luni, 25 ianuarie 2021

Fața cea urâtă și nerealistă a verdelui

C
a să înțelegeți aberația „Green Deal” o să vă dau câteva cifre. Presupunând că întreaga Uniune
Europeană ar trece la utilizarea mașinilor electrice(EV) - doar acesta este elementul central al mișcării - ne-ar rezulta că ar trebui să se producă anual vreo 26 milioane de EV! Anul trecut în UE s-au vândut 10,6 milioane de mașini noi dintre care doar 18% au fost EV. Teoretic e o piață imensă pentru producători, dar practic treburile nu-s chiar atât de verzi precum credeați.

În tip ce într-o mașină clasică pui 50 de litri de combustibil pentru a parcurge aproape 700-1000 km, în cazul EV trebuie să instalezi un acumulator de cel puțin 500kg. Acest acumulator e plin ochi cu cupru, litiu, cobalt etc., elemente pentru producția cărora se folosesc procedee intens poluante. Sunt cunoscute dezastrele ecologice provocate de marea majoritate a exploatărilor miniere. Culmea e că pentru extragerea mineralelor necesare producției EV sunt necesare unele dintre cele mai poluante proceduri.

Luând în calcul cererea estimată pentru schimbarea parcului auto al UE ar rezulta că, doar pentru acest task, producția mondială de cobalt ar trebui să crească de 17 ori(!!!), cea de litiu de șase ori, iar cea de cupru de patru ori. Există însă și-o chichiță care încurcă problema rău de tot.

În producția EV se folosește și neodimul, un metal rar. Doar cererea estimată a UE ar necesita creșterea producției anuale de neodim de ... opt ori! Problema este că neodimul se extrage printr-o procedură extrem de poluantă, motiv pentru care singurul loc din lume unde a fost permisă o asemenea exploatare fiind ... China. Da, ați citit bine: China este singurul producător de neodim. E greu de crezut că, indiferent de cerere, China își va crește producția doar pentru satisfacerea cererii UE. Nu de alta, dar treptat, pe măsură ce evoluează economic, cresc și standardele țării în ceea ce privește calitatea vieții. Mi-e greu să cred că s-ar mai autoriza prea curând o nouă exploatare de neodim acolo.

Rețineți, în toată ecuația am luat în calcul doar valorile rezultate din cererea estimată a Uniunii Europene, fără a include SUA întrucât, dacă am lua în considerare orientarea „verde” a noii administrații americane am ajung să dăm peste cap cifrele, intrând în zona imaginară.

Culmea e că lista de investiții nu se termină aici. EV necesită dezvoltarea unei infrastructuri separate de distribuție electrică pentru a face posibilă încărcarea. Practic actualele linii electrice trebuie dublate. Înțelegeți ce spun? Vă imaginați ce înseamnă din punct de vedere al poluării dublarea rețelelor electrice?

Cred că e limpede pentru mulți modul în care omul, pentru a clama că face binele, ajunge să facă un rău mai rău decât răul! Și când te gândești că toată nebunia aparține unor indivizi care au interese strict economice! Și cărora, dacă nu le iese socoteala, dau indiferenți din umeri și spun că, „deh asta e!”.

12 comentarii:

  1. E o prostie. Ai citit documentele de la FBIdesore Tesla, a lasat tehnologia antigravitatie din care cateva elite au facut baza lor in Antarctica si au nave zburatoare asemenea OZN. Exista curent electric wireless care poate alimenta toate masinile cu receptor potrivit oriunde in lume cu curent electric provenit direct din stratosfera far baterii si mukte alte tehnologii tinute in sertere de peste 100 de ani. Deci lunea care se construiește nu e kumea care este posibila, ci este lumea in care nimic nu se da oe gratis. O kune in care nici macar aerul care il respiri nu mai este gratis, trebyie sa plătești o mască ca sa ai voie sa respiri legal.
    Iar de la Tesla invoace orice mare inventie care da gratis oamenilor ceva este automat arestat si pus sa lucreze ca sclav sau omorat. Sunt sute de medici si savanți ai medicinei care au fist găsiți asasinați, mai ales cei care gasisera remediul contra cancer.
    Noi putem trăi într-o lume in care apa, gazul, curentul, sanatatea si aerul respirat este gratis. Dar ei au început de la descoperirea curentului electric sa faca totul contra cost. Si daca nu ne opunem sa nu va mirati daca veți fi taxat inca din copilărie.
    Vei plăti tot, tot ce fizic intra in corp, aer, apa, hrana, sex. Apoi vei plati pentru impresiile care le ai despre tine si impresiile care le au altii despre tine. Vrei sa te vezi o persoană integra, sportivă, corectă, cu aparteneta socială solida, vei plati un pret mai mare. Nu ai pretenții si vrei sa fi anonim, va costa si anonimitatea. In viitor vei pmati tot, până si sa rămâi anonim si sa nu știe nimeni de tine.
    Singura metoda de luptă contra sistemului este sa faci sa gândești tot ce ai nevoie fara banii lor. Sa renunti la tot ce tine de sistemul lor, off grid. Sa ai propria ta moneda, sa fi propriul tau guvern.
    Ia-ți panouri solare, sapă o fântână si filtrează apa, lucra la negru in cintinuare ca un român adevărat.
    In România toți lucra la negru, 80% fin economie este la negru, poate chiar mai mult. Si cel mai mare ajutor este marfa din China.
    Te duci in București si poti obtine tone de marfa la negru de la chinezi. Asta se întâmplă de 30 ani.
    Poti cumpara orice de la haine la drone. Nu ai nevoie de stat, de cartile lor de identitate sau de contractele cu ei.
    Tot ce te tine legat sunt contractele cu gazu si curentul. Si nu renunta la masina pe motorina deoarece rezervele de petrol sunt infinite. Petrolul este sangele planetei si este practic inepuizabil. Ei ne spun ca se termina petrolul deoarece lumea este condusa prin povești bine gandite si bine spuse. Este o naratiune biblica inceputa acum mult timp si aceste povești din sistem iti alimenteaza credința. Dar daca tu singur nu ai făcut descoperirile in tine însuți tu nu esti om. Esti un animal social condus de ei si atunci meriti sa fi chipat si vaccinat ca un animal pentru ca nu esti inteligent. Primii care vor muri sunt proștii. Ei vor sa elimine prostia de pe planetă. Deoarece oamenii inteligenți pot fi controlați inteligent. Cu proștii nu te pui. Nici o elita in istoria lumii nu s-a pus cu proștii. Ci i-au ucis sau au foat ucisi. Concluzia lor e clară ca vor sa elimine toti oamenii defecți genetic si care au creier de maimuță. Testul e naivitatea vițelului dus la taiere.
    Deja traim in neocomunism, acest sistem este deja implementat in toata lumea si ei lucreaza ca tehnologiile inventate de ei sa poata sa taxeze proștii si sa ii elimine. Mineritul spatial va fi urmatoarea îndeletnicire majora a omenirii petru 1000 de ani, iar cu proștii nu poti implementa sisteme de genu si nici o societate de genu.
    Asa cum au fost eliminați pieile roșii ca erau proști dar foarte avansati spiritual, asa vor fi eliminați toți proștii planetei asteia. Eliminarea nu inseamna moarte. Vaccinul poate crea o noua specie de oameni transformați astfel incat sa fie dusi sa colonizeze Marte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Auzisem pe undeva expresia .....copilul meu nu e nascut , dar trebuie sa aduca bani cu kilu ...ceva de genu! Sa fii vesnic dator asta inseamna sclavie , sa nu poti scapa de ea, deasemeni undeva e o problema urata! Vaccinul poate crea dependenta de sclavie o specie de oameni transformati , care vor coloniza catacombele !

