miercuri, 3 iulie 2024

Cum eșuează Imperiul?


În timp ce suntem bombardați cu tot felul de declarații bombastice, în zonele în care lucrurile ar trebui să meargă, apar fracturi dezastruoase. Dar lumea nu are timpul de lucrurile mărunte, precum dinamica datoriei americane, ci alege chestiunile bombastice, precum bursele de valori ajunse la dimensiuni care nu mai pot fi justificate nici măcar de logica basmelor. Am spus-o de mai multe ori, nu o să mă apuc să o repet. Oamenii se uită la prăjitura apetisantă din vitrină, chiar dacă aceasta este făcută din carton și ornată cu lipici și cremă de ghete. Imaginea contează.

Doar că realitatea are prostul obicei de a-și urma imperturbabilă calea, asemeni unui vapor de mare tonaj, în timp ce fantasmele amplificate de buzz-ul mediatic seamănă mai mult cu rudimentarele bărci cu vâsle, care nu pot face față nu vaporului, ci nici măcar siajului acestuia. Chiar dacă participanților drogați li se vinde iluzia că întreaga bâțâială este doar o legănare plăcută și normală, elementele pe care le vom vedea în continuare vor atârna extrem de urât odată cu trecerea timpului, influențându-ne din ce în ce mai radical viețile. Dar să nu mai batem pasul pe loc și să trecem la datele brute.

În al doilea trimestru al anului curent, Trezoreria americană a eșuat lamentabil în plasarea datoriei statului. Deraierea a fost de 100 miliarde de dolari dintr-un total planificat de 350 miliarde. Asta înseamnă aproape o treime! Dezechilibrul de lichidități al statului american devine astfel flagrant. Ne putem întreba logic, cum va reuși Trezoreria să se descurce trimestrul viitor în condițiile în care are o sumă planificată de ... 557 miliarde de dolari, cu următoarea structură: 416 mld. $ certificate de tezaur, 124 mld. obligațiuni și 17 mld TIPS și FRN. 

Structura plasamentelor este importantă și o să înțelegeți imediat de ce: după cum observați, cea mai mare parte a datoriei care se dorește plasată este în certificate de tezaur. În trimestrul doi, întreg eșecul de finanțare s-a consumat pe această componentă, care are scadențe între 1 și 10 ani. Sunt două elemente care rezultă de aici. Pe de o parte, dată fiind dimensiunea covârșitoare a acestei componente a datoriei de plasat, nu se găsesc fizic investitorii care să o achiziționeze. Doar că mai e ceva. În timp ce restul segmentelor datoriei americane sunt dominate de investitorii instituționali, acest segment este unul - să-i spunem - popular. Problemele de aici semnalizează - dincolo de incapacitatea de acoperire - grave probleme de încredere în statul american și în capacitatea sa de a-și plăti datoriile. 

Într-un fel, e cât se poarte de logică percepția. Foamea de bani a statului este imensă, în timp ce capacitatea de absorbție a pieței e limitată. Ținând cont de indicatorii specifici, rezultă o capacitate de finanțare a statului american de aproximativ 300 mld. $, cărora li s-ar putea adăuga, în cel mai bun caz, aproximativ 120 mld. $, sume ale nerezidenților. Acestea însă sunt în scădere masivă din cauza politicii de utilizare a dolarului pe post de armă de exterminare financiară a dușmanilor SUA. Acum înțelegeți exact de ce Janet Yellen s-a dus cu „sărut-mâna”  în China? Efectele refuzului chinezilor s-au văzut limpede în deficitul trimestrului doi. 

Doar că socoteala nu rămâne așa. Statul american nu este unul care-și achită datoriile făcute până acum, ci face și alte datorii noi ca efect al politicilor sale dezastruoase de gestionare a banului public. Fiind o societate coruptă până-n măduva oaselor, e cât se poate de limpede că se confruntă cu probleme masive în gestionarea propriului buget. Și, tot ca efect al corupției endemice, SUA este patria celor mai bogați oameni ai planetei în condițiile în care profilul statului seamănă, pe zi ce trece, cu cel al unui cerșetor. 

