sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Triumful prostiei

T
răim
în epoca în care Eminescu este demolat deoarece avea „simpatii legionare”. Știu, în fața unei asemenea imbecilități te apucă râsul isteric. Doar că istoria ne-a arătat că nimic nu-l poate împiedica pe un prost îndesat în funcție. Credeți că cel mai mic mușchi i s-ar mișca dacă cineva i-ar spune că Zelea Codreanu s-a născut la zece ani după moartea lui Eminescu? Ei, aș! Atunci când n-ai habar cine-a fost unul sau altul n-ai dileme. Ca să nu mai vorbesc că, tentat fiind să-i aduci argumente imbecilului, o sfârșești în fața plutonului de execuție.

Nu-i de râs, cu toate că uneori nu ne putem abține. Însă trebuie să privim realitatea în față: avem de-a face cu cea mai prostă(la propriu!) clasă politică din istoria țării. În alte vremuri, unor asemenea imbecili nu li s-ar fi dat voie nici măcar să spele WC-urile de frică să nu cumva să se-apuce să arunce cu căcat pe pereți.
 
Aveți dubii? La ce te poți aștepta atunci când Comisia de Cultură a Parlamentului este condusă de un Bulă care s-a remarcat la cerșit în Norvegia? Să te mai miri că Vlăduț de la Sănătate, pentru eșecul continuu al ministerului pe care-l conduce, dă vina pe mimica unui actor în cadrul programului TV de Revelion? Sau că Zero de la Fonduri Europene a obținut mandatul pentru - teoretic - patru ani? Vă dați seama? Ăla care a reușit să înghețe pentru un an atragerea de fonduri europene e din nou ministru! Sau Cîțu: un individ incapabil să pronunțe corect un cuvânt, vorbind cu prune-n gură, instabil și cu privirea iremediabil rătăcită. Pe ăsta nu l-ați fi lăsat nici măcar să ducă gunoiul. A ajuns să conducă o țară. Însă nu te mai poți mira după ce prim ministru a fost Sică, recunoscut doar prin bețiile aprige pe care le trăgea. Oameni buni, priviți realitatea în față!

Peste tot pe unde te uiți dai de proști. E sufocant. Proștii noștri au blocat timp de un an o țară întreagă. Hai să privim retrospectiv: cine a răspândit virusul? V-o spun eu: prostia. La începuturile pandemiei, când știau că e pericol de infectare, îi apucase frăția pentru diaspora care se întorcea în țară în loc să ia măsuri eficiente de izolare și carantinare. Au internat cu forța asimptomaticii, transformând spitalele în focare de infecție. Cât de prost trebuie să fii astfel încât să nu iei niște măsuri banale de tipul: „dacă te-ai întors în țară după 1 martie, stai 15 zile într-o cameră de hotel și-apoi ești liber să bănănăi cât vrei”. Simplu, de-a dreptul banal. Nu mai vorbesc că ai fi dat o pâine și ălora din horeca, dar, în primul rând, ai fi ținut epidemia sub control.

Mă uit la sterilitatea dezbaterilor propagandistice legate de vaccin. O groază de energie se consumă pe combaterea celor care nu vor să se vaccineze. Păi, proștilor, ați terminat să-i vaccinați p-ăia care vor??? Sunt oameni care nu și-au făcut niciun vaccin de-a lungul vieții. N-o să și-l facă nici p-ăsta! Sunteți idioți, ce vreți să le faceți? Să-i ardeți pe rug în piața publică? Voi nu sunteți capabili să amenajați niște centre amărâte de vaccinare, dar stați să vă ciondăniți cu cei care, indiferent de argumente, propagandă sau consecințe NU SE VOR VACCINA!

Absolut tot ce se întâmplă trădează o prostie soră cu delirul. Știu, îți vine să râzi, dar când te privește personal îi descoperi fața monstruoasă. Când îi văd pe proștii ăștia care ne decid destinul îmi dau seama ce-a simțit bunicul meu când și-a dat sufletul la Canal. Tot așa, vreun prost al vremii, ajuns pe funcția de gardian, îi cocoșa în bătaie. Mă tot gândesc ce-au simțit părinții mei, știindu-se amândoi cu „probleme la dosar”. Cum au fugit, cum s-au ascuns prin colțurile țării pentru ca, în final, să ajungă în Bucureștiul ăsta, căutând să se ascundă de monstru fix în burta lui.

