miercuri, 17 august 2022

Semnele fragilităţii


Cu toate că în Afganistan este o ameninţare teribilă de foamete, SUA refuză să elibereze activele îngheţate ale Băncii Centrale a Afganistanului. Este vorba de peste 7 mld. $, bani care ar ajuta foarte mult în actualul context. Nu există absolut nicio justificare pentru acest refuz. Mă rog, ar fi una, anume  frustrarea americanilor în ceea ce priveşte pierderea ruşinoasă a războiului de acolo. Multe think tank-uri deja vorbesc despre finanţarea unei opoziţii afgane din acele fonduri - a se citi „asigurarea unor venituri întregului aparat corupt, dar vândut SUA şi extras de-acolo la retragere”.

Aurul Venezuelei nu a fost pus la dispoziţia autorităţilor alese ale ţării, ci la dispoziţia unui farsor, un neica nimeni pe care SUA l-a declarat „adevăratul preşedinte al Venezuelei”. Iată o altă nebunie: nu contează ce votează oamenii, ci „alegerea” celui pe care-l declari tu câştigător. Mă rog, asta s-a văzut la noi cel mai evident în lupta dintre Iohannis şi Ponta, la momentul la care Ambasada SUA l-a declarat câştigător pe Iohannis, inversând rezultatul real al alegerilor. Un moment despre care Ponta - tare vorbăreţ în ultima vreme - nu spune nimic. Şi, la fel, nici cei care atunci erau în echipa sa. 

Activele externe ale Rusiei au fost îngheţate. Motivul? Atacarea intereselor SUA în Ucraina. Este vorba de sute de miliarde de Euro care, pur şi simplu, nu mai pot fi folosite. De asemenea, Rusiei i s-a interzis să-şi plătească datoriile, situaţie unică în istorie. Asta pentru a forţa intrarea ţării în incapacitate de plată. Repet: niciodată în istorie, o ţară care vrea să-şi onoreze obligaţiile de plată n-a fost oprită forţat să o facă.

Nu trebuie să fii pro sau contra cuiva pentru a înţelege realitatea, anume că sistemul actual bazat pe influenţa discriminatorie a dolarului pur şi simplu nu mai funcţionează. Sistemul financiar, pentru a fi funcţional, trebuie să fie transparent. În momentul în care faci o tranzacţie, trebuie să ai siguranţa că banii au plecat dintr-un cont şi au ajuns în altul, că poţi folosi banii pe care i-ai primit s.a.m.d. Ceea ce se întâmplă acum este deja ceva ce nu mai inspiră absolut nicio încredere. Chiar dacă o ţară ar vrea să atace SUA, iar pentru asta ar plăti pentru arme contra SUA prin sistemul financiar, tranzacţia nu ar trebui blocată! Asta înseamnă funcţionalitate. Adică ceea ce acum pur şi simplu nu mai există. 

Nu ţin partea nimănui în socoteala actuală. Văd însă că de ceva vreme nu mai avem un sistem financiar funcţional, ci unul discreţionar. Povestea e cât se poate de simplă şi, dacă citim istoria, vom vedea că în mare cam aceleaşi chestiuni s-au petrecut atunci când puterea din spatele unui sistem financiar era bolnavă. Când regele, împăratul sau stăpânul a condus prost, banii s-au devalorizat, iar apoi diverse edicte de neînţeles(şi de neacceptat) au intervenit brutal în mecanismele financiare, deturnându-le şi, în final, prăbuşindu-le. Aşa au picat ţări, regiuni sau imperii întregi. La fel se întâmplă şi acum.

