marți, 30 iulie 2024

Climatologia privită dintr-un unghi mult mai logic


Cearta marilor puteri, dincolo de atmosfera sumbră de război și permanenta amenințare cu o catastrofă, are și părțile ei bune: uneori lasă să răzbată adevărul care, altfel, ar fi mult mai ușor de îngropat. Pe vremea când Putin era băgat în toate „comitetele și comițiile” globaliste, ideologia climatică nu era contestată de nimeni. Doar pe la colțuri se mai spunea una-alta. Adevărul era anihilat din fașă, cercetătorii nealiniați erau lăsați fără finanțare, astfel încât doar minciuna oficială era cea care-și spunea povestea. Acum însă, diferențele de poziție fac necesare inclusiv studiile reale pentru a se asigura o poziționare strategică. Așa încep să apară elementele pe care le bănuiam, dar care erau interzise până acum marelui public. 

Noua poziționare a Rusiei face necesară reluarea cercetării fundamentale. În ceea ce privește clima, se dorește stabilirea unui model clar de evoluție pentru a se putea lua deciziile strategice în ceea ce privește, în primul rând, agricultura, dar și evoluția societății în general. În continuare vă voi prezenta câteva elemente extrase din diverse studii rusești, precum și o prognoză în ceea ce privește evoluția climei în perioada următoare.

În primul rând, ceea ce trebuie să conștientizăm este că sistemul climatic al Pământului se dezvoltă în cicluri istorice. De exemplu, între 250 i.Hr. și 200 d.Hr. am avut o perioadă de încălzire semnificativă, cunoscută sub denumirea de „Optimul climatic antic”. Această perioadă venea după o mini-glaciațiune. Între 300 și 600 vremea s-a răcit din nou. Între 950 și 1250 avem „Optimul climatic medieval”, perioadă în care vremea s-a încălzit din nou, consemnându-se recorduri de temperatură și perioade secetoase cu care oamenii nu se mai confruntaseră. Două sute de ani mai târziu, între 1450 și 1750 am avut din nou o mini-glaciațiune. Începând cu 1850 avem o nouă perioadă de încălzire, similară celorlalte din istorie. Dacă e să suprapunem modelele trecutului, rezultă că ne aflăm în banda celor 200 de ani de încălzire, ceea ce face foarte probabil ca în 2050 să se încheie acest ciclu. Totuși, cercetătorii ruși spun că e posibil ca încălzirea să continue până spre sfârșitul actualului secol. De altfel, concluzionează că încă nu s-a atins punctul maxim de temperatură, dar că asta nu ar trebui să ne îngrijoreze chiar dacă e posibil să se consemneze temperaturi mai mari decât în ultimii 2000 de ani. Ei afirmă că, în ciuda acestor elemente, nu ne aflăm în fața unei premiere. În timpul Optimului climatic al Eocenului timpuriu s-au înregistrat temperaturi medii cu peste 14 grade mai mari decât mediile actuale, iar asta nu a descurajat dezvoltarea vieții ci, din contră, s-a consemnat o explozie a biodiversității. 

E interesant de înțeles care-s cauzele acestor cicluri climatice. Cu toate că principala cauză e unanim cunoscută, în perioada recentă s-a dovedit a fi mult mai utilă ascunderea principalei cauze deoarece în acest fel se ajunge la un profit accentuat al sforarilor din spatele „Mafiei Încălzirii Globale”. Ceea ce trebuie să conștientizați este că activitatea umană nu este capabilă să influențeze fenomenul încălzirii într-o proporție mai mare de ... 0.5%. Așadar, ceea ce marketează tembelii și ticăloșii ca find „principala cauză a încălzirii” nu e decât un fenomen mega-marginal. Și e logic să fie așa, în condițiile în care sistemul climatic al Pământului este ceva gigantic dacă-l raportăm la totalul populației. 

Ceea ce influențează decisiv sistemul climatic este ... unghiul axei Pământului. Unghiul nu este unul fix, axa schimbându-și periodic înclinarea și, din această variație, rezultă modificările climatice. Cu cât modificarea e mai mare, cu atât apar fenomene de amploare mai mare. Spre exemplu, o anumită înclinare ar putea modifica definitiv curenții oceanici, stabilind cu totul alte zone climatice. Înțelegând fenomenul, absolut toată povestea capătă logică, adică acel element care lipsește cu desăvârșire din teoriile climatice fantasmagorice ale prezentului.

