marți, 5 ianuarie 2021

Jocul contradicțiilor

Î
n scurt timp urmează să fiți șocați deoarece OMS urmează să recunoască un element devenit de domeniul evidenței: testele PCR nu au precizia necesară unei analize. După ce o planetă întreagă a achiziționat în disperare echipamente pentru testarea PCR, OMS va veni să spună, precum o fecioară nevinovată că testarea PCR v-a cam babardit degeaba.

Mai țineți minte când ni se spunea categoric cât de eronată e decizia curții portugheze care a stabilit că testarea PCR nu reprezintă o analiză demnă de luat în considerare? Ce te faci însă când rapoartele de la instituții de renume încep să vină valuri-valuri? Spre exemplu, Infectious Diseases Society of America spune într-un material științific o chestie care în urmă cu puțin timp era catalogată de experți drept „teorie a conspirației”: la 25 de cicluri de amplificare, 70% din testele PCR pozitive nu sunt cazuri, iar la 35 de cicluri de amplificare 97% dintre pozitivi sunt non-clinici. Sunteți curioși să știți câte cicluri de amplificare se folosesc în România? Înțeleg - pe canale neoficiale - că numărul se situează între 25 și 40!

Ajunși în acest punct, cred că e cazul să afirm pentru cei care nu mă cunosc de atât de mult timp că eu am trecut prin această boală. Am avut atât test pozitiv, dar și simptomele au confirmat o infecție cu COVID-19. De asemenea, mi-am făcut și testul de anticorpi care a relevat faptul că am trecut printr-o infecție. Așadar, materialul de față este scris de o persoană care s-a testat și căruia testul i-a dat un rezultat confirmat pozitiv. Fac mențiunea pentru a nu fi acuzat aiurea.

Reîntorcându-ne la testarea PCR, ar trebui să ne reamintim cum a procedat președintele Tanzaniei atunci când a refuzat achiziționarea de echipamente PCR: pe lângă materialul uman a trimis la analize probe luate de la o capră, de la un fruct papaya, dintr-un butoi cu petrol etc. Spre surprinderea tuturor capra și papaya au ieșit pozitive conform testului PCR.

Chestiunea ar trebui să ne preocupe într-un sens mai larg. Ce-i în tot acest „azi e mâine nu e”? Actuala pandemie ne-a oferit numeroase exemple de practici contradictorii: ba remdesivirul e bun, ba nu face nimic; ba kaletra e bună, ba nu face nimic. Asta în timp ce au fost combătute cu ură antivirale precum hidroxiclorochina - ieftină și bună de o groază de vreme - vitamine recunoscute pentru efectul antiviral precum zincul sau administrarea azitromicinei pentru prevenirea suprainfectării bacteriene. Motivele pot fi lesne întrezărite: banii, banii și iar banii. Însă nu e numai atât!

Societatea este condusă prin intermediul acțiunilor contradictorii. Azi e așa, mâine e inversul a ceea ce a fost azi. A o suci ca la Ploiești e o metodă de bună practică. Mai țineți minte cum a procedat băsescu cu referendumul pentru demiterea sa? Prima dată și-a îndemnat susținătorii să vină la vot, pentru ca apoi să le ceară boicotarea referendumului.

Dacă veți studia îndeaproape, veți constata că peste tot și aproape la fiecare nivel „contradicția” este exercitată zi de zi. Avem de-a face cu o normă. Azi ni se spune într-un fel, mâine contrariul. Și noi nu facem altceva decât să ne supunem. De ce?

Cum altfel poți fi mai ușor de strunit decât învingându-ți-se la fiecare moment orice reper? Contradicția e mult mai adâncă decât credeți și ea vi se inoculează prin tehnici diverse. Să luăm un exemplu: moda. Azi e trendul oribil al pantalonilor cu glezna la vedere și al lipsei șosetei din picior(mă rog, portul unei șosete la nivelul pantofului). Asta e norma. Cine nu poartă așa e învechit! Vezi artiști, politicieni, „intelectuali”, toți cu glezna mai mult sau mai puțin la vedere. Mâine va fi moda pantalonului bufant, poimâine a celui drept. Practic, de la an la an, totul se schimbă radical. Într-adevăr, în toată treaba asta e o afacere teribilă: dacă te ții după hachițele modei trebuie ca anual - sau, mai mult, de la sezon la sezon - să-ți schimbi integral garderoba. E clar că pentru casele de modă, fabricile de textile și pentru detailiștii din domeniu asta e o afacere. Dacă nu s-ar schimba moda atât de des, n-ar mai avea rulajele pe care le au. Ca să nu mai vorbesc că, fără schimbarea dementă a modei, oamenii s-ar orienta mai mult către calitate, așa cum se întâmpla în urmă cu câțiva zeci de ani.

