vineri, 29 ianuarie 2021

Noi și ceea ce vine

I
eri mi-am luat critici deoarece am înaintat ipoteza unui război în viitorul foarte apropiat. Spun criticii mei că în ziua de azi războiul clasic nu mai este o opțiune. Extrem de frumos! Aproape că-mi dau lacrimile.

I-aș întreba pe toți acești romantici naivi ce tip de război s-a desfășurat în Siria? Unul electronic, unul soft, cu lovituri punctuale sau unul clasic, în care plumbii au vâjâit prin trupurile soldaților? Ce tip de confruntare avem în Yemen? Dar în Libia? Vi se pare că acolo e altceva, dar că „la nivel mondial” lucrurile ar sta diferit? Sau cumva ați vrea să spuneți că „omenirea deja e plictisită de războaie, iar conștiința oamenilor a evoluat într-atât de mult încât un război nu mai e posibil”. Aproape că sunt mișcat. Știți de ce? Fix asta se spunea înainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Și-atunci omenirea era deja sleită de un război care devastase Europa. Acum însă? Hmm. Tinerii au bărbi trendy, pieptănături de ciumeți, umblă cu gleznuța la vedere și pantalonii rupți „la mișto”. Ar putea ăștia să facă un război? Evident nu, dar sunt ideali pe postul de carne de tun. O imbecilitate atât de mare se cere singură lichidată, astfel încât, atunci când mă plimb pe stradă, parcă-mi vine să le plâng de milă.

Articolul de față însă nu este o justificare a celui de ieri, ci se dorește a fi un semnal de alarmă în ceea ce ne privește. O să înțelegeți imediat de ce. Ceea ce știm este că suntem în pragul unei conflagrații mondiale, una dură în care se vor tranșa din nou granițe și teritorii, chiar dacă interesul actual e acela de a șterge orice graniță și de a impune forțat un surogat mondialist sterp. Instrumentele pe care le vom folosi în analiza de față sunt cele ale bunului simț, ale evidențelor care s-au desprins din istorie.

Cunoaștem că în orice conflagrație sunt două elemente esențiale: puterea militară și dușmanii pe care-i ai. Din punct de vedere al puterii militare România stă mai prost decât la începutul Primului Război Mondial. Toate achizițiile pe care le-am făcut până acum au fost scumpe și uzate moral. Nu trebuie să mai amintesc că F-16 nu se poate ridica de la sol dacă e prea frig(doar ați văzut-o de atâtea ori de 1 Decembrie, inclusiv anul trecut!), că întreaga noastră escadrilă de fier vechi nu mai are prea multe ore de zbor rămase sau că MIG-urile care ajunseseră să are ogoarele patriei sunt, din anumite puncte de vedere(de ex, radarul), mai bune decât F-16. Să vă mai spun că Patriot este un sistem depășit, cu care orice rachetă se joacă precum stăpânul pisicii cu mosorelul? Sau să vă readuc în față realitatea că, în afara unor mici excepții, armata română e compusă din alcoolici analfabeți care stau în cazarmă și fac strategii de rezolvare a navetelor de bere, a bateriilor de vin și-a regimentelor de țuici?

Marea problemă pe care o avem este dată de evoluția tehnicii militare. La începutul Primului Război Mondial încă se lupta cu sabia, iar pușcociul era considerat util din pricina baionetei. La o adică, puteai să-ți internalizezi producția de arme și erai capabil să faci arme decente. Acum însă e imposibil deoarece, pentru a face față, trebuie să ai cercetare în domeniu, industrie matură și să te menții cât de cât în linie cu ceea ce se face la momentul actual. În ziua de azi n-ai cum să internalizezi peste noapte producția de tancuri, n-ai cum să-ți dezvolți bătând din palme echipamente antiaeriene, n-ai cum să produci avioane de luptă doar pentru că „necesitatea o cere”. Așadar, față de Primul Război Mondial suntem efectiv în fundul gol. Absolut nicio componentă a armatei române nu e capabilă să facă față niciunei invazii externe, indiferent de unde ar veni! Nu-i o glumă, e realitatea! Dacă ne-ar ataca Statul Islamic, a cărui unică dotare ar fi Toyotele cu mitraliere și Kalașnikoavele, vă spun sincer că ne-ar face praf!Camionetele Toyota sunt mai bune decât orice vehicul militar v-ar arăta răcanii de la Apărare. Nu exagerez dacă spun că armata română n-ar face față nici măcar unei găști de derbedei care ar vrea să destabilizeze țara. O gașcă de câteva zeci de mii de mercenari antrenați ne-ar face praf în orice confruntare. Acesta e nivelul la care ne aflăm!