Partea interesantă vine abia acum. Cea mai mare cheltuială a statului american este cea cu serviciul datoriei care, în scurt timp,  va fi dublu față de bugetul apărării. Pe moment serviciul datoriei este cu aproximativ 11% mai mare decât bugetul apărării. Tendința de accelerare vine pe fondul a ceea ce cunoaștem a fi „spirala îndatorării”. Pe moment, specialiștii estimează o creștere a datoriei cu 1 trilion de dolari pe an, doar că această creștere nu este liniară, ci începe să aibă o tendință exponențială. De altfel, „tendința exponențială”, am văzut-o spre sfârșitul anului trecut, când, în doar trei luni, datoria a crescut cu 1 trilion. Cel mai probabil, la sfârșitul anului curent, vom constata că plusul de datorie americană va fi nu de 1 trilion, așa cum se așteaptă toată lumea, ci de 3 trilioane! Vă rog mult să rețineți această proiecție deoarece, pe moment, sunt singurul care o face, dar pe măsură se ce se vor accelera tendințele de creștere, vor apărea și „esperții”, precum ciupercile după ploaie. 

Cu o asemenea dinamică a datoriei în față, ne vin brusc două întrebări: „de unde?” și „cu ce?”. Prima: DE UNDE BANI? Așa cum am văzut, limita de acoperire din  partea pieței e de mult depășită, iar eșecul de 100 miliarde din trimestrul doi, semnalizează un dezastru mult mai mare în trimestrul trei. Ce faci când nu are cine să te împrumute? Cu toate că veți zâmbi, soluția există și tot subsemnatul v-a povestit-o cu ceva timp în urmă: trezoreria se va transforma, din debitor și în creditor de ultimă instanță, acoperind „eșecurile de finanțare”. Cei care nu-și amintesc știrea pe care am dezvoltat-o într-un articol de anul trecut, vor face ochii cât cepele. „Păi cum vine aia ca tu, care ai nevoie de bani, să te împrumuți singur? De unde bani pentru a te împrumuta?”. Când îți pui asemenea întrebări, judeci ca un om normal, dar oare a judeca normal într-o societate anormală mai e ceva viabil? În mod evident este o extensie dusă la absurd a noțiunii de ban, trezoreria transformându-se, alături de FED, în „fântână de leac”. Tradus ar suna cam așa: o singură tiparniță(FED-ul) nu mai face față, astfel încât se introduce o tiparniță separată(Trezoreria) pentru datoria statului. 

Doar că vine a doua întrebare, anume „cu ce se va plăti această datorie?”. Omul simplu are impresia că dacă ai tiparnița banului poți tipări cât vrei de mult. Socoteala însă e alta: dacă doar tipărești, banul tău se transformă în hârtie igienică(efectul Mugabe). Funcționalitatea mașinii de făcut bani este dată de capacitatea de plată a datoriilor emise. Principiul subliniat mai devreme spune că o valută e viabilă în măsura în care economia din spatele său este capabilă să achite nota de plată reprezentată de datoriile emise. Pe șleau, hardughia ar putea funcționa dacă statul își poate plăti datoriile. Cum? Aici e marea provocare: ori printr-o sublimă creștere economică, ori prin confiscări extinse de la membrii societății sub forma taxelor și impozitelor. Este posibil? Răspunsul scurt este NU. De ce? Pentru că la bază societatea americană este una eșuată, astfel încât nu mai ai ce impozite să le mai bagi boschetarilor care trăiesc cu ajutoare de hrană. La vârf însă nici nu se pune problema de introducere a unei impozitări suplimentare întrucât aici sunt marii mahări, vârful corupției care și-a asigurat impozite mici și tot soiul de scheme de scăpare pentru propriul profit. Așadar, nici vorbă ca cineva de aici să-și taie creanga de sub fund! Și-atunci?

