vineri, 22 ianuarie 2021

De unde le vine solidaritatea?

M
-am întrebat de multe ori care-i motivul pentru care stânga radicală și, la urma urmei dezumanizantă, e atât de puternică reușind să-i arunce în derizoriu pe cei normali? Cum de micii inconștienți comuniști umplu piețele la comandă, în timp ce, pentru o cauză corectă, rar ies câțiva oameni? De ce oare se întâmplă așa?

Sunt sigur că v-ați întrebat de multe ori același lucru. Pentru oricine e inexplicabil. Dacă însă vei coborî între ei atunci când se strâng pentru activitățile pe care sunt chemați să le facă, vei constata ceva mult mai surprinzător: o diversitate nelalocul ei. Știu, un stângist mă va taxa instantaneu pentru ultima observație. „Diversitatea n-are cum să fie nelalocul ei!” - va spune el plin de năduf. Ba tocmai din contră! N-au cum să fie uniți familiști convinși cu cei care luptă pentru dezintegrarea familiei, n-au cum să apară oameni cât se poate de normali, respectabili chiar, alături de golanii unor mișcări radical-extremiste. O singură tură făcută printr-o asemenea mulțime v-ar face să vă puneți întrebări serioase, mai ales în condițiile în care veți constata că nu sunt separați unii de ceilalți, ci toți se amestecă, părând injectați cu același virus. La noi, disonanța e chiar mai mare întrucât mai au și pretenția că ei reprezintă „dreapta”, făcându-i comuniști pe cei de stânga, dar propunând ca alternativă un comunism atât de dur încât e inacceptabil chiar și pentru cei cărora li se spune că sunt stângiști.

Să lăsăm însă nuanțele de-o parte pentru a putea înțelege de unde vine acea unitate a hoardelor gata să inunde oricând străzile. Desigur, dacă am cerceta mai atent, am putea lesne observa că majoritatea covârșitoare a acelor indivizi au o problemă psihică. Fiecare dintre ei, în ciuda aparenței de normalitate, semnalizează transparent o problemă. Să vă dau câteva exemple autohtone. Căutați discursurile publice ale lui Răzvan Ungureanu. Uitați-vă la ochii lui și la sevrajul în care cade atunci când „se înfierbântă”. O și mai evidentă problemă veți constata studiindu-l pe Mihail Neamțu. Observați-i izbucnirile violente, ruperile de discurs și acea privire care-i rămâne fixată în gol atunci când pare a trăi un sevraj similar cu al domnului Ungureanu.

Știu că unii vor zâmbi cu neîncredere, dar, pentru a-mi da dreptate, n-ar trebui decât să coboare în stradă și să se așeze în proximitatea lor. Personal mi-am pierdut timpul la multe adunături băsiste, useriste, de curiozitate am mers numeroase întruniri oengistice, m-am strecurat chiar și-n proximitatea lui Nicu Shordan. Recunosc, am o capacitate cameleonică, îmi e foarte ușor „să mă strecor”, să ajung unde-mi doresc. Iar când sunt ros de curiozitate, cameleonul din mine prinde aripi.

Probabil vă așteptați să vă spun ce-am descoperit în urma incursiunilor în miezul tuturor acestor grupuri eterogene. În prima fază, în afara acelor „mici probleme” pe care le-am identificat ca fiind de natură psihică, aparent nimic. Nimic n-ar putea explica modul în care un corporatist ordonat, capabil să plece cu două ore înainte de acasă doar pentru a nu întârzia nici măcar cu o secundă la serviciu, s-ar putea amesteca în acea gloată infamă, stând umăr la umăr cu bătăuși, paraziți sau semi-boschetari. Nici chiar acea constantă problemă psihică nu poate explica unitatea deplină și coordonarea impecabilă a gloatei revanșarde.

Știam că e ceva mai adânc, dar ce oare poate fi mai adânc decât psihicul? Mi-am stors mult timp creierul să înțeleg mecanismul care părea inexplicabil. Cum e posibil ca un om absolut normal să se transforme peste noapte într-un „zombie”? OK, putem da vina pe acea misterioasă „problemă psihică” pe care-o constatăm, dar și ea trebuie să fie generată de ceva. Și care-i acel ceva?