Să trecem acum la celălalt element, anume dușmanii. Ca țară mică, este de o evidență axiomatică faptul că nu trebuie să-ți faci dușmani. Între vecini avem numai dușmani. Bulgarii ne urăsc, ucrainienii la fel. Ungurii ne-ar plăcea doar pe rug, în timp ce sârbii, în toată istoria de după Primul Război Mondial, ne-au așteptat la cotitură. Într-un fel e normal climatul. Nicăieri în lume vecinii nu se iubesc sincer. Ce te faci însă atunci când constați că România nu doar că n-are prieteni, dar are numai dușmani. O să vă explic în continuare tabloul real.

Rusia ne urăște. De fapt, e ceva mai mult: în orice conflict, pentru a câștiga adeziunea populației, orice conducător rus va începe cu decimarea României. Motivele sunt simple: țara noastră e slabă, ușor de distrus, iar ura acumulată la nivelul rusului de rând e atât de mare încât distrugerea României se constituie într-un element care ar întări adeziunea internă a Rusiei! E un dezastru ceea ce v-am descris, dar e adevărul gol goluț.

Probabil vă gândiți că suntem apărați de „umbrela NATO”. Aiurea, apartenența la NATO este o altă tâmpenie menită a ne adormi instinctele. NATO e o alianță depășită în care conflictele interne mocnesc din ce în ce mai tare. Aș aminti doar conflictul Turcia-Grecia ca să înțelegeți mai bine situația. Problema este că viitorul conflict nu va fi unul la nivel de alianțe, ci la nivel de țări. Mai mult, așa cum am văzut de-a lungul timpului, în funcție de arhitectura conflictului, alianțele se reclădesc „în teren”. Dacă Trump ar fi reușit să desființeze NATO ar fi fost un pas foarte bun pentru noi deoarece ne-ar fi obligat să ne revedem prioritățile. Nereușindu-se acest lucru, rămânem în continuare sedați și prostiți.

Noi trebuie să înțelegem că avem dușmani în interiorul alianței. Cel mai mare și mai vizibil e Germania, țara care duce un război pe față împotriva noastră. Au motive istorice pentru asta: rezistența din Primul Război și trădarea din cel de-al Doilea nu le vor uita niciodată! Faptul se vede limpede dacă înțelegem că Germania a ajuns atât de departe încât și-a impus spionul președinte al țării noastre. Individul de la Cotroceni face „pas cu pas” acțiuni ostile țării: subordonează justița pentru a reduce încrederea în capacitatea noastră de rezolvare a problemelor proprii(acțiune începută de jigodia băsescu, dar cimentată de Plăvan); secătuiește bugetul țării forțând achiziții militare aiuristice; sabotează pe față dezvoltarea infrastructurii țării; împiedică vădit atragerea de fonduri europene(vezi guvernaea Cioloș sau cea începută cu Orban de după lovitura de stat, în care, de asemenea, atragerea fondurilor europene a fost efectiv sugrumată!). Practic, fiecare acțiune a Plăvanului e una de dărâmare de la vârf a țării. Germania însă a pornit o campanie furibundă de demolare a țării și dinspre bază, impunându-și agenți precum Fritz în Timișoara. Atacul de aici e abia la început. Mai mult, a reușit să deturneze un partid politic istoric(PNL) care acum îi slujește cu jind interesele, dar, la fel de violent, a construit o organizație neomarxistă(USR) care-i execută cu exactitate planul de distrugere a țării.