Așadar, fenomenul este unul mult mai amplu decât ne-am putea noi imagina. Asta înseamnă că direcțiile de acțiune nu pot fi cele actuale, de reducere a emisiilor de dioxid de carbon prin înlocuirea combustibililor utilizați în producerea de energie. E o fantasmă care va fi plătită scump de către cei care-i cad în capcană. În mod normal, rușii spun că singura strategie viabilă este cea de adaptare la noile condiții. Cum? Prin stabilirea, pe baza prognozei de evoluție a modelului climatic, a zonelor optime pentru agricultură, printr-un management inteligent al apei și prin investiții canalizate către zonele cele mai propice locuirii. 

În cazul în care fenomenul de încălzire va continua până la sfârșitul secolului, așa cum prognozează rușii, se vor consemna fenomene migraționale accentuate și tocmai aici trebuie găsit un răspuns adecvat. Rușii spun că teritoriul lor va fi unul  propice, astfel încât va deveni o țintă predilectă a noii migrații. De aceea trebuie să fie pregătiți pentru combaterea fenomenului prin deturnarea factorului migrațional către vecini. Problema e că asta se poate face doar în zona europeană, unde un control strict al frontierei poate face ca fenomenul să fie oprit în zonele de graniță sau „reflectat” în zona țărilor nordice. Conform prognozelor rusești, largi zone din Europa vor deveni nelocuibile. O parte din Bulgaria, România, Polonia, Ucraina, nordul Germaniei și o mică parte din Franța vor mai fi locuibile. În rest, viața se va mai putea menține pe zone limitate, în jurul bazinelor de apă. De aceea, din punct de vedere strategic, Rusia își propune să-și întărească granițele inclusiv prin delimitarea sa prin intermediul unor cursuri de apă sau lanțuri muntoase. Înțelegeți acum de ce actuala țintă a Rușilor în Ucraina este Niprul? 

Însă principalul vector migrațional se va consemna în Asia unde, ca efect al populației în creștere, valurile de migrație vor deveni consistente. Teoretic, Rusia ar avea interesul să atragă acolo o populație stabilă deoarece are densități rahitice în acea zonă. Doar că, prin intensificarea fenomenului pot apărea structuri noi de putere care să submineze autoritatea statului rus. Pentru zona asiatică, Rusia își propune întărirea cooperării cu vecinii, inclusiv prin ajutoare militare și logistice, pentru a se putea opri valul migrațional la granițele vecinilor săi. Iar vdacă e vorba de atragerea unor populații, aceasta trebuie facută într-o manieră care să nu scape conducerii centralizate a țării. 

Cea mai mare provocare a unui viitor în care încălzirea se va accentua va fi cel al securizării surselor de hrană. Astfel devine obligatorie protejarea zonelor agricole, extinderea acestora acolo unde factorul climatic va elibera pământ agricol, dar și proiectarea cu atenție a strategiilor de cultivare, astfel încât să se maximizeze potențialul existent. Conform prognozelor, alimentele vor fi „energia viitorului”, având un imens potențialul de a crește accelerat în structura exporturilor rusești. Se vorbește chiar de posibilitatea ca aceasta să devină principala marfă de export a Rusiei, detronând energia!

Un alt element care se remarcă în confruntarea dintre puterile lumii este capturarea Africii. Ea corespunde unui plan pe termen lung dezvoltat în urma cercetărilor legate de evoluția modelului climatic. În scurt timp viața va deveni aproape imposibilă în Africa. Vor fi zone largi care vor fi părăsite din cauză că nu vor mai fi compatibile cu viața. Puținele zone locuibile vor fi suprapopulate, necesitând surse de hrană care nu pot fi asigurate de continentul African. În aceste condiții, stăpân al Africii devine cel care-i poate asigura hrana. Dar de ce ar face cineva asta? Pentru că, în conformitate cu prognozele climatice, după finalizarea Optimului Climatic actual, va urma o perioadă de răcire accentuată, care va transforma din nou Pământul. Astfel, va reîngheța zona de nord a Rusiei, iar o mare parte a terenurilor agricole cucerite în prezent vor cădea pradă gheții. Rusia își poate muta o mare parte a terenurilor agricole mai la sud, dar dacă vrea să-și mențină influența alimentară va avea nevoie de controlul producției, iar din acest punct de vedere, controlul Africii este esențial întrucât acolo va fi o explozie de bunăstare agricolă, similară celei din antichitate. 