N-aș fi găsit nimic dacă n-ar fi existat o discuție cu un bun prieten care, uimit de modul în care mă strecurasem în proximitatea liderilor protestatarilor, n-ar fi venit cu ideea întocmirii unei hărți a finanțării acestor activități. Exact atunci mi s-a luminat mintea întrucât descoperisem mecanismul pervers prin care atâta mulțime de oameni e târâtă în mocirla în care ne scufundăm. Ei bine, care-i problema?

Constanta care generează întregul comportament aberant este nu finanțarea - așa cum v-ați aștepta să spun - ci dependența. Toți „soldații” pe care-i vedeți aliniindu-se disciplinați, indiferent de credințe și în ciuda disonanțelor grave dintre credințele lor intime și ceea ce urlă în piețele lumii, absolut toți sunt scoși „la luptă” de propria lor dependență. Probabil îmi veți replica acum că ceea ce afirm e valabil pentru oengiști, nicidecum pentru salariații de prin multinaționale, care câștigă „bani frumoși” și care nu-s dependenți de finanțările vreunui milionar excentric. Asta e opinia unuia care nu are habar de toxicitatea mediului corporatist. Rar veți găsi în acest mediu unul care să nu aibă sentimentul apăsător al propriei inutilități. Rar veți găsi pe cineva căruia să nu-i fie teamă că va fi înlocuit.

Doar cei care fac muncile de bază, care lucrează până la epuizare, aceia sunt singurii - și puținii - dintre cei care nu au sentimentul inutilității. Aceștia, de cele mai multe ori, urăsc corporația și-și urăsc șefii. Știu că-și fac munca pentru care sunt plătiți și rup ușa în momentul în care s-a terminat programul. Ei însă sunt cei puțini și scârbiți de prostia în care se scaldă. Văd cu ochii lor cât de inutili le sunt șefii, constată că întreaga organizație e un monstru neoptimizat și-și înghit frustrările. Aceștia însă sunt cei puțini care, de obicei, încasează și salariile cele mai mici.

Restul corporatiștilor, adică „structura”, este reprezentată de o masă amorfă de umili mâncători de căcat. Își știu inutilitatea, sunt conștienți că sunt mai interschimbabili decât piesele de lego, iar asta îi face dependenți. Ei au capul plecat pentru cel de deasupra - de care, de altfel, depinde menținerea lor în funcție - și-i urăsc pe cei de dedesubt, care-s dependenți de ei. Se simt vinovați pentru că nu fac nimic și, de aceea, provoacă ședințe interminabile, pierd timpul cu prezentări inutile, umplu aiurea tone de foi de flipchart și caută să-și găsească justificarea în rapoarte interminabile, care mai de care mai fistichii și inutile. Deseori corporatistul dependent stă mult peste program pentru a-și justifica existența față de șef. Care șef, la fel ca și el, stă și mai mult peste program. Toți aceștia sunt inutilii, majoritarii unei corporații, iar diferența dintre ei e dată de pasiunea pe care-o pun în coprofagia colectivă pe care-o practică.

În ciuda aparențelor, în ciuda „împlinirii” pe care-o afișează, toți acești salariați, în realitate, sunt viermi inutili. Dacă i-ai da pe toți afară efectiv nu s-ar simți nimic. Lucrurile ar merge la fel ca înainte. Ei sunt conștienți de asta și de-aici le vine teama cea mai mare. În realitate, ei sunt total DEPENDENȚI de acea structură. Asemeni oengiștilor, ei trăiesc din mila corporației. Și se simt datori. De-aceea aderă imediat la clamarea vocală a valorile scoase în piață de oengiști. Sursa de finanțare le vine din același loc și ei sunt conștienți că sunt dependenți de ea.

Cum altfel credeți că se ridică Partidul Democrat din SUA dacă nu prin „solidaritatea” asistaților sociali. Care e printre primele inițiative ale lui Biden? Cecul de 2000$. Iată cum este plătită lupta zdrențăroșilor de pe întreg teritoriul SUA: cu un gest de clemență al statului pentru cei mai de jos asistați sociali. Pulimii i se elicopterizează bani și pulimea e sevrată.

Dacă vreți să înțelegeți constanta solidarității stranii a stângiștilor radicali, trebuie să înțelegeți mecanismul dependenței. Dacă se taie macaroana finanțării, toți inutilii obișnuiți să fie remunerați pentru mâncatul de căcat rămân pe dinafară. Iar viața lor, fără îndeletnicirea cea facilă și inutilă, nu mai are sens. Sunt aruncați în stradă fără nicio șansă. Iată mecanismul!