      Ștergere
    3. Uite ce spune ietomonahul Savatie Bastovoi despre culori. M-am gandit la asta cand scriai cu patos despre marfurile chinezesti...
      https://antiparenting.ro/savatie-bastovoi-despre-intoxicarea-si-violenta-cromatica-mamele-care-decoreaza-strident-camera-copilului-sint-iresponsabile/

      Marfurile chinezesti sunt dovada ca traim domnia cantitatii. Mult, prost,agresiv! Omul este creat sa traiasca aproape de natura. Il indepartezi de ea si incerci sa-l transformi in roboțel setat sa faca muncile asa cum doresc unii, se imbolnaveste si moare. Experimente pe cobai umani in care numarul victimelor nu conteaza? Probabil...
      Din magazinele cu obiecte chinezesti imi vine sa fug si sa nu ma mai uit in urma! Colorate si sclipicioase, jucarii agresive si mult plastic.

      Iar despre eliminarea asa zisilor prosti de pe planeta, nu as paria, sa fiu in locul tau. Citeste si " Inteligenta materiei" a lui Constantin Dulcan si o sa descoperi cateva aspecte pe care " desteptii" acestei planete nu le cunosc.
      Indienii nu erau avansati spiritual, in intelesul din timpurile noastre. Erau naturali precum copiii. Naivitatea nu e prostie. Indienii nu aflasera inca despre măști. Măștile purtate de asa zisii binevoitori care iti vin cu zambete si drapelul pacii, ascunzand la spate pumnalul.
      Avem o multime de guru orbi prin Romania care au facut colectii de initieri pe la toate scolile. Ei, si?! Natura nu le vorbeste. Universul informational din jurul nostru le este inchis. Au invatat teorie, dar practica ii omoara, pentru ca au cautat vanități lumesti, vitei de aur, nu crestere spirituala in armonie cu natura. Indienii traiau in armonie cu natura. Nu o distrugeau ca omul modern.

      Ștergere
  2. Domeniul transporturilor auto este, după părerea mea, alături de cel aerian, este cel mai afectat. De Green Deal și de pandemie. Se pare că marile corporații financiare s-au extras din afacerile cu petrol sau, cel puțin, „influența” marilor firme din zona petrolului este mult diminuată. Prețul petrolului brut este cam la jumătate față de prețul de acum șapte ani. Un autovehicul electric, deși seamănă foarte mult cu unul pe benzină/motorină, este complet diferit. Sunt multe avantaje (constructive, funcționale și de amenajare interioară) pentru autoturismul electric față de restricțiile impuse de cele cu motor clasic. Dincolo de poluarea și de necesitatea unei noi rețele electrice de care vorbea domnul Diaconu, ar trebui să fim conștienți de preț și accesibilitate. Deși nu explicit, marii producători de autoturisme, recunosc că pe termen mediu și lung, autoturismele vor deveni un lux pe care cei mai mulți dintre noi, nu și-l vor mai permite. În primul rând, prețul va rămâne mai ridicat, astfel încât cei mai puțin bogați nu își vor mai permite achiziția. În al doilea rând, încărcarea acestor autoturisme, se va putea face de la stații specializate. Pentru cei care locuiesc la case, cred că va exista o variantă de încărcare lentă conectată însă tot la noua rețea, însă, pentru cei mulți, care locuiesc la blocuri, va fi aproape imposibil de găsit o soluție de încărcare. Din puținele informații pe care marii producători le pun la dispoziția publicului, deși vor apărea zeci de modele, se estimează că numărul de unități vândute se va reduce drastic. În următorii ani, se va dezvolta sistemul de închiriere, strict pentru perioada când cei mulți au o necesitate care impune un autoturism. În rest, sunt încurajate, aplicațiile de tip „ride sharing” (care numai cu numele sunt ride sharing!) și transportul public. Noua resetare mondială a început. Și, așa cum era de așteptat, noile autoturisme vor furniza despre noi, în orice clipă, cât de corecți și disciplinați suntem. Evident, cei mai „merituoși” dintre noi, vor fi recompensați cu tarife preferențiale, pentru a justifica sistemul de supraveghere și, în mod nedeclarat, pentru a determina marea masă să se conformeze noilor cerințe de sclavi moderni. Și, pentru că ni s-a inoculat deja ideea că binele comun (sănătatea publică!) este mult mai important decât orice alte „aspecte” individuale (libertate, exprimare, etc.), nimeni nu va zice nimic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Negura perspectivei e amplificată de indolența și frica marei mase a concetățenilor noștri.
    Subscriu la părerea dvs., TOvidiu.
    Nici ăstora nu le vine a crede ce ușor au pus botniță globului !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare? chiar dacă (POATE!0 inițial nu au realizat amploarea stării de frică induse, după ce au realizat cât de mici și lipsiți de dorința de a trăi în libertate suntem, au introdus un sistem de control care sfidează, fără să ezite, legislația internațională a drepturilor omului. Nu le-a venit să creadă, însă acum au pus genunchiul pe grumazul nostru! Și, din păcate, marea majoritate dintre noi, crede că „sănătatea publică” și „interesul comun” declarate prioritare de către autorități, chiar sunt impuse în avantajul nostru. Cu alte cuvinte, autoritățile au grijă de noi, deoarece noi suntem incapabili să facem asta. Va urma, în scurt timp, venitul minim garantat, evident, condiționat de supunere totală.