După cum puteți observa, există și alte metode de luptă împotriva fenomenelor meteo cu care ne confruntăm. Adaptarea - metoda urmată de ruși - pare a fi cea mai potrivită și normală. Nu presupune sacrificii, ci doar înțelegerea prognozelor și managementul avansat al surselor de hrană. Dacă ne-ar duce mintea, ar trebui să facem și noi asta cât mai curând. Întărirea controlului frontierelor devine esențial, iar managementul zonelor agricole e cât se poate de stringent. Există vreo hartă a evoluțiilor climatice? Cel puțin după sursele rusești, cu excepția unei zone destul de reduse din sudul țării, România nu va avea probleme de habitabilitate. Și tocmai asta e problema noastră. 

Privind prin prisma proiecțiilor climatice viitoare înțelegem inclusiv controversa cu Ucraina. Europenii(și nu doar ei, ci și un alt jucător puternic) caută să-și securizeze zonele care vor fi locuibile și, în care, eventual, vor putea muta populații. Cum Ucraina e una dintre țările care nu va avea probleme majore, potențialul său de tranzit al maximului climatic devine interesant. De aceea, inclusiv lupta până la ultimul ucrainean are rolul său, de eliberare a unor suprafețe imense de teren care în viitor vor putea fi exploatate de alții. Așadar, e posibil ca „proiectul ucrainean” să fie unul necesar supraviețuirii Uniunii Europene, iar pierderea războiului de acolo să însemne sfârșitul proiectului european și înlocuirea sa cu „scapă cine poate”. Suntem pregătiți pentru asta?

34 de comentarii:

  1. Suntem in al 25-lea ciclu solar. A inceput in 2019, se termina in 2030. Maxima este in 2025. https://ro.wikipedia.org/wiki/Ciclu_solar

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu exista nici o criza climatica. Tot articolul asta alarmist porneste de la o premiza falsa. Criza climatica este fabricata, este o mare minciuna. Datele istorice au fost modificate, in cel mai pur stil orwellian. Cine vrea poate sa cerceteze, totul este o mare minciuna. CO2 este un gaz necesar vietii pe pamant, iar concentratia lui actuala nu este la nici o extrema. Propaganda prezinta doar cateva zeci de ani de date istorice, o perioada infima care se potriveste cu minciuna, dar se cunosc concentratiile de CO2 pe sute de mii de ani in urma. Valoarea actuala nu e apropiata de nici o extrema istorica, deci nu exista absolut nici o criza. Toate crizele astea fabricate se succed una dupa alta si sunt menite sa justifice marea resetare, adica reintoarcerea la sclavagism.
    Principalul factor care influenteaza clima Pamantului este activitatea solara. Toti ceilalti factori sunt minusculi prin comparatie. E ca si cum ai varsa un pahar cu apa in Marea Neagra si te-ai apuca sa calculezi cu cat i-a crescut nivelul. Este complet stupid sa crezi ca oamenii si vacile incalzesc planeta, cand in fiecare zi poti sa vezi un gigantic reactor de fuziune nucleara pe cer, al carui masa este de 333000 de ori mai mare decat masa Pamantului!!! Suntem niste furnici proaste pe un graunte de nisip orbitand in jurul unei gigantice bile de foc si ne credem mai destepti decat creatorul acestui Univers!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dan, ai vreun link pt acea harta a rusilor? Presupun ca atunci cand zici sudul Romaniei te referi la zona care deja a inceput sa se desertifice, doar in fenomenul se va intensifica in viitor?

      Ștergere
    2. scrie frumos anonimul de mai sus, dar atat a putut intelege... ca articolul este alarmist...