De ce de partea cealaltă nu-i o solidaritate similară? Pentru că ceilalți au o oarecare independență, nu depind în asemenea hal de un serviciu și știu că au forța să se replieze, indiferent de turnura vremurilor. Cei despre care vă vorbesc sunt preocupați mai mult de propria viață și de cea a apropiaților, ignorând toxicul zumzet public. De-aceea nu sunt interesați să iasă în stradă și, în general, urăsc masele deoarece nu se lasă masificați.

Iată diferența dintre masa ineptă a dependenților și majoritatea tăcută care ignoră zgomotul. În SUA s-a dat ultima luptă dintre cele două orientări. Masa a învins deoarece a devenit majoritară. Criza din 2008 care a decimat clasa de mijloc își face simțite efectele perverse abia acum. Și, așa cum într-o corporație paraziții stau pe spatele celor puțini care fac munca, la fel se întâmplă și în societățile noastre: paraziții stau din ce în ce mai mult pe spatele nostru. Pentru a-i plăti, corporațiile au nevoie de facilități, de aranjamente, de scutiri. Motivul e simplu: trebuie să scoată mai mult decât bagă. Toate aceste aranjamente se răsfrâng asupra noastră, a celor disciplinați, care, de dragul independenței, ne plătim la zi toate dările către stat.

Vestea proastă este morala a ceea ce s-a întâmplat în SUA: bondarii paraziți au depășit ca număr albinele lucrătoare. Într-un stup așa ceva nu e posibil! Bondarul trăiește fix cât este necesar, după care e eliminat. Ceea ce se întâmplă în SUA - și se va propaga cu viteza luminii peste tot în lume - este un socialism corporatist de sorginte marxistă. Dacă vom continua comparația cu stupul, vom observa că o asemenea construcție e contra naturii și nu poate face nimic altceva decât să se prăbușească sub propria greutate. Asta deoarece, după ce se vor fi epuizat toți „dușmanii” de la baza societății, paraziții își vor îndrepta gurile nemâncate către cei situați deasupra. Chiar dacă nu-i cunosc decât pe cei care ies în față ca marionete, chiar și-așa, întregul sistem se va prăbuși. Treburile de acest tip n-au cum să țină la infinit!

25 de comentarii:

  1. Punct ochit, punct lovit! Vă citesc cu satisfacție toate articolele! Să continuați ar fi rugămintea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu speranța că voi aduce un plus de informații, o să descriu experiența mea despre fenomenul Piața Victoriei. Acum doi ani, când acțiunile tefeliștilor erau intense, am avut curiozitatea să fiu acolo și să înțeleg fenomenul. De ce anume sunt cu adevărat nemulțumiți și nu așa în general, ci fiecare categorie în parte și, care este scopul comun final urmărit, dincolo de „mUiE PSD”, adică ce vor ei „after PSD”? Am fost în piață, la mai multe „evenimente” și am stat pe lângă diverse grupuri, ascultând discuțiile dintre ei. După ce am devenit recunoscut de ei (mergeam cam în aceeași zonă), am intrat în vorbă cu ei, fiind un bun ascultător, am reușit să îi trag de limbă. Am constatat că o mare parte din ei, deși în aparență erau foarte „determinați”, nu știau exact de ce anume sunt atunci în stradă. Este necesar să precizez că mulți din cei de acolo erau foarte puțin vocali. Pur și simplu se strângeau în mici grupulețe, marea majoritate, fumau și povesteau între ei. Rareori, la îndemnurile organizatorilor (evident, cu acordul autorităților, permanent, în piață erau parcate câteva autovehicule specializate care asigurau sonorizarea și scrierea arhitecturală pe blocul neluminat dinspre strada Victoriei!), scandau zgomotos anti pesede și erau foarte „fericiți” când se striga mUiE PSD! Repet însă, majoritatea dintre ei habar nu aveau ce anume (acțiune, hoție, mizerie a pesediștilor) declanșase acea adunare ad-hoc din piață. În afara faptului că toți erau convinși că PSD a distrus țara prin corupție și că doar pesediștii sunt vinovați de tot ce se întâmplă rău pe aceste meleaguri, în aparență, nu îi unea nimic. Unul din acești tineri, foarte vehement, avocat, mi-a zis că, este conștient că se fac abuzuri în justiție, dar este de acord cu ele, pentru că, cei care sunt victimele acestor abuzuri, nu sunt deloc nevinovați. Și, ca să mă convingă că așa este, a folosit un argument „rațional” uluitor: DE CE PĂRINȚII MEI NU AU FOST VREODATĂ ANCHETAȚI? PENTRU CĂ EI SUNT CORECȚI! CEILALȚI, CEI ȘANTAJAȚI, FOLOSIȚI SAU ACUZAȚI, SUNT SIGUR VINOVAȚI, ȘTIU EI BINE CE AU FĂCUT!!! Și, stând printre ei, am ajuns să cred că acesta este un tipar de gândire al multor demonstranți frustrați din rândul tefeliștilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corecta observatia ! Avocatul in cauza spre stupoarea multora poate..... va spunea totusi un adevar ! SISTEMUL creeaza acest mecanism de santaj , cand doreste a scapa de vreun pion ce se crede regina , il scoate din schema , fie aratandu-i la inceput niste scheleti prin dulapuri impainjenite , fie arma demorilizatoare numita JUSTITIE ! Ii umilesc cu fapte demne de prescolari , cand ei atrebui judecati pentru lucruri mult mai grave! Dar nu, SISTEMUL vrea reeducarea nu eliminarea !

