joi, 28 ianuarie 2021

2021 - ce urmează?

A
stăzi o să mă rup de actualitate pentru a continua o veche tradiție de-a blogului meu, anume aceea de a puncta tendințele anului pe care abia l-am început. Poate vă reamintiți că, în urmă cu ceva timp, v-am vorbit despre „nodul ciclic” în care ne aflăm. Este vorba despre o coincidență care apare în istorie, anume „întâlnirea” mai multor cicluri(foarte scurte, scurte, medii, lungi și foarte lungi) într-o perioadă scurtă de timp. Atunci când ciclurile se întâlnesc într-o zonă pozitivă rezultă o perioadă de bunăstare extremă care, desigur, după atingerea maximului, începe să fie erodată de ciclurile scurte, apoi de cele medii s.a.m.d. Din păcate pentru noi, cei care ne desfășurăm viața pe această perioadă a istoriei, întâlnirea care a început să se petreacă sub ochii noștri este una pe un teritoriu negativ, ceea ce ne sugerează că în perioada imediat următoare ne vom afla la un minim istoric.

Faptul că încă nu conștientizăm locul în care ne aflăm, ține de zgomotul care ne distrage atenția. De la Bernays încoace, cei care controlează la modul tiranic viața publică, au căpătat armele de distrugere în masă a conștiințelor. Orchestrarea falselor evenimente, polarizarea societății, și instrumentarea farselor ridicate la rang de „decizii de viață și de moarte”, s-au constituit în elemente care și-au tins întotdeauna scopul. Însă, în ciuda eficienței, omul are mecanisme care scapă ticăloșiei. Nu le cunoaștem, știm însă că există. Spre exemplu au existat o groază de cazuri în istorie când oamenii, în ciuda lipsei de informare, s-au opus violent, într-un mod inexplicabil, unor acțiuni asupra cărora propaganda avea certitudinea că „se obținuse consimțământul”. „Mecanismul care scapă” reprezintă cel mai mare adversar al ticăloșilor tuturor timpurilor. Contemporaneitatea, prin intermediul unor minți întunecate, le-a oferit „stăpânilor” armele necesare adormirii vigilenței. Însă, în ciuda eficienței dovedite, pot spune că există acumulări de energie în zona contrară care, mai devreme sau mai târziu, vor exploda.

Destul însă cu teoria. Să trecem la practică. Contextul îl știm. Anul trecut pe vremea asta plutea o rumoare dubioasă. Știam că urmează să se întâmple ceva, dar nu știam ce. Iată că am avut parte de un an pierdut în care propaganda s-a descărcat mai mult decât obsedant, în care casele oamenilor de pe întreg mapamondul s-au transformat în pușcării. În ciuda aberației, oamenii s-au supus. Mai mult, peste tot unde s-au organizat alegeri, o bună parte a populației a votat, cu imbecilitate, călăii. În SUA în locul lui Trump a fost adusă o marionetă senilă, iar statul subteran își reia pârghiile ștergând cu câteva decizii absolut toată politica lui Trump. Cam la fel se întâmplă și la noi, unde alianța dintre marxiștii liberali cu neomarxiștii securiști s-a pus cu o furie de neimaginat pe anularea tuturor firelor de oxigen pe care reușise cu chiu cu vai să le aducă aripa naționalistă a PSD pe vremea lui Dragnea. Furia neomarxistă s-a abătut, în mod evident, și asupra PSD care a fost „restructurat” din rădăcini de coada de topor Ciolacu, acest cioclu de-un absurd aproape hilar, pus cap peste o gașcă de derbedei având ca scop demolarea oricărei respirații naționaliste din partid. La fel veți vedea întâmplându-se și în SUA unde Partidul Republican va intra într-o reșapare adâncă bazată pe „internaționalismul revoluționar învingător” pentru a șterge orice urmă de „trumpism” din partid. Nu picați în eroarea de a pune în balanță cei peste 75 de milioane de americani „care ar merge oriunde după Trump”. Ei vor fi ignorați, la fel cum la noi a fost ignorată imensa masă de oameni care susținea PSD-ul strict pentru politica națională a aripii Dragnea.