O tăcere dubioasă mi-a marcat toată copilăria. Când intram întâmplător în cameră, cei mari tăceau. Nu înțelegeam de ce. Bunicului care supraviețuise printr-un tertip îi apăreau, din senin, lacrimi în colțul ochiului. Nu știam de ce. Nu știam de ce tatăl meu era cuprins de nervi când eu, dorind să arăt cât de bine învăț la școală, îl contraziceam „cu cartea de istorie în mână”. Și el tăcea. Cum pot eu acum să-i mai cer scuze tatălui meu aflat la trei metri sub pământ? Cum pot să-i mulțumesc pentru eforturile supraumane pe care le-a făcut pentru mine? Părinții mei, bunicii mei, familia mea, noi, cu toții, am cunoscut teroarea proștilor. Abia după Revoluție am aflat de la ai mei ce vremuri trăisem și cum nu știau ce să facă pentru a-mi transmite informațiile despre „problemele” de la dosarele lor. Deh, dacă ar fi persistat comunismul, ar fi trebuit să nu mă cațăr prea sus în carieră deoarece, m-ar fi lovit „problemele trecutului” din familia mea. De-aceea nu pot să râd când văd câte-un Bulă prost.

Mă întreabă mulți de ce consum atâta energie pe rahatul ăsta de rețea socială și pe blogul meu amărât. Ar trebui să renunț și să mă bucur de viață. Am atâtea de făcut. De ce-o fac? O să v-o spun acum cu sinceritate, chiar dacă nu e bine: fac toate acestea pentru că mi-e frică!

Dacă ar fi fost doar la noi triumful prostiei n-ar fi fost cine știe ce. Cel puțin ai fi trăit cu speranța că poți fugi. De aceea mi-am făcut refugii în alte țări. M-am gândit că, în ultimă instanță, voi putea să am un trai liniștit. Anul 2020 mi-a arătat ceea ce simțeam și știam, anume că n-ai unde să fugi. Prostia ne copleșește de la nivel global. Ceea ce vedem la noi sunt consecințe ale fenomenelor care se petrec la nivel de lume. Înainte proștii și ticăloșii ne vedeau de pe tancurile sovietice. Acum ne vin de pretutindeni. Prostia a învins peste tot în lume.

Am simțit-o când am constatat cum, un lockdown global tembel, mi-a interzis accesul la ceea ce era al meu. Acum, un pașaport tembel susținut de globaliștii din fruntea Greciei, îmi va interzice accesul pe proprietatea mea. Nu-i problemă, voi vinde, dar vând o parte din mine. Și constat cu îngrijorare, tristețe și furie că, iată, ajung și eu, la rândul meu, un fugar într-un sistem absurd. Bunicii mei n-au avut unde să fugă. Părinții mei au căutat să li se piardă urma, dar fugeau într-un orizont închis. E ca și cum ai vrea să te ascunzi de gardieni în închisoare.

Acum văd transparent amenințarea. Prostia a ajuns mai puternică și mai mare ca niciodată. O văd și încerc, știu, în van!, să mă lupt cu ea. Să fac în așa fel încât, prin scrisul meu, să scot cât mai mulți oameni din ghearele ei. Ăsta e „scopul meu ascuns”. Știu, e o cauză pierdută, dar cel puțin îmi asum lupta.

E sâmbătă, o sâmbătă tristă. În urmă cu mulți ani, într-o sâmbătă geroasă de ianuarie, bunica mea a primit vestea morții bunicului la Canal. Dumnezeu să-l odihnească! Pe el și pe toți oamenii al căror destin a fost curmat de teroarea prostiei.

9 comentarii:

  1. Cumpăr eu boss proprietatea din Grecia. Are curent, apa calda și căcătoare?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, prostia - din păcate - a ajuns impărăteasā.
    Dar aici nu cred că e vorba, neapărat, de vreo conspirație. Pur și simplu este efectul, resimțit tardiv, al indobitocirii unei (unor) generații.
    Elitele provin tot din generații, fiind supuse tranzitului temporal. In lumea orbilor, cel cu un singur ochi e impărat (chiar dacă el e, evident, chior).

    Soluții nu pot exista, pe termen scurt. Doar răbdarea (și organizarea) celor ce conștientizează problema mai pot rezolva ceva - insă doar pentru viitor.

    P.S. - De Bulă Culturalu' și toată gașca "progresistă"..nu mai pomenesc, că abia am mâncat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar ce te faci dacă "cei ce conștientizează problema" devin o specie pe cale de dispariție?

      Ștergere
    2. Deși o "specie" redusā zilele astea, cei care conștientizeazā nu sunt o categorie "extinctā".
      Unde-s doi, deja dioda are ceva in plus fațā de simpla sumā a douā pārți. Trei deja pot fi o "celulā", iar patru deja inseamnā debutul unei diviziuni mitotice pentru o nouā "celulā". Etc...dupā un algoritm care constituie apanajul celor inteligenți - căci despre ei vorbim.

      Problema nu e cā lipsesc oamenii necesari, ci cā sunt puțini. Sintetizând problema matematic, rezultā cā durata "reacțiunii" e invers proporționalā cu numărul celor interesați. Dacā numărul lor e mai mare, timpul pânā la o revenire a normalului e mai mic. Dacā sunt puțini...hm...va dura cam multișor pânā la construirea unui nucleu eficient.

      Dar sā rămânem optimiști. Chiar și puțini sā fie - dar hotărăți.
      Căci apoi..."ajunge o singură bâtă la un car de oale".

