miercuri, 17 august 2022

Semnele fragilităţii


Cu toate că în Afganistan este o ameninţare teribilă de foamete, SUA refuză să elibereze activele îngheţate ale Băncii Centrale a Afganistanului. Este vorba de peste 7 mld. $, bani care ar ajuta foarte mult în actualul context. Nu există absolut nicio justificare pentru acest refuz. Mă rog, ar fi una, anume  frustrarea americanilor în ceea ce priveşte pierderea ruşinoasă a războiului de acolo. Multe think tank-uri deja vorbesc despre finanţarea unei opoziţii afgane din acele fonduri - a se citi „asigurarea unor venituri întregului aparat corupt, dar vândut SUA şi extras de-acolo la retragere”.

Aurul Venezuelei nu a fost pus la dispoziţia autorităţilor alese ale ţării, ci la dispoziţia unui farsor, un neica nimeni pe care SUA l-a declarat „adevăratul preşedinte al Venezuelei”. Iată o altă nebunie: nu contează ce votează oamenii, ci „alegerea” celui pe care-l declari tu câştigător. Mă rog, asta s-a văzut la noi cel mai evident în lupta dintre Iohannis şi Ponta, la momentul la care Ambasada SUA l-a declarat câştigător pe Iohannis, inversând rezultatul real al alegerilor. Un moment despre care Ponta - tare vorbăreţ în ultima vreme - nu spune nimic. Şi, la fel, nici cei care atunci erau în echipa sa. 

Activele externe ale Rusiei au fost îngheţate. Motivul? Atacarea intereselor SUA în Ucraina. Este vorba de sute de miliarde de Euro care, pur şi simplu, nu mai pot fi folosite. De asemenea, Rusiei i s-a interzis să-şi plătească datoriile, situaţie unică în istorie. Asta pentru a forţa intrarea ţării în incapacitate de plată. Repet: niciodată în istorie, o ţară care vrea să-şi onoreze obligaţiile de plată n-a fost oprită forţat să o facă.

Nu trebuie să fii pro sau contra cuiva pentru a înţelege realitatea, anume că sistemul actual bazat pe influenţa discriminatorie a dolarului pur şi simplu nu mai funcţionează. Sistemul financiar, pentru a fi funcţional, trebuie să fie transparent. În momentul în care faci o tranzacţie, trebuie să ai siguranţa că banii au plecat dintr-un cont şi au ajuns în altul, că poţi folosi banii pe care i-ai primit s.a.m.d. Ceea ce se întâmplă acum este deja ceva ce nu mai inspiră absolut nicio încredere. Chiar dacă o ţară ar vrea să atace SUA, iar pentru asta ar plăti pentru arme contra SUA prin sistemul financiar, tranzacţia nu ar trebui blocată! Asta înseamnă funcţionalitate. Adică ceea ce acum pur şi simplu nu mai există. 

Nu ţin partea nimănui în socoteala actuală. Văd însă că de ceva vreme nu mai avem un sistem financiar funcţional, ci unul discreţionar. Povestea e cât se poate de simplă şi, dacă citim istoria, vom vedea că în mare cam aceleaşi chestiuni s-au petrecut atunci când puterea din spatele unui sistem financiar era bolnavă. Când regele, împăratul sau stăpânul a condus prost, banii s-au devalorizat, iar apoi diverse edicte de neînţeles(şi de neacceptat) au intervenit brutal în mecanismele financiare, deturnându-le şi, în final, prăbuşindu-le. Aşa au picat ţări, regiuni sau imperii întregi. La fel se întâmplă şi acum.

Absolut toate regimurile dictatoriale/tiranice ale trecutului au profitat de monopolul pe care-l au asupra banilor. La fel se întâmplă şi în prezent când o minoritate insignifiantă manipulează întreaga masă monetară mondială. Este cea mai grandioasă construcţie fianciară a istoriei, una în care, de la un capăt la altul al planetei se cumpără şi se vinde cu aceeaşi monedă. O perioadă a mers. Chiar şi atunci când SUA era ameninţată de perspectiva unui război devastator cu URSS, sistemul financiar mondial mergea. Nimeni nu se gândea ca SUA ar putea să blocheze activele URSS! Ar fi fost ceva de neimaginat. Iată că acum se petrec distorsiuni de neimaginat. E un semn al fragilităţii. E cât se poate de clar că cineva simte că puterea i se termină, că totul îi scapă printre degete şi, de aceea, recurge la acţiuni disperate. Trebuie să fii tare disperat pentru a te atinge de zona funcţională a puterii tale, anume sistemul financiar pe care-l controlai şi din care-ţi trăgeai profiturile. A-l face de neîncredere înseamnă să-ţi tragi un glonţ în picior. Şi exact asta face SUA. N-o face din prostie, ci din disperare. Şi, de fapt, n-o face SUA, ci gaşca aflată în spate. E disperare şi veţi vedea că am avut dreptate!