În termenii metafizicii lumii, Trump este ceea ce s-ar numi „eroul incert”. E un individ care, prin acțiunile sale, dorește „să repare” eroarea pe care numai el o vede, în timp ce ceilalți par cuprinși de un orb al găinii. Nu vrea să fie erou și, aproape de fiecare dată, ajunge de râsul contemporanilor. Acțiunile nu-i reușesc. Singurul lucru e acela al întârzierii dezastrului care oricum urmează să se petreacă. De cele mai multe ori ori, eroii incerți o sfârșește tragic. Ori devin marginalizați și urâți fără motiv - demnitatea fiindu-le redată doar de către istorie și asta când oricum pentru ei nu mai contează - ori fiind eliminați brutal prin asasinat. Câteva exemple de eroi incerți ar fi Abraham Lincoln și Jefferson Davis(împărțind același timp pe poziții opuse). „Învingătorul” Lincoln a fost asasinat înainte de a-și vedea victoria, în timp ce „învinsul”, în ciuda pușcăriei pe care a executat-o, și-a petrecut bătrânețea în pace. Dacă am veni mai aproape de noi, am vedea cum o tripletă de eroi incerți a marcat destinul nostru până în prezent: Roosevelt, Churchill și Stalin. În ciuda imaginii pe care-o avem în prezent, în momentul lor de acțiune treburile au stat cu adevărat incert. Toți au câștigat, dar, în realitate, toți au pierdut. Roosevelt a murit când încă treburile de după război erau neclare, Churchill a fost câștigător, dar Imperiul Britanic a murit ca urmare a „victoriei” sale, în timp ce Stalin, din erou învingător s-a transformat în diavolul lumii, aliații devenindu-i aproape imediat dușmani de moarte. El însuși, după victorie(pe care a perceput-o ca pe o înfrângere) și-a trăit viața hăituit de stihii nevăzute, obsedat de puținii dușmani reali și nenumărații dușmani imaginari pe care-i vedea la tot pasul. Moartea sa a picat fix într-un crucial al altui ciclu al istoriei despre care v-am mai vorbit.

Să revenim acum la prezent. Trump a fost eroul incert, însă alături de el se află încă doi: Putin și Xi Jinping. Trump a fost eliminat, iar războiul său personal cu China a fost câștigat de chinezi. La Casa Alb tronează aparent fără probleme lacheii Chinei. Într-un fel era normal să se întâmple așa deoarece China are de câștigat o revanșă istorică împotriva SUA. China are memorie pe termen lung, nu uită umilințele trecutului și, în ciuda aparentei ei amnezii, momentul reamintirii este de fiecare dată unul dur. Ce umilință mai mare poate încasa un dușman al Chinei decât aceea de a vedea cum lacheii dușmanului conduc țara, cum lumea e de acord cu asta și, mai ales, admirând cum cel care a încercat să prevină și să-și salveze poporul, a ajuns ținta bătăilor de joc, fiind izgonit de peste tot. Ciudat nu?

Doar că America e fragilă din mai multe părți. Câștigul Chinei e unul prematur deoarece se sprijină tot pe o fundație americană care stă să se prăbușească: banul. FED-ul ne-a surprins în trecut cu QE1, 2 și 3. De fiecare dată am fost impresionați de dimensiunea expansiunii bilanțului FED. Ei bine, n-ați văzut nimic. Anul acesta veți vedea o expansiune chiar mai mare decât cele trei anterioare împreună! Știu, acum pare incredibil, însă timpul curge cu rapiditate. Probabil o vom vedea chiar în primul semestru al anului curent. Ceea ce trebuie să înțelegem e că întoarcerea la normalitate e imposibilă. Absolut tot ce-ați văzut în trecut nu se aplică acum. Din punct de vedere financiar, așa-zisa „mecanică monetară” e o teorie care va înceta să mai funcționeze. Ce-am văzut până acum au fost încercări disperate de a ține căruța pe drum. Doar că acum căruța cade în gol, în ciuda disperării cu care tiparnițele electronice aruncă bani pe piață. Iar paradoxul disfuncționalității politicii financiare americane e dat de o realitate pe care o vedem cu toții: în ciuda elicopterizării banilor și a expansiunii isterice a bilanțului FED, în continuare e criză de dolari pe piață. Când însă se va sparge buba, vom fi deja într-o altă realitate, cu „agenda media” captată de un alt spectacol grandios.

