duminică, 9 februarie 2025

Boicotul ca necesitate


Și brusc, societatea s-a împărțit iar în două: într-o parte vacciniștii progresiști, cei pro-război și anti orice urmă de identitate, iar de partea cealaltă oamenii normali, care se simt călcați pe grumaz, sufocați, furați oficial și cărora le-a fost luat totul. Iată imaginea crâncenă: într-o parte cei care s-au săturat, care efectiv nu mai pot, iar în partea cealaltă tot niște amărâți, dar atât îndobitociți de propagandă încât le explică celorlalți de ce sclavia e bună, de ce „hoția practicată de ăia e corectă” și de ce nu ești civilizat atunci când îți afirmi dorința legitimă de a nu mai fi jefuit. 

O să vă explic esența problemei într-un mod facil, pornind de la premisa că supermarketul este cel mai onest canal de vânzare. Voi ignora orice critică cei care vor să boicoteze. Așadar, să ștergem totul cu buretele într-o încercare de a înțelege care-i de fapt problema. Așadar, considerăm că țara ar fi plină de supermarketuri oneste, care controlează la sânge calitatea produselor oferite și care le oferă oamenilor produse de o calitate impecabilă. Totul e perfect: curățenie, personal care sare să te ajute, calitate deosebită și, mai ales, prețuri mici. Vedeți o problemă aici? Cu toate că n-o vedeți, ea există. Unde? În însăși definiția întregii povești: atunci când aveți numai supermarketuri, indiferent cât de cinstite ar fi, aveți o problemă majoră deoarece sunteți în fața unui monopol(sau oligopol). Prin simplul fapt că ai niște instituții care au ocupat întreaga piață, care pot face absolut tot ce vor, ar trebui să-ți pună întrebări serioase în privința propriei tale securități. Dacă de mâine acele magazine minunate, printr-un accident, nu-ți mai pot aduce produsele pe care le dorești? Tu ce vei face?

Studiați, vă rog episoadele de foamete ale Occidentului. În acele perioade, oamenii au murit realmente de foame. De ce? Pentru că toate „canalele logistice” care asigurau mâncarea marilor aglomerări urbane au picat și nu s-au mai găsit soluții de a pune altceva în loc. Au fost episoade de foamete la noi? Da, au fost, cele mai multe generate de capriciile naturii. E o diferență însă față de Occident: pe-aici s-a trăit greu, dar nu s-a murit de foame! De ce? Pentru că, în mare măsură, tot sistemul alimentar s-a bazat pe un model poate mai puțin eficient din punct de vedere al randamentului, dar infinit mai eficient ca reziliență: un sistem descentralizat, în care se ajungea ca aproape fiecare om să fie implicat în producția hranei. 

Ca să înțelegeți cât de mare a fost sărăcia în Occident de-a lungul timpului, o să vă dau un exemplu din Spania. Ați auzit de migas? Este o „mâncare” tradițională. Din cauza sărăciei, spaniolii strângeau firimiturile de pâine după ce terminau masa. În ziua în care firimiturile strânse ajungeau la o anumită cantitate suficientă se mânca acest migas, care consta în prăjirea respectivelor firimituri de pâine într-o grăsime disponibilă în gospodărie(ou, untură, etc). Rețineți că, multă vreme, la noi s-a considerat că fasolea e „mâncarea săracului”!

Modelul centralizat produce sărăcie, în timp ce modelul descentralizat creează o „plasă” rezistentă la orice intemperii. De aceea chiar și în perioada crizei alimentare a anilor 80, baza care a făcut posibilă supraviețuirea a fost tot gospodăria țărănească. Acel țăran, desproprietărit, obligat să-și limiteze până și curtea(cu tot cu grădină) la 2500 mp, a reușit să aprovizioneze o țară întreagă.

Acum treburile sunt și mai grave. Întreg comerțul autohton este controlat de 4-5 entități occidentale, entități care au produs efecte dezastruoase. Din cauza prețurilor mici țăranii nu mai cultivă și nu mai cresc animale. Ba, colac peste pupăză, ca s-o taie și mai adânc cu creșterea animalelor, la presiuni internaționale, statul dă legi împotriva micilor crescători de animale care se zbat în mizerie și trebuie să facă față agresiunii oficiale.

Iar în privința calității absolut totul e discutabil. Mai țineți minte când ANPC-ul a ordonat închiderea unor supermarket-uri din motive de nerespectare a normelor de bază ale securității alimentare? Între altele, ăia vindeau carne stricată și li se rupea de orice. Mai țineți minte ce s-a întâmplat? Ambasadorul Franței l-a convocat pe șeful ANPC la ministru! Cu alte cuvinte, un limbric de ambasador a bătut cu pumnul în masă, cerându-i ministrului să-l convoace imediat pe șeful Autorității. Iar supermarketurile au fost instantaneu deschise, ANPC-ul retrăgându-și obiecțiile. Cum vi se pare asta? 