22 de comentarii:

 1. Ce ne puteti spune de GESARA/NESARA?Poate ca ''aceasta grandioasa constructie financiara'' tb sa se prabuseasca.E disperarea lor si increderea noastra ca se va crea alta structura benefica pt cei multi.Asa ca... e de bine!Suntem in ...trend!

  RăspundețiȘtergere
 2. - De la invazia Ucrainei, am văzut ca SUA și aliații săi europeni instituind sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei. Într-o mișcare îndrăzneață, guvernul SUA a înghețat și rezervele în dolari americani ale băncii centrale ruse.
  Ca răspuns, Rusia a cerut plata în ruble în schimbul energiei sale.
  Ce părere aveți despre această nouă fază a războiului economic?

  - Doug Casey: Este o mișcare extrem de stupidă și distructivă din partea SUA. Nu există niciun avantaj în ceea ce fac SUA în lupta cu acest război economic împotriva Rusiei – sau, de altfel, în sprijinirea regimului Zelensky din Ucraina – dar un dezavantaj uriaș din toate punctele de vedere.

  În esență, puterile americane și occidentale au confiscat sute de miliarde de dolari în active de la guvernul rus, precum și de la ruși individuali. Este un furt, pur și simplu. Acționează ca un avertisment pentru toată lumea din lume: bunurile tale nu sunt în siguranță în țările occidentale. Este un motiv pentru a ieși din dolarul american și a folosi altceva.

  Se întoarce împotriva SUA. Ajută la devastarea economiilor occidentale prin oprirea fluxului de petrol rusesc, și în special de gaze naturale, către Europa. Mai mult, rușii cer acum plata în ruble. Rubla este acum o monedă mult mai puternică pentru că, pentru a-i plăti pe ruși, lumea trebuie să cumpere ruble. Rușii au luat o pagină din manualul SUA. Cu zeci de ani în urmă, saudiții spuneau că vor accepta doar dolari americani ca plată pentru petrol. Și așa, oamenii trebuiau să cumpere dolari dacă doreau petrol saudit.

  SUA acționează pentru a distruge încrederea în moneda sa, precum și stabilitatea și onestitatea percepută a sistemului bazat pe dolar. Acest lucru este extrem de periculos pentru o monedă care nu se bazează decât pe încredere. Ceva de genul acesta poate face ca încrederea să dispară ca un morman de pene într-un uragan.

  Emitentul dolarului, guvernul american în faliment (sau facilitatorul său, Fed), nu vă va oferi nimic concret în schimbul lor. Dar șarada se apropie de sfârșit. Guvernul SUA este acum ca un jucător de poker „în tilt”.

  - Recent, Vladimir Putin a călătorit în Iran. Drept urmare, Compania Națională de Petrol a Iranului a anunțat un acord energetic de 40 de miliarde de dolari cu Gazprom din Rusia. Este sigur să spunem că nu vor folosi dolarul american în tranzacțiile lor.
  Ce înseamnă acest lucru pentru viitoarele alianțe geopolitice și tranzacții economice care subminează dominația SUA?

  - Doug Casey: SUA se află într-un declin grav – financiar, economic și sociologic – și lumea știe asta. Doar un prost vrea să dețină răspunderea negarantată a unui guvern în faliment, în special unul care este atât de arogant încât să creadă că poate confisca bunurile în mod arbitrar.

  Exportul major al SUA acum, așa cum a fost în ultimii 40 de ani, este dolari SUA. Chiar nu mai producem atât de mult. Expediem dolari oamenilor. În schimb, ei ne trimit cantități mari de bunuri materiale. Navele ajung în porturile americane pline de produse; SUA s-au transformat dintr-o națiune de producători și creditori într-o națiune de consumatori și debitori.

