sâmbătă, 20 iulie 2024

Făcătura Crowdstrike și câteva învățăminte


Nu știu de ce atâta lume nu e suficient de atentă atunci când vine vorba despre evenimentele imediate. Așadar, am avut de-a face cu o cădere masivă a sistemelor Windows determinată de un update de securitate efectuat de Crowdstrike. Mulți au crezut că e vorba de un atac cibernetic la scară. Inclusiv subsemnatul. 

Ceea ce am văzut însă, seamănă ca două picături de apă cu  “a single vulnerable link is enough to bring down the entire system, just like the domino effect” sau, dacă vreți, și chestia alarmistă, anume “a secure approach to digital development today will determine the future of humanity for decades to come”. De unde am citat? Din „tezele” Cyber Poligon, simularea efectuată de WEF după terminarea pandemiei. La fel ca și Covid-ul și cyber-pandemia trebuia să fie tot o făcătură. Și iată cum, printr-un banal update de securitate trimis în fiecare sistem „protejat” de către o firmă globală, se ajunge la o criză globală.

Ceea ce am văzut, așadar, pare a se fi înscris în aceeași simulare. Nu-mi dau seama dacă este doar o pregătire sau un eșec al programului întrucât restaurarea sistemelor s-a făcut destul de rapid. Însă, indiferent de situație, câteva lecții trebuie înțelese. În primul rând trebuie conștientizat că atacurile demenților care pretind că fac bine umanității îi au ca victime principale pe cei aliniați ideologic. Care categorie a fost cea mai lovită de cretinismele pandemiei? Cea a celor aliniați, care-și iau știrile și sfaturile de la TV sau de pe site-urile propagandei. Cine a dat buzna la centrele de vaccinare? Aceeași categorie care acum susține scrâșnind din dinți că moartea subită și explozia de cancere reprezintă ceva normal. Acestea sunt elemente care trebuie să vă semnalizeze imediat că nu are sens să continuați dezbaterea cu idioții. 

În cazul crizei de față, atacul s-a dat prin intermediul sistemului de operare Windows. Ce anume pe lumea asta te-ar face să-ți instalezi un asemenea sistem de operare. Nu doar că te costă extrem de mult față de ce oferă, dar te și face victimă. De multe ori i-am întrebat pe prieteni, parteneri sau clienți dacă nu li se pare o risipă prea mare instalarea Windows-ului în firmele pe care le conduc. Mi-au răspuns surâzători că „ăsta e standardul” și ei pe asta merg. Felicitări, dragii mei!

Fac o paranteză pentru a vă împărtăși o experiență. A venit fiul unui vecin pe la mine, mândru nevoie-mare că a primit cadou un laptop, rugându-mă să-l ajut să-și instaleze sistemul de operare. Mă pregătisem să-i pun un linux mai prietenos, doar că nici n-a vrut să audă! „Am Windows preinstalat, nu-l schimb”. Și uite-așa am ajuns să-l asist la instalarea Windows-ului. Am rămas uimit că, după procesul de instalare, îți cere o adresă de mail Microsoft. Ceva similar Androidului care îți cere o adresă gmail. Atunci am realizat că sistemul de operare de la Microsoft e de fapt o mașină de spionaj. L-am îndrumat pe cel mic să-și facă o adresă fake de mail la ei, după care am stat să caut să văd cum poți să-ți faci un cont normal, „neconectat”. Se poate, doar că e o procedură voit confuză, astfel încât să te țină în ograda de sclavilor digitali ai lui Gates. După tot tărăboiul, am continuat să-i deconectez laptopul de la junk-ul Microsoft. Noroc cu un utilitar(xdAntispy) care a făcut mare parte din muncă. Într-un târziu, am verificat activitatea sistemului care devenise normală. Doar că nu se terminase întrucât și producătorul laptopului își introdusese în sistem propriile programe de distribuție a publicității. Doamne, ce golănie! După ce scapi de Microsoft, trebuie să scapi și de restul păduchilor. Închid paranteza.