USR e aliat cu formațiunea Plus, o coadă de topor a unui alt dușman al Româiei, anume Franța. De altfel „alianța” USR-Plus trebuie văzută ca un algoritm franco-german de jefuire și distrugere României. Cei care mai au în cap gărgăuniii cu Franța care ne apără, ar trebui să-și facă rapid ordine în idei. Să ne amintim oare cum în Primul Război Mondial Franța ne cerea să capitulăm și să retragem conducerea țării în Rusia? Vă dați seama ce dezastru ar fi fost dacă i-am fi ascultat? Să ne amintim că după Al Doilea Război Mondial ne-au vândut fără nicio remușcare?

Ar mai fi ceva de subliniat: în orice conflict mondial, indiferent de participanți, Germania se va alia cu Rusia. E prea mare, de domeniul evidenței, apropierea dintre cele două țări. E o atracție teribilă între ele, astfel încât, iată un alt motiv pentru care apropierea noastră de Germania e nefastă. Mai avem însă și alți jucători care ne urăsc. Austria ar fi unul. Limbricul ăla de țară trăiește cu resuscitarea Imperiului Habsburgic în minte și ne urăște pentru faptul că niciodată n-au putut depăși linia Carpaților. Turcii, de asemenea, ne urăsc pentru alianța cu Rusia din Războiul de Independență și pentru rolul jucat în Primul Război Mondial.

Practic am reușit performanța să fim urâți de toată lumea, să nu avem aliați de încredere și, în același timp, să ne distrugem industria de apărare. În aceste condiții mai aveți tupeul să spuneți că nu suntem proști? Ba da, suntem extrem de proști!

Marea problemă a României este că se află prinsă într-o alianță nefastă. Mai mult, ca efect al apartenenței la această alianță, va fi obligată ca, în perioada conflictului, să aleagă tabăra. Pentru că taberele se vor tranșa și între actualii aliați, iar aici din nou vom avea probleme întrucât, cum ne știm, vom căuta să împăcăm și capra și varza pentru a mulțumi pe toată lumea, iar în final nu vom mulțumi pe nimeni. Dar cel mai mult ne vom nemulțumi pe noi deoarece vom sta din nou capră și vom pierde așa cum am pierdut întreaga istorie.

Am spus-o în mai multe rânduri: România are nevoie mai mult ca oricând de independență absolută față de toate puterile militare și economice. Nu-mi spuneți că e imposibil. E o prostie: independența ne-ar detensiona relațiile cu absolut toate părțile. Mai mult, ne-ar obliga să ne înarmăm, să ne dezvoltăm industria proprie și să fim pe propriile picioare. Știu, sunt destui cei care-mi dau dreptate, dar sunt și mai mulți cei care îmi vor da cu realitatea-n cap.

Cum te gândești tu la independență - îmi vor spune ei pe bună dreptate - în condițiile în care economic ești cotropit de UE și transformat în piață de desfacere, iar la capitolul militar ești efectiv invadat de SUA? Și, colac peste pupăză, la nivel de intelligence numai cine n-a vrut nu te-a penetrat!” Într-adevăr, ar avea dreptate deoarece mi-ar pune în față realitatea dezastruoasă în care ne aflăm. Franc am putea spune apăsat că ne aflăm în căcat! Adânc, pe fundul fosei, sufocați! Asta e realitatea. Dar e bine să o vedem să știm exact că am ajuns cârpa tuturor, proștii proștilor, imbecilii de care râd și curcile. E bine să ne cunoaștem dimensiunea deoarece poate, cine știe?, s-o trezi și-n noi dorința să fim relevanți, să ne trezim și să nu mai preluăm ca proștii atitudinea de iobagi pe care o pună parte dintre români încă o mai are în sânge. Rețineți: fugiți de cei cu iobăgia-n sânge! Sunt mulți și toxici! E bine să știm unde suntem, dar e mult mai bine să înțelegem că istoria e lungă și un proiect pe termen lung e singurul care ne poate lega. Iar acest proiect nu poate fi început decât între cei care sunt români, își asumă asta și vor mai mult decât orice ceea ce au dorit și marii noștri strămoși: să aibă pământul lor pe care să fie stăpâni. Până nu vom înțelege asta vom rămâne în bătaia vânturilor, permanent tranzacționați la fel ca niște animale.