  Principalul nostru export este dolari, nu grâu și Boeing. Între timp, guvernul SUA creează mai mulți dolari cu trilioane pentru a susține economia internă. Acest lucru se va termina foarte rău pentru utilizarea dolarului în tranzacțiile internaționale.

  Chiar dacă prețurile interne cresc cu aproximativ 15%, dolarul a fost destul de puternic în ultimele luni față de alte valute. Motivul acestui paradox este datoria. Aproape toată datoria lumii este exprimată în dolari. Și pentru a deservi aceste datorii, în special cu ratele dobânzilor acum îndreptate, oamenii au nevoie de dolari.

  Așa că a existat o luptă pentru dolari pentru a-și achita toată datoria. Este într-adevăr destul de pervers.
  Cu toate acestea, americanii bogați care văd ce urmează văd o oportunitate extraordinară de profit.

  RăspundețiȘtergere

 3. - Rusia și China și-au anunțat recent interesul de a dezvolta o nouă monedă de rezervă cu alte țări BRICS.
  Ce ar însemna asta dacă ar exista un rival serios pentru sistemul condus de SUA?

  Doug Casey: Este în cărți de ani de zile.
  Țările care ne sunt adversarii — precum Rusia și China — folosesc dolarul american pentru a face schimburi între ele. De ce? Este destul de ciudat, din moment ce acei dolari fierbinți din cartofi trebuie să treacă prin New York. Motivul este că rușii nu prea au încredere în yuanul chinezesc, iar chinezii nu au încredere în rubla rusă. Ambele sunt monede fiat, de mică valoare în afara granițelor a ţărilor care le-au emis. La fel este și cu indienii, iranienii, brazilienii, sud-africanii și toți ceilalți – nu pot folosi monedele celuilalt. Practic, au folosit dolari de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

  Toate monedele lumii — fiecare dintre ele — sunt unități „fiat”, în esență mingi de fotbal politice, ale căror numere și valori pot fluctua radical și aleatoriu. Dolarul este doar cel mai mare și cel mai bun din grup. Nu va fi înlocuit ușor, pentru că întreaga lume s-a obișnuit atât de mult să-l folosească. Nimeni nu vrea să folosească o unitate controlată de Washington, dar care este alternativa realistă? Guvernele Flakey din Lumea a Treia conduse de sociopați sunt incapabile să creeze o nouă monedă super-fiat – care doar adaugă un alt nivel de risc și complexitate. Toți pot vedea că până și euro, o monedă artificială esperanto, este pe punctul de a imploda. Niciunul dintre aceste guverne nu are aceleași interese și, cu siguranță, nu au încredere unul în celălalt.
  Ce se va intampla? Ei vor folosi implicit aur pentru a-și deconta conturile între ei. Nu spun că vor permite supușilor lor să economisească și să facă schimb cu aur - asta este cel mai puțin probabil. Dar cred că este inevitabil pentru înțelegeri între guverne. Singura alternativă este trocul — „Vă voi schimba o mie de tone de cacao pentru două rezervoare uzate, 500 de vaci și 100 de tone de lână”. O tranzacție pe piața de vechituri care nu este foarte probabilă într-o lume industrială complicată... De aceea au fost inventați banii.

  Lumea se întoarce la aur. Nu pentru că vreun guvern sau economist ar vrea, mai degrabă tocmai opusul. Dar nu este probabil să se întâmple decât la prețuri mult mai mari ale aurului, cu excepția cazului în care există un colaps al creditului și zeci de trilioane de dolari în acțiuni, obligațiuni, depozite bancare și alte datorii sunt șterse. Pe partea bună, cele aproximativ 6 miliarde de uncii de aur care există acum vor fi încă aici.

  Evenimentele actuale duc la sfârșitul sistemului dolarului american. Și când dolarul american nu este necesar sau dorit pentru comerțul internațional, toată lumea îl va arunca. Toți acești dolari vor ajunge înapoi în SUA, unde trebuie să fie acceptați prin lege. Nimeni nu îi va dori în străinătate. Sau nu mult mai mult decât își doresc rupia indiană, peso columbian sau grivna ucraineană.

  Se vor întoarce în SUA pentru a cumpăra proprietăți imobiliare, acțiuni din SUA și afaceri din SUA.