      Ștergere
    3. Cu siguranță a citit…doar titlul 😀

      Ștergere
    4. Dan@Trenduri30 iulie 2024 la 13:34
      "Conform prognozelor rusești, largi zone din Europa vor deveni nelocuibile." - asta nu e alarmism? Crezi ca daca am rejectat propaganda vestica trebuie s-o inghitim automat pe cea ruseasca? Rusii sunt exact pe aceiasi lungime de unde cu globalistii, batalia dintre ei este pe cat sa controleze fiecare, dar nici o parte nu vrea sa piarda prostii.
      "După cum puteți observa, există și alte metode de luptă împotriva fenomenelor meteo cu care ne confruntăm." - care fenomene, nene? Fenomenul numit vara? Daca ai scris asa ceva inseamna ca deja ai inghitit momeala. Repet: nu exista nici o criza climatica, absolut totul e normal. Asa zisele recorduri de temperatura sunt false. Temperaturile inregistrate in trecut au fost modificate recent, dar daca stii unde sa cauti inca le gasesti pe cele reale.
      Comentariul meu era legat de faptul ca ai inlocuit propaganda vestica cu cea ruseasca, pastrand acelasi ton alarmist.

      Ștergere
    5. @Anonim, nu trebuie să trecem în tabăra cealaltă, a negării. Așa cum făceau cei din vremea pandemiei care spuneau că nu există virusul și mă înjurau când le spuneam cum am trecut eu prin boală. Nu poți nega că nu prea ai mai văzut zăpadă de câțiva ani sau că avem de-a face cu zile ceva mai călduroase. Ceea ce spun în articol e că toată încălzirea(sau răcirea care va veni) este independentă de activitatea omului și că trebuie să ne adaptăm, nu să plătim taxe mai mari și nici să tremurăm iarna de frig pentru că emitem CO2. Nu înțeleg ce propagandă, că doar nu-ți zice nimeni că pentru a modifica axa Pământului trebuie să sari sau să mănânci mai puțin...

      Ștergere
    6. Dan@Trenduri31 iulie 2024 la 07:33
      Schimbarile climatice reale se desfasoara pe o scara geologica a timpului. Ca orice process natural complex, el se desfasoara cu anumite turbulente. Daca ai fi o furnica si ai pluti pe un rau, la un moment dat o sa ajungi intr-un vartej si o sa crezi ca de la o vreme raul s-a oprit sau curge invers, dar raul nu si-a schimbat deloc cursul. Media alarmista exploateaza ignoranta celor care nu au simtul proportiilor si v-a convins aproape pe toti ca se intampla ceva rau cu clima. Repet: exista date, iar datele nu justifica toata aceasta isterie.
      "Nu înțeleg ce propagandă, că doar nu-ți zice nimeni că pentru a modifica axa Pământului trebuie să sari sau să mănânci mai puțin..." - asta e o chestiune subtila, dar esentiala. Odata acceptata premiza, fantana a fost otravita. Mai departe se ocupa media mincinoasa pentru a modula panica si a propune "solutiile". Oamenii in stare de panica accepta orice. Asta s-a vazut chiar recent.
      Inca ceva: in acest moment si de mai multa vreme se desfasoara mai multe experimente de modificare a climei, pe scara larga. Suspectez ca valul recent de caldura este rezultatul unui astfel de experiment. Alte experimente sunt in stadiu de discutie, cum ar fi acesta: https://csl.noaa.gov/news/2023/390_1107.html

      Ștergere
    7. Se vede că nu a citit articolul, iar comentariul este de gâgă...

      Ștergere
  3. Interesantă analiza dvs.! Îmi place și este logică pt. că aceasta răspunde unor chestiuni importante pt. omenire, acum!
    Așa zisa "Încălzire globală" este o gogoriță care îi îmbogățește pe unii în detrimentul marii populații a Terei care sărăcește!

    RăspundețiȘtergere
  4. N o sa aibe nimeni timp, de amenajat/pregatit ceva, undeva!
    Ci doar de risipit, din disperarea prostului!

    RăspundețiȘtergere
  5. Gasiti aici explicatii detaliate privind ciclurile solare in corelatie cu ciclurile climatice. https://www.scientia.ro/biografii/3140-milutin-milankovitch.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Schimbările geologice și astronomice vor avea loc curând. Cercetați subiectul gazelor inflamabile din Marea Neagra. Marea revoluție va începe când soarele va răsări de la vest la est. Cap 8 din apocalipsa descrie prima faza (cădelnița de aur, constelația Orion steaua Betelgeuse), cap 16 descrie faza a doua.