Dar care-ar putea fi spectacolul care să devieze un asemenea scandal? E același, vechi de când lumea. Știu, îmi veți spune că aberez. Însă vă voi replica întrebându-vă când vreodată înainte de 2020 ați fi crezut că o gripă vă va transforma casele în pușcării? V-ați fi gândit în 2019 că în 2020 nu veți mai vedea curse comerciale pe cer, că vă va fi imposibil să ieșiți din oraș? V-ați fi gândit că nu vă vor lăsa să mergeți nici măcar în parc sau în cimitir? V-ați fi gândit că vă va fi frică la serviciu să contraziceți „teza oficială a virusului mortal”? Credeați pe atunci că veți ajunge să credeți că un virus a cărui rată de mortalitate e undeva sub 0.01% va fi considerat mortal?

Așadar, care-i evenimentul grandios care urmează? Care-i evenimentul la care nu se așteaptă nimeni, dar care-i vechi de când lumea? Știu că l-ați ghicit: războiul. Ați văzut tremurul fătălăilor insuficient maturizați? Le tremură gleznuța descoperită? Li s-a înmuiat barba de lumbersexuali? Da, micuților! Pregătiți-vă să simțiți gustul amar al mocirlei, mortalitatea plumbului, pregătiți-vă să faceți foamea și chiar să muriți din cauza ei. Vi se pare îndepărtat scenariul? E destul de aproape. Avem regele care se înarmează la fel cum o făcea Hitler pe vremuri, avem regele aparent fragil și „descoperit”, dar avem și imperiul care trebuie să moară. Toate piesele de șah au fost reașezate în poziții ciudat de similare unora din trecut. Lipsește doar scânteia. Însă, așa cum bine știm, scânteia apare de fiecare dată. Și, ca să fie treaba treabă, mecanismul de scăpare din propagandă despre care v-am vorbit la începutul articolului, se va activa fix în timpul confruntării, complicând realitatea.

Probabil acesta e elementul pe care-l vom vedea până la sfârșitul acestui an. Tensiunile sunt majore, iar ciclurile istoriei nu prea au răbdare. De fapt ele nu au nici răbdare nici dorință de fugă. Pur și simplu își urmează tactul perfect uniform și neiertător. V-a speriat anul șobolanului? Acela a fost doar începutul. Stați să vedeți când ne-o împunge bivolul!

21 de comentarii:

  1. Naționalismul și patriotismul lu' dragnea s-au concretizat în spitale regionale, autostrazi și școli conform programului de partid respectat la virgula? Reușitele feseneului rămân OUG 13, recursul compensatoriu și secția specială.Good work!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca nu cunosti situatia din Romania...Toti politicienii si-au adus in posturi cheie neamurile, pilele, amantele, finii si nașii. Presupunand ca Dragnea ar fi fost salvatorul Romaniei( nu era, pentru ca e corupt, deci slab) si ar fi avut cele mai bune intentii, ceea ce ar fi incercat el sa construiasca ar fi distrus șoriceii introdusi de el in sistem. Neamurile lacome au si ele ambiții financiare. Nu se lasa mai prejos.
      Vorbeam cu o doamna politica. Se mira de cat se fura in varful tarii! Imi zice doamna:" As fura si eu daca as fi in varf, dar nu chiar atat!"
      Ai priceput? In Romania furtul este permis. Îngăduit. Unii fura mai mult, altii mai putin...si uite asa ne autodistrugem.
      Pe vremea lui Ceausescu, toti angajatii din fabrici duceau ceva acasa dosit prin buzunare.
      Mentalitatea hotului este ca daca nu mananca de furat nu se simte sătul.
      Va dati seama ca ajungem din nou la razboiul crestino-crestin...
      Eu zic ca romanii sunt farisei pentru ca nu respecta cele zece porunci, ce sa mai vorbim despre Iubirea cristica, un nivel pe care putini ajung.
      Crestinii farisei vin si-mi dau in cap, ca atac Biserica, ortodoxia...blabla...
      Eu ma retrag in cochilia mea si observ lăudăroșenia pe internet si falsificarea crestinismului in grupurile new age.
      Tamaia si busuiocul nu se dau peste mizerie. Intai se face curat in casa.
      Daca nu ne schimbăm ca popor, ne vom tot invarti prin acele noduri malefice despre care vb dl Diaconu. Istoria se repeta pentru ca nu ne schimbam in interior, dar vrem ca exteriorul sa fie paradisiac.
      De cand prin Romania au aparut tehnicile NLP care te invata sa gandesti pozitiv si sa iei din jurul tau cat mai mult, sa te bucuri cat mai mult de toate si chiar sa atragi cu puterea mintii bani, prosperitate, un sot bogat, o sotie frumoasa, o insulă exotica, un iaht, doua vile si-un castel, Ego-ul omenesc a atins cote alarmante. Ceva de genul bomba cu ceas ce sta sa explodeze.
      Au mai venit si nationalistii fanatizati in grupurile de studiu de pe internet, cu teoria ca suntem poporul cel mai destept, cult, viteaz, harnic de pe planeta.
      Trufia si prostia sunt doua surori ce merg mana in mana.
      De atatea fumuri de popor ales si civilizator, nationalistii nu au mai vrut sa vada ca Romania dispare. Au preferat sa traiasca visul frumos colorat in care noi suntem Decebal!
      Nu suntem Decebal. Noi suntem noi. Sinceritatea de a ne privi intr-o oglinda reala, care nu distorsioneaza, ne-ar ajuta sa ne vindecam de fumuri si sa redevenim oameni. Cinstiti.

      Ștergere
    2. Ar trebui sa va numiti Marcia-Aurelia, dupa singurul Imparat Filosof...

      Ștergere
  2. Cu Dumnezeu inainte, dle Diaconu! Astrele sunt astre...
    In timpuri grele e bine sa ai rezerve spirituale. Cele materiale nu te ajuta chiar atat de mult.

    RăspundețiȘtergere
  3. In sfarsit ai pus punctul pe I asa cum trebuie ! E vorba de RAZBOIUL TOTAL din pacate ce trece la alt nivel curand !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Armaghedon. Dar asta nu e ceva nou. Intunecatii isi activeaza luptatorii pe masura ce oamenii par a se trezi. Tehnicile de manipulare sunt vechi, nu de azi. Gratie internetului, manipularea a ajuns la nivel de artă. Minciunile se raspandesc usor.
      De ce crezi ca au trecut 2000 de ani si oamenii sunt tot captivi in sisteme mincinoase? In Iad, adică.
      Pentru ca minciuna se vinde mai bine decat adevarul. Adevarul e simplu si, cei mai multi oameni fiind centrati mai curand pe minte decat pe spirit, au tendinta de a complica lucrurile in loc sa le simplice. Dintr-o religie simpla si clara, crestinismul a devenit un sistem stufos si atat de complicat, incat pana la Dumnezeu te mananca teologii!

      Ștergere
    2. When everyone lies, telling the truth isn't just rebellion. It's an act of revolution. So think carefully when you speak it, because the truth is a weapon. Takeshi Kovacs.

      Când toată lumea minte, a spune adevărul nu este doar rebeliune. Este un act de revoluție. Așadar, gândiți-vă bine când îl vorbiți, pentru că adevărul este o armă. Takeshi Kovacs.

