duminică, 7 august 2022

Despre control


Sunt un om informat. Mă rog, aşa mă consider, dar, în fapt, ştirile sunt atât de multe încât nu poţi avea o privire de ansamblu indiferent cine ai fi. De lucrat lucrezi întotdeuna cu o mică parte a lor. Oricâte eforturi ai face, nu ai cum să cuprinzi totul. Asta înseamnă că mereu ai ceva care-ţi scapă, despre care nu ai aflat sau peste care ai trecut fără să-i acorzi atenţia cuvenită. Iar de-aici rezultă logic că raţionamentele bazate pe ştiri te conduc spre rezultate aproximative. Asta-i prima constatare.

Mai e însă ceva. Ştirile sunt, în fapt, o colecţie de mortăciuni. Ele sunt despre ceea ce s-a întâmplat, nu despre ceea ce se întâmplă. Chiar şi atunci când vorbesc despre ceea ce ar urma să se întâmple, ele sunt nişte fantome vorbind despre nişte evenimente cu un grad mare de incertitudine. Un mort nu-ţi poate prevesti viitorul. Asta e a doua constatare.

Nu în ultimul rând, ar trebui să înţelegem că ştirile nu pot fi controlate de către noi, cei care suntem receptori ai lor. Indiferent ce-am face, indiferent de sursele pe care ni le-am alege, trebuie să înţelegem că în acest joc nu noi controlăm ştirile, ci invers, ele ne controlează pe noi. Iată motivul pentru care guvernele caută să introducă reglementări stricte prin intermediul cărora să controleze canalele media: vor să controleze narativul şi astfel să-i controleze pe cei care citesc şi care cred că astfel ar controla ceva. Eroare: ştirile, de fapt, sunt elemente care ne controlează. Iată, aşadar, şi cea de-a treia constatare.

Avem acum o viziune cât se poate de clară. Urmărind ştirile nu facem altceva decât să ne alegem stăpânul care ne controlează, în timp ce noi nu mai controlăm nimic. Ştirile sunt nişte nimicuri, nişte bârfe cu care ar trebui doar să ne delectăm, nu să ne punem speranţe deşarte în ele, aşa cum facem în prezent. Toţi suntem prinşi în capcană şi de aceea întrebarea logică pe care ar trebui să ne-o punem este: noi ce mai controlăm?

Vedem bine că nu putem controla nimic. Şi, mai mult, vedem că atunci când ne aruncăm în focul deşertăciunilor media de fapt capitulăm, ne predăm altora care astfel ne controlează. E o ecuaţie perversă pe care vreau să o înţelegeţi la adevărata sa valoare, evitând astfel să vă transformaţi în sclavi. 

De fapt, în paragraful anterior, am introdus o falsă generalizare voită atunci când am spus că nu putem controla nimic. Corect era că nu putem controla mai nimic exterior nouă. Putem controla însă câteva elemente extrem de importante: ceea ce deţinem şi ceea ce facem. Cu siguranţă putem controla ceea ce e în casa noastră. Cel puţin până acum nimeni nu poate să intre acolo decât printr-un abuz. Şi, de asemenea, putem controla ceea ce facem. Sunt două elemente extrem de puternice! Ştiu, e banal ceea ce spun, oricine e conştient de asta, doar că, în ciuda banalităţii, aspectele descrise sunt ignorate. 

Suntem îngrijoraţi cu privire la instrumentalizata criză alimentară. Ştiaţi că Chesnoiu a fost zburat de la Agricultură deoarece s-a opus eliberării de alimente din rezervă pentru Germania? Iată o ştire. N-o putem controla. De asemenea ea ne induce anxietate deoarece ştim că acolo se vor roti miniştii până când va veni cel care ne va trăda. Aşa a fost mereu. Şi noi rămânem cu întrebarea: ce vom face atunci când va veni nenorocirea? De unde ne vom face rost de alimente? Cum vom face? Hmm, nu cumva pare că seamănă ca două picături de apă cu povestea drobului de sare?

De fapt chiar aşa este: ştirile se vând bine atunci când prezintă dezastre. Frica ne face să stăm încordaţi şi să intrăm într-o stare de anxietate, de aşteptare în vederea asigurării celei mai bune reacţii pe care am putea-o avea. Astfel ne focusăm pe şi mai multe informaţii. Până când o altă bombă ne stârneşte o anxietate şi mai mare. Din nou ne focusăm, din nou căutăm ştiri şi din nou stăm în aşteptarea dezastrului. Până când? Până o luăm razna sau până ni se iroseşte viaţa. Dacă te pierzi în morţi o sfârşeşti în cimitir mult mai repede decât ar trebui! Iar noi ne aruncăm efectiv viaţa la gunoi. 