  Toți acei dolari pe care i-am exportat de zeci de ani au ținut jos inflația internă, deoarece au plutit în străinătate, crescând prețurile străinilor. Se vor întoarce în SUA. Prețurile interne vor crește vertiginos în același timp în care dolarul se prăbușește, iar titlul de proprietate asupra activelor americane va fi transferat cetățenilor străini.

  Toți acești dolari exportați timp de decenii au dus la un nivel de viață artificial ridicat pentru americani. Când se vor întoarce – și se vor întoarce când lumea nu va mai alege dolari – nivelul de trai în SUA va scădea substanțial.

  RăspundețiȘtergere

 4. - Dolarul american, euro, rubla rusă, yuanul chinezesc și restul sunt toate monede fiat.
  Acestea fiind spuse, ce avantaje au țările cu mărfuri valoroase față de altele, deoarece toate monedele fiduciare continuă să își piardă din valoare?

  - Doug Casey: Este grozav să ai mărfuri valoroase, dar nu poți folosi petrolul pentru bani. Dacă asta ar fi tot, Venezuela, Nigeria, Irak și Kazakstan ar fi printre cele mai bogate țări din lume. Același lucru este valabil pentru orice altă țară cu mărfuri valoroase. De fapt, țările cu cea mai mare bogăție minerală tind să fie cele mai sărace și mai instabile. Dar asta e o discuție pentru altă dată.

  Banii nu sunt bogăție în sine. Dar reprezintă bogăția. Reprezinta un exces de productie fata de consum. Un bani buni trebuie să aibă anumite caracteristici.

  Trebuie să fie durabil; de aceea nu folosim grâul ca bani. Trebuie să fie divizibil; de aceea nu folosești opera de artă ca bani. Trebuie să fie convenabil; de aceea nu folosești plumbul ca bani. Trebuie să fie consecvent; de aceea nu poți folosi imobile ca bani. Și trebuie să aibă un anumit tip de valoare de utilizare în sine; de aceea nu poți folosi hârtie ca bani.

  De aceea lumea se va întoarce la aur. Există o carcasă care poate fi făcută pentru argint și o carcasă care poate fi făcută pentru Bitcoin. Și cam atât. Vom vedea cum se vor rezolva lucrurile în lumea haotică cu care ne confruntăm. Și iată o declarație pentru a șoca cititorul obișnuit: Guvernul nu ar trebui să se implice în bani. Banii – cum ar fi serviciile bancare, ratele dobânzilor, piețele și economia – ar trebui să fie complet divorțați de politică. De aceea aurul, nu hârtia, este bani reali.

  Unde merge prețul aurului? Față de bucăți de grâu, sau kilograme de cafea sau kilograme de cupru, bănuiesc că este cam exact în acest moment. De fapt, spun de câțiva ani că aurul are un preț rezonabil, la un echilibru, raportat la dolari. Nu este la niveluri de donații, așa cum a fost în 1971 la 35 de dolari sau în 2001 la 260 de dolari.

  Dacă dolarul va supraviețui, ar trebui să fie răscumpărabile cu o cantitate fixă ​​de aur. Ei spun că SUA dețin 265 de milioane de uncii de aur. Dar câți dolari sunt? La fel ca și dolarul însuși, acest număr este o abstractizare plutitoare. Presupunerile variază. Mai ales pentru că există multe definiții a ceea ce sunt banii, ca să nu mai vorbim de aproape bani și credit. Cifrele au trecut de la 6 trilioane de dolari la 80 de trilioane de dolari. Numărul este probabil academic și posibil de necunoscut.

  Împărțiți 265 de milioane în oricare dintre cifrele pe care „economiștii” le evocă și veți găsi un număr foarte mare. Doar pentru a finanța un deficit comercial anual tipic al SUA de aproximativ 500 de miliarde de dolari, întreaga hoardă de aur ar dispărea imediat, chiar dacă aurul ar avea un preț de 2.000 de dolari. Poate că prețul aurului ar trebui să fie de 20.000 USD sau mai mult.

  Deci ce se va întâmpla? Cred că răspunsul este haosul. Lumea se întoarce la aur pentru că ne îndreptăm către o situație financiară haotică, iar aurul este singurul activ financiar care nu este în același timp responsabilitatea altcuiva. Și este o subestimare să spunem că niciunul dintre aceste guverne nu are încredere unul în celălalt sau în monedele de hârtie ale celuilalt.