V-o spun cât se poate de sincer și îngrijorat: încă dormiți, dragii mei, iar ceea ce urmează e crâncen. Treziți-vă!

23 de comentarii:

  1. Frățică, e FOARTE ADEVĂRAT ce spui, se vede bine, dar mulți văd, puțini VOR să priceapă. Curând va fi dezastru la propriu. Deja este dezastru dar fiecare isi orbeste existenta cu facebucu' și îsi hrănește auzul cu fakenews, si cand le spui ca e mai târziu decât credeți, zic ca nu esti în toate mințile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Depinde in ce scenariu suntem inclusi de catre jucatorii de sah ai acestei lumi intunecate. Si depinde de noi ca popor ce facem mai departe. Trecem la treaba, sau continuam sa ne vaicarim pe net ca ne cade in cap drobul de sare?
    Eu nu neg ca este posibil ca in viitor sa-i mai apuce pe unii nebunia razboiului conventional. Atrag atentia asupra altui aspect: deocamdata, Romania a traversat scenariul razboiului nevazut, pus in practica tot de catre oculta mondială, spre adormirea noastra ca popor. Etapa descrisa in Biblie ca fiind cea a falsilor profeti si a celor ce vor face semne si minuni in numele Lui Hristos. Cautati pe net si o sa va edificati cum au facut-o. Chiar prin romanii nostri dornici de circ spiritual, prezenti si foarte activi in mii de grupuri. Acestia au preluat si raspandit pe internet tot felul de metode dubioase de
    " trezire", de deschidere a chakrei inimii, de deschidere a Ajnei chakra, de dobandit puteri paranormale si calatorit pe coada de matura in astral. Nebunia a inceput de pe vremea raposatului Țugui si continuă pana in zilele noastre, ca un ecou al goanei dupa paranormal. Paranormalii nostri sunt atat de ultraparapsihopupuparanormali, incat calatoresc in viitor si trecut si fiecare povesteste ce vede. Toti sunt vazatori in astral, ghicitori de viitor, dar prezentul nu il vad. Ca sa nu mai vb despre nebunia channeligului importata de la ezoteristii new age din America. In Siria, tara musulmana, new age nu ar fi prins radacini, asa ca illuminati au scris un scenariu diferit. La Judecata cosmica, sirienii nu vor fi judecati pentru ce le-au făcut altii de din afara tarii, cu complicitatea cozilor de topor din interior. Despre romani..ce sa zic? Singuri si-au bagat in casa demonii si vrajitorii.
    Va fi ce va fi...
    Va fi ce ne-am scris singuri ca popor.
    Individual, la fel.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iobagii nu sunt un popor. Fara demnitate nationala nu exista popor. Toti cei care au și au avut functii ce contează sunt iobagi sau minoritari (excepțiile sunt atat de putine incat nu conteaza). Iobagul e un instinctual ce accepta sa traiasca in orice conditii, sa faca orice compromis pentru a trai, ii e frica permanent de moarte. Iobagul chiar cand se imbogateste nu devine demnn, are in continuare mentalitate de sluga proasta.

    RăspundețiȘtergere
  4. La trasul liniei cred va conta si cat din ceea ce ni se intampla e pentru ca am fost victime - si cate ni se intampla din cauza delasarii noastre. Parerea mea e ca din anii '30 incoace suntem mai mult victime. Efectiv nu am fost lasati deloc sa ne dezvoltam ca popor. In permanenta am fost cenzurati, reeducati, deportati, furati si manipulati ca nu cumva sa devenim un popor puternic. Ca nu cumva sa se nasca o noua elita romaneasca. Bineinteles, toate astea cu ajutorul tradatorilor interni si a delasarii specifice noua.
    Daca exista undeva o dreptate divina in istorie eu cred ca va conta si faptul ca am ajuns unde suntem mai mult ca victime ale unui razboi de stergere a identitatii. Razboaiele le incep oamenii dar nimeni nu stie cum se termina si ce polite se platesc la final.

