile sociale dintre români sunt - inclusiv la nivelul elitelor (autorităţi, manageri, profesori, preoţi) sau în raport cu acestea - de repulsie, de batjocură şi de jecmăneală, rezultând că viaţa românului este tocmai din cauza românilor o necurmată suferinţă şi că deci cei mai înverşunaţi duşmani ai românului sunt chiar românii şi că cel mai antiromânesc comportament îl manifestă românii înşişi."
    https://www.edituraecou.ro/carti/romania-sub-invazia-marlaniei-editia-a-ii-a-revizuita-si-adaugita-detail

    https://www.scribd.com/doc/249666139/Romania-sub-invazia-marlaniei-pdf

    _
    bonus:
    - Psihologia Poporului Roman Concluziile unei cercetari facute o data la 100 de ani: Cum suntem, cum credem ca suntem si cum vrem sa fim
    https://www.hotnews.ro/stiri-esential-19787285-psihologia-poporului-roman-concluziile-unei-cercetari-facute-data-100-ani-cum-suntem-cum-credem-suntem-cum-vrem-fim.htm

    - Psihologia poporului român. Profilul psihologic al românilor într-o monografie cognitiv-experimentală
    https://www.polirom.ro/carti/-/carte/5802

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1
      Nu putea sa fie altfel! In anii 50, cei care ne-au cunoscut f bine, au stiut ca trebuie eliminata elita adevarata a tarii, lucru care s-a si intimplat. Dupa asta i-au dat bani lui Ceausescu de-o industrializare. Ca s-o faca a trebuit sa mute satele in orase si sa ridice o noua elita din familiile de agricultori, crescatori de animale si vagabonti, pt ca satele romanesti au avut, intr-un numar semnificativ si aceasta categorie de oameni. Erau cei care si-au pierdut paminturile din diferite motive, primul fiind dezbinarea dintre sateni, datorita neincrederii si invidiei. Mai bine prefreau sa piarda totul decit sa se alieze intre ei, chiar daca vorbim despre membrii aceleiasi familii! Trebuie spus ca minumum de subzistenta, pe acea vreme, insemnau 5 ha. Cei care vin si spun ca provin din familii de chiaburi si aveau 3 ha, mint! Cu 3 ha mureai sigur de foame, in timp ce cu 5 ha puteai, cu multa sansa, s-o scoti la capat, cel mult, citva ani! Acesta este si motivul pt care in Romania acelor vremuri pelagra era principala cauza a mortalitatii, iar speranta de viata era de 41,5 ani. Principala activitate a jandarmeriei in sate era confiscarea paminturilor celor intrati in probleme si erau f multi! Adusi in orase, rupti din mediul lor si lipsiti de posibilitaea de adaptare la viata acestora, deoraece devenisera majoritari, datorita numarului, intr-un timp f scurt, dominati de frustrari si fara coordonarea unei elite nationale, singura lor procupare a devenit parvenirea cu orice pret, cazind astfel intr-un materialism desantat. Intunericul din spatele acetor indivizi, timp de generatii, lipsa lor totala de experienta, educatie si constiinta nationala i-a transformat in victime sigure in lumea de astazi. Elita globalista a stiut f bine toate aceste lucruri, mizind pe ele, deoarece, era de sine inteles, ca romanii noi nu le vor putea opune vreodata rezistenta, devenind slugile si masa lor de manevra, situatie cit se poate de clara astazi. Faptul ca in analiza facuta de E.U. romanii noi reprezinta cel mai usor de influentat popor european prin intermediul Facebook, nu constituie decit o confirmare a celor spune anterior. Chiar daca scoala a avut calitate, inainte de 1990, aceasta nu avea cum sa suplineaca carentele multiple ale acestei clase sociale. Acesta este si motivul pt care lipsurile sint evidente, chiar si in ridul celor cu carte. Se vede ca tipul lor de gindire este unul bazat pe sabloane, care au devenit un fel de relex, care-i determina sa reactioneze standard la aceleasi probleme. Un exemplar provenit dintre acestia nu are capacitatea de-a intelege ca un roman, poate tine la tara si natia lui, fara sa fie servitorul unui strain. De aici si gindirea aberanta ca cine critica vestul este neaparat omul rusilor.

      Ștergere
    2. Taranimea a fost de la bun incept educata sa fie revensarda si retrograda, asa ca orice se intimpla astazi in Romania este normal. Au fost conditonati sa gindeasca si sa se organizeze doar in gasti de interes, asa ca nu pot avea o constiinta nationala pt a forma un popor. Faptul ca-si parasesc tara fara probleme si fara sa se gindeasca, nici macar o secunda, la urmari, este o consecinta a lipsurilor multiple de care sufera acestia. O alta consecinta este constituita de faptul ca nu pot intelege ca un roman nu este neaparat taran! Nu pot concepe ca intr-o societate exista si alte clase sociale, care nu au legatura cu provenienta lor. Chiar daca aceasta a fost comuna, la un momendat, in istorie, aceasta dateaza din timpuri f indepartate, care au sters prin educatie si evolutie, urmele unui anume mediu. Deasemenea nu pot pricepe ca un taran nu este neaparat roman, asa dupa cum se observa in comportamentul lor, daca acesta nu are o educatie bazata pe valorile poporului roman. Este chiar o culmea a prostiei sa se considere romani, desi ei sustin “valorile vestului civilizat”, adica niste mizerii ale strainilor, care ne-au dus in pragul disparitiei, nu numai ca tara, dar si ca popor. Carentele de educatie si intelegere le-au acoperit, dintr-o mindrie aberanta, cu “valori” pe care le cred ei superioare si care nu pot fi decit de imprumut, completate cu ifosele mizerabile, care le sint tipice.
      Pina cind nu vom discuta aceste probleme, iar taranimea nu va raspune pt faptele si crimele multiple, comise de-a lungul timpului, nu vom avea nici o sansa de redresare si va trebui sa ne acceptam disparitia. Alogenii si-au gasit cu regularitate aliati in rindul taranimii inebunita dupa parvenire cu oprice pret si dominata de fudulia maririi, pt orice crima comisa impotriva tarii si neamului romanesc. Cartea descrie taranimea nu romanii!!!Cei proveniti din mediul rural sint cei mai mari dusmani ai romanilor, lucru usor de dovedit! Ei sint cei care si-au oferit serviciile alogenilor, cu regularitate si cei care au distrus orice este romanesc, pt a putea obtine promisiunea maririi din partea acestora. Vezi ultimile exemple: Basescu si Coldea, ambii tarani! Deci cel mai antiromânesc comportament îl manifestă taranii, care in marea lor majoritate nu au nici pic de constiinta romaneasca. Nu oricine se naste in Romania poate fi roman, fara sa fie educat romaneste. Toti tortionarii erau proveniti din mediul rural, fara exceptie! Deci sa vorbim despre realitate si nu despre ce ne inchipuim.

      Ștergere
  7. nimmic nu este intamplator. lucrurile sunt planificate din 88-89 punct cu punct.
    (secret society undercover)

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)