Însă, cu toate că mă repet, vă spun că nu-i doar jocul banului. El este esențial în economia pe care-o avem acum, însă „jocul contrariilor” nu e doar despre asta. Este o distrugere programatică a oricărui reper. În condițiile în care azi faci într-un fel pentru ca mâine să te situezi - la fel de convins - pe poziția diametral opusă, e clar că după câteva cicluri de acest tip nu mai ai nicio valoare. Iar omul fără valori e animalizat, numai bun de pus la jug.

Când ți-au fost distruse reperele, când nu mai ai valori, încetezi să mai fii om. Ești la fel de relevant precum o râmă. Iată doar una dintre armele utilizate de mașina de tocat oameni pe care o numim societate. O armă simplă, banală chiar, dar extrem de eficientă. Ca, de altfel, toate armele de uniformizare care ni se aplică zi de zi.

10 comentarii:

  1. Totul e la vedere! Numai că noi nu pricepem!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum ca am scapat de chovid si te gândești la câte țepe au luat oamenii in toată lumea, poți afirma ca metoda chovid e metoda lui Vlad Țepeș aplicata turcilor. Pustiu peste tot, otrăvesc fântânile, omoara animalele, dau foc la grâne si culturi, totul ca sa tragi o mare țeapă, trăgând si ție țeapă. Astfel ajungem sa vedem ca președinții țărilor și-au tras singuri țeapă la comanda oculta, iar guvernele la comanda inculta. Nu e de mirare ca atâția fraieri care conduc vor fi trași in țeapă de proprii lor șefi, care la rândul lor sunt țepuiți.
    Țeapa asta e mega generalizată si contradictorie pentru ca dând țeapă te trezești ca ți-o iei bine. Politicienii simt țeapa care li se pregătește ca au rămas fara alegatori, presedintele se simte tepuit pentru ca nimeni nu il mai susține in afara de șefa lui care tot țeapă o să îi dea la final. Medicii se simt tepuiti, vaccinații sunt tepuiti cu alta tulpina, cand sute de medici din Italia si Franta au scăzut numarul infectatilor cu o pastila de 4 euro. Asta a fost țeapă pentru industria farmaceutică si au interzis tratamentul, da au scos apa de ploaie la 2000 euro pastila, alta țeapă.
    Cica la sportul asta de tras țepe, românii se lăudau ca sunt campioni dupa 2007, ei uite acum se intoarce țeapa. Daca a-ți mers si tras țepe in occident, acum occidentu va dat țeapă națională.
    Stai ca mai este. Câte țepe trase la oameni care au inchiriat locuri de vacanță, cate țepi e cu adusul produsului prin curier. Unii simt ca curierul exista doar ca sa le dea lor țeapă. Țeapă cu salariile la câți a fost dată? Iar alții au fost trași in țeapă efectiv la propriu, fiind victimele colaterale ale unor vânzători de kovid.
    Cine mai vinde inca kovid, desi marfa este expirata e într-o altă mare țeapă. Spera sa devina si el milionar kovid.
    Vorba țeparului: Are balta pește!
    Dar ce nu văd toți țeparii este ca exista si roata țeparului cand se intoarce si reintoarce. Țeparii gandesc liniar si contradictoriu deoarece spiritul care ii anima si le da entuziasm este banii făcuți pe fraieri.
    Cine nu face bani din kovid este fraier, ca unii doar dau bani la țepari.
    Unii inca se expun la amenzi din cauza măștii, ăștia sunt victimele cele mai inocente. Practic toata lumea e prinsa vrand-nevrand in țeapă.
    Unii au sesizat asta si au zis ca mai bine iau niste bani si dau si ei țeapă. Metoda chovid de dat țeapă deja e practicata si de borfași.
    Lumea e o piață libera a prostiei unde țeparii stiu sa se unească ca sa faca bani din ceea ce ceilalți le ia 1 an sa realizeze cat de fraieri sunt.
    Toti care ridica glasul autoritar si se cred smecheri sunt niște fraieri care au mușcat-o rău. Apoi dau vina tot pe fraieri ca nu ascukta, nu respecta, iau in derâdere sunt negationiști. Alta țeapă.
    Trebuie rescris manualul de dat șpagă si țepe internaționale.
    Credeam ca poporul asta plin de țepari va fi diferit, dar nu e decat o victima a adevăraților țepari. Experiența românească de dat țepe nu a ajutat prea mult poporul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da ....Intreaba SF. Petru pe Dumnezeu: Doamne cum vor mai trai oare oamenii dupa anul 2000 , ca se mint , se inseala , se fura ....? Si Dumnezeu ii raspunde : Stai linistit Petre se vor minti, se vor insela , se vor fura ....dar vor trai la fel ca pana acum!