    RăspundețiȘtergere
  5. Problema este pusa gresit, o sa incep pe rand:
    1. Nu ne uraste nimeni. Foarte rar se intampla intre state sa existe "ura" sau ca aceasta sa aiba relevanta. Exista interese. Sa afirmi ca ne urasc rusii sau Rusia este aiurea. Sau ca Turcia are ceva cu noi de la 1877? Atunci de ce ne-ar mai fi propus in 1940 sa atace Bulgaria potrivit tratatului mutual de aparare?

    2. Daca ar fi vorba de ura, apai toata lumea uraste pe toata lumea: Germania, Rusia, Franta, Anglia, SUA, China, Turcia, Iran, Italia, Olanda, Austria luati la alegere oricare doua tari si veti vedea motive perfecte de “ura” si inamicitie intre ele. Dar cum exista peste tot interese comune, aranjamentele se fac deocamdata pe cai “pasnice”, ba uneori si “prietenesti”.

    3. Asta evident nu exclude ca la un moment dat (poate chiar anul asta, nimic nu-I batut in cuie) sa se intre in razboi pe vreo miza considerata importanta si pentru care nu s-a gasit alta cale

    4. Comparand puterea militara (si capacitatea bruta) a noastra si a vecinilor rezulta ca am castiga (militar vorbind) fara probleme cu Bulgaria, Serbia, Ungaria si probabil cu Ucraina.

    5. Evident puterea militara joaca un rol secundar, putem fi foarte usor operati politic cum ni s-a mai intamplat in istoria noastra. Sau cum am beneficiat si noi.

    6. Niciunl din vecinii care ar avea ceva de impartit cu noi (adica toti) nu are vreun avantaj semnificativ asupra noastra. Insa noi avem dezavantaje semnificative: slabiciune politica, pasivitate, lipsa de viziune si implicit coerenta interna, amnezie istorica (foarte grav!) si cel mai important traume interne nevindecate si lasate sa dospeasca.

    7. Asa incat premisele puse in articol sunt gresite, dar din nefericire concluziile sunt corecte: este oricand posibil un conflict militar, iar daca vom fi atrasi in asa ceva, vom fi probabil sfasiati daca nu schimbam ceva in noi.

    RăspundețiȘtergere
  6. De acord cu dl.@Iordan.
    Dacă in alte materiale v-am apreciat obiectivitatea, acum remarc totuși că exagerați.
    Nimeni nu ne "urâște" sau "iubește". Italienii au intors și ei armele contra naziștilor in '44, iar in WW1 au luptat tot contra Germaniei. Și ce, se "urâsc"? Iar nemții, de prin 1790, s-au tot bătut cu toate națiile Europei, ar trebui să fie o "ură"...
    Ranchiuna istorică există, dar are rol minor in realpolitik.

    Iar NATO rămâne totuși cea mai potentă alianță militară, cu toată "tona" de probleme acumulate.

    Așadar, cu simpatie, recomand mai puțin patos. Ar fi påcat ca blogul să pară și celor consonanți o portavoce...rusească.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Italineii nu au intors armele, au preferat sa-si dizolve armata numai sa nu lupte împotriva fostilor aliati.

      Ștergere
    2. Italineii nu au intors armele, au preferat sa-si dizolve armata numai sa nu lupte împotriva fostilor aliati.