      Ștergere
    2. Frica, mai ales cea indusă metodic, în mod profesionist și permanent de către autorități și mass media, nu poate fi imputată maselor. Așa a fost de când lumea. Da, sunt de acord că de data asta le-a ieșit mai bine decât au estimat. Și, pentru că au văzut că au reușit asta, măresc și mai mult presiunea. Peste noapte, apar tulpini noi, se vorbește de pașaport de vaccinare, de limitarea în continuare a călătoriilor, populația, inclusiv cea vaccinată, este obligată să poarte în continuare masca și să păstreze distanța „socială”. Btw, folosirea sintagmei distanțare socială în loc de distanțare fizică face și ea parte din manipulare. Ca și marea minciună prin care aceste medicamente anticovid scoase de Pfizer și Moderna sunt denumite vaccinuri...De fapt, ele nu asigură nicio imunitate dovedită. Sunt medicamente care ar trebui administrate numai prin prescripție medicală și care asigură doar persoanelor injectate, într-o anumită măsură -neidentificată încă statistic, deci necomunicată de producători!-, o protecție împotriva formelor foarte severe de boală. Deci, coronavirusul se poate instala bine mersi în organism și odată instalat, îl poți transmite altora, dar ai șanse mai mari să nu ajungi la ATI. Evident, în mod absolut criminal, aceste informații, deși publice și asumate de către producători, nu sunt prezentate de autorități.

      Ștergere
    3. Posibil ca imaginația să le fi fost stârnită de farsa lui Orson Wells (anii '30, știți cu piesa radiofonică "Războiul Lumilor"). Apoi s-a validat prin goanga penibilă "5 arabi invața in parcare să doboare WTC cu...Boeing (?!?) - o imposibilitate oricum ai lua-o. Au măsurat, si poate 20% n-au crezut (poate).
      Așa că ideile au făcut pui, că, deh...gloata crede orice

      Ștergere
  4. Virgula se pare ca este marul discordiei ! Daca exista tehnologii asa zis avansate ar fi cazul sa fie scoase la interval.....daca nu masinile electrice raportate la ce ni se ofera astazi nu sunt decat o gaselnita a unora si prostia celor care cred in ea ! Da tehnologia actuala polueaza , dar sa vii cu ceva ce polueaza si mai mult nu e bine ! Pacaliciul de serviciu , si-a luat remuneratia!?

    RăspundețiȘtergere
  5. "Geen Deal" e bani si profit pentru baieti deptepti, sugacii o sa dea o caruta cu bani pe o tabla care are valaorea zero (0) in maxim 5 ani.
    Smecherii fac bani, acumuleaza capital prostii cumpara.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)