Absolut toate regimurile dictatoriale/tiranice ale trecutului au profitat de monopolul pe care-l au asupra banilor. La fel se întâmplă şi în prezent când o minoritate insignifiantă manipulează întreaga masă monetară mondială. Este cea mai grandioasă construcţie fianciară a istoriei, una în care, de la un capăt la altul al planetei se cumpără şi se vinde cu aceeaşi monedă. O perioadă a mers. Chiar şi atunci când SUA era ameninţată de perspectiva unui război devastator cu URSS, sistemul financiar mondial mergea. Nimeni nu se gândea ca SUA ar putea să blocheze activele URSS! Ar fi fost ceva de neimaginat. Iată că acum se petrec distorsiuni de neimaginat. E un semn al fragilităţii. E cât se poate de clar că cineva simte că puterea i se termină, că totul îi scapă printre degete şi, de aceea, recurge la acţiuni disperate. Trebuie să fii tare disperat pentru a te atinge de zona funcţională a puterii tale, anume sistemul financiar pe care-l controlai şi din care-ţi trăgeai profiturile. A-l face de neîncredere înseamnă să-ţi tragi un glonţ în picior. Şi exact asta face SUA. N-o face din prostie, ci din disperare. Şi, de fapt, n-o face SUA, ci gaşca aflată în spate. E disperare şi veţi vedea că am avut dreptate!

18 comentarii:

  1. Ce ne puteti spune de GESARA/NESARA?Poate ca ''aceasta grandioasa constructie financiara'' tb sa se prabuseasca.E disperarea lor si increderea noastra ca se va crea alta structura benefica pt cei multi.Asa ca... e de bine!Suntem in ...trend!

    RăspundețiȘtergere
  2. S-ar putea ca "scolasticii" afgani cu filosofia "eu îmi apar sărăcia și nevoile și neamul" sa fie ca câștigători pe termen lung.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar statul a ajuns la un rezultat cu totul contrar. După ce aceşti domni şi-au mântuit aşa-numitele studii, vin iar la stat şi cer să-i căpătuiască, adică să-i hrănească până la sfârşitul vieţii. Dar nu-i numai atâta.
    ...
    Căci, din două una: sau aceşti oameni sunt toţi genii şi, prin „calitatea” muncii lor intelectuale, merită locul pe care-l ocupă, sau, neproducând nici o valoare, nereprezentând nici un interes general decât pe al stomacului lor propriu, trebuie reîmpinşi în întunericul ce li se cuvine.

    Ţărani? Nu sunt. Proprietari nu, învăţaţi nici cât negrul sub unghie, fabricanţi – numai de palavre, meseriaşi nu, breaslă cinstită n-au, ce sunt dar? Uzurpatori, demagogi, capete deşarte, leneşi care trăiesc din sudoarea poporului fără a o compensa prin nimic, ciocoi boieroşi şi fudui, mult mai înfumuraţi decât coborâtorii din neamurile cele mai vechi ale ţării.

    De acolo pizma cumplită pe care o nutresc aceste nulităţi pentru orice scânteie de merit adevărat şi goana înverşunată asupra elementelor intelectuale sănătoase ale ţării, pentru ca, în momentul în care s-ar desmetici din beţia lor de cuvinte, s-ar mântui cu domnia demagogilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. "jucaria" progresist globalista

    https://rumble.com/v1ff11h-steve-bannon-at-cpac-the-need-to-end-the-federal-reserve.html

    RăspundețiȘtergere
  5. “N-o face din prostie, ci din disperare.”
    Clar nu-l face din prostie, ci mai degraba dintr o perspectiva pe care noi consumatorii de tick-tok nu suntem pregatiti sa-l intelegem.
    Intradevar este o disperare, o accelerare de a-l face (petrodolarul) neincrezator in lume pentru care nu gasim o justificare RATIONALĀ. Si poate tocmai in acest concept nou pentru umanitate, transcenderea de la un consumerism turbat catre o existenta rationala, consta imaginea noii lumi “ a unui pamint nou si un cer nou” catre care inevitabil trebuie sa aderam daca vrem sa supravietuim ca specie.
    Draga DD, :)...poate intr un final vei elabora mai mult asupra motivului pentru care SUA vrea sa se debaraseze de responsabilitatea de a fi piua 1 in lume. Cu siguranta stii mai mult decit de regula oferi in scris.:) ....stim foarte bine ca nimeni, nici o grupare continentala nu va prelua acest rol...este doar o perdea de fum.