      Ștergere
  7. Din păcate, unii dintre cititori nu acceptă cuvântul ură folosit de autor. Să zicem că au interese, revendicări sau pur și simplu nu ne-au iertat...Cum credeți că sârbii, după ce americanii au folosit aeroporturile noastre pentru a-i bombarda acum 14 ani pot fi numiți prieteni? Sau, faptul că Ungaria, în mod fățiș, solicită controlul asupra unor teritorii din Romania, este tot o relație normală? Exemplele pot continua pentru fiecare vecin în parte. Cât despre armată, ce să mai vorbim? Înzestrarea este la pământ, mai slabă decât a noastră poate doar a Bulgariei este. Personalul militar, cu unele excepții, este, la fel ca restul populației: umilit, mințit, obediența impusă de regulamente și tradițiile românești fiind poate cea mai mare calitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sârbii, adevărat, ne-au privit pieziș in anii '90, dar nici noi n-am fost prea fericiți când s-au amestecat și ei in lovitura de stat din '89. Apoi ne-am "infrățit" iar când nu am recunoscut Kosovo - măcar atâta verticalitate am avut și noi.
      De fapt, singurul vecin problematic este Ungaria, din motive binecunoscute. Rușii, să ne "urască"? Nici pe departe. Până și exaltatul Jirinovski recunoștea in 2014 că "Cernăuțiul noi l-am luat de la români".
      Nu ne "urăsc". Pur și simplu ne disprețuiesc.
      Iar asta doare mai tare.

      Ștergere
    2. We have no eternal allies, and we have no perpetual enemies. Our interests are eternal and perpetual, and those interests it is our duty to follow.
      speech, House of Commons, 1 March 1848 - Lord Palmerston 1784–1865 Seful diplomatiei britanice; Prim-ministru 1855–8, 1859–65
      “Russia has only two allies – its Army and its Navy.” Tarul Alexandru III
      Cam asta constituie atitudinea statelor in relatiile dintre ele.
      Am citat mai sus pentru a-mi sustine punctul de vedere: sentimentele de simpatie sau antipatie ( sau ura, ca de dragoste intre state n-am auzit) joaca un rol cu totul secundar. Esti un stat puternic, inteligent, coerent si coesiv? Vei fi partener, indiferent de animozitatile istorice. Nu esti? risti sa ajungi prada, indiferent de simpatii. De iertat, oricum nimeni nu iarta in relatiile intre state, se poate doar “uita ” periodic, in functie de interese si raportul de forte. Sigur exista cazuri in care sprijinul intre tari s-a facut in baza unor garantii istorice, tocmai pentru a tine rangul si obrazul, dar sunt cazuri rare.
      Militar, suntem peste cei trei vecini: Ungaria Serbia Bulgaria. De exmplu numai la tancuri (400) avem mai multe decat toate trei la un loc (44 +212+90) https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_level_of_military_equipment
      Or fi avioanele noastre vechi, dar cele mai putine ale vecinilor sunt de-a dreptul rasnite. Singurul vecin cu un potential militar mai mare este Ucraina. Bugetul militar este peste cel combinat al Ungaria+Serbia+Bulgaria si mai mult decat Ucraina. Se toaca bani, de acord, dar in toate tarile se intampla asta. Iar ca pregatire, soldatii romani au fost rodati prin Afganistan, Kosovo, Irak, spre deosebire de cungrui, bulgari si chiar sarbi.
      Eu pot sa ma si pacalesc cu statisticile pe care le stiu, asa incat daca dumnevoastra aveti alte date, postati link-urile.
      Argumentul cel mai important in favoarea de exemplu a prietenilor nostru maghiari nu este armata: istoria ultimilor 500 de ani, de la Mohacs incepand, a fost pentru unguri o lunga lista de esecuri. Asa incat strategic ei s-au decis sa aloce resurse nu in armata, ci in politica externa, lobby, diaspora etc. Pe scurt sa castige politic. Unde noi scartaim. Iar ca educatie nationala, ungurii sunt peste noi. Aici este slabiciunea noastra.

      Ștergere
    3. Problema înzestrării militare la care mă refeream nu este numărul său calitatea avioanelor sau tancurilor. Am spus că este vorba de înzestrare militară la pământ gandindu-ma la tot ce înseamnă controlul maselor prin intermediul internetului. Da, cred și eu că dacă am mai fi capabili să reacționăm militar, am avea putere de foc peste unguri sau bulgari...dar, prin modul în care românii au fost cotropiți prin social media- dumneavoastră spuneți de nivel politic și lobby- eu spun că este mult mai subtil- noi, suntem deja cuceriți. Importăm deja curent electric, resursele noastre subterane aparțin unei societăți austriece dar cu acționariat majoritar rus și dacă vreți, putem continua cu sistemul bancar, sau cu oricare altul. Vi se pare că mai deținem noi controlul? Avem noi, Romania vreo bancă în Ungaria?