      Ștergere
  3. Tot atunci, la una din manifestări, strict din întâmplare am cunoscut prin intermediul unei persoane cu care devenisem „cunoscut”, pe o parte din „postacii” care dădeau semnalul de acțiune în diferite medii. Am stat de vorbă cu ei, la o cafea și, deși îmi venea să îi iau la bătaie, am reușit să aflu că, fiecare din ei avea între câteva zeci și câteva sute de conturi pe toate rețele sociale și diferite bloguri. Au spus că, de regulă, fiecare cont avea cel puțin câteva mii de urmăritori...Dacă nu îndeplineau condiția unui număr minim de urmăritori, nu primeau bani pentru postări. Evident, niciunul nu a spus atunci de unde veneau banii. Printre ei, era și o doamnă trecută de 45 de ani, cu o eleganță aparte (pălărie, haine mai deosebit croite-nu mă pricep deloc la modă!), care făcea notă discordantă cu ceilalți. Către ea mi-am îndreptat atenția, i-am spus că aș vrea să fiu și eu alături de ei, să scăpăm pentru totdeauna de PSD. Am stabilit să ne întâlnim a doua zi, undeva în zona Unirii, la o cafea și să vedem cum pot intra în sistem. A doua zi mi-a declarat, cu înflăcărare, că de pe vremea lui Băsescu, și-a dat seama că doar prin activarea celor nemulțumiți de PSD, România va avea o șansă reală de dezvoltare. Am răbdat, mai bine de două ore, elogiile aduse lui basescu si sistemului represiv procuristo-securist introdus de acesta. Nimeni până atunci, nu îmi descrisese cu atât de mare bucurie cum se manipulau/șantajau, de către polițiști și procurori, așa zișii martori să scrie, (de multe ori, prieteni apropiați unii împotriva celorlalți, soții împotriva soților pentru că șoferi-sepepiști contra șefi, era deja firesc după părerea ei!) să declare câte în lună și în stele sau să dea efectiv mită pentru a scăpa ei sau copiii lor de pușcărie. Am aflat atunci că ea avea mai bine de o sută de conturi din care făcea lunar, în medie, cam 4-5000 de euro. Banii veneau de la câteva ong-uri finanțate de afară. Ea, pentru că era destul de veche în branșă și fiind apreciată pentru postări, primea însă niște bani direct de la ambasadele Suediei și Olandei. Este neapărat nevoie să menționez că era o femeie citită, cu o inteligență peste medie, care ar fi putut face altceva. Am întrebat-o de ce a ales să facă asta. Răspunsul, foarte rapid și sincer, a fost șocant! Pentru că, femeie singură cu un copil de zece ani atunci cân a început postările, fără alte posibilități de a-i asigura o viață bună acestuia, asta a fost modul în care ea a considerat că poate să trăiască „demn”. Manipulând oamenii și folosind identități multiple. Și, era împăcată cu ea însăși (cel puțin, așa susținea!) pentru simplul motiv că, după părerea ei, sistemul de teroare procuristă era singurul capabil să stârpească corupția din România. Si, așa, fiul ei și generațiile viitoare, vor trăi într-o LUME în care oamenii vor fi mai corecți, mai cinstiți și mai muncitori. Argumentul ei suprem a fost că, noi, românii, suntem un popor putred și lipsit de verticalitate și că numai un regim totalitar, care să inducă frica în noi, ne poate asigura un viitor mai bun. Credea cu tărie că numai frica va aduce schimbarea în bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai bine scrii o carte .....dezvoltand subiectul ! Pe viitor poate fi scenariu de film .......popcorn aduc eu , natural ! Eu il cultiv pentru uz familial ! Hai seara buna!