    RăspundețiȘtergere
  7. "Asta înseamnă că direcțiile de acțiune nu pot fi cele actuale, de reducere a emisiilor de dioxid de carbon prin înlocuirea combustibililor utilizați în producerea de energie. E o fantasmă care va fi plătită scump de către cei care-i cad în capcană."

    Europa de vest nu are resurse de gaze si de petrol, iar cele de carbune sunt limitate.
    Electrificarea impreuna cu furtul litiului (necesar pentru baterii) din Bolivia si din Ucraina este o incercare disperata de a reduce dependenta de resursele fosile ale arabilor, niste retardati futatori de capre multimilenari care de cand au dat de banii europenilor pur si simplu si-au luat-o in cap. Sa nu uitam ca Europa si-a luat-o la mumu incercand sa fure petrolul si gazele din Iran, Irak, Afganistan, Siria, Libia, Liban, Cipru, etc. Numai romanii care sunt neam de prosti de la Burebista incoace si-au dat resursele pe gratis, au mai si fost muiti, dar sunt foarte mandri si multumiti.

    Problema Europei este ca si electrificata si neelectrificata, oricum nu va mai avea industrie vreodata de vreun fel.
    Problema cea mai mare a Europei este MARXISMUL!
    Dupa ce a imbogatit tot tziganistanul cumparad resurse fosile de la ei, acum va ridica si toata Asia fortand industria sa migreze acolo, care ghici cu ce energie vor produce asiaticii si de unde o vor cumpara?
    https://www.euronews.com/next/2024/02/02/the-four-day-week-which-countries-have-embraced-it-and-how-s-it-going-so-far

    Greseala majora este ca in loc sa se alieze cu rusii sa dezvolte impreuna industria europeana folosind resurse rusesti, incearca sa le fure resursele si for ajunge faliti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comentez doar ca sa-ti dau 10 like-uri. Daca as putea, ti-as da si o bere.

      Ștergere
    2. La capitolul amenintari existentiale la adresa Europei as mai adauga islamul. Islamizarea Europei se desfasoara cu o viteza uluitoare. Cine crede ca se poate coabita cu musulmanii dupa ce vor deveni majoritari, nu stie ce vorbeste. Vedeti ce inseamna "dhimmi" si "jizya" ca sa stiti ce ii asteapta pe copiii si nepotii vostri, daca nu chiar si pe voi.

      Ștergere
    3. 11:31
      Odată cu dispariția ajutorului social gras, a carburanților fosili și stingerea luminii cu obligația de capsare a copiiilor lui dhimmi și jija al tău nu o sa le mai placa la "Paris" și se vor intoarce în apoi în triburile nisipurilor.
      Asculta ce ti zic.
      În marea majoritate si ei, CA SI TINE, sunt acolo fix pentru welfare și Netflix cu popcorn, nimic altceva. ASTA I TINE PE LOC.

      CC

      Ștergere
    4. CCule!
      Vor pleca intradevar, dar nu vor lasa in urma lor, piatra peste piatra!
      Mai intai vor transforma "piramidele", inapoi in nisipul din care au aparut.
      La fel ca la 911!

      Ștergere
    5. numai un idiot poate crede ca natiuni cu astfel de comportament pot avea un viitor, ca de industrie nu se mai poate pune problema.
      https://www.armstrongeconomics.com/international-news/europes-current-economy/germany-bans-conservative-voices/


      in alta ordine de idei...
      https://www.armstrongeconomics.com/world-news/taxes/global-wealth-tax-for-climate-change/

      Ștergere
    6. Anonim31 iulie 2024 la 15:28
      De distrus vor distruge, dar nu vor pleca. Nu vor pleca niciodata de buna voie. Religia nu le permite!

      Ștergere
    7. Ba, vor pleca deoarece va fi frig si intuneric. In regatul nisipurilor macar este cald.
      Asa se va pune problema, iar iuropenii vor pleca cu ei de mana deoarece nisiposii sunt singurii care stiu sa coaca paine pe asfalt si sa supravietuiasca intre DUNE.

      Ștergere
  8. 🇮🇷 Purtătorul de cuvânt al Comitetului Național de Securitate al Consiliului Shura iranian: Asasinarea lui Haniyeh este un act laș, iar autorii acestuia vor primi, fără îndoială, un răspuns.