Am spus-o de multe ori şi v-o repet: încetaţi să mai ascutaţi la cleveteli şi faceţi ceva! Orice faceţi este o extindere a controlului propriu. Vă e frică de criză, luaţi-vă un pământ sau revitalizaţi-l pe cel pe care-l aveţi la ţară. Nu-i scump. Învăţaţi să faceţi agricultură pe spaţii mici. Ca un hobby. E ceva ce controlezi, ceva ce-ţi produce, ceva ce te face să te simţi mândru. Nu-i vorba doar de faptul că îţi asiguri o oarecare independenţă alimentară, ci, mai mult, îţi rezolvă problemele psihice induse de viaţa de azi. Nu-i o ruşine să înţelegem că, în societatea de azi, ne lovim non stop de nebuni, de oameni cu probleme psihice majore. Toţi sunt aşa deoarece sunt sclavi ai societăţii şi, din contactul cu ei, fiecare dintre noi înghite o mică doză de nebunie. E o otravă care se acumulează în organismul nostru şi de care trebuie să scăpăm. O grădină e cel mai bun sanatoriu pe care ni-l putem construi, cea mai eficientă insulă de refacere. Nu este însă singura. Sunt multe alte metode pe care le descoperiţi singuri propunându-vă să faceţi ceva, ceva de la A la Z!

Mă opresc pe moment aici promiţându-vă că voi reveni cu ceva mai consistent şi mai util. Reţineţi până atunci concluzia: important e ceea ce controlăm. Astfel, controlând mai mult, ajungem să fim mai puţin controlabili! Începeţi să puneţi în aplicare ceea ce v-am spus şi va fi bine. Succes! 

27 de comentarii:

  1. Multumesc mult pentru aceste ganduri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, grădinăritul e cea mai buna terapie.. Psihoterapie.
    Și.. a produce hrana este egal cu a tipări bani

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun sfatul tau!
    Internetul dauneaza grav perceptiei realitatii. Pur si simplu, te fură! Incepi sa te crezi zmeu, dai batalii pe internet, dai lectii de spiritualitate sau istorie. Cauti ucenici de esti guru sau guresa, speli niste creiere de fraieri si le furi banii din buzunar.
    Vin cativa admiratori care iti canta in struna. Ei, si? Am rezolvat ceva? Nimic! Doar am hranit sistemul virtual menit sa ne tina in captivitate si sub strictul control al serviciilor secrete. Fiti siguri ca fiecare dintre noi care dorim iesirea din sistemul care ne tine sclavi avem pe urmele noastre si spioni, tradatori, ciripoi, turnatori.
    Plus ca lucrul cu pamantul ,plantele si animalele te ajuta sa te reconectezi la Creatie. La TOT-ul in care ne balacim de cand am venit pe lume si unde învățam atat de multe. Dumnezeu nu e pe internet! Internetul poate fi util ca informatii despre diverse lucruri care te intereseaza. Dar nu va construiti case pe internet, uitând ca aveti acasa copii care rămân fara tara. Au ramas deja...Numărul tradatorilor este intotdeauna mai mare decat numarul oamenilor care isi iubesc tara. Iar banii nu au miros...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai tocmai o gradina pe care o am la tara (de fapt socrii mei) m-a facut sa o consider ca alternativa in caz ca m-ar fi dat afara in noiembrie anul trecut fiindca eram singurul nevaccinat din birou si erau presiuni constante asupra mea. Ma gandeam atunci ca daca raman fara serviciu ma retrag la tara, lucrez pamantul, cresc niste gaini si porc si tot traiesc, asa cum au facut parintii si bunicii mei! Din fericire nebunia a luat o pauza, sper ca definitiva! Tot atunci m-am gandit sa-mi fac o casa in curtea socrilor, este aproape gata, dupa ce ani de zile am cautat un teren pe langa cluj, dar nu mi l-am permis. Mai urmeaza sa lucrea la alternative pentru mai multa autonomie, gen imi implementez incalzirea pe baza de centrala cu lemne, am padurea aproape, am si un generator pe curent in caz de nevoie, voi monta si niste panouri solare, am fantana in curte dar si izvor la 500 m, voi sapa un beci pentru alimente si adapost temporar, iar dupa iesirea la pensie, peste 11 ani, voi locui exclusiv la tara!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu misca nimic in Romania fara acord de la Securitate. Au preluat tara in 89 si actioneaza la comanda. Chesnoiu a fost zburat de SRI pentru ca nu a vrut sa dea ulei Germaniei. Toate structurile de stat, dar toate, sunt controlate de strucurile speciale, dar in special SRI. Asa ca ce avem acum la nivel de tara este fix opera lor. Degeaba iti faci o gradina etc daca vine securistu si isi va baga nasul la un moment dat din diverse motive intemeiate pe deviatiile din capul alora din sistem. Romania nu e o democratie ci o autocratie a serviciilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tipul ăsta de gândire (“Degeaba…”), lipsa de acţiune şi dezbinarea dintre noi ne-au adus în stadiul actual – o populaţie năucă, la cheremul unor iresponsabili trădători de ţară. Scursurile astea fac ce vor cu noi… pentru că le permitem noi.