Așadar, dacă vrei să nu cazi victimă, trebuie să nu fii sub nicio formă aliniat. Când ești dependent de ei, devii victima lor. După cum ați observat, cei care aveau sisteme linux nu au fost afectați. Există, desigur, probleme și pe Linux, mai ales la distribuțiile care sunt globalizate(gen Ubuntu). Doar că, spre deosebire de Windows, aici poți să-ți alegi cu grijă componentele de bază ale sistemului și să-ți personalizezi sistemul de operare într-o asemenea măsură încât să nu mai poată fi o țintă. În lumea globală de azi atacurile se dau uniform, la scară, iar pentru ca un astfel de atac să reușească se țintește generalul, nu particularul. De aceea trebuie să cauți tu, ca individ, să devii cât mai particular, cât mai diferit de ceilalți. Dacă vezi că lumea se înghesuie în supermarketuri să-și ia mâncare, caută să-ți faci propriul sistem de aprovizionare care nu are de-a face cu ceea ce face lumea. Dacă vezi că distracția principală a prostimii e streaming-ul, rupe-te de streaming. Dacă vezi cum prostimea stă cu ochii în telefon, termină cu el sau caută să ai o expunere cât mai mică. Încearcă, pe cât posibil, să fii tu însuți, nu o copie aberantă a unui model impus de sistem. Asta e ceea ce trebuie să înțelegi pentru a nu mai cădea victimă tembelismelor globaliste!

39 de comentarii:

  1. S-a dovedit inca o data ca Windows este cel mai mare virus.

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord totusi nici un articol despre tentativa de asasinat? A fost aia facatura? Stima.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da e plin internetul de informații, momentan se digeră faza cu al doilea trăgător.
      E o anchetă în derulare și zilnic apar noi informații ciudate.
      Ce se știe sigur e că Trump și-a înclinat capul într-o fracțiune de secundă și așa a scăpat.
      Deci a fost miracol.
      În rest presa a fost pusă să îngroape subiectul cat mai repede.
      E cumva palma divină cerută de Biden.
      Și a primit-o.

      Ștergere
  3. Bun articol pentru ,nealiniati, ...din pacate putini citesc si pricep Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Fara Windows nu merg toate jocurile, asa ca majoriate acasa nu o sa puna altceva. La firme cum ai spus, "asta e standardul". Asa ca degeaba aia de la departamentul IT sunt competenti si vor altceva, vin cei la costum si li-l baga pe gat. In scoli si facultati il da de obicei Microsoft gratis sau pe mai nimic dupa principiu drog dealerului: prima doza e gratis,lasa ca o sa cumperi mai tarziu pt toata firma sau institutia ta , ca doar numai in Windows te descurci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista Linux customizat pentru jocuri, cu Steam functional si chiar drivere Nvidia OK ( daca ai GPU de la ei 😉😈)... Nobara Linux parca de ex : "https://nobaraproject.org/" si altele căutați pe DistroWatch PS: jocurile sunt parte a Mental engineering and Programing tools of the Globalists...
      Stay away beter read a book, watch a movie pre 2020 no BLM, woke, gender agenda...., listen music also pre 2020....

      Ștergere
  5. Există multe variante fără grăsime și fără spionaje și fără „bloatware Windows” și pentru dependenții de MicuMoale. Pentru mai multe informații puteți căuta teamos.xyz Sunt soluții și pentru sistemele pre-instalate și pentru cele pe care se instalează proaspăt. Un mare plus este că un Windows curat se mișcă muuuuult mai bine fără toate zorzoanele (majoritatea de spionaj), comparabil cu un linux bine instalat cu driveri/module pentru tot ceea ce trebuie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toți cei care credeți în vreun sistem de operare independent,liber si 100% Ouț of any Control, sunteți în inselare.

      Ștergere
    2. Anonim 20 iulie 2024 la 11:59
      "Un mare plus este că un Windows curat se mișcă muuuuult mai bine fără toate zorzoanele (majoritatea de spionaj), comparabil cu un linux bine instalat cu driveri/module pentru tot ceea ce trebuie."