      Ștergere
    4. In România, la cinci ani de la colectiv și peste 30 de ani de democrație, nu cred că avem vreun spital dotat cu sprinklere antiincediu. Sunt clădiri de birouri ale multinaționalelor care au asemenea instalații, dar ISU, (condus de un străin), nu a impus nici după incendiile repetate din spitale introducerea unor astfel de sisteme automate. România este condusă numai de indivizi lipsiți total de intenții cu adevărat în folosul oamenilor. Năstase a fost cel care a devenit conștient că a pierdut controlul, dar era prea târziu. Băsescu a cedat complet controlul asupra serviciilor secrete. Ce apărare să ai dacă tu ești deja condus informatic din alte centre de comandă? Probabil voi fi acuzat că sunt bolnav de teoria conspirației. În adâncul sufletului meu aș vrea să mă înșel. Din păcate, in ultimii zece ani, evoluția mi-a depășit cele mai pesimiste previziuni. Știți că Ungaria a construit cu bani publici un stadion in România? Asta așa, că simplă întrebare?

      Ștergere
  8. Domnilor ! Americanii sunt jandarmii mondiali .Cat timp sunt inca pe valnimeni nu ne va ataca .Investitiile lor militare din tara noastra ii tin cuminti si pe ucrainieni si pe unguri si pe bulgari .Cu sarbii nu cred ca avem ceva de impartit.Problema sta altfel .Noi vom fii campul de bataie cu rusii .Trambulina mai exact.S au investit sute de milioane in baza de la Kogalniceanu ,Deveselu si mai nou laCampia turzii.Toate acestea sunt de natura ofensiva.Acum se discuta de mutarea bazei de la Ingirlic tot in Romania.Mare problema va fi daca America pica si apoi se strang ca ariciul.Atunci va fi jale pt noi.Cum spune si gazda noastra dl Dan suntem fara nici o valoare militara .Ganditi va ce au patit sarbii cu Nato .Le au facut praf industria si infrastructura doar prin bombardamente aeriene .Daca ne trimit rusii rachetele lor Kalibr cu raza de actiune de pana la 1500 km peste termocentralele Bucuresti sau Depozitele si rafinariile Petrom sau barajele de pe Lacul morii sau hidrocentrlele noadtre ne intoarcem in evul mediu fara ca un singur bocanc rusesc sa ne calce.Un razboi modern se poarta fara ca armatele sa fie angrenate in lupte urbane sau complicate pt ca totul costa .Este foarte dureros sa recunoastem dar un razboi pt noi inseamna sfarsitul.Ca si natie nu vom supravietui.Scaparea va fi de natura individuala cacinu avem oameni de stat care sa iubeasca acest neam Sa va rugati Domnului sa ne pazeasca pt ca numai la el putem gasi salvarea si va rog sa nu spuneti ca "vom face ce facetoata lumea"caci asa aveti sfarsitul asigurat.Fiecare sa si caute din timp solutii personalizate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Americanii au fost jandarmii lumii. Acum, încearcă să mențină senzația de putere și control. După părerea mea, sunt deja sufocați de propria suficiența și minciună în care trăiesc de prin anii 1980. Oricum, de la începutul anilor '70, de când s-au retras din Vietnam, au pierdut constant și cred eu, decisiv lupta pentru dominația mondială. Știu, întrebarea este care este puterea care le va lua locul. Există deja, dar nu o vedem pentru că se vrea invizibilă. Probabil că sunt cele câteva zeci de familii care împart peste 90% din averea lumii. Cert este că nu știe multă lume ce se întâmplă cu adevărat. Adevărul este că nu mai avem acces la adevăr!