  RăspundețiȘtergere
 5. - Cum vedeți că se va schimba tabla de șah geopolitică a lumii în următorii ani? Care sunt implicațiile investițiilor?

  - Doug Casey: Dacă te uiți la diferite momente din istorie — harta lumii s-a schimbat enorm de la, să zicem, 1910, când totul era blând și prosper, până în 1920, când aproape totul era de nerecunoscut. Lumea arăta într-un fel în 1940 și total diferit în 1950. Presupun că lumea din 2020, care s-a schimbat deja enorm, va fi foarte diferită până în 2030, peste 8 ani.

  Dincolo de 2030, ne uităm la o realitate științifico-fantastică. Există șanse mari să avem ceva ca un război civil în SUA. Și/sau mișcări serioase de secesiune.

  Este și mai probabil ca Canada să se despartă. Același lucru se va întâmpla cu Mexic și Brazilia. Toată Africa se va restructura. Este posibil ca multe țări europene să se despartă - Spania și zonele Franței. Italia a devenit o țară doar acum 170 de ani. Germania s-a unificat doar acum 150 de ani. Cu siguranță, Rusia se va despărți în țări etnice mai mici.

  Ne place sau nu, oamenii vor migra din Africa și Orientul Mijlociu în Europa cu zeci de milioane.

  Milioane de chinezi vor migra din China în Africa, iar africanilor nu le va plăcea prea mult. Oameni de pretutindeni, nu doar America Latină, vor curge în SUA și Canada.

  Culorile hărții de pe perete vor fi difuzate în anii următori. Asta va avea implicații profunde de investiții. Printre acestea, o mulțime de monede se vor usca și vor exploda.

  Va începe să se întâmple în acest deceniu. Așa că pune-ți centura.

  Nota editorului: Fie că este vorba despre produse alimentare, îngrijire medicală, școlarizare sau chirie, se pare că costul tuturor crește.

  Este o tendință stabilită în mișcare care se accelerează și acum se apropie de un punct de rupere.

  În același timp, lumea se confruntă cu o criză gravă pe mai multe fronturi.

  În vremuri ca acestea, legendarul speculator Doug Casey prosperă...

  Tocmai de aceea, Doug și echipa sa tocmai au lansat un nou mesaj urgent cu toate detaliile despre cum s-ar putea desfășura totul, inclusiv activul „rezistent la inflație” care va proteja valoarea economiilor dumneavoastră în viitoarea resetare economică.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Japita asta bate cimpii vomitind ce ar vrea sua sa se intimple pentru a se salva de la implozie !
   In sua NU va fi ''razboi de secesiune'' ci va fi IMPLOZIE, dar nazistii de la washington nu agreaza ideea si atunci se pronunta despre alte tari care le sufla cu raceala de Crivat in ceafa lor groasa de porc.
   Deci, Rusia ''se va desparti in tari etnice mai mici'' dar China nu , ceea ce este o incercare palida de a mai drege busuiocul fata de Pekin, dar nu sufla o vorba despre ''https://www.national.ro/stiri-externe/sua-si-india-la-granita-tibetului-washingtonul-deschide-un-nou-front-impotriva-chinei-operatiunea-yudh-abhyas-771941.html''.
   Imi este scirba de criminalii astia !

   Ștergere
 6. S-ar putea ca "scolasticii" afgani cu filosofia "eu îmi apar sărăcia și nevoile și neamul" sa fie ca câștigători pe termen lung.

  RăspundețiȘtergere
 7. Dar statul a ajuns la un rezultat cu totul contrar. După ce aceşti domni şi-au mântuit aşa-numitele studii, vin iar la stat şi cer să-i căpătuiască, adică să-i hrănească până la sfârşitul vieţii. Dar nu-i numai atâta.
  ...
  Căci, din două una: sau aceşti oameni sunt toţi genii şi, prin „calitatea” muncii lor intelectuale, merită locul pe care-l ocupă, sau, neproducând nici o valoare, nereprezentând nici un interes general decât pe al stomacului lor propriu, trebuie reîmpinşi în întunericul ce li se cuvine.