      Ștergere
    2. TOvidiu, asta cu Basescu si pentru mine a ramas o enigma. Stiu un om din armata care l-a sustinut si si-a determinat si rudele de la tara sa-l sustina. Inteligent, cu facultate făcută pe bune, nu la distanta, a votat banditul. Probabil pentru ca, pensionat devreme si cu o afacere un derulare, ii era prielnic mai mult un sistem corupt decat unul cinstit. Presupunand ca ar fi existat candidati capabili sa construiasca un sistem cinstit in care spaga si afacerile necurate nu ar mai fi functionat...
      Inainte de Băsescu, a fost cu Nastase. Cred ca romanii se saturasera de roz bombonul lui Nastase si, de greață de la acadele si glazura lipicioasa, au dorit si ceva murături. Si ceva picant.
      Nu cred ca puteti sa gasiti niste tipare comportamentale. Am niste vecini care l-au votat pe Basescu pe motiv ca este inteligent. Viclenia este perceputa ca inteligenta de multi oameni. Moral, vecinii sunt mult peste nivelul lui Basescu si, in lipsă de ofertă electorala, ca sa-si exercite totusi dreptul la vot, se cocoșeaza, devin mai scunzi decat sunt si intra prin tunelul deschis de Basescu.
      Nimicii deschid căi pe care, daca mergi, trebuie sa te târăști in genunchi. Poate ca asa le place romanilor sa mearga?
      Votam oameni sub nivelul nostru moral si ne miram ca ne cocosam si traim la balamuc?
      Asta cu votul ca datorie civica mi se pare o mare prostie!

      Ștergere
    3. @TOvidiu... foarte tare si instructiv.
      Din pacate cozi de topor sunt fara numar...

      Ștergere
    4. Maria-Aurelia, in opinia dv, care dintre cei patru presedinti ai R postdecembriste si-a facut mai bine treaba? Fiecare dintre ei, priviti individual sau comparativ, au avut si parti bune si mai putin bune, dar in final concluzia pentru fiecare dintre ei poate fi favorabila sau mai putin favorabila lui.

      Ștergere
  4. Pertinente observații.
    Mai adaug și capacitatea acestor "progresiști" de a "căpușa" cauze bune, dar abstracte. Prin asta iși atrag, in primă fazā, simpatii - sau măcar o lipsă de critici din partea celorlalți.
    Justiția, Echitatea, Ecologia, Drepturile (etc) sunt noțiuni pe care nimeni nu le combate (ar fi absurd). Invelesc cu aceste stindarde planurile, și mulți aderă (măcar temporar) la fenomenele astfel generate.
    Prin contrast, cei ce-i critică sunt siliți a deveni "Gică-Contra", intrucăt sunt etichetați iute drept "atacatori" ai valorilor abstracte fluturate.