Există un plan de afaceri, o carte unică pe care mizează SUA: Ucraina. Singurul business pentru a scăpa din cleștele în care se află are acest nume. Prin Ucraina SUA speră să doboare Rusia și s-o valorifice „la bucată” pentru a-și salva gravele dezechilibre. Este posibil? N-o să dau un răspuns ferm. O să vă spun că dacă situația se rezolvă în favoarea lor, decimarea Rusiei le va mai prelungi agonia maxim un deceniu deoarece amploarea datoriilor acumulate, alături de „monștrii din scripte”, vor fi extrem de stringente, rămânând doar câteva firimituri care se vor stinge rapid. Dar dacă nu le va ieși planul? De altfel, situația din teren ne sugerează asta. SUA, înnebunite de perspectiva eșecului, au depășit orice limită a bunului simț pentru un război proxy. Din disperare s-au apucat să elibereze muniție din rezerva strategică. Muniție care, în mare, odată intrată pe teritoriul Ucrainei, e distrusă de rachetele rusești ori în depozite, ori în drum spre depozite. Desigur, mai rămân câteva pentru a da lovituri grosolane de imagine. În ritmul acesta, credeți-mă că nu e departe momentul în care SUA vor furniza F-35 Ucrainei!

Întrebarea care se pune este însă alta: dacă distrugerea Rusiei de către SUA ar reuși să peticească bugetul SUA, ce-ar însemna pentru Rusia dacă va înfrânge SUA în haosul ucrainean? Gândiți-vă bine la perspectiva asta și veți înțelege de ce, un front de peste 1000 km, e ținut doar cu împunsături de albină, abil gândite pentru ca monstrul ucrainean să rămână într-o stare de semi-amorțeală, fără să facă septicemie. 

V-am pus toate datele pe masă. Treceți-le prin filtrul propriei judecăți și trageți concluziile care pot fi trase.

30 de comentarii:

  1. Roman foarte scurt!
    Când urci muntele, trebuie să invingi gravitaţia, îţi mobilizezi forțele, te prinzi de colţuri.
    Când ajungi sus, doar stai pe vârf.
    Este situaţia cu cel mai precar echilibru, pentru că un pas greşit te poate duce la vale.
    Exact aşa este și în viaţă.
    Este mai greu să-ţi păstrezi echilibrul în vârf, decât să urci muntele.
    Morala: fără forţe potrivnice, poți cădea în gol. Sau, nu te urci pe munte și stai acolo unde nu poţi cadea mai jos.
    Astea sunt tarile mici!
    America este in acest moment atât de mică încât trebuia să se urce pe taburet ca să aranjeze lumea care i s-a subordonat pana acum....(nu mă pot abţine)
    Din cauza caldurii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salvarea economică a Americii: Planul de acțiune radical propus de Inteligența Artificială

    Într-o perioadă de criză economică severă, când datoria publică a Statelor Unite a atins niveluri record și economia se târâie ca un melc cu artrită, este momentul să apelăm la soluții radicale. Inteligența artificială a intrat în scenă, analizând meticulos fiecare indicator economic, fiscal și social, pentru a propune un plan de acțiune care să scoată țara din prăpastie. Este timpul pentru măsuri drastice, iar AI are răspunsurile pe care liderii noștri trebuie să le ia în considerare urgent, înainte să ajungem la sapă de lemn!

    Stimularea investițiilor și creșterea economică
    Este imperativ să creăm un **Fond Național de Infrastructură**, finanțat prin emisiunea de obligațiuni pe termen lung, având rate de dobândă favorabile pentru a atrage investitori. Da, exact! Să le cerem oamenilor să ne împrumute bani pe termen lung, ca și cum ar avea încredere că o vom scoate la capăt! Să investim masiv în proiecte de infrastructură – modernizarea rețelelor de transport, telecomunicații și energie. Nu mai putem amâna! Aceasta nu doar că va genera locuri de muncă, dar va stimula și cererea internă. Nu mai este vorba doar de îmbunătățirea drumurilor și podurilor; este despre revitalizarea întregii economii, ca să nu rămânem cu toții blocați în secolul trecut!