      Ștergere
  3. ... Ați reușit să mă întristați și pe mine... Iar dacă m-as apuca să citesc și câte ceva din Eminescu, m-ar podidi lacrimile, de-a binelea...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ion Gavrila Ogoranu
    Brazii se frang, dar nu se indoiesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu încercați să opriți acele vremuri, căci nu ve- ți reuși. Lăsați - le să curgă pe lîngă voi. Citat din Sfintul Ignatie Briancianinov... trăitor , hăt, cu mult înainte. Îar un un alt părinte , contemporan , spunea, ...e vremea lui scapă cine poate. Nu e rău că mărturisești, că te lupți, că spui, arăți. E mărturisirea ta, dar, ...nu te bizui pe ea. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu ma chinui sa imi demonstrez ca sunt paranoic ......ca am o imaginatie prea bogata ..... si cam atat!Dar nu pot si am o presimtire ca bulgarele a luat-o deja la vale . Sentimentul de frica ne incearca pe toti care constientizam ce vine !

    RăspundețiȘtergere
  7. Prostia este doar o fata a monedei. Daca ar fi fost num ai ea era doar rau, dar din pacate nu este vorba numai de prostie ci si de rea intentie, ceea ce creste raul exponential.
    Reaua intentie este cea mai periculoasa, cu atat mai mult cu cat se ascunde abil in spatele prostiei combinandu-se cu ea in asa fel incat lumea vede numai prostia.
    Ziceai de oms ca la inceput n-a zis nimic de calatorii, restrictii etc.Din cauza relei intentii.
    Stiau ca virusul este periculos dar trebuia sai i se faca loc pentru propagare.
    Rea intentie ascunsa in spatele prostiei.
    In Franta la inceputul pandemiei doctorii nimeresc un tratament cu amoxicilina si
    Dupa ce sunt siguri ca funtioneaza(mai multi pacienti vindecati) publica rezultatele in presa pentru a face cunoscut remediul.
    Intra in scena reaua intentie , presedintele colegiului medicilor suna a doua zi sa se inceteze orice fel de tratament si sa se respecte doar "protocolul".
    Prostie sau rea intentie? Acelasi lucru cu Hydroxychloroquina. Este ataca in disperare nu din prostie ca si un prost putea intelege ca este buna ci din rea intentie.
    Medicamentele eficiente sunt scoase una cate una si inlocuite cu altele in cel mai bun caz ce nu au nici un efect (daca nu chiar daunatoare).
    "Intamplator" o fabrica din Thailanda ce asigura jumate din productia globala de Hydroxycloroquina explodeaza.
    Unora din oamenii ce se vacineaza le paralizeaza fata sau membrele, au spasme incontrolabile ale corpului sau chiar mor, dar vaccinarea continua, prostie sau rea intentie ?
    Lumea cauta o explicatie la tot acest rau (pentru ca omului i-a fost sadit in fire de Dumnezeu, pe langa chip si libertatea,Libertatea de a alege cui slujeste, cui i se supune, pe cine urmeaza, pe Iisus Hristos sau pe satana.
    Pentru a sti pe cine urmeaza a mai primit si discernamantul, dar acesta vine abia dupa ce fiecare om de pe pamant isi raspunde la o simpla si cruciala intrebare "de ce?") care se propaga din ce in ce mai vizibil, mai agresiv si foarte obraznic.
    Cel mai facil pentru omul contemporan este explicatia prostiei, care fiind si partial(dar incomlet) adevarat prinde foarte repede.
    Prostia este a al doilea raspuns, dupa bani(partial adevarat si el) la intrebarea de ce?.
    Gasind raspunsurile "potrivite" omul se poate intoarce linistit la viata lui obisnuita.
    Nu trebuie sa faca nimic, nu este vorba despre implinirile profetiilor Biblice ci dor despre prostie, nu este vorba despre Apocalipsa ci doar despre bani, nu este vorba despre salvarea sufletului ci doar de salvarea vietii/supravietuire.
    Ai zis bine ca este doar inceputul. Dictarurii medicale i se va adauga dictatura mediului, apoi cine stie ce alta dictatura.
    N-am idee cand va incepe faza "problemei"(din binecunoscuta schema problema-reactie-solutie) dar va fi fara indoiala foarte rea, radacina ei fiind in lumea nevazuta,demonica.
    Cred ca va fi ceva legat de cataclisme foarte mari. Au tehnologie sa produca cutremure, tzunamiuri, incendii devastatoare sau tornade nemaivazute.
    Toate sunt insa profetite in Sfanta Scriptura. Toate sunt insa ingaduite pentru indreptarea omenirii.
    Cu cat se traieste in negatie si ignoranta fata de Creator, cu atat incercarile prin care trecem vor fi mai mari.
    Solutia exista insa, ea a fost este si va fi Intoarcerea la Hristos. Atat si nimic altceva.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)