duminică, 29 martie 2009

Toxic Assets Cleansing

2 comentarii:

 1. Vorbeam acum mai bine de doua saptamani despre euforia pietelor bursiere si un nou avant nesperat si nesustinut de nici un fundament concret: Magia cifrei 3 - DOW

  Pe scurt, cam asta era ideea de atunci:

  Eu ma bag la un 7500-8000 in sus dupa care cred ca vom asista la o prabusire sub 6000. Termenul acestui scenariu ? Intre o saptamana si o luna pentru apreciere. Maxim 2 luni pentru picajul sub 6000.

  In ultimele zile am avut tot mai des ocazia sa temperez avantul unora care declarau ca gata, a reinceput cresterea, fundul prapastiei a fost atins, iar de acum totul va fi bine. Ca bursele vor continua sa creasca, RON-ul se va aprecia si pana la toamna scapam de criza. Fara colaps financiar, fara inflatie la dolar sau alte "rele" din acestea prevazute de "rau-voitori" ca mine.. :)

  Ei bine, asa cum afirmasem initial, dadeam un maxim de 2 luni inainte de reinceperea show-ului, dar urma declaratiilor din ultima vreme din presa, devenea tot mai interesanta intalnirea G20 programata pe 2 aprilie. Desi ultimele intalniri de acest gen au cam fost apa de ploaie, insistenta cu care voci precum China sau Rusia se auzeau tot mai des in ultima vreme, m-a pus nitzel pe ganduri: China ar putea sustine propunerea Rusiei de inlocuire a dolarului cu o noua valuta mondiala

  Despre propunerea Chinei pentru ca FMI sa inlocuiasca niste bani de hartie cu alti bani de hartie vom discuta ulterior. Voi detalia atunci de ce SDR nu au nici ei mai multa valoare decat dolarul.

  Dar sa revenim la bursele noastre. Semnele de care spuneam si care prezinta saptamana viitoare ca un punct cheie al inceperii inversarii de trend au inceput sa se inmulteasca:

  World at the crossroads ahead of G20: Soros


  Now the billionaire financier and philanthropist has described the G20 meeting to be held in London this Thursday as a make-or-break event if a global depression is to be avoided.

  Pe Soros l-au acuzat multi de manipulare, dar el la randul sau a dovedit la si mai multi ca stie ce face si ce zice cand vine vorba de jocuri economice. Dar hai sa zicem ca batranul vulpoi nu e credibil si sa ne uitam in alta parte. Si anume la modul in care bulltrapul a inceput, adica vestile pozitive despre Citi si alte banci de care vorbeam in previziunile initiale. Ei, aici lucrurile devin cu adevarat interesante:

  Big Banks Pull off The Ultimate Bait & Switch

  We're not quite as healthy as we thought we were. Oops. (WSJ)

  J.P. Morgan Chase Chief Executive James Dimon said...that March was a little tougher than the first two months of the year....Bank of America...CEO Kenneth Lewis also said that March had been a tougher month for his bank.

  Convenient that they decided to dump this information on Friday afternoon, and at the close of a very good week.


  Readers may recall that a few weeks ago, those two CEOs-along with Citi's Vikram Pandit-said the first two months of the year had been very good:

  Pandit, March 10th: "We are profitable through the first two months of 2009 and are having our best quarter-to-date performance since the third quarter of 2007."

  Dimon, March 11th: "Jamie Dimon, the chief executive of JPMorgan Chase, said Wednesday that the bank was profitable in January and February..."

  Lewis, March 12th: "We have been profitable for the first two months of the year," Lewis told reporters after a speech in Boston today.

  This was possibly the most nakedly self-serving bullshit the big bank CEOs have offered to date. ("bullshit" being a technical term of course, see Harry Frankfurt)


  Deci pe vineri seara, la finalul sedintei in care DOW dadea deja semne de slabiciune si cu cateva zile inaintea G20, baietii din banci s-au hotarat sa scape si ei porumbelul. Motiv in plus pentru a-mi intari convingerile ca de maine incepand, ne va astepta o saptamana interesanta... :)

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)