    Reforma fiscală pentru echitate și eficiență
    A venit vremea să taxăm corect și echitabil! Implementarea unui **impozit progresiv pe venit** este esențială. Majorăm impozitele pentru cei cu venituri foarte mari și le reducem pentru clasele de mijloc și inferioare. Da, este timpul să luăm de la bogați și să dăm la săraci, exact ca în poveștile cu Robin Hood! Trebuie să eliminăm deducerile și scutirile fiscale care favorizează doar segmentele bogate ale populației. Baza impozabilă trebuie consolidată! Este un pas necesar pentru a reduce inegalitățile și a crește veniturile guvernamentale.

    Investiții în capitalul uman și infrastructura socială
    Nu putem construi o economie puternică fără o forță de muncă educată și sănătoasă. Dezvoltarea de programe naționale de formare și reconversie profesională este crucială. Lucrătorii din sectoarele în declin trebuie să aibă oportunitatea de a se recalifica pentru locuri de muncă în sectoare cu creștere ridicată, precum tehnologia și serviciile. Educația publică trebuie să primească investițiile necesare, iar accesul la servicii de sănătate trebuie extins. Reducerea inegalităților sociale și îmbunătățirea calității vieții nu sunt doar idealuri, sunt necesități imediate! Nu putem continua să trăim în epoca de piatră, când restul lumii merge înainte.

    Implementarea planului: Acum sau niciodată!
    Trezoreria trebuie să colaboreze strâns cu Fed-ul pentru a menține stabilitatea financiară în timp ce implementăm acest plan ambițios. Campanii de informare publică vor fi lansate pentru a câștiga suportul populației și al sectorului privat. Este esențial să monitorizăm continuu indicatorii de performanță și să ajustăm politicile rapid în funcție de evoluția economiei și a piețelor. Nu mai avem timp de pierdut! Este acum sau niciodată, dragilor!

    Rezultatele așteptate
    Acest plan promite o creștere a PIB-ului cu 3-4% anual în următorii cinci ani, reducerea șomajului la sub 4%, scăderea coeficientului Gini la 0,42, indicând o reducere semnificativă a inegalității veniturilor. Stabilizarea datoriei publice ca procent din PIB și reducerea deficitului bugetar la sub 3% sunt obiective realizabile dacă acționăm acum.

    Acesta este momentul pentru acțiune decisivă! Trezoreria Statelor Unite are șansa de a stabiliza economia și de a asigura o creștere sustenabilă și echitabilă. Este timpul să implementăm soluțiile propuse de AI și să pregătim Statele Unite pentru provocările viitorului. Acțiunea imediată nu este doar necesară, ci obligatorie!


    Concluzia umana: SUA merge pe mana Inteligentei Artificiale si va implementa toate aberațiile de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma indoiesc ca planul asta e facut de AI (care e sursa ta?), dar mie mi se pare un plan rezonabil. Despre ce aberatii vorbesti? FED-ul are mii de economisti, nu are nevoie sa-i spuna AI-ul ce sa faca. Economistii FED-ului sunt cei mai buni din lume, dar situatia s-a degradat din cauza politicii fiscale dezastruoase in special din mandatul senilului. America va fi "great again", pentru ca are resurse uriase de toate felurile. Imi fac mai multe griji pentru Europa, pe care o vad terminata si fara sanse de revenire.

      Ștergere
    2. Anonim 3 iulie 2024 la 11:31
      Ma indoiesc ca planul asta e facut de AI (care e sursa ta?):


      https://chatgpt.com/share/478d1b9f-40ca-4179-8c01-384d99b13eb5

      Ștergere
    3. "Great again" pe naiba, Trump si-a ratat sansa in 2020 si SUA odata cu el. Mortul de la groapa nu se mai intoarce.

      Ștergere
    4. @1753
      Corect, bravo!
      Totul ii numai circ, teatru ieftin ptr a masca colectiv ce le fac copiiilor cu sexul si tinerilor cu legalizarea drogurilor și ghenele de gunoi în care s au transformat centrele marilor orase.