      Ștergere
    2. Ia incearca tu sa faci ceva cu tipul tau de gandire in republica securistilor si militienilor si procurorilor?
      Vorbesti ca multi alti abalfabeti functionali care traiesc cu motivationale de pe fb dar sunt rupti de realitate. Chesnoiu de ce a fost incaltat imediat de dna si la ordinul cui?

      Ori esti vreun aerian cu gandire analfabeta din manuale retarde de psihologie ori esti vreun provocator de meserie, cine stie

      Ștergere
    3. "Scursurile astea fac ce vor cu noi… pentru că le permitem noi."

      Scursurile astea fac ce vor NU pentru că le permitem noi, ci fiindcă masele nu au contat niciodată în istorie, fiindcă masele nu au avut niciodată puterea. Unde ai fost în ultimii doi ani? Nu ai văzut ce fac câțiva polițai - australieni, olandezi, belgieni, canadieni etc. (democrații vechi de sute de ani, ce plm) organizați și înarmați până în dinți - cu mii de manifestanți naivi care își închipuie că așa se răspunde terorismului de stat: ieșind la protest cu copiii de mână, cu bunicuțe în scaune cu rotile, cu lozinci, scandari rimate, cântece patriotice, distribuire de garoafe?

      Guvernul este forță organizată, iar omul de rând, care nu are voie să dețină nici măcar un pistol cu capse, își închipuie că votul lui poate schimba ceva.

      "Democrația a dovedit doar că cea mai bună cale de a obține puterea asupra oamenilor este de a-i asigura pe aceștia că se conduc singuri. Odată ce ei cred asta, devin sclavi minunați și supuși." -- Joseph Sobran

      Ștergere
    4. Comentariul unui american trecut prin viață după ce a ascultat discursul de acum câteva zile al lui Steve Bannon la CPAC, despre care zice: "Mi-a plăcut întregul discurs, dar am fost dat pe spate de atacul său la FED (Federal Reserve - banca centrală), pe care nu ar mai trebui doar să ne gândim să îl audităm, ci să îl distrugem pur și simplu.":

      "Odată convins că Jack Kennedy a fost ucis în cadrul unei lovituri de stat și că ucigașii au scăpat nepedepsiți, prin extensie logică mi-am dat seama că avem stăpânitori și că democrația a fost și este o fraudă. Am încetat să mai votez la alegerile naționale începând cu 1988 și de atunci nu am mai votat.

      Îmi place statutul meu de negaționist al alegerilor. Faptul că nu am o miză în joc îmi oferă o viziune clară asupra întregului teren. În plus, locuiesc într-un stat albastru (democrat) până-n gât, așa că de ce să mă mai obosesc? De ce să dau un vot care nu face decât să ofere credibilitate inamicului?

      Dar dacă de data aceasta chiar este vorba de o revoluție politică? Dacă de data aceasta centrele de putere sunt activate? Asta chiar ar putea avea un efect semnificativ. A venit vremea să orientăm velele în poziție de atac? Ei ne numesc acum "amenințări la adresa securității naționale" și chiar așa suntem. Au declarat război împotriva a vreo 80 de milioane de americani de treabă. Ne aflăm într-un punct de inflexiune. Poate că a venit timpul să devenim deplorabili, de data aceasta pe bune."

      P.S.
      Atacul la FED (min 19:16):
      https://youtu.be/38GXbu_IsE8?t=1156

      Ștergere
    5. Una dintre soluții era să votați cu Republicanii....