      Esti cumva beat cand sustii ineptiile astea sau esti pur si simplu batut in cap de catre Mama Natura?
      Folosind o procedura de instalare minimala sau un net-install si un window manager clasic de genul Awesome WM sau un un window manager modern ca Sway & Hyprland pot sa customizez orice distrubutie de Linux sa ocupe un spatiu de instalare minimal de la cateva sute de mega pana la cativa giga, in functie de cate "utilitare" si servicii ii instalez, si sa foloseasca doar cateva sute de ram, plecand de la ~100 mega in sus. ORICE DISTRIBUTIE, inclusiv cele "clasice" ca Debian, Ubuntu, Red Hat/Fedora, SuSE/openSUSE, etc, nu doar cele pentru "nerds" ca Gentoo, Arch, Void, Alpine, NixOS, etc.

      https://awesomewm.org/
      https://hyprland.org/
      https://archlinux.org/about/

      https://youtu.be/FX26s8INUYo
      https://youtu.be/wNL6eIoksd8

      Ca a nu mai vorbim despre faptul ca baietii de la Valve folosesc pentru toata infrastructura lor, inclusiv pentru Steam Deck Debian Linux si Arch Linux. Daca nici astia nu stiu se e aia performanta si latenta...
      https://www.valvesoftware.com/en/about
      https://www.valvesoftware.com/en/


      Anonim 21 iulie 2024 la 22:50
      Toti cei care puteti debita asemenea ineptii sinistre sunteti intr-o lipsa acuta de creier.
      Si dupa limbajul pe care il folosesti este clar ca esti un donitoc religios.
      https://youtu.be/ZLdcVG9aUYQ
      https://youtu.be/ZSMKBylfyCc

      Ștergere
  6. Ascultați aici :
    https://www.facebook.com/share/v/MNAP9bzaiBBEHEhu/
    Foarte bun ziaristul, corect și la fel de important pentru mine precum Dan Diaconu

    RăspundețiȘtergere
  7. Folosesc NTLite pentru editat imaginea de windows. Face despaduchere completa. A se folosi si un firewall, comodo firewall care e gratuit. Am liniste si pace pe windows.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "A se folosi si un firewall, comodo firewall care e gratuit. Am liniste si pace pe windows."

      Te-ai gandit mult pana sa alegi mizeria aia de firewall de la un gunoi de companie care spioneaza grupa mare?
      Ce mai urmeaza? Comodo antivirus, Comodo Browser, Comodo DNS, etc? Sau toate la un loc ca sa fi "complet protejat"!

      https://github.com/henrypp/simplewall
      https://github.com/henrypp/simplewall/releases

      https://librewolf.net/
      https://librewolf.net/docs/faq/

      (Method №2: Configure AdGuard DNS manually)
      https://adguard-dns.io/en/public-dns.html

      Ștergere
  8. null pointer....mov r9d, dword ptr r[8]
    Citește o valoare pe 32 de biți de la adresa de memorie stocată în R8 și mută această valoare în registrul R9
    R8=000000000000009c
    Citirea de la o adresă de memorie foarte mică (00000000000000009c), care în mod normal nu este o adresă validă pentru un program normal.
    Deci, foarte probabil, dereferențierea unui pointer nul

    RăspundețiȘtergere
  9. Esti paralel cu subiectul. Industriile afectate au fost industriile puternic reglementate: aviatie, sanatate, banci, etc. Aceste industrii sunt obligate sa aplice anumite standarde de securitate IT, iar Crowdstrike a reusit sa monopolizeze aceasta piata. Si serverele lor Unix ruleaza Crowdstrike si primesc update-uri peste noapte exact la fel.
    Te sfatuiesc sa cercetezi putin istoria acestei firme. Dupa parerea mea acest incident nu a fost o eroare. Cred ca cineva din interior (white hat) a vrut sa atraga atentia asupra firmei, intrucat acolo se pregateste altceva mult mai sinistru. Are legatura cu Ucraina si alegerile din SUA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o variantă plauzibilă .

      Ștergere
    2. Ai inceput bine, dar ai terminat prost. Crowdstrike nu are nici pe departe monopol. Daca avea, chiar nu mai functiona nimic.

      Daca vrei sa te protejezi, nu instalezi updateuri netestate. Sau o faci si o iei in barba. Una din firmele cu care am contract acum, are crowdstrike, dar pentru fiecare update este testat. Iar bugul respectiv a fost gasit la testare.

      Ștergere
    3. Anonim20 iulie 2024 la 21:00, care este dupa parerea ta alternativa la Crowdstrike? Hai, fa-te de ras si mai tare.