    RăspundețiȘtergere
  6. Japita asta bate cimpii vomitind ce ar vrea sua sa se intimple pentru a se salva de la implozie !
    In sua NU va fi ''razboi de secesiune'' ci va fi IMPLOZIE, dar nazistii de la washington nu agreaza ideea si atunci se pronunta despre alte tari care le sufla cu raceala de Crivat in ceafa lor groasa de porc.
    Deci, Rusia ''se va desparti in tari etnice mai mici'' dar China nu , ceea ce este o incercare palida de a mai drege busuiocul fata de Pekin, dar nu sufla o vorba despre ''https://www.national.ro/stiri-externe/sua-si-india-la-granita-tibetului-washingtonul-deschide-un-nou-front-impotriva-chinei-operatiunea-yudh-abhyas-771941.html''.
    Imi este scirba de criminalii astia !

    RăspundețiȘtergere
  7. Mda, nu au trecut nici doua luni de zile decand un idiot ridica in slavi elucubratiile despre aur ale sarlatanului Kyiosaki, prieten bun cu sarlatanul Peter Schiff proprietar la SchiffGold, ca a aparut ALT IDIOT care sa promoveze elucubratiile despre aur ale lui Doug Casey, alt sarlatan.
    In mod evident ca idiotii astia lipsiti de creier si fara prea multe realizari in viata, NU ISI PUN NISTE INTREBARI ABSOLUT BANALE, ca de ex:
    - cum vor putea cumpara o paine cu/in aur si eventual primi rest
    - cum vor stoca acest aur, presupunand prin absurd ca isi permit sa cumpere macar un kg
    - cum va fi influentata si chiar restrictionata economia unei regiuni sau chiar a unei tarin in functie de CANTITATEA FIXA DE AUR detinuta de aceasta
    - care va fi diferenta dintre pretul unui bun sau serviciu intre o regiune/tara care detine mai putin aur si alta care va detine mai mult
    - cum va influenta detinerea de aur eficienta, productivitatea economica plus (in)competenta, coruptia si birocratia administrativa/politica si implicit pretul produselor si serviciilor; aceste preturi vor fi mai mici sau mai mari in functie de cantitatea de aur detinuta sau in functie de tehnologie si eficienta plus (in)competenta, birocratie si coruptie, ca sa nu mai vorbim si de infrastructura, cod fiscal, aparat juridic...
    etc.

    Este de-a dreptul hilar modul in care niste saraci care in mod evident au fost toata viata angajati, dau lectii de investitii. Pe langa faptul ca nu pricep ca folosirea aurului pe post de moneda este doar o forma simplificata de TROC, iar o moneda cu "acoperire in aur" este tot o moneda FIAT si atat timp cat orice Mea Caisa nu poate verifica daca cantitate de aur declarata oficial si stocata in vistieria statului/bancii centrale este echivalenta in mod real cu masa monetara emisa, este supusa coruptiei si devalorizarii prin emiterea de mai multa "moneda" de hartie decat aurul stocat.


    Apropo, aurul investitional de 24k(.9999) se gaseste de cumparat la liber in Romania. Puteti sa va inghesuiti cu tiganii sa-l cumparati. Poate reusiti sa invatati sa faceti si voi salbe pentru pirandele voastre. Plus dinti. Multi dinti! Oamenii saraci sunt subnutriti, au mari probleme de sanatate, inclusiv dinti lipsa. Ca sa nu mai vorbim si de vicii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect, omul e speculant financiar. Si are carti in limba romana.
      https://www.emag.ro/speculator-doug-casey-author-9780985933258/pd/DDQZFDBBM/
      Totusi omul zice chestii bune despre Estul Europei si nu sunt ideologii:
      https://bulgariaanalytica.org/en/2020/02/29/bearish-investor-doug-casey-bullish-on-eastern-europe/