      Ștergere
  4. Il stiti cu totii pe Liiceanu, filozoful sustinator al # Rezist...Si lingusitorul sistemului...Dovada ca intre numarul de carti citite si scrise si limpezimea mintii nu este neapărat o legatura. Unde-i minte-i si prostie.
    Povestea in cartea " Usa interzisa" despre o delegatie de romani in Japonia. Din care facea parte si coruptul cărturar.
    O doamna din delegatie nu s-a putut abtine sa nu subtilizeze, de pe masa pregatita de gazde, o sticluță de soia sos. Liiceanu povesteste ca i s-a facut rusine si s-a simtit de parca si el ar ascunde in poșetă o sticluta de soia sos🤣🤣.
    Naravul din fire nu are lecuire si neamul prost pleaca in delegatii ca sa subtilizeze prostii...Sau ca sa-si puna apoi pe facebook poze din tarile in care au calatorit.
    Probabil ca acea sticla de soia l-a urmarit pe Liiceanu prin timp si vremi, de vreme ce a sustinut-o pe Kovesi cu atata patos! Din dorinta de a se face dreptate si cinste prin Romania. Doar ca a festelit-o, el infruptandu-se mai abitir din colacii si pomenile post decembriste ce au inceput sa curga inclusiv spre intelectualii Romaniei, facandu-i părtași unei hotii generalizate.
    Fiecare dintre noi ne alegem partea de care vrem sa stam in Armaghedon. La mijloc nu se poate! Caldiceii sunt tot de partea intunericului.
    Cu Dumnezeu ori esti, ori nu esti!
    Tocmai de aceea Calea spre Dumnezeu este abruptă. Nu se accepta compromisurile.
    Compromisurile sunt spinii si ciulinii ce-ti dau tot tie in talpi daca vrei sa urci spre varful muntelui. Nu i-ai curatat la timp si te lovești la tot pasul de bariere, vămi, malefic...
    Tara arde si babele se piaptana pe internet scormonindu-si mintea despre ce subiecte sa mai abordeze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vă rog să mă iertați pentru că îndrăznesc să vă întreb direct: După părerea dvs., la modul cel mai concret, care este calea pe care o avem de urmat?

      Ștergere
  5. Daca e sa ne bazam pe cicluri istorice, eu as introduce si profetiile ortodoxe in ecuatie. Din tot ce am citit urmatorul razboi major va incepe ca un conflict regional intre Rusia si Turcia (ca urmare a agresiunii Turciei asupra Greciei) - castigat de Rusia in prima faza. Daca e sa ne gandim ca Turcia s-a distantat bine de tot de NATO e perfect plauzibil ca in caz de conflict cu Rusia sa fie lasata fara ajutor de USA, ca razbunare pentru ambitiile imperiale ale lui Erdogan. Partea europeana a Turciei ar reveni Greciei in amintirea Bizantului.
    Abia ulterior vor intra SUA si China in scena. In final Rusia va pierde conflictul si Eurasia va fi invadata de China (denumita ca 'gog si magog' in profetii.) Si asta pare plauzibil pentru ca de obicei strategic SUA a intrat cel mai tarziu in razboaiele mondiale, lasand celelalte puteri sa isi consume resursele o vreme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da , cred ca am mai spus si aici o patanie a mea (mult spus)... de prin 2017, se petrecea la Manastirea Stefan Cel Mare din Jud. Vaslui in drumul meu spre Iasi ! O manastire ce nu iese in evidenta vizual cu nimic special!Stand pe o banca din curte in aproprierea locului unde se pun lumanari , observ aparitia unor masini negre ,masini de teren cred ca erau 3 sau 4 de toate , dar coboara doar 2 persoane din a doua masina inaintand aproape de locul unde ma aflam! Nu ieseau cu ceva special in evidenta dar ceva parea ca nu sunt persoane obisnuite ! Din biserica iese un calugar destul de in varsta posibil peste 80 de ani si se indreapta catre ei la o banca alaturata mie sa fie vreo maxim 4-5 metri poate mai mult !Aparent am incercat sa nu atrag atentia , am scos telefonul si ma holbam prin poze , mesaje si ce mai gaseam. Tot ce am retinut dintr-o discutie ce a durat ceva minute a fost cam asa : tancuri cu inscriptii ciudate vor trece Prutul dupa anul 2022! Dupa asta unul dintre ei a plecat spre masina, mai apoi a plecat si al doilea dupa ce s-a imbratisat cu calugarul era de varsta apropiata lui se pare ! Ceva timp m-a framantat evenimentul dar l-am trecut in rezerva .......dar astazi a revenit obsesiv in mintea mea acel moment .Ale cui tancuri sa fie cu inscriptii ciudate , calugarul cu siguranta stia slavona , deci rusesti sigur nu ! China?