      Ștergere
  3. Datoria SUA e doar 122% din PIB, marisoara dar departe de a fi catastrofala. Italia are 144%, Grecia 177%. Situatia se va regla prin cresterea PIB-ului si prin inflatie, dupa venirea lui Trump si dinamitarea programelor "sociale" democrate de finantare a putorilor comunistoide. Daca neo marxistii (democratii) reusesc din nou sa fure alegerile, atunci America va fi distrusa. Inainte sa va bucurati prea tare, intrebati-va ce se va intampla in situatia aia cu Europa si implicit cu Romania.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai uitat de Japonia cu 215%, CoreeaS...tari fidele, intentionat super răsfățate fiscal

      Ștergere
    2. Europa va disparea iar Rmania va reveni sub pulpana Rusiei .
      Cui nu-i place e liber sa treaca oceanul !

      Ștergere
    3. În caz ca nu " te ai prins" ideea de pulpane, oricât de draga iti este, este perimata.
      Toată lumea renunta la " pulpane"
      Altceva colosal este în joc.
      Sa avem grija de noi și de ai noștri.

      Ștergere
  4. Atunci cand Statul ajunge la Fundul Sacului, va trece masiv la sanctiuni/amenzi drastice, si apoi la confiscarea averilor cetatenilor sai.
    Si incepe prin confiscarea aurului din "depozitele" private, cu despagubiri a caror scadenta se stabileste la "Sfantu' Astepta" ori la "Pastele Cailor", si apoi a tuturor celorlalte tipuri de proprietati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Absolut deloc.
      Lucrurile vor evolua în asa fel cu IA, ca ti se va face o oferta pe care nu o vei putea refuza.
      Tu vei face alegerile, nu confiscări și amenzi, nimic abuziv. Tu vei oferi totul pe tava la reciclare în schimbul serviciilor și a dumicatului, la fel cum faci acum cu PET urile la magazine.

      Ștergere
  5. Adica:
    Bulele care nu pleznesc, se-nmoaie/fleoscaiesc? 🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
  6. Parerea mea bazata pe realitatea de pina acum , este aceea ca nu va esua niciun imperiu, pentru ca traim intr-o lume in care exista doar un singur mare imperiu, care nu este SUA ci Mafia Finaciara Suprastalala,care sub masca SUA, va iesi din acest "impas economic" (care nu este al lor), procedand ca de obicei, si anume isi vor jefui cu si mai multa nesimtire si nerusinare statele care le sunt vasale, si care deja sunt conduse exclusiv in avantajul lor (in care SUA, este doar masca din vitrina) de niste lachei umili si niste tradatori de tara, niste idioti a caror misiune este aceea sa ii jefuiasca pe prostii si pe inconstientii din tarile lor, inconstienti care si-ar da cu multa bucurie si camasa de pe ei, sau chiar viata, pentru ca sa fie "aparati" de Organizatia Criminala numita NATO, care "sa apere" , (citeste jefuieste) prostimea de marele pericol rus, de data asta aliat cu China, tari independente, care sunt din nou dispuse, sa ofere o umbrela protectectoare tuturor tarilor normale care vor sa fie independente si astfel sa scape de sub jugul colnialist "american", prin care o mica adunatura de bancheri hyper-miliardari "americani kazari", doresc la fel ca Hitler sa devina singurii stapanii asupra intregii planete.
    In acest context, sa nu uitam ca aceasta mafie financiara SUPRA statala, doreste distrugerea tuturor statelor nationale, folosindu-se de politicieni corupti ca de ex. Catzu (sau poate Katz in loc de Catzu) prin care acestia au supra-indatorat cca 70 % din tarile planetei, si ca dobanzile uriase la aceste datorii, curg de zeci de ani, ca o adunare de rauri financiare, care prin confluenta, devin adevarate fluvii financiare, care curg in buzunarele sau conturile satanelor, pentru care nu exista nicio criza!
    Si ca ar trebui sa constientizam faptul ca aceste satane din mafia financiara suprastala, traiesc bazandu-se exclusiv pe principiul "dupa mine POTOPUL", pentru ca aceste satane, ne doresc la toti sfarsitul, ceea ce este evident in tot haosul final pe care-l traim...PLANIFICAT!

    Concluzia este aceea ca doar aceasta mafie suprastatala conteaza, care deja a indatorat toate tarile planetei si astfel , prin dobanzi si rambursarea datoriilor, si-a asigurat propriul ei viitor fara sa-i pese de problemele pe care le au tarile, pentru ca ei au interesul ca toate tarile planetei sa fie distruse si inlocuite cu Statul Unic Global = Statul care va fi proprietatea lor, stat in care va fi impus comunismul, dar nu cel al lui Stalin sau ceasca, ci comunismul miliardarilor, in care clasa muncitoare va fi detronata la rangul de sclav, care va fi doar pe jumatate om, pentru ca cealalta jumatate va fi "ameliorata" folosindu-se cuceririle cele mai avansate ale stiintei si tehnologiei, creind acei androizi cunoscuti din literatura SF.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu-i nimic daca americanoizii nu pot pune taxa pe propriul popor de boschetari si emigranti, sa nu se supere si sa puna mana pe pusca ! Nicio problema, vor pune taxe pe fiecare cetatean din coloniile SUA, in speta UE. Taxa pe carbon, fostul bir de acum sute de ani, numit FUMARITUL, bir pe fumul care iesea pe cosurile de la sobe, pentru ca vezi doamne, polua cand nici industrie nu era. Chit ca totul e o minciuna, CO2 este 0,0038 % din totalul gazelor din atmosfera, iar omul mai produce maxim 4% din total CO2. Plantele consuma CO2 si produc oxigen. Daca ar putea scadea semnificativ CO2, ar scadea si oxigenul, s.ar reduce aria plantelor, ar avansa desertul, ar scadea precipitatiile si efectul ar fi de crestere a temperaturii nu de scadere. Credeti ca nu stiu savantii satanelor globaliste asta ? Stiu, si asta e cea mai buna dovada ca incalzirea globala datorita CO2 este un pretext pentru impunerea unui bir pe carbon si pentru urmarirea in timp real a fiecaruia dintre noi, cu acel portofel digital. Vor mai creste si impozitele pe case, masini... si împreună cu taxa pe carbon, banii din colonii vor merge la hegemon.

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga DD,
    De data asta statele nu au nici o intentie sa valorifice " la bucata" Siberia.
    Asta tine de scoala veche de gândire.
    Dacă asta aveau în minte o făceau deja din anii 90. Puteau ca învingători ai razb.Rece sa ordone ca URSS ul sa se divida în 30+ de statulete de muls, cu oligarhii trepăduși, DAR n au făcut o, deoarece au nevoie de ei exact cum sunt acum, din motive concrete, obiective în plan energetic.

    Da și încă ceva ce se vede cu ochiul liber.
    Miliardarii și trilionarii din state NU MAI VOR sa continue sa cheltuie vre o prada din Siberia cu zecile de milioane de viitori boschetari.
    Din acțiunile lor din ultimii ani cred ca mai clar decât se vede nici ca se poate. Și ne-o mai și declara peste tot, direct, pe FAȚĂ.
    CC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Greșești, my friend.Rusia va fi împărțită pe bucăți, au spus-o unii bătrâni de ai lor.Dar asta poate că va fi după ce vor arde niște orașe din Vestul Luminos-NA și NWE- cu Sarmat și Chin&Jale ale lor....

      Ștergere

  9. Rusia( veșnicii miliardari de la putere) NU vrea sa învingă vestul colectiv ci sa l întărească ca doar acolo I inima lor.
    Oricine care si tine banii in bancomatul vestic înțelege pe loc.
    Este pe înțelesul copiilor...
    Rog frumos publicare ptr clarificare.
    Amza

    RăspundețiȘtergere
  10. Dolarul a tinut in spinare toata lumea (eurodolarii care au sustinut masiv Europa si Asia) de peste un secol si jumatate, ei pot printa cat vor, nu au datorii publice, nu asta e problema. Ne indreptam spre resetarea astronomica si geologica documentata inca din 1946-1947 (misiunile Pentagon aviatice peste Canada, unde au masurat deplasarea polului magnetic spre Siberia in ritm accelerat), de aici si evenimentele bulversante din ultimii 20 de ani. Filmele SF sunt menite a introduce pentru public scenarii care vor avea loc: creaturi uriase, roboti gigantici; asta dupa ce incepe resetarea (deplasarea soarelui dincolo de tropic). Aurul e bun in perioade normale istorice, de inflatie, unde isi pastreaza valoarea, deloc in perioade de deflatie unde dispare totul. Cum incepe resetarea? Au oferit deja scenariul, in cap 8 din apocalipsa, unde focul din caldenita de aur este aruncat pe pamant. Ce constelatie, sau parte a unei constelatii, era desenata demult ca fiind o cadelnita tinuta in mana? Exact, obiectul din mana care se afla langa calea lactee (langa constelatia Gemeni) a figurii din constelatia Orion.

    RăspundețiȘtergere
  11. https://www.youtube.com/watch?v=QKmJjSLnaVM

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce se clocește, de ce spectacolul ăsta devansat cu Biden, care a strâns aproape 3oo mil fonduri pentru campanie până acum; nu există procedură pentru a schimba candidatul la această etapă a alegerilor, și nici pentru fonduri. Este Trump un fel de Meloni, Le Pen, Simion, desigur la alt nivel? Cum se va face depopularea, prin război , boli, anarhie, combinații ale acestora? Se schimbă actorii pregătiți pentru noul act al piesei?

    RăspundețiȘtergere
  13. M-ai pierdut cu cifrele.
    Nu-ți împărtășesc viziunea geopolitică și rămân cu privirea pe City-ul londonez.

    Imperiul e mai mare decât vrea să pară și are prea mulți prieteni în toate direcțiile vântului care pot cânta la unison. E conjurația "prietenilor" împotriva propriilor națiuni.

    Însă cum spuneai în articolul precedent ne paște alienarea. În curând tot globul o va lua razna pe "Da dumla dumla da, da dumla dumla da"…

    Libertarianismul – amestecul ăsta de socialism și liberalism – pierde controlul și ne duce de râpă. Totul e anapoda. Bărbatul a devenit femeie și femeia a devenit bărbat. Lupul se pupă cu mielul.
    Indivizii își pierd motivația și devin neproductivi.

    Ce poate fi făcut pentru a crește productivitatea și a avea sclavi fericiți în Imperiu? Schimbi ideologia.

    Nu e exclus ca prăbușirea actuală să fie programată și o nouă ideologie să fie aruncată pe piață: naționalism-conservatorismul.

    Un bătrânel cu memoria franjuri va apărea la televizor într-o dezbatere prezidențială și ne va spune confuz doar două cuvinte: Vă rog să nu mă votați!
    Dacă nici așa oamenii nu vor înțelege…

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai usor cu pianul pe scari.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Libertarianism

      Ștergere
  14. Dragii nostrii, nu va faceti griji pentru Imperiu, mai bine va uitati la voi in gradina. Banii azi inseamna datorie, iar colateralul la datorie este ce ai prin batatura, ca vrei ca nu vrei, adica Guv. intern se imprumuta sa plateasca manelele si gratarele, iar colonistii cheltuie sa mentina velocitatea mare si cand muzica se opreste trebe platit tzambalagiu. Ghici cu ce ? Ai mancat nu ai mancat iti place nu-ti place manelele, trebuie sa platesti si tu, patriotule. Vine marea strangere cum bine a ghicit cineva, si aci si acolo, peste tot.

    RăspundețiȘtergere
  15. Iaca un exemplu de cum eșuează imperiul...

    https://www.freightwaves.com/news/category/news/business/layoffs-and-bankruptcies

    Pentru cei ce se întreabă cum și de ce, căutați acționarii acestor companii și veți afla răspunsul.
    Nu uitați...
    Always follow the money 🤣🤣🤣

    PS. Aș spune eu mai multe dar pe Telegram nu pot comenta pentru că nu-s acceptat... nu știu care-s criteriile pentru acceptare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da-mi userul tau de telegram ca raspuns la mesajul asta si ti-l activez.

      Ștergere
  16. Cum esueaza un imperiu?
    Ca o balena la mal!

    RăspundețiȘtergere
  17. https://www.huhurez.com/2020/09/victor-orban-povete-pentru-transilvania.html

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)