    Prin urmare, pânā nu le sunt demascate clar intențiile, neo-marxiștii vor reuși frecvent să-și solidarizeze semeni, speculând naivitatea și idealismul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Intrebare intrebatoare .....de ce unele postari nu apar niciodata , iar altele se publica direct ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Vestea proastă este morala a ceea ce s-a întâmplat în SUA: bondarii paraziți au depășit ca număr albinele lucrătoare. Într-un stup așa ceva nu e posibil! Bondarul trăiește fix cât este necesar, după care e eliminat. Ceea ce se întâmplă în SUA - și se va propaga cu viteza luminii peste tot în lume - este un socialism corporatist de sorginte marxistă. Dacă vom continua comparația cu stupul, vom observa că o asemenea construcție e contra naturii și nu poate face nimic altceva decât să se prăbușească sub propria greutate. Asta deoarece, după ce se vor fi epuizat toți „dușmanii” de la baza societății, paraziții își vor îndrepta gurile nemâncate către cei situați deasupra. Chiar dacă nu-i cunosc decât pe cei care ies în față ca marionete, chiar și-așa, întregul sistem se va prăbuși. Treburile de acest tip n-au cum să țină la infinit! -APOSTAZIA SISTEMULUI , asta se doreste de catre cei care astazi il patroneaza , ca mai apoi sa puna bazele altuia nou nout! OAMENII BOGATI NU MUNCESC PENTRU BANI , EI AU ALTE OCUPATII ......II PASIONEAZA PUTEREA SI NEMURIREA ! GHINION

    RăspundețiȘtergere
  7. Oare nu capitaliștii în lăcomia lor au adus în starea de dependență gloata. Lenin nu a făcut altceva decât să speculeze mizeria in care trăiau munjicii, întreaga elită țarista ignora problemele sociale și economice. Un bătrân nobil rus, refugiat la conacul fiului său la Paris, îi reproșează acestuia, ce fel de stăpân iești tu aici dacă nu-ți poți bate slugile. Da vin vremuri tulburi, cei de la bază nu au ce pierde, aceștia sunt deja în tabăra învinșilor de trei decenii, acum rechinii cei mari îi mănâncă pe cei mici, iar peștișori ce aspiră să devină rechini vor fi primii mâncați. Și să o spunem pe șleau incorect politic, rasa albă(civilizația europeana ariana)se află în plin proces de degenerare biologică și morală, atenție nu de decădere, din decădere poți să îți revi ca individ sau societate,în momentul în care o societate degenerează, un individ degenerează dispare, moare.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Kinu-----Interesanta concluzia ta si mi se pare ca am mai intalnit-o pe ceva blog ortodox.Ideea de baza ar fi ca:Neomarxistii trebuie sa devina intr-atata de scarbosi, incat oamenii sa nu-i mai suporte. Pentru ca antihristul nu va veni peste o lume de atei......inseamna ca va urma o revolutie cum nu s-a mai vazut.Ce-a fost la rusi in 1917 ...pistol cu apa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt ortodox prin Taina Botezului .....nu merg la biserica decat daca situatia o impune ! Biserica institutionala a devenit un iarmaroc un balci, o desartaciune....am in gand si in suflet un citat din Biblie , il redau cu aproximatie : CERCETATI TOTUL DAR PASTRATI CEEA CE VA ESTE DE TREBUINTA ! Omul s-a intors impotriva omului, impotriva firii , comportamentul uman e asemuit astazi unei lacuste a unui parazit in mare parte !

      Ștergere
    2. Da' Covrigul nouășpe'nu e o situație de a te trimite InChurch?!

      Ștergere
  9. O explicatie pentru mobilizarea cu ocazia protestelor anti PSD a dat-o Cornel Nistorescu sau Sorin Rosca Stanescu (nu mai retin exact). Era vorba despre initiativa unei ambasade (SUA sau UK) de a reuni romanii doritori intr-o initiativa de lupta impotriva coruptiei sau pentru statul de drept. Nici nu cred ca era vorba despre un ONG, posibil sa fi fost doar o platforma online. Cert e ca respectica ambasada se lauda cu un numar urias de cetateni inscrisi in initiativa, de ordinul sutelor de mii. Similar mie imi tot aparea de curand pe facebook o reclama de la Bill Gates care ma indemna sa devin un "Gates Notes Insider" (gatesnotes.com) si sa particip la "giveaways" (pomeni). Nu am avut curiozitatea sa investighez despre ce era vorba dar banuiesc ca tot despre un program de spalare pe creier/indoctrinare/cumparare pe bani putini era vorba si acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam da , si eu am primit in mail din astea ....e ca la pescuit ,cine musca asta e !