  Ţărani? Nu sunt. Proprietari nu, învăţaţi nici cât negrul sub unghie, fabricanţi – numai de palavre, meseriaşi nu, breaslă cinstită n-au, ce sunt dar? Uzurpatori, demagogi, capete deşarte, leneşi care trăiesc din sudoarea poporului fără a o compensa prin nimic, ciocoi boieroşi şi fudui, mult mai înfumuraţi decât coborâtorii din neamurile cele mai vechi ale ţării.

  De acolo pizma cumplită pe care o nutresc aceste nulităţi pentru orice scânteie de merit adevărat şi goana înverşunată asupra elementelor intelectuale sănătoase ale ţării, pentru ca, în momentul în care s-ar desmetici din beţia lor de cuvinte, s-ar mântui cu domnia demagogilor.

  RăspundețiȘtergere
 8. "jucaria" progresist globalista

  https://rumble.com/v1ff11h-steve-bannon-at-cpac-the-need-to-end-the-federal-reserve.html

  RăspundețiȘtergere
 9. “N-o face din prostie, ci din disperare.”
  Clar nu-l face din prostie, ci mai degraba dintr o perspectiva pe care noi consumatorii de tick-tok nu suntem pregatiti sa-l intelegem.
  Intradevar este o disperare, o accelerare de a-l face (petrodolarul) neincrezator in lume pentru care nu gasim o justificare RATIONALĀ. Si poate tocmai in acest concept nou pentru umanitate, transcenderea de la un consumerism turbat catre o existenta rationala, consta imaginea noii lumi “ a unui pamint nou si un cer nou” catre care inevitabil trebuie sa aderam daca vrem sa supravietuim ca specie.
  Draga DD, :)...poate intr un final vei elabora mai mult asupra motivului pentru care SUA vrea sa se debaraseze de responsabilitatea de a fi piua 1 in lume. Cu siguranta stii mai mult decit de regula oferi in scris.:) ....stim foarte bine ca nimeni, nici o grupare continentala nu va prelua acest rol...este doar o perdea de fum.

  RăspundețiȘtergere
 10. Mda, nu au trecut nici doua luni de zile decand un idiot ridica in slavi elucubratiile despre aur ale sarlatanului Kyiosaki, prieten bun cu sarlatanul Peter Schiff proprietar la SchiffGold, ca a aparut ALT IDIOT care sa promoveze elucubratiile despre aur ale lui Doug Casey, alt sarlatan.
  In mod evident ca idiotii astia lipsiti de creier si fara prea multe realizari in viata, NU ISI PUN NISTE INTREBARI ABSOLUT BANALE, ca de ex:
  - cum vor putea cumpara o paine cu/in aur si eventual primi rest
  - cum vor stoca acest aur, presupunand prin absurd ca isi permit sa cumpere macar un kg
  - cum va fi influentata si chiar restrictionata economia unei regiuni sau chiar a unei tarin in functie de CANTITATEA FIXA DE AUR detinuta de aceasta
  - care va fi diferenta dintre pretul unui bun sau serviciu intre o regiune/tara care detine mai putin aur si alta care va detine mai mult
  - cum va influenta detinerea de aur eficienta, productivitatea economica plus (in)competenta, coruptia si birocratia administrativa/politica si implicit pretul produselor si serviciilor; aceste preturi vor fi mai mici sau mai mari in functie de cantitatea de aur detinuta sau in functie de tehnologie si eficienta plus (in)competenta, birocratie si coruptie, ca sa nu mai vorbim si de infrastructura, cod fiscal, aparat juridic...
  etc.

  Este de-a dreptul hilar modul in care niste saraci care in mod evident au fost toata viata angajati, dau lectii de investitii. Pe langa faptul ca nu pricep ca folosirea aurului pe post de moneda este doar o forma simplificata de TROC, iar o moneda cu "acoperire in aur" este tot o moneda FIAT si atat timp cat orice Mea Caisa nu poate verifica daca cantitate de aur declarata oficial si stocata in vistieria statului/bancii centrale este echivalenta in mod real cu masa monetara emisa, este supusa coruptiei si devalorizarii prin emiterea de mai multa "moneda" de hartie decat aurul stocat.