      Ștergere
  9. Nenea a observat foarte bine cateva detalii in zona militara romaneasca care ne transforma in tinta. Noi nu ne-am construit o industrie si o armata de aparare a tarii,cum ar fi de inteles pentru oricine,noi am construit puncte ofensive americane contra Rusiei pe teritoriul nostru national. Chiar Putin ne-a avertizat ca riscam sa devenim tinta pentru ei. Intelege cineva oare ce presupune acest termen de tinta? Tinta este un pericol iminent,o prioritate zero,o urgenta strategica oameni buni,care nu poate fi negociata,amanata,tolerata...Iar atunci cand devii tinta unei mari puteri si incep sa zboare rachetele rusesti inspre tine esti facut terci inainte chiar sa intelegi ce se intampla...Daca America continua reflucxul Romania este la trecut deja. Chiar daca america nu se va retrage fara o anumita confruntare cu rusii,tot este dezastruos pentru noi deoarece duelul va avea loc pe teritoriul nostru national...

    RăspundețiȘtergere
  10. Un articol excelent, cum ne-am obisnuit deja. Se va intampla exact cum spune domnul Dan si va fi crancen. Romania va fi atacata de toti dusmani istorici, exact cum spune domnul Dan. O analiza lucida si chirurgicala cum nu am mai vazut pe niciun blog. Lucrurile sunt clare - pana la sfarsitul anului Romania nu va mai exista.

    RăspundețiȘtergere
  11. Domnul Dan, puteti explica ce s-a intamplat cu gamestop? Ati fost implicat in vreun fel? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu stiu daca "dușmanii istorici"sunt problema noastră.Noi suntem cei mai mari dușmani ai noștri prin atitudinea obedientă atunci cand nu este cazul,prin nepăsarea noastră la tot pasul.Romania este ca o femeie minunată,dar neglijenta,murdara siluita de către toți "oamenii de afaceri"si politicienii de doi bani(la inceput).Din pacate partidele politice,indiferent de culoarea lor,sunt mână în mână la jefuirea țării.Pana sa dam vina (ca intotdeauna) pe vecinii nostri,oricine va găsi aici un popor dezbină.

    RăspundețiȘtergere
  13. Va salut. Impeesia mwa este ca cei care sustin ca Romania are tehnica militara si oameni cu care poate infrange o armata Sau toate o data , ale vecinilor, au vazut arme doar pe computer sau maxim de airsoft,si nu au stagiul militar,si nici nu au tras vreodata cu arma.
    Dragilor, Armata Romana este la nivelul armatei lui Mos Teaca. Ca oameni si echipament. Autorul a punctat foarte bine. Cu exceptia BFoS restul sunt praf. Ne-am distrus tot ce am avut bun. Unitatile de parasutisti de la Campia Turzii,Caracal,Boteni si Clinceni. A mai tamas o umbra: Buzaul. Am dus la fier vechi toata tehnica blindata. Delfinul sta la chei din 89. Un submarin avem si noi. Aviatia...resursa de zbor este exrrem de mica la F16. Am pus saua noua pe martoage. Recte sistemul israelian de lupta pe MIG 21. Hercules sunt de transport. Elicopterele le-am dat si alea la fier vechi. Tehnica de teansport inca cintine grosul de Roman, Dac si Aro.
    Deci ca sa concluzionam: ,,batem,, tot cu ...ce?
    Nu mai furati curent. Si mai ales aflati ca wikipedia este fooaarte relativa. Chiar si voi puteti modifica date acolo.
    Imaginea cu ISIL atacand in Toyota este extrem de realista. Ar traversa tara in cateva zile.
    Mai sunt prin Politie SAS urile care se pregatesc . Dar sunt atat de putini incat sunt cantitate neglijabila intr-un razboi.

    RăspundețiȘtergere
  14. Si in sustinerea celor spuse de autor si de mine,uitati-va putin la pwrindx( power index) si comparati Romania cu Ungaria si Bulgaria. Ca Serbia nu intra aici,dar o gasiti in alta sectiune.
    https://www.globalfirepower.com/countries-listing-european-union.asp

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)