      Ștergere
  3. Nu , nu e totul jocul banului ! Banul reprezinta unealta dorintelor noastre ce o folosesc de a ne stapani !Stapanii acestei lumi sunt antreprenori la baza nu sunt manageri , manageri sunt altii mai mici ce se ocupa de implementare la nivel tehnic si de marketing ! Gloata este cea care se ocupa de devorarea a ceea ce provine din marketing si asa dorinta-suferinta se imprima in ADN-ul nostru ! E un subiect care poate crea depresie la unii din pacate !

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnul Diaconu vreau să vă contrazic! Am făcut-o de n ori și de fiecare dată aveți dreptate! Nu mai știu ce să scriu...

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred că adevăratul motiv pentru care OMS va atmite că testele PCR sunt imprecise ține de faptul că în curând vom avea o mulțime de cazuri de oameni vaccinați care vor ieși pozitivi la testare iar sistemul nu va mai avea argumente pentru logica carantinarii care este un pilon central în scenariul mondial al " pandemiei ".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sabotaj , implozie a SISTEMULUI ? Au ei avocatismele lor iar gloata se va conforma noilor vectori

      Ștergere
  6. Va este frica de virusi ? E si normal .....cui nu ii este ?Dar de PRIONI ati auzit?

    RăspundețiȘtergere
  7. Problema mea nu este subjugarea,munca in slujba ciocoilor, sau controlul oamenilor. Toate aceste lucruri ciocoii le-au avut,le au si le vor avea mereu.Au pentru asta armate de oameni sub juramant,dotate cu arme de foc,care executa militar ordinele,au politie,armata,servicii secrete,procurori,judecatori,catuse,puscarii,amenzi,legi... Problema mea nu este covid si nici vacinul anti covid. Problema mea este aceasta hora a unirii jucata de toate tarile deodata,in armonie perfecta,in intelegere perfecta,in sincronizare matematica,in cadenta planetara.Cum e posibil asa ceva? Este acest chin planetar o noua distractie pentru ciocoimea psihopata care se distreaza atunci cand chinuie saracii,batranii,cinstitii,inteligentii,harnicii scolarii planetei? Iti ia aerul,fata,zambetul,atingerea umana,te duce la injectie ca pe caini,te izoleza si apoi de pune sa joci de unul singur langa miliarde de oameni singuri.Sa va mai aud ca Rusia este rebela,sau China,sau America,sau Franta sau Coreea de Nord... In tribune s-au asezat deja presedintii pe viata ai planetei,din Rusia,din China,regii ,miliardarii si toti vesnicii astia care par ca nu mai mor si se plictiseau de moarte....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema ta a fost si a mea ....si a altora deopotriva !Omul de astazi se crede suma lucrurilor ce le detine , o suma la ce nu poate renunta ! Vrea sa aibe , vrea sa detina ....dar uita clipa cand tot ce are si ce detine , nu ii mai apartine ! Deci suma lucrurilor detinute va deveni suma lucrurilor pierdute !

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)