  Apropo, aurul investitional de 24k(.9999) se gaseste de cumparat la liber in Romania. Puteti sa va inghesuiti cu tiganii sa-l cumparati. Poate reusiti sa invatati sa faceti si voi salbe pentru pirandele voastre. Plus dinti. Multi dinti! Oamenii saraci sunt subnutriti, au mari probleme de sanatate, inclusiv dinti lipsa. Ca sa nu mai vorbim si de vicii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corect, omul e speculant financiar. Si are carti in limba romana.
   https://www.emag.ro/speculator-doug-casey-author-9780985933258/pd/DDQZFDBBM/
   Totusi omul zice chestii bune despre Estul Europei si nu sunt ideologii:
   https://bulgariaanalytica.org/en/2020/02/29/bearish-investor-doug-casey-bullish-on-eastern-europe/

   El a lăudat statele est-europene contemporane pentru respingerea socialismului; la fel pentru respingerea lor faţă de migraţia în masă.
   Casey a spus că est-europenii au în prezent mai multă dorință de a munci și mai puține obiceiuri proaste decât europenii de vest.
   Casey a spus că, în următorii ani, se așteaptă ca cel puțin zeci de milioane de africani să migreze în Europa de Vest, conduși atât de perspectivele unei vieți mai bune, cât și de o preluare chineză a Africii.
   Migrația în masă din Africa și din alte părți va distruge cultura Europei de Vest. Ca alternativă, Europa de Est își va păstra cultura și va fi mai stabilă, a spus Casey.

   Nu ii dau dreptate 100% , dar Casey se așteaptă ca UE să se destrame. În ceea ce privește economia mondială, Casey prezice că un uragan economic mult mai rău și de durată mai lungă decât criza financiară din 2008 va mătura în curând globul.

   Escroc sau nu ca Robert Kyiosaki, are totusi o parere diferita si faptul ca sustine cumpararea de aur il pozitioneaza impotriva dolarului, el fiind un parior contra dolar.

   Kyiosaki in plus a facut efortul cu Buhnici sa ii deschida ochii:
   https://youtu.be/hMG_QQV3Xw4

   Ștergere
  2. In lumea noua, sistemul social care negresit vine, indiferent de ce vrem noi, AURUL NU VA MAI FI FOLOSIT ca acoperire pentru monede si nici drept valoare de sine statatoare ci probabil exclusiv in electronica, aero-spatiale...
   Acest punct esential al noii lumi deja este puternic promovat in scoli si mmedia.
   Noile generatii vor REJECTA DIN START la nivel conceptual faptul ca Aurul prezinta vre o valoare in viata si lumea lor. Deja il fac!

   Ștergere
  3. @Anonim17 august 2022, 15:00
   Un răspuns profesionist. Mă bucur sa mai citesc o părere cunoscătoare.

   Aur la emag, vine livrata la boxa emag. :)))
   https://www.emag.ro/lingou-aur-apmex-1g-puritate-999-9-hq90002gold/pd/D4M1D1BBM/

   Ștergere
  4. "Casey a spus că, în următorii ani, se așteaptă ca cel puțin zeci de milioane de africani să migreze în Europa de Vest, conduși atât de perspectivele unei vieți mai bune, cât și de o preluare chineză a Africii."

   Retardatii aia de prin toate gropile de gunoi ale lumii emigreaza in Europa de Vest pentru ca acolo este SOCIALISM si pot trai o viata de huzur pe ajutoare sociale FARA SA MUNCEASCA, ei neavand studii, calificari si nici inteligenta nativa/biologica. Tarile din care provin acesti retardati, sunt niste gropi de gunoi pentru ca sunt locuite si conduse de acei retardati, nu din cauza "colonialismului" cum pretind idiotii si marxistii care sunt ologofreni din nastere.

   Cine are probleme cu afirmatiile mele,
   1. sa vada documentarul "Empire of Dust"
   https://www.youtube.com/watch?v=MkEqI3_J4xg
   https://www.youtube.com/watch?v=kOkrYW3vF0o

   2. sa verifice inteligenta nativa a acestor emigranti
   http://chartsbin.com/view/39457

   3. sa se documenteze despre inteligenta in general
   - J. Philippe Rushton Radio Interview - Race and Intelligence
   https://www.youtube.com/watch?v=yNUK2crjmlY

   - Race differences in intelligence
   https://lesacreduprintemps19.files.wordpress.com/2012/11/lynn-race-differences-in-intelligence.pdf