      Ștergere
  6. Ne putem modifica propriile gene, astfel încât să avem puterea unei furnici, ochii unui vultur, radar ca liliecii, sonar ca delfinii, electro-senzori de la anghile etc.
    De asemenea, putem deveni practic nemuritori.
    Deci, toți am putea deveni super-ființe nemuritoare.
    Aceasta nu este science fiction, acum este posibil.
    Aceasta înseamnă că avem nevoie de o dezbatere deschisă cu privire la ce să facem cu acest nou zeu găsit.
    Dacă fugiți la țară nu opriți coborârea zeului tehnologic.
    Fără dezbaterea fiecăruia dintre noi se va întâmpla asta:

    Primul partid politic din lume condus de inteligență artificială va candida in alegerile de anul viitor!
    https://m.ziuanews.ro/stiri/primul-partid-politic-din-lume-condus-de-inteligen-artificial-1571809

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu n-am gradina de legume nici macar pe terasa, anul ăsta n-am reusit sa tin in viata nici macar patrunjelul si busuiocul cumparate răsaduri, iar mararul din plic, semănat, n-a binevoit sa iasă. Dar cunosc câțiva care au gradina la puține zeci de km de oras. Pâna ies din oras si parcurg drumul până acolo pe soseaua despre care se spune ca e cea mai circulata din tara, dureaza o viata. Plus ca acum combustibilul s a scumpit mult. Si fiind gradinari amatori, nici nu le ies lucrurile intotdeauna cum si-ar dori: odata soiul de rosii e prea acru, altadata castravetii sunt amari, altadata a dat nus'ce mană in ele. Si apoi toata vara sunt ocupati cu sportul asta, nu mai au timp de nimic. Dupa mine, e doar un hobby pentru cei pasionati de asa ceva. Eu nici macar de la piata nu cumpar mai nimic, desi stau aproape de piata mare. M-a pus dracu sa iau un aparat dintr ala de verificat nitriti-nitratii si m-am ingrozit nu o data. Asa ca prefer sa cumpar din megacarfururi, alea de cate ori le am testat, erau ok, ca le verifica ei, apoi pui tu mâna si-ți alege legumele sănătoase si proaspete, nu ca șmecherii din piață la care una vezi pe tarabă si alta in plasa, cand ajungi acasa.

    Mâncarea nu e scumpă, mie nu mi se pare, si-apoi câte legume mânânci, ca sa ti renteze o gradina care nu e lângă casa? Sa fim seriosi. Mai bine ati recunoaste ca va place gradinaritul, că terapie, că alea, alea, dar nu că o faceti ca o economie de bani.

    Sa vedem ce-o fi insă cu facturile amenintatoare, inca nu mi-a venit prima.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te obliga sa te cipezi ca sa cumperi mancare, toata teoria ta pica. E bine sa ai locul tau pe care sa te bazezi, altfel esti frunza in vant...si se anunta furtuna ;)

      Ștergere
    2. Asa este trebuie mereu sa verifici ce ai in plasa inainte de a plati, deoarece panaramele astea de intermediari au plase cu ciurucuri gata pregatite sub tejghea si cum nu esti atent fac rocada. Merita sa i iei la suturi, nu alta!

      Ștergere
    3. Daca te obliga sa te cipezi ca sa cumperi mancare atunci, cu siguranta, necipat nu mai ai acces la medic, la spital, la stomatolog, la farmacie, la banca, la benzina de la pompa, la transport in comun. Nu sunt omul ala, sa iau calea haiduciei. In padure, muream demult.

      Nu, chiar de inlocuit punga nu e cazul, doar de indemanarea vanzatorului de a strecura cateva piese cu defecte sau chiar stricate in punga. Si asta fac nu numai intermediarii ci si taranii ce-si vand produsele lor.

      Ștergere
  8. My garden provides me more certainty than any philosophical system.- Ernst Jünger

    RăspundețiȘtergere
  9. Despre inceputul articolului.Am citit ideea in finalul cartii (globalistu)lui Nuah Harari "Scurta istorie a viitorului-"(2016).Data ism, Matrix, Skynet.

    RăspundețiȘtergere
  10. multi cred ca ne vom intoarce la viata anilor 80, cu rationalizari,cartele,bonuri alimente, program apa calda,curent etc.Ar fi parfum sa fie doar atat, noi am mai supravietuit cu d-astea...
    Nashpa va fi impunerea din nou a regimului. Se vor repeta etapele anilor 50,adica rechizitionarea/confiscarea proprietatilor(case,pamant), ne vor indesa in unica locuinta inca o familie, pentru o folosire "optima" a spatiului locativ etc. Dar va fi mai rau, caci, daca inainte traiul minim relativ decent era conditionat de carnetul pcr, acum va fi legat de qr-uri si alte binefaceri AI.
    Singurul lucru ok era, atunci, existenta unui climat de siguranta, nicidecum debandada. Functionau militia,sectoristul,legea... Ramane de vazut daca viitorul il vor mentine controlat/disciplinat.
    Ca intotdeauna, cei ce nu vor avea ce pierde, vor avea de castigat.Taietorii de frunza, lenesii,vagabonzii,saracii, generatiile x,y,z