Așadar, nu doar că supermarketurile au creat un monopol, dar monopolul a ajuns să-și apere „dreptul” de a-și bate joc, de a călca în picioare cele mai elementare norme de bun simț. Ați băgat de seamă cât de mizerabile sunt coșurile supermarket-urilor? Asta arată câtă nesimțire există. Cum poți să cumperi dintr-un loc în care mizeria te întâmpină de la intrare? Și, mai mult, cum poți cumpăra dintr-un loc știind că acel loc te poate face prizonier? Ați uitat ce ați pățit în falsa pandemie? Ați uitat cum vă amenințau că dacă nu vă vaccinați nu vă mai lasă să intrați să vă cumpărați mâncarea de acolo? Ați uitat cum erați ghidați ca oile, cum stăteați afară pentru că în interior „se depășea numărul”? Asta înseamnă sclavie!

Nu mai aduc în discuție calitatea îndoielnică a produselor care se vând în supermarketuri și faptul că, din cauza acestor entități, singurele caracteristici pe care trebuie să le aibă produsele sunt prețul mic de achiziție și termenul mare de garanție. Glumea cineva spunând că, la cât conservant se bagă în mâncare, oamenii care se hrănesc din supermarket vor ajunge după moarte precum sfinții, întrucât nu vor mai putrezi. O glumă amară, desigur. 

Și-acum vine întrebarea: oare trebuie făcut boicotul? Nu trebuie, e o necesitate! Boicotul supermarketurilor însă nu trebuie văzut ca un element temporar, de moment. Boicotul de mâine trebuie să fie, pentru fiecare dintre cei care au înțeles esența sa, începutul unui nou concept de a-ți asigura hrana de zi cu zi. Așadar, mâine nu trebuie să te abții să nu intri în supermarket, ci trebuie să cauți alternativele viabile la supermarket. Alternative care să-ți creeze propriul lanț de aprovizionare. Gândește-te la protestul de mâine nu ca la un protest împotriva adaosurilor nesimțite și a calității de doi bani a mărfurilor de-acolo, ci ca la o acțiune menită a construi un nou tu! Fii individual inclusiv în ceea ce privește sursa de hrană. Învață să-ți faci provizii, învață să mănânci proaspăt, învață să te ferești de conservanții și de fake-urile pe care le găsești acolo. Ia-ți carnea de la măcelărie, legumele de la țăranii autentici. Aprovizionează-te când trebuie și cu ce trebuie, fă totul tu, nu mai lăsa pe alții să facă în locul tău deoarece altfel, peste câțiva ani, vei îngroșa rândul celor care stau la coadă la farmacii, alte entități care, din punct de vedere fiscal, sunt pe pierdere. 

Trebuie boicotate mâine supermarketurile? Răspunsul corect ar fi acela că trebuie boicotate începând de azi. E zi liberă, aveți timp berechet să bănănăiți pe ici și colo, să întrebați ce și de unde să începeți  pentru porni o nouă viață, radical diferită și sănătoasă. Aici nu e vorba despre prețuri și alte chestiuni secundare, ci, în primul rând, despre propria ta sănătate. Gândește-te bine!

P.S. Poate vă întrebați din ce motiv unii s-au pus așa în gheare împotriva protestului legitim al românilor. E simplu: toți cei care ridică în slăvi supermarketul sunt stângiști radicali, comuniști. Pentru ei monopolul e bun, iar diversitatea e dușmanul. Diversitatea aia normală, nu aberația căreia îi spun ei diversitate.

35 de comentarii:

  1. ..bine..schimbam si revenim la piata controlata de mafia pietei, cu preturi pana in pod ,cu cimercianti , a se citi samsari ..ca taranii rar mai sunt vazuti, ..de unde si preturile triple, la aceleasi marfuri ca in supermarket, ..sau ne intoarcem la mag.mici de cartier ce se aprov tot din supermarket! Cam astea sunt variantele in orasele maei! Unde mai pui salariile de mizerie si factutile mari!..deci..e usor sa dai sfaturi cand buzunarul nu e chiar in suferinta si mai ai rude sau prieteni la tara. Corect R fi ..intrid controalelor in piete, ajutorul si sustinerea micilor producatori, mercurialul reintrodus..masuri impopulare pt.multi care se plang in orezent. Cand i am spus unui producator roman ca are preturi mari pt.salariul meu mi a ras in nas. L am ..evitat, sa traiasca din vanzarea catre cei ce isu permit! Problema e adanca si dureroasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Normal ca zburda la noi pe piata in domeniul doar 5 multinationale. Ca agenta straina Koevesi si cu reteaua ei au distrus sistematic toti oamenii de afaceri romani si orice urma de acumulare de capital in buzunare romanesti. Tradare nationala totala pentru care doar pedeapsa cu moartea poate face dreptate. Ceea ce poate i-o rezerva viitorul daca ne luam tara inapoi.
      De exemplu : poate ca aveam o retea nationala de magazine PIC in loc de Lidl daca nu il bagau abuziv la puscarie pe patronul din Pitesti.