      Ștergere
  10. Nu stiu citi oameni stiu ca se uita la un !analyze -v din WinDBG. Oricum, mie mi-a placut poza. Si postarea.

    RăspundețiȘtergere
  11. https://www.bitchute.com/video/MjVaSczIRW0P

    RăspundețiȘtergere
  12. Oamenii prosperă când se ocupă cu agricultura, comerțul, schimbul de mărfuri și folosirea monedelor de aur și argint. Acest sistem a funcționat de milenii. Persoanele productive — țăranii, negustorii, meșteșugarii — merită laudele noastre. Ei construiesc, cresc și creează.Pe de altă parte, percepătorii, consultanții fiscali, contabilii și capitaliștii de risc sunt paraziți. Ei sug vlaga din munca oamenilor harnici, neaducând niciun folos. Aceste profesii inutile și neproductive trebuie eliminate. Să-și murdărească mâinile, să cultive pământul și să facă ceva de valoare. Să punem capăt parazitismului lor și să ridicăm membrii cu adevărat productivi ai societății

    @SiriusBShaman | x

    RăspundețiȘtergere
  13. Unul dintre cele mai bune trucuri pentru a evita interferența sistemelor de operare Windows controlate de o singură entitate este să nu încerci niciodată să le salvezi. Este ca și cum ar fi într-un impas și știu că nu există speranță sau cale de scăpare. Odată ce încerci să le salvezi, singurul lucru pe care și-l vor dori este să te atragă și pe tine în același impas.Aceasta este singura bucurie alternativă pe care o pot avea. De fapt, trăiesc pentru asta.Vor să facă din toată lumea prizonieri ai unei existențe fără speranță, sub controlul entității centrale.

    @SiriusBShaman | x

    RăspundețiȘtergere
  14. Este destul de amuzant că întregul scop al crowdstrike este de a preveni atacurile cibernetice și a lansat accidental unul dintre cele mai mari atacuri cibernetice din istorie.
    Și spun că „a fost o eroare de actualizare”.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eroare? Este evident ca a fost un test. Urmeaza sa vedem ''lovitura principala'' in toamna asta,

      Ștergere
  15. Pe telegram cineva întreba:

    Domnule Diaconu,vă rog să ne spuneți ce știți despre acordul semnat de Iohanis cu Zelenski la Washington.

    Răspuns acordul a fost semnat în 11 iulie 2024 și continutul tratatului se poate face accesand linkul de mai jos:

    https://www.presidency.ro/ro/media/acord-privind-cooperarea-in-domeniul-securitatii-intre-romania-si-ucraina1720705732


    Am extras un rezumat cu ajutorul unui LLM:



    Acordul privind cooperarea în domeniul securității între România și Ucraina, semnat recent de președinții Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski, include mai multe aspecte esențiale pentru consolidarea securității și sprijinului reciproc între cele două țări. Printre principalele prevederi ale acordului se numără:Sprijinul pentru autoapărarea Ucrainei: România se angajează să susțină Ucraina în apărarea sa împotriva agresiunii ruse, conform articolului 51 din Carta ONU [❞] [❞].Cooperarea în domeniul securității cibernetice și deminarea Mării Negre: Acordul prevede colaborarea în domeniul securității informatice și eforturi comune pentru deminarea Mării Negre, asigurând astfel siguranța navigației și a transportului maritim [❞].Sprijin pentru integrarea euro-atlantică a Ucrainei: România susține integrarea Ucrainei în NATO și UE, angajându-se să sprijine reformele necesare în Ucraina pentru a atinge aceste obiective [❞].Colaborare economică și logistică: România va sprijini Ucraina în consolidarea securității alimentare și a logisticii maritime și fluviale, folosind porturile românești de la Marea Neagră și Dunăre [❞].Mecanism de consultare în situații de urgență: Acordul include un mecanism de consultare rapidă între România și Ucraina în cazul unei noi agresiuni sau escaladări a conflictului, pentru a stabili măsurile necesare de contracarare [❞].Acest acord reflectă angajamentul României de a sprijini Ucraina pe termen lung și de a contribui la stabilitatea și securitatea regiunii [❞].