      El a lăudat statele est-europene contemporane pentru respingerea socialismului; la fel pentru respingerea lor faţă de migraţia în masă.
      Casey a spus că est-europenii au în prezent mai multă dorință de a munci și mai puține obiceiuri proaste decât europenii de vest.
      Casey a spus că, în următorii ani, se așteaptă ca cel puțin zeci de milioane de africani să migreze în Europa de Vest, conduși atât de perspectivele unei vieți mai bune, cât și de o preluare chineză a Africii.
      Migrația în masă din Africa și din alte părți va distruge cultura Europei de Vest. Ca alternativă, Europa de Est își va păstra cultura și va fi mai stabilă, a spus Casey.

      Nu ii dau dreptate 100% , dar Casey se așteaptă ca UE să se destrame. În ceea ce privește economia mondială, Casey prezice că un uragan economic mult mai rău și de durată mai lungă decât criza financiară din 2008 va mătura în curând globul.

      Escroc sau nu ca Robert Kyiosaki, are totusi o parere diferita si faptul ca sustine cumpararea de aur il pozitioneaza impotriva dolarului, el fiind un parior contra dolar.

      Kyiosaki in plus a facut efortul cu Buhnici sa ii deschida ochii:
      https://youtu.be/hMG_QQV3Xw4

      Ștergere
    2. In lumea noua, sistemul social care negresit vine, indiferent de ce vrem noi, AURUL NU VA MAI FI FOLOSIT ca acoperire pentru monede si nici drept valoare de sine statatoare ci probabil exclusiv in electronica, aero-spatiale...
      Acest punct esential al noii lumi deja este puternic promovat in scoli si mmedia.
      Noile generatii vor REJECTA DIN START la nivel conceptual faptul ca Aurul prezinta vre o valoare in viata si lumea lor. Deja il fac!

      Ștergere
    3. @Anonim17 august 2022, 15:00
      Un răspuns profesionist. Mă bucur sa mai citesc o părere cunoscătoare.

      Aur la emag, vine livrata la boxa emag. :)))
      https://www.emag.ro/lingou-aur-apmex-1g-puritate-999-9-hq90002gold/pd/D4M1D1BBM/

      Ștergere
    4. "Casey a spus că, în următorii ani, se așteaptă ca cel puțin zeci de milioane de africani să migreze în Europa de Vest, conduși atât de perspectivele unei vieți mai bune, cât și de o preluare chineză a Africii."

      Retardatii aia de prin toate gropile de gunoi ale lumii emigreaza in Europa de Vest pentru ca acolo este SOCIALISM si pot trai o viata de huzur pe ajutoare sociale FARA SA MUNCEASCA, ei neavand studii, calificari si nici inteligenta nativa/biologica. Tarile din care provin acesti retardati, sunt niste gropi de gunoi pentru ca sunt locuite si conduse de acei retardati, nu din cauza "colonialismului" cum pretind idiotii si marxistii care sunt ologofreni din nastere.

      Cine are probleme cu afirmatiile mele,
      1. sa vada documentarul "Empire of Dust"
      https://www.youtube.com/watch?v=MkEqI3_J4xg
      https://www.youtube.com/watch?v=kOkrYW3vF0o

      2. sa verifice inteligenta nativa a acestor emigranti
      http://chartsbin.com/view/39457

      3. sa se documenteze despre inteligenta in general
      - J. Philippe Rushton Radio Interview - Race and Intelligence
      https://www.youtube.com/watch?v=yNUK2crjmlY

      - Race differences in intelligence
      https://lesacreduprintemps19.files.wordpress.com/2012/11/lynn-race-differences-in-intelligence.pdf

      - Intelligence and the Wealth and Poverty of Nations
      http://www.rlynn.co.uk/uploads/pdfs/Intelligence%20and%20the%20Wealth%20and%20Poverty%20of%20Nations.pdf

      Ștergere
    5. "In lumea noua, sistemul social care negresit vine, indiferent de ce vrem noi, AURUL NU VA MAI FI FOLOSIT ca acoperire pentru monede"

      In viitor monedele vor fi peste 90% digitale si vor avea in spate o tehnologie bazata pe blockchain.

      https://www.investopedia.com/terms/i/interbankmarket.asp
      https://www.investopedia.com/terms/b/blockchain.asp
      https://bitcoinist.com/blockchain-banks-bitcoin-crypto-fintech/
      https://www.swiat.io/
      etc.


