miercuri, 12 august 2020

Bandiții!

C
itesc Raportul Curții de Conturi și, din când în când, îmi dau câte-o palmă. E modul clasic de a mă asigura că nu dorm și că ceea ce citesc e real. Nu l-ați citit? Citiți-l și veți face la fel ca mine!
E incredibil cum, în plină stare de urgență, holera galbenă n-a făcut decât să redefinească repetiția lui Lenin sub îndemnul: „Furați, furați, furați!”. Fix asta au făcut: au furat ca cei mai rudimentari borfași, asemenea milogului scăpat în magazia cu bucate. Au furat porcește, ziua-n amiaza mare, fără să se ferească de nimeni și de nimic. De altfel, de ce s-ar feri? Porcuratura e cu ei, intrată în scenariul „Mircea, fă-te că lucrezi”. Serviciurile sunt cu ei, sau, mai bine spus, fură cu ei cot la cot. Se mulțumesc că ne revărsăm minutul de ură pe precarii mentali puși în față, în timp ce ei, în spate, se burdușesc de bani.

Dacă Dragnea ar fi furat de-a lungul carierei sale 1% din cât au furat ăștia în câteva luni, ar fi intrat în istorie drept „coruptul mileniului”. În cazul ăstora ce se-ntâmplă? Vă spun tot eu: nimic! Șobolanii se-acoperă unii pe alții, în timp ce masa ineptă se uită idiotic în televizoare la „Poartă masca!”.

Poartă masca, prostule! Masca aia îi aduce unui Gigel un profit de cel puțin 400%. Și ție, boule, o nouă taxă! Poartă masca, idiotule, poart-o peste tot! Și simte-te sclav, că doar asta ești. Poartă mască, fraiere! Și lasă capul jos, nu te mai uita deasupra frunții tale unde se joacă banii tăi la ruletă! Intră-n rând, slugă! Poartă mască și, pentru sigurața ta, trage-o și peste ochi! Și nu te uita, că noi, șmecherii, trebuie să furăm în liniște.

Furat - ce cuvânt urât! Furat e când Dragnea nu-l lasă pe stăpânul neamț să-ți dea credit ca să faci spitale amărâte la prețul cu care nababii din Golf au construit orașe desprinse din filmele SF. Furat e când un amărât nemâncat de trei zile se repede într-un codru de pâine și pentru asta trebuie să facă zece ani de pușcărie. Când însă stăpânul american îți spoliază miliardele de dolari contra fierului vechi nefuncțional din SUA se numește asigurarea securității. Când „ăia din partenereat” te obligă să închizi tot ca să distrugi micile afaceri locale nu-i hoție, ci grija pentru sănătatea populației.

Torționarii care decimau anticomuniștii prin pușcăriile anilor 50 șli se adresau acestora cu apelativul „banditule”. E cazul să se revină, altfel toată pulimea asta nu înțelege că bandită e ea, nu ăia care-și trag banul de-aici! Doar nu poți acuza un preacinstit tăietor de păduri că ar fi necinstit. Bandiți sunteți voi, băi bandiților! Hai, marș la muncă! La muncă sau la pușcărie că vă meritați soarta! Și să nu mai spuneți vreodată că Plăvanul sau PNL-ul fură! Nu, bă, milogilor, bandiți sunteți voi!Ei d-aia fură: ca să scape banul de ticăloșia voastră. N-ați șters-o încă la muncă?

3 comentarii:

 1. Mi se pare, doar, mie sau unii vor sa scoata castanele din foc cu mainile altora ???

  RăspundețiȘtergere
 2. Astia nu fura, astia sunt cinstiti. Semneaza, Un dobitoc.

  RăspundețiȘtergere
 3. Stai sa vezi cozi la vaccinu lu Kill Gates...
  Daca le zice Tataru ca e nu e pentru toti o sa se ia si la bataie :))

  Elitele in puscariile comuniste? Nu intereseaza pe nimeni.
  Vezi cum i-au "executat" pe Marius Oprea si inca 2 profesionisti de la conducerea IICMER. Ce rost are sa dai banu sa sapi dupa morti...

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Din păcate aceasta este singura metodă pe care am găsit-o pentru prevenirea spamului și descurajarea comentacilor de profesie.