      Ștergere
    2. Dacā tot se vorbește de cicluri, câteva considerații.
      Nu știu cum le măsurați dvs., dle.Diaconu, dar d.p.d.v. esoteric următorul "nexus" major e in primăvara 2026.
      Și nu doar pentru fatidica re-intâlnire Saturn & Neptun (ce urmează ciclul 1917, 1953, 1989) ci pentru conglomerarea unor alte rare combinații ce includ repere generaționale).
      Aici, deși am unele pătrunderi in domeniu, am și unele dubii.
      1) Ciclul neptuno-saturnian se potrivește intr-adevăr, tulburător de exact pe bornele URSS. Dar dacă 1917 a fost "initium", 1953 "medium"...1989 a fost colaps.
      Logic, 2026 (sau, mai precis, 2025-2026) ar insemna un nou debut. Dar debut pentru ce ?
      2) Și așa ajungem la dubiul secund. Bornele respective au fost ptr. comunism sau ptr. Rusia ? Dacă măsurăm riguroși, 1989 a fost colaps pentru comunism, URSS capotând doi ani mai târziu.

      Explorând validitatea in trecut, ciclul cu pricina (de talie medie, altminteri), ne duce in 1846-1847. Cu puțin inainte de revoluția burgheză pașoptistă, dar taman când Marx iși concepea "manifestul". Apoi, 1882...nu prea a insemnat nimic marcant, decât, poate, ptr.fabienii londonezi.

      Ca să n-o lungesc, mai ales că ceilalți opinenți (pe care íi salut contextual) probabil nu se pricep, sau nici nu cred in asemenea studii:
      - intrucât 2026 (luna mai, pentru exactitate) va semnifica f.multe potriviri de "ace" ale Orologiului, cum deducem ? Reviriment revoluționar marxist ? Sau revanșă rusească ?
      Ambele ipoteze imi provoacă disconfort.

      Ștergere
    3. Dar de 2033 ce spuneți, @Hayde ? Nu tot un nod de urzeală e ?
      Unde mai pui că e și centenar de la zenitul lui Adolf ?

      Ștergere
    4. Da, și 2033 e un punct de convergență, dar nu atât de puternic ca intervalul mai 2025 - mai 2026. Atunci va fi un reviriment uranian, care, spre deosebire de cel generat de Neptun, este asociat de concepția Barbault mai mult cu "extrema dreaptă" decât cu cea stângă.

      O plăcere să constat că mai există persoane ce aprofundează cartezian aceste indicii. Ar fi bine dacă ați transforma acest blog intr-un forum, dle.Diaconu. Dialogul ar fi mai complet / complex.

      Ștergere
  6. Razboiul a inceput de prin 2014 si s-a dezvoltat gradual cu alte mijloace decat cele ale armelor de foc ,in afara de Siria si mai cateva tari unde toti cei mari au facut schimb de palme armate intre ei. De aproape 10 ani toate tarile mari si mici fac eforturi imposibile pentru inarmare si razboi. Pana si in Romania,tara lovita economic mai mult decat poate suporta populatia,de ani de zile se cara armament greu incontinuu,maiales noaptea. In tot occidentul european,garnituri nesfarsite de tren ,incarcate cu tehnica militata sunt mutate, nimeni nu stie unde, noapte de noapte,incontinuu,fara pauze,fara presa,fara zgomot public..; Mai nou,spatiul aerian a fost curatat de avioane civile si inlocuit de avioane militare care zboara incontinuu,preponderent noaptea.Deasupra marilor si oceanelor lumii se zboara militar mai mult ca oricand. Toate masurile sub codul covid sunt masuri de esenta si forta militara oameni buni. Asa ca numai Bunul Dumnezeu mai poate opri tavalugul razboiului fierbinte care e pe cale sa explodeze clipa de clipa. Jocurile inca sunt incerte cumva. Daca Trump reusea sa se mentina la putere in America,era de sperat(si de dorit pentru crestinatate) o alianta a SUA cu Rusia contra Chinei. Prin pierderea alegerilor de catre Trump ,pfff,este inspaimantator aproape orice scenariu de aliante...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce fel de erou al timpului a fost Stalin?