   - Intelligence and the Wealth and Poverty of Nations
   http://www.rlynn.co.uk/uploads/pdfs/Intelligence%20and%20the%20Wealth%20and%20Poverty%20of%20Nations.pdf

   Ștergere
  5. "In lumea noua, sistemul social care negresit vine, indiferent de ce vrem noi, AURUL NU VA MAI FI FOLOSIT ca acoperire pentru monede"

   In viitor monedele vor fi peste 90% digitale si vor avea in spate o tehnologie bazata pe blockchain.

   https://www.investopedia.com/terms/i/interbankmarket.asp
   https://www.investopedia.com/terms/b/blockchain.asp
   https://bitcoinist.com/blockchain-banks-bitcoin-crypto-fintech/
   https://www.swiat.io/
   etc.


   "Noile generatii vor REJECTA DIN START la nivel conceptual faptul ca Aurul prezinta vre o valoare in viata si lumea lor. Deja il fac!"

   Aurul nu are nici o valoare economica reala. Se incadreaza la categoria "commodity" si uneori este folosit de persoanele bogate sau de corporatii ca un "hedge" PE PERIOADE SCURTE DE TIMP. Tineretul in ziua de astazi nici nacar nu mai folosete aurul ca bijuterii. Este prea scump, prea moale/sensibil, prea restrictiv.

   https://www.investopedia.com/terms/c/commodity.asp
   https://www.investopedia.com/terms/h/hedge.asp

   Ștergere
  6. "Aur la emag, vine livrata la boxa emag. :)))"

   Cu tot respectul dar aurul nu se cumpara de la tot felul de saituri de rahat!
   Aurul se cumpara de la:
   1. dealerii autorizati
   https://www.aurominvestment.ro/

   2. de la banca
   https://www.bcr.ro/ro/aur

   3. direct de la emitent
   (cel mai bine)
   https://www.muenzeoesterreich.at/eng/info-centre/online/videos/serviceproducts-videos
   https://www.muenzeoesterreich.at/eng/info-centre/online/videos/vienna-philharmonic-in-gold-videos
   https://www.muenzeoesterreich.at/eng/vienna-philharmonic
   https://www.muenzeoesterreich.at/eng/produkte/1-ounce-fine-gold-999.9
   https://www.muenzeoesterreich.at/eng/info-centre/online/country-list

   Ștergere
 11. Eu cred că, părerea mea,este vorba despre bani,tot timpul este vorba despre bani.Amintiti-va că fiecare dintre noi am împrumutat,la un moment dat pe cineva cu bani, mulți puțini nu contează,iar acel cineva nu a mai vrut să îi returneze....Nici bunul simț nici nimeni,nici tu nu l-ai putut convinge....ce ai făcut? Așa și la nivel mare, între țări,ba hoți cu cravată,ba pirați,corsari, poți recupera banii? Spunea DD într-un articol de curind despre faptul că nemții și francezii ne-au jefuit la drumul mare cu încărcătura unor avioane cu măști și chestii pentru pandemie.Ce reacție au avut guvernul României?Zero ooooo!Iar ăștia, rușii, vasăzică,moser,au vrut rivolutie?na bani,au vrut război,na bani,au vrut perestroika,na bani.Acum ,taci,joc de glezne și fa-te că lucrezi!Asta pină vine rindul mujicului să plătească cu quintă roială,pentru că o are!Am spus,este doar părerea mea personală,nu aruncați cu pietre....

  RăspundețiȘtergere
 12. Mulțumiri.
  Pentru SINTEZĂ , puține aliniate ,mult conținut .
  ( opus flamboyant_ului A. Severin ,diplomația dehh . )

  RăspundețiȘtergere
 13. Ba a mai fost un caz tras la indigo cu al Rusiei, Iranul în 1979, care a vrut să plătească serviciul datoriei externe prin banca Chase Manhattan, unde își avea conturile, iar reputatul economist Michael Hudson, care lucra pe atunci chiar la Chase Manhattan, povestește cum Casa Albă a ordonat direct băncii să nu execute plata, ca apoi Iranul să fie declarat în incapacitate de plată și conturile confiscate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Diferenta absolut esentiala intre cele doua cazuri consta in nivelul de inarmare. Acest nivel DICTEAZA cine comanda MUZICA. Punct!

   Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu) sau forumul Trenduri de pe Telegram(https://t.me/+HBtgL7y2hgVhMmY0).