    RăspundețiȘtergere
  11. Incercati sa deveniti independenti energetic .Nu este asa greu cum pare .Daca de exemplu va ganditi la panouri fotovoltaice sau panouri solare presurizate pt apa calda, nu costa cat apar ele in ofertele firmelor ce ofera si montaj .Va spun din experienta mea ca eu mi am achizitionat toata aparatura necesara de pe net la o traime din preturile vehiculate .Ex : sistem fotovoltaic de 3,5 kv fara baterii 12000ron.Panou presurizat cu boiler 120 litrii3200 ron .Montajele mi le am facut singur cei drept

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Nenea, nu vezi nici o contradicție între "independenti energetic" și "fara baterii" ? Scuze de cârcoteală 😂👍...!

      Ștergere
    2. 1.-Sigur știi că prețul materialelor ~=manoperă, deci pentru cine nu se pricepe practic la instalații, suma se dublează.
      2.-ai idee ce înseamnă 300.000 lei pentru foaaaarte multe familii din Ro?

      Ștergere
    3. Multam de info, mai ales costurile!

      Ștergere
    4. Luat de pe net, de unde? Romania sau China?

      Ștergere
  12. Ai mare dreptate cu comunitatile de locatari de bloc care desi reticenti la inceput...incet incet se vor da toti “pe brazda” vazind cum una dupa alta se vor RE- implementa tot felul de belele de control, limitative si coercitive...
    Intradevar, la tara fara 10-30 de solizi din familie, prieteni apropiati cu cefe groase si carabe masive, nu vei putea face nimic ca sa ti aperi “ rosiile”...cind vor porni la ciordit hoardele de fomisti.
    “Fortareata” la tara ca urmare este o utopie....Daca deja lociesti acolo si ai infrastructura si comunitatea cit de cit inchegata, poate, poate...dar sa incepi de la zero, sperind ca ti ii faci prieteni pe vecinii manelisti asa peste noapte este nerealist. Oricine nou care apare la orizont este un nou fazan!

    RăspundețiȘtergere
  13. De parcă comasarea cu rude și prieteni în scări de blocuri ar fi o problemă pentru aparatul de dresaj al statului;îți trimit Jandarmeria ori/și Armata și numaidecăt rezolvă situația;au scos ei militarii în stradă pe timp de pace, nu ar fi o problemă să trimită la cei încăpățânați câteva batalioane cu arme de asalt.
    Deci și această variantă este nerealistă.

    Când se va ajunge la dat în cap pentru procurarea hranei există o singură metodă de supraviețuire.
    Când se va ajunge ca accesul la mâncare, la finanțele proprii ș.a., să fie condiționat de vaccinurile efectuate, de acte biometrice, de cipul integrat în mână sau în frunte, atunci se va ști că antihristul este în spatele scenei și așteaptă să și facă apariția.

    Dar până atunci este posibil ca păpușarii, servitorii direcți sau indirecți ai satanei, să declanșeze ultimul război mondial.

    Pe căi neoficiale am aflat că actualul conflict din Ucraina va escalada curând;iar asta nu poate duce decât la cel mai distrugător război dintre toate care au fost;ultimul de altfel.

    Iar la cum evoluează lucrurile, cel mai probabil până în anul 2030 se va întâmpla ceva cumplit la nivel mondial.
    În România va fi prăpăd.

    RăspundețiȘtergere
  14. Argumentele prezentate mai sus sunt foarte valabile si sunt subiectul unor discutii punctuale extinse legate de multi factori ale interactiunilor complexe dintre forte ce vor avea loc. Din pacate AICI nu se pot discuta si nici nu este recomandat.
    Cu Dumnezeu Inainte!...si totul va fi bine...cu incredere!

    RăspundețiȘtergere
  15. Idependent urmeaza sa fiu dupa achizitia unor baterii de auto electrice sh .Dar pana atunci ziua nu consum de la Enel .Te inseli in privinta preturilor duble .Daca ai facut ceva scoala si banuiesc ca nu ai doua maini stangi ti le montezi singur .Eu sunt de moda veche si mai stiu cate ceva din fizica de clasa a 8 a din vremea regretatului .Dar daca esti mai tanar ai o gramada de explicatii despre montaj pe YOUTUBE .Cat despre carcoteala e ceva normal la romani .Sunt obisnuit .

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)