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnul Dan, un articol clasa intai, ca întotdeauna. Citesc cu drag aceste articole ale dumneavoastră. Nu prea mai sunt alte bloguri pe care sa le urmăresc, în ultima perioada, în afara de acesta. Parcă toata lumea a luat-o razna. Unii sunt prea pe fata cu globalistii, alții par nebuni de legat cu conspiraţiile. Sunt sigur ca lucrurile urmeaza a se desfasura exact cum spuneti. Semnele sunt clare si nu e loc de interpretari aici. Va fi exact cum spuneti. Am încercat sa fiu optimist, dar o data cu înfrângerea domnului Trump, dar si cu trădarea lui Pence si a lui Q, optimismul a dispărut. Așadar, citindu-va si observand ce se întîmpla am luat decizia sa ne mutam cat mai repede. Noi locuim în America, insa vrem sa vindem tot şi sa ne mutam într-o ţara singura care, sperăm noi, nu va lua parte în aceasta conflagraţie mondială care va veni fără doar și poate pană la sfîrşitul anului, după cum bine aţi spus. Deja proprietatea este pusă la vînzare, urmează ferma. Deşi vom avea o suma considerabilă la dispoziţie, tot nu am vrea sa ne mutam într-una din ţările care au fost în general neutre - cum ar fi Elveţia. Pentru ca nu ştiu daca aceste tari vor scapa de data aceasta din calea raului globalist. Ce tara credeti ca ar fi cea mai sigură din acest punct de vedere? Initial ne gandeam la o ţara creştină, insa e clar ca una dintre ţinte este chiar crestinismul. Din pacate, Europa de Est va fi iar cîmp de lupta şi va dispărea aşa cum o știm astăzi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intrebarea pe care o puneti este foarte buna. Unde am putea merge sa fim feriti de tavalugul razboiului? Folositi sintagma "tara sigura". Cum definim "sigur"? Dupa mine cheia in care trbuie privita realitatea de dupa inceperea conflagratiei este HRANA. Ce mananci tu si familia ta va fi preocuparea zilnica. Dupa mine tara care va reusii sa-si hranesca populatia se poate incadra in categoria asta. Insa daca nu va fi suficient de puternica sa-si apere rezervele de hrana, va fi invadata de celelalte tari, iplicate mai mult sau mai putin in razboi dar care nu mai au rezerve de mancare.
      La nivel individual va fi cam acelasi lucru. Comunitatile mici, mai izolate, de preferat undeva pe o pozitie inalta(dealuri/munti)adica usor de aparat, cu sursa de apa , care au posibilitatea sa-si cultive hrana necesara si sa si-o apere prin militii locale, vor fi cele ce vor supravietuii mai mult decat ceilalti. Cei ce se bazeaza doar pe ei vor fi repede jefuiti sau chiar ucisi.
      Ca o constatare, pentru mine tot America pare sa fie tara ce ofera cele mai multe din conditiile unei supravietuiri. Isi produce singura hrana si mai si exporta pe deasupra(planul lui Kissinger de a folosi hrana ca arma si de a o da unor tari din lume in schimbul adoptarii unor legi proavort, prolgbt se aplica de mult timp). Apoi un lucru extrem de important,poate cel mai important, ai dreptul SA DETII ARME, care sunt cel mai important lucru in timp de restriste. Cu comunitatile de acolo nu stiu ce sa zic, nu cunosc.

      Ștergere
    2. ARME , SARE, LEMNE SI ALCOOL ....sunt esentiale in caz de razboi armat ! Dar , astazi razboiul fie el si armat nu se mai inscrie in tiparul celor cunoscute in cartile de istorie !

      Ștergere
  9. razboiul este inceput de ceva vreme; episoade recente: covid, vaccinare, alegeri sua.
    "faza fierbinte" este pregatita sa asigure victoria finala a "revolutiei"
    in istorie au mai existat rasturnari providentiale de situatie, poate apare una si acum, altfel ........
    vremuri interesante

    RăspundețiȘtergere
  10. Ha, nu mai e necesar razboiul. Suntem in plina Mare Resetare. Asa ca planurile pe termen lung sunt inutile. Acoperiti-va gleznele si cu Dumnezeu inainte!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)