    RăspundețiȘtergere
  16. Gandeste-te ca o firma are o afacere in primplan, iar mizerii precum windows, linux sau crowdstrike sunt pe acolo, dar nu critice. Daca sunt critice, altfel se pune problema (ca la Boeing). Sigur, pierzi niste bani, dar nimeni nu dai faliment din asta.

    RăspundețiȘtergere
  17. E un NPE, adica null pointer exception. Eroarea e intr-un driver. Codul e scris in C++. Atit Windows cit si Linux/Unix folosesc drivere scrise in C, C++ si Rust. Ceea ce inseamna ca acest “bug” era posibil indiferent de sistemul de operare pentru care era scris driver-ul. Dar de obicei cei ce folosesc Unix sau Linux nu obosesc sa blameze Windows. Care a devenit mult mai bun decit la inceputuri. Asa ca mai bine scrieti alte chestii, la care sinteti mai abil. Aci va inselati purtat de elanul tineresc de a blama Windows. O fi Linux superior in multe feluri, dar acest “bug” nu are nici o legatura cu asta. Vorba cuiva, vreun programator angajat ca parte din cota DEI a avut “contributia” in chestiune. Mie altceva imi spune situatia asta: lumea e tot mai dependenta de software, iar felul in care se testeaza software-ul azi e inadecvat. Iar 90% din programatori nu au ce cauta in domeniu. Iar ceilalti 10% fac de asemenea greseli. A scrie software bun e incredibil de dificil. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o confuzie în comentariul tău: ai introdus Rust în discuție. O asemenea eroare nu e posibilă dacă folosești Rust.

      Ștergere
    2. Asa e, dar eu am scris doar ca Rust alaturi de C si C++ sint folosite la scris drivere. Numai bine!

      Ștergere
  18. FYI:

    https://www.wired.com/story/the-untold-story-of-solarwinds-the-boldest-supply-chain-hack-ever/

    RăspundețiȘtergere
  19. Ai browser Brave si folosesti o versiune mai veche pentru ca rulezi sist de operare W7. Deodata, "brave browser is crashed by pages with Youtube embedded"! Cauti solutia pe forumul Brave si gasesti: "put shields down for youtube site". Solutie binecuvantata de Brave, care cica este un "browser care nu te spioneaza". Pai bine ma, boilor, tocmai la youtube faceti voi shields down?! La mama si tata spionajului si reclamelor de la g00gle?! Din aceast C@C@t nu mai ieste Brave cu fata curata!

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce s-a stabilit la simularea Cyber Poligon este în derulare , ținta este introducerea banilor digitali . Dar după „Bird Flu Summit” care va avea loc în Arlington, în Statele Unite în perioada 2-4 octombrie UE va achiziționa din nou vaxxinuri de data asta împotriva gripei aviare și care vor fi obligatorii.

    RăspundețiȘtergere
  21. https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/1e6ms9z/crowdstrike_is_not_worth_83_billion_dollars/?share_id=v9IsawzjaJvU9Nprku7yi&utm_content=2&utm_medium=ios_app&utm_name=ioscss&utm_source=share&utm_term=1

    RăspundețiȘtergere
  22. Global Blackout Party

    https://rumble.com/v57li5v-breaking-apocalypse-season-1episode-2-global-blackout-party-with-andrew-bar.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Galactic%20Historian

    RăspundețiȘtergere
  23. In principiu la scara globala sub 25% din sisteme folosesc ceva Windows. Marea majoritate a sistemelor sunt bazate pe Unix, Linux-uri inclusiv majoritatea IOT-urilor. In al doilea rând orice update nu se face simultan peste tot. E o regula de gâgă, tocmai pt. a evita asemenea situatii.

    RăspundețiȘtergere
  24. Restaurarea nu se face așa ușor. Încă sunt servare care stau un "bluescreen" și după 2 zile. Indienii nu cred că dorm in următoarele 10 zile la cat au de restartata.

    RăspundețiȘtergere
  25. Se va comite inclusivi un atentat cibernetic global, la fel de nereusit ca cel asupra lui Trump, cu salvator Microsoft ... la fel ca in cazul vaxinurilor din Mistificarea/Trucajul - Masoneriei - numit Covid!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)