      Ștergere
  10. Domnul Dan, excelent articolul. Cred ca e timpul sa iesiti din anonimat si sa ne conduceti. Suntem sute de mii, milioane de oameni care v-ar urma. Dumneavoastra spuneti adevarul si ne-ati deschis ochii. E timpul domnul Dan sa nu mai fim niste anonimi. Nu vom putea fi bagati in seama daca suntem anonimi. Trebuie sa iesim din anonimatul acesta pasiv care, sincer, este cauza infrangerii noastre pe toate fronturile. E timpul sa fiti conducatorul nostru domnul Dan!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu tot respectul cuvenit unui muribund zalud iti urez un sincer si calduros gusi ulpa vere .....dar nu pe simplu ci pe abnegatie docila !

      Ștergere
  11. Kinu, nu mai e de gluma. Se pare ca si Q a depus armele. Si toate astea se intampla pentru ca nu si-a asumat si nu a iesit in fata sa conduca poporul american. Avea tot suportul. Sau si mai rau, Q a fost creatia globalistilor pentru a distruge partidul republican crestin amernican.

    Domnul Dan este unul dintre cei mai lucizi oameni pe care ii are Romania la ora acutuala si avem nevoie de el sa ne conduca in lupta cu oculta. Altfel vom comenta in continuare sub anomnimat in timp ce globalistii ne calca in picioare. E timpul sa luptam cu adevarat. Dar avem nevoie de un conducator. Nu putem lupta doar comentand pe facebook si blogspot. Facebook si blogsport apartin globalistilor. Trebuie sa luptam in lumea reala, fiindca in lumea reala traim. Nu in lumea asta virtuala creata de globalisti. Eu unul nu mai vad nicio speranta. In afara de domnul Dan, nu cred ca mai exista cineva atat de pregatit care sa poata conduca Romania. E timpul sa luptam cu adevarat si avem nevoie de curajul si luciditatea domnului Dan. Avem nevoie de un lider foarte inteligent cum este domnul Dan! Nu mai este timp, nu mai este vreme de comentat pe platormele acestea virtuale controlate de globalisti. Trebuie sa luptam cu adevarat cum au luptat stramosii nostri crestini. Nu exista sfinti anonimi! Nu exista figuri istorice anonime. Nu putem face istorie traind in anonimat. Trebuie sa dam dovada de curaj crestinesc. Domnul Dan poate fi liderul nostru. Domnul Dan trebuie sa fie liderul nostru. Nu e alta cale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intrebati-l daca e pregatit de martiriu ......sau cati dintre noi luam si aceasta varianta in calcul ? Si pentru cine si cu cine sa o facem? Cei multi sunt nepasatori si ignoranti !

      Ștergere
  12. Inimaginabil ce se intampla. Globalistii comunisti au prins un curaj extraordinar, vor sa instaureze dictatura globalista chiar si in Rusia. Se pare ca se cred atotputernici. Ce mai putem face noi in astfel de conditii?? Ce sanse mai avem?

    “Putin e un hoț!” scandează mulțimea în marș din Piața Pușkin către Kremlin. “Rusia fără Putin!”
    Unii au venit cu perii de curățat WC-ul, aluzie la peria de 62.000 de ruble din palatul lui Putin, despre care Navalnîi a publicat o investigație de două ore în ziua în care a fost arestat.
    40.000 de protestatari estimează Reuters la Moscova. În toată Rusia sunt aproximativ 70 de proteste (update: peste 85). Se țin manifestații de solidaritate în orașe ca Praga, Tallinn sau Düsseldorf.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a accelerat treaba cu Maidanele .Dar Rusia nu e Ucraina,nici Belorusia.Se stie

      Ștergere
    2. Cad pionii cu pretentii de regina ....e de bine e de rau ? Nu stiu a zice! Ceva e putred la Moscova ....iar Putin exprima HUSTON WE HAVE A PROBLEM !Putin va cadea cu tradare din interior , oarecum similar lui Trump desi sunt circumstante de forma diferite , fundamentul e acelasi......NEXT LEVEL ....pregatiti-va pentru el.

      Ștergere
  13. Bun articolul.
    Merita o completare... corporatistii sunt prezenti la manifestatii pentru ca e o forma de team building. Adica la distractie vii cu noi da cand e pa nasoale ne lasi in ruina?! Team buildingul e de fapt o forma ascunsa de extindere a a autoritatii si in zona vietii private.

    Si totul evident se completeaza cu partea de social media. Acolo cam tre sa ai material de la fata locului daca vrei sa fii valabil. Iar daca colegii posteaza si tu nu ai ce... nasol mirosi oleaca a pesedist :))

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)