    @MyLordBebo | X

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot asa grait-a Zarathustra persan și când Ciaul amerlocilor au montat o mitraliera robot in drumul generalului Soleimani și l-au ciuruit....

      Ștergere
  9. In timp ce imprastie panica in randul poolimii, politicienii achizitioneaza proprietati de milioane de euro pe malul marii. Ca de obicei, realitatea si naratiunea sunt doua lucruri complet diferite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reviziteaza filmul " The 5th Wave" ca sa înțelegi cum stau treburile cu achizitionarile. 😉

      Ștergere
    2. Vicleanu' este un prost incurabil, pentru ca:
      nu invata nimic din istorie/experiente!
      De prosti se mai prinde cate ceva!

      Ștergere
    3. Incontestabil!
      Naratiunea, are intotdeauna un interes foarte bine ascuns!

      Ștergere
  10. Mergeti la vot si Votati PCR, pardon, "Coalitia".
    Pentru "dezvoltare durabila si stabilitate", bineinteles!
    https://autolatest.ro/stiri/guvernul-psd-pnl-introduce-zone-cu-nivel-scazut-de-emisie-znse-adica-revine-taxa-oxigen-pentru-masinile-euro-3-4-si-euro-5/

    Nu uitati ca de la anul veti plati si taxa de carbon pentru locuinte si pentru incalzire, inclusiv pentru centralele termice pe gaz si pe peleti. Asta pe langa tot duiumul de taxe si impozite ce se vor mari in mod obligatoriu, plus un TVA marit plus impozitul progresiv pe venituri.
    https://www.libertatea.ro/stiri/cu-cat-ne-va-scumpi-viata-taxa-pe-carbon-pregatita-de-uniunea-europeana-pentru-locuinte-si-masini-si-recomandata-de-fmi-pentru-romania-4793589

    RăspundețiȘtergere
  11. Astia de la Meteorologie s au angajat la Bursa, sau viceversa, deoarece:

    in loc ca sa ne comunice pur si simplu "datele brute" ale temperaturilor inregistrate zilnic sau chiar intraday, ei ne comunica rezultatele unor "prelucrari" ale "datelor brute", adica o manopera doloziva, de genul cei intreprinse de catre orice procuratura mafiota, care falsifica probe!

    RăspundețiȘtergere
  12. Influențează omul condițiile de mediu În măsură să distrugă existența materiei vii , de pe pământ?
    Este lipsă de logică, și de înțelegere a transformărilor conexiunilor ce se realizează atunci când masa atomică capătă însușire de a asimila componente materiale necesare dezvoltării. Factorul esențial este nivelul maseienergetice care se redistribuie între constituenți materiali
    Nivelul mediu primit de către pământ de la soare determină menținerea masei materiale ,,Vii".Masa energetică emisă de soare este efectul reacțiilor TERMO_NUCLIEARE, zona de incidență ca raport SOARE PĂMÂNT ESTE DE A10 LA PUTERA MINUS CINCI.PAMANTUL are mișcarea de rotație imprimată de masa energetică primită de la soare Axa soarelui este paralelă cu cea pământului. Mișcarea de revoluție (anuala) este rezultanta componentei de menținere a pământului în zona influenței cosmice.... idem mișcarea lunii.
    Modificări ale climei se produc datorat componentelor energetice a reacțiilor termo nucleare din aferentă proiecției suprafeței pământului. Modul de influența condițiile de mediu este de a găsi soluția de a controla masă energetică. TESLA SAVANTUL OMENIRII preciza: scopul omului este de a obține energie (masă energetică) de ori unde din UNIVERS

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. *...scopul omului este de a obține energie (masă energetică) de ori unde din UNIVERS*. Răspuns greșit ! Omul A FOST CREEAT pentru a conduce-administra-manageria întregul Pământ, dar a fost deturnat de la misiunea sa de către invidiosul-răsculatul-urâtorul de creație și de Creator, în prima operațiune de deceivement-înșelăciune reușită din Istorie.

      Ștergere
  13. nu putem compara temperaturile de acum cu cele de acum sute de ani din simplul motiv ca atunci nici nu se masura temperatura, Celsius sau Fahrenheit inca nu erau nascuti.. iar stramosii nostri nu au lasat cifre cu temperaturile gravate pe peretii pesterilor.. si copiii mici ar trebui sa-si dea seama de propaganda.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)