      "Noile generatii vor REJECTA DIN START la nivel conceptual faptul ca Aurul prezinta vre o valoare in viata si lumea lor. Deja il fac!"

      Aurul nu are nici o valoare economica reala. Se incadreaza la categoria "commodity" si uneori este folosit de persoanele bogate sau de corporatii ca un "hedge" PE PERIOADE SCURTE DE TIMP. Tineretul in ziua de astazi nici nacar nu mai folosete aurul ca bijuterii. Este prea scump, prea moale/sensibil, prea restrictiv.

      https://www.investopedia.com/terms/c/commodity.asp
      https://www.investopedia.com/terms/h/hedge.asp

      Ștergere
    6. "Aur la emag, vine livrata la boxa emag. :)))"

      Cu tot respectul dar aurul nu se cumpara de la tot felul de saituri de rahat!
      Aurul se cumpara de la:
      1. dealerii autorizati
      https://www.aurominvestment.ro/

      2. de la banca
      https://www.bcr.ro/ro/aur

      3. direct de la emitent
      (cel mai bine)
      https://www.muenzeoesterreich.at/eng/info-centre/online/videos/serviceproducts-videos
      https://www.muenzeoesterreich.at/eng/info-centre/online/videos/vienna-philharmonic-in-gold-videos
      https://www.muenzeoesterreich.at/eng/vienna-philharmonic
      https://www.muenzeoesterreich.at/eng/produkte/1-ounce-fine-gold-999.9
      https://www.muenzeoesterreich.at/eng/info-centre/online/country-list

      Ștergere
  8. Eu cred că, părerea mea,este vorba despre bani,tot timpul este vorba despre bani.Amintiti-va că fiecare dintre noi am împrumutat,la un moment dat pe cineva cu bani, mulți puțini nu contează,iar acel cineva nu a mai vrut să îi returneze....Nici bunul simț nici nimeni,nici tu nu l-ai putut convinge....ce ai făcut? Așa și la nivel mare, între țări,ba hoți cu cravată,ba pirați,corsari, poți recupera banii? Spunea DD într-un articol de curind despre faptul că nemții și francezii ne-au jefuit la drumul mare cu încărcătura unor avioane cu măști și chestii pentru pandemie.Ce reacție au avut guvernul României?Zero ooooo!Iar ăștia, rușii, vasăzică,moser,au vrut rivolutie?na bani,au vrut război,na bani,au vrut perestroika,na bani.Acum ,taci,joc de glezne și fa-te că lucrezi!Asta pină vine rindul mujicului să plătească cu quintă roială,pentru că o are!Am spus,este doar părerea mea personală,nu aruncați cu pietre....

    RăspundețiȘtergere
  9. Mulțumiri.
    Pentru SINTEZĂ , puține aliniate ,mult conținut .
    ( opus flamboyant_ului A. Severin ,diplomația dehh . )

    RăspundețiȘtergere
  10. Ba a mai fost un caz tras la indigo cu al Rusiei, Iranul în 1979, care a vrut să plătească serviciul datoriei externe prin banca Chase Manhattan, unde își avea conturile, iar reputatul economist Michael Hudson, care lucra pe atunci chiar la Chase Manhattan, povestește cum Casa Albă a ordonat direct băncii să nu execute plata, ca apoi Iranul să fie declarat în incapacitate de plată și conturile confiscate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diferenta absolut esentiala intre cele doua cazuri consta in nivelul de inarmare. Acest nivel DICTEAZA cine comanda MUZICA. Punct!

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)