      Ștergere
    2. @16:03
      Tara o poti lua inapoi numai in cazul in care esti ABANDONAT de Stapanii Banilor. Altfel sub nici o forma. Ei nu te-au adus in starea/situatia in care te afli pentru a ti-o da inapoi.
      Iar de abandonat tara nu o vor abandona atata timp cat au ce suge din ea.
      Asa ca poti astepta mult si bine. Iar daca crezi ca o persoana fizica picata asa brusc din "cer" iti va da tara inapoi ca asa vrea muschiul lui,...mai gandeste-te sau cum zic partenerii "Think Again"!

      Ștergere
  2. Teoria e corectă. In practică, a-ți face provizii este opusul faptului de a mânca proaspăt. În orașul unde locuiesc, evitarea supermarketului te conduce la piață. Dar acolo nu avem producători, ci niște comercianți abonați la practici de înșelare a consumatorului (inclusiv atunci când dau restul, încearcă să te păcălească măcar cu un leu :))) am patit-o de multe ori). Singura cale ar fi să mergi în sate și să întrebi din casă în casă cine are legume de vânzare. Sau carne. Dar nici aici nu ești sigur că respectivul lucrător al grădinii nu folosește azotați în cantități stabilite "după ureche" sau nutrețuri concentrate, cumpărate de la cei care le fură de pe la fermele unde lucrează. În cazul acesta, un pui cumpărat din curtea țăranului este identic cu un pui de la Avicola, doar că are spațiu mai mare de alergare.
    Nu, după părerea mea, nu boicotul este soluția ci o reglementare la sânge a activităților de achiziție și comercializare a tuturor actorilor din piața națională, dublată de un control riguros și pedepse exemplare pentru cei care "încearcă". Pentru exemplificare, vă sfătuiesc să studiați reglementările în domeniu din Federația Rusă, sau Belarus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu boicotarea supermarketurilor, ci boicotarea supermaketurilor STRAINE ! Exista si lanturi autohtone, cumparati de la ele!

      Ștergere
  3. Minunat explicat!De am fi cu totii asa cu mintea limpede luminata incat sa ne dam seama ca pentru binele nostri si al familiei trebuie sa ne hranim snatos.Aici nu e vorba de politica sau altceva ci de integritatea nostra corporala si mentala.Sper sa fie cat mai multi receptivi la acest material.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mare adevar spuneti...multi s-au tampit cu supermarketurile...!

      Ștergere
    2. Chiar si la tara fiind, oare cum poti sa te hranesti sanatos cand nimeni nu prea mai cultiva nimic si doar stau si sparg seminte in poarta.
      Problema este ca nici nu pot cu pretul ridicol de 5 EURO/m3 de apa in conditiile in care nu ploua toata vara, este o seceta cumplita iar cerul este in permanenta brazdat de linii care se unesc si se transforma intr-o pacla care aproape zilnic incetoseaza soarele.
      Oare realizeaza cineva treaba asta.

      Nu priviți în sus (Don't Look Up)!

      Ștergere
    3. Dureroasa problema...și da, oamenii nu prea privesc cerul...

      Ștergere
  4. Mai avem destui/suficienti producatori alimentari romani?

    Mai sunt ei, proprietarii terenurilor agricole? Ca daca sunt doar chiriasi si le maresc proprietarii latifundiari straini chiria/arenda, iar vor munci ca iobagii si abia vor avea de mancare pentru ei ... ce sa-i mai hraneasca si pe altii?

    Nu Boicot, ci Revolutie trebuie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde ai vazut tu in Romania chiriasi(iobagi) dornici de munca in noroaie, pe frig , arsita, sau ploaie pe nimic in batatura latifundiarului? Oi fi citit prea mult de ale lui Liviu Rebreanu si ai ramas cu gustul amar al botnitelor folosite la culesul viilor din "Ion".

      La ora actuala nu iti muta nimeni UN PAI pe degeaba. Sub 100-150 RON/zi nici nu se uita la tine.

      Ștergere
  5. E nevoie de multă pedagogie pentru a înțelege nevoia unei Alternative Alimentare la Big Food, legată strâns de aceasta, o Alternativă Sanitară față de Big Pharma și în acelați timp o Altenativă Financiară față de Big Finance. Abia apoi și cu o bună doză de cultură diversă vom putea vorbi de o eventuală alternativă energetică si tehnică față de Big Tech.
    Toate acestea la un loc ar putea reprezenta un prin pas spre cea mai bună suveranitate, cea a omului, a individului. Un adevărat program politic, deloc ușor de implementat unei populații îmburghezite.
    Cu asta ar trebui să începem înainte de a vorbi de Suveranitatea națională. CG are acum autoritatea, poziția și publicul deschis la toate aceste subiecte ?!? pentru a le explica ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Micile magazine de la tara, n.u supermarketurile, vand cantitati enorme de produse lactate, din carne si chiar zarzavaturi. Daca taranul cumpara mancarea de la magazin (via marii angrosisti) ce sa mai vorbim de oraseni?

    Salvarea este pe persoana fizica atunci cand cei care inteleg situatia pun mana si-si produc singuri cele necesare. Culmea, curentul homesteading este mai dezvoltat in Occident semn ca acolo procentul celor cu mintea acasa este mai mare.

    Suntem deja in set-up-ul globalist mult mai mult decat ne imaginam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salvarea pe persoana fizica(ca-n filmele de la Holiwood) este de bataie foarte scurta. Fara familie numeroasa sau o comunitate unita(raritate)iti poti numara linistit zilele care ti-au mai ramas. Cine a incercat de unul singur stie ce vorbesc.

      Homestadingul occidental individual sau cu un partener ceva desi pare ceva de waw(ca sunt buni la a juca teatru) omite sa te informeze de marimea averilor pe care le mostenesc de la bunici/parinti. Mai niciodata nu vei auzi de la youtub-isti de costuri deoarece ei stiu ca succesul lor in a locui in mijlocul padurii se datoreaza sumelor mari de care dispun. Analizeaza doar ce vezi in filmulete, echipamentele tehnologice, excavatorasele, materialele, casele, hambarele, pe care si le construiesc si fa un mic estimat ochiometric si ai sa te lamuresti rapid.

      Ștergere
  7. Occidentul este o pânză de păianjen.
    Panza de păianjen descrie destul de extensiv întreaga filosofie economică occidentală și felul cum decurg lucrurile.
    România a fost accesată in panza de păianjen. Nu România a aderat la NATO și UE ci panza de păianjen a aderat la România.
    Că sa reușească acest lucru pe termen lung era nevoie să scoți cat mai mulți români din România.
    Că sa intre ceva trebuie să scoți.
    Acum Romania e împânzită de păianjeni și pânze de păianjen occidental.
    Mă gândesc la panza de păianjen sovietică care o știam de pe vremea lui Ceaușescu și nu mai recunoști nimic decât forma blocurilor de arhitectura coreeană.
    Acuzația că ar exista ingerință rusă face parte din pânză.
    Noi aici am trăit direct pânză de păianjen rusă, ei în Occident nu au avut-o deloc. Și eu râd de teoria ingerinței ruse într-o țară fostă sovietică. Deoarece ei nu pot concepe in afară pânzei lor. Și ei nu au trăit deloc într-o țară sovietică că și noi.
    De aceea ei nu ne pot înțelege, dar noi abia acum îi înțelegem pe ei.
    Că abia acuma înțelegem capitalismul putred.
    Ingerință rusă E hilară, de aceea toți românii tac din gură când aud asta și zic că ei dar fac că tine, și arată totuși limitele puterii occidentale.

    Acuma toți credem că pânza de păianjen occidentală ne țese mătase și din cauza acestei prețioase mătăsuri occidentală SUNTEM bine, SUNTEM in occident suntem ca Franța Germania Spania Italia SUNTEM din aceeași mătase toți.
    Dar pânză de păianjen țese mai mult decât mătase, țese o viziune.
    Asta e scopul principal al oricărei pânze de păianjen: viziunea ce ți-o trage peste ochi ca un văl. Supermarket este doar unul dintre vălurile trase peste ochii muritorilor.
    Fiecare concept occidental este un păianjen care atrage insectele muritoare pentru a asigura tinerețea veșnică a pânzei de păianjen.

    Supermarket este un păianjen prădător care drenează energia și atenția ta și îți aduce confort sporit și îți spune: de ce sa mai cauți la alții, la mine e cel mai bine, nu ai nevoie de alții doar de mine.
    Și așa accepți dependența de pânză de păianjen, pentru confort te omorî câte puțin și duci bucățele de suflet păianjenului.
    Dar nu-ți dai seama că plătești cu sufletul până când nu afli cum toți frații și surorile tale au făcut la fel și nimeni nu mai crește animale, nimeni nu mai crește plante și flori, nimeni nu se chinuie să vănda la piață, nimeni nu mai târguiește, nimeni nu mai bate din poartă în poartă să-ți vândă roșii și castraveți, nimeni nu mai pune murături pe iarnă. Așa au dispărut bunicile care toamna adunau toată familia la pregătit mâncărurile tradiționale, așa a dispărut șezătorile unde aflam de unde și cine produce țuică, cârnați, murături.
    Panza de păianjen a supermarket a făcut toate astea într-un mod nevăzut și secret.
    Va lepădați de Satana?

    https://www.instagram.com/reel/DFh2YJFI3Mr/?igsh=ZGUyOWtnN3IzcmJl

    Singura cale corectă care a câștigat este calea chineză. România că sa pășeasca pe calea chineză trebuie sa fie ea pentru ea, o țară două sisteme înseamnă că suntem cu UE și NATO dar în primul rând suntem cu ei că sa fim cu noi.
    Cum procedează China cu Toate celelalte puteri mondiale așa trebuie sa ajungem sa procedam și noi.
    Ceaușescu a simțit asta dar nu a înțeles cum să facă așa că el a copiat de la chinezi.
    Dar acuma putem înțelege calea chineză, este o cale de a te accepta pe tine însuți și a negocia cu toți ceilalți pentru tine însuți.
    Noi ne-am lăsat călcați în picioare, alungați din țară, vânduți și trădați pentru lemnele și petrolul din țara românească.
    De ce jumătate de România nu Este in Romania?
    Cine va alungat mai din țară? Cine, cine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine si adevarat scris...!!! Pacat nu sunt multi oameni care sa gandeasca asa...!!! Asa au ajuns chinezii sa fie primii in lume la productie, comert si in curand ca putere militara...!!!

      Ștergere
  8. Foarte bine spus: agricultura de subzistenta a scapat de foame un popor pe timpul lui Ceausescu si pe timpul dinaintea lui...Eu , personal sunt pensionat de cca 4 ani si cateva luni...inainte de a ma pensiona cu 10 ani...mi-am pregatit pensionarea : am reparat si construit gospodaria unde locuiesc acum ( mostenita de la parintii nostrii )...Cand spun gospodarie spun tot ce inseamna grajduri si acaraturi unde pot creste animale :( vaci,capre,iepuri,pasari ...etc ) ...mi-am construit un lac de cca 400 mp. de peste...am facut o gradinuta inchisa de cca 1000 mp de legume...si acum traiesc numai din ceea ce facem in curte...nu este usor deoarece este mai simplu sa cumperi din piata...dar...am fost convins toata viata mea ca istoria este ciclica...fiecare generatie trebuie sa cunoasca FOAMETEA...numai dupa ce va cunoaste foametea se va apuca serios de munca si va putea lua de la capat...Ceea ce ma face sa fiu ingrijorat este ca cele doua fete ale noastre sunt ancorate bine cu picioarele in pamant( muncesc cot la cot cu noi si sotii lor ...)in schimb nepotii stau numai cu ochii in calculator...ei ce vor face cand lucrurile sunt scapate sub control...? Mai este un amanunt care tin sa vi-l spun : aici unde locuiesc ,inainte fiecare gospodar avea cel putin 2 vaci in curte si alte animale ...acum toti cumpara ceapa,catraveti,morcovi la magazin...inclusiv lapte ...nimeni nu mai creste nici-un animal ! Am devenit o exceptie ( se uita la mine ca la un ciudat ! )...Boicotarea face parte din plan: se creaza 2 tabere asa cum spui...se vor confrunta ...dar acest lucru nu va aduce nici-un folos...( mai degraba vor grabi aparitia foametei ...care din punctul meu de vedere este necesara si utila...cu pierderile sale colaterale ...)Toate deciziile luate de Trump si & vor duce la haos ...si din haos se va impune dorinta celor care ne-au condus de mii de ani si ne vor conduce in continuare...singura speranta este in tine...eu nu mai cred in nimeni si nimic ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Preluat : "Într-o zi, un catâr fericit și singur păștea iarba pe o câmpie.
    Un bărbat a venit și i-a vorbit:
    - Catârule, dar ce cauți aici, singur, nu știi că au fost văzuți haite de lupi răpitori în nord?
    - Mănânc. Nu ştiu nimic despre asta, răspunse catârul.
    - Dar e adevărat! Ești în pericol. De ce nu vii cu mine? Am o casă mare, iar afară sunt garduri de lemn care pot opri orice lup. Iarna am și căsuțe calde, pline de paie. Sunt și alți catâri, ca tine. Am iesle pline iarbă, unde nici macar nu ar trebui sa te apleci, pentru că sunt la înălțimea gurii tale. O fac pentru binele tău.
    Catârul s-a lăsat convins și l-a urmat pe bărbat.
    Odată ce au ajuns în acel tărâm al făgaduinței, care nu era altceva decât o fermă, animalul a fost lăsat să intre. Totul era adevărat, nu putea intra niciun lup, ieslele erau pline și erau și alții ca el.
    Catârul a început să se uite în jur și a văzut că ceilalți catâri aveau bucăți ciudate de fier, sub copite.
    - Sunt folosite pentru a te împiedica să aluneci și pentru a-ți proteja copitele, a spus un catâr, văzându-l intrigat.
    - Interesant, acel om este foarte bun. Dar ce sunt acele obiecte ciudate, în jurul gâtului vostru?
    - Ele servesc pentru a ne face să ne simțim mai bine în timp ce facem exerciții fizice, care ne mențin sănătoși.
    - Ah, atunci omul ăla chiar trebuie să fie cu adevărat bun!
    În timp ce spunea acestea, un alt catâr, foarte bătrân, acoperit de noroi, l-a strigat:
    - Tinere, vino aici, trebuie să vorbesc cu tine!
    - Ce este, cătâr bătrân?
    - Nu-i asculta, nu mai văd realitatea. Sunt convinși că totul servește să-i protejeze și să-i facă să se simtă bine.
    - Și nu-i așa?
    - Nu! Toți am fost liberi odată. Omul acela ne-a convins că există o amenințare, ne-a propus o soluție și ni s-a părut buna și corectă.
    - Dar gardul chiar ne protejează de lupi!
    - Gardul este acolo pentru a ne ține înăuntru. Suntem prizonieri!
    - Dar mâncare este din belșug, omul ăla ne dă fără să ceară nimic!
    - Ne dă mâncare pentru că fără ea nu am putea lucra pentru el!
    - Să muncim pentru el?
    - Da, chiar cu acele obiecte în jurul gâtului, la care te-ai uitat mai devreme!
    - Articolele de antrenament?

    RăspundețiȘtergere
  10. - Sunt ,,juguri", mușcăm de căpăstru. Și nu sunt pentru antrenament, ci să ne facă să lucrăm pământul și să cărăm lemne în spate!
    - Doamne, acesta este iadul! Dar de ce nu reacționează nimeni?
    - Pentru că fiecare dintre acei catâri nu au crezut ce ți-am spus eu. Nici eu nu am crezut, cu ani în urmă. Nu era niciun lup prin preajmă, omul acela a vrut doar să ne înrobească. S-au obișnuit. Cu efortul, cu hamul, cu toate limitarile.
    - Dar ceilalți catâri care nu te cred nu văd că ai dreptate în fapte? Nu văd că sunt prizonieri, că sunt sclavi?
    - Nu, ei mai cred că există lupi, că gardurile îi protejează, că proprietarul este un filantrop care îi hrănește și îi face sănătoși și puternici cu ,,exercițiul fizic".
    - Cum este posibil?
    - Se numesc credințe, tinere catâr. Dacă crezi cu fermitate în ceva ce ți-a fost ,,servit" treptat ca adevăr, nu te vei răzgândi în privința lui fără ca mintea ta să nu facă un efort și fără să poți recunoaște că ai greșit. Mințile acelor catâri trebuie să fie în concordanță cu ceea ce ei consideră a fi adevăr. Recunoașterea unei greșeli necesită smerenie și deschidere, dar ei au mintea închisă și mândră, au prea multe temeri. Și astfel rămân fericiți sclavi, gândindu-se că într-o zi lupii vor dispărea și vor fi liberi să plece.
    - O să-i conving că nu este așa.
    - Îți vei pierde timpul. Subminează securitatea unei minți închise și singurul lucru pe care îl vei obține va fi condamnarea ei. Te vor considera nebun, chiar periculos. Mai bine gândește-te cum să părăsești această incintă, înainte ca frâiele să-ți frangă gura și greutățile să-ți îndoaie spatele. Când găsești o soluție, ia-mă și pe mine.
    - Vrei să faci asta?
    - Vezi și alți catâri bătrâni aici? „Filantropul” ăla scapă de toți catârii care nu-l mai pot sluji. După o viață de sacrificiu, aceasta este răsplata.
    După acele cuvinte, catârul sălbatic a început să lăcrimeze de disperare.
    - Este inutil să plângi pentru ei, nu mai poți face nimic. Ceea ce este util este să scapi din sclavia asta mascată, terifiantă pe care ei o numesc ,,siguranță". Și amintește-ți mereu, când ești în libertate, că cele mai periculoase cuvinte pentru cei liberi sunt: !!!O fac pentru binele tău !!! "

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun, acum explica-le te rog tinerilor pe care ii incurajezi sa nu lucreze "la stapan" si reversul medaliei. Cum este sa stai "liber" agatat de gatul "babacilor" sau a unui fraier/fraiera(co-dependenta pestilentiala), si sa-i fentezi ca tu nu suporti "hamurile" pe gat asa cum au facut-o ei, si din pensia sau agoniseala carora te lafai, fara facturi, fara obligatii, fara sot/sotie, ca doar evident cine se mai uita la cineva care prin minciuni si manipulari sentimentale sta pe spinarea parintilor sau a bunicilor in asteptarea mostenirii.

      Hai te rugam, spune, DAR onest SI povestea catarului in "libertate"!

      Ștergere
  11. "Vaccinistii progresisti, cei pro-razboi si anti orice urma de identitate" actioneaza non-stop (vesnic, cum spun moldovenii - magazin deschis non-stop sau vesnic), "iar de partea cealalta oamenii normali, care se simt calcati pe grumaz, sufocați, furati oficial si carora le-a fost luat totul." - imaginea incredibila a saracului care-i umfla "bodilarasul" (portofelul) bogatasului DS.Paranteza [Dieter Schwarz rank 37 Forbes - $37.6B - Real Time Net Worth - as of 2/9/25] - ca pe asta il boicoteaza "zona Balcani" si restul din Est.Multumim autorului ca isi pierde vremea cu noi intr-o zi de duminica.Sa credem ca o " frana" pentru DS si lantul lui de magazine ar insemna ceva?Nu cred, va ramane cu ceea ce este sub "magazinele" lui, este proprietar pe toate terenurile pe care a construit.Omul a investit in "pamant", nu in halele lui de tabla cu care a facut un profit inimaginabil.Indiferent ce se va intampla, este detinatorul unor terenuri cu o valoare imensa.Este doar un caz, razlet, sau nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Sa credem ca o " frana" pentru DS si lantul lui de magazine ar insemna ceva?"

      Poate frana boicotului nu o lasa o urma in cei $37.6B dar din ce se aude, schimbarile climatice, CO2-iul si DEFICITUL energetic o vor face, indiferent cat de demontrate existential sunt ele sau nu. Asta-i irelevant.
      Asta este, va trebui si nea Dieter sa se obisnuiasca cu ce se vede la orizont si cu faptul ca nimeni in noua conjunctura, care din nefericire este de NEOPRIT si ireversibila, nu va mai avea nevoie de cei ca el.

      Acesti "Dieteri", iar UE inca mai colcaie de ei, nu au solutii la problemele uriase in derulare care se revarsa peste noi. Ca urmare vor trebui sa se reseteze si ei impreuna cu noi toti.

      Ștergere
  12. câtă dreptate aveți! din păcate, după peste 30 de ani de spălare a creierelor, cu mijloacele cunoscute, criminalii au reușit să constituie masa critică de oi cu care nu se mai poate comunica. adăugați și indiferența majorității celorlalți și veți realiza cât de dificil este de urmat îndemnul dv.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ca sa nu mai vorbim despre salarii/orar de lucru pentru oamenii care lucreaza în aceste supermaketuri. Adio viata de familie.

    RăspundețiȘtergere
  14. O căzut o imensă caracatiță, cea care a făcut pandemia 2020 prin NATO și laboratoarele din Ucraina, foarte bun articolul:

    https://www.zerohedge.com/political/usaid-funded-massive-global-state-propaganda-news-matrix-nearly-billion-people-reach

    Toți care au luat bani de la USAID trebuie arestați. Ăsta este următorul plan cincinal că demers global.
    Bazele de date USAID vor fi folosite că probă pentru arestări.
    Apar judecători care nu dau acces la bazele de date.
    In Romania e mai simplu, anulezi alegerile că sa nu existe niciodată vreun Audit Național.
    Cine îi va aresta la noi pe politicieni când listele cu șpaga vor fi publicate?

    RăspundețiȘtergere
  15. https://inpolitics.ro/revolutie-in-europa-campania-boicotati-supermarketurile-se-extinde-vertiginos-13-tari-implicate-pina-acum_1860085569.html?fbclid=IwY2xjawIVXEhleHRuA2FlbQIxMQABHWI_d4wpRsDykWvVo9ckLXKr6aKFKgeX6Sn4EYYggIlWiN69Q8HG2AE82A_aem_4GW4TVlHDdDuoEMKS_Asig

    RăspundețiȘtergere
  16. Text preluat:

    E foarte ușor să faci mișto de protestul împotriva lanțurilor multinaționale de hypermarketuri, dacă ești troglotit tribalist.

    „hhurr durr, protestul e ințiat de georgiști și suveraniști. georgiștii și suveraniști sunt răi, deci tot ce zic ei e rău și toate lucurile care sunt împotriva lor sunt bune”

    asta e fix gândire de dronă redusă mintal. amintim că lanțurile de hypermarketuri

    - au comportament de cartel

    - reglează prețurile între ele cu algoritmi făcuți să țină prețurile la maxim posibil, COLABORÂND cu celelalte lanțuri, fără a exista o COMPETIȚIE REALĂ între ele la preț

    - se folosesc de mizeriile alea de carduri de reduceri (care din punctul meu de vedere ar trebui să fie ilegale) fix ca să adune date pentru reglatul pieței. contra o mită de 5% reducere, prostul îi dă destule date cât să crească prețul cu 10%. Bravo prostule, ai câștigat 5% și l-ai ajutat să îți ia 10%

    - își bat joc de micii producători români acaparând rețele de distribuire și blocându-i în două opțiuni - ori vinzi la noi pe ce preț vrem noi, ori nu vinzi. Și-au împărțit zonele între ei și nu există opțiunea hei, vinzi la kaufland sau la mega image. cartelul și-a delimitat clar zonele ca să nu se calce unii pe alții pe bombeu.

    - pun interesele țărilor de proveniență în fața celor locale, că sunt reglementate prost. dacă ei au de vândut ceva produse de-ale lor, le scot pe cele produse local de la raft și asta a fost.

    - acum oamenii care au învățat economie doar în liceu o să zică „păi cine te oprește să le faci competiție?”. simplu. faptul că e o piață pe care nu poți să intri fără capital imens. nu ai cum să le promiți să zicem producătorilor autohtoni de lapte că le cumperi produsul la un preț cinstit că tu nu ai nici rețea de transport și distribuție, nici capacitatea de a cumpăra volumul produs de ăia.

    --------------------------------------------

    până și un ceas greșit arată ora corect de două ori pe zi

    doar pentru că urăști suveraniști și georgiști nu înseamnă că tot ce zic ăia e rău. gândește și tu fiecare chestie în parte, nu te uita doar la care-i tabăra care propagă o idee, că ăsta e comportament de troglodit

    dacă pornești de la premiza că orice zice dușmanul e greșit din start, spoilere, nu ești mai deștept decât suveraniștii, oricât te-ai crede tu că ești.

    lanțurile mari de hypermarketuri sunt un cartel toxic care reglează prețurile, oprimă producătorii locali și se țin de mână unii cu alții în loc să își facă concurență. să ignori asta doar pentru că ăia care țipă sunt georgiști e dovadă de prostie cruntă.

    https://x.com/Piticigratis/status/1888237517557702987?t=r7NQemmuQE1uGKmM2aupdA&s=19

    RăspundețiȘtergere
  17. " Luati carnea de la macelarii.." Domnul Danu nu stie ca nu mai exista macelarii si ca nu gasim carne decat la " raionul " de carne din supermarketuri ? Prin anii 1980 porcul se aducea cu Dacia de la parinti. Acum nu se mai poate. Da, asta e viitorul preconizat de mult, dar si intrevazut de cateva cateva capete luminate ( George Orwell printre ele ) Si, daca l-au vazut ele, asa va fi: vom avea doar un mobil si un numar de inregistrare si in rest vom fi liberi.Adica,deja le avem, ba am stat si la rand pentru ele.

    RăspundețiȘtergere
  18. Excelent clipul făcut de BobbyD și am să aduc aici ca exemplu piața roșiilor în colonia România!
    90% din roșiile vândute sunt din IMPORT!
    Calculul jafului făcut de hypermarketuri:
    - 90.000 tone din import
    - 720 mil. încasări
    - 160 mil. preț achiziție
    - 34 mil cost transport
    - 1 mil costuri de vânzare (maxim pentru că sunt cele mai mici din Europa)
    - Profit NET anul 525 milioane lei NEIMPOZABILI doar la roșii. (tot profitul iese neimpozabil din România prin totala colaborare a autorităților "române" care în realitate sunt niște mizerii supuse mafiei multinaționalelor)

    https://x.com/USRneoficial2/status/1888263218717511970?t=xeDIgW_OXzDvES54BhSXHg&s=19

    RăspundețiȘtergere
  19. Multe comentarii f f bune, Felicitări ! Aveți un public educat, de soi, bravo !

    RăspundețiȘtergere
  20. Am spus mereu: a fi înapoiat are avantajul că alții au rezolvat problemele pe care tu încă nu ți le-ai pus. Oare cum fac alții? Ar trebui verificate și implementate (desigur, selectiv) cele mai bune măsuri care au fost luate în alte țări, mai ales UE și care au dus la rezultate pozitive.

    Care sunt acele măsuri? Habar n-am, că sunt (cam) inginer, dar știu că în Spania și Italia producătorii locali sunt încurajați, iar în piețe găsești mâncare bună și gustoasă. Nu știu ce fac nemții, dar la ei în supermarketuri mâncarea este mult mai scumpă decât în Franța (de exemplu), doar Șampania și Camembertul fiind la același preț ca în Franța.

    Aceasta „metodă”, de copiere selectivă a ceea ce este mai bun în țările avansate ar trebui aplicată și în toate celelalte domenii unde reformăm reformele de zeci de ani, cu rezultate dezastruoase. De ce au nemții un învățământ eficient? Să facem ca ei! De ce sănătatea e mizerabilă în SUA și UK? Să facem invers!

    RăspundețiȘtergere
  21. Lasă că l au pus pe Piedone sef la ANPC ,sa